• ExtrMo1

    Ahojte, chcem sa spýtať či krčný chránič od Leatt Brace pasuje iba na orginál opice od Leatt Brace? Jeden chalan ma o tom silno mocne presviedčal že áno , i keď viem že ostatný rideri ho nosia aj na opice napr. od 661 alebo IXS a podobne a že vraj pokial teda nie je na ten orinálnej opici vobec neplní svoju funkciu. Príde mi to ako blbosť, preto sa pýtam. Ďakujem.

    0 0
    • Breakpain  

      Tak né že by neplnil svou funkci, ale jde o to, jak to pak dosedne na těle. Nemělo by to odstávat nebo být ve vzduchu, mělo by to pěkné doléhat vpředu, vzadu a hlavně na klíčních kostech. Jak je to ve vzduchu, tak je ta funkce krapátek ošizená – chce to vyzkoušet. Osobně jsem vozil leat přes páteřák a kombinézu na motorce. Stáhnul to postraníma páskama a musím zaťukat, u pár pádů mi to zachránilo krk. Pak křupnul a byl konec a kupoval se nový :-) … Nedám nato dopustit. a omezení v pohybu nijak strašné, málo znatelné, pro mne.

      0 0
      • ExtrMo1  

        Ja osobne to mám vyskúšané , čo mi dali chalani odskušať svoje a vždy dobre sedel dobre lebo tam sa skol a velkost da nastaviť pomocou tých vložiek. Teraz som si chcela kúpiť svoj a zrazu mi povedali ze si musim k tomu kupit aj novu opicu inak mám zbytočné kupovať ten krčný. Prišlo mi to ako poriadna hovadina.

        0 0
        • andelex  

          No pokud opravdu sedí dobře, tak bych se toho nebál. Ta doporučení mít oboje od jedné fmy jsou ale správná, neb máš jistotu, že ti to sedne akorát, nebude tě to omezovat v pohybu a někdo taky říká, že je menší pravděpodobnost zlomeniny klíční kosti. Ale pořád lepší mít zlomenou kost než krk:)

          0 0
          • ExtrMo1  

            Môžem ešte otázočku ? Spomínal si, že máš tiež od nich . Aký model máš ?

            0 0
          • Breakpain  

            Tam jde o to, že to musí být zapřené, jinak se to může při pádu vyvrátit – pokud to někde nedosedá a ještě Ti to samozřejmě při trošu smůