Motion Control - Charger Damper - FIT 4 tlumení zkušenosti

5 nepřečtených
  • jk89

    Zdarec,

    pokusím se nastínit situaci.. mám trochu starší celopéro se zdvihy 120–110mm, vidle REBA RL a tlumák FOX Float CTD, se svým ježděním jsem se posunul více do trailů, i rozbitých trailů, např. Rychleby a vím, že v těch rozbitých pasážích to není ono.. je to kostitřas.

    Reba má tlumící patronu Motion Control, nicméně dá se za nemalé peníze dokoupit Charger Damper patrona.

    Máte někdo zkušenosti s tlumením Motion Control, Charger Damper a FIT 4 od Foxe ? FIT4 zmiňuji proto, že to jsem zkoušel na půjčeném kole a takhle nějak vypadá můj ideál. Dá se říct, že je Charger Damper aspoň někde na půli cesty mezi Motion Control a FIT4 ?

    Řešením je samozřejmě koupit nové a dobře vybavené kolo.. 100 000 navíc nicméně v domácím rozpočtu v tuto chvíli není.

    Jsem z Brna, takže nejlepší by bylo, kdyby tu byl někdo z Brna s vidlí s charger damper a podobným zdvihem, mohli bychom zajet na nějaké místní oblíbené traily.

    Díky, J.

    0 0
    • novas752  

      Charger je lepší než MC, protože má olej oddělený od vzduchu.

      Ale jen jinou tlumící patronou to nezachráníš. Na trailové ježdění to chce nižší tlak, sag okolo 25–30% + adekvátně progresivní pružení – tokeny.

      A i tak to nebude nic extra, Reba je prostě lehká XC vidlice, na terén cca jako Rychlebky to chce něco s vyššim zdvihem a tluatšíma nohama jako Revelation, Pike, Float 34, Aion, Auron atd.

      Taky docela pomůžou co nejobjmenější pláště na širších ráfcích jako bezduše s rozumnym tlakem – to ti odfiltruje drobný nerovnosti líp než kterákoliv vidlice.

      0 0
    • tomxxx  

      Charger damper je uplne neco jineho nez Motion, o dost lepsi. Jestli Charger nebo FIT4 je o preferencich soudruha, je to prima konkurence asi se neda rict co je lepsi. Na moje XC me zatim bavi vic Charger. Oboje chce zkusit a nenechat se ovlivnit mistni odbornou komisi.

      0 0
    • Radus  

      Buď to chce novou vidli nebo nové kolo . Přestavovat Rebu nemá cenu je lepší koupit na bazaru novou za dobrý peníz . A pak zjistíš že nestíhá zadek a bude nové kolo .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.