Phenom vs. Henge (+ Titan vs. CrMo)

12 nepřečtených
  • Draw in soul

    Čus.

    Jezdíval sem Phenom 143mm z roku 2009/2010.Byl jsem spokojenej,ale pak ho prodal spolu s kolem.Nyní mám Fizik Gobi (130mm?) a je to katastrofa.Po 1100km si zadek nezvykl,je to prostě moc úzký :) Dneska sem byl v obchodě pro testovací sedlo Phenom 2012,ale zrovna ho neměli a pro moje potřeby (full 150/150mm a bezambicář/turista) mi doporučili spíše Henge – ideálně s titanovýma lyžinama a chci se zeptat:

    1. Poznám větší pružnost titanu v pohodlí i na fullu?
    2. Naměřili mi 130–132mm rozteč sedacích kostí,což odpovída sedlu

    150–155mm.Bojím se ale šířky sedla – abych za něj (a zpět) při sjezdech chodit.Stehna mám k 70cm,nebude velká šířka sedla vadit?Má někdo podobnou zkušenost?

    Zkusím během týdne 143 Phenom a 155 Henge,ale raděj se i zeptám tady..

    Díky.

    0 0
    • Lister  

      Sice se říká, že každý zadek to vidí jinak, ale je vidět, že občas to taky můžou vidět stejně.

      Mám Phenoma 143mm s CrMo ližinama asi z roku 2008, je to nejlepší sedlo, jaké jsem kdy měl. Původně tam byl Fizík a ten jsem musel okamžitě vyhodit, protože to bylo fakt peklo.

      Teď jsem kupoval Henge s titanovýma ližinama ve sejné šířce – není špatné, ale Phenom je pro mne lepší. Boky jsou výraznější, takže pokud se bojíš, že se přes něj hůře protáhneš dozadu, tak tvé obavy mají opodstatnění – verzi 155 bych s ohledem na toto nebral vůbec, to už musí vyloženě zavazet. Sedlo s šíří 155mm jsem měl taky (WTB), v komfortu sezení nebyl rozdíl, ale pocitově to sedlo bylo už opravdu hodně veliké.

      Pokud ti sedí Phenom, tak si ho klidně kup, a pokud ti jde o rozdíl ocel vs titan, tak IMHO ocel bohatě stačí, titan je tam hlavně kvůli hmotnosti. Na MTB, zvláště na fullovi, je přínos k pohodlí nulanulanic.

      0 0
    • Senoy  

      Phenom je tvrdší a tlačí přímo do kostí. Ale ve výsledku to nebolí. Henge lépe rozprostře tlak, takže otlačí celý zadek, ale pak si zvykneš. Největší rozdíl je v délce, Henge je o dost kratší a má širší špičku, takže se na něm lépe pracuje. Pokud ti seděl Phenom 143, půjč si testovačku Henge 143. Měl by sedět. A rozdíl mezi Comp a Expertem není jen v lyžinách, ale i ve výstelce. Expert (vozím nyní) má tvrdší pěnu. Takže blíže k Phenomu. Počítej ale s tím, že se docela rychle prosedí (pokud nemáš 60kg). Ale to už jako uživatel Specialized sedel určitě víš.

      0 0
      • Draw in soul  

        Jj,tvrdší výstelka,nižší váha,vyšší cena.O té délce mi to u Henge říkali – že bude lepší na AM ježdění… Najel jsem na Phenomu 4tisíce při váze nad 90kg,ale pocit prosezenosti sem neměl…

        0 0
    • tomfree  

      Dnes jsem henge pro namontoval na spešla místo prosezeného wtb a zatím nic moc,nechtěl jsem platit za druhý fizyk kurve,ale možná jsem mněl,protože,když přesednu z jednoho na druhé tak je to cítit,přesto,že jsem si nechal změřit šířku, mi nesedi jako fizyk a je zbytečně mněkké.

      0 0
      • Draw in soul  

        Mně se nezdá měkké,na dotek bylo ale test sedlo znatelně tvrdší než běžnej černej model určenej k prodeji.Kaž­dopádně je šířka 155mm dobrá leda k sezení.Při chození za sedlo je to peklo – sotva se tam dostanu a když jo,fest to dře stehna :)

        0 0
      • tomfree  

        Asi nejlepší koupě,najeto asi 300km vytržené lyžiny zepředu sedla,není to tam zasunuté jen vlepené,ani nespadlo a už je v p…,půjde na reklamaci,která ovšem nevyřeší debilní konstrukci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.