Lužické hory - kde jezdit ( singletracky a tak...)

37 nepřečtených
  • jerry.01

    zdravim všechny, jedem v září do lužickejch hor a chtěl bych si nechat poradit nějaký pořádný trasy, aby to stálo za to:) singletracky, pěkný výhledy, zajímavosti a tak…historii už sem samo prolejzal a něco málo objevil, takže vim že zajímavý vyjížďky určitě povedou přes luž a hvozd, snad to je takovej masakr jako se tady řiká:) silnicím lepší se vyhnout…jinak ubytovaný budem v horní světlé, takže to je start pro všechny trasy…budu vděčnej za všechny rady, ať už konkrétní trasy po značenejch turistickejch nebo jen obecnější typu „kolem hvozdu to je paráda“:) zatim plánuju hlavně přes mapku na cykloserveru…líbí se mi to kolem oybinu a vůbec na něměcký straně to vypadá hodně zajímavě…takže díky za jakýkoliv podnětný rady, doufam že se máme na co těšit:))

    0 0
    • MARIN  

      Byl jsem tam minulý týden a rozhodně doporučuju nevynechat červenou TZ od křižovatky Krásný Buk  přes  vrchol Srudenec do obce Studený (dál se přiznávám, že jsem jel přes zákaz v NP po modré TZ). Pěkný je to taky po červený TZ z obce Rybniště až na Jedlovou (nechutný výjezd šotolinou-kdysi to bývala krázná kořenitá a hliněná cesta)

      0 0
    • MLangr  

      Letos jsem tam taky jezdil, libíl se mi třeba úsek z myslivny Na šestce po modré TZ do Mařenic. Jak celodenní výlet zkus po červené TZ z Horní Světlé na Ještěd.

      0 0
    • dancing dog  

      na Luž z německý strany, po český dolů, určitě na Jedlovou, nahoru po asfaltce, dolů po sjezdovce..nevím, co konkrétně poradit, je tam toho fakt spousta, OT :rozhodně si zajeďte do Jablonného a do Kytlice, Skála smrti u Kundratic a Dutý kámen nedaleko- celkem neznámý, ale dost zajímavý věci…nejhezčí výhled je z KLÍČE, ale tam fakt jen když bude dobra viditelnost, nejlip ze severu ze Svoru- veř mi, že nahoru i dolu je to dost dobrej masakr…

      0 0
      • jerry.01  

        super dík moc za tip všem…jo ten klíč na ten sem zapomněl, ten je prej dost dobrej…takže jestli je to opravdu takovej masakr tak se tam pojedem zničit hned první den:)

        0 0
      • Martinson  

        Na Luž je super výjezd i z český strany, je to boj ale vyjet to jde. Pro mě přesně na hraně, jeden z mých top výjezdů, i po desátý zážitek.

        0 0
    • zdenek  

      Na Hvozd jsem hledal jetelnou cestu z české strany po červené a žluté a skončil jsem u nějaké skalky, kdy bych to musel vzít na rameno. Nakonec jsem vyjel po nějaké modré z Německa a po asfaltce dolů.

      0 0
      • dancing dog  

        My taky…

        0 0
      • kryspin  

        hvozd se da krome asfaltky, kterou jsem nikdy nejel nekolika zpusoby:

        1. – po cerveny z cech (u myslivny na sestce pojedes po cerveny pod hvozd a dal na nej. zhruba v 1/3 je nejetelny usek, ktery se ale da celkem dobre objet (objizdi ho tak i malevil). smerem nahoru to je odbocka do prava a pak druha doleva. vratis se zase na cervenou a pak uz je to nahoru pohoda. soubezna modra jde taky, ale dole se dost velkej kus nese, takze to za to nestoji.
        2. – od babiccina odpocinku po zlute. uplnej konec je fakt narez, ale da se
        3. – nekolik dalsich neznacenych, ale tam je vzdycky kus, ktery se nese, tak ze to popisovat nebudu
        0 0
        • castro  

          hele a když už jsi z těch Rynoltic, tak o něčem bezprostředně blízko Polesí bys nevěděl?

