• dvojt

    Ahoj. Mám meridu matts tfs trail 2010 (absolut low-end). Přemýšlím jestli investovat pár tisíc do upgradů, nebo s ní ještě chvíli přežít než si pořídím fulla. Meridu bych si ale i potom nechal jako kolo na dojíždění po Praze a občasné projetí okolo.

    plus minus osazení

    Kromě toho má:

    Kratší představec a širší řidítka. Přední kolo mavic crosstrail. Nové gripy, nové platformy. Mám doma deore brzdy které na ní určitě osadím

    Ohledně další upgradů, kterých si nejsem jistý.Současná vidle suntour XCM je hrozný šrot, ale není na ní žádný znatelný vakl a „chodí“. Přemýšlel jsem, že bych jí zkusil předělat na olej.

    Nebo: Nový Suntour Raidon s QR se dá pořídit za 3000 + 500 pumpa.

    Pohon: Mám doma x10 řazení a kazetu + 32z jednotác kliky. Snažím se sehnat 10S přehazku s clutchem za dobrou cenu, ale současný 3×8 pohon taky funguje.

    Má smysl investovat cca 5000kč+ do tohohle kola? Je to vlastně víc penež, než jeho hodnota v současném stavu… Díky za rady!

    0 0
    • novas752  

      Pohon bych osobně nechal být, vidlici by to do terénu asi chtělo (pak při dojíždění po městě už toho sebelepší odpružená tolik nevychytá), ale jestli se ti to vyplatí…

      Jen tak pro info, kolik měří zadní stavba? :)

      0 0
    • dvojt  

      Díky

      425mm

      Ještě jsem zapomněl dodat: Pláště IBEX onza 2.25 kevlar na ní taky pujdou. :)

      0 0
    • tomxxx  

      Ja bych se na upgrade vykaslal, dolital to a usetreny prachy prihodil na toho budouciho fulla.

      0 0
    • Chiron  

      Já měl asi o dva roky starší Meridu s podobným obsazením. Dlouho jsem ji držel při životě, např. výměna pohonu z 3×8 na 3×9, v té době byla na trhu akorát predražená 10s. Výměna vidle XCM za Epikon. To byly dva upgrady, které, když se na to dívám zpětně, fakt měly smysl. Ale v tvém případě bych si dobře rozmyslel, jestli ti to kolo vyhovuje a jestli ne, tak to neřešit, použít co je doma a při první příležitosti koupit třeba fulla. Za mě, po koupi fulla dostalo ježdění úplně jinou úroveň a začalo mě to znova bavit.

      0 0
    • dvojt  

      Ok, díky za rady.

      Chtěl bych na tom kole odjet ještě tak dvě sezony.

      0 0
    • onuce  

      Byl jsem na tom stejně, měl starou Meridu 26" a koupil 29 Fulla. Nacpal jsem do něj navíc dalších dvacet tisíc a stejně k ničemu. Čiperné lehké Meridě se nic nevyrovná. Po roce se k ní s nadšeím vracím, budu rád investovat! Fulla se zbavím.

      0 0
      • dvojt  

        Díky za inspiraci. :)

        0 0
      • Singlespeed  

        Pořídit si fulla kvůli grilování klobás v lese a výletům s pejskem, kterého ses stejně zbavil, byla kravina, to je snad každému jasné.

        0 0
      • Smazaný účet  

        S dovolením to trochu poupravím.

        Byl jsem na tom stejně, měl starou Meridu 26" a koupil 29 Fulla protože se mi líbil. Vůbec mne nezajímalo jaká velikost by pro mne byla vhodná. Přizpůsobení kola jsem se rozhodl řešit posléze po projetí.. I přesto, že mi bylo vytýkáno, že koupené kolo je pro mne malé, nacpal jsem do něj navíc dalších dvacet tisíc a stejně k ničemu – jak mi ostatně bylo řečeno už na načátku řešení problémů s posedem, nastaveném kola a podobně. Čiperné lehké Meridě se nic nevyrovná, natož full ověšený nosičem s batohem. Po roce se k ní s nadšeím vracím, budu rád investovat! Fulla se zbavím, doufám, že si pro něk bude chtít někdo dojet osobně.

        Děkuji.

        0 0
        • onuce  

          Poněkud komplikovaně zjednodušeno, ale děkuji.

          0 0
        • obda  

          :D A to si ještě opominul tu část s vidlicí ;)

          0 0
        • Blunderbuss  

          Ty jsi to úplně překroutil. Velikost kola řešil Onuce velice důsledně … a precizně vybral kolo tak velké, aby se mu vešlo do výtahu. Je to zkrátka praktik… To místní banda teoretiků, která mrhá časem složitými výpočty všeho možného, nemůže nikdy pochopit. :-)

          0 0
    • t29  

      Ten Raidon má rozhodně smysl, pokud si to kolo chceš nechat. Pokud pohon funguje, měnil bych jenom spotřebák.

      0 0
    • dvojt  

      Díky za reakce! Raidona koupím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.