• vzduch

    Zkuste doporučit. Chci si pořídit membránovou bundu. Určení : celoroční, VHT, sjezdky, město. Zatím jsem vybral Tilak Alpamayo, Tilak Lost Arow, ale ta cena!!!

    0 0
    • Tomcat_1  

      Pokud me pamet neklame, Tilak vyrabel i „negore“ veci – napriklad od Torray. Dlouho jsem sice nevidel jejich nabidku, ale myslim ze to porad vyrabi. Strihy byly stejny, jen barvy a matros jiny. Zkus jim pisnout.

      0 0
    • poiko  

      něco od highpointu. www.highpoint.cz, nebo třeba penguin parker. tedko je na www.popina.cz akce na Tilaka Storm lite v modré barvě

      0 0
      • dieegoo  

        StormLite mám, ta barva moc neodpovídá fotce, ve skutečnosti vypadá léme (mám tu hnědo oranžovou variantu). Jinak má hooodně protaženej zadní díl, to někomu může vadit.

        0 0
    • MattyLXV  

      Tilak má sice strašný ceny, ale perfektní provedení a 4 roky záruka. Rozhodně se vyplatí zajet přímo do podnikové prodejny a vše si zkusit. Ten výběr je fakt velkej.

      0 0
      • McBlacky  

        proti millet, nortface, columbia… jsou ty ceny ještě mírný :)

        0 0
        • goofy  

          Jo jo. Ja mam ted sice dve Columbie (zimni a vetrovku), ale sehnal jsem je za 50%. Jinak bych si je vzivote nekoupil. :-)

          0 0
          • sis  

            ja bych je nekoupil ani po te sleve,ale proti gustu… jsem proste zaujaty

            0 0
            • goofy  

              Mne nijak nevadi, libila se mi, a proste sem potreboval zimni bundu do 3000. Jinak Columbii taky nijak nevyhledavam, a rozhodne jsou lepsi bundy, ale proste na lepsi membranovku jsem nemel…

              0 0
    • Mamut  

      www.highpoint.cz ma poznatelne slusnejsie ceny nez Tilak. Mam 2 mesiace Physicist a super. Zatial som ho vyuzil iba na SNB, ale tam sa ja hrozne potim a hrozne mrznem, striedavo. A osvedcil sa vyborne. Vybral si ho pretoze ma minimalnu moznu vahu, co ocenim v lete na VHT. Bezne su bundy, ktore vazia 2× tolko. A este som siel po maximalnej priedusnosti a odvetratelnosti. Nevyhody: Vrecka su site tak, ze nezavadzaju, da sa do nich aj pod bederakom a pod, ale trocha blbo sa v nich nosia ruky. Bojim sa, ze znicim zipsy, aj ked asi nieco vydrzia. Ale to je len taka blbost. Dalej by rukav na zapesti mohol byt sirsi. Nevyhrniem bundu ani po laket, zastavi sa niekde na predlakti. Dost sa potim na predklatiach a zapestiach, takze ocenim rukavy, ktore sa daju az po laket, aby nepadali. Ale ak mas tensie ruky, tak ti asi bude ok. Odvetravacie zipsy su obrovske, co ej fajn, ale koncia pod pazuchou, nejdu az na rukav. Podla predavaca HP robi takto zipyy na tenkych bundach, ze by tam vadil ohnuty zips pod pazuchou. Celkom tomu verim. Na hrubsich bundach maju zips az na rameno. Priedusnost vyborna. Nie je to tenucka moira, kde clovek ani nevie ze sa poti. V tomto vies, ze sa potis, ale hned to vyschne. A to cele za cca 5500Kc. Matros BlocVent, 20000mm, co ej bezne, ale 30l/m2/24h co uz nie je bezne. Kapucna stahovatelna 2 sposobmi. Ja som si zohnal este posledny minulorocny kus, kde sa da kapucna poskladat do goliera. Tohtorocne ju uz maju neskladaciu, len ju priplacnes na chrbat.

      0 0
      • Thidney  

        jsem si říkal kua co to ten mamut mele? jakej highpoint?? tak kliknu a von schwarzkopf :-))) tak to pak jo – co jsem nosil od schwarzkopfaku to bylo slusne usity a vydrželo.

        0 0
      • marapara  

        Já mám asi 7 let bundu ještě od Sport Schwarzkopf (teď HighPoint), už si nepamatuju přesně název toho modelu, ale je s volně vloženou membránou. Slouží dobře, ale některé švy se už začínají párat – u koncovek rukávů a u kapes. Jezdím s ní do hor na VHT a na lyže. Stále drží, ale letos na podzim asi půjdu do něčeho nového, asi zase HighPoint, mám vyhlídlou Sky Rider. Docela se mi líbí, tak na podzim si asi udělám radost :). Taky mám ještě kalhoty Zemu Q3, také s volně vloženou membránou. Ty mě překvapily svou prodyšností. Byl jsem na podzim v Roháčích, teplota kolem pěti nad nulou a téměř jsem se v nich nepotil. Fakt skvělé. Taky je mám už tak 4–5 roků.

        0 0
        • scret  

          Sky Ridera je dobra bunda za hodne slusny penize,doporucuju…

          0 0
    • scret  

      co treba www.highpoint.cz nebo www.tilak.cz prip. www.humi.cz vsechno slusny firmy,hodne slusna kvalita,cena je taky dobra…

      Jinak vubec jsi neuvedl typ bundy,kolik do ni chces vrazit atd. Ujasni si nejdriv toto a pak se zeptej radsi konkretne,klidne me na mail,myslim ze jsem schopnej ti poradit vic nez dobre,makam v tom,mam prehled atd.

      0 0
    • Lister  

      Tak to tady využiju – nějaký tip na NW nebo WS bundu stačí klasický matroš nemusí být nutně softshell, ale třeba ramena za softshelu by se hodily, civilní střih pro tlouštíka, možnost odbvětrání v podpaží, nošení na kolo, běžky, ale i do města, teplotně od 10 st níže. Cena do cca 3 tisíc.

      Pokud možno co nejvíce skladná (proto nechci komplet Softshell – má vyšší gramáž) nezateplená. Musí se nějak vlézt do camelu – Mule.

      0 0
      • scret  

        wow,prijde mi ze bys toho chtel po ty bunde moc a zaroven protichudny veci,tak napr. vhodna na civilni noseni a zaroven na kolo…pokud to chces na kolo,je lepsi uzsi strih,aby ti nikde nevlala,jenze ten zas nebude estetische do mesta,pac v tom budes narvanej jak v neoprenu… navic do 3tis. jedine vyhmatnout nejakou slevu… chces bez kapuci nebo s kapuci?? Nejakej Direct Alpine delal typ NW se softshellem na ramenou a loktech a ten je docela levnej,myslim ze do tech 3 litru by ses mohl vejit…

        Jinak kdyby s kapuci,tak treba Warmpeace Altamira,je to WS softshell,cela,ale nema zespoda nalaminovanej flys,takze je to hodne tenka bunda a vlastnosti to ma suprovy…

        0 0
        • Lister  

          Kapuci nepotřebuju, právě že úzký střih nechci a vlání ve větru mi nevadí – tak rychle nejezdím :o)

          Spíš nevím jestli najdu bundu dostatečně skladnou abych ji narval do toho malého báglíku.

          0 0
          • scret  

            no nevim,to me ted nic nenapada:(( ale MULE mam taky a dala by se tam nejak pridelat…

            0 0
    • lendl  

      Ten Lost Arrow mam doma, je to vynikajuca bunda, najma riesenie kapuca-limec bolo v case ked som to kupoval najlepsie na trhu a osvedcilo sa mi v dost tvrdych podmienkach. Napriek tomu tato bunda ostava vacsinou doma na vesiaku, lebo da sa pouzit len ozaj vo velmi zlom pocaasi a v takom pocsi vacsinou clovek na hory vobec nejde.

      Takze skor pouzivam bundu z tensieho materialu (nieco ako Gore Paclite), ktora je o polovicu lahsia a lacnejsia. Samozrejme aj zivotnost je nizsia, ale osobne, ked chcem v horach nieco „hodnotne dosiahnut“, vyberam si dobre pocasie a tato bunda je aj tak vacsinou len zaloha v batohu.

      V poslednych rokoch s nastupom softshellu som zacal pouzivat dobru softshellku ako nahradu za vonkajsiu Gore-texovu vrstvu.

      Takze z mojho hladiska povazujem hruby Gore-tex, aky spominas vo svojom uvodnom prispevku za najmenej pouzitelny v horach a na biku uz vobec nie.

      Ilustracne foto: ja v Lost Arrow

      0 0
    • repa  

      Já jsem si koupil od Tilaku Lost Arow a teď ji už 14 dnu testuji. Včera si prodělala test nejvyšší. Všichni ví jaké bylo včera, vítr v názech až 100 km a neustály trvalý déšť. Já si udělal v tomto nevlídném počasi 2,5 hod trénink. Jel jsem v silném protivětru do Frýdku , pak přes Palkovice do Kozlovic, ten úsek byl nejhorší. Protivítr byl v tom směru nejsilnější, nevěděl jsem co mám řadit za převody. Samozřejmě vydatně pršelo, docela štípalo když kapky vody naraželi takovou rychlosti do tváře. V jednom klesání byl vítr tak silný, že mě normálně zastavil. Nejhorši bylo se ale poprat s bočním větrem. Kolo jsem klopil jako do prudké zatáčky abych to vůbec ustal. Nejhorší byla cesta z Kozlovic do OV.Začali mě docházet batérky v čelovce k tomu bezohledni protijedouci řidiči na mě svítili dálkovýma. No hrůza. Na víc jsem jel mezi stromy a kolem mě padali větve. To už jsem měl pěkný strach. Neoprenové návleký na tretry promokly, rukavice s membránou Windtex promokly,kalhoty s americkou membránou 3Flow™ Performance Fabric vodni sloupec 8000 mm promokly částečně, bunda Goretex dvouvrstvý XCR nepromokla.Tož dobrý to byl trénink, takový adrenalinový.PS kupuji si čelovku Silvu L1 s 3W Luxeonem, dosvit 100m , já těm řidičům vypálim příště oči :-) Navic jsem byl u té bundy překvapen její prodyšnosti. Jinak ta bunda má vynikajicí střich mě vyhovuje. Výborně řešená kapuce, odvětráni a stahování. Kup si ale model 2007, má odnimatelný protisněhový pás a jednu kapsu navíc.

      0 0
      • Lister  

        hezkej test, ale seš blázen, použil bych i silnější výraz, ale nechtěl bych tě urazit, navíc tyhle poznakty jsou velice cenné :o)))))))))))

        0 0
      • goofy  

        Vy chrti vubec nemate rozum! ;o)

        0 0
      • vili  

        bezohledni ridici svitili dalkovejma…z vlas­tni zkusenosti vim, jak si nekdy vsimnu protijedouciho cyklisty, az kdyz su tesne pred nim. Nevim co mas vepredu za osvetleni, ale pises, ze ti dochazely baterky v celovce, navic bylo pekne hnusne. Takze podle me lepsi kdyz oslnili tebe dalkovejma a videli te, nez kdyby svitili potkavackama a nejakej vul by treba predjizdel a nemohl by te videt…z toho plyne, ze se fakt hodi mit poradny svetlo jak vzadu tak i vepredu.btw samozrejme sou i idioti, kteri i kdyz te vidi maji dalkovy.

        0 0
      • scret  

        jenom ti poradim,tu celovku nekde hodnotili v recenzi a ta zrovna „nepromokava“ nebyla:))) takze bacha na to az zas budes testovat bundu:))

        0 0
    • MARIN  

      zkusim se taky prizivit Chci kupovat novou bundu, vyuziti mesto, VHT, lyze prochazky s kocarkem :) Zatim vybiram mezi: HANNAH Tadeo www.hannah.cz/…e/tadeo.html

      DIRECT ALPINE FitzRoy 1.0; Dru nebo Tiaga 1.0 eshop.direc­talpine.cz/cs/ka­talog/slevy/bun­dy/ eshop.directal­pine.cz/cs/ka­talog/vyprodej/bun­dy/bunda-taiga-1–0-cervena/

      TILAK OrgeAction s kapuci lonsky model www.bartsport.cz/…tail/3736770

      HUMI Sokoke www.humi.cz/?…

      MEAT FLY Olaf www.meatfly.cz/katalog/?…

      a ted jsem jeste nasel ALPINE PRO www.tvujsport.cz/…leceni/bundy

      Nejzhavejsi kandidati jsou Tilak, Humi a Hannah

      Problem je ze nemam kde ani jednu vyzkouset a za slusne penize jsou jen na netu. Tak do ktere mam v budoucnu oblekat?

      0 0
      • poiko  

        rozhodně do té, která ti lépe sedna. tilak je lehounká SS, vybíral bych teda mezi Humi a Hannah. Humi se mi moc nelíbí a u hannahu těžko odhadnout voděodlnost.

        0 0
        • scret  

          ten Hannah je delanej z nanopelu,coz funguje jako takova trvalejsi impregnace,an­tispinici vrstva… Ale neni tam membrana,takze je to neprofuk max. tak z 70% a to ji jeste fandim:) Mam z toho matrose gate od High Pointu…

          0 0
      • scret  

        rozhodne vem Tilak Ogre Action,za ty prachy je uplne spickova!!!! nehlede na to ze ostatni bundy ji nesahaj ani po kotniky co se tyka matrose a zpracovani!!! rozhodne Tilak!!!

        0 0
        • LUDVICEK  

          Využiju tohodle vlákna. Potřebuju bundu na období podzim – jaro a zároveň bych byl rád, kdyby byla nepromokavé. No a teď jsem zjistil, že membránovky od pinguina se dají koupit za dobrou cenu

          http://www.pinguincz.cz/…-yellow.html#…

          http://www.pinguincz.cz/…ker-red.html

          Podotýkám, že to bude moje první memránovka. Takže mě zajímá jaký je mezi něma rozdíl a taky jak dobře se dají sbalit.

          0 0
          • scret  

            Penguin neni spatnej, relativne rozumna kvalita, ale zadnej high end to neni:) Kamos jednu ma a nestezuje si… POkud do toho chces vrazit trojku, tak asi nic lepsiho nesezenes…

            V dnesni dobe ja osobne uz bych asi nesel do 2vrstv laminatu s podsivkou, prijde mi to trochu jako oldskul:) Jinak ale myslim ze budes spokojeny…

            0 0
            • LUDVICEK  

              Jako jasne ze se to asi neda uplne srovnavat treba s tilakem. Ale zaprve jsem jeste nedospel k tomu, ze vrazit do bundy 7 klacku je vlastne normalni a za druhe si vetsinou veci ciste na ven nekupuju uplne spickove, pac kdyz si to nekde poskodim, tak to aspon tolik neboli. No ale z Tvych prispevku na bf sem pochopil, ze pracujes v outdoorove prodejne, tak bys mohl treba napsat neco k tomu rozdilu tech bund (pokud jsi je teda nekdy na mel na krame) dik

              0 0
              • scret  

                nn, uz nepracuju nejakou dobu, nicmene novy trendy stale sleduju:) Penguina jsem nikdy na krame nemel a asi bych ho ani nebral, prtze ten design:( a sice muzes lidem vykladat ze je to lepsi bunda nez nejakej alpine pro, ale 90% obyc.lidi kouka hlavne na design…

                Takze jsme hodne tlacili HighPoint (Schwarzkopf) prtze, tam alespon clovek vidi obcas nejakou inovaci, vyvoj atd. O Tilaku samozrejme ani nepisu, to je trocu jina liga… ikdyz taky maj veci levnejsi a taky samozrejme topovky…

                0 0
                • LUDVICEK  

                  Aha.. no tak asi se poohlidnu kde by to mohli nejbliz mit v obchode – ale obavam se, ze kdyz obe maji snezny pas o podle fotek vypadaji celkove tak robustne, tak ze by v baglu jako zalozni plastenka zabraly moc mista (kdyz bych si ji chtel vzit nekdy v lete)

                  0 0
                  • scret  

                    no to je prave to, co jsem radil.. Radsi bych vzal nejakou tenkou, lehkou a dobre sbalitelnou membranovku, neco ve stylu Paclite… Prtze tyhle 2vrstvy bundy ala Penguin do baglu jentak nesbalis, resp. zabiraji zbytecne moc mista a jsou tezke…

                    A po nejake sleve, nebo sezon. vyprodeji se da kolem 3–4tis. neco peknyho sehnat…

                    Ted jsem napr. pritelkyni kupoval bundicku od Marmotu

                    0 0
                    • LUDVICEK  

                      jo a kdyz uz sledujes ty trendy :) tak co rikas na ten novy gorac active shell? myslis ze to uz dokaze obstojne udychat i kolo nebo treba beh? nebo jaky je vubec rozdil mezi tim active a paclite?

                      0 0
                      • scret  

                        bohuzel s active shell nemam zkusenost, nema ho ani nikdo z mych znamych, takze nechci soudit… Ale uz u Paclitu propagovali jak je to vyborny na sport (kolo, beh atd.) A z praxe vime, ze to proste udejchat nedokaze… Ja osobne nepouzivam na bike ani WS softshell, to by musel byt opravdu hoodne tenoucky, ale stejne radsi vozim nemembran.softshell kvuli jeste lepsi prodysnosti… Takze jsem stejne i k active shellu trochu skepticky…

                        0 0
                      • scret  

                        ale kazdopadne tabulkove udaje vypadaji zajimave… Otazka je jakou to bude mit trvanlivost, vetsinou je zkusenost takova, cim tenci GTX, tim min vydrzi, myslim nepromokavost…

                        Hodne se mi libi od Tilaku Stingray a dokazu si predstavit, ze bych ho mel v baglu misto pacliteovky.. Rad bych ho zkusil, ale zatim moje bundicka drzi:(

                        Porad si stojim za tim, ze bych volil nejakou takovou tenkou bundicku do baglu, ostatne je takovy vyvoj v oblikani uz par let – oblikat nepropro az kdyz je shit pocasi… Proto ten vyraz k 2 vrstv.laminatum s podsivkou, prijde mi, ze to v dnesni dobe kupuji uz jen „starsi rocniky“, prtze jsou na ten „sustak“ taknejak zvykli:) a tak se v nem klidne parej celej den…:) Na 90% pocasi bohate staci softshelka…

                        0 0
                        • LUDVICEK  

                          Jako v tomhle mas pravdu – ja to taky tak beru ze v membranovce se vzdycky paris. Jako takova zalozni bunda se mi este strasne libi DA Guide. Jinak tomu softshelu jsem zatim neprisel na chut – porad mi to pride jako takovy „neopren“, zvlast kdyz je to nejaky strecovy material.

                          0 0
                          • scret  

                            strecovy matrose jsou super, obvzlast kdyz se to nyni zacina promitat i do hardshellu… A softshell, no chce to zkusit hlavne neco kvalitniho a ne nejakej shit za dvojku, pak si teprve clovek dokaze udelat nazor na pravy softshell…

                            0 0
      • radiator  

        moje skusenosti s bundou (nepamatam si nazov) od Direct Alpine: premakala cca po 10min dazda hoci mala membranu s odolnostou 20 000mm. Reklamacia neuznana (druha len vdaka znamosti v predajni). Na list ani nezareagovali.

        Direct Alpine nikdy viac. Teraz mam Outdoor Research Mentor Jacket a maximalna spokojnost, uzasna bunda.

        0 0
    • Menhir  

      Nosím Alpamayo, je super, ale má jednu nevýhodu, krycí léga zipu je na sucháče a když ju máš rozepnutou, tak se na to lepí manžety rukávů (při chůzi), které sou na stahování sucháčem… Ostatní modely od Kamlera to mají myslim na druky…

      0 0
      • scota  

        Já mám na Alpamayo krycí légu na druky. Nyní stojí cca 6300 Kč. Jinak Tilak je super mám ještě softshell bundu Mitre.

        0 0
    • Bjerndi  

      Mám direct alpine devil 2 a je skvělá. Koupil jsem ji ve slevě za 4500 a vyplatila se. Kdybych byl ochoten dát víc peněz přemýšlel bych klidne i nad Tilakem nebo jinou značkou. Podle mě tady padají samé dobré tipy a nešlápneš vedle s žádnou volbou.

      Chce to pohlidat vodní sloupec a jak dýchá a pak aby Ti seděla, ale to asi zbytečně plkám

      0 0
    • goofy  

      Vytahnu jednu mumii…

      Tak si tak rikam, ze nastal cas na novou bundu a tak pomalu zacinam tapat, co si vybrat a kterym smerem se divat. Pouziti bude hlavne na hory (leto/zima), obcas mesto, obces kolo asi…

      Predne reknu, ze penez nemam nazbyt, a 4000 bych nerad nejak moc prekracoval, ale ted jaky matros? Par kousku GTX blizicich se te hranici jsem zahlidnul, nebo nejakou jinou overenou membranu (kdyz to bude levnejsi a porad dobre funkcni, tak mi to vubec nebude vadit :-D)? Uvazoval jsem i o packable i verzich, ale jak jsou na tom tyhle tenke materialy s vydrzi oproti hrubsim matrosum? Vydrzi to aspon neco (uricite bude nonstop pod batohem)? Bojim se, aby se mi to po dvou letech nerozpadlo :o)

      Znacky co jsem se zatim dival Tilak, Humi, Pinguin, The North Face – nejake zkusenosti nebo postrehy? Ceny jsou vetsinou mimo muj limit, ale obcas se da na nejaky slevneny model trefit

      0 0
      • scota  

        Mohu doporučit Tilak Alpamayo mám jí asi 8 let.

        0 0
        • scret  

          tak alpamayo je takova klasicka relativne tezka parka, dost tezko pouzitelna na kolo atd. Precijen trend je dneska uz jinde… proc si kupovat snad 20let starou bundu… GTX performance taky nebude uplne hitparada…

          ale jako do lesa pro nejakyho lesnika nebo starsiho turistu na nizsi pohybovou aktivitu proc ne…

          0 0
      • scret  

        dulezitejsi nez nejaka znacka bude si rozmyslet, jaky druh by ti zhruba vyhovoval… Lehka? odolna? hardshell nebo softshell atd. Pak se muzeme dal odpichnout… 4tis. neni opravdu moc na kvalitni bundu a je potreba koukat po vypordejich nebo slevach..

        0 0
        • Loner  

          já bych doplnil katastrofickou myšlénkou, že není úplně dobrý koupit třeba kvalitní čtvrtkilovou paclitku za pětku a při prvním návratu za deště se s ní protáhnout krejem ostružiny nebo si ustlat do štěrku.., prostě na kolo něco, co už jsem předtím „odnosil“..

          0 0
          • scret  

            tak, tak… ja osobne doporucuju bundy od cca 350g nahoru… tam uz bude nejaka odolnost… pod tuhle hranici clovek musi pocitat s tim, ze to drbne anebo to po par letech bude akorat draha sustakovka…

            0 0
        • goofy  

          Jo je mi jasne, ze na rozumnou bundu to zazracne penize nejsou. Pripadne bych mohl trochu pritlacit.

          Co se tyce matrose, to je prave otazka. Co jsem tak vidaval bundy ve slevach, tak to byly vetsinou packable lehke verze. Toho se krapet bojim, aby to neco vydrzelo (neco jsem slysel, ze se zacne membrana driv lamat, coz by i mohlo byt mozne a me zas tech par gramu navic nijak nevadi). Matros asi radeji hardshell nez softshell, ale klidne si necham poradit a mou uvahu vyvratit :o) Prave to je to, co jsem tak se chtel taky priptat, jake matrose ted frci a ceho se radeji vyhnout…

          A jinak znacky to jsem jenom tak zminoval, protoze vim, ze se kdysi resilo, ze nektere sijou na houby, nekde se paraji svy a tak. Jeste me napadli Direct Alpine, ze meli myslim celkem solidni bundy za rozumny peniz

          0 0
          • Smazaný účet  

            čím odolnější bundu si koupíš, tím míň bude propustná. Kouzlo packlitky je právě v propustnosti vodních par.. Je ale pravdou, že zrovna na bike je taková bunda dost luxus, jedno blbí křoví a můžeš jít pro novou..

            0 0
            • scret  

              no, takovy rozdily mezi dnesnima bundama uz moc nejsou… myslim, co se tyka pomeru odolnost/prodys­nost…

              Paclite bude dejchat hodne podobne jako proshell… Staci se podivat na technicky bundy, dneska se to pohybuje cca kolem 500g… coz drive bylo minimalne o cca 200–300g vic… vsechno se odlehcuje, sije se trochu odlisne, treba i svaruje atd. Tim se tolik nesnizuje prodysnost …

              A jak jsem psal, u bund od 350g nahoru bych se o odolnost tolik nebal… samozrejme extremy typu 250g, to je uz jina…

              mam cca 200g paclite gate, rozepinaci – berghaus… Bal jsem se o ne, prtze jsou fakt tenoucky… ale kupodivu drzej…

              0 0
              • Smazaný účet  

                to nemáš pravdu. Technická bunda bude min. 2× mín prodišná než packlite, tak to prostě je.. (otázka je, co ty považuješ za technickou bundu) To, že pár rádoby technických bund dodahují těchto parametrů je dáno, přesně jak píšeš, odlehčováním. Budna není ušita z jednoho materiálu, ale kombinací několika a pak je udávaná hodnota hodně diskutabilní, jako odolnost.. Na kolo nebo běh bych si ale takou nepořídil, packlite je, co se týče dýchání, to nej, co se dá pořídit.

                0 0
                • scret  

                  promin, ale pises nesmysly… nad paclitem je dneska jeste active shell a ten dejcha o dost vic… nez nejaky paclite…

                  technicka bunda 2× min prodysna?? ale notaak:) podivej se na hodnoty bund…

                  Jinak to ze bude technicka bunda o cca 20% min prodysna vychazi hlavne z konstrukce, poctu kapes atd.

                  Vylozene techn.bundama myslim napr. Raptor, Evo atd.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    hádat se s tebou nebudu, mluvíš jak outdoor prodejce, který ví všechno nejlíp, jen to nikdy neměl na sobě.. Pokud někomu doporučuješ na sport jako je kolo technickou bundu, tak OK. Víc se s tebou nebudu přít. Za posledních 15 let jsem vyzkoušel snad všechno co Gore verobil, ta ze mě bohužel nemluví poučka z katalogu, ale osobní zkušenost…

                    0 0
                    • goofy  

                      Ja myslim, ze Scret toho ma docelo dost i odchozeno a dobre vi o cem mluvi

                      0 0
                    • scret  

                      ano, mluvim jako mozna byvaly prodejce, co mel moznost nakouknout i trochu pod poklicku, a evidentne otestovat rozhodne vic nez ty a hadat se taky nechci, nemam to za potrebi… Davno uz to neprodavam a prodat nepotrebuju:)

                      A na PR kecy v katalozich jsem nikdy nedal:)

                      Ono v horach to beztak neni o matrosi, ale o hlave… Ten matros dela cca 20–30%…

                      Ja mu nedoporucoval zadnou technickou bundu na kolo, nechapu, kde jsi tohle vzal a proc prekrucujes neci slova… Ztracis nit. Precti si to jeste jednou laskave.

                      Naopak na kolo bych mu doporucil idealne Active shell, ktery ma bezne RETku kolem 3, kdezto Paclite se pohybuje kolem 5ti. Myslim, ze i ty pochopis, ze ten zazracny paclite nedejcha tak suprove jak pises… ale treba se tolik nepotis…

                      Bohuzel v tom limitu goofy nejspis zadnej Activeshell nesezene, pak naopak ten Paclite bude asi to nejlepsi co muze sehnat za ty prachy…

                      Btw. nehodlam se tu hadat o tom, kdo ma „vetsiho pindika“, netvrdim, ze jsem buhvijaky horal. Uz to dnes neni co driv, ted se dostanu do „vetsich“ hor cca 2–3× rocne, ono sladit terminy s partakama atd. neni taky uplne jednoduchy apod. Ale diky tomu, ze mam neco odzkousino, dokazu si udelat obrazek mozna daleko driv, nez nekdo kdo toho vyzkousel par, ale v horach je furt… Je to stejny jak s kolama, nekdo dokaze vnimat i maly drobnosti, nekdo to naopak nevnima vubec…

                      0 0
                      • Tomínos  

                        No tak já se třeba potím hodně a v těhle materiálech díky tomu prostě rozdíl nevnímám, spíš je pro mě důležitější střih, množství a umístění větracích otvorů.

                        0 0
                        • scret  

                          tak pokud se potis hodne, myslim, ze rozdil mezi zaterem a dobrou membranou poznas i ty… neboli zater ti bude pripadat jako plastenka, super membranovka jako ze v tom nejsi jak ve skleniku, ale samozrejme vys.aktivitu to neni schopny udejchat…

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Já se potím tak, že když hraju s klukama florbal oni mají trošku zpocený u krku a já třetí tričko durch. Mám arcteryxe s (paclite a proshell) a northface s hyventem a pokud jsem v zápřahu je mi to fakt jedno, rozdíl je v tom že arc má líp udělaný větrání. Takže rozdíl je při otevřeným větrání, ale jinak pro mě fakt moc ne. Samozřejmě při malý námaze je ten paclite znát.

                            0 0
                            • scret  

                              tak, na takovou aktivitu to proste nema sanci, to je jasny.. Tam kolikrat nestaci ani membranova softshella…

                              0 0
      • jeffi  

        Pokud potřebuješ bundu jako převlekovou na hory (déšť v létě, vítr a sníh v zimě), případně do města na běžné chození ve špatném počasí, vezmi nějakou odvědčenou membránu a českého dodavatele(sympatex-humi,derimzax-direct alpine, blockvent-highpoint), za ušetřené peníze kup ještě kvalitní softshelku, kterou využiješ během roku mnohonásobně více.

        Pokud potřebuješ bundu na všechno a pořád na sobě , máš jen jednu možnost- GTX, nejspíše Paclite, aby se v ní dobře hýbalo a byla lehká.

        Rozdíl v materiálech z hlediska prodyšnosti je veliký, kromě GTX jsou to tzv. chemické memrány, pracují na odlišném principu, dá se to dohledat na netu, praktická zkušenost je taková, že větší zátěž udýchá opravdu jenom ten GTX- ověřeno vlastních zkušeností, ty uváděné hodnoty jsou zbožná přání z laboratních měření. Na špatné počasí ale vyhoví všechny, protože membrány dobře podrží vítr i déšť. Pak jen záleží, jak dlouho to člověk musí mít na sobě.

        A ještě poznámka – na delší déšť počítej i s nepromokavými kalhotami, jinak ti voda steče z bundy na gatě a moc sis nepomohl.

        0 0
        • scret  

          sympatex bych vyradil – bohuzel z toho sije hlavne Humi a ty uz nedelaj alespon par let nic kloudnyho, pro jeho pouziti… Navic ty tezce retro strihy, barvy atd.

          Kdysi delali cca 3 modely bund – takovy pacliteovky ze 2,5 vrstv. sympatexu a to byla parada… od ty doby zadna hitparada a prijde mi, ze to jde od 10 k 5ti:(

          Dermizax – no, kdyz jsou hadry novy OK, ale co po nekolika letech? tusim, ze garantuji stalost parametru snad jen 8–20vyprani… Jinak DA jako firmu klidne…

          HighPoint zacal pomalu ale jiste taky prechazet na Dermizax, nevim proc, nekdy se musim treba Sigy na veletrhu zeptat…

          Tak jako tak jsem je nejakou dobu podrobne nestudoval, ale po zkouknuti aktualni nabidky mi prijde, ze se nikam moc neposunuli:( pritom jsem tuhle firmu meldocela rad a dlouho ji uspesne prodaval…

          GTX mam vyzkouseny Paclite a pak treba i dlouhodobe od HP 2,5 vrstv.Bloc Vent a praveze pocitove je prodysnost naprosto stejna, pritom tabulkove by teoreticky mel byt lepsi Paclite…

          Jinak souhlas, radeji doporucuju softshell, ktery vyuzije v 70% casu… Pokud ale resi jednu bundu, je lepsi vzit nejakou „paclitu“ nebo takovej ten hybrid, kdy je na dulezit.mistech bunda zesilena…

          0 0
          • goofy  

            Takze rikas, ze paklite shellu se nemusim bat? Jinak jsem ted nahodou narazil na docela zajimavou nabidku Nevim teda co jeste maji skladem…

            0 0
            • raceman  

              neee, proc si to sem daval? :( :D no ale zpatky na zem :D porad je to na me drahy :D

              0 0
              • goofy  

                No… Nejlevnejsi to neni, ale zase je to investice na docela dlouhou dobu ;o)

                0 0
            • goofy  

              Jo jeste dodatek. Do mesta budu vetsinou brat levnou softshellku co mam ted, ale je celkem hruba a hlavne jsem si blbec koupil bundu bez kapuce, cili kdyz bude destivo, tak bych braval tu novou. Nemam rad destniky a stejne je jenom nekde zapominam :-D

              0 0
            • scret  

              vubec bych se paclitu nebal… Ikdyz uz jsem videl u nekolika Tilaku po nekolika letech odlepeny pasky svu:( Kazdopadne pozarucni servis Tilaku funguje a za par kacek ti to opravej, to beru jako silnej bonus, nez koupit neco „zahranicniho“ co ti nikdo neopravi…

              0 0
            • scret  

              osobne bych byt tebou asi uvazoval bud o Storm anebo Attack…

              Storm je takova odlehcena 3vrstv.GTX pro shell bunda… prijemna na noseni… Attack kombinace paclitu a 3vrstv.proshellu…

              0 0
              • goofy  

                Jo o tech dvou jsem prave celkem uvazoval, akorat ta cena mi porad lezela v hlave… Pokud by jeste meli neco ve sleve u tech Tilaku, tak bych to bral asi hned… Prece jenom zaruka a hlavne moznost opravy je hodne fajn (+ navic ceska firma)

                0 0
                • scret  

                  ja jim ted psal diky slevam – chci si koupit Mitre, za ty prachy je to supr kup… a bohuzel ji uz prestali delat…

                  Chtel jsem driv novy Ogre, jenomze to nema stahovani dole na konci bundy a to je vec, kterou nekousnu… Leda si to nechat na zakazku dodelat a do toho se mi zas uplne jit nechce…

                  Ty slevy jsou fajn, ale platej jen do 31.12.:(

                  Jinak mrkni jeste treba na Latoka – ten ma GTX kapucu a pritom je to softshell bunda… ale musis si asi ujasnit sam, co presne potrebujes a co by ti vyhovovalo… Kazdopadne Latok je uz takovej bundozni… Anebo Latok Hybrid, ten mel jeste ramena atd. z GTXu… pak to byl zajimavej univerzal.. ale nevim jestli ho jeste delaj..

                  0 0
                  • goofy  

                    Zkusim jim 27. zavolat a uvidim. Nejvic se mi zatim pozdava asi ten Storm. Primarne ta bunda bude na hory, na kolo jenom jestli bude dlouhodobe hnusne pocasi, jinak budu v batohu vozit obyc sustku. Pokud by meli nejaky kousek za tu cenu, tak bych sel do nej… Jinak dik za dalsi tipy. Jeste na ne mrknu…

                    0 0
                    • goofy  

                      Toz tak objednano. Pomalu by mela byt na ceste bundicka Tilak Storm, toz uz se tesim az dojde a provetram ji na kopcich ;o)

                      0 0
                      • scret  

                        Tak to rad slysim:) ja si zas objednal Mitre:) takze uz se na ni taky moc tesim… Skoda, ze mam membranovku vyresenou… desne moc se mi libi Stinger…

                        0 0
                        • michal96  

                          ta se mě taky moc líbí,ale ty prachy :( něco takového by se mě hodilo jak moc je v tom zima např.při túrách řekněme do –10 při použití dalších dvou vrstev pod.

                          0 0
                          • scret  

                            tak je to spick.vyrobek a cenove je si myslim obecne Tilak na hodne rozumny cenovy hladine… je potreba srovnavat se svetovyma znackama…

                            No, to ti nedokazu odpovedet… tezko muzu posoudit tvuj tepelny komfort, takze ti odpovim salamounsky, nekomu v tom zima bude, nekomu ne:)

                            Zalezi jake presne vrstvy pouzijes, je hezky ze napises dve, ale ty muzou byt silne odlisne jine… taky zalezi pri jake aktivite apod.

                            0 0
                            • michal96  

                              aktivita batoh na záda a cca od 20km do 30km treku a vrstvama myslim např.první vrstva Craft Warm Crewneck druhá vrstva Craft Performance Warm Jacket většinou se pohybuju v Orlickejch horách nebo Krkonoších a tak.

                              0 0
                              • scret  

                                me by to nejspis stacilo, takze pokud vylozene nejsi zimourivy, mohlo by ti to stacit taky… ale jak jsem psal, je to silne individualni… Navic pokud bude vetrno, tepel.komfort se snizuje…

                                Stinger je tenka ochranna slupka, proste sustka, takze na zatepleni potrebujes neco jinyho.. A diky tomu, ze je prodysnejsi , tak pocitam, ze bude pocitove „studenejsi“…

                                0 0
                        • goofy  

                          Taky fajn bundicka… Tak at slouzi ;o) Jinak ten Stinger vypada zajimave. Ale hlavne uz se nedivat na nic jineho :-D

                          0 0
                        • goofy  

                          Tak mi prisla ta Storm, a cekalo me prekvapeni v podobe toho, ze to nema vetraci otvory pod pazema (nejaky vyvojovy kus)… To me moc nepotesili. Tak ted abych se zas rozhodoval co vcil. Sice jsem ty vetraky prakticky nikdy nepouzival, ale zase je dobre vedet, ze tam jsou :-/

                          0 0
                          • scret  

                            :((( tak to je blby… to bych ji radeji vratil a koupil tu druhou… Vetraky se hodej i u takhle dobry bundy…

                            Btw. moje Mitre je uz taky doma:)

                            0 0
                            • goofy  

                              No… Je to v podstate tahle oranzova a na vetrani tam zustaly jenom kapsy…

                              U toho Stormu se mi libila lepsi prodysnost matrose… Holt jim zitra zkusim zavolat, a zeptat se, jestli jeste nemaji treba toho Attacka v L-ku. Ikdyz tam je tez odvetrani reseno jenom skrz kapsy, ale ty jsou aspon vyse… A to jsem byl tak nateseny. :o)

                              0 0
                              • scret  

                                Attack mel pokud se nepletu velke vetrani kapsama na prsou… Tuhle Stormu bych asi taky nechtel…

                                Teoreticky budu mit na prodej svoji HighPoint Physicist v Lku (svetle zelena barva), ale pocitam, ze budes chtit novou bundu… ja jen, ze me strasne laka vyzkouset Stingera:))

                                0 0
                                • goofy  

                                  No… Chtel bych spis novou. Jsi s tou bundou spokojen? Nasel jsem totiz neco ve sleve , ale uz ji asi nebudu mit moznost nikde vyzkouset…

                                  Jo Attack ma vetrani kapsama. Origo Stormka me lakala prodysnosti Ret

                                  0 0
                                  • scret  

                                    tak to je brutalni, ja ji kupoval klasicky za 6… Dost pochybuju, ze ji budou mit ale jeste skladem… Precijen neni to zadna novinka…

                                    Ja jsem s tou bundou prave spokojeny… Sice nema vetrani v podpazdi, ale ma to na boku, da se tim pak protahnout treba bederak baglu… anebo se tim muzes dostat do kapes bundy pod tim…atd.

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      No taky si rikam, ze uz asi nebude… Uvidim, co zitra poresim u Tilaku, a pak se pripadne budu divat dal. Ten Phyzicist nevypada vubec spatne, a za ty penize by to pripadne bylo hodne fajn.

                                      0 0
                                      • scret  

                                        jj a s prodysnosti nemam problem… za tech 3,5tis. libova bunda…

                                        0 0
                                  • scret  

                                    mitre

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      Vypada dobre! Toz at slouzi dlouha leta :o)

                                      0 0
                                      • dusansal  

                                        Jak jsou na tom s prodyšností bundy z tohoto matrošu,je tam potřeba těch větracích otvorů,nebo to udýchá i bez. Jinak uvažuji nad touto http://shop.neverstopexploring.cz/…acket-7612–8 ,co si o tom myslíte. Díky

                                        0 0
                                        • scret  

                                          dost tezko poradit, nevim co mas treba uz vyzkouseno, ale ws softshell je jeden z nejprodysnejsich membran.softshellu… pak jsou jeste nemembranove a ty jsou v 99% jeste prodysnejsi… zas jsou studenejsi a lip profouknou…

                                          Ale na kolo bych tu north facu asi klidne doporucil, nevypada zle…

                                          0 0
                                      • scret  

                                        jj, doufam, ze bude… warmpeace (ws softshell) drzi uz pres 7let… Mitre je z takovyho tvrdsiho/tuzsiho materialu, hodne podobna warmpeace ebony z matrose Shelltec, kterou mam jako druhou…

                                        0 0
                                  • scret  

                                    a tady mas pro info, pokud by jsi nekde nasel novou Phyzicist…

                                    0 0
      • ZuzicK  

        Docela pozdě :-( Nejlepší slevy se dají nachytat v listopadu, maximálně na začátku prosince. Teď už budou ve slevě jen neatraktivní bundy (neadekvátní cena, blbě šitá, hnusná barva atd.).

        Já už pár let pokukovala po všem možným a nakonec jsem sehnala top Milletku s Gora-Tex Pro Shell membránou za 4600,–, což pro mě bylo jako zjevení :-) To jen pro ukázku, že když trochu přihodíš a počíháš, tak můžeš mít opravdu dobrou bundu.

        Na kolo ji teda neberu ani náhodou, do města se o ní bojím, ale do deště/sněžení jí beru, v přírodě se o ní nebojím a myslím, že jí využívám plně – od letních bouřek po sněžení na skialpech/lyžích. Znovu bych si koupila podobnou – tedy dobrou membránu, žádný zbytečnosti jako tisíc kapsiček a minimum švů/zipů. Na kolo, pokud nemáš nepromokavý kalhoty, je taková bunda stejně k ničemu a na lehkej deštík a vítr poslouží stejně něco šusťákoidního a nezpotíš se v tom. Ten pro shell goratex by měl být prodyšnější než packlite, ale běhat se v tom rozhodně nedá. Na normální i lehce rychlejší pohyb je v něm ale sucho.. o to víc mě pak štve, že odkapávající voda z rukávů mi namočí vnitřní légu – to je pak jediné mokré, společně s rameny pod batohem :-)

        0 0
        • scret  

          poslys a co si predstavujes pod takovym pojmem goratex?:)

          promin, ale nedalo mi to si nerypnout:)

          Proc bys mela mit mokry ramena?

          0 0
          • ZuzicK  

            Já si pane pod tím představuji materiál, případně firmu, která je spojená s Pro Shell membránou ;-) Ramena pod batohem mám mokrý i bez bundy, vy se snad pod popruhama nepotíte? Kdyžtak napište co máte, já jsem spocená i pod síťkovejma popruhama.

            0 0
            • Loner  

              dyk je to snad klukům jasný, pod popruhama je stokrát větší tlak než těch GTX proklamovaných 30000 něčeho.

              0 0
              • DaSnail  

                niektorí klucy to možno pochopili tak, že slečna má ramená mokré od vnútornej vlhkosti neboli potu. na to nemá vplyv tlak ani vodní slópec.

                a to stokrát větší tlak je enem literární nadsázka, ne?

                moja levná kalkulačka spočítala že pri 20.000mm vydrží membrána 2kg na centimeter štvorcový. to by v tom bágli musela mat vw polo ;o)

                0 0
                • scret  

                  *1:)

                  0 0
                • K2  

                  Jsem někde slyšel, že když si dospělý člověk klekne na mokrou trávu, tak může vytvořit tlak cca 10 – 15 m.

                  Takže většina lepších membrán by to měla ustát. Na takovou hodnotu jsou počítány i podlážky stanů…

                  0 0
                  • scret  

                    jj, tak by to shruba melo odpovidat…

                    0 0
                    • Loner  

                      no jasně, já jen chtěl napsat (pro nově kupující a zcela neznalé), že laboratoř a příroda nerovno jest. Záhyb mokré bundy pod popruhem báglu nerovná se marketingová masírka prodejců.

                      0 0
              • scret  

                GTX je 100% nepromokavy, a tak to firma Gore garantuje, tzn. uz ani nemaji potrebu uvadet vodni sloupec… Neni potreba premyslet, jestli ma 20, 30 nebo 100m v.s.

                Tezko bude mit mokry ramena od batohu, to je nesmysl… na to ti staci i bunda s 15m v.s.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  presne, fyziku neochcijes, goretex nepromocis

                  0 0
                  • ZuzicK  

                    Tak já nevím kdo to tu nechápe nebo chápe :-) Pod popruhama se fakt nikdo nepotí, goratex negoratex? Leda mít funkční prádlo, který odvede všechno do boku – což neexistuje.

                    0 0
                    • scret  

                      precti si o co slo… Slo o promoceni z vrchu a ne o zpoceni zevnitr…:)

                      0 0
                      • ZuzicK  

                        A není to nakonec jedno?

                        0 0
                        • scret  

                          to byla prapuvodne reakce na Lonera, samozrejme je to jedno a neni…

                          Dulezity je si uvedomit skutecne vlastnosti, to, jak co funguje atd.

                          A proto Loneruv nazor, ze je pod popruhama takovej tlak, ze to projde bundou treba i s 20m vodniho sloupce je nesmyslny…

                          0 0
                    • Smazaný účet  

                      ja uz si to precetl niz…

                      0 0
            • scret  

              kdyby se clovek nepotil, tak nejspis umre, anebo by se musel naucit ochlazovat jako pes s vystrcenym jazykem:))

              takze ano, samozrejme ze se potis, ale ze bych mel vylozene mokry ramena, to se mi jeste nestalo… Mozna porto ze nosim funkcni pradlo a taky, ze pokud citim, ze to i dobra membranovka neudejcha, sundavam ji a taham neco jinyho:)

              0 0
              • ZuzicK  

                Dobře, popíšu ti to tedy do detailu, detailisto. I s funkčním prádlem mám prostě oblečení pod bundou pod popruhy vlhké=mokré, ale samozřejmě ne na ždímání. To že to neudejchá je nesmysl, vlhké to mám i když mám jen tričko a pokud je fakt horko, mám mokrý i popruhy na batohu (nemám bundu samozřejmě). Dobře, dnes na lyžích i když mi bylo teplo, bunda opocená nebyla a ani pod batohem jsem nebyla mokrá bo přes těch 5 vrstev se to rozleze..

                Proto jsem nekupovala levnou membránovku. Asi na holku se prostě potím dost a občas dost nárazově, tedy myslím že tu prodyšnost testuju dobře.

