• šlapatko

    Nazdárek všichni,co říkáte na tyhle kola?Né žebych nevěděl že to jsou dobrá kola ale i tak se ptám.Meridu mám a nestěžuju si.Značky jako GT,Duratec a jiné mě zadarmo do cíle nedovezou.Všude čtu Merida pro turisty,rám z hoven,šitka z tajvanu,tuc­tovka.Jiné tolik nadnesené značky nejsou tuctovky?Názory chci na kola od 35000 kč nahoru.Ty už jsou slušné.Teť mi to asi dáte co?:)

    0 0
    • kesu  

      :D ty vole proc to děláš…

      0 0
    • Lance  

      Proste si zaskoceny tim, ze na tu znacku tu „dost“ lidi nadava a diky tomu, ze mas to kolo, tak v tobe hloda cervik cos to koupil a chces od nekoho slyset, ze to neni spatne, tak vez, ze to neni spatne a jezdi na tom co mas. Potrebujes mit takovy dusevni klid, ze se na tom da jezdit a to jsem Ti napsal jen proto, ze ses zaregistroval na Jeziska a v ten den se snazim byt dobry ke vsem lidem dobre vule a jeste navic mas takovy hezky detsky nick.

      0 0
    • Indian  

      Na meridě je dobrý hlavně to, že za určitý peníze koupíš dobře vybavený kolo. Rám ti nejakou dobu sloužit bude. Jinak totální tuctovka. Když přijedeš v létě k nějaké hospůdce, napočítaš tam 30kol,tak Merid tam bude 31. Je to zvláštní,ale je to tak. Jinak to jezdí tak nějak všechno stejně.Je to věcí spíš srdeční jak funkční. Jinak bych doporučil kouknout na zásoby lonských biků. Kamoš koupil za 40500.- bik a teď bacha sice základní alu rám, ale Fox Teralogic, FSA karbo.kliky X-type, X.0šaltr X-9páčky, DT kola,7mičky avidy prostě krutě dobře vybavený, vlastně jen vidlice a kliky maj cenu celého kola. Takže Merida je v zásadě dobrej kauf- můj názor.

      0 0
      • Lance  

        ano z tveho vypoctu mi vychazi, ze i ten kdo tam neni ma meridu

        0 0
        • Hejdik  

          Spíš bych řekl,že 30 merid už tam je a ta 31.je ta na které přijel :) Jinak mě osobně se meridy docela líbí. Já sám ji nemám,ale výhledový tchán na ni jezdí a chrochtá si!

          0 0
          • Lance  

            mi se meridy libi hodne, proti nim nic nemam, taky jsem ji puvodne chtel a nic jineho

            0 0
        • Krys  

          Pred krcmou stoji 30 bicyklov Merida. Zrazu vstane 31 bajkerov, vezmu svoje Meridy a ufujazdia prec. Kolko bajkerov musi prist do krcmy na Meride aby tam ziadna nebola?

          0 0
          • Hejdik  

            Ta jedna je buď tandem,nebo jeden jde pěšky. Jinak odpověď je 0. Ale pěkně jsi mi smotal hlavu takhle v pátek!

            0 0
            • Krys  

              Len som trochu prerobil jeden vtip ako policajt uci ostatnych zaporne cisla.

              je to jednoduche. Stav po odchode bajkerov: 30 – 31 = –1

              –1 + x = 0 ⇒ x = 1

              Aby tam nebola ziadna Merida, musi prist do krcmy prave jeden bajker na Meride. :))

              0 0
      • Vilém  

        Jo model ktery si koupil kamos byl fakt dobrej.Prodali jsme v ksefte 2ks.Cena byla pod 40k a kdyz to clovek rozpocital,tak super cena,i pokud bys mel ten ram vyhodit.

        0 0
      • šlapatko  

        Tohle je právě i můj názor.Rám mám Hfs a je v poho dvě sezony 20000km a v poho.

