Ulehčí sedlo ve tvaru tzv."orlího zobáku" citlivým partiím?

111 nepřečtených
  • staráhrušeň

    Ahoj,

    mám problém se značnou citlivostí pohlaví a potřebuji sedlo, které výrazně ulehčí této partii na kole. Bolestmi sedacích kostí i po výjížďkách nad 100 moc netrpím, ale bohužel mám pak na „šrot“ tu měkkou část, která ubezpečuju, když oteče a bolí, tak je horší jak zadek. Takže řeším zda sedlo např. Selle SMP Extra ulehčí předku významně? Zda-li má někdo zkušenost, díky.

    Ať to jezdí. :)

    0 0
    • kubad  

      no bohuzel :-) nekomu pomuze, nekomu nevyhovuje. takze bez vyzkouseni ti nikdo vic neporadi.

      ja na tom nemohl sedet vubec

      0 0
    • rb  

      A nebylo by lepší zkusit nějaké sedlo dělané pro ženy,než hnusné a drahé SMP?

      0 0
      • Milvus888  

        Spíš Tune speedneedle :)

        0 0
        • jIrI___  

          Tvarově nevypadá, že by ptáku moc odlehčovalo. Tobě v tomhle ohledu pomohlo?

          0 0
          • kubad  

            +1

            0 0
          • rb  

            Ptáci ste oba!Ptá se dáma…

            0 0
            • jIrI___  

              :D fakt že jo, já s ženskou na tomhle fóru nějak nepočítal a automaticky si domyslel přítomnost kladélka. Takže se omlouvám.

              0 0
          • Milvus888  

            já ho nemám, bohužel. Ale bral bych ho hned kdyby nebylo tak drahé. Jezdím na SP Phenom a nemám žádný problém.

            0 0
            • Smazaný účet  

              hmm..to mas blby:DDD

              0 0
            • capis  

              SMP mám a jsem velice spokojený, ikdyž slouží spíše na prostatické potíže. V provedení, které mám já není až tak drahé, přišlo asi na 1000 Kč. zkušenost- sedlo mám tři roky.

              0 0
    • alinceb  

      Co jezdíš teď za sedlo?

      Pokud tě to bolí, tak zkus spíš nějaké dámské sedlo – přítelkyně je spokojená s Fizik Vitesse K:ium a nebo něco s velkou dírou od Selle Italia – Diva Gel Flow nebo SLR Lady Flow ;) Zajímavě vypadá i nový model Fizik Vesta K:ium popř. něco od Specialized…

      0 0
      • Milvus888  

        Když máš SLR lady flow tak můžeš chcát za jizdy :)

        0 0
      • staráhrušeň  

        Jezdím teď od Fiziku gobi, ale to jsem si nevybrala. Bylo na kupovaném kole. To mi nějak neublížilo, ale díky dost choulostivému předku nemůžu na něm jezdit dlouhý štreky. Já nemám problém se zadkem, ale vyloženě s vagínou, že to musím takto napsat. Díky moc za tipy na ta sedla, na některá jsem koukala, ale vzhledem ke specifickým problémům mi přijde, že právě ta zalomená špička by mi mohla pomoci, ale jelikož si nejsem jistá, tak jsem to hodila ještě sem, jestli tu není nějaká baba s podobným specifickým problémem. Jinak bych hned preferovala sedla, na která jsi odkázal.

        0 0
        • alinceb  

          No já teda nevím, jak na sedle sedíš, ale zalomení špičky by snad na to nemělo mít vliv. Přítelkyně si třeba na Vitesse ze začátku stěžovala, že „tam“ jí to trochu tlačí. Pomohlo natočení špičky sedla trochu dolů.

