• Georges24

    Ahoj, mám dotaz a prosím o radu a zkušenosti ostatních. Mám na kole mechanické kotoucove brzdy APSE. Jsem s nimi hrozně nespokojený, od začátku a přes několikerý servis jsou hlučné, pískání a vrzani, jejich účinek při delším sjezdu je přímo tragicky. Je to normalni? Jsem rozhodnutý pro hydraulicke, jen se chci vyvarovat chyby, třeba velikost desticek? Konkrétní značka?

    0 0
    • Vilém  

      Kup nejaky zakladni shimana. Snad tim nekolikanasobne nezvysis cenu celeho kola.

      0 0
    • Mereck  

      Jestli budeš pořizovat hydrauliky, destičky a vůbec vše už bude v sadě. Vel. destiček tě asi nemusí zajímat.

      Podíval bych se jen na způsob uchycení (PM/IS), ale mně obyčejně brzdy chodí i s adaptérem, tudíž ani to asi nemusíš řešit…

      0 0
    • Forester  

      Ahoj,

      chci požádat o radu. Mám na CX kole (viz profil) mechanické kotoučovky Tektro Lyra. Bohužel přední třmen odešel. Potřebuji nějakou náhradu. Ideálně něco lepšího, ale pořád mechaniky. Řadící/brzdové páky Shimano105 10s (5700).

      Díky!

      0 0
      • novas752  

        Trp Spyre

        0 0
      • borda  

        Pokud jde o zachování mechanických brzdových pák, tak TRP HY/RD. Jsou to výborný brzdy.

        Skoro až chvílema přemýšlím, vyměnit GRX na gravelu za 105 + TRP. Poněvadž ty hydropáky, tak s těma si fakt moc nerozumím.

        0 0
        • TK75  

          Já měl mechaniky rád, ale jak jsem zvyknul na hydraulické brzdy, tak už bych si těžko zvykal zpátky.Ani ne tak jak to brzdí, ale to jak jdou zlehka (hydrauliky)

          U mechanik mě bolej ruce, když dlouho brzdim

          0 0
          • borda  

            TRP HY/RD mají projev téměř jako hydry (popravdě řečeno, oproti hydrám tam rozdíl nevidím, krom toho, že si člověk lankem může poladit nástup brždění – já je mám nastavený třeba hodně na začátek stisku). A zachovají normální mechanický páky.

            Hydropáky jsou veliký a ty GRX mi přijdou navíc takový divně hranatý. Docela to aj dokáže tlačit.

            0 0
      • Pijer  

        Přešel jsem na hydrauliku a tak se mi nějakou dobu se mi doma válí jeté Spyre a ještě jsem se nedokopal, dát na ně inzerát. Jsou v pořádku (co by se na nich také dalo pokazit), stav odpovídá tomu, že jsem v nich vyměnil origo destičky za Shimano a ty jsem ani nesjel. Budu je prodávat jako pár, za 1600,–

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.