• lukan

    Zdravím, příští týden se chystám autem do Livigna. Jelikož je to moje první cesta tam, a vůbec první cesta autem do zahraničí, tak bych se vás rád zeptal na nějaké tipy a rady, čemu se po cestě vyhnout, kudy jet, v kolik vyjet apod… navíc mě straší ty záběry opiček co se potulují kolem italských dálnic, ale to je aktuální spíš na jihu si myslím. Pokud máte nějaké konstruktivní rady, budu vám moc vdečný :-) Díky.

    0 0
    • joska  

      Zadna veda to neni :-) google mapy ti trasu dobre doporuci. pres prazdiny je jen patek odpo a sobota dopo vyssi provoz a byva to hodne nahusto v useku Salzburg-Rosenheim. Jednosmernej spojovaci tunel CH-IT uz je v lete otevrenej nonstop a cca po 15minutach otaceji smer prujezdu. Zaplatis tam cca 10e(detaily si najdi). Jinak v Livignu je levnej benzin-takze je dobry tma dojet s prazdnou nadrzi.

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, rozhodli jsme se s přítelkyní na poslední chvíli, že pojedeme na týden na kola do Livigna. Mám pár otázek pokud někdo budě vědět poradit budeme rádi.

      Apartmán máme přímo v Livignu – na lanovky koupit permici (budeme řešit až na místě) Livigno bikepass a stačí nebo je ještě nějaká lanovka, která by nám mohla chybět? (máme celopéra, ale žádní sjezdaři nejsme spíš takové XC – typu drsnější SuperFlow z RS je tak naše hranice, takže hledáme spíše pěkné hřebenovky apod)

      Co určitě nesmíme minout? Ať už traily, výhledy, horskou chatu.. pokud má někdo přímo .gpx soubory pěkných tras budu rád

      Jeden den chceme kolo vynechat a vydat se pěšky – máte tip kam?

      A ještě mě zajimá cesta: kudma tam jezdíte? Vyhazuje mi to tuhle trasu – jezdíte taky přes to Německo a Švýcarsko nebo někudy objíždíte – kudy?

      Dík za rady Kuba.

      0 0
      • cobra  

        Čau,

        my tam jezdíme něco podobnýho – máme trail biky, ale navadí nám šlapání do kopce, takže jsme většinou jezdili po svejch bez lanovek a třeba jeden den šli do bike parku s lanovkou. Můžeš si vybrat jestli koupíš permici jenom na Caroselo (spíš flow traily) nebo Mottolino (zas spíš FR/DH) nebo na celý Livigno, ale za jeden den to podle mě není reálný objezdit všechno. Určitě bych doporučil jet přes Forcola pass do Švajcu a pak podél Bernina expressu do Poschiava a vláčkem zpátky do pasu, to je nádherná trasa (trail 3 z tohodle webu https://www.trail-busters.cz/…levny-chlast ), dporučuju i další trasy.

        Ta trasa autem, cos posílal, je ideální, ale bacha, aby byl otevřenej tunel, v noci kromě soboty je zavřenej a jednou jsme už dostali za spaní vedle auta poblíž tunelu pokutu 120E, je tam NP a se Švýcarama není moc domluva. https://www.livigno.eu/…hera-landing

        0 0
        • krabica  

          A není ho lepší objet, než čekat přes noc? Je to 3/4 hoďky navíc… :-)

          0 0
          • cobra  

            Přes Sv. Mořic to tak dlouhá objížďka není, ale když jsme tam přijeli ve dvě ráno, tak už se nám nechtělo se nikam harcovat, tak jsme prostě zalehli stejně jako několik dalších posádek a ráno všichni pokuty …

            0 0
        • wego1991  

          Díky za tipy. Píšu si do deníčku.

          V noci nepojedeme, takže teda zvolíme tu trasu z odkazu.

          0 0
    • wego1991  

      Zítra už jedeme z Livigna domů a rádi bychom si někde po cestě odskočili na krátký výlet (ne nutně na kole, spíše pěšky). Jedeme přes Švýcarsko – Rakousko – Německo – a zase Rakousko.. nějaký tip, když už „pojedeme kolem“ něčeho zajímavého? Spíš ve Švýcarsku a Německu… v Rakousku mě napadá jen klasika některé z jezer..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.