• propr.mistr

    Čau bikeři,

    jsem v týhle oblasti nováčkem a nejde mi do hlavy jedna věc. Mám horský kolo 26" s šířkou ráfku 19mm a chci si udělat silniční variantu s úzkejma pláštěma a menším odporem. Musim při výběru úzkýho pláště brát ohled na šířku ráfku, nebo tam navlíknu cokoliv? Abych byl konkrétnější, přemýšlím o tomhle: http://www.bike-eshop.cz/…rive-26×1–75

    0 0
    • podvlada  

      Řekl bych, že netřeba. Nejužší MTB ráfky se dělají asi 17mm? Takže by ty 2mm rozdílu neměly hrát roli.

      Větší problém bývá opačný, na úzký ráfek široký plášť – bude se jednodušeji žvejkat s nižším tlakem.

      1,75" je ještě v klidu. Jsou i užší…

      0 0
    • Anub1ss  

      Na 1,75 z 660g to sou těžítka jako prase nějak krásný svezení ti nepřinesou,. Pořídil bych Continental Speed King II RS 26×2,20"

      0 0
      • podvlada  

        Pravda, toho jsem si ani nevšiml, jinak bych dodal to samý.

        Alternativně slicky Schwalbe Kojak.

        http://www.kupkolo.cz/…-drat_z5903/

        1,35" a 410g za 390,– Kč.

        Přece jen cena za Speed Kinga v RaceSport verzi je trochu jiná… Pokud chce fakt jen silniční variantu, byl bych spíš pro toho Kojaka.

        0 0
    • Chlebovnik  

      Taky počítej s tím, že se ti zmenší obvod plášťů a tím pádem dojde ke zlehčení všech převodů. Tzn. že při stejném převodu a kadenci pojedeš na úzkých pláštích pomaleji.

      Takže buď budeš muset řadit ještě těžší převody, než jsi řadil doposud (pokud tam ještě máš rezervu), nebo budeš muset zároveň s plášti koupit i větší převodníky.

      0 0
      • Mamut  

        Tak max. o 1 prevod. T.j. ak doteraz dlhodobo nejazdi najtazsi prevod, tak sa ma kam posunut. A ak jazdi, tak aspon potrenuje kadenciu.

        0 0
    • saddik  

      Vím jen o pravidlu, že plášť by měl být širší než ráfek (psal to Sheldon Brown). Nepamatuju si, jestli bylo řečeno o kolik, ale stačí o trošku. Na fixce vozím plášť v podstatě stejně široky jako ráfek a bez problému. Na 19mm ráfek můžeš dát klidně i mnohem užší plášť, než který dotazuješ (mimochodem bych radši pohledal jiné).

      Já vozím bez problému 1,35 kojaky, který mimochodem jedou opravdu výborně. Akorát jsou extrémně nepohodlný (malý objem). Pokud Ti jde jen o valivý odpor a chceš radši pohodlí, můžeš klidně volit pláště širší. Hlavní rozdíl pak bude hmotnost a účinnost šlapání ve stoje, která bude u úzkých tvrdých plášťů vždy mnohem lepší, protože se nežvýkaj.

      0 0
    • zimic  

      Tak ja mel na 26 plaste Maxiss Overdrive 1,75, teda zadny ziletky ale i presto sem je po prvni jizde sundal, protoze to bylo proste hnusny. Maly kolecka, takze silnicni plast bych uz dal jen a pouze na 29. Nicmene, jestli ti ta hruza:-) nevadi, tak tyhle Maxissi nejsou vubec spatny. Teda vahove uz nevim asi nic moc, ale pomer cena-recenze-rychlost OK

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.