• P e t r5

    Prosím o radu, mám magury marty a nikde jsem tu nenašel přesný postup odvzdušnění (výměny oleje). Snažil jsem se odstranit škrtání zadního kotouče tím že trochu roztáhnu pístky při otevřené expanzce a zjistil jsem že olej už je humus(proužky tmavého kalu). Mám minerální olej, velkou stříkačku na krmení nedonošenců i s hadičkou, chuť se do toho pustit ale bohužel zkušenosti jen s auty.

    0 0
    • kubad  

      www.magura.de

      vše je tam popsané

      ale abys neřekl potřebuješ adaptér kterým připojíš k brzdiči hadičku a odvzdušnění je jednoduché protlačíš olej zespodu, v páce jen odebíráš, pak zase odsáváš olej ze spodu a do expanzky přidáváš – tohle zopakuješ tak 2×3 a je to

      0 0
    • Lucke  

      kdyz se stavis v servisu…:) tak ti pomuzou…na druhou stranu muzes pouzit google translator na prelozeni nemeckeho textu:) a enjoy

      0 0
      • P e t r5  

        Do servisu nejdu, beru opravy jako aktivní odpočinek (docela mně to baví) a ten návod je v pdf-to přeložit neumím ani s translatorem

        0 0
      • P e t r5  

        Jo, a tohle forum má název „tech. rady“ a ne blbé kecy jako „v servisu ti pomůžou“, takže když poradit neumíš, tak radši nepiš.

        0 0
        • kubad  

          nemá ti co poradit – hnad nahoře máš vše jasně popsané, a kešu to ví :-)

          0 0
          • P e t r5  

            Asi to určitě není nic složitého, jen nevím jak na brzdiči vyměnit adaptér za imbus tak aby se tam nedostal vzduch (na autě je to jednoduché-tam je dutý šroub a ten stačí povolit a vzduch má kam jít).

            0 0
            • kubad  

              popsal se ti kompletní postup který musíš udělat pokaždé !!! je potřeba použít 20ml stříkačku a tu prakticky kompletní protlačit několikrát nahoru a dolu.

              a taky sem ti napsal že na to potřebuješ adaptér ten našroubuješ místo toho červíku v brzdiči.

              jestly chceš pořád rozumovat a řešit co proč  jak tvoje věc , ale jinak to odvzdušnit nejde!

              Marty sou jedny z nejblbějších brzd na odvzdušňování !!!

              0 0
              • P e t r5  

                V žádném případě se tu nechci hádat natož rozumovat, jen mi přijde kritický okamžik, kdy se na své místo vrací červík místo adaptéru- po určitou dobu zůstane hydraulický okruh otevřený a možná proto se ty marty tak blbě odvzdušňují.

                0 0
                • Vilém  

                  V cerviku neni problem, nechas olej az po okraj diry trmenu a pak vratis cervik, zadnej vzduch se tam nedostane.

                  0 0
                • kubad  

                  je to v nejnižším bodě – vyteče jenom trochu oleje nic víc

                  0 0
                  • P e t r5  

                    Takže dík, teď už se toho nebojím, jestli se vyhrabu z chřipky tak se do toho v neděli pustím.

                    0 0
                    • rasto1  

                      Este ti dam jednu dobru radu. Ak chces aby to bolo trochu rychlejsie a profesionalnejsie vyrob si vieko ktorym zakryjes expanznu pricom nechas vyvod na unik oleja na ktory napojis hadicku /nieco podobne od magury sa pouziva aj v prof. servisoch/. Ja som to zhotovil z 3mm plexiskla a utesnil plochym tesnenim vyrezanym do pozadovaneho tvaru z makkej 1mm hrubej plastovej folie. Islo to krasne rychlo a nic sa nekontaminuje olejom. Treba vsade davat pozor aby bol system dobre utesneny aby si pri podtlaku nenasaval vzduch. Predchadzat sa tomu da aj tak ze olej len tlacis. Ale zasa ked magura odporuca pulzovat tam a spat… asi sa treba riadit tym.

                      0 0
    • kesu  

      jak pise kubad,me s tim radil a s martama pokazdy valcim kdyz je plnim.Naplnit shimana trva 2–5minut,maguru aby mela dobrej chod nekdy i hodinu a to nemluvim kolik potrebujes oleje..

      Rozhodne je ale nutny protlacovat to obousmerne,mit pomocnika,me se hodej desky ktery muzu polejt olejem a taky to podle mejch zkusenosti chce trochu zahejbat cas od casu s trmenen.Ted si nejsem jistej jestli to pomaha jenom u luizy ale myslim ze u marty taky.Jo a kdyz vysroubovavas tu plnici hubicku mej trmen dole a paku nahore a neotalej zbytecne,pokud to delas spravne neco malo vytece ale nezavzdusni se to nybrz si to vezme olej z expanzky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.