          Zkus si někde půjčit to SLR Lady Flow – umístění toho výřezu by pro tebe mělo být ideální. Možná ale bude trošku problém se sháněním testovačky. Tady na B-F ho, myslím, má uživatelka ZuzicK…

          0 0
          • staráhrušeň  

            Já nechápu sama jako to vzniklo, před BMC, který za to nemůže vůbec jsem měla roky Kellyse, jezdila jsem náráz přes 100,130 a víc s batohem 15l-20l, nebo 160 km za víkend a ok a pak najednou jsem jezdila jen dvacet denně do práce denně (pak něco o víkendu) a trochu těžší batoh ten samej, jinak to samý oblečení, nastavení, ale začlo se to rapidně zhoršovat a skončilo to krví a tím, že část se zvětšila 3× a část se zmenšila asymetricky…a to byla bolest i chůze. žádný sklonění nepomohlo, proto spoléhám na to, že by řešením byla díra a předek jinej..Nějaký trochu tlačení je normální:)), jenže tohle už ne.

            0 0
        • McBlacky  

          to zalomení špičky tvůj problém na 100% nevyřeší. Tam se totiž sedla nedotýkáš při jízdě

          0 0
          • Smazaný účet  

            nebo by se tam za jizdy nemela dotykat…

            0 0
          • staráhrušeň  

            Myslíš, že bych ji měla mít ve vzduchu, když jedu? :) Teď si nejsem jistá, zda si správně rozumíme:). Protože já právě čekám, že když se tam nebudu tolik dotýkat za jízdy, že to mému problému pomůžu:) a že to mašírování malý slečny nebude tak hrozný s takovými následky, páč jinak se prostě nedá jezdit.

            0 0
            • alinceb  

              Za jízdy sedíš na sedacích kostech v zadní části sedla (pokud teda nejezdíš jako triatlonista), takže potřebuješ vyřešit střední část sedla, která tlačí na genitálie. Proto bych volil spíš sedlo s dírou. Sklopení špičky u SMP na to vliv mít nebude…

              0 0
              • roman 3D  

                já jsem vždycky veřil že ji máš:-)

                0 0
              • staráhrušeň  

                Já, jezdím zřejmě více na špičce, protože nejen, že mi asymetricky otéká, mám tám i odřeninu na ni v určitém místě, takže je otlačená. Takže ta část je jednak zatížena tím středem, jednak asi i tou přední částí (tak si to alespon vysvětluju). Jinak díky, že vedete takovouhle debatu, chápu pro chlapa nic moc pokec:)))).

                0 0
                • jIrI___  

                  Zkoušela jsi nějaké kraťasy s jinou vložkou?

                  0 0
                  • staráhrušeň  

                    jezdívám Nalini a byla jsem spokojená, pádama a časem jsem si je trochu potrhala, tak si budu na teplo kupovat nový.

                    0 0
            • McBlacky  

              jak píše dole Alinceb. V podstatě špička sedla jako taková tě nezajímá, s tou do kontaktu vůbec při jízdě nepřijdeš (myslím úplná špička). Primárně bys měla sedět na sedacích kostech v zadní rozšířené části (dle rozteče sedacích kostí lze předvybrat šíři sedla a pak řešit provedení v této šíři). To je ovšem teorie a u většiny jezdců (Muž i žena) dochází ke kontaktu se sedlem ve větší než žádané míře i v oblasti genitálií. Tam pak pomáhá problém řešit sedlo s dírou, žlábkem nebo vybráním skeletu pod polstrováním. Navíc pozor to že ti nesedí jedno sedlo se žlábkem-dírou neznamená, že ti nesedí celý koncept, od jiného výrobce s jiným tvarem to může být lepší.

              0 0
              • staráhrušeň  

                Jak píšu, já nejenom, že malá slečna otéká asymetricky je na ni na jednou místa pak odřenina, takže je otlačená i vepředu. Z toho usuzuju, že jednak potřebuje jinou střední část, teda díru a možná i tu přední. Šíři sedla rozumím i těm principů a jak říkám, co tělu nevadilo mu začlo najednou vadit do značných rozměrů. Tak ten orel měl snad nějakej původ na základě rozvoje i dle lékařských posudků, názorů, když začli vyrábět tento typ sedla.

                Možnost je si koupit nejdřív orla a pak, když to nepomůže to začít řešit zdlouhavě kus od kusu.

                0 0
                • Andreany  

                  Mám stejný problém, dlouho jsem neměla otlaky ani bolesti, ale loni už jsem to řešila.Tedy spíš neřešila, takže nakonec problémy stejné jako popisuješ Ty už po 20 km. Mi trochu pomáhá Riding cream.

