Luzicke hory - tipy: ubytovani-jidlo-pifko-trasy

45 nepřečtených
  • J1RKA

    Chceme letos trochu pojezdit Luzicky, nikdy jsem tam poradne nebyl, a tak uvitam kazdy tip na, jak pisu v nadpisu… proste zajimavosti, co si myslite, ze stoji zato videt, a projet. Hledam i idealni misto na zakladnu, kde se ubytovat tak na 4 noci < zatim mam vybranou Horni Svetlou >

    jo a jsem milovnik rovnych riditek a tlustych pneumatik :D

    dekuji vsem, kteri mi venuji svuj drahoceny cas

    0 0
    • MichalOld  

      Lužický se ti budou líbit. Jsou protkaný lesníma cestama. Spousta se dá projekt i po turistických cestách, který nejsou přímo cyklostezkama. Nevynechat ani německou stranu – Oybin. Dál pak přehrádka Naděje, výjezd na Hvozd z německý strany (z obce Hain – německy Hvozd :). Cesta Hadovka, můžete si zajet taky do pivovaru Kocour ve Varnsdorfu a pak až do Krásný Lípy do pivovaru Falkenštejn. Všechno se dá naplánovat po lesních cestách. No a pokud tě baví traily, tak si zajeďte na Singltrek u Nověho města pod Smrkem. Nějaký teréní trasy by měly být za Hrádkem z německé strany, to ale nevím přesně kde. Na netu bys to asi někde dohledal. A i na Ještědu je bike park s lanovkou.

      0 0
    • Cryzyy  

      Mozna bych ti doporucil nejakej cas pockat, porad tady dost tezi po kůrovci, hodne cest je zničených

      0 0
      • J1RKA  

        Chci jet o prazdninach, a nepojedu do mist co horelo, asi nejvic podle hranic mito prijde fajn

        0 0
        • Cryzyy  

          No jak myslis, najit pouzitelnou cestu od nekud nekam je dost výzva a nemyslim, ze se to letos zlepsi.

          Horelo v Ceskem Svycarsku, to neberu jako Luzicke hory, ale z Horni, Dolni Svetle se to taky da, jenom legalni jezdeni v NP ma nejaka omezeni.

          0 0
          • J1RKA  

            no koukal jsem na cesty i v nemecku kolem Oibinu napr, jeto znaceny jako MTB Xterra

            0 0
      • raw 4  

        Dám to pod tebe.. Nemáte kontakt na dobrou chatu (Jiřetín, Krásná Lípa, ale klidně i někde jinde) na cervenec. Je nás od 8 do 10. Problém je že jezdíme od úterý do neděle a chaty se většinou pronajimaji od soboty do soboty. Díky moc všem

        0 0
    • Smazaný účet  

      Nejezdi sem, stoji to tu zaprd. Žádné turisticke atrakce, porad nahoru a dolu, malo ubytovani, lide se tu v lese zdraví. Jenom lesy skaly, strasidla. Kousek vpravo mas Jizerky, to je jina liga.

      1 2
      • J1RKA  

        No prave, chci zazit nejaky etno, poznat domorodce, a tak … :DDD

        0 0
        • mr.antik  

          Domorodce asi uplně neuvidíš, jen chalupáře. Jinak hezky je tam všude, v podstatě kamkoliv klikneš do mapy a kde uvidíš nějakou cestu

          Určitě klasika po ose Luž – Tolštej – Jedlová. Bycha na čárkové trasy, do kopce je to často tlačenka, ale to nevadí

          0 0
    • Enron  

      Já tam projížděl v rámci Mílí 2020 a bylo to tam pěkný. Teda krom počasí, Chata na Luži byla fajn,ale nebydlel jsem tam. Takový hezký kraj.

      0 0
    • Krov  

      Pěkné je to taky z Mařenic do Petrovice, pak po červené na Horní sedlo a po modré zpátky. Určitě hřeben mezi Ptačincem a Luží, výjezd na Luž je pak docela výzva z obou stran, z Německa prudké, z Čech kamenité. Klíč radši bez kola. A samozřejmě Jedlová, je to sice poslední km asfalt, ale mtb převody se hodí. Zakladna v Horní světlé je OK, dobré jsou i třeba Mařenice.

