• Tomys

    Chystáte se někdo na tuto akci(závod,y)? Já budu vyrážet už v pátek po obědě, ještě si musím zajistiti ubytování z pátka na sobotu. V sobotu bych chtěl jet hlavní marathon a po něm navečer domů…Tomy..

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Pokud budu plně zdravá a bude hezky, tak pojedu. Trasa bude hezká. Tommy, proč jedeš už v pátek? Nemáš to z Pardubic daleko a startuje se v rozumnou dobu.

      0 0
      • Tomys  

        Máš pravdu Katko, není to tak daleko, teď jsem se si zadával do plánovače cestu a vychází mi to z Pardubic nějakých 74 km. Ty počkáš jak na tom budeš zdravotně a jaké bude počasí a kdyžtak dorazíš až v sobotu a přihlášíš se na místě? Já to tak nejspíš udělám..

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Přesně tak. Že by se vyčerpal limit startujících a nešlo se přihlásit až na místě považuju za nepravděpodobný.

          0 0
        • Howgh  

          zajisté to, Tomisu, myslíš tak – že přihlásit se už teď a v sobotu ráno eventuelně zaplatit…

          0 0
          • Tomys  

            Včera večer jsem se přihlásil a poslal převodem i peníze…

            0 0
    • Chaingang  

      Určitě tam budu od pátku a měl bych doufám jet dlouhej maraton… 

      0 0
    • McBlacky  

      uvidíme jak to vyjde, ale předběžně to je v plánu. jak maraton tak XC. Když bude hnusně tak nejedu

      0 0
    • Paja  

      Pokud bude slusny pocasi, tak dlouhej maraton.

      0 0
      • Paja  

        Pocasi bylo slusny, rano sice trochu kosa, ale vzhledem k predchazejicim dvema tydnum to vyslo skvele. Okruhy byly diametralne odlisny, v prvnim po 15km asfalt/sotolina jsem si rikal, nojo Svorada byvalej silnicar:o) v prvnich 40km byly snad jen 2 opravdu terenni sjezdy. Druhe kolo ale dojem z prvniho dokonale vylepsilo, asfalt se prejizdel temer jenom napric:o) technicky vyjezdy a sjezdy (hlavne ten nejtezsi z Bohdalce), tezky dlouhy vyjezdy po loukach, paradni vyhledy (za coz ale prvni kolo nemuze, proste se jede cely v lese a oblast Snezne-Blatiny-Kadov je jedna z nejhezcich na Vysocine). Ten nepomer byl asi zpusobeny snahou organizatoru postavit kratkou trat tak, aby ji zvladli i ti technicky min zdatni, ktery logicky predpokladali spis na kratke, bohuzel to bylo mozna az prilis „netechnicky“. S blatem to bylo v pohode a nebyt predstartovnich informaci na webu: v lese je sucho a zadne kaluze:o) tak by se nad nim vzhledem v predchazejicimu pocasi nikdo nepozastavoval… Bohuzel jsem po najezdu do druhyho kola defektil a vypadl ze skupinky ktera dojela kolem 50 mista o 25 fleku dozadu. Trosku nas prekvapila absence nejakyho jidla v cili v ramci startovnyho tak jak byva obvykly (coz hned vyvolalo uvahy hvezdy nejsou zadarmo). Celkove to byla pekna akce (vcetne sledovani odpolednich sprintu), ale urcite by stalo za uvahu aspon mirne „zatraktivneni“ prvniho kola…

        0 0
        • Howgh  

          ty předstartovní informace – v úterý psali : „trať je zcela suchá“…a v pátek po dešti : „trať je v perfekt stavu“ , takže jsem předpokládal výrazné bahno. Realita bylo příjemné překvapení.

          0 0
    • Howgh  

      mám to blízko a taky musím už v pátek. Z Tišnova mě ráno vhodný vlak nejede.

      Pomejlujte jim ať posunou v pátek prezentaci.  Za­vírat krám už v 19 h . není zrovna šťastné řešení.  Já už jsem to udělal.

      0 0
    • trew.x  

      Jedu taky, 40km, ale jen tak jak sem zvyklej… neco okolo 3 hodin bych to videl.. proste takovej rychlejsi vylet :)

      0 0
    • Howgh  

      předpověď počasí vypadá optimisticky..

      0 0
    • nnoe  

      Pokud mi do toho nic nevleze, pojedu taky. Zatím nevím jestli 40 km + sprint nebo 80 km. Uvidím dle aktuální formy :)

      0 0
    • karf  

      nemel byste nekdo jedno misto v aute v patek z Phy a zpet v nedeli – teda i pro bika ?

      0 0
      • rasto  

        ahoj,

        misto by se naslo. ale vracim se v sobotu po dlouhym maratonu.

        jedeme v patek tak v 1600 ze Zlicina.