                  0 0
                  • staráhrušeň  

                    Já použiju dětský zásyp, bez toho vůbec nemůžu jet. Potřebuju teď sehnat alespon přijatelný sedlo, aby se mi to nezhoršovalo opětovně, páč to nechci zažívat znova.

                    0 0
                    • se-se  

                      podívej na Selle Royal – edice pro vzpřímený nebo polovzpřímený posez (3 druhy posezu a vše v pánské dámské verzi)- – mám je na všech kolech a přítelkyně a kamarádka je mají taky (dámskou verrzi) – prý fakt netlačí

                      0 0
    • scret  

      a hele, nemas novej nick?:)

      Anebo mas stejne kolo, jako jedna zdejsi pani…

      Jen pro neznale, fakt nemyslim ted Zlatu… tak at nevznika nejaky flame…

      Jinak k tematu, bez zkuseni ti nikdo neporadi, sedlo je individualni zalezitost, takze zkouset, zkouset…

      Zkusil bych nejake damske specialni, SLR ted tusim delaj i s nejakym vetsim otvorem, treba by pomohlo tvym mekkym castem:)

      0 0
      • staráhrušeň  

        Jojo, byla jsem tu chvíli s nickem: lvicenalovu min. léto, ale řekla jsem si, že radši zvolím jiný nick. Jinak Zlata fakt nejsem, nevím, kdo to je a takový narážky mě neba. Anonymní urážení a zesměšňování není moje parketa a pamatuju si tě taky.

        Proto svůj dotaz směřuju zejména na ženy, které mají podobný problém a vyřešily ho právě tím sedlem nebo něčím jiným, co by někomu jinému (třeba mně) mohlo pomoci.

        0 0
        • scret  

          jak pisou ostatni, mam nazor stejny nebo podobny.. Myslim si, ze zrovna SMP ti tyhle problemy nevyresi… Doporucoval bych rozhodne nejaky specialni damsky model a byt tebou, vyzkousim zrovna to SLR gel flow s maxi dirou… Teoreticky by prave to vybrani mohlo ubrat na tlak na citl.mistech…

          Ja pritelkyni koupil damske Selle Italia SLK – paradni sedlo, no ale po ani cca 300–400km si nezvykla a naopak zacla mit bolestivost… Tak slo okamzite z domu a ja koupil vyssi model sedla, ktere mela na kole predtim – kupodivu pansky model:) WTB Devo…

          Taky me anonym.urazeni a zesmesnovani neba, proto mi ta osoba tak vadi. Jen jsem chtel, aby kvuli tomu tady nevznikl zas zadny flame a nedejboze se tu nevynorili radikalni zastanci ty osoby… Clovek aby si tu daval pozor na to co pise… Neco jako kdysi s Cembou:)

          ..ale to sem nepatri…

          Btw. s Gobi jsem mel taky problemy – to je tvar sedla, ktery mi absolutne nesedi!

          a myslim si, ze uz podle tvaru je to typ sedla, ktery zenskym nemuze snad sedet uz vubec…

          0 0
          • tvargy  

            čím jsi gobi nahradil? já ho nedávno pořídil a nejsem úplně přesvědčený že je pro mě ideální

            0 0
            • scret  

              tak ja mam pomerne hodne sedel, Gobi je jedno z mnoha a nesedi mi tak dobre…

              Ale moje oblibene jsou Selle Italia – vetsinou rada SLR…

              Kupodivu dobre mi docela sedi i Tune Speedneedle…

              0 0
              • tvargy  

                díky, asi si doma taky pořídím sbírku

                0 0
                • scret  

                  dlouhy leta jsem spokojeny s SLR T1 (viz. moje biky v profilu – LV i reign)

                  0 0
    • devet  

      JETT jsem koupil jako čtvrté sedlo mé ženě a nemůže si ho vynachválit. Řečeno s klasikem : čím měkčí, tím horší.

      0 0
    • staráhrušeň  

      Teda chlapi nebo spíš kluci, někteří jste fakt „ťulpasové“, dle úrovně a vulgarity Vašich příspěvků. Pročetla jsem si tu x vláken, než jsem napsala svůj dotaz a v každým vlákně je polovina hnoje, k ničemu.

