• senožrout

    Nevím, jestli jste to zaznamenali. Bateria Slaný vyrukovala na trh s výbornýma svítilnama. Já si koupil 14-ledkovou bateria.cz/pro­dukty/svitilny-/bateria-led-light/bateria-led-light---wte-263.html Svítí jako ďas. Pěkně do šíře. Na kolo třeba na silnici to bohatě stačí. A hlavně ta sranda se dá koupit za 260Kč. Vymyslet uchyt na řídítka a dovolím si tvrdit, že je lepší nez řada cyklistických svítilen. A…, dokonce dělají i s 1W Luxeonem. Cena něco přes 400Kč. bateria.cz/pro­dukty/svitilny-/novinka---svitilny-bateria-led-light---1-wattove.htm Mají tedy nevýhodu, že to dělá intenzivní leč úzkej kužel světla. Ale za ty prachy se mi to fakt líbí. (Nejsem jejich agent… :-).) Kdyby jste někdo věděli o šikovný použitelný objímce k uchycení tech světel na řídítka, sem s tím… Dík!

    0 0
    • raceman  

      hele za tu 14 led svítilnu chcou 400 a je jenom 13 led

      0 0
      • senožrout  

        Mám ji 14LED. GES 290Kč. Elfetex 260Kč. Dostal jsem předevčírem i jednu podobnou, ale ta má poloviční svit…

        0 0
    • Pekáček  

      Ta 1W čelovka vypadá dost zajímavě! Nebyla by nějaká recenze? (doba svícení, srovnání, provedení)

      0 0
        • raceman  

          teď sem to četl, je blbé že to nedoporučují používat s nimh baterkama

          0 0
          • mosquito  

            no ono to neni vubec nic moc .. vzdy se nejvic nastvu kdyz jedu domu na stare plecce s dynamem a klasickyma svetlama a vidim s tim lip nez s celovkou od Petzla a svetlo vzadu zari mnohem intenzivneji nez blikacka od CatEye

            0 0
          • Paja  

            To doslova nepisou, uvadeji, ze diky menici dochazi k velkemu vybiti aku se kterym si nektere nabijecky nemusi poradit, jejich rychlemu starnuti, takze doporucuji aku nenechat v baterce vybit uplne ale nabijet casteji.

            0 0
            • Lister  

              Pokud tomu někdo rozumí: vziká podobný problém u Luxeonu nabíjeného 3 bateriemi, mám totiž malou bateku s Luxeonem kterou nabíjím 3×AAA a nerad bych abych za pár měsíců kupoval nové baterky :(

              0 0
              • zdenek  

                Zkoušel jsem měřit tohle světlo: www.vseprokolo.cz/…L%20135.html 2×AA, 3×LED a je fakt, že ten měnič dokáže vybít jednu baterku až na 0. Když je na obou dohromady cca 1 V, tak ještě svítí (málo). Jinak výdrž s nabíjecíma NiMH je asi 1/4 proti tomu, co uvádí výrobce :-(

                0 0
              • martt  

                Najjednoduchsie by to bolo zmerat. Ak je ten luxeon pripojeny rovno cez odpor na tie tri baterky (castokrat to tak je), tak nic nehrozi, lebo uz pri nejakych 2.8V zhasne.

                Ak je tam nejaky vymakany menic, moze sa stat co popisujes.

                Uplne rovnako sa to ale moze stat aj v obycajnej ziarovkovej lampe.

                Ja osobne jazdim skoro kazdy vecer, vzdy dve az tri hodiny. Sigma mirage mi vydrzi necele tri hodiny, sigma ellipsoid asi styri hodiny a luxeon na prilbe necele styri hodiny. Nabijam to teda po kazdej jazde a nemam ziaden problem.

                0 0
                • Roman  

                  Jezdíš silnici, nebo v lese?

                  0 0
                  • martt  

                    Po silnici v lese. V terene by som nemal odvahu. Aj takto stretavam srnky, jezkov, potkany, zajace a vseliake vtaky viac nez mi je prijemne.

                    0 0
      • djano  

        Tu je sice bez baterii, ale skoro o dve stovky lacnejsia. Problem je iba ten ze je momentalne vypredana.

        www.volny.cz/…lovka12.html

        Zatial som neskusal vydrz, ale svieti lepsie ako klasicka baterka s 1W Luxeon modulom na tri mikrotuzkove clanky.

        0 0
        • mosquito  

          tak to pls testni a dej vedet .. a jinak vubec tam nabizi zajimavy luxeony kolem tech 350 coz je supr a nejakej drzak na kolo se dycky zbastli

          0 0
        • Paja  

          1W celovka Bateria se da koupit za 400 Kc, Brno GES na Krenove.

          0 0
          • Loner  

            1W diodovka Bateria Slaný je v GESu fakt za 4 100fky, ale podle mýho názoru fakt tak na opatrné dojetí k silnici. V tom studeným úzkým kuželu na listí v lese najednou mám dojem že jsem v rybníku, úplně se „ztrácím“.

            0 0
            • Fenous  

              100% souhlas, na nejaky bikovani potme to neni, ale na prujezd setmelou dolni casti Stromovky aby clovek nenapalil najakyho cokla, bezce nebo vetev to staci.

              0 0
        • pepino  

          Tipuju to na stejnou linku v Číně, akorát maj jinou barvu montérek dle směny:-)

          0 0
      • Paja  

        Ja jim mam cca 2 tydny, sviti vyborne, relativne uzky jasny kuzel s velkym dosvitem, kolem toho pomerne velky kruh mensi intenzity. Otestovano vcera na silnici pri navratu z Velke Javoriny: Na normalni cinnosti, chuzi, jizdu po silnici je slusne videt i s tim slabsim sirsim kuzelem, diky dosvitu toho stredu se daji auta s dalkovyma snadno „upozornit“, ze by bylo vhodne svetla ztlumit:o) po silnici se da jet v podstate stejne rychle jak ve dne. V terenu vykon na normalni jizdu nebude dostatecny(krome lehkeho terenu, cest apod.), ale na umirnenejsi terenni bajkovani bude v pohode

        0 0
        • Karaya  

          Ale dle meho nazoru vcera na silnici moje halogenka svitila vic…samozrejme ta ma vydrz tak 2hod..

          0 0
          • Paja  

            Halogenka ma prijemnejsi zlute svetlo a sirsi to vyrazne osvetlene pole, celkove ma ale podstatne uzsi kuzel svetla, takze bud svitis kousek pred sebe jako Ty vcera nebo zas moc nevidis pred kolo. Ta 1W dioda by mela na 2AA beze zmeny intenzity svitit 5–6hod. Dneska jsem potkal Frantu s Petzl Myo, tak muzem nekdy cestou z Bukarny udelat srovnavaci test:o)

            0 0
            • mastihuba  

              by třeba i šlo když by jste nechodili spát se slepicama :)) dva víkendy jsem ji testoval a jezdit se světlem je fach lepší než potmě. Skutečně jej asi ocením až v neznámým prostředí, protože zatím jsem jel trasy, který zvládnu potmě bez světla.

              0 0
    • pepino  

      Čongové se taky snaží www.aukro.cz/…eodolna.html

      0 0
    • remote  

      Včera jsem zakoupil tu 1W od Baterie ( u nás v krámu za 420,–). Potřeboval sem světlo na silničku-bláťáka na cestu do práce.Mám ještě 3.ledkovou Smart, ale v úplně bezsvětelnejch úsecích mě byla na*rd.Svítí tak na 5–6m. Takže dneska sem jel poprvé s tou 1W. Super. Auta maj daleko víc respektu, klopěj světla nějak rychlejc. Nový světlo svítí tvoří takové dva kruhy, první, venkovní sem si nastavil asi 1 m před předním kolem, ten druhý, jasnější a užší začíná asi na 6–7 metrech a končí ..nevím. Ale pro mě fakt dobrý. Noční bajkeři asi potřebujou víc světla ( to sem zatím nezkoušel, to noční bajkování) ale pro tyhle mý potřeby supr. Asi po 12 km jízdy tuhle šajnovku zháším a zapínám bliking ze Smarta neb jedu asi 3 km po osvětlený vesnici, no a na zbytek cesty ( 10km ) jí opět zapnu.Až budu mít nějaký zkušenosti z výdrží baterek, můžu vám napsat…pokud tohle vůbec někdo bude číst :o(.

      0 0
      • miťo  

        Dobrý, napiš o tý výdrži baterek.

        0 0
        • remote  

          Asi tě moc neuspokojím, origoš baterky sem po druhý jízdě nacpal do budíků a do světla teď dávám NiMh 1800 milířů. Po každý jízdě je hodím do nabíječky…Jde mi hlavně abych ráno tu hodinu co se na kole zmítám viděl. Takže sory, jak dlouho by vydržely , vlastně nevím :o/

          0 0
          • fousek  

            tak to sis moh koupit klidne naky 800 mA a vyjde te to nastejno jestli si je takhle parkrat nabil tak uz nebudou mit nikdy vetsi kapacitu nez tech 400–700 mA, NiMH se musej vybijet az uplne do konce a nabijet taky, jinak ztracej kapacitu

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Mozna by sis mel precist tohle: www.skyfly.cz/…aterky02.htm

              0 0
              • fousek  

                Precteno, tedy aspon to o pametovem efektu a podle me je to docela blbost, mam to vyzkouseny z praxe, spis bych rekl ze pametovy efekt se da odstranit ale ne uplne www.cettra.cz/…Baterie-NiCd A kdo ma pravdu?

                0 0
                • Paja  

                  Tak to je dobry, tenhle clanek tvrdi presny opak nez Padlistou uvadeny clanek nebo tenhle, ktery odkazuje na informace od sanya: www.dromef.wz.cz/ nebo produktovy list od GESu (ten mam v ulozeny v .pdf, ale nevim jestli je nekde na www). Dokaze to nekdo osvetlit?-)

                  0 0
                  • PepikW  

                    Akumulátory se (trochu okrajově) zabývám profesionálně. Tvrdím, že paměťový efekt, tak aby se ho běžní uživatelé museli bát, neexistuje. Skutečný paměťový efekt se projevil u akumulátorů napájejících družice na nízkých drahách, které s naprostou pravidelností přecházejí do stínu a zas ven několikrát denně, po dobu roků. Kapacita jejich aku klesla záhadně o několik, až max. 10%. Vybíjení před nabitím napolonabitého aku jen snižuje jeho životnost. Ovšem nabíječky s „chytřejší“ a „lepší“ funkcí se určitě lépe prodávají (i za vyšší cenu). A to, že Aku méně vydrží, výrobcům vyhovuje :))) .

                    0 0
                    • fousek  

                      Ja se baterkama zabivam neprofesionalne, v modelech letadel a tvrdim ze pametovej efekt existuje a je docela vyraznej:-)

                      0 0
                      • PepikW  

                        To bude vliv extrémní zátěže, kolik ti bere motor? 30, nebo 50A? + extra rychlý nabíjení.

                        0 0
                        • fousek  

                          mame samy maly motory odber do 20 A, extra rychly nabijeni snizuje zivotnost, ale parkrat se stalo ze se baterky nevybily upne do 0 a bylo po kapacite

                          0 0
                          • kovar  

                            jen taková drobná poznámečka, ve svítílnách jsou proudy poněkud mnohem menší, tudíž vliv paměťového efekt bude taky poněkud jiný

                            0 0
                          • Vilém  

                            Pokud jde aku na nulu,tak se ho dost casto podari zachranit pripojenim na nabity elektrolyticky kondenzator o kapacite vetsi nez 1mF.Uz jsem jich takto par zachranil.Nekdy vsak nepomuze ani toto.

                            0 0
                    • Milenius  

                      Pametovy efekt existuje,je to znama vec, ze pri pravidelnem nevybijeni narustaji kdystaly uvnitr clanku, ktere snizuji kapacitu a maximalni proud tim, ze tyto velke krystaly se nerozpadnou, coz ty male udelaji, castecna naprava je ty clanky nekolikrat vybit vetsim proudem a vetsim proudem nabijet, cimz se ty krystaly rozpadnou Vetsina dobijecek ale tohle nedokaze, protoze ten proud musi byt hodne vysoky, radove ampery Dale je treba rozdelit clanky na dobre a spatne, mam vyskouseno ze napr. od Sanyo jsou vyborne, zatimco jine vubec nedosahuji kapacitu, ktera je na nich uvedena a velmi brzo jsou do kytek (treba Ansmann)

                      0 0
                      • Milenius  

                        Jeste doplnim, ze NiMH clanky trpi pametovym efektem daleko mene nez NiCd, takze neni nutne je neustale vybijet, staci jednou za cas, take jsem koukal na tu vybijeci kruvku v tom clanku a zda se mi pritazena za vlasy, protoze nikdy jsem nenameril na NiMH clanku vyssi napeti nez tech 1.2V, ale ten graf zacina skoro na 1.4V, na vic ta krivka ma byt na konci daleko ostrejsi. napeti klesa daleko prudceji

                        0 0
                        • ivaneck  

                          Napětí 1,4 V je předpokládám naprázdno a je to přesně tolik, kolik mají baterky, když je nabiju v nabíječce. Při zátěži samozřejmě tak kolem těch 1,2.

                          0 0
                      • wroum  

                        cyklovani clanku se dela proudem 1C, tedy proudem odpovidajicim 1/10 kapacity akumulatoru. Kvalitni procesorovy nabijecky maj i spesl program, kde se vyhodnocuje vnitrni odpor baterky a podle toho se da urcit v jakym je akumulator stavu.

                        Ad Sanyo – jak ktery a jak na co. SCR sou super pro vybijeni i nekolik desitek A a napriklad SC to neprezijou ani jednou a sou vhodny spis pro vybijeni v radu desetin A, ale zase mnohem min trpej samovybijenim…ale souhlas ze sanya vseobecne patrej k tomu lepsimu.

                        0 0
            • remote  

              Jak si na takovou úžasnou věc přišel? Viz odp. pádlisty…Ty 1800 mě doma ležely a tak sem je použil. Jo jedna stála si 40,.Ale já raději na kole jezdím než vo tom píšu.

              0 0
    • pepino  

      Tak jsem koupil v Elfetexu tu 1W za 428, svítí super-večer podél řeky, trochu mlha. Ta levnější za 350+40dopravný,– je bez alkal.baterek, takže ne o moc levnější a budou prej v půlce listopadu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      můžete někdo změřit napájecí napětí a proudovej odběr tý 1W diody z baterie slaný?

      0 0
      • kovar  

        tak změříte to někdo prosím? (oběr na baterkách)

        0 0
        • Smazaný účet  

          já můžu dodat akorát svoje (měřák asi nejni moc přesnej): 3,4 V a 390 mA. podle údajů výrobce by přitom měla při 3,5 V brát asi 350 mA.

          0 0
          • martt  

            DVA AA clanky maju pri zatazi 390mA napatie 3.5V? To sa mi zda nejak vela.

            0 0
            • Smazaný účet  

              to mam zapojený tročku jináč, koupil jsem si samostatnou diodu. 4 AA akumulátory v sérii, tj. 4,8–5V, pro snížení napětí jeden 8R2 odpor a k němu paralelně 5R6 odpor a 100R trimr (otočenej na nulu). což dá dohromady asi 3,7 ohmu myslim. (trimr je tam proto, že kdybych chtěl dát normální 1,5 V baterky, tak ho vytočim na max a mam zas svých cca 3,5 V na diodě. ale spíš je zbytečnej, páč bych tam normální baterky nenacpal… což sem předtim nevěděl.)

              0 0
              • martt  

                Aha, cize si meral napatie priamo na diode… To zodpoveda, moj luxeon napajam tiez asi tak.

                Nas ale zaujimalo co by nejaka dobra dusa nezmerala odber tej lampicky z Bateria Slany z jej zdroja (teda pokial viem, z dvoch tuzkovych clankov).

                0 0
        • pepino  

          Já si můžu tak akorát ********:-)

          0 0
    • Lister  

      ad uchycení: něco takového?? www.bike-forum.cz/…ponenty.html?…

      Jinak k Luxeonu – taky jsem byl nadšen, ale už mi nestačí, co se mi do ruky dostala Mirage, tak po ni toužím :o)

      www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

      0 0
      • pepino  

        Změna názoru?:-) „Velký světla pro mě nemají cenu je to jen na dojetí.“

        0 0
        • Lister  

          no tak nějak jsem zjistil, že noční bajking je ještě mnohem lepší než denní a taky díky prácí času moc není a dny se krátí :o(

          0 0
          • Otaku  

            taky se ze mne stal nocni jezdec (prez den neni cas). jen mi vadi ze je ted v noci kolem nuly :(. Mrzne mi huba.

            0 0
      • radekbike  

        tak se modli, aby se Ti do rukou nedostalo toto, protože to by si mirage sfleku hodil do popelnice… :o)

        0 0
        • radekbike  

          sory :o) www.craft.cz/index.php?…

          0 0
          • Lister  

            to na helmu nenacpeš, případně hodně blbě a navíc cena je někde úplně jidne :o)

            0 0
            • radekbike  

              na helmu sem to dal v pohodě a docela to tam i drželo, což sem taky nečekal, s cenou souhlas, malá není … , ale svítivost oproti sigmě, která rozhodně není špatná je úplně někde jinde…

              0 0
              • Lister  

                a byl to jen krátkodobí test nebo ji máš doma (který přesně model). Jestli máš dlouhodobější zkušenosti tak to zkus prosím popsat – svítivost (foto by se hodilo) výdrž, hmotnost – nosit tohle na hlavě asi nebude moc pohodlé (pokud tedy váha odpovídá vzhledu). Jinak třeba u mirage je výhoda, že máš na reflektor spešl držák na helmu a aku dáš do batohu.

                0 0
                • Tomcat_1  

                  Ja jsem tohle jednou videl – nosili to orientacni bezci, takze az tak tezky to asi nebude. Vypada to trochu jako ufo, ale sviti to jak kamion. U kola by mi ale asi vadilo ze mam na hlave tu velikanskou parabolu – podle me se tim dost zvysuje riziko ze ji o nejakou vetev urazim.

