sedlo podobné fiziku Aliante Gamma XM

14 nepřečtených
  • rexa

    Ahoj, chci pořídit nový sedlo. Měl jsem půjčený testovací Fiziky. A to Gobi XM a Aliante Gamma XM. Sedlo Gobi mi nesedlo. Sedlo Aliante mi sedlo :) Bohužel to Aliante Gamma XM stojí přes 2000. Což se mi nechce tolik dávat :( Nenašel jsem ho ani v levnější variantě, třeba s CrMo lyžinama. Nemáte prosím někdo tip/zkušenosti s tvarově podobný sedlem, který bylo tak kolem 1000 Kč? Dík!

    0 0
    • bluma  

      Dělá se ve variantě s Mg lyžinama a MOC je 1090,–. Podívej se na stránky progresscycle a pak hurá do googlu.

      0 0
    • alinceb  

      Tvarově vypadá celkem podobně tohle …i cena je celkem fajn…;)

      0 0
      • rexa  

        Jojo, vypadá podobně. Bohužel asi nebude možnost se na něm někde svézt. Leda po domluvě. Ale moc dík za tip, tuhle značku ani neznám

        0 0
    • Volf  

      Základním omylem většiny lidí je to, že když je něco podobné, ale o hromadu levnější, tak to je skoro stejné. Prostě není.

      0 0
      • rexa  

        Děkuji za věcný filozofický příspěvek. O skoro stejném sedle nicméně v mém dotazu není řeč. Ale opravdu jen o tom tvarově podobném. Tak si příště ušetři čas pitváním dotazů a vyvozováním a vymýšlením poučení. Pokud ovšem nemáš času nadbytek ;)

        0 0
        • Volf  

          Další brňák. Vy fakt máte nějaký komplex. Tak ještě jednou a více polopaticky. WTB dělalo testovací akci. Jejich testovací sedla byla dělaná na test. Mají ,, stejná ,, sedla v různých kvalitativních řadách / Ti ližiny, CrMo ližiny / a ty se liší použitým materiálem svršku. U testovacích měli obyčejné ližiny, ale lepší vršek. Pokud jsi si toho nevšimnul, tak jsi si sice koupil levnější sedlo s CrMo ližinami, ale také s jiným povrchovým materiálem a ten rozdíl byl patrný. To je vše k podobným i tvarově podobným sedlům a víc nemám důvod se s tebou bavit. Možná příště než vypustíš z pusy nějaký slint, tak se prvně zastav a napočítej do deseti. Chtěl jsem ti jen poradit. A hluboce se omlouvám, že jsem urazil svojí neomaleností jeho velkobrněnskou velkojasnost…

          0 0
          • MlokCZ  

            Na druhá stranu třeba Fizik Nisene. Je to sedlo, co mi fakt sedí, takže ho vozím už dlouhou dobu na všech svojich kolech. A mám doma téměř všechny jeho varianty, tedy jak dražší s Ti ližinami, tak levnější s Mg. A navíc ještě i různé ročníky. Takže tam mám minimálně 5 různých kousků, které se něčím liší (různé ročníky mají různě zpracovaný vršek sedla, mírně jiný materiál).

            A jak je to s podoboností v praxi? Rozdíly jsou zcela minimální (ještě tak na silničce jsou nepatrně znát rozdílné ližiny v pružnosti, na fullu rozdíl nula) a v podstatě se sedí na všech úplně stejně.

            Takže naopak v tomto případě, je ta drahá verze s Ti ližinami pouze vyhazování peněz (tedy pokud někde nechce investovat 1000Kč za 15–20g dolu dle ročníku).

            0 0
        • Rychlej turista  

          Hodně času se ušetří tím, že nebudeš nad sedly rozjímat na internetu. A vyzkoušet si jedno sedlo a na základě toho si koupit jiné, mi přijde taky poněkud zvláštní.

          0 0
    • Smazaný účet  

      v cem je problem? http://www.levnysport.cz/index.php…

      0 0
    • Smazaný účet  

      v cem je problem? http://www.levnysport.cz/index.php…

      0 0
      • rexa  

        Ano, to jsem našel. Je to ale přesněji typ Aliante Delta XM. Oproti tomu co jsem měl půjčený se na první pohled liší výřezem v zadní části. (viz. tady) Nevím jestli to je jediný rozdíl. Pokud by to bylo jinak tvarově stejný tak paráda a bral bych! Zkusím to teda omrknout někde v obchodě.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.