      0 0
    • Mustafa  

      Byl jsem tam bohužel pouze jedinkrát. Nejsem moc zkušený jezdec po horách ( nemusí to být opravdu hory, u mě stačí aby to bylo v názvu ) a suverénní plánování trasy doma na kompu se vždycky přenese do pekla v terénu. Kdybych si to chtěl opravdu užít a byla-li by možnost, zkusil bych ukecat nějakého rezidenta alespoň na den aby mě v lepším případě přímo provedl nebo alespoň poskytl gpx. Jedna věc je zajet si na zajímavá místa a druhá najít mezi nima nějakou uspokojivou spojnici tak aby to nebylo po rušné silnici anebo naopak např. kilometr kamenným polem. Osobně to tedy dokážu totálně zvorat i s tím gpx ale to už je osobním nadáním. V tomto konkrétním případě jsem byl bez dodané trasy a pohodových 100+ na plánovači se smrsklo na dost ( pro mě ) náročných 40 v reálu. Ale měl jsem teplotu, kašel a moc jsem nespal.

      Možná bych si z doby tam vyhradil jeden půlden / den na pěší zdolání některých vrchů, kam se imho nemá moc smysl trmácet s kolem – např. ten výše zmíněný Klíč. Výhled za to opravdu stojí ale nahoru je to spíše tlačení a dolů vesměs také, protože je asi dost navštěvovaný a předpokládám, že o víkendu za hezkého počasí by jsi se vyhýbal asi i desítkám lidí. Nebo se protočit s tím, že někdo zůstane dole a ohlídá kola – výstup není dlouhý, tipnul bych pod kilometr ale cyklista s kolem tam prostě překáží. Možná to s tou ,,obsazeností" nebude tak horké. Byl jsem tam v létě za hezkého počasí ale bylo to za Covidu, kdy ,,venku" bylo obecně více lidí.

      Z toho minima co jsem tam projel se mi libil úsek ze Studeného ke Křížovému buku s odbočkou na Zlatý vrch ( čedičové ,,varhany" ). Tam jsem ale odbočil dolů do Mlýnů kvůli Klíči, který byl nejjižnějším místem z těch, které jsem chtěl navštívit. Jinak bych pokračoval po červené k Jedlové. Mezi Mlýny a Tolštejnem už mě to ale moc nebavilo ( byl jsem moc nízko ) krom přejezdu Stožce, který mě naopak bavil hodně, jak nahoru tak dolů – v kontextu tamních stoupání to byla skoro rovina.

      0 0
      • J1RKA  

        no prave, nikoho nezname kdo to tam ma najety, aspon bude vetsi zabava, planovani je vzdycky velky dobodruzo :D

        jedem tam v tydnu, tak to bude aspon bez vikendaku, jezdime napohodu, ale mame trochu trenink z Jizerek.

        diky za prispevek, kouknu do mapky

        0 0
        • zdenek  

          Na neznámých místech se dá najít inspirace na Stravě (heatmap nebo segmenty).

          0 0
    • scalar  

      Ubytování můžu doporučit:

      https://www.facebook.com/…a.podhradi.3

      0 0
    • Floydie  

      Mohu doporucit pension Ceska hospoda v Hermanicich. Kola budete mit zamcene v kolarne, prijemny personal. Krasne misto startu na vyjizdky. Dobra cena za pokoj a take tam dobre vari.

      1 0
    • stan.zak  

      Na Lužický máme prima vzpomínky.

      To jsme vlastně trochu začali jezdit, takže vzpomínky už poněkud vousatý, ale třeba ti jako námět přijdou ujetý trasy dobrý. Bydleli jsme tehdy v Penzion Jana Horní Podluží, ten je ale už zavřený.

      (Trasy mám event. i v CG.)

      trasy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.