                  0 0
                • radekbike  

                  měl sem ji jen půjčenou na víkend, takže výdrž ti nepovím, ale do mejlu sem ti poslal orientační tabulku v pdf, když ji nějak převedeš na jpg tak ji sem nějak hod, byla to ta 478, je přímo dělaná i k použití na přilbě, takže upevnění na ni bez problémů, svítivost na 20W je díky optice vynikající, řekl bych že ta 10w by i stačila, kužel světla je hodně široký, a v celé šířce stejná a vysoká intenzita světla, parabola má min. 8 cm, ale váhově ji na hlavě téměř necítíš… jen ta cena 3000 za samost.lampu je dost, šla by v poho předělat pro nipack od sigmy, je taky na 6V, jelikož orig. články a nabíječka sigma nejsou taky žádná charita…

                  0 0
    • RomanH  

      Tak ja se musim priznat, ze jsem touto celovkou (1W) zklamany. Vedle zapnute Mirage je to skoro nepotrebna bludicka. Sice vidim primo pod kolo, ale zase takovy rozdil to neni a pri pohledu do boku vidim jen kousek lesa vedle cesty (pri pohledu do predu ztraci smysl uplne). Puvodne jsem od ni ocekaval, ze krome toho pohledu pod kolo uvidim i pri zvednuti hlavy cca 30–40m pred sebe. Levna vec dvakrat placena, asi vyzkousim nejaky halogen Petzl s externi baterii v Camelu. Pres den se ted moc do lesa nedostanu, tak si to chci alespon uzit.

      0 0
      • Jenda  

        hele kdyby ses ji chtel nejak zbavit chystam se ji kupovat treba bysme se nejak dohodli:-)

        0 0
        • RomanH  

          Celovku bych Ti klidne prodal (2× jsem ji pouzil), ale vzhledem k jeji nizke cene a cene postovneho se Ti to snad vyplati jen pri osobnim odberu.

          0 0
      • rock  

        Bohužel to vidím úplně stejně. Čekal jsem od toho něco jiného, takže pokud má někdo zájem o 2× použitou čelovku …

        0 0
      • pepino  

        Vedle 5,10 nebo 20W Mirage tahle 1W nic moc? To jsou mi věci:-)Mě vedle 1-diodovýho pinďoura na knoflíkáče, co vozim do města, přijde jak světlomet na bombardéry:-)

        0 0
        • RomanH  

          Jo, jasne, ale stejne jsem cekal vetsi osvetlenou vzdalenost.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Muzu ti jen tak mezi nami devcaty rict, ze treba dneska halogenka šajnovala jak blazen a jediny co jsem videl byl jeji ztracejici se kuzel v mlze :-D

            0 0
            • Otaku  

              to by byl problem u vsech svetel ne? BTW jakej mas halogen?

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jo to by byl ;) Prave :) No docela silnej, ale byvalemu majiteli to bylo malo. Neco jako Sigma, ale exotictejsi.

                0 0
    • kámen úrazu1  

      Konečně přestalo večer pršet a já tak mohla vyzkoušet čelovku Bateria 1W. S jízdou ve tmě po silnici jsem spokojená, terén (hlavně těžší) by si žádal větší výkon., tam se ale nechystám.

      Nehodlám tu srovnávat super výkonná světla na řidítka s čelovkami, spíš jen shrnout mnou zjištěné a jinými už i zmiňované výhody čelovek při jízdě „jen“ po silnici oproti klasickým světlům. To kdyby se v budoucnu někdo další rozhodoval, co si pořídit.

      Jezdím po nakloněných rovinkách, takže čelovka u mě boduje hlavně v těchto ohledech:

      • mám světlo pořád před sebou, ať kvedlám hlavou všemi směry. Je to dobré nejen při kličkvání mezi dírami, ale i v zatáčkách.

      Nenašla jsem tu zmíňku o výhodě čelovky při průjezdu křižovatkami po zapadlých silnicích. Konečně při nájezdu na křižovatku vidím, zda nepřijíždí z jiný strany nějakej neosvětlenej blbec. Dalším velkým plusem pro mě je, že při jízdě do kopce zmizelo chvilkové osvětlení auty, která právě přejížděla přes obzor. Světlo na řidítkách mně směřuje kamsi do kopce, s čelovkou jen zvednu hlavu a podívám se přímo na řidiče, ten pak dálková rychle vypíná. Pro mě je výhodné i to, že vidím líp na směrovky, na silnicích se totiž orientuju hůř než v lese. :-) Se světlem na rodlech jsem s mým špantým zrakem nemohla nápisy z dálky přečíst, při přiblížení k ceduli bylo nutné (stěhovala jsem se minulou zimu sice jen o pár kiláčků dál, ale jaksi i tak jsem neznala tamní silnice a vesnice, seznamování se ve tmě nebylo to pravé ořechové) zastavit, zvednout předek kola a nasměrovat světlo na ceduli. :-) Toť asi pro mě nejlepší výhody čelovek při použití na silnici. Nevýhoda: vyšší váha na hlavě. Oproti klasickým ledkám menší výdrž.

      Ještě pár slov přímo k Bateria Slaný 1W. Jsou na trhu výkonnější čelovky, i čelovky s nižší váhou. Pokud někdo neočekává výkon stejný jako u 5W, 10W světla (nebo nechce mít čelovku jako doplněk k těmo světlům, tahle čelovka je „nepřesvítí“), nechce vrážet do čelovky hodně peněz nebo si chce jen vyzkoušet, jaké to s čelovkou je, nebude zklamán. Já ji používám zároveň s blikačkou na rodlech.

      Jasnější středový kruh, namířený několik metrů před kolo, osvětluje polovinu šířky běžných silnic druhé a třetí třídy. Širší, méně jasný kruh, osvětlí celou šířku silnice. Rozptýlení světla hodnotím jako výborné, celý prostor je osvícený rovnoměrně, nevznikají žádné „zářící“ patvary lemované skoro tmou. Vzdálenost dosvitu si netroufám odhadnout, s výkonnými světly nebo dražšími čelovkami bude větší. Osvětlená vzdálenost mě osobně ale neomezuje, s touhle čelovkou můžu jet stejným způsobem jako osvětlenými ulicemi.

      0 0
      • RomanH  

        Moc pekne zhrnuto. Do terenu jako hlavni svetlo nepouzitelna, stejne tak jako doplnek k vykonym svetlum. Na silnici ci chuzi OK. Predpokladam, ze ji vyuziji pri nocnim bezkovani.

