• colombo1

    Ahoj všem,

    tak konečně mám zelenou na Mallorcu na kolo – jedu s kámošem a dohodli jsme se, že pojedeme na vlastní pěst. Prosím o vaše zkušenosti, rady a tipy v těchto oblastech:

    1. Let. Vzhledem k tomu, že jsme z Liberecka, tak pro nás je asi nejuchopitelnější varianta přímého letu z Prahy. Ale pokud někdo vyzkoušel něco jiného, tak budu rád za každou zkušenost. Zajímavá varianta je let z Mnichova, ale ta cesta, parkování – nevim jestli se to v globále vyplatí.
    2. Ubytování a destinace. Ubytování nemusí být bůhvíco – moc času na ubykaci trávit nehodláme, mysleli jsme asi něco s polopenzí. A co se týče destinace, tak uvítám každé doporučení a případné tipy na konkrétní ubytka v dané destinaci.
    3. Půjčení kola. Kolo si chceme určitě půjčit tam. Máte nějaké tipy na půjčovny? Dopraví vám kolo tam, kam budete potřebovat?

    Budu vděčný za každou dobře míněnou radu :-) Jo a pokud má někdo nějaké upozornění na co si dát pozor a čeho se vyvarovat, tak taky vítám.

    PS1 – Vím, že spoustu věcí si můžu najít sám (a taky našel), ale radši dám na osobní zkušenost lidí, kteří tam už byli.

    PS 2 – Vím, že se toto téma na BF už řešilo, ale buďto mi to připadá neaktuální, nebo tam nejsou odpovědi, které potřebuji.

    0 0
    • zdenek  

      Z Liberecka máte asi nejlepší letět z Drážďan. Zrovna z Liberce je cestovka, která tam každý rok pořádá jarní tréninky. Nebylo by od věci ověřit si, jestli opravdu tolik ušetříte, aby se vyplatilo vše organizovat sólo. Osobně bych (minimálně poprvé) volil cestovku už kvůli pohodlí se zařizováním. Mají léty osvědčené ubytování, půjčovnu kol, trasy na kolo a třeba i levný nákup letenek. Jinak nabízejí na výběr vlastní / půjčené kolo včetně info o cenách za obojí…

      0 0
    • Janek33  

      Pokud si to chces opravdu uzit bez starosti, doporucuji Mallorcu s Alltraining.cz. Mrkni na jejich stranky.

      0 0
      • Delkim  

        nebo koukni do schránky nebo si kup teď jakýkoliv sportovní časopis

        kdyby nedávali tolik do reklamy, tak ty zájezdy stojí půlku :)

        0 0
      • Tina  

        Tiež odporúčam Alltraining. Bola som s nimi 3×. O všetko je postarané. Donesieš si iba vlastné oblečenie. Bicykel naladený na tvoj posed, masáže, zatazovy test, regenerácia, doprovod na tréningoch, …

        0 0
    • kpitti  

      Pokud tam jedete najíždět km poprvé, pak je lepší jet s někým kdo se tam už orientuje a poradí. Ideálně cestovka, jak je už uvedeno výše v Liberci je to Sunbike.

      Důležité je rozhodnutí, jestli si s sebou vezmete svá kola, nebo si je půjčíte na místě. Dnes se už vyplatí si kolo půjčit na místě, za týden karbonová silnička cca 120€. Kola je nutné rezervovat dopředu a vyzvedávají se přímo v půjčovně, možná pro velkou grupu by to šlo domluvit jinak. Letos na jaře jsem byl domlouvat podrobnosti v této půjčovně: http://www.belori-bike.com/?… . Slušný jednání a pěkná kola Giant.

      Nejčastěji tam lítá Airberlin, z Drážďan, Lipsko a Mnichov. Podmínky na dopravu kola se dost mění, loni kdo kupoval letenky od půlky prosince musel platit příplatek za kolo. Z Prahy lítá Smartwings, příplatek za kolo myslím 120€.

      Ubytování indivudálně klasicky přes Booking.com. Reference cyklistů určitě vzít v potaz. Polopenze super a v hotelech od 3* výborná.

      Podle mě je lepší hledat hotel v Palmě, přesněji v. S. Arenal, z letiště tam jezdí hromadná doprava, autobus bere i kola v krabicích.

      Termín si zvolíte podle sebe a trasy na tréninky doporučuju nastudovat dopředu.

      Když tak není problém poradit, pár let tam už jezdím.

      0 0
      • zdenek  

        Jj, psal jsem o stejné CK. Jen jsem nechtěl jmenovat, aby to nevyznělo jako reklama. Mám s nimi i osobní zkušenosti a to velmi pozitivní.

        Z jejich informací k zájezdu se dá získat základní představa o možnostech a cenách. Jen mne zaráží cena půjčovného „cca 16 €/10 dní“ za karbonové kolo. To mi přijde někde mezi hodně dobrou cenou a tiskovou chybou…

        0 0
    • rdx  

      Jezdime uz par let prohrat kosti vzdy zacatkem brezna s nacesty.cz . vyhoda komplet servisu transfer, mechanik, iontaky, hlidana kola…

      Z prahy se tusim lita az nekdy od kvetna, takze nemecko s duchodcema :). Doporucuju najit si let rano, skoda zabiteho dne a to same pak s odletem nazpet ten zase vecer a jeste pojezdit.

      Tras a tipu kam – najdes po netu mraky, na mallorce se da jezdit uplne vsude krom dalnic. Klasiky jako soller, sa calobra, formentor jsou v pohode dosazitelne z okoli palmy (s arenal tu uz nekdo zminoval) …

      0 0
    • colombo1  

      Děkuji všem za rady – některé byly velmi užitečné a pomůžou nám při rozhodování. Kdybychom při plánování narazili na nějaká úskalí, rád se na vás obrátím.

      0 0
    • Oldadoksy  

      Uz mate termin Jedeme 1 tyden v breznu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.