        0 0
        • karf  

          tak to by bylo super, zpatky se uz nejak dostanu, domluvime se po mejlu, diky

          0 0
          • rasto  

            napis mi sms na 602 249 929, v odpovedi Ti zaslu svuj email. sorry, nechci ho zverejnit ;-)

            0 0
    • destr  

      Půjde trénovat trat xc už v sobotu? Asi jo, co?

      0 0
    • trew.x  

      tak sice pisou na strankach, ze trat je ok a idealni, ale po projeti zhruba 10km musim rict, ze bahna je vic nez dost :)

      0 0
      • Tomys  

        Bahna víc než dost? Takže se budeme brodit po kotníky v bahně? Nebo je to jezditelný?

        0 0
      • Ricci  

        No to bahno to bude tragedia,uz teraz sa bojim :-(

        Ale nieco vydrzime, ved doma nas nemusia spoznat :-)

        0 0
        • Tomys  

          Jj,uvidíme se zítra ráno na startu. Bahno k bikům patří, pokud bude trať jezditelná, jako, že asi bude,tak to bude v poho…Zítra ahoj..

          0 0
        • Tomys  

          Jak si dopadl? Nevíte někdo, jestli už jsou někde výsledky. Na ofic.stránkách závodu jsem je zatím nenašel.Nevíte kolik lidí startovalo na 80 km marathonu?Díkes To­my

          0 0
          • Pebe  

            kompletní výsledky máte už od včerejška zde ;-)

            0 0
          • Ricci  

            Bola to moc fajn akcia, blato bolo v pohode, nebolo ho moc, vdaka vyletnemu tempu som skoncil  v prvej desiatke na 40km, ale od konca :-)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Hlavně, že to bavilo, ne? Na ničem dalším nezáleží.

              Já nakonec ani neodstartovala. Cestu na start jsem si neplánovaně protáhla na 38km, přijela 40 minut před startem s blbou náladou, chutí i nechutí startovat zároveň, lýtka mě bolela jak už dlouho ne, ani na závodech. Vykašlala jsem se na to, neodprezentovala se a jen jela za dlouhotraťaři směrem na 9skal a tam se odpojila domů. Před startem dlouhotraťařů jsem si říkala, že asi budu litovat, když neodstartuju, bo trasa je krásná a kopce Buchťák (ten poslední největší), na Dráteník, okolí 9skal, je téměř moje domácí prostředí a věděla jsem, že závod bude moc pěkný. Ale nelitovala jsem, asi bych včera těch plánovaných 150 km (včetně cesty kolmo) nepřežila, nohy si daly přestávku.

              0 0
      • rasto  

        tak nakonec to nebylo s bahnem tak desive. je pravda, ze prvnich cca 10 km bylo na bahno nejnarocnejsich, ale pak bylo ± sucho.

        0 0
        • Howgh  

          zdaar , bahna bylo pod průměr ; valilo to rychle a přitom terén byl celkom náročný. Dojel jsem desátý od konce a přitom čas 5:26. Slunečno – krásný panorámata. Trať perfekt značená – moc fajn akce.

          Kamínku – mám dojem, že jsem tě viděl na tom místě, jak je široká cesta rozdělená páskou podélně na dvě půlky. Levou polovinou se jelo tam, objeli jsme smyčku a dojeli zas na to místo, ale pokračovali druhou polovinou vozovky opačným směrem – v prvním kole. Jel jsem už „zpět“ , teda stál jsem u občerstvovny a tys jela teprve  „tam“. Volal jsem  „Katko !!!“ ale ta osoba nereagovala.

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Tak to jsem určitě byla já. Ale neslyšela jsem Tě. Škoda. Ptala jsem se po Tobě hned po příjezdu, regulovčíci si na Tebe pamatovali :-), říkali, že si už projel. Na tý smyčce jsem se rozloučila s babou**, ke který jsem se přidala (taky projížděla trať jen tak), čekala na průjezd asi prvních šedesáti krátkotraťařů a valila dom. 