          0 0
          • kryspin  

            vedel, ale turisticky znacky asi znas a neznaceny ti takhle budu tezko popisovat. jestli jses tam nekdy, muzem se potkat.

            0 0
        • zdenek  

          1. Tu červenou myslíš od Krompachu?

          Z té jsem před nějakým prudším úsekem odbočil vpravo, po vrstevnicové cestě jsem se dostal na žlutou a po ní zase na červenou. Až tam to bylo jetelný, ale dál začínala skalka. Napřed jsem ji zkusil objet vpravo, ale cesta začala časem klesat. Potom zpátky a vlevo po vrstevnici a dostal jsem se na modrou. Sice jsem jí nedal, ale pro někoho by byla jetelná.

          0 0
          • zdenek  

            Na obrázku oranžově.

            0 0
            • kryspin  

              ne, tu cervenou jsem myslel z druhe strany (z vychodu), ale tu zlutou jsem myslel tu co ukazuje sipka…

              0 0
    • TREK6700  

      ahoj jel jsem nedávno trasu po rozhlednách Lužických hor a bylo to cca 120 km nádherných cest od asfaltu přes nádherný singl až po tlačení v bahně :-) jestli máš GPS tak ti pošlu trasu

      0 0
      • jerry.01  

        bohužel gpsku nemam..je pravda že je tam rozhleden tolik u sebe až by mi to přišlo škoda je všechny neobjet to musela bejt paráda:) jinak stačilo by mi když bys mi napsal kde narazim na ten nádhernej singl;)

        0 0
      • jerry.01  

        …a koneckonců tlačení v bahně má taky něco do sebe:D

        0 0
    • david.dvk  

      Doporučuju sjezd po červené z rozcestí Pod Ptačincem do Lesné. Pěkný výhled je z Popovy skály (a 500 m sjezdu od skály zpět k rozcestí taky stojí za to).

      0 0
    • kryspin  

      obecne – zejmena nemecka strana okolo oybina je vyzivnejsi.

      nevynechal bych cestu Luz-Ptacinec-Lesna (cervena)

      jinak toho tu je mraky, ale obtizne se to popisuje.

      rychla pohoda treba je Marenice-modra-Na sestce-cerverna-Petrovice-modra-Polesi, to je cely ±zariznuty ve svahu, misty paradni vyhledy, spousta zatracek, ale nic moc technickyho

      Dobra je i cervena ze sedla nad Jitravou, pak zluta kolem Vapenyho, pak zas cervena az dal na Jested (zejmena vyjezd na Maly jested je hooodne luxusni – bacha, da se objet po siroke sotoline) a z Jestedu pak dolu po cerveny na Cerveny kamen pres Holubnik do Janova dolu nebo na druhou stranu z Jestedu chvili zpet po cerveny na Vyprez (dolu je to fakt parada), pak zelenou pres Cernou horu na Srni sedlo dal dle libosti zelenou nebo zlutou

      0 0
    • Loner  

      Pokud jsi ještě neodjel: Luž po MTZ a ČTZ, vynechat ZTZ od Waltersdorfu – nosička. Hvozd od Sasíků nahoru po sfaltu, dolů po ZTZ kameňačkou nebo naopak. Rozhledna nahoře byla fyzicky otevřena i když bylo všude pusto. Pěkný místo je zřícenina Milštejn na ČTZ, Antonínovo údolí po ŽTZ kolem přehrádky, na Ledové jeskyni mříž. Hřebenem jsem jel tak nějak různě přes Ptačinec, vše bylo průchozí nebo i jetelné, někde dost vody a volné kameny po ŽTZ. Dutý kámen je pěkné turist. místo –  je dobrý výhled na Klíč, kam si  určite od silnice vylez po MTZ.  Tolštejn a Jedlová po 26 % asfaltu jsou samozřejmosti, dolů sjezdovkou ka křížovku a tou možno citlivě pokračovat. Na německé straně je dobrý skalní město u Oybinu. Na Kytlici a Pánskou skálu je klasická turiistika, údolí Kamenice je pěkné.

      Pokud máš rád zajištěné lezení, tak nad Dolní Světlou je směrem na Kurort Jonsdorf za zříceninou Falkensteinem pískovcová feráta  Nonnenfelsen, asi bych doporučil na jistotu sedák, finále je s převisem.