        0 0
      • poldíček  

        Tedy ty jsi mne pobavil :-) včera na vyjížďce od nás z Děčína přes Ústí nad Labem až do Litoměřic jsem potkal snad stovky kolařů…ale Merid jsem napočítal dohromady cestou tam i zpět jen asi 5 :-) takže to taková tuctovka rozhodně není :-) a hlavně je mi divné, že na každé zastávce se vždy našel nějaký kolař, co mi okukoval mojí Meridku (a to mám jen „obyčejnou“ Merida Matts XC 700D 2011) … takže tu jen plácáš hlouposti :-)

        0 0
        • felix.org  

          To je moc… :-D

          0 0
        • Vilém  

          Me si zase pobavil ty. Vyhrabat 4 roky stary vlakno, regisatrovat se kvuli tomu, abys nam rekl, zes potkal na vyjizdce jen 5 merid a dokazal tak, ze to neni zadna tuctovka, to fakt musi bavit:)

          A ohledne toho okukovani, vono lidi co kola nesleduji, vzdy sahnou po tom co znaji, tzn. co ma nejvetsi reklamu a nejvic jich potkavaji, tj. Merida, author atd. Takze opet argument jak noha.

          0 0
    • Aldamore  

      Mám taky Meridu a nadmíru spokojen kolo který slouží a jezdí bez jediné poruchy, akorát vidlu jsem měnil po roce za Rock Shot kolo Merida Matts sport pro 500V 2005 slouží a stačí.

      0 0
    • Daf  

      Kdyz se budem bavit o HT kolech. Je skoro jedno co clovek koupi, jen musi sedet geometrie. Skoda jen, ze design Merid je podle me fakt hroznej, stejne jako Author apod. Kdyz uz se rozhodnu dat za kolo X desitek tisic, tak se mi proste musi libit. Jinak kdyz uz jsi nakousnu GT, nemyslim si ze je to nejaka predrazena znacka, jako Cannondale, nebo Specialized. Podle me maa GT dost dobry ceny, aby Meride mohlo konkurovat.

      0 0
      • marapara  

        S těma Autorama souhlasím. Výbava sice dobrá, ale u konkurenčních značek jako třeba GT bývá ve stejné ceně i lepší. Navíc ty barevné kombinace jsou fakt u Autorů už nějaký ten rok hrozné … prostě se mi vůbec nelíbí

        0 0
        • Q  

          Takzvane tuctovy znacky jako Merida a Author me vubec nevadi. Vsak mam ram Author vision a sem s nim zatim spokojenej, ale musim souhlasi, ze ty barvy u Authoru sou opravdu des.

          0 0
      • orgoj.chorchoj  

        Tady je videt, ze kazdej je jinej. Me se design Meridy libi a naopak nemusim GT :-D

        0 0
      • kout.jk  

        já nechci prudit, ale asi fakt záleží na vkusu. Moc bajků, který se MI líběj víc jak merida neni (kvůli profilaci jednotlivých trubek z kterých je rám svařenej) Mě se vůbec nelíběj kola, který jsou udělaný z jednoduchých kulatin, protože takový byly už před x rokama (např bmx, favorit aj. °) ) A to, že se většině „pravejch“ bajkerů tady nelíběj neni důvod, abych jezdil na něčem, co se mi designově hnusí (a opět se opakuju) viz cannony s těma jejich fatty vidlicema, viz gt s těma jejich divně zakončenou „štanglí“ apod.

        0 0
        • smith22  

          Mám stejný vkus jako ty a ztotožňuji se s tvým názorem.Kulatý trutbky už jsou ohraný.Líbí se mi ostřejší tvary a profilovaný trubky jako má např. ta Merida.Zvlášť Meridy 2007 mají pěkný design.Příkladem pěknýho designu je i tvoje kolo.

          0 0
          • sportovni_biker  

            Taky mám stejnej názor.

            0 0
            • smith22  

              Sedí se na tom sedle dobře?Myslím co se týče delší cesty(100km a více)Vypádá dobře.

              0 0
              • sportovni_biker  

                Já jsem na tom tak dlouho ještě neseděl :-) Ale teď třeba najíždím každý den tak 40 km, tak ono samo o sobě se trochu za rok prosedlo, takže na něm třeba vydržím hodinu v kuse, ale pak se občas už musím postavit a trochu protáhnout. To bych ale musel mít nějaký křeslo od WTB, abych na tom vydržel tak 100 km bez protáhnutí se.