            **Ta baba si zaslouží komentář -padesátnice, s kolem letos začíná, nesportovala desítky let, přitom šlapala moc pěkně, až jsem čučela. Dokonce i do toho techničtějšího sjezdu před smyčkou si troufla, ač to skončilo pádem. I do kopce jela pěkně, nemusela jsem na ni čekat dlouho. Pokud bude jezdit, tak bude časem vyžírat bedny kategorie 50+, tomu věřím. Už teď by na některých krátkých závodech s velkým počtem startujících natrhla p.l některým třicátnicím. To jen, že se sportem se opravdu dá začít v každým věku. Ale to Tobě vykládat vlastně nemusím. :-)

            0 0
        • swe  

          Lidi, kde jste videli bahno? Ja zaregistroval jen par kaluzi, jinak nic, co by stalo za rec. A celkove skutecne NADHERNA trat, promyslena, pripravena, vyborne oznacena a druhej okruh byl fakt slusny maso. Deptaly me ty dlouhy vyjezdy po loukach, kdy clovek vidi moc pred sebe :-)

          0 0
          • Tomys  

            Jj, ty dlouhý výjezdy po loukách byly zajímavý, ale krásný a jel jsem celkem kaši:-).Nakonec jsem dojel na dlouhý těsně pod 4 hodiny…Ovšem v první půlce závodu jsem se nemohl nějak rozjet. Výborně jela holčina(Jindřiška) a pár jejích kamarádů. S touhle skupinkou jsem si krásně zazávodil…

            0 0
        • sfinga  

          Taky přihodím. Byla to super akce, maraton sem dal jen krátkou, moc mi to nesedělo, ale značení perfektní a organizace taky ušla. Defekt 500 m před cílem mi trochu zkazil náladu ale tu sem si spravil v kvalifikaci XC sprintu, když sem postoupil jako 22 do finále. Byla to super akce. Takový pocit, jako stát na startu s eliťákama, pod deštníkem s hosteskou a ještě se inteligentně tvářit a mávat do kamery :-) stojí za tu snahu. Bohužel sem chytil hned první rozjížďku a v ni Jobánka s Friedlem. Jako čtvrtý nás doprovodil Milan Bachman z Pellsu, takže bez postupu do čtvrtfinále. Ale jinak fakt super zážitek, snad ten nejlepší za tuhle sezonu :-)

          Merida a celý team kdo organizoval tuhle akci zaslouží pochvalu. Večer pak koncert Horkýžeslýže a Monkey Business to jen podtrhl. Snad jen by příště mohlo být večer tepleji, ale to už bych chtěl asi moc. Příští rok jedu 100% zase a tentokrát tam zůstanu i na nedělní XC (ale to jen na koukačku :-)

          0 0
    • prodi  

      Bylo to parádní, obzvlášť ten sprint. Chtělo by to víc takových akcí. Smekám před pořadateli

      0 0
    • McBlacky  

      slibovali technickou trat a pak 80km trvalo 3,06 ? to mi moc nejde do kupy.

      0 0
    • skier  

      Tak se taky připojím s chválou.První okruh slabší,druhý už šel.Hlavně výjezd a sjezd Buchtův kopec nebo jak se to jmenovalo byl adrenalinový :-)Po Mlýnici jsem bahno nikde neviděl     :-) Dnes XC dobré.Účast mohla být větší.Naši si hodně dávali, aby udrželi krok,ale drželi se dobře.Ralf to ve druhém kole v nejprudším stoupání zvedl pro nás diváky na zadní.Ten se s bikem narodil.Škoda divácké kulisy,novoměstské asi biky moc neberou.

      0 0
      • Buf  

        Super akce v blbém termínu nebo místě??? Myslel jsem si že Vysočina je ve středu republiky a že tam bude víc lidí než na českém poháru a diváku jako kdysi na ME a při svěťáku ve Špindlu. Účast byla tragická , některé kategorie se omladiny XC nenašlo závodníků ani na bednu. V buletinu naslibováno plno jezdců a byla tam polovina.

        Nevím kde všichni byli, bylo krásně, trať XC pěkná, sprint zábava, kvalitní hudební skupiny, celkem pěkný bikemaraton ( objel jsem druhou 40 km po nedělním XC jak jsem měl volno). Taky mne zklamalo, že moc lidí večer odjelo domů, asi je XC s jezdci světové špičky nezajímalo. Asi jsou ti bikemaratonci turisti a nezaslouží si světový pohár…

        Ještě jednou moc dík za skvělou akci Janu Svoradovi a všem Meriďákům…

         
        0 0
        • McBlacky  

          jednak už je konec sezony, taky počasí nejistý na plánování dopředu. Taky myslím, že volba kategorií maratonu nebyla nejlepší. 18ky, do 40 a nad 40, bez Elite…

          0 0
          • Buf  

            Pokud byl bikemaraton určený pro turisty a hobby jezdce, tak si myslím , že ty kategorie jsou OK. Takové ty UCI kategorie do 23 a nad 30 už veteráni, mi přijdou ujeté. Možná by stálo za to udělat kategorii Elite na tu technickou druhou čtyřicítku ( 80 km na podzim je už hodně, a pokud by jeli den před tím XC a sprint), aby si vysočinu užili i světoví eliťáci. Okruh XC pěkný, technický co umožnňuje areál, chybí ale ta krása vysočiny co jsem viděl na té druhé 40, tady vedle pěkných technických pasáží ( mnohdy náročnější než na okruhu XC) byly i krásné výjezdy a sjezdy po loukách, kolem usedlostí ( statků) a kolem rybníků. To je ta pravá Vysočina. Trasu dělal někdo kdo to tady má hodně najeté, SUPER, kde to šlo tak terénem.