      0 0
    • Milenius  

      Ať jsme konkrétní – přesně zmiňované sedlo Selle SMP Extra jsem si koupil už před několika lety kvůli podobným problémům (teda otoky jsem neměl, ale problémy s dokrvováním) a od té doby mám po problémech.

      Ale může to být značně individuální. Třeba tohle zmíněné sedlo má širší přední část, což nemusí každému vyhovovat a taky si na to musí člověk zvyknout, sedí se na něm úplně jinak – hlavní zátěž je právě na kostech, které sedí v zadní části. Podle mne se to sedlo hodí pro někoho, kdo není tlustý (tedy tuk neuteče při sezení do strany) a zároveň má na zadku aspoň trochu svalů, které tu váhu těla na kosti roznesou a zároveň se neroztečou do stran, jinak může zase být nepohodlné a tlačit.

      SMP dělá i dražší sedla, které jsou ale všechny užší i v zadní části, což může zase vyhovovat „tyčkám“. Tlusťoši pak většinou můžou sedět na čemkoliv :)

      Snad jsem ti trochu pomohl.

      0 0
      • staráhrušeň  

        Díky za reakci:). Uvažuju právě o dámské verzi toho sedla. No, ještě není extra drahý, tak do něj půjdu a prostě zkusím. Já ty problémy měla už vážný, že jsem dostala stop od doktora, ale to není přijatelné řešení, takže musím mít sedlo neklasického typu (pro někoho hnusné). Zřejmě to bylo vyvolané taky útlakem určitých lymfatických cest. Pak už není jiná cesta, kost si zvykne, měkká tkáň moc ne…díky.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Zkus se zeptat v nějakém obchodě se Specialized zbožím. Často nabízí možnost sedlo otestovat. Já mám nejlepší zkušenosti s jejich Ariel SL, ale už se nevyrábí. Navíc je to vysoce individuální, slyšela jsem na tohle sedlo chválu i hanu, Hani. :-)

          0 0
          • staráhrušeň  

            Díky Katko za tip, na spešly jsem se dívala zkraje minulého roku, ale po prvotním nadšení mne to trochu nějak odradilo, tak uvidíme. Teď si potřebuju koupit jezditelný sedlo, abych mohla jezdit a případně přitom koukat po jiným tom TOP.:)

            0 0
            • Andreany  

              Jsem tedka zkoušela Spc Avatar a je to fakt jiné,lepší, ale zatím to asi nebude to pravé. Budu hledat dál.

              0 0
    • Vilém  

      A na CD neporadi?

      0 0
    • McBlacky  

      V podstatě máš tři možnosti.

      1. sedlo se žlábkem (spíše dámské modely, pěkné je třeba san marco

      aspide glamour, ale i WTB mají celkem funkčí žlábek. Po tvrdých typech jako dělá BBB, Ritchey atd bych ani nekoukal

      1. sedlo s dírou (od menší až po mega) (SMP; San Marco MAntra; Selle

      Italia Diva, Turbomatic, Max)

      1. hodně měkké sedlo k výřezem ve skeletu (dělá třeba WTB)

      našel bych si dovozce a zkusil se optat kde co půjčují. San marco půjčí v Lomtrading například. WTB z hlavy nevím. Fizik půjčuje dost prodejců, stejně tak Specialized v conceptech atd.

      zima je ideální na test, to nejsou moc rozpujčované.

      Já tohle musel taky řešit u sebe a po testu víc jak desítky sedel, jsem nakonec našel dva typy WTB na kterých nemám problémy.

      0 0
    • Nimrod  

      ještě je jedna možnost.. hodně nevzhledná, drahá a těžká, ale nejspíš by pomohla. pokud ne, tak by se to ale asi dost špatně následně prodávalo na bazaru http://www.bike24.com/1.php… tak kdyžtak jako nouzové řešení

      0 0
      • McBlacky  

        tohle je asi ta nejhorší možnost imho

        0 0
        • Nimrod  

          proč myslíš? já na tom nikdy neseděl, ale s mýma chatrnýma znalostma posedu na tom neshledávám nic špatného

          0 0
          • McBlacky  

            když pominu to, že se na tom nedá šlapat díky šířce, která pod zatížením se akorát víc rozplácne, tak jsem na to četl recenzi, kde tester celkem nadával jak si mezi to doslova skřípnul koule.