        0 0
      • Smazaný účet  

        jo, na řidiče je to perfektní. člověk posvítí do xichtu a je po dálkovkách. :o)

        0 0
      • Paja  

        pekna recenze, podle vlstnich zkusenosti s touto celovkou muzu jen potvrdit.

        0 0
      • martt  

        Ty si uplna spisovatelka, pekna recenzia.

        0 0
      • pepino  

        Bať bať.

        0 0
      • SNAIL  

        Katko vlož to do recenzí

        0 0
      • miťo  

        Musím zde poopravit své tvrzení v sekci foto, že ta lampa špatně svítí. V mém fototestu v sekci foto-ostatní totiž měla baterky před smrtí. Takže, svítí dobře, otazník jen zůstává nad spotřebou, připadá mi velká, smazává to výhody LED diody, žere to jako žárovka. Ale možná -byly tam původní baterie- ji přede mnou v obchodě zkoušelo více lidí. Uvidíme s novými bateriemi.

        0 0
      • SNAIL  

        Tak jsem ji na základě tvé krásné rezence koupil taky :-) Sigmu sice nenahradí (ani tu slabší 5-ti watovou), ale jako doplněk k Sigmě splnila co jsem od ní očekával. V zatáčkách a na křižovatkách si přisvítím to, co Sigma neobsáhne a je to super. A pokud člověk zvedne hlavu proti autu kde řidič opomněl přepnout dálková světla, tak si rychle uvědomí že by je měl ztlumit.

        0 0
    • martt  

      premeral som teraz taku podobnu lampu s 1W luxeonom a som zdeseny. Ta lampa je urcena na napajanie 3×AAA.

      Toto je priebeh jej spotreby: 3.0 V 90 mA 3.5 V 450 mA 4.0 V 1270 mA

      Inac vyzera velmi pekne a solidne aj svieti dobre, len som sa cudoval preco vycucla plne akumulatory za necelu hodinu.

      Vyzera, ze je to tato – v teste mali tiez po chvilke len 50% svetla. www.flashlightreviews.com/…y_luxeon.htm

      0 0
      • martt  

        Skoro urcite je to tato. Takze pred nou varujem. Este sa kuknem, co v nej je a potom ju pojdem vratit, stala 9,90,–EUR, takze az taka lacna nebola.

        www.brightguy.com/…ashlight.php

        0 0
      • Smazaný účet  

        jj. u ty ledky z baterie slany jsem taky nameril vyssi odber nez kolik se slusi.

        0 0
        • pepino  

          Bych řek, že všechny ty Luxeony na sebe koukal přes stůl v jedný fabrice v Chine:-)

          0 0
        • Paja  

          a kolik? bateria u ni uvadi dobi sviceni 5hod. s jejich alk. monoclanky (u kterych uvadi kap. 2600mAh), coz by znamenalo, ze zere max. 520 mA, ale spis min, protoze ty baterky za 5hod. asi nevycucne do mrte, ale budou svitit dal malou intenzitou.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Viz výše v tomdle threadu. Nebo hactar.ujep.cz/

            0 0
            • Paja  

              aha z toho drivejsiho jsem nepochopil, ze dioda je ta od Bateria Slany, ikdyz podle jejich stranek ta samostatne prodavana dioda neni stejna jako ta v celovce, ma mit svet. tok 35 lumen, zatimco ta v celovce 30 lumen. www.bateria.cz/…-wattove.htm stejne ale zere vic, kdyz tam pisou typicke napajeni 3,5 V a typ. odber 350mA a Tobe brala pri 3,4 V 390 mA. Jestli je ten menic v celovce na 3,5 V nebo 3,6 V, tak mozna zere i tech 450 – 500 mA.

              0 0
            • Paja  

              jo a vsechna cest jses uplnej kutil Tim:o) spejle od lonskyho draka:-))

              0 0
        • Paja  

          Takze jsem provedl prakticky test a 1W celovka od bateria slany je taky docela zrout:o) pouzil jsem jejich orig. monoclanky excelsior, dodavane s celovkou (podle vyrobce 2600 mAh) Na plny vykon (jen s postupnym minimalnim ubytkem vykonu) svitila cca 2,5 hod. po tuto dobu by se dala pouzit treba na kolo. Behem dalsi 3/4 hodiny sel vykon hodne dolu ale na chuzi jeste dostatecny vykon. Za dalsi 3/4 hod. uz pouzitelne tak napr. na sviceni do stanu, na vareni apod. Udavanych 5 hodin bude teda celkova doba nejakeho sviceni:) pak uz to bude tak na posviceni na hodinky:o)

          Docela by me zajimalo, kdyby nekdo zmeril odber te diody, protoze podle testu z horydoly.cz je Silva L1 s 3W Luxeonem uspornejsi, na plny vykon (necele 3W) pry na 4AA sviti 4hod.:

          „Oblíbená je otázka, jak dlouho to svítí: Příkon, tedy změřený odběr z baterií je při 100% = 2,87 Watt, 40% = 1,1 Watt a 7% = 0,21 Watt. Napájení bylo 4×AA 2500mAh, což představuje cca 12 Wh (2500 mAh x 4 × 1,2V). Z toho plynou asi čtyři hodiny na plný výkon. Test svitu jsem provedl za následujících podmínek: 4×AA 2500 mAh čerstvě nabité 5,2 V, doporučeny alkalické články tj. 6 V. Dle předpokladu trval svit na výkon 100 % čtyři 4 hodiny, po pěti až šesti hodinách světlo silně sláblo, ale ještě po dvanácti hodinách svítilo lépe než malá 3-LED svítilna (3×AAA čerstvé accu NiMh 4 V 36 mA). Po 24 hodinách, kdy jsem test ukončil, lampa stále svítila lépe než svítilna 3-LED se starými bateriemi (3×AAA 2,9 V 6,4 mA)“.

          Podle 1. odstavce by 1W Bateria mela na plny vykon svitit 6 hodin s 2500 aku a 7,5 hod. se stejne kapacitnimi alkalickymi…roz­hodne by to nemelo byt velkou spotrebou pri „plnych baterkach“ jak u toho marttova svetla, protoze tady nusi k dostatecnemu napeti byt pouzity ten menic.