            0 0
            • skier  

              Areál jako takový je supr,pěkně posazený do lesa.Slušné parkování.Po rekonstrukci jsem tam byl poprvé.Myslím,že kategorie byly v pohodě.Pro elitu sprint a XC i tak toho měli dost a stejně šlo o to dostat konkurenci právě na toto. 

              0 0
    • Flat_Eric  

      Taky se přidám ke komentáři. Za sebe můžu říct že jsem byl až na pár detailů nadšen. Slušná organizace od parkování, pres okamžité odbavení chipů po projetí cílem, kola umývali také lidé od meridy, v mém případě pěkná slečna s kterou ta vapka solidne házela :D, záchody, sprchy, okamžité výsledky, fotky pro prvních 200 závodníků každé kategorie atd., za tohle si merida zaslouží potlesk. A večerní koncerty taky paráda. Horkýže mě sice absolutně nebrali, zvlášť když každé písničce předcházel sprostej komentář, ale Monkey Business … tak to byl mazec :))) Matěj Rupert skákající do davu, totálně mě dostali :)

      Maraton 40km pro mě ideál. Výšlap následoval sjezd, takže bylo kde nabrat síly. Celkem rychlej závod. Já kterej jsem měl čas 2:20 jsem moc rychlostí neoplýval, ale na to, že jsem to odjel a v cíli jsem se nepozvracel to hodnotím pozitivně :)

      Z tech negativních věcí ne příliš zvládnutá komunikace mezi organizátory a komentátorem, vecer kosa jak z nosa a hlavně strašně málo lidí v podobě fanoušků, a to málo ani pořádně nefandilo. Půlka z nich v sobotu odjela. Tohle mě asi mrzí nejvíc.

      Závěrem musím říct, že příště 100% jedu a doufám, že to bude ještě větší maso :)

      PS: ví někdo jak dopadl zdravotně ten borec (jméno bohuzel nevim) co pri sprintech zakufroval a uz se nezvedl?

      0 0
      • micu  

        Ad sprchy. Ty jsi se dokazal v te ledove vode osprchovat ? Ja ne a to byl vlastne i duvod proc jsem tam nezustal. Ale jinak se pripojuji k tomu pozitivnimu co bylo receno o trati(zvlaste o 2.kolu), znaceni atd.

        0 0
        • rasto  

          evidentne nemas prupravu z vojenske zakladni sluzby :-) kdyby ano, zadna voda by Ti nepripadala studena :-)

          0 0
      • Tomys  

        Nevíte někde, kde jsou fotky z tohoto závodu? Jinak k těm sprchám, voda byla celkem studená, ale osprchovat jsem se chtěl, tak jsem sprchu dal a celkem se to dalo přezít:-)

        0 0
    • karf  

      me se taky teda moc libil ten druhy okruh, jenom 10 km pred cilem se mi nejako uvolnila packa od prehazky, ale cela upadla az v cili, takze vlastne supr :-)))

      0 0
    • Howgh  

      fotky  :   http://picasaweb.google.cz/vychuchol

      0 0
    • Howgh  

      je možné pustit si on line ten přenos ze sprintu co dávali na ČT 4  .   Koukněte na web závodu.  Je tam návod jak na to.

      0 0
    • Thapsus  

      Tak kdo letos jede ? Loňské reporty byly celkem příznivý, rozhodli jsem se to s Vilmou letos otestovat na vlastní kůži. Ubytko máme od pátku v chatičce v areálu Ladexu http://ladex.cz/ubytovani.html. Snad počasí vyjde ?

      0 0
      • Bobisak  

        Jedu si v klidnym tempu objet maraton 80, pokud se doma něco nepo… – mame ted druhy maly a uz prvni me naucilo, ze sebelepsi planovani muze selhat :-)

        0 0
      • Ricci  

        jj, bolo to tam dobre,idem aj tento rok

        0 0
      • trew.x  

        Jedu 40 :) A moc se tesim.

        0 0
      • destr  

        Jedu asi 40 a pak XC.

        0 0
    • trew.x  

      Jak tak koukám na predikovaný vývoj počasí, to bude panečku pojezděníčko :)

      0 0
      • Thapsus  

        Co obouváte (na nohy holinky – to je jasný a na kola ?:-) ).  Jede se bahnem, nebo spíš lesem ? Já tam nikdy nebyl…

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Lesní cesty, louky, občas kořeny a kameny. Pokud by dneska a zítra nepršelo a hodně foukalo, louky by stačily vyschnout. I tak by na spoustě míst zůstalo bláto.

