Manitou Scareb 80 - měkký chod...co s tím?

13 nepřečtených
  • honza.hk1

    Předem se omlouvám, protože na toto téma se tu již jistě diskutovalo, ale našel jsem komentáře ke 100mm. A pok názory, že vyměnit pružinu za tvrdší a jindy zase za měkčí… Do stovky přidat olej atd. Platí to samé o 80mm? Původní rám jsem měl 21 a geometrie byla trochu jiná, takže jsem neměl tolik váhy na předku. Nyní to má poněkud sportovnější střih a vidle mi připadá měkká. Na kolik ji také foukáte? Vážím 86kg, takže jí dám docela zabrat :-).

    0 0
    • HLAVA  

      max.190psi…ale jinak tady třeba ti to pomuže www.progresscycle.cz/…0/skareb.pdf

      0 0
    • makak  

      Foukal jsem asi 150 Psi, mám 90 kg. Problém s měkkostí této vidlice jsem definitivně vyřešil jejím prodejem a nákupem jiné :-))

      0 0
    • Flinker  

      Zo skarebom je v tomto trocha problem. Na uvod by bolo dobre vediet kolko vazis, aby sme sa vedeli zorientovat. A keby sa ti chcelo a urobil by si graf charakteristiky pruziny tak by to bolo uplne super. Skareb mam vcelku zmaknuty, rok som sa s nim zabaval, tak snad ti budem vediet pomoct.

      Obecne si myslim ze ty hladas to skareb nemoze poskytnut – tvrdy uvod chodu. (ak som ta odhadol spravne ako chrta) Je to preto lebo medzi vzduchovou pruzinou a a samotnymi vonkajsimi nohami je este priradena ocelova pruzina, ktora sa stara o citlivy uvod chodu do cca 3 cm. Jedine co sa da urobit je kupit od progressu tvrdsiu verziu tejto pruziny, no pohupovania sa nezbavis – len ho skratis. Ak jazdis vysoky tlak vo vzduchovej komore tak sa este upravy prechod ocelova/vzduchova pruzina, inak nic.

      Zo skareba sa vhodnym prefuknutim da urobit citliva pruzinova vidlica s cca 2.5 cm chodom, ktora ma rezervu na nejaku strasnu pecku – ale nieco take ako r7 s vysokym odtrhom to tazko.

      0 0
      • honza.hk1  

        díky za ochotu. No jak píšu výše vážím 86,ale je to poněkud kolísavější a tak počítej raději víc (místy i 90 :-))…a není mi už ani 30 ba ani 35 :-), takže s tím chrcením to opravdu není můj případ. Jen jsem byl zvyklý, že jsem díky geometrii předchozího rámu nebyl v tak sportovím posezu a váha byla rozložená trochu jinak (méně na předku). Nyní mám při průjezdu terénem pocit, že to je opravdu dost měkké. Takže se jen hledám možné řešení jak alespoň trochu přitvrdit.

        0 0
      • jjjj  

        Pripojim sa s dovolenim k tomuto threadu.

        Mam 62kg, jazdim XC skor rekreacne, Skareb Platinum 100mm r.2005, SPV. Povodna pruzina. Fukam 50psi, do SPV 35psi – minimalne tlaky. Vyuzivam realne za tychto podmienok tak 80mm zdvihu. A napriek tomu sa mi zda uvod zdvihu velmi tvrdy – male nerovnosti vidla neberie, i ked ma sag okolo 2cm, vidla „nepracuje“ – a to ani smerom do roztiahnutia.

        Pomohla by vymena pruziny za maksiu + vyssi tlak?

        Dik…

        0 0
        • scret  

          predpokladam ze moc ne,mas SPV tak co bys chtel…to zehlicka nikdy nebude!

          0 0
    • Luma  

      Mám Scareba 80,vážim 70kg a foukám tak 125–130Psi podle situace,ve spurtu a na silnici často využívám Lock out,Scareb je hodně citlivý-skoušel jsem Mazoši a ta je zase hodně tvrdá a těžká,takže raději citlivého scareba.

      0 0
    • spešl  

      Promiň za moji jízlivost, ale v tomto případě bych ti poradil jediné: výměna za pořádnou vidlici: RS nebo Fox… Doufám, že mne za tuto radu nebudeš kamenovat… :-)

      0 0
      • game_over  

        nejlepe Rebu :)

        0 0
      • honza.hk1  

        no taky je to jedna z možností. A co tedy k váze cca 90kg? Máte někdo zkušenost s novými modely od Magury?

        0 0
        • honza.hk1  

          i když pokud bych dokázal toho scareba trochu přitvrdit, tak bych jej ještě chvilku vozil :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.