                A už dost :-)

                0 0
                • scret  

                  Myslim, ze netreba toho rypaveho tonu. Uznavam te jako dobrou bikerku a asi budes i pohodova holka, ikdyz se osobne nezname, ale napsalas tu par zavadejicich nesmyslu, tak se nediv… Ikdyz nejsi moc velka vyjimka, zensky na to vzdycky jdou trochu jinak a vysvetlit vam to, je nekdy slozity… Vim to ze zkusenosti doma:)

                  Pokud mas pod bundou vlhkost, pak je celkem logicky, ze bunda nestiha, odkud jinud by se tam vzala?:) proc myslis, ze by to tva bunda nemohla nestihat? Sice mas Proshell, ale to neznamena, ze to udejcha vse. Funkcni alespon trochu vlhky clovek samozrejme ma, zalezi na typu a matrosi funkcniho, vrstvach atd. Pokud napises mokry, uz to v my predstave je uplne neco jinyho… Bohuzel nevyhoda psaneho slova…

                  0 0
            • goofy  

              Jo takhle, ze se potis… Tak to jsem pod bundou nikdy nejak nepozoroval… Mozna jeste na zadech, ale u popruhu spis ne

              0 0
              • ZuzicK  

                Na zádech mám síťku, nic jinýho už nechci ;-)

                0 0
                • goofy  

                  Tak sitka je u prcku fajn, ale u velkych batohu me to zatim ani nenapadlo :o)

                  0 0
        • goofy  

          Prave ten Storm mi prisel jako celkem jednoducha bunda se super kapuci a materialem… Budu holt asi muset hledat dal :o)

          btw: mokry pod popruhy? To by snad mel Pro-shell zvladnout, ne?

          0 0
          • scret  

            to by mel zvladnout 100%, tezko rict, kde bude problem:)

            0 0
    • volumed  

      Ja by som ti doporucil oblecenie znacky ARC´teryx

      Mam od nich zopar bund a gati a mozem povedat ze je to spicka v spracovani funkcnosti dizajnu a kvality.

      Clovek trochu priplati ale kupuje top kvalitu.

      nech uz kupis cokolvek nech ti to sluzi:)

      a stastne a vesele:)

      0 0
      • scret  

        kvalita zpracovani dobra, ale predslevove ceny jsou pro „prazaky“:)

        Takze pokud tuhle znacku kdyz uz, tak po slevach…

        0 0
    • Sodík  

      Právě jsem od Ježíška dostal Pinguin Radical, pak napíšu nějakou laickou recenzi. Nemám ale moc s čím srovnávat, snad jenom s DA Gliderem

      0 0
      • scret  

        zajimava bunda, zajimal by me tenhle softshell, ale obavam se, ze to nebude moc extraprodysny vzhledem k parametrum a Pinguin nemel vzdy uplne spick. zpracovani:( Kazdopadne se mi libej ty „rukavicky“ na konci rukavu… Tohle uz malokdo u SS bund dela… Bohuzel uz s tim i prestal Warmpeace..

        Jinak kazdopadne budu rad za tve postrehy, pak je sem napis. Diky.

        0 0
        • jeffino  

          s gelanots membránou mám zkušenosti nic moc, ale třeba se zlepšili, nicméně bych vzal tohle

          http://www.summit-trade.cz/…-jacket-6688

          pokud bych nechtěl utratit víc

          0 0
          • scret  

            ono zalezi taky na tom co jsi zkousel… Gelanots neni vubec spatnej, resp.volne vlozena membrana byla hoodne zajimava, ale z dnesniho pohledu uz dost retro:) pak vylepsili a pojmenovali BlocVent a ten se delal bud 2, 3 anebo 2,5 vrstvej… Ten 2,5 mel nejlepsi prodysnost – napr. bunda HP Physicist – mam ji a neni spatna, pokud ti sedi strih… a osobne jsem nepoznal rozdil mezi tmhle BlocVentem a Paclitem…

            0 0
          • jeffino  

            tak to já měl tu retro verzi:-), na chození po městě to asi stačí ještě dnes, ale jinak nepoužitelné pokud promokne, nacucá se a ztěžkne, tváří se to vcelku robustně, ale skutek utek.

            0 0
            • scret  

              opravdu jsi mel tu s volne vlozenou membranou? tenkrat to bylo prukopnicky… a na tu dobu parametrove bomba… bundy ale mely kolem cca 900–1000g:( trend jde dnes ale jinou cestou…:)

              0 0
        • raceman  

          absence rukavku me nejvic stve, mam uz 5 let SS od warmpeace, s rukavkama a je to to nejlepsi, co muze byt :) jak me to ze zacatku svalo, tak ted na to nedam dopustit… :) sice uz je moralne stara, ale slouzi porad super :)

          ted uvazuju o necem do velkych mrazu, primaloft nebo peri, uz me nebavi se navlikat, jak jedu do skoly :D

          mam v merku http://www.warmpeace.cz/…x-jacket-203 (ale ma jen 100kovy primaloft :( ) stoji cca od 3300, nebo jeho perovou obdobu s cenou pod 3000, co ty na to rikas?

          bohuzel slusnejsi alternativa s kapucou treba od DA uz je na 4000 :(

          0 0
          • Loner  

            akorát když lije, tak rukávky cucají vodu nebo ti zas po rukávu teče do rukavice nebo ne?

            0 0
            • scret  

              kdyz chcije, rukavice nenosis ne?:) a nacucanou mas i bundu, tak je to celkem jedno, jestli mas i rukavicku:)

              0 0
              • Loner  

                no právě, já myslím radši vzít co a nejjednodušší ale kvalitní paclitku (nechci mít nacucaný ani softshell matroš, ani rukávky, (sofshelka mi nepřipadá pro extrém dobrá volba) a pak přidávat a ubírat vrstvy podle potřeby;

                při 4stCelsia a lijavci rukavky potřebuju a dělám to tak, že přes nepromok rukavky přetáhnu rukáv bundy.

                0 0
                • scret  

                  aha, tys myslel na kole…

                  softshella urcite neni do extremu, na to ani neni delana. Jeji misto je na siroke spektrum klimat.podminek, tzn. takovy univerzal, ktery ale rozhodne nemuze pri extremu obstat tak jako specializovana bun­da…

                  0 0
            • Hrabex1  

              pri chuzi mozna, pri jizde na kole ti do rukavic nepotece. Spis ti ty rukavice propusti vodu, nez aby do nich zatekalo.

              0 0
          • raceman  

            tak koukam ze warmpeace slevnil na jejich webu na 2900 :)

            no ale kdyz stale zima nekonci, tak sem poridil http://www.directalpine.cz/bunda-denali-26 za krasnych 2600 :)

            to je tak, kdyz clovek jde na obed s pritelkyni, a po ceste se jen na skok zastavi v obchodu :/ :D

            0 0
    • raceman  

      100 :)

      0 0
    • pocestny  

      Vytáhnu tohle vlákno. Chtěl bych bundu Arc'teryx Beta AR . Myslel jsem, že ještě budu chvíli chodit ve staré bundě, a že do ní už trochu teče mě ani tak neštvalo, jako když jsem zjistil, že má 820g, a to je dost.

      Vypadá jako přesně to, co chci. Ale v ČR ji na svých stránkách inzeruje jen obchod Affekt.cz a 9b-plus.cz, kteří tam v popisu ještě uvádí starý materiál (GTX Pro Shell místo GTX PRO) a chybí jim tam aktuální barvy, které vidím na stránkách výrobce (například barva Twinleaf). Tak nevím, kde ji koupit. Radši bych ji předem zkusil kvůli střihu. Uvažuji, že v Hudy vyzkouším BETA LT, a jestli to bude ok, tak objednám AR v zahraničí. Ale je to takový trošku voser… Zase další příklad frustrace z toho, že v ČR nejde nic sehnat.

      0 0
      • pocestny  

        …no asi se v těch dvou obchodech zeptám mejlem, fakt se mi ten model líbí

        0 0
    • goofy  

      Tak jo, vykopu zase mrtvolu… :-)

      Takže moje současná bundička Tilak Storm už mele z posledního nebo už spíš domlela, a tak hledám náhradu. Nabízí se opět koupit Stormku, ale plnou cenu se mi za ni dávat nechce, a navíc ji teď dělají z nějakého nového matroše a nevím co si mám o tom myslet. Vůbec jsem to teď nesledoval, nevím po jakých výrobcích a matroších se dívat.

      Chtěl bych bundu podobného ražení, která se bude používat jak na pěší, tak cyklo aktivity, 3L materiál, délka tak lehce pod prdel a pokud možno spíš minimalisticky řešená – co nejlehčí. Rozpočet tak ±5000… Kámoši fandí Rabu, ale nevím, která z nich by se blížila Stormu. :-)

      0 0
      • goofy  

        Nikdo už membránovky nenosí? :-)

        0 0
        • mr.nikdo  

          Mam na zalohu od DHB. Delaji i s kapuci. Vylozene cyklo strih – predek kratky, zadek dlouhy.

          2,5 L.

          V akci jde sehnat kolem 3000,–

          0 0
      • RomanH  

        Ja si ted na doporuceni Listera koupil Marmot Essence. Cena v akci byla cca 3000 Kc. Vyzkousenou ji ale jeste nemam. Vaha 180g – nevim, jestli uz to pro Tebe neni moc ultralight.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Trny, halózky finančně zabolí :)

          0 0
          • RomanH  

            Muze bejt, nahoda je svine :-) Ja ji bral jako kombinaci Pertexky a plastenky, a predchozi pertexka mi bez ztraty kyticky vydrzela cca 20 let. Zase tak casto ji nevozim.

            0 0
            • Smazaný účet  

              pertex je nesmrtelnej…ale dobrej tak proti větru, promokne rychle

              membránovku mám Gore nějakou tu ultralite, ale snažím se ji šetřit…přece jenom stála bůra :-(

              0 0
              • nomecz  

                Bacha abys nedopadl jak ja s pohorkama :) tak dlouho sem je setril doma v krabici az sem v nich konecne vyrazil do poradneho terenu tak sem zjistil ze se membrana mezitim rozpadla a ja chodil s moktejma nohama :D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  to ne :-) ja tu větrovku nosím a fakt funguje na 100%

                  jen jí neberu v kombinaci s báglem…

                  0 0
        • goofy  

          No to už je celkem ultralight… :-) Stormka byla přece jenom 3L laminát a vážila kolem 400 g. :-)

          0 0
          • Paja  

            Pekny bundy z eVentu ted dela slovensky Zajo.

            0 0
            • goofy  

              Jo vidíš. Na to jsem kdysi koukal. Mrknu co mají v nabídce.

              0 0
            • goofy  

              Zajo se tváří celkem dobře a asi si ji budu mít kde vyzkoušet.

              Teď jsem ještě náhodou natrefil na jedno The North Face z Activeshellu v akci. Je moc velké harakiri si brát activeshellku na kolo? :-D

              0 0
              • koko0925  

                Podle mně jedině když je hodně pod nulou a nepojedeš nějaká větší stoupání.

                0 0
                • goofy  

                  Jezdil jsem v Proshellu a nemám s tím problém. jedná se mi o odolnost. Je jasné, že si nebudu na sebe brát takovou bundu, když bude svítit slunko.

                  0 0
      • goofy  

        Tak jo. Nakonec byla ve finále jedna ActiveShell a jedna C-knit, ale nemožnost vyzkoušení během karantény znamenalo, že mi je vyprodali. :-D Do finále se tedy dostala The Northe Face Shinpuru II, ale včera večer jsem narazil na tuhle NukeProof. Za ty prachy mě láká to riknout a zkusit.

        https://www.chainreactioncycles.com/…p-prod182624

        0 0
    • petrun  

      Čerstvá zkušenost s tímto (koupeno před týdnem):

      https://eshop.atexsport.cz/…on-road.html

      V normálním nepřívalovém dešti nepromokne. Pot odvádí na úrovni šusťákovky Etape (jeho předchůdce). Vyzkoušen zatím od 7°C (s dlouhým thermem pod ním) do 25°C (bez therma s odepnutými rukávy). Překvapivě dobře tento rozsah pokryl. Nepotřebuji už v tomto rozsahu jiné vrchní oblečení, pouze měním případně vynechám první vrstvu. Ideální na dojíždění do práce kdy je velký rozdíl ranních a odpoledních teplot.

      0 0
    • baltazarek  

      Dobrý den,

      aktuálně mi odešla bunda co jsem měl a nutně bych potřeboval koupit novou. Použití při vyjížďkách na MTB. Něco na teploty od 10–20 stupňů. Měl jsem doposud bundu od značky NewLine, která byla super ale moc nedýchala. Byl jsem vždy docela mokrý, ale hezky hřála a byla taková elestická. O hmotnost mi moc nejde. Na zádech vozím batůžek. Vůbec si nedovedu v dnešní nabídce vybrat. Zvažoval jsem bundu od ATEXU Neon Road a nebo Kalase Motion Z ale nevím co vybrat. Poradíte mi prosím. Děkuji moc.

      0 0
      • Lister  

        Co nejmenší a nejlehčí bunda se vždy hodí (krom teda padání).

        Už několik let vozím Marmot Essence. Výborná bunda. Dražší, ale odsloužila toho tolik, že se vyplatila. Občas bývá problém sehnat, kdysi je prodával Mall, ale nevim jestli to ještě platí.

        0 0
    • Hrabex1  

      bunda, ktera moc nedycha, neni super.

      https://eshop.progresscycle.cz/…ke/bundy/ws/?…

      0 0
      • baltazarek  

        Máš prosím zkušenost s některým konkrétním modelem ? Díky

        0 0
        • Hrabex1  

          nmam, ale ten uz v nabidce neni. muze byt podobna tehle. Jestli nekdy prijedes do Phy, v Hostivicich v prodejne maji velky vyber a slevy. Daly se tam najit WS bundy od 2000, levneji nez na e-shopu. Bacha na strih a provedeni. Windstopper se dela v mnoha provedenich, od sustaku az po silne zateplenou membranu. Na kolo je idealni nejaka slabsi, ale ten sustak uplne ne.

          0 0
          • baltazarek  

            Prahu mám trochu z ruky, jsem z Brna.

            0 0
            • Hrabex1  

              tak najdes i neco u vas.

              Ja driv kupoval zasadne bundy s „vodni“ membranou pro svou univerzalnost. Jenze ono zas tak casto neprsi a prodysnost tech „vetrnych“ membran je uplne nekde jinde.

              0 0
    • Jerwis  

      Doporučuji podívat se na bundy od české značky Faramugo. Šijí bundy z liberecké nanomembrány. Udělají skoro jakoukoliv barevnou kombinaci, velikost na míru a napřiklad kapsy podle přání.

      https://www.faramugo.cz/

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • goofy  

      Jsem otravný jak veš, ale Tilak konečně přidal nějaké bundičky do outletu za zajímavou cenu, takže je rozhodnuto. jenom teď řeším, jestli XL nebo L. Stávající Stormku z roku cca 2014 mám v L, ale dle jejich tabulek mi teď vychází spíš XL. Je tu někdo, kdo měl starší bundu od Tilaku a teď má novou, aby mohl porovnat rozdíly ve velikostech? Danke.

      0 0
      • goofy  

        Nikdo už Tilak nekupuje? :-)

        0 0
      • goofy  

        No jelikož tu očividně nikdo Tilaka nekupoval, tak kdyby to někoho zajímalo… Nakonec jsem se rozhodl pro bundu Attack Active. Ve výběru byla ještě Stinger a zase Storm. Rozhodl jsem jít cestou minimální váhy, takže nakonec zvolený Attack. Bunda je opravdu minimalistická. Jenom dvě kapsy a žádné další ******. To mě až překvapilo. :-) Matroš je výrazně jemnější, zpracování i kapuce klasicky parádní. No a co se týče velikosti, tak jsem zvolil dle tabulek XL, a je to ok. Trošku větší než L Storm z roku asi 2014, ale ne o moc, a současné L bych už měl si myslím malé.

        Jinak ve finále nakonec byly:

        The North Face Shinpuru II z GTX Active za 4500

        The North Face Impendor z GTX C-Knit za 5800

        Tilak Attack z GTX Active za 4400

        Tilak Stinger z GTX Active za 4800

        Tilak Storm z GTX C-Knit za 5500

        Attacka jsem zvolil kvůli jednoduchosti/váze a taky tak trochu kvůli barvě. :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.