          0 0
        • trew.x  

          Letos sem jel jen kousek trati ale to bylo jeste sucho, ted jsem tam jeste nebyl, a asi se tam nechystam..ale ta trat se nejede moc v mistech ke by bahno mohlo hrat vetsi roli..jede se spis po polnich cestach..baheni useky budou tak 20%. Vic bych necekal.

          0 0
        • trew.x  

          Jinak ta věta „Jede se bahnem, nebo spíš lesem ?“ je takova nesmyslna :) Myslim, ze pokud bude bahno, tak hlavne v lese :)

          0 0
          • Howgh  

            v lese bývá bahno v pohodě -nelepí se. Nejhorší je to v polích, ale tam to zas dřív vysychá…

            Odhaduju, že na Vysočině nijak výrazně neprší.  20 severně od Brna už 3 dny ani kapka.

            0 0
          • Thapsus  

            Jo, jak říká Howg, v lese se bahno moc nedrží, teda hlavně v jehličnatých. Ale promočený louky, třeba ta hodně fotografovaná na Králi Šumavy, to hnus na entou.

            0 0
            • marcus.ss  

              Kdyby náhodou někdo chtěl startovný tak at se mi ozve.  sobota – 40 km a  neděle cross country. Nemůžu jet mam v hajzlu koleno ( marcus.ss@seznam.cz)

              0 0
              • janskricka  

                My jsme na Vysočině s pořadateli už od úterý. Do včerejšího odpoledne pršelo, ale pak už ani kapka. Dneska je to tady na krátký rukáv nebo do půl těla a je fakt teplo. Les už je teď odpoledne většinou suchej a louky taky vysychaj.

                Fotky z rána najdete v bleskovkách na MTBS.cz - http://www.mtbs.cz/bleskovky.htm

                Rozbahněné trati bych se nebál. Už to od zimy hodně proschlo a když neprší, tak se voda vsakuje fakt rychle.

                  
                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Byli jste i v severní části Žďárskejch nebo jen kolem NM? Tady máme bahna dost. Takže asi i Dráteníčky, Bohdalec, Buchťák, pokud nezafouká, bude to marast na entou.

                  0 0
                • kámen úrazu1  

                  Po kolika minutách si na rozbahněnost trati změnil názor? :-)

                  0 0
                  • Ricci  

                    Ja som nenasiel jedine suche miesto po ceste :-)

                    0 0
                    • destr  

                      Asfaltky…zase tim bahnem to bylo o dost zajímavější…mě se to líbilo

                      0 0
                      • trew.x  

                        Pravda..zezacatku to hodne lidi objizdelo..ale pak uz mnohdy bylo jednoduzsi ty klauze projizdet primo, nez hledat cesticky okolo.

                        0 0
                        • Bobisak  

                          přesně tak … akorát pak vyčistit to kolo ;)

                           
                          0 0
                          • trew.x  

                            koupel za sprchami v rybnicku to jistila :)

                            0 0
                            • Bobisak  

                              hehe – to jo, ale doma to pak dorazit – vybrat bordel ze všech temných zákoutí v oblasti středu, smyku a čepu je dycinky legrace – naštěstí si babička půjčila na neděli děti, takže mi nikdo „nepomáhal“

                              0 0
                              • trew.x  

                                Nj, ja mam HT, tak me ani nenapadlo, ze vy s celoperama to mate o dost horsi to vycisteni :)

                                0 0
    • trew.x  

      Nad žďárem se právě honí taková menší bouřka :) tak snad to rychle přejde..jinak je pravda, že dopoledne tady bylo počasí luxusní :)

      0 0
      • trew.x  

        Tak z bouřky je průtrž :) a nepřestává :)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          O 30 km severněji to samý. Ještě si rozmyslím, zda jet. Radši nechat propadnout startovný.

          0 0
          • Thapsus  

            O 160km západněji modrá obloha konečně :-).

            0 0
          • Howgh  

            radši bych se dostavil včas před startem a tam se teprve rozmýšlel, ať nejseš otrávená jako loni, žes nejela…

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Já loni byla otrávená jen z toho, že jsem vůbec jela na start. Že jsem nestartovala bylo perfektní rozhodnutí.

              0 0
          • Howgh  

            když jsme přežili todle – Olomoucká 50ka minulý vékend – ňáká Vysočina nás nevyvede z míry

            0 0
    • trew.x  

      Zda se mi to, nebo se začátek 40 od loňska dost liší? Pokud vím, loni se jelo hned na Jiříkovice… letos je to tam volaké zamotané.

