Levná pumpička na marzochi + RS

19 nepřečtených
  • krokus

    Chci se zeptat, jestli někdo nevíte o levné pumpičce, která by šla použít současně na MX Comp a Rebu. Co třeba tohle? bagbike.cz/?cmd=525 Doporučována je (co jsem tak pročítal různé thready) také jakási pumpička od Meridy (okolo 500 Kč), ale na webu jsem ji nenašel. Díky

    0 0
    • dieegoo  

      Je to v podstatě fuk. Tady máš tu, co jsi našel na bagbike o 90 korun levnější www.kolokram.cz/…uct_info.php?… .

      0 0
      • krokus  

        Hm, to je dobrá cena. Šlo by to myslíš použít i na toho bombera?

        0 0
        • dieegoo  

          Mám dojem,že ano, že všechny vidle používají klasciký autoventilek, ale radši počkej, než ti poradí někdo znalejší… abych tady netvrdil nesmysly.

          0 0
        • mar_tin1  

          urcite pasuje aj na mx comp… jediny rozdiel je v stupnici. origo pumpa na marzku ma stupnicu do 150 psi, takze sa na nej lepsie odcitaju tie nizke tlaky, ake sa fukaju do marz… inak mozes veselo pouzivat tu z bagbike resp kplokramu.

          0 0
          • MlokCZ  

            Záleží jakou konkrétně má Marunu a na kolik přesně bude foukat. Už jsem několikrát nebyl schopnej nafoukat Marunu svojí vysokotlakovou pumpičkou tak, aby to šlo pak znovu zopakovat na stejný tlak. Chce to prostě pak pumpičku s menším a podrobnějším rozsahem a hlavně fungující stupnicí kolem 20psi.

            0 0
        • apache6000  

          Jo slo

          0 0
    • ivaneck  

      mam presne tu samou, odtamtez. Teda objednal jsem Giyo a prisla Merida. Ale to je jenom napis, pumpa je stejna.

      0 0
    • vlk  

      Mám na svůj RS SID tlumič pumpičku BETO-byla velice levná-okolo 500Kč a jsem s ní spokojen. Ale zda pasuje i na Marzocchi i na RS netuším.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jak píšou ostatní tak to fuk vůbec není a budeš mít problém. Všude je autoventilek, to je standard, takže nějak hustit to půjde vždy.

      Jenže je tu problém a to rozsahy tlaků těch pumpiček. Téměř všechny pumpičky jsou dělané do 300psi a už není žádný zázrak s nimi foukat po 5psi ty mezi hodnoty. Problém nastane, jakmile takovou pumpičkou budeš foukat nízké tlaky. Už 65psi, co foukám na jednom tlumiči nic moc (tam už se těch 5psi jemným upouštěním ladí blbě). A když pak budeš potřebovat foukat nějakou nízkotlakou Marunu na 20psi, tak jsi v …, protože pod 30 psi většina vůbec nic pořádně neukazuje. Takže tam je třeba pumpička s menším a podrobnějším rozsahem, ale u té nemusí stačit zase maximální tlak na některé jiné vidlice.

      Rozumný kompromis se mi zdá třeba Manitou SPV pump, která je do 150psi s trošku jemnější stupnicí (pokud ti stačí těch 150psi, to pořád někomu stačit nemusí).

      A nebo budeš muset pořídit dvě.

      0 0
      • mar_tin1  

        mas celkom pravdu, ale zrovna pri jednkomorovej vidlici by som na presne tlaky nefukal. staci podla sagu. aj ked uznavam, ze pri mx comp bez ety moze byt problem natlakovat obidve nohy na rovnaky tlak (ale ani s jemnejsou pumpou to nie je uplne easy)

        0 0
        • MlokCZ  

          Tak tady záleží jak moc přesně chceš foukat. Třeba já teď u Talase foukám přesně 50psi a když dám 55psi, tak už nevyužívám cca 1cm zdvihu a přitom sag se liší jen nepatrně a když dám 45psi, tak ho už narvu občas nadoraz. A je tedy třeba nafoukat přesně. Podle sagu to téměř nejde, protože není možné ani přesně změřit klidový sag, protože při tom jak je ta vidlice citlivá a aktivní vůbec nedokážu slézt z kola tak, abych nestlačil vidlici více než byl jen sag. A navíc ten sag se liší pro ty tlaky jen hrozně málo. Takže i tady mě ta pumpička do 300psi pěkně štve a na druhém kole, kde foukám tlumič na 65psi to také není o moc lepší.

          0 0
          • mar_tin1  

            pri mx comp to bude celkom jedno. tam ten 1–3 cm zdvihu nevyuzije tak ci tak… ;) ale uznavam, ze lepsia by bola pumpa s jemnejsim a presnejsim manometrom

            0 0
          • ivaneck  

            ja jsem to vyresil pumpou z bagbike a digitalnim manometrem z lidlu. Kdyz foukam vidlici a merim manometrem, tak kazdym merenim unikne +/- 1.5 psi, takze se to da snadno vysledovat.

            0 0
            • mar_tin1  

              1.5 psi? mne unikne do hadicky pumpy pri tlaku 100 psi cca 5–10 psi. mam prave giyo len s napisom author…

              0 0
              • ivaneck  

                nene, tech 1.5 psiku unikne, kdyz to merim manometrem z Lidlu. Manometr na pumpe je nepouzitelnej, foukam 35 psi do kazde nohy a presnost tak 10 psi :o)

                0 0
      • Peslezedirou  

        Přesnější je tlačit vzduch, ne ho upouštět. Jako u kovo nebo dřovoobráběcích stroju…

        0 0
        • MlokCZ  

          Problém je v tom, že jedním necelým fouknutím pumpičky už to vzroste moc, to už se nedá trefit vůbec. Ventilem na jemné upouštění na pumpičce to aspoň nějak jde.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.