                Jinak za 1090,– je lehké, pěkné a dobře odvětrává a vcelku pohodlné.....sko­řepina častečně pruží. Obrovská nevýhoda je jeho náchylnost na roztrhnutí, na jedné fotce jde vidět šrám na levé straně, tak to se stalo, když jsem se učil jezdit na nášlapech, nevyklapl a pouze se převrátil na zem :-)

                0 0
              • sportovni_biker  

                aha, tak vidět to nejde, ale je tam prostě 2–3 cm rozedřená kůže.

                0 0
                • smith22  

                  To se mi na jednom sedle stalo taky.Opřel sem to o sedlem o strom a jak sem chytl za řídítka tak se to zadrhlo o kůru stromu rozedřelo to kůži. Ale dál se to netrhá.Jo to je jasný snad na žádným sedle se neda sedět v kuse.Vlastně i když jedeš terénem tak si kolikrát stoupneš.Ale vypadá fakt dobře.Mám taky Meridu ale na tom původním od nich se mi moc dobře nesedí,je to nějaký X-Mission Speed.

                  0 0
                  • sportovni_biker  

                    Já jsem tam měl nejprve nějaký IKE sedlo. Kožený s dírou a kevlarovými boky.....to bylo super pohodlný, ale bylo na mě moc prohnutý. Já preferuju spíš tvrdší anatomické sedla než velké pohodlné. Tohle to splňuje dostatečně, i když se prosedlo, tak jsem ho jenom trochu víc natočil nahoru a jezdím vesele dál, stejně, jak zasednu vidlici o 2 cm (sag), tak se to sedlo, zase trochu nakloní k zemi. Až budu mít možnost koupit nové, tak už asi půjdu do nějakého Selle.

                    0 0
          • Haryk  

            Nemám stejnej názor. Kulatá je dobrá. Například taková profilace spodní roury u Apache mně přijde naprosto ujetá. O praktickým významu by se dalo pochybovat.

            0 0
            • smith22  

              No tak takovou profilaci jako má Apache sem na mysli teda neměl.Ale slovo bylo přece o tý Meridě.Ta spodní trubku u Apache je opravdu divna,taková hodně rozplesklá.Jako sekyrka Apače :-))

              0 0
              • Al_Bunda  

                A videl jsi vubec to o cem tu popisujes? Zda se mi ze pises o necem co jsi nevidel ani na obrazku. Holt typicky odbornik z BF.

                0 0
                • smith22  

                  Jasně že sem ty kola viděl.Jinak bych o tom asi nepsal.Každý má ale přece jiný vkus a neznamená, že to co se líbí tobě se líbí mě a naopak.

                  0 0
              • šlapatko  

                Merida rám = pěkný rám.Lidi sere jen ten tučný nápis.To být můj názor:)))))Jinak pěkná debata

                0 0
    • marapara  

      Tuhle větu jsem nějak nepochopil … Značky jako GT,Duratec a jiné mě zadarmo do cíle nedovezou … co tím bylo myšleno? To jako Meridy se standartně prodávají s motorem, že nemusíš šlapat? ;) :D LOL

      0 0
      • Lance  

        kdyby se prodavaly s motorem, tak Te tim tuplem zadarmo nikam nedovezou – pokud nevyuzijes nejakych kolektoru, ktere dostanes zdarma

        0 0
      • šlapatko  

        Ale prdlajs myslím to tak že na Duratecu musím šlapat stejně jako na Meridě.

        0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Pro me je dulezity aby se mi kolo libilo a pomer cena/vykon byl prijatelny. A to Merida splnuje a proto ji mam ;) Jestli je ram „z hoven“ tak to pri svym stylu jezdeni nepoznam. Pro me bude kazdy ram dost dobry. Takze jak se rika „Proti gustu zadny disputat“ At si kazdy jezdi na cem chce!

      0 0
    • smallbrother  

      Já bych si klidně HT karbonovou Meridu nechal na závody líbit. Už kvůli tý antipatii co tady panuje. :) Mám dojem že loni se designy Meridy a Spešlu dost přiblížily.

      0 0
      • smith22  

        No myslím, že to je taky podle vkusu.Už sem to tu psal několikrát, mě se taky třeba GT vůbec nelíbí,vypadá to jako by mu už při výrobě zapoměli zkrátit tu trubku co mu tam přečuhuje,no však víte.