      0 0
      • janskricka  

        Ahoj, nezdá.

        První 40km okruh jsme skutečně změnili, protože si loni hodně lidí stěžovalo, že byl příliš jednoduchý.

        Článek o maratonu zde: http://www.mtbs.cz/…on-prev.html

        Včera odpoledne přišla vydatná bouřka, která stihla, to co přes den vyschlo, zase pěkně podmočit. Dnes je od rána příšerný vedro, jak v prádelně, tak uvidíme, co slunko do odpoledne s lesy udělá. Zítra by měl být snad ještě teplejší den, takže se hodně prolijte vodou…

         

        Pokusím se ještě v průběhu dne sem hodit nějaké aktuální informace.

         

        H.

         
        0 0
        • malick_medvidek  

          Ahoj,

          by me teda zajimalo, kdo si stezoval :) Kdo ma malo adrenalinu muze jet dlouhou a kdo chce mit klidnej pohodovej zavod, tak jede kratkou „nenarocnou“ preci.

          Ja bych byla pro priste spis pro ztizeni te delsi - pekne vyjet az nahoru na Zakovu Horu, vynest kolo nahoru na 9 Skal, na Buchtak ze vsech stran a ostatni jiste pridaji nakej dalsi napad :))). Taky by se to dalo prodlouzit, jestli je to nekomu malo, mohlo by se jet treba 120 a pak by este byli vdecni za lehkou  prvni 40ku :) Vsak ony je ty roupy prejdou :)

          Jinak mne se loni trat moc libila, tak snad to letos tema zmenama nebudou bahenni lazne :) Ale loni pred zavodem taky celej tyden prselo a trat byla v pohode.

          R.

          0 0
          • Paja  

            Lonsky prvni kolo nemelo s jizdou v terenu temer nic spolecnyho, nastesti to zklamani bylo nahrazeno krasnym druhym kolem. Je pochopitelne, ze se poradatele snazi udelat kratsi trasu lehci, ale proc kvuli tomu z mtb zavodu delat sotolinoasfaltovy kriterium, ze, myslim, ze pokud v prvnim kole pridaji rozumne narocny teren, bude jim vetsina ucastniku vdecna. Jina vec je, ze ucastnici kratke trati maji smulu v tom, ze prvni kolo je prakticky cele v lese, zatimco druhe vede otevrenejsi krajinou s krasnymi loukami a vyhledy… …120 bych si klidne dal ve stylu druhyho kola…;)

            0 0
            • malick_medvidek  

              To se prave pletes ucastnici kratke trati si tech vyhledu uziji vic jak Ty :) Ty se jen zenes a stejne nic nevidis, ale my mame pak cely odpoledne volno a dost sil :) Uznavam, ze ta dlouha trasa je krasna, ale pokud bude prset, myslim, ze nam kratkotratarum budete este zavidet :))))

              0 0
              • Paja  

                To leda, ze by sis odpoledne jela projet i to druhy kolo…;) letos nejedu…takze vam zavidet nebudu…;)

                0 0
                • malick_medvidek  

                  Po obede to asi nepojedu, pockam si az to vyschne. Budu tam celej tyden, tak snad nekdy sucho bude :) Ja si tu trasu prave obcas projizdim, ale kdyz je hezky a sviti slunicko, v klidu sejdu Bohdalec, vyjdu na Buchtak, zastavim se na Blatinach u Hofra a dam si buchtu… :) Pak su na Samotin odpocnuta a muzu se kochat vyhledy :)

                  0 0
                  • Paja  

                    Delam to podobne, ale ne kdyz jedu zavod..........az na to schazeni Bohdalce, to by byla skoda;)

                    0 0
              • Splinter  

                Tak závod je od slova závodit, osobně moc nechápu kochání.. Když se budu chtít kochat, tak přece nepojedu do lesa, nezaplatím startovný a nebudu se prodírat těma kvantama lidí…

                 
                0 0
        • trew.x  

          trochu se toho zacatku bojim, tu cestu znam, a kdyz koukam kolik je prihlaseno lidi, bojim se, ze tam bude pekne tesno :( Loni byl ten zacatek dobrej v tom, ze se to po ty louce a cestou do jirikovis pekne porovnalo a ti rychlejsi nemeli problem predjet… tady to asi bude horsi..

