• mejla

    Ahoj, pred dvema tydny jsem jel do Slovinska na kole,cca 750 km za 5,5 dne (na tezko). Jiz druhy den jsem mel problem s mravenčením v leve ruce. A teď po ctrnacti dnech mam palec a ukazovacek na leve ruce jakoby necitlivý a občas v nich „běhaj mravenci“. Čím to může byt zpusobeno? Jak se toho zbavit?

    0 0
    • BB  

      uz se o tom tady psalo, přesně si nepamatuji, jak se to jmenuje, nějak jako karpalní syndrom a pokud to přetrvává i mimo zátěž dlaně, tak někdo psal, že je to zralé na operaci. Ta se prý dělá ambulantně.

      0 0
    • 100kg  

      Já jsem měl znecitlivělý malíček a prsteníček. Měl jsem to z opírání loktů o hranu stolu při práci na klávesnici. Pokud sedíš 8 hodin u PC tak si posuň trvale klávesnici o 5 cm dopředu nebo dozadu, aby se ti zařezávala hrana stolu do jiných nervových drah.

      0 0
    • Jane  

      mně taky mravenčí v rukou – obvykle začne v levé, tak to rozhejbám, pak je na chvíli klid a pro změnu se ozve mravenčení v pravé a tak to pokračuje furt dokola :(( Rukavice od Spešlu samozřejmě vozím, mám rovná řidítka (zahnutí 3 st), předozadní nastavení sedla mi vyhovuje, výška sedla a jeho vodorovná pozice taky, takže ze sedlem už hýbat nechci, pač to žádnou změnu nepřineslo. Rozdíl sedlo, řidítka se mi nezdá býti velký a bolesti zad, které by naznačovaly příliš dlouhý posed, mě netrápí. Tož neví někdo, co zatím může být? PS: vlaštovky nepřichází v úvahu :)

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        To vypadá na to, podle toho jak máš vytaženou sedlovku z rámu, že je na tebe ten rám moc dlouhý a proto jsi moc v předklonu a na ruce je položena větší váha než by bylo žádoucí

        0 0
      • Zdenda CUBE  

        Zkus si změřit výšku horní hrany sedla od osy klik a porovnej to se vzdáleností osy sedlovky s osou řidítek. Ta vzdálenost sedla od řidítek by měla být stejná u DĚVČAT často i o několik cm kratší a ty to máš dle fotky obráceně

        0 0
    • medved.m  

      Rukavice a kontrola posedu jsou spravna cesta, ale pricin muze byt vic. Jake jezdite plaste? Pred casem jsem podlehl marketingove vejicce IRC a poridil Mythos XC Slick. Ovsem jsou to houby slicky, odvalovaci odpor desny (da se rici „cim lepsi povrch, tim hur jedou“), pri urcitych rychlostech rezonoval ram – proste debilni vzorek „nahoru-dolu“ bez prubezneho pasu. V predsini na linoleu kolo jak kdyby jelo po valse (vi jeste mlada generace, jak vypadala valcha?). Drel jsem je na asfaltu jak blbej v nadeji, ze je ojedu na opravdove slicky, ale kdovi z ceho to u IRC delaji – po 3000 bez zjevneho opotrebeni sly pryc. Ve stejne dobe me ovsem zacala desne bolet zapesti. Hejbal jsem se sedlem, shanel kratsi predstavec… ale co jsem ty gumy hodil do kouta, tyhle problemy jsou zase pryc.

      0 0
      • mejla  

        Moje kolo je (většinou bikerů haněný) AUTHOR Stratos 2005. Pláště ještě originální"AUTHOR PANARACER Rolling Stone Cross 700C x 35". Mám na nich najeto cca 2500 km(z toho letos cca1500),(většinu podobným stylem jako jsem popisoval výše) jinak jezdim silničku (taky author) a na ní tenhle problem nikdy nebyl, ale to bude asi tim, ze jsem na ni nikdy nesedel 5dni za sebou :-). Ale ani na tom krosu jsem se s takovymhle problemem nikdy nesetkal.Vzhledem k tomu co maji ty guma za sebou, je zadni docela dost sjeta, takze pujdou pryc a nahradim je necim jinym. Mohl byste neco poradit??? PS: Co je valch vim nejsem zas tak mladej

        0 0
        • medved.m  

          //PS: Co je valch vim nejsem zas tak mladej // Ja to nemyslel konkretne na Tebe :-) Ne, ja tu nejsu zdaleka nejvetsi odbornik, fakt kazdy servisak/obchod­nik/kamarad, koho jsem se zeptal, mi radil jine vysvetleni pro to mravenceni. Na ty vibrace od plaste jsem prisel skoro (no ne tak uplne, samo…) nahodou. I kdyz 750 za 5 dni jsem nikdy neudelal… by ses mohl skoro prihlasit na Tour! (a jestli si moc casto nemenis krvinky, moh jsi to letos i vyhrat :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.