        0 0
        • gobike  

          tak, tak… Kripl triangl se mi taky nelibi, ovsem ty jejich fully maji smrnc! Kdyz Gt, tak jedine fulla:)

          0 0
          • HastySnail  

            ano a to same, jen trochu obracene bych rekl ja o meride… kdyz meridu, tak jedine HT… fulla od ni uz mam a fakt se na nem v terenu bojim a cekam, kdy ten papirovej ram praskne. Na HT od GT jsem jezdil 2 sezony a hned jak budou prasulky, koupim si ho znova, protoze 1) se mi libi 2) cejtim se na nem bezpecne at uz jezdim jakkoliv silenym zpusobem 3) je to srdecni zalezitost 4) je to znacka s historií a mohl bych pokracovat… kdo chce moji meridu, prodam za 35.000,– :) najeto ma jen asi 800km a to velmi opatrne…

            0 0
            • mountaineer  

              No kdyby ti treba praskla zadni stavba tak od tebe koupim predni trojuhelnik:o)Ne­vite nekdo o nekom komu se vali doma?:o)

              0 0
              • HastySnail  

                snad ti neprasknul? :D a kolik bys dal za celej ram vcetne tlumice? :)

                0 0
                • mountaineer  

                  O korunu vic nez za predni trojuhelnik:o)))

                  0 0
                  • HastySnail  

                    a to je kolik? :D

                    0 0
                    • mountaineer  

                      No to je fuk,protoze L-ko je na me moc velky.

                      0 0
                      • HastySnail  

                        a tobe teda prasknul ram jo? kde presne? nechces sem dat fotky?

                        0 0
                        • mountaineer  

                          Me ne ale znamymu a ja od nej mam tu zadni stavbu,fotky uz tady kdysi byli zkusim je nekde najit.

                          0 0
                          • HastySnail  

                            OK, diky – rad bych videl na jaky mista si mam dat nejvic bacha a taky by me zajimalo co na tom zrovna delal kdyz to ruplo… jo a kolik vazil? :D

                            0 0
                          • HastySnail  

                            jo a jeste neco… to uz byla po zaruce nebo co?

                            0 0
                            • mountaineer  

                              Byla v zaruce ale neuznali mu reklamaci,praskla je na trech mistech…dvakrat na horni rubce,tak 10 cm od hlavovy a pak kousek od sedlovky a na spodni je na urovni prvni na hlavovy,tak 12–15cm od hlavy.no snad to nejak pochopis ale nemam digital

                              0 0
    • XCIO  

      no ja jsem si ted meridu zrovna koupil po dlouhým rozhodování s tím rámem hfs a jsum doslova nadšenej.jak výbava design a hlavně tuhost rámu.porovnávali jsme to v práci s duratekem carrer a absolutně neporovnatelná boční tuhost ve prospěch meridy.a to byl ten duratec menší.takže spokojenost.

      0 0
    • gobike  

      Respekt chlape! Ja sem se pokazdy meridy zastaval, ale uz me to prestava bavit, bo je jich presila. Nemam duvod na meridu nadavat, mam od nich ten nejlevnejsi ram ze 7005 a uplne pohodicka, nepraskl nic a na reci typu ze je to sracka, tuctovka a to jak pises, proste se tomu jenom zasmeju a reknu si, jak sou ti lidi trapni:) Dyt je to kolo jako kazdy jiny a docela sou i pekny:) Navic nemam chut ani prostredky vrazet do kola, kde se plati za znacku nehorazny penize, treba Trek:)

      0 0
      • HastySnail  

        chces si zase popovidat ze jo? :D btw ty samolepky Specialized ty meride fakt slusej… kde sis je nechal delat?

        0 0
    • tutite  

      MERIDA bez problému. Hodně špatné byly první Missiony, zejm. kvůli tlumiči a praskající zadní stavbě, TransMission už byl lepší, teď vychytali mouchy a ustálili tvar zadní stavby. Když mi nedojde slibovaný bike, tak bych mohl třeba ten AM model.