          0 0
    • Ricci  

      Mam si teda na zajtra obut Nobby Nic aj na zadne koleso, ked tak pozeram na tie podmienky? :-)

      0 0
      • JSt  

        na vysocine je dobry blato. projedes s rychlym plastem vpohode. ;-)

        0 0
        • Ricci  

          Super, lebo u nas je to vacsinou lepidlo :-)

          0 0
          • malick_medvidek  

            Neboooj ja jezdim trasu vzdycky na RR, ale je fakt, ze uz sem parkrat musela nucene opoustet bike, abych se zachranila pred padem do blata, to kdyz se zaborim do hlubokeho bahna :) Naposled se mi to stalo pod 9Skalama pred par tydny, ale nastesti sem vyskocila a do blata padl jen bike :)))

            0 0
          • malick_medvidek  

            Neboooj ja jezdim trasu vzdycky na RR, ale je fakt, ze uz sem parkrat musela nucene opoustet bike, abych se zachranila pred padem do blata, to kdyz se zaborim do hlubokeho bahna :) Naposled se mi to stalo pod 9Skalama pred par tydny, ale nastesti sem vyskocila a do blata padl jen bike :)))

            0 0
            • Ricci  

              No uvidime zajtra, vcera som pre istotu trenoval u nas v blate a kaluziach, nech ma to tak neprekvapi, nevyhodou bolo, ze ma zena a deti nespoznali, ked som sa vratil .-)

              0 0
      • trew.x  

        Ja mam jenom RR, takze u me je to jasny :)

        0 0
    • trew.x  

      Právě jsem se vrátil z NMnM. Vody je tam dost..ale snad to nejak pujde :) Snad nebude prset behem zavodu. To by byla fakt sranda.

       

      Prekvapilo me, ze oproti lonsku neni cim na nahou, ale ma se pripevnit za suchej zip na bote :) Trochu z toho mam strach, ale snad to vydrzi.

      0 0
      • ludvajus92  

        Tak právě jsem se vrátil z areálu ski a musím říct, že je mokro dost. Prší už od odpoledne až do teď a nevypadá to, že by měli být jasno.

        0 0
    • Ježdík  

      Pro ty, kteri nezaznamenali – dnes v 23:30 na CT4 zaznam z Merida Bike Vysocina

      0 0
      • Dolek  

        Díky za tip, za chvíli na to kouknu.

        Mám to za sebou, svůj 1. závod a jsem nadšenej. Testnul jsem zároveň svůj novej bajk Trek Remedy a ten terén mi náramně sednul

        0 0
        • trew.x  

          Vcerejsi zavod byl paradni… chci podekovat poradatelu, trat byla fakt tak akorad :)

          Jinak táta, kterej na me čekal na místě, kde byla občerstvovačka u takové te smyčky, tak našel pumpičku, kterou ztratil někdo v modrém dresu(číslo už potom zezadu nebylo vidět), pokud je tu majitel, ať se ozve a řekne aspoň co to bylo za značku, pak se nějka dohodnem na vrácení :)

          0 0
          • juris3  

            Bahinko bylo? Jsou někde fotky a vysledky. Ja to nejel. 700 je na mě moc.

             

            Dík

            0 0
            • faafa  

              vysledky jsem nasel po dlouhym hledani tady, na ofic strankach jeste nejsou

              0 0
            • trew.x  

              No kdyz ses prihlasil predem tak jen 450Kc

              0 0
            • kámen úrazu1  

              Škoda, žes sem nenapsal. Prodala bych Ti svoje startovný, za 400 by to snad šlo, ne?  Nevyšel mně odvoz, táhla jsem se na start skoro dvě hodiny kolmo. A nechtělo se mně do toho marastu, nakonec jsem odstartovala, když už jsem měla zaplaceno. Ale třetí závod za sebou s bahnem mezi půlkami a zrakem rozostřeným skrz zabahněný brejličky bylo na moji hlavu, i polofunkční kolo, už dost, tak jsem brzo zabalila. Kolo cestu zpátky vydrželo, tak poputuje do servisu. Měla jsem dát na svoje páteční pocity a nejet, sakra, levný to po několika zabahněných závodech nebude. :-/

              0 0
            • Howgh  

              asi su měkejš, ale musím se přiznat, že ke koncu už mně to nepřipadalo zábavné…

              0 0
              • pepek  

                Jistě tam jelo i mnoho zdejších fundamentalistů-endurobijců. (Odpůrců občasného výjezdu na motorce do lesa.)  Na rozdíl od jednotlivé motorky, tyto koleje jsou vlastně ekologické a navíc i romantické.

                0 0
                • Darkson  

                  ty si dobrej demagog, pojmy  jako „občasný“ nebo „jednotlivý“ si pěkně využil pro svůj výklad:-)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  srovnáváš nesrovnatelné – jistě si dovedeš představit, jak by to tam vypadalo, kdyby tam projelo stejný množství motorkářů…

                  a kromě toho – na kole se v lese jezdit smí, na motorce ne. když porušíš jeden zákon a projde ti to, vede to obvykle k porušení druhého. Kam až to může vést? Kdy motorkáři začnou zabíjet lidi a obhajovat si to nějakým nesmyslným blábolem, co?

