Mini skládací koloběžka na sezónu 2018

13 nepřečtených
  • mosquito

    ahoj, poraďte pls pokud máte zkušenosti – hledám skládací kolobku, do města na vzdalenost 3km, mam 187cm/85kg 

    0 0
    • mosquito  

      je mi jasne, ze to nebude zadne terno, ale hledam neco dobreho vykon/cena .. takze asi at to je trosku odpruzene pokud to ma tvrda kola nebo nafukovaci – prosel sem moznosti a takto to vypada podle ceny

      LIDL .. nejnizsi cena 1490kc (odpruzena vpredu i vzadu)

      https://www.lidl-shop.cz/…l/p100232998

      Decathlon Oxelo 7 XL (odpruzena vpredu i vzadu) 2400kc

      https://www.decathlon.cz/…8377410.html

      Decathlon Oxelo 9 EF (odpruzena vpredu + vzadu elastomer) 3400kc

      https://www.decathlon.cz/…8329371.html

      pac za maly priplatek uz je nafukovaci Hudora Big Wheel Air 205 bez brzd 3500kc a nebo teda fest priplatit za verzi s kotoucovou brzdou 4700kc

      http://www.sport-vysocina.cz/…a-d16029.htm

      chapu ze ta nejdrazsi kombinace asi i brzdi, u tech ostatnich max pribrzduje.. ikdyz jak moc je potrebna po meste?

      bohuzel neni moc realne si je vsechny vyzkouset a porovnat proto se ptam vas, co na nich nekdy jeli – jestli to odpruzeni rozumne tlumi nebo je nutny vzit nafukovaci kolecka, diky

      0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj, Mosquito moc nepochodil a tak se zeptám jestli má někdo zkušenost se skladacima kolobkama z Decathlonu, chtěl bych něco do města na krátké pořesuny, vzít základní kolonku bez odpružení a bez brzdy, nebo o něco dražší a s brzdou a odpruzenim?Když jsem si v Decathlonu půjčil tu základní, tak mě mile překvapilo jak krásně uhání. Děkuji za rady…

      0 0
      • Potkan007  

        Třeba pomůže moje zkušenost, mám rok Oxelo Town 5 XL.

        Koloběžka super, zpracování dobré, mám ji na dojíždění po okolí, když je nepraktické brát kolo. Zažila horko, mráz, sníh, sůl, písek, údržba žádná a stále krásně jezdí. Běžně ji využívám tahle: svezu se na zastávku MHD, koloběžku složím, chytím do ruky a jedu autobusem. Původně jsem ji kupoval s tím, že na ní budu jezdit jen kratší vzdálenosti, proto mám model bez odpružení. No, je to peklo. Je perfektně použitelná i na trochu delší vzdálenosti, jezdím s ní nakonec proti očekávání běžně 3 km, občas 5. Má pevná nenafukovací kolečka, takže se každé ťuknutí o kamínek přenese do řidítek a na ruce. První 2 kilometry jsou v pohodě, pak mám nepříjemně vyklepané ruce, až takové brnění. Prostě se podívej z blízka na asfalt a představ si, že každý výstupek je jemné klepnutí do řidítek a do rukou. K tomu přidej, že v zimě posypou chodník kamínky, ruce máš zmrzlé, to klepání bolí.

        Vybírat znovu, nešetřil bych těch pár stovek rozdílu a bral bych odpruženou.

        edit: On je právě ten problém, že ti ji půjčili v hale s dokonale hladkým betonovým povrchem, na něm je úžasná. Taky jsem si tam říkal, že tohle je v pohodě, odpružení nepotřebuju. Bohužel realita je jiná, všude kamínky, nerovnosti, výmoly, dlažební kostky.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Supeeeer moc děkuji za recenzi z reálného provozu. Představují si použití jak píšeš, kombinace MHD a klobky a občas nějaká v uvozovkách delší jízda, na kole teď z časových důvodu moc nejezdim, tak si chci sezení v práci zpestřit, protože mne roste špek kolem břicha 

          0 0
      • zdenal8  

        Tak u nás na tomhle jezdí děti, každý den cca 2 km ze školy za každého počasí. Zatím bez jakékoliv údržby. Ale tak píšou nosnost kolem 100 kg, tak by to mělo i něco vydržet. A kdyžtak na to mají i náhradní díly, případně dáš lepší ložiska. Jsou rozměrově stejný jako do bruslí.

        0 0
      • Paja  

        Muzu sice srovnat jen detskou MID 7 (o neco mensi kolecka) s Town 7 XL, ale jakmile je to trochu hrbolaty (hrubej asfalt, zamkovka), je to na te neodpruzene po chvili opruz.

        Na kratke presuny se to da i na te neodpruzene, ale to petikilo navrch se podle me vyplati.

        0 0
    • roman 3D  

      nová xiaomi Pro

      0 0
    • RapMan  

      nějaký názor na Hudora Big wheel air 230?

      0 0
    • Jenda  

      Exhumuju téma.

      Mám požadavky jako zakladatel, tedy koloběžku na přibližování se po městě. Limit je optimálně do 2,5 tis, úplný strop jsou 3 tis.

      Decathlon koloběžky – proč ne, ale vůbec se v tom nevyznám a třeba kolo bych si v decathlonu nekoupil, je v těch koloběžkách nějaký oser či na co si dát pozor?

      Nebo vzít třeba něco úplně jinýho?

      Docela se mi líbí některá z těchto

      https://www.insportline.cz/…rker-authico

      https://www.insportline.cz/…r-span/modra

      https://www.insportline.cz/…rker-amareli

      0 0
      • Peslezedirou  

        Ahoj, nakonec jsem vybral tuhle z Dekáče https://www.decathlon.cz/…8377410.html popravdě jsem neměl moc velké nároky, potřebuji ji na dojíždění Sítná-Vejhybka (vlak) a to splňuje dobře, za mě spokojenost.

        0 0
        • Jenda  

          A funguje to odpružení aspoň trochu? A co ta brzda, je to k něčemu, nebo brzdíš radši nášlapnou?

          0 0
          • Peslezedirou  

            Jj, to odpružení je cítit, jsem rád, že jsem nevzal tu levnější. Přibržďování provádím ruční brzdou a když jde do tuhého, tak přidám nohu, ale spíš moc nebrzdím…rozhodně to tedy nebrzdí jako na kole :)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.