          0 0
          • Paja  

            Opravuji udaje o delce sviceni, pokud nejde o sviceni v kuse, tak monoclanky po „odpocinuti si“ a vychladnuti (po tech cca 4 hod. sviceni byly hodne zahraty), vydrzely jeste nejakou dobu stredni a nizsi intenzitou svitit. Tedy – plny vykon cca 2,5 hod

            • dostatecne na chuzi cca 1,25 hod.
            • vareni, stan apod. 1,25 hod.

            tj. s odpocinkem celkem cca 5 hod. Pri porovnani se 7diodovou celovkou se svitivosti vyrovnaji po cca 3–3,25 hod. sviceni s tim, ze 1W sviti vic bodove a 7dioda vic rozptylene.

            0 0
            • Jenda  

              no a ja bych jenom doplnil ze po tom co uz jsem baterky vymenil tak napeti davaly po odpocinku stale 1.3 V

              0 0
      • Paja  

        3×AAA aku by mely davat 3,6V, vic jen mozna kratkou dobu uplne nabity, takze odber by mel byt tech cca 450mA, tj. za hodku by vycucly tak 500mAh aku, ne? Nemuze se ta dioda pri napeti 4V uz poskodit? A u baterky s menicem by snad tenhle prolem mel odpadnout uplne.

        0 0
        • martt  

          Originalne boli k tej lampicke tri AAA clanky Duracell, tie najlepsie. Podla mna ked su uplne nove, su schopne vyrobit 4,5V a niekolko amperov po dobu niekolkych sekund, ci minut.

          Ja som nemal na zdroji odvahu nastavit viac ako 4V, ked som videl ten odber (inac ten zdroj je schopny dat asi 20A :-) ).

          Ako je to zapojene vnutri neviem, ale cez diodu urcite nejde cely prud, lebo pri tom prude cez amper by uz davno zhorela. Obavam sa ze cinske zapojenie obsahuje nejaku zenerku paralelne k baterkam, ktora uz prebytocnu energiu spali na teplo.

          Ked som to kupoval, myslel som, ze by to malo mat nejaky menic (dufal som), prinajhorsom odpor. Toto, co som nameral ale znamena, ze vnutri je nejake uplne fuserske zapojenie.

          Inac mechanicky ta lampa vyzera vynikajuco a opticky tiez celkom slusne. Takze jej mozno pozriem na creva a pripadne ju prerobim.

          Udavane casy svietenia tychto lamp su uplne nezmyselne. IMHO by sa mal udavat cas, pokial svetelny tok klesne napr. na 80% maxima. Namiesto toho sa udava nejaky cas, pokial ta LEDka vobec aspon trocha svieti. Na rozdiel od ziarovky LEDka este stale svieti aj ked cez nu tecie trebars iba stotina nominalneho prudu, teda vlastne donekonecna. Ze ta lampa pritom uz vobec neosvetluje, je vyrobcovi zjavne jedno.

          0 0
          • rock  

            IMHO by sa mal udavat cas, pokial svetelny tok klesne napr. na 80% maxima

            V katalogu čelovek Silva se pochlapili a udávají celkové výdrže i dosvit s novými baterkami, po 30 minutách a po 10 hodinách. Bez ohledu na to, že ty intervaly jsou dost svérázné, je to zajímavé počtení.

            0 0
    • mosquito  

      tak ja nevim … muze mi nekdo objektivne poradit jestli mam povesit Petzl Tikka (4 LED) na hrebik a koupit nejakou Luxeon celovku nebo baterku (1W / 3W) … kdyz to chci na cesky asfalt (tj obcas nejaka dira) a cestou neplanuju menit baterky :( .. ten Petzl neni zlej ale chtelo by to neco krapet lepsiho

      0 0
      • Paja  

        Zalezi jak dlouha ta cesta je:o) Pokud muzu srovnavat 1W Bateria Slany s 7diodovou celovkou, svetelny vykon pri plnych baterkach je nesrovnatelny, opacne je na tom samozrejme vydrz. Rozhodne na jezdeni na kole je 1W jednoznacne lepsi. Na chozeni po horach, sviceni ve stanu apod. by to chtelo moznost nizsiho vykonu jako maji drazsi celovky, ale zase za ty 400 kc…

        0 0
        • martt  

          Suhlasim. Mne sa zda najlacnejsi sposob ziskania dobreho svetla na bike kupit len lampu Sigma Mirage 5W (videl som ako nahradny diel za 10,–EUR), k tomu za dve stovky oloveny akumulator 6V/5Ah a zadarmo zdroj 7V napr zo stareho telefonu Siemens S10 (je stabilizovany s prudovnym obmedzenim, uplne idealna vec pre ten akumulator). Ten luxeon predsa len svieti ovela slabsie a zerie skoro rovnako.

          0 0
          • mosquito  

            kdyz o tom tak premyslim .. co dynamo na kolo ? misto nejakyho akumulatoru .. myslim ze dava taky 6V :O ale nevim

            0 0
            • martt  

              Mam aj dynamo. V podstate iba ako rezervu, inac ho nepouzivam. Vyraba pomerne maly vykon, citelne brzdi, je naprd v dazdi a snehu ale hlavne ma neskutocne malu zivotnost. Pokial jazdis v kazdom pocasi, tak ju odhadujem na 10 hodin.

              0 0
              • miťo  

                Zlatý starý NDR duralový dynama, ty vydržely vše :)

                0 0
                • martt  

                  tie vydrzali skutocne ovela viac ako tie dnesne ale tiez nie nekonecne.

                  Na jednom nobl bicykli „Giant Expedition 1994“ mam velmi nobl dynamo AXA HR a to vydrzalo viac ako desat rokov. Ale asi preto, ze ten bike uz desat rokov visi na stene. Kupil som ho, ked som planoval niekolko tisic kilometrovy vylet, ktory sa ako kopa mojich dalsich napadov nikdy nezrealizoval.

                  www.rollende-seiten.de/axa.html

                  tandem-fahren.de/Technik/­Dynamo/Messun­g.Seite.gif

                  0 0
                • mosquito  

                  to je zas kec „jedna pani povidala“, mam dynama na dvou kolech a nefunguji akorat kdyz je kolo obaleny snehem – proste se to nechyta, ale k nejakemu vyraznemu poskozeni nedochazi

                  0 0
                  • martt  

                    Nie je to kec, tie sucasne dynama odchadzaju neskutocne rychlo. Vlastna skusenost.