      0 0
      • jerry.01  

        ještě sem neodjel, až třetí tejden v září…zatim dávám dohromady trasy, takže dík za vyčerpávající in­fo;)

        0 0
        • Tomys  

          Ahoj, jestli mi to vyjde, tak budu od zítřka na chalupě v Kytlici-Lužické hory celkem znám, tak jestli jste pro, můžu se na nějaký výlet přidat…

          0 0
          • jerry.01  

            čus, škoda že sme se nestihli domluvit já odjel už v neděli ráno a nepřečet sem si to tu:( jinak chatu ti závidim, musim říct že v lužickejch horách to je super, moc pěkný trasy tam jsou;)

            0 0
            • Tomys  

              Ahoj,takže spokojený s bikováním v Lužických horách?

              0 0
              • beavis  

                Luzicky sou dobry. Pro bikery naprosta pohoda, klidek, plno hospod, … proste jeste furt neproflaknuta bike oblast:-))

                0 0
                • kuba.kuba1984  

                  Tak tak :). Ja jdu dneska znova zkusit vyjet Luž po české straně až na horu, ale nevím nevím… asi bude držková :D

                  0 0
    • milan-z-brna1  

      čus, obnovim tohle vlákno, Poraďte mi prosím ňákej pěknej 40–50 km vejlet pro 120+ mm fully, start i cíl ve srbský kamenici. Dík

      0 0
      • Janouch  

        rozhodne nesmis vynechat cervenou z vrchu Studenec a dal po cerveny do Jetrichovic cast cesty je zakazana obcas neses ale stoji to zato:) jinak vem mapu od Shocartu kde jsou doporucene trasy nebo se nech inspirovat prispevky ve vlákne kluci to tam fakt znaji a jsou to skutecne vyberovy trasy :))

        0 0
      • los karlos1  

        po červeny dolu z luže do osady lesné

        0 0
    • Bender382  

      Chtěl bych v sobotu nebo neděli vyrazit na okruh se startem z Krompachu. Uvažuji o okruhu kolem Oybinu po žluté a taky o červené Luž – Lesné.

      Měl by někdo znalý nějaká vylepšení k trase, s orientací na těžší sjezdy? Z Töpferu by snad něco mělo vést…

      https://mapy.cz/s/2vh4F

      0 0
      • Pán z Dubu  

        Od Čertova mlýna na Topfer máš vynášečku, dále hřebenovka na Kammloch dost pronášeček po úzkých schodech vytesaných do pískovce, výjezd na Hvozd je náročný, dolů by to bylo lepší. Modrá do Mařenice je jezdivá. Špička Luže je strmá na obě strany. Z mapy odhadnutá podmáčená místa teď budou. Na výjezd po hlavní silnici z Lesného do Stožeckého sedla se vykašli. Podrobněji popracuj s vrstevnicemi. V Německu se vyhni hlavním pěším trasám – o víkendu tam budou lidi, je tam v terénu více místního značení než na mapě, stanov si jednoznačné orientační body, ať tam nestavíš co 50 m u každého rozcestníku.

        0 0
        • Bender382  

          Dík, na kammloch raději po zelené? Na Stožecké sedlo jasný, to byla jen pracovní varianta k dodělání, hlavní silnici bych se chtěl vyhnout

          https://mapy.cz/s/2vhOv

          0 0
        •  

          Je to tam ted hodne vsude podmacene, nebo led po ranu a pres den brecka snehu ale jak kde.Terén moc nedoporucuji, pokud nejsi skalni biker.

          Foto z Kammlochu … z teto nedele a na pondeli pripadlo cca 2cm.

          0 0
          • Bender382  

            OK, díky, ještě to zvážím

            0 0
            •  

              Jed dolu na jih tzn smer Ceska lipa to je v poho. V patek jedu zhruba z Marenicek pres Lindava, Zakupy, Srni, Zahradky, Holany, Susice, Doksy, Provodin, Sloup, Lindava a Marenicky cca 90km rozdrbane okresky a sotoliny.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.