            0 0
          • Smazaný účet  

            protoze se na tom nepredklonis…kla­sicke sedlo ti podepre sedaci kosti „zevnitr“ a ty muzes hodana vrtet v kyclich. Tohle podepre zespodu…imho pouzitelne jenom pokud na kole sedis jako na hajzliku..

            0 0
    • Mamut  

      Mam SMP Extra uz asi 2 roky. Problem s nedokrvovanim to vyriesili len trocha, ale stale je to najpohodlnejsie na com som sedel. A to aj pre sedacie kosti aj pre vercajk. Spicka ohnuta dole ti pri sedeni NIJAK nepomoze. Moj dojem je ten, ze to tam, aby sa nezachytavali elastaky pri kadejakom sibovani pred sedlom. Ked si niekde najdes stranove anatomicke obrazky umiestnenia panvy na SMP sedle, tak uvidis, ze sa sedi v plytkej priehlbenine medzi zadnou castou a hrbom, kde sa zacina zvazovat spicka k zemi.

      Vpredu je dost siroke a kedze nemam prave stehna anorekticky, tak mi dost dlho trvalo si zvyknut na ten poctit, ze ma to stale sucha o stehno. A myslim, ze sa to prejavi na zivotnosti elastakov na vnutornej strane stehien. A to som nieco ako trciaci „sev“ po obvode sedla – pravdepodobne skara medzi polovicami vyrobnej formy (je to zo vstrekovanej peny) odrezal, aby to bolo co najhladsie.

      Dalsia moznost vykaslat sa na poucky o vodorovnosti sedla a sklonit ho vyrazne dole. Vacsie namahanie ruk a sedacich kosti, ale „vercajk“ bude viac v lufte. Sam to tak vozim.

      Pozdlzna medzera v sedle vyzera byt dost siroka, ale ked sa to vysoke polstrovanie pri zatazeni zmackne, tak sa roplacne do strany a medzera sa o hodne zuzi. Mozno tvrdsia verzia SMP sedla by toto poriesila spolu s mojim nedokrvovanim. Ked budem mat sancu, tak niekde odskusam.

      0 0
      • staráhrušeň  

        Díky moc Mamute:) za příspěvek. Koukala jsem na pár videí se SMP sedly, ale nic nového jsem se nedozvěděla. Vím, že nesedím úplně na špičce na konci ale na tom přechodu jo. Člověk si to nějak neuvědomuje a mám tak nějak zafixováno, když tam ta špička nebude, že mě to nebude tolik bolet. Protože to sedlo před gobi, co mám teď mělo na konci lehce zvýšenou špičku a to mi asi dosta ublížilo společně s tím, že jsem jezdívala občas s plným batohem, tak mě to víc přitlačilo dopředu. Je to prostě alchymie. Váhám teď jestli si to sedla SMP mám prostě za tisícovku koupit a k tomu řešit a půjčit si občas jiná. Než dokola řešit půjčování a zkoušení a prd jezdit.

        0 0
        • pohy  

          nečetl jsem celou diskuzi, ale není to celkově jinší geometrii a nastavením posedu na novém kole?

          0 0
          • staráhrušeň  

            Jasně geometrie posedu má svůj vliv obecně. Ale to nemělo určitě zásadní vliv na ten problém, protože ten problém začal vznikat z ničeho nic, beze změny v posedu, oblečení a spol. Přechod na nové kolo nic nezhoršil,ale ani nezlepšil do té doby, než budu mít vhodné sedlo.

            0 0
            • scret  

              je to jasny, je to spatnym sedlem… Navic jsi tusim psala, ze mas Gobi? a to nesedne ani nekterym chlapum, zensky bych ho vubec nedoporucil…

              Nekde tusim alinceb daval odkaz na to pujceni Selle Italek… To je myslim zajimave… Anebo v koloshopu v TP maj na pujceni nejaka test.sedla… Tusim jsi nekde z chomutova?

