• -Alan-

    Zajímají mě jakékoliv informace ale hlavně zkušenosti s touhle pneumatikou. Může být i srovnání s XCR verzí téhož. Srovnat to s jinou gumou je ok, ale nepotěšilo by mě, kdyby se tu nakonec řešil úplně jiný plášť. Zajímalo by mě její použití na měkkém podkladu, zda je to prostě univerzál, se kterým se dá počítat, když se jede do neznámého terénu a předtím dost pršelo. Nemám ale na mysli bahenní speciál. Spíš jak snadno se čistí, když se něčím projede, jak drží v rozměklém výjezdu, chování na mokré louce a tak. Taky jak je rychlá mimo čistě měkké úseky. Co jsem si četl, tak na pevném povrchu to moc velký rychlík není. Odolnost vůči defektu nebo výdrž pláště je taky zajímavá, ale pokud možno o tomto modelu a ne o Michelinech obecně. Díky za vaše názory.

    0 0
    • fluider  

      Ja som písal recenziu na Country AllTerrain 1.95 www.bike-forum.cz/…/recenze.htm?…

      Kupoval som ho túto jar, pretože predošlý Michelin Wildgripper comp šiel veľmi rýchlo do kytek. Hľadal som mäkší plášť, ktorý bude, aspoň za sucha, dobre držať na rôznych povrchoch, v sypkej šotoline na tvrdom podklade sa nebude kåzať pod brzdením a bude sa držať aj v rozmáčanom podklade. Ako nový bol trochu hlučnejší, na asfalt sa tak lepil až sa mu nechcelo odvalovať, ale po zabehnutí už valí celkom fajn. Po 1 500km na prednom kolese je vidieť opotrebenie, hlavne preto, že 1/3 jazdy musím dať vždy po asfalte. Za sucha a správne nahustený je celkom čitateľný, nešetrím ho a drží sa. Ale za mokra sa cítim menej bezpečne na mokrých koreňoch, drevených lávkach (vtedy treba s prednou brzdou veľmi opatrne). Keďže má volnejší vzorek, celkom dobre sa čistí aj keď je v blate piesok a lístie. Do zadu by som ho ale nedal, pretože by sa zodral prirýchlo. Na ráfik sa nasadzuje príjemne ľahko. Celkovo spokojnosť, ale myslím že po ďalších 1 500km bude K.O. tak už vyberám plášte na budúci rok :-)

      0 0
      • fluider  

        Na mokrej lúke som moc nejazdil, ale myslím že tam je aj ta skôr o tej mokrej tráve ktorá keď si ľahne, tak je ako kåzačka. Na pevom povrchu, asfalt, lesná cesta, možno nie je najrýchlejší. Odolnosť voči defektu je počas života slušná, to je pravda. Ale ku konca života, už taký odolný nie je.

        0 0
      • -Alan-  

        Díky, četl jsem. Překvapuje mě, že při té přilnavosti se klouže za mokra. Ta verze Country A/T, není to náhodou drátovka? Stejně mi to nějak nejde dohromady, měkká směs a nejistota…

        0 0
        • Hejdik  

          No já mám s tímto pláštěm zkušenost 2 sezon. Co se týká odvalování,tak to je myslím v pohodě. S čím jsem měl trochu problém bylo,že na mokrém tvrdém terénu měly sklon k uklouznutí,dle mě způsobeno tím,že měkčí špuntíky(vzorek) při náklonu měly tendenci se ohýbat a nedržely dostatečně tvar při zatížení. Naopak v měkkém terénu se dobře přizpůsobí povrchu a mají dobrý záběr. Celkem špatnou zkušenost jsem měl s defekty,fakt to bylo docela často.To přisuzuji měkčí směsi,která se snadněji propíchne. A co se týká ojíždění tak to je vzhledem k jejich měkčí směsi docela v poho. Třeba Dinomity se mi sjely nepoměrně dřív.

          0 0
          • -Alan-  

            To klouzání za mokra je do strany na kořenech, v zatáčkách (ustřelení) nebo obecně klouže na tvrdším povrchu za mokra?

            0 0
        • fluider  

          Áno, je to drát. Nevravím, že za mokra sa na ňom cítim nebezpečne, ale menej bezpečne ako za sucha:-). Keď idem napr. po úzkom traile, na ktorom je množstvo priečnych koreňov, idem pomaly aby sa predné koleso nepodkåzlo. Za sucha ten istý úsek takmer preletím, 10–15kmh, ale za sucha idem asi 5kmh. Bohužial, som nejazdil veľa iných značiek/modelov, takže moje pocity sa ťažko porovnávajú.

          0 0
          • -Alan-  

            Aha, už rozumím. Hm, tak to trochu zamrzí. Jak to tak zatím vidím, tak ten plášť brát nebudu a budu se nadále držet svého kopyta. Zřejmě se znova pokusím poshánět si plášť od Geaxu a na tom starém ještě něco odjezdím.

            0 0
      • fluider  

        Takto vyzerá môj Country AT po 1 500km na prednom kolese.

        0 0
      • fluider  

        A takto WildGripper Comp po 3 000km vpredu a 1 500km vzadu. V balte už preklzuje

        0 0
        • fluider  

          A takto je WildGripper dorezaný na viazerých miestach, kupodivu ani jedno nespôsobilo defekt.

          0 0
    • omar  

      mam xcr a/t najeto tak 350 km a už bych do nej nesel pokud bych chtel plast co vydrží, nemuzu si stežovat na funkcnost , ale je dost dodrbanej a myslim že tak za 200 kilaku se zacne vzorek odtrhavat,

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.