                    1. Vacsinou sa do nich dostane voda a vnutri zoxiduju.
                    2. Oska chyti vakel a prestane sa krutit
                    3. Poskodi sa system aretujuci dynamo

                    Sme patclenna rodina, denne jazdiaci na bicykloch do skoly/prace, takze studijneho materialu mam dost. Pred dvadsiatimi rokmi som jazdil do prace s dynamom z NDR ale tiez som ich spotreboval aspon dva kusy za zimu.

                    Velmi podobny je im tento Union, na fotke, konkretne tento kus vydrzal mozno 20–30 hodin (teda asi dva tri mesiace) nez prestal fungovat. Vacsina ludi pouziva dynamo zriedka, tak im vydrzi roky. Staci ale par jazd v snehovej slanej brecke a dynamo je na srot.

                    0 0
                    • Vilém  

                      Neni spatny pouzit na kolecko dynama nejaky navlek zvetsujici jeho prumer.Videl jsem to i udelany z fibru s obvodovym radlovanim a obvodem aspon 3× vetsim nez original.Ten clovek co to ma,jezdi na kole celorocne 10km do prace a sviti jen tim dynamem.Dynamo presto zije.

                      0 0
                    • miťo  

                      Souhlasím, to na tý fotce nevydrží nic. Mechanismus co ho aretuje je vymele a já navíc to dynamo zadřel. Protože před příchodem Sigmy Mirage X jsem řešil tréninky za tmy jen dynamem. No, endérácký je nesrovnatelně lep­ší!

                      0 0
          • mosquito  

            jen 10W Mirage svetlo maji tady ale ne za 10 EUR :( jen zarovka stoji 150kc

            0 0
          • Vilém  

            Kterej Luxeon sviti mnohem min a zere skoro stejne?Pokud by slo o 5W luxeon,tak ten by zral skoro stejne ale svitil nesrovnatelne lip.Ten 3W samo zere min nez 5W sigma a vykon bych rek cca stejny.1W luxeon a 5w halogen se svitivosti srovnat neda ale spotreba petinova.

            0 0
            • martt  

              Mam 1W luxeon (tri rozne kusy s roznymi optikami), svieti ovela menej ako sigma ellipsoid s 2,5W ziarovkou HS3. Luxeon zerie zo styroch clankov 380mA a Sigma z piatich 400mA. Z rovnakych akumulatorov svietia prakticky rovnako dlho.

              Ta ziarovka HS3 ma vraj 15 lumenov na watt, luxeon trocha viac. Ta ziarovka ma ale 2,5 krat vacsi vykon a v praxi svieti skutocne silnejsie. Mirage 5W svieti este o kusok silnejsie ako ellipsoid.

              Jazdim denne v noci (skoro kazdy pracovny den 2 az tri hodiny) a mam so sebou vsetky tri – na riditkach mirage, na prilbe luxeon a v drese ako rezervu ellipsoid, takze to porovnavam denne.

              0 0
              • pepino  

                „skoro kazdy pracovny den 2 az tri hodiny“ Ale nejseš na fotce ten veprostřed?:)

                0 0
                • martt  

                  Ano som. Co sa Ti zda divneho?

                  Inac za poslednych sedem dni ak dobre pocitam som bol na bicykli sedemkrat, spolu asi 16 hodin 300km a z toho 5-krat potme. Napr vcera od 18:40 do 21:30, 60 km.

                  Na tie nocne vylety pouzivam blatnikovy krosovy bicykel. Na riaditkach mam Sigma Mirage+X s vacsim akumulatorom ako povodne. Na helme mam 1W luxeon samodomo. Ako rezervu veziem so sebou este sigmu ellipsoid a ako poslednu rezervu mam na tom biku aj dynamove osvetlenie.

                  Uz som niekolkokrat pichol v noci a vtedy sa rezerva svetla zide. Pred mesiacom som o deviatej v lese 20 km od domu roztrhol plast a opravoval ho obalom od müsli tycinky…

                  0 0
    • ivaneck  

      Tak jsem si pořídil pořádnou čelovku. Po těchto dvou: www.pavexim.cz/details.php?… a 25 led z Aukra, obě za 150,– (tak z Paveximu koupená v OBI, z Aukra i s poštovným)

      jsem si pořídil skutečnou čelovku www.princetontec.com/…ts/index.php?id=2

      Cena asi 1930,– , koupeno z USA (ebay.com). Vřele doporučuju.

      0 0
      • mosquito  

        tak ta vypada uzasne .. a to jako fakt vydrzi ten 3W palit 72 hodin :O dyt to snad ani neni mozny :O poradne ji prubni a dej vedet … libi se mi Princeton Tec Eos Bike ale ma jen 1W a ten vydzi 6hod

        0 0
        • ivaneck  

          Samo, že nevydrží 72 hodin ;o) Ještě jsem to neměřil, ale na celou palbu by měla vydržet asi hodinu a půl, podle nějakýho testu, alkalický baterky. Potom zabliká, jako aby sis nemyslel, že bude svítit věčně jako kráva a přepne se na luxeon-low. Měnič už nemá dost energie na luxeon max. No a pak to svítí dál. Když nemá ani na low, tak to jede bez měniče z baterek přímo. Jenom pro zajímavost, 4led max svítí daleko míň než luxeon min, ale vydrží stejně.

          0 0
          • mosquito  

            tak to je teda pekna svinarna (uz sem zacal poptavat kdo je v USA) .. na tom webu pisou cisla uplne jiny

            rezimy: UltraBright 100–150hod (asi LEDky) MaxBright 72–96hod (asi Luxeon)

            a ted ze 1,5hod .. to je teda docela saskarna :(

            0 0
            • martt  

              prosim Ta, ved premyslaj. V 4 kusoch 2500mAh AA bateriek mas energiu 7,3Wh. Teda teoreticky to moze svietit 7,3Wh/3W = 2hodiny a 20 minut.

              V praxi sa meria kapacita pre C10, Ty tu beries ale C2 a vtedy je uz kapacita o kus mensia. Prakticke prevedenia menicov maju ucinnost tak 70% (bavime sa o tom v inom threade), takze vysledok, ze realne svieti ten Luxeon s vykonom 3W pod DVE hodiny je uplne normalny.