              0 0
              • alinceb  

                Maj tam jen Lady Gel Flow. To SLR Lady Flow asi jen tak někdo na testování mít nebude…

                0 0
            • zichis  

              stejnak bych ho upravil dle aktuální situace. Představec co nejkratší a řidítka pozvednout. To způsobí že budeš mít kříže kolmějc k zemi a pánev se převalí na zadní část.

              Zkrátit posed posunem sedla v lyžinách by podle mě vhodné nebylo, tím by se pánev naklonila na předek. Ačkoliv možná by i to mohlo nějak pomoct, protože na dámských kolech se rámy dělají se strmějším úhlem sedlové trubky (trubka je kolměji k zemi).

              0 0
              • staráhrušeň  

                já nemám dámský rám:), ale děkuju moc za tip. Koupím si teď nějakou slušnou, co by mohla sedět a pak budou dumat a zkoušet nad ideální…

                0 0
    • scoty  

      Lepší sedlo jsem nikdy neměl: prakticky nulový tlak na perineum.

      http://www.sq-lab.com/…ttel-en.html

      0 0
    • zdenek  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • vasek80  

      Mám problémy s nedokrvováním a znecitlováním. Po čase mi začne mervenčit a pak když si na něj šáhnu, tak je úplně tuhej bez citu.

      Hodně pomohla sedla s větší dírou.Zkusil jsem jich 5 a aktuálně SL flow, ale ještě to není ideální.

      Jako k modle vzhlížím k SLR max flow, jen se mi za něj nechce tolik utrácet.

      http://www.idmatch.ch/…l_Flow02.pdf

      0 0
      • Carlos.f  

        0 0
      • McBlacky  

        mě na tohle pomohli sedla WTB se žlábkem a vybráním skeletu pod místy kontaktu. Ale je fakt, že to mají až ty top modely SLT a to je trojka za sedlo :(

        Gobi, Tundra to jsme nemohl vůbec a Nisene (starý), Arione to dám ale s výhradou.

        nejlíp se na tohle testuje na trenažeru. Co dávám v pohodě venku, je na trenažeru někdy peklo. Sedlo, který by mi 100% sedlo, že bych mohl dát třeba dvě hodiny na trenažeru bez problémů jsem ještě nenašel a přitom venku bez problémů odjedu víc jak deset hodin

        0 0
        • vasek80  

          S trenažérem, v mém případě se spinerem absolutně souhlasím. Až jsem z toho vyřízenej, jak na biku pohodlné sedlo je na spineru nesnesitelné. Zkoušel jsem 3 která se na biku daly a mám je doma a ani jedno, tak tam mám to křeslo co tam bylo po nákupu. Hodina bez problémů a pak když si 2× na chvíli stoupnu, tak se ani moc umrtvování nekoná.

          Od WTB jsem zkoušel Rocket a Vigo. Vigo jsem měl dokonce SLT. Vozil jsem ho na fullu, tam bylo bezchybné. Už ho nikde nemám, na spineru jej zvládnu tak půl hodiny a pak mě nechutná, ale zatím jej neprodávám, možná ho ještě někdy někam umístím.

          0 0
          • McBlacky  

            Vigo ani Rocket mi nesedly. Vozím Silverado a LaserV

            0 0
            • vasek80  

              Jo to jsem někde četl. Ten Laser tuším je spíš na nnějakého turistu a Silverado dost lidí kritizovalo. Měl jsem jej ale v merku a nakonec jsem vsadil na SL s dírou.

              0 0
              • McBlacky  

                laserV je měkký a široký sedlo. Ale na takový to AM zevlování je to hodně příjemný. Mám to na teleskopu, tak mi nevadí šířka v technice. V SLT je i váha celkem solidní, na to jak vypadá masivně.

                na závody pořád vozím SLR, nejlíp se mi na něm šlape (efektivita) a stejně toho nasedím úplný minimum, respektive šlapu větší silou, takže sedím prakticky menší vahou

                0 0
    • Carlos.f  

      Já preferuju sedět na sedacích kostech a ne na hrázi. Proto mám nejradši příčně i podélně plochá sedla s jemným vybráním uprostřed. Taky mi vyhovuje spíše tvrdší sedlo aby jsem se do něho příloš nezabořil.

