• kaficko

    Chystám se na letošní Megavalanche,sháním názory-zkušenosti a všechno ohledně této akce.Případně kdo se tam chystáte a máte volné místo nebo bych někoho vzal já-dělba nákladů na dopravu.

    0 0
    • Baba-Ji  

      Pecka závod, je to zážitek, nečekal jsem takovou náročnost, hlavně ruce trpěly jako kráva, pokud nemáš závodní ambice, dá se to odjet napohodu.

      Pak ti tu napíšu víc…

      0 0
      • kaficko  

        Díky za reakšn.Nějaký zkušenosti jsou-marathony-MarathonMan Europe,Sudety,Bes­kidy MTB Trophy,Bike rally atd.,Dolomiti.Bajk taky dobrý.Chci to prostě zažít a tak budu vděčen za všechny reakce.Díky a čekám na tvoje postřehy.:-)

        0 0
    • Kubas.1  

      na kolik to tak cca vyjde to ježdění, popřípadě i ubytko? Taky by mě to lákalo, bohužel jako chudej student moc peněz na utrácení nemám…

      0 0
    • Baba-Ji  

      Nějaké info bylo před rokem na DK, docela mně to pomohlo – http://dolekop.com/…e-do-francie.

      Jel jsem tam loni bez licence, takže po mně při příjezdu a následné registraci chtěli vyjádření od doktora, že jsem schopný jezdit na kole :), pak člověk vyfasuje čísla a nějaké info a reklamní prkotiny a může si začít najíždět trať a využívat skipasu, který je v ceně startovného. Spal jsem tam v tom „ilegal“ kempu, který vždycky vzniká hned u lanovky, takže žádné výdaje na ubytko jsem neměl. Pokud tam člověk jede závodit, má v ceně startovného i teplou sprchu ve sportovním centru po každý den, takže ani kemp s „pouze“ studenou vodou, hajzlama a umývárnou kol vůbec nemusí být tak „dirty“ :).

      Pojištění jsem řešil u Allianz kdy jsem měl cestovní pojištění + připojištění SPORTOVEC. Přímo v Alpe de Huez se člověk ještě může u oragnizátorů připojistit, tuším že za 20€.

      Kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně se ptej ;)

      0 0
    • k.p.  

      Jj svezu se na Tvém vlákně. Už jsem zaregistrován. Uvítám všechny názory – zkušenosti nejen k závodu, ale i kdění okolo…

      0 0
      • Baba-Ji  

        kup si takove to gumove kolecko, co ho pouzivaji hlavne lidi co lezou a posiluj jim prsty a celkove ruku, hodne se to sikne ;)

        0 0
        • cat  

          Tohle je celkem rozumna rada, zvlast po zime me to vzdycky prekvapi:)

          0 0
        • k.p.  

          fakt, až tak? závodil jsem v boulderingu… co kolo? sjezďák nebo enduro? pochopil jsem že teleskopická sedlovka je „nutností“… aby to nevyznělo blbě, není problém pořešit kolo jen na tuto akci… spíš taková dovča, bez závodních ambicí… s přítelkyní, která taky bajkuje… startovny plus ski/bike pass na 4 dny, pro 2 (ona,jen pass, pojištění atd.)cca120eur=za­darmo,že… ambice – si zajed kvaldu, fotit, na pohodu, pak bajkovat po místních trailech. Dík za veškeré info…

          0 0
          • Baba-Ji  

            většina lidí tam jezdí na endurech, zbytek na všem od EN přes FR a DH kola (já jsem to jel na Monsterovi v profilu :) ). Potkal jsem tam týpka, co to jel na HT a docela si to dával.

            Já to jel taky víceméně na pohodu, spíš poznávačka a kochání se atmoškou toho závodu.

            Jinak pass na lanovku máš v ceně startovného ;), záleží, jaký „startovací balíček“ si koupíš, na kolik dní máš předplacenou lanovku. Jinak pokud se nekvalifikuješ mezi top grupu, můžeš pak sebou vzít do závodu jednoho nezávodícího kamaráda(přítel­kyni).

            0 0
            • k.p.  

              jj pořešili jsme ten bronze packet. je v tom startovny + permice na 4dny. budeme tam zřejmě obytňákem, tak se chceme přesunout i jinam. +/- 5dní bajkování v jedné oblasti pro nás stačí…

              0 0
            • k.p.  

              Prosimtě co chrániče. V propozicích je že: integrála, rukavice s dlouhými prsty, kolena a lokty. Vše je jasny, bych vezl i normálně, navíc letos v přihlášce vyplňuješ povinně i značku, ale ty lokty? Navíc na videích/foto z min. ročníků lokty polovina lidí nemá. Jak to vypadá v reálu? Kontroluje to někdo? Tys vezl co? Dik

              0 0
              • Baba-Ji  

                Ja jel v integrale(stejne jinou helmu nemam :)), sjezdove bryle jsem mel ale jel jsem v nich akorat kvaldu a pak se na to vysral, pateraku, kolena+holene a jestli jsem mel lokty to uz nevim, asi jo, ale na startu to rozhodne nikdo nekontroloval.

                0 0
    • Baba-Ji  

      jo jinak sorry ze jsem neodpovedel na tvuj mail, ale nechce se mne to resit telefonicky, kdyz tak poloz dotazy sem, at pak pripadne odpovedi muzou videt i dalsi zajemci o info ;)

      0 0
      • kaficko  

        Neva,já jen že při mluvení mě napadne zeptat se na věci které mě při psaní nenapadnou.:-)

        0 0
    • ice  

      ahoj, loni jsem jel mega.

      kdo si mysli, ze uz ma natrenovano, tak nema;)

      chce to nepodcenit pitnej rezim, obleceni, predem resit technickej stav kola a jak na pripadny defekty na trati.

      teleskopicka sedlovka je dost zasadni vyhoda a to i na sjezdaka.

      kemp je uplne legalni, nikdo neprudil, byl i odvoz odpadku a to co psali na jistem ceskem webu je nesmysl neznalého autora.

      doporucuju mit zasoby jidla i piti, neni to tam nahore uplne levny. Kvalitni stan, my meli stesti a nikdy nezaprselo tolik, aby druhy den bylo bahno, ale foukalo zle.

      Da se to dat i na pohodu, da se to brat i jako zavod.

      0 0
      • Baba-Ji  

        Mne v samosce, vlastne ve Sparu, to zradlo neprislo tak drahe, fakt vyborna bageta za 1€, coz mas jak u nas + nejake syry a salamy, ovsem uplne jine chutove ligy jak u nas, se daji taky koupit docela zalevno. Akorat ten chlast tam maji slaby, nebo drahy, takze je dobre vzit vlastni zasoby :). Taky jsem tam kempil ve stanu, a jedina otravna vec tam byla ten vitr, to s tebou souhlasim. Ale jinak ten kemp byl fakt vyborny, vsude valejici se lidi, kola, stany, auta, obytnaky, grilling, chilling, proste super s vybornou kamaradskou atmosferou.

        0 0
        • jest_cz  

          já chci taký!!!! :(

          0 0
          • ice  

            myslim ze je to zazitek, na kterej se nezapomina. doporucuju. Co se chranicu tyce, hodi se i ty co nejsou narizene, vetsina trate je na kamenech.

            0 0
      • Baba-Ji  

        Jinak s tim natrenovanim naprosty souhlas! Ja mel treba naslapano v nohach docela dost, tady jsem problem nemel, technika by sice chtela jeste „trochu“ poladit, ale krute mne zradily ruce, fakt ted jeste behem zimy kupuju to posilovaci kolecko nebo zacnu lezt.

        0 0
        • ice  

          je dobry se rozjezdit, nezastavovat dokud udrzis riditka v ruce. velkej problemu me nastal kdyz jsemse vyvalel na snehu a dalsi 3km naprosto necejtil ruce. pecivo a tak super,ano,ale to neni to, co jsem myslel. konzervy rullz.

          0 0
          • Baba-Ji  

            stavaly se mne takove momenty, ze jsem mel prsty tak vprdeli, ze jsem nebyl schopny zmacknout brzdovou packu, takze jsem za ne rval v posledni chvili vsema prstama, abych se nevysil. Ale mas pravdu, ze kazdym dnem najizdeni se to zlepsovalo a taky jsem tehda jezdil na pravekych LX a nejakych ne tak starych SLX. Kdybych uz tehda mel Sainty, tak by to takove peklo urco nebylo. Chranice se hodi docela dost, clovek tam sebou slehne hned, ja treba hned prvni den, prvni jizda, vyrazim na pruzkum trati z vrcholu, prejizdim ledovec a na konci mne to tak blbe ujelo a ja si rozflakal nohu i koleno, paac jsem mel malo utazeny chranic, ktery se mne pretocil.

            Pak mne to kazdy den pod tema chranicema hnisalo, ale dalo se, dycky jsem to navecer vycistil, pak vycistil sebe rumem a bylo :). Po tom padu jsem mel z toho ledovce docela respekt, rek bych az moc :(

            0 0
    • kaficko  

      Díky za příspěvky.Musím reagovat přes. mobil-kolaps noťasu.První den registrace jsem se přihlásil,zaplatil na 7 dní +rodinný příslušník.K helmám-musí být integrálka nebo lze i v otevřené?Co s oblečením-nahoře je asi docela kosa a dole léto,startovat spíš na lehko a při čekání zmrzat nebo jak jste to řešili?Kolik náhradních dílů na bika s sebou-vzít si pro sichr sadu zaplet.kol?K ubytku-volit kemp a být v centru dění-větší možnost se spojit s čechama ,nebo raději nějakej privát -elektrika,WiFi a pod.?

      0 0
      • ice  

        s oblecenim je to pruser. nejlepsi je tesne pred startem se svliknout do letniho, tusim ze tam funguje svoz obleceni nekam po camp nebo na namesti. pak si po zavode pro nej zajet. Integralku doporucim, priroda se neptá.

        Sam dobre vis co odchazi, doporucim patky prehazky, pláště, duše, lepení, lanka. Servis+prodej­na+stánky výrobců tam jsou,ale ceny vysoky. Ja si bral i odvzdusnovaci sadu. Kemp je fajn, grilovani, zabava. Sprcha kazdej den po jezdeni gratis pred vstupem do bazenu (free pro zavodniky i friendpass)

        0 0
      • k.p.  

        Up :-), atmosféru z podobných akcí z Fra znám osobně z pod skal/závodů v lezení, proto tam jedu, že… už se fakt těším… to kafičko: klidně to můžem naplánovat/na­časovat/probrat/zre­alizovat nějak společně… nejlépe spicha na nějaké bajkové akci u nás předem, třeba…

        0 0
        • kaficko  

          Ahoj,to by bylo fajn.Jezdíme i teď ale biková akce mě napadá až Testfest u Bolka,ani eště nevím kdy je,tuším v dubnu?

          0 0
    • v-design  

      Zdravím, vím že je toto už hodně staré vlákno, ale přemýšlím že by se letos taky vydal na Megu. nejede náhodou opět někdo?

      0 0
      • plzakj  

        A proc vyhrabavas 2 stary vlakna, kdyz sis na to same tema zalozil 3. nove????

        0 0
    • v-design  

      Založil jsem jedno nové ! A tam nikdo nereagoval tak jsem napsal sem a na další starší… a vidíš na starší se ozvali :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.