              0 0
              • mosquito  

                no me je to jasny proto sem se tak divil, kdyz vyrobce deklaruje 50× delsi dobu .. a princeton povazuju za docela znacku :( asi budu jezdit po tme

                0 0
                • martt  

                  Tie udaje vyrobcov su jednoducho podvod. Aj renomovana firma Petzl pocita dobu svietenia velmi rafinovane a na ich webstranke je napisane ako: pokial LEd-ka este trocha svieti, tak svieti. Ked pustas cez luxeon desatinu mA, stale este na rozdiel od ziarovky trocha svieti. No a s takymto prudom aj vybita baterka vydrzi svietit do nekonecna.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    :-) Pekne to ma vymysleny Black Diamond. Prej pokud si jeste vidis na nohy, tak to sviti :-) Ale jinak s jejich celovkou maximalni spokojenost. Jen je potreba ke vsemu pristupovat skepticky – je uz takova doba.

                    0 0
              • martt  

                som to nejak blbo znasobil. V styroch kusoch 2500mAh AA bateriek je energie samozrejme 12Wh. Takze teoreticky pri 100% ucinnosti by mal 3W luxeon svietit 4 hodiny.

                V praxi mozem povedat, ze moj 1W luxeon zeruci 350mA (presne 350mA, lebo som to sam skonstruoval) vydrzi ist s baterkami oznacenymi ako 2100mAh naplno necele 4 hodiny, teda realna kapacita v realnej prevadzke je asi 1400mAh.

                Trojwattovy luxeon zerie trikrat viac a teda vydrzi trikrat kratsie svietit.

                0 0
      • mosquito  

        a je docela fajn ze sem nasel jen zminku na www.svetoutdooru.cz/…prehledy.asp?… kde je 2999kc ale prakticky ji nikdo v CR asi neprodava .. no a 3 tacy je teda docela dost

        0 0
      • GTSpeed  

        Dají se u toho Princestonu Apex navzájem kombinovat diody a luxeon – luxeon na dálku a zároveň diody na blízku ?

        0 0
        • ivaneck  

          Nedají, buď to či ono. Ale stejně ten Luxeon má i takové to rozptýlené světlo kolem, takže nevím, jestli by to mělo smysl.

          0 0
    • jizby  

      Jsem se byl podívat v té jejich podnikové prodejně, co je naproti veletržnímu paláci. Koupil jsem červenou blikačku včetně jejich alka-tužkovek za 44Kč a zjistil že se jedná o naprosto neuvěřitelný výrobek. Normální je, že občas něco má vadu, která způsobí, že je to šmejd. Tato blikačka měla zásadní, tedy používání zcela vylučující vady dvě a vady podstatné ještě další tři:

      1. nejde otevřít a vložit baterky bez ulomení západek.

        (západky jsou pravoúhlé a nejdou odtlačit)

      2. nejde upevnit tak, aby při běžném otřesu neupadla

        (klipsa drží ve visu dolů jen třením přes nevýraznou oblinu)

      3. jsou použity sytě červené LEDy, které málo svítí

        (běžné jsou mnohem jasnější červenooranžové)

      4. hafo blikacích režimů nanic

        (nejde jednoduše bez přemýšlení zapnout a vypnout)

      5. nemá těsnění

      Ale nekupte to když je to tak levný:-)) Za tu cenu to nestálo za to ani vracet. Výrobky baterkárny Slaný nikdy za moc nestály a tohle mě ze skepse nevyvedlo. Doufám, že z těch tužkovek mi nevyteče slaná voda. Eště mě pobavilo, že v tom samým krámě se pokoušej prodávat Seegway.

      0 0
    • Lenicka1313  

      Dobrý den, nebojte se podívat různě po internetu. Já jsem si koupila tuto http://www.kabelmanie.cz/…tec-flza-50/ a dodnes drží, a to jí mám více než rok. Rozhodně velice kvalitní LED svítilna. Z vlastní zkušenosti vřele doporučuji.

      0 0
      • Smazaný účet  

        HHHHH

        0 0
      • saddik  

        Tomu se říká nekvalifikovaná exhumace vlákna :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        dejte té ****** banán.

        0 0
      • marapara  

        Chcípni o kus dál pizdo jedna.

        0 0
      • pepko  

        v ziadnom pripade nekupovat … je to smejd … v cine to kupite za tretinu … je to zla kupa …

        a hlavne by som sa vyhol tomuto obchodu, majitel zjavne nepouziva seriozne obchodne praktiky a zneuziva toto forum na reklamu, takze mi je jasne, ze ani pri pripadnej reklamacii, nebude postupovat seriozne … pozor na nich …

        nemam rad smejdov co zasieraju forum reklamou …

        0 0
      • xshreck  

        skočdopolová … :D to se mi vybavuje, jak jsme do nějakéhu seznamu psali příjmení skočdopole, prdelíz apod :D

        0 0
    • Lenicka1313  

      Zdravíčko, no zkusila bych se pořádně poohlédnout po nějakém kvalitnějším kousku. Přeci jenom když člověk každých čtrnáct dní kupuje novou baterku, může to být časem velice otravné. Navíc se samozřejmě rozbije vždy, když jí nejvíce potřebujeme. :) Já jsem před půl rokem dostala tuhle http://www.kabelmanie.cz/…tec-flza-50/ a musím říci, že konečně něco kvalitního. Rozhodně doporučuji.

      0 0
      • vasek80  

        Nechci ti kazit radost, ale na 3W je to slabé a většina LEDmaniaků zde by s ní nešly v noci ani na záchod ;-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Milá Leničko,

        děkuji za tvůj post, dost mi pomohl. Nyní jsem si jist, ze jsi skutečně neskutečná p*ča a tak bych tě i tvou reklamu tímto chtěl poslat do pr*ele.

        0 0
      • josh  

        Snaživá Lenička nám zde zrecyklovala pár starších příspěvků :) Já jen upozorním, že zmíněná svítilna CEL-TEC sice vůbec není špatná, ale na kolo se nehodí, pro tento účel má přeci jen malý výkon a navíc je fokusovatelná, což každému nemusí vyhovovat. Zkoušel jsem na kole podobnou svítilnu MTE a není to ono, jezdí se mi lépe se svítilnou s klasickým reflektorem.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.