      Na XC mám WTB Silverado a na AM/EN Kore Torsion.

      Na Silničce mám Fizik Nissene ale to mi už tak moc nevyhovuje, protože je příčně oblé (asi jako každý Fizik) a sedím částečně na hrázi.

      0 0
      • arnostik  

        dobrej je antares, mám ho ted na silnici a super, s gobi se nedá vůbec porovnávat…

        0 0
    • NeumimTo  

      mam podobny problem a uvazuji o koupi sedla s dirou z aukra. Je jich tam plno a cena do 500. Myslite ze to ma cenu? Asi to bude nejaka cina, ale kdyz to splni ucel… (sry za diagritiku, pisu z mobilu)

      0 0
    • Atilla  

      Zkoušet a zkoušet. Mě třeba nejvíc sedí sedlo od funn, nemám na tom problém jet 70km bez vložky a ostatní ho nazývají otvírákem ****** jen co usednou. Takže 100 zadku, ptáků a buchtiček a každý to má jinak.

      0 0
      • Smazaný účet  

        :DD

        0 0
      • staráhrušeň  

        To máš pravdu, že v tomhle je individualita značná. Nicméně může ulehčit hledání rada od někoho (nejlépe s podobnými problémy) a tím tak ušetřit čas i peníze.

        0 0
        • Atilla  

          Neříkám že ne, ale sedací kosti máme skoro každý jinak a měkké partie taky- takže s někým se shodnout bude velmi těžké. Kdybych měl takové problémy jako ty, tak zkusím pár sedel od WTB, kteří pokud se nepletu mají testovací sedla a nebo změnit posed( kratší představec atd)

          0 0
    • Suntour  

      zkus to bez sedla

      0 0
      • staráhrušeň  

        Máš s tím nějaké zkušnosti? Já se zatím na sedlovku nabodávat nepotřebuju…až bude nejhůř, tak to vyřeším vkusněji…

        0 0
        • TJK  

          Z vlastni zkusenosti bych se drzel budto toho co psali kluci nahore k testovackam WTB a pod. nebo sedla od SI… ale primarne bych se spis orientoval po na omak tvrdsim sedle, ktere nedovoli prez sedaci kosti klesnout niz tak aby ses oprela o stred sedla… ac vim ze na koupi je to nesmysl.. zkus najit treba nekoho kdo ma v okoli treba Tune speedneedle na otestovani… s dobrou vlozkou naomak tvrdy sedlo nevadi a treba by ve vhodnym nastaveni mohlo vyhovovat a pak se da premyslet i o podobnych variantach a tvarech… treba pro me osobne je jakykoli extramekky sedlo spis utrpeni…

          0 0
        • rojs  

          Sedlo které Tě zajímá, SMP Extra, mohu sundat z kola a na dva-tři týdny proti záloze půjčit. Na sněhu stejně nejezdím, nyní preferuji lyže. Mohla by sis ho převzít v Praze. Poslal bych ho tam po synovi.

          0 0
          • staráhrušeň  

            díky moc, já jsem zrovna marod, takže teď moc nepojezdím, tak to vypadá, že se minem a ty už brzo dáš lyže na půdu:).

            0 0
            • rojs  

              Není to mé jediné sedlo. Pokud budeš chtít, ozvi se na můj email, nějak bychom to snad vyřešili.

              0 0
    • vasado  

      zahnuté jak? – myslíš třeba takto? www.bike-forum.cz/…imag0026.jpg … pokud ano, nějak si nedovedu představit, jak to ulehčí předku. Jinak ze své zkušenosti můžu říct, že měkčí nerovná se pohodlnější a díra uprostřed nezaručuje odlehčení těch jistých partií. To mi přijde, že nastavení sklonu udělá daleko více… (pokud člověk nesedí na sedle, které ho doslova ničí) to jakože jo..

      0 0
      • staráhrušeň  

        Myslím zahnuté jako na obr. níže. Určitě nepotřebuju měkké sedlo, měkčí jsem měla a asi se na tom podílelo i díky tomu a ve špičce se mírně zvedalo a to byl taky zjevně problém, ale doufám, že díra uprostřed by to mohla zmírnit, pak už nevím.

