Koloběžkou do práce 2x 4 km rovina, 2x 1,2 km kopec

16 nepřečtených
  • wbiker

    Zdravím. Chci se zeptat zdejších bikerů, jestli nemáte zkušenost s pojížděním na koloběžce. Do práce jezdím vlakem, z domu na vlak to mám cca 1,2 km z kopce, potom vlak, a potom z vlaku další čtyři km – šalinou.

    Nemám teď tolik času jezdit na kole (ani možností) a napadlo mě, že bych si cestu ozvláštnil jízdou na koloběžce. Jedná se právě o ty úseky mimo vlak.

    Nikdy jsem ale na koloběžce nejezdil, plánuju si nějakou půjčit, ale myslím, že za jeden den toho moc nepoznám. Cestu bych měl sice ve městě ale vše po vedlejších cestách nebo parcích. Trochu se obávám toho kopce, atd…

    A tak mi jde o názory těch, kteří to praktikují, případně praktikovat přestali a proč.

    Díky.

    Jinak kolobku vybírám s koly 16/12, případně 16/16. Větší už mi přijde dost nemotorná, s prtikolečky nechci. Skládací by sice byla fajn kvůli vlaku, ale nechci do toho investovat tolik financí.

    0 0
    • LukasHE  

      Obcas jezdim a super – clovek si protahne cely telo. Brzo rano vemu kolobezku do metra a odpoledne na ni dojedu domu 20km. Dobry je i ze se da vzit MHD a clovek na ni muze jezdit, i kdyz je uz rano zima a odpoledne jeste teplo. Jinak jsem mam Kostku 20–16 a prijde mi to idealni. Jeste se vleze do MHD a predni 16tka uz mi prijde celkem mala z hlediska prujezdnosti. A tankombinace 20/16 neni o tolik vetsi… Btw. kdyz bys chtel tak manzelcina je na prodej. Nejak ji to nechytlo. Uplne ta sama a jak nova – najeto tak 150km :-)

      0 0
    • MateSP  

      Mám 16/12 K-Bike K7. Mám jí asi 7 let. Na takovéhle dojíždění ideální. 16/16 má dvě velké výhody – stejné duše+pláště a líp to brzdí. Ta zadní 12ka se bři brzdění musí spíš jen šolíchat, jinak jde rychle do smyku. Navíc nabídka 12 plášťů není nic moc. Skládací jsem měl taky, ale tohle je o parník lepší. Do kopce je to makačka, ale o to větší sranda pak z kopce – hlavně při předjíždění cyklistů :-)

      0 0
      • wbiker  

        Hm, koukám na tu K7 a vypadá parádně. Zvažuju Yedoo City New (dá se sehnat za čtyři), Tak přemýšlím, jestli těch +1500 za K7 stojí za to.

        0 0
        • Vilém  

          Stoji.

          0 0
        • Tripp  

          Stojí, Kbike se vyrábí v garáži ve Zlíně v podstatě ručně. Navíc to dělají dva super borci, kteří sami koloběh milují.

          0 0
        • LukasHE  

          Jojo urcite radsi Kbike… Nebo Kostku.

          0 0
      • Val  

        jak jsou na tom ty K7 se zadrhavanim o „podlahu“? mam skladaci kolobrndu a od ty doby co jsem se na tom vysekal, protoze jsem prehlid v seru chodnikovou vlnu (a tech v je vsude spousta), se na tom uz docela bojim

        0 0
        • l_Marek_  

          Stejně jako ostatní :)

          Vždy musíš umět odhadnout, co přejedeš a co už ne. Jinak samozřejmě K7 je spíše městský typ.

          0 0
    • l_Marek_  

      V Brně jsem jezdil do práce a zpět cca 6 km jedním směrem. Neskutečně snadný život s udržovacím servisem oproti kolu ;)

      Nyní po přestěhování na venkov, jezdím na nádraží a pak z nádraží cca 3 km jedním směrem, takže méně ale na lehké rozhýbání super. Navíc ve vlaku bez speciální jízdenky.

      Pro porovnání K7 vs Kostka Street na přiložených fotkách.

      0 0
    • t29  

      Do vlaku na výlety občas beru skládací Mibo Tiny s koly 12/12, které se vlezou do oficiálního limitu pro ruční zavazadla:

      https://www.cd.cz/…adla/-26717/

      Ale 12" je málo, nejede to. Radši 16/16 než 16/12.

      0 0
    • wbiker  

      Tak K-bike se mi zalíbil a hned se vyrojil další dotaz. Je až takový rozdíl v jízdních vlastnostech 16/12 a 12/12? Pro 12/12 mluví možnost přepravy ve vlaku v ceně lístku a nižší cena.

      0 0
      • wbiker  

        Tedy K6 versus K7. Je rozdíl 16¨ a 12¨ palcového kola jen v pohodlí nebo i v rychlosti?

        0 0
      • Val  

        noo protoze neni skladaci, tak uz nevyhovuje podminkam CD, leda bys ji vzdy rozebral, takze mozna muzes vzit rovnou tu vetsi

        0 0
    • zavodnice  

      Koloběžka je fajn :-) Jezdila jsem na ni do práce denně cca 5 km tam i zpátky. Údržba není třeba prakticky žádná.. jen nedoporučuji v dešti, to jsem se hezky vysekala. Jezdila jsem na Crussisu

      0 0
    • Auditor  

      Pred casem jsem neco takoveho taky resil. Po procitani recenzi a vzhledem k rozpoctu jsem zvolil kolobku Bizon

      Barva na prani … super dohoda.

      Mam v rodine 3, kolega z prace taky… a spokojenost.

      Foto z výletu s dítětem na odrážedle.

      PS

      Ne, nemam s vyrobcem nic spolecneho, neni to reklama :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.