      0 0
    • Páník  

      moje prvni lepsi kolo byla Merida matts miami 05…na start to nebylo spatny kolo,casem jsem vymenil vidli,ráfky a takovy ty „ochuzeny“ veci jako byl predstavec,ri­ditka…celkem me mrzi,ze sem ji prodal, pac to bylo dobry kolo a jako druhy kolo by se mi ted hodilo

      ale je fakt,ze je to masovka…na malomeste to neni tak videt,ale kdyz jsem to videl treba v Brne kolem Priglu…kazda druha byla Merida

      0 0
      • Santus  

        cece vcera sedim na zahradce na Pryglu a schvalne cucim co maji lidi za kola, kol bylo dost bylo pekne a urcite polovicka byly GT, byl sem samotnej prekvapenej. Na druhou stranu sem tam byl ze trema kamosama co maji Meridy:-)

        0 0
    • Lance  

      Veškerý slasti pozemský, skryl ďábel v zemi španělský, kde vítr hladí po tváři a castaněty zní.

      Kde víno tebou proteče, jak voda dobrý člověče, no vida, MERIDA tě taky rozpálí. Holky jak růže a řemeny z kůže a každej si dělaj co chce a může a noci, horký noci, ti vaří v žilách krev.

      Sangria maňana vod rána do rána, jedna jak druhá by chtěla bejt provdána, za mně, ale hlavně víno, ženy, zpěv.

      Ref: Na vlnách slunce zářící, v Madridu zpívaj slavíci. Cerveza, rock ‘n‘ roll, MERIDA Espaňol, nandej mi to seňorita, por favor. Cerveza, rock ‘n‘ roll, MERIDA Espaňol, teplý tóny mají zvony v Kastelon.

      Víno stáčí Sančo Panča, jedno slovo stačí, a jdem slavit, to nás bavit, v tom sme sakra dobrej tým. Divadlo končí tou jedinou ranou, my za všechny bejky tu držíme minutu ticha, steaky stranou, toreadore co s tim.

      Ref: Na vlnách slunce zářící, v Madridu zpívaj slavíci. Cerveza, rock ‘n‘ roll, MERIDA Espaňol, nandej mi to seňorita, por favor. Cerveza, rock ‘n‘ roll, MERIDA Espaňol, teplý tóny mají zvony v Kastelon.

      0 0
    • BB  

      Dost souhlasím s názorem, že u HT je skoro jedno, na čem jezdíš, nejdůležitější je, aby seděla geometrie a nebylo to moc těžký. Co mě na Meridě štve jako na firmě, jsou jejich poměrně agresivní reklamní kampaně. Mám na mysli např. hořčíkové rámy. Před pár lety to reklamovali tak, že ten kdo neměl hořčíkový rám, byl mrtvý muž. Sešel se rok s rokem a hořčík zmizel, aniž by řekli proč, těm pomatencům, kteří se nechali zblbnout se neomluvili a stejná hype ohledně jejich karbonových rámů. To samé se slavným shotgun, který taky mizí.

      0 0
      • Vilém  

        Stejne to bylo s termoplastovejma ramama,ramama duracarbon.....

        0 0
        • náčelník  

          Někdo musí prozkoumat slepé uličky a říci „tudy ne, přátelé.“ To je nutno ocenit.

          0 0
      • Leader  

        Já mám magnéziovou meridu a jsem s ní plně spokojenej,byla lehká a rychlá.teď už tam sice není moc originálních dílů a proto je ještě lehčí.zmizeli z toho důvodu,že praskali,ale to není zas taková pravda,protože někde jsem četl určité prohlášení že byli dělané spíš pro jezdce do 80kg.je jasný že když si na tom nějakej 90 kilovej jezdec pořádně skočil tak to muselo časem prostě rupnout.

        0 0
        • MlokCZ  

          Nic proti Meridě nemám, jen mě zaujal ten výraz, že byla rychlá. Já ať jsem měl jakýkoliv HT, silničku nebo teď fulla, tak byly mrchy všechny hrozně pomalý, asi neumim dobře nakoupit :-)

          0 0
    • honzicek  

      Já mám svoji Meridu rád a nedám na ni dopustit. A to, že ji má každej druhej? Kvůli tomu ji přece nehodim ze skály, ne?!

      0 0
    • coolboy  

      Já jsem jezdil Authora a teďka mám Meridu…nemůžu si stěžovat. Je to parádní ježdění za solidní peníze a o to snad hobby jezdcům jde,ne? A to, co se mi nelíbí stejně časem až to samo odejde vyměním za kvalitnější – třeba dráty jsem si tam hodil DT, bo mi furt praskaly…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.