        0 0
    • Georrge  

      sedla se zobákem mají podle mě ulehčit hlavně chlapům, přecijen máme vercajk trochu víc vepředu než ženský, takže u tebe by to asi nemělo smysl, protože s předkem nepřijdeš moc do styku. Tebe nejvíc zajímá střed sedla, takže by tam mělo být prohnuté, s dírou a spíš měkčí, ale je to nejvíc o tvaru a ten každému sedne jiný, takže zkoušet… mě sedlo fyzik hrozně tlačilo v místě, kde tebe, přesednutí na specialized avatar vše vyřešilo a jezdí se mi luxusně.

      0 0
      • staráhrušeň  

        No to by mě pak zajímalo proč ta špička zahnutá je u ženských, když už to vypadá blbě, tak už by to mohlo alespoň fungovat. Tvrdý sedla mě nevadí, naopak to pak s narůstajícími km ocením, takže at je tvrdý, ale hold to není jen tak jednoduchý a malá hrušeň bohužel už nic nevydrží. Bohužel je to zásadní, takže se na to zkoušení vrhnu, jak to půjde, ať mám tu otravnou část za sebou a děkuji:).

        0 0
    • yetti  

      Nejlepší řešení je najít si obchod, kde mají testovací sedla třeba Specialized) a půjčit si postupně několik různých typů a sama uvidíš co Ti bude sedět nejlépe.

      Také jsem měl se sedlama „zdravotní“ problémy a jenom díky testovacím sedlům, která jsem si vždy půjčil na alespoň dvě vyjížďky, jsem si vybral jak na silnici, tak na bika sedla, která mi naprosto vyhovujou šířkou, tvrdostí i tvarem.

      Podle mě jsou testovací sedla super služba, která může ušetřit spoustu problémů i peněz.

      0 0
      • staráhrušeň  

        spešly mě moc neoslovily, ale chce to prostě sedlo, na kterým se to relativně dá jezdit i delší věci a přitom něco zkoušet, když je vhodná chvíle a nestrávit tak veškerý volný čas naháněním, půjčováním sedel, když má člověk x dalších povinností…No jo no všechno něco stojí a děkuju za příspěvek.:)

        0 0
      • scret  

        2 vyjizdky ti maximalne tak muzou napovedet, kterym smerem se dat… ale na sedlo si zvyknes nebo ne, az tak nejdriv za nekolik set km nebo nekolika hodinach… pak muzes s jistotou rict, jo, je to to pravy…

        0 0
        • staráhrušeň  

          No, u mne to je jinak, nemůžu si stovky km mrzačit pohlavní orgány a čekat, jestli si tělo zvykne, nezvykne…pozná to mnohem dřív a to tak, že se stav nebude znovu zhoršovat.

          0 0
          • scret  

            tak jak jsem ti psal na zacatku, ty mas potize a to je trochu jina… navic uz od zacatku jsi mela podle me echt blby sedlo, diky kterymu to doslo tak daleko…

            Nejsem zenska, ale myslim, ze bys to mela nechat „zklidnit“ a pak teprve testovat…

            0 0
        • yetti  

          To máš samozřejmě pravdu,že se sedlo musí osedět, ale během delší vyjížďky poznáš jestli to je cesta správným směrem nebo ne. Já jsem díky téhle optimalizaci vybral sedla tak, že jsem maximálně spokojenej. Třeba na silnici jsem nakonec skončil u nejtvrdšího Toupe u kterého by mě bez testování ani nenapadlo, že může být pro mě tak pohodlné, protože jsem vycházel z Fizik Arione Ti a hledal jsem něco pohodlnějšího.

          0 0
          • scret  

            jj, dulezity je hlavne, aby si clovek vybral a byl spokojeny. Me treba Fiziky nesednou… Kupodivu mi ale treba sedi Tune Speedneedle…

            0 0
            • TJK  

              je pravda ze v zakladu jsou si dost podobny, jenze tim to konci, po prvnim nasednuti je kazdy sedlo uplne jiny… taky jsem si puvodne myslel jak je to tvarove podobny ze by to mohlo jit a fizik fakt nee…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.