                  0 0
              • trew.x  

                Jestli je to ten sjezd pred koncem 40, tak tam nalevo sem se vyvalel :)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Podle mě ten sjezd byl na pár místech více blátivej (taky jsem se tam válela).

                  0 0
                  • trew.x  

                    Ja vim, ze jak sem spadl, tak sem si rekl, ze sem to posral a jen sem slysel zezadu, jak tam nejaka holcina taky sedi na zemi a nadava :)

                    0 0
                    • trew.x  

                      Tusim, ze mela modrej dres UNIQA

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Já už ani nenadávala, to jsem si vybrala na předchozích dvou závodech. Teď jsem od asi třetího kilometru na závod rezignovala, tak mě pád už nevykolejil. Aspoň nebyl bolestivej jak před dvěma týdny na jiným závodě.

                        0 0
                        • trew.x  

                          Je fakt, ze zacatek byl hodne krutej… loni to byla pohodicka oproti tomu, co bylo letos. A je pravda ze tam se padalo do mekyho :) A kdeze si to upadla na jinym zavode?

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            Před 14 dny v Maštalích. Taky bylo blátivo. Opticky sice míň než na Bike Vysočině, ale smekalo se to víc a občas se z plášťů stávaly totální slicky (jíl). Devět pádů jsem viděla a jeden okusila. Naštěstí nejhorší to bylo jen na asi patnácti kilometrech, zbytek byl jen mokrej nebo lehce blátivej, konec po loukách už vyfoukanej. Sice jsem spadla do měkkýho, ale smeklo se mně přední a zadní najednou, takže bokem, kolo mezi nohama a převodník mně zajel bokem do boty a řízl si vedle achillovky, příjemný to nebylo. Tenhle na Vysočině byl v pohodě, jen jsem zvedla kolo a pokračovala dál. Oba byly moje chyba. 

                            0 0
                            • trew.x  

                              pekne si to pospala..az me vyrazila husi kuze… Letos jsou ty zavody na to bahno nejak bohaty… loni to bylo celekm v pohode. Ale ty pady k tomu asi patru…asopn je o cem se bavit :)

                              0 0
                              • Bobisak  

                                taky jsem ve sjezdu udělal kotrmelec – moje chyba tak napůl, protože jsem jel ve vláčku a přede mnou to borcovi sklouzlo a mně moje „myška“ nevyšla. Narazil jsem si holeň, ale jelo se hned dál, nic vážnýho

                                0 0
                                • trew.x  

                                  No na me to asi dolehlo az v cilovy rovince, tam sem asi v pulce dostal krec do stehna a cilem uz jsem projel jen setrvacnosti.. pak sem tam hned za tim obloukem lehnul a cekal az to prejde :)

                                  0 0
      • 24cenda  

        ahoj pekne foto . dokonce jsem se nasel takze mam pamatku . dik .ahoj cenda

        0 0
      • Dolek  

        Kupa fotek. Asi jsem ti při dojezdu do cíle překážel před objektivem. Našel jsem se tam na 6ti fotkách :-)

        0 0
      • angelstorm  

        no jooooo a já tam sem samozřejmně na fotkách asi desetkrát že:-)))))Toho moderátora u cíle mě byl čert dlužen aaaaaaaaaaaaa pomoooooooooc:-)))

        0 0
    • Thapsus  

      Nějaký fota s reportem jsem dal na http://thapsus.wz.cz/vyjizdky.htm. Zůstali jsme tam oba dva dny, maraton docela mokrej, dnešní XC závody elity super. Celkově hodnotím kladně, možná i proto že jsem v tombole vyhrál XTéčkový řazení :-))

      0 0
      • Thapsus  

        Pár fotek na ukázku

        0 0
        • angelstorm  

          Jéééé a já se taky ve fotkách našla:-)))cháááááááááááá:-)

          0 0
          • Thapsus  

            No tobě hlavně patří velká gratulace za to vítězství v ženách A prej si v tom rozhovoru po dojezdu mluvila moc pěkně, říkala Vilma :-)

            0 0
            • angelstorm  

              Mno vítězství by to bylo krásný:-)!! to určitě! ale měřil mě špatně čip bo co , prostě nějakej error a veděla jsem že sem první rozhodně nedojela, takže sem ty výsledky byla reklamovat…no:-))

              0 0
              • Thapsus  

                tak to jo, koukám ve výsledkový listině, že reklamace byla uznána. No tak příště to třeba už vyhraješ :-)

                0 0
    • io  

      Ahoj v neděli jsem něco nafotil na této akci. Můžete mrknout na www.ivoodehnal.jalbum.net Kdyby někdo chtěl poslat originál nějaké fotky tak není problém.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.