• Pili

    Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s bikováním na Maltě, respektive na Gozu? Budu tady teď delší dobu a mám sebou bike, když ale vidím tu dopravu tady, nikam se mi nechce.. Nějaké tipy jak tady nepřijít k úrazu a jaká místa navštívit?

    Díky.

    0 0
    • mirabike  

      záleží na poměru vápna a cementu… čím víc vápna, tím víc to bude klouzat a žrát hliník.. :DD

      0 0
      • Pili  

        jj podobný příspěvky jsem čekal.. 1 bludišťák pro Tebe ;)

        0 0
    • jan.pernik  

      Ano mám. Byli jsme tam na dovolené. Na kolo to opravdu není. Vzhledem k vedru a sklonu místních silnic je kolo nepoužitelné. Sklon „silnic“ 25% není výjimkou.

      0 0
    • JirkaD  

      Bikování na Maltě jsem nezkoušel, byl jsem tam jen 2 týdny. Jezdí se tam fakt živelně a někdy nad počínáním řidičů zůstává rozum stát. Ale to platí hlavně pro města, mimo ně je to klidnější. Pro našince je podle mého názoru nejhorší se přizpůsobit jízdě vlevo a orientovat se na kruhových objezdech. Doporučovat ti kam se podívat je zbytečné, bedekry jsou nápadů plné. Užij si to.

      0 0
    • McBlacky  

      Malta je díra na cokoli, máme tam pobočku v st julians, jezdit tam je za největší trest. Taky jsem si myslel, ostrov to bude paráda, ale realita je bohužel jinde.

      0 0
    • ppoli  

      Tak to upřímnou soustrast. Byl jsem tam měsíc a málem se z toho zbláznil. Děsná země, nemají lesy, hory.

      Každopádně, když máš kolo, tak je nesmysl nejezdit. Ale dál od Valletty, spíš na západ. Je tam menší provoz, nicméně hodně po silnici. S terénem moc nepočítej, mají tam dost ploty.

      Speciálně Gozo je nejhezčí, menší provoz a přijde mi takové zelenější. Možná by se tam dalo najít i cesty bez silnice, po pobřeží. Akorát to projedeš za den, maximálně za dva. Já jsem si tam kolo (mega plečka) půjčil 2×, poprvé jsem projel všechno, co jsem tam chtěl vidět a podruhé jsem na to nalákal jednu slečnu. Zkoušel jsem to pak ještě několikrát, ale pověst vedra a tvrdého drilu mě předcházela :-)

      0 0
    • André Vebr  

      Přidávám souhlas k příspěvkům, Malta fakt už nikdy více. Strávil jsem tam týden a děkuji. Na kole si to tam nedokážu už vůbec představit.

      0 0
    • jan.pernik  

      No na kole nee. Ale koupání super. Parádní šnorchlování. Spousty krásných barevných rybiček. Na festě (místní hody) jsme se taky dobře bavili. Zajdi do kostelů – všecko je tam z onyxu. Akorát je lepší tam jezdit autem.

      0 0
    • ehvie  

      Na Malte som rok pracoval, v Moste, byvali sme v Bugibbe.

      Bicykel som so sebou nebral a pripadalo mi to zbytocne, v roku 2000 tam bolo tusim 1.6 auta na obyvatela.

      Jedina trasa co by ako tak sla na cyklistku mi pripada Coast road, cca zo Sliemy do St.Pauls Bay a mozno dalej az do Cirkawy.

      Ako to s dopravou vyzera teraz neviem, posledne som tam bol v 2004.

      Ale ked som tam pobyval v kuse tak mi to jazdenie pripadalo nebezpecne. Miestni cigani jazdia ako prasata a cesty nemaju krajnice.

      Ak by sa odmysleka ta premavka tak by to bolo ba druhej strane celkom super vzhladom na pocasie: v januari boli hnusne, jazdenie bez sance. Od februara tak do konca maja idealne pocasie, minimun zrazok a prijemne teplo.

      0 0
    • Max  

      V některém nedávném čísle Cykloturistiky byl článek o ježdění na Goze.

      http://www.cykloturistika.cz/…4–3/ukazka1/

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zednik?

      0 0
    • Pili  

      Tak jsem nakonec vyrazil zkusit to Gozo…

      Na trajekt jsem se nechal dovezt taxikem (dodavkou) a na Gozu uz to byla parada.

      Pres vikend nic moc provoz a pekny mista, obcas i pesina pripominajici trail :)

      Neco malo jsem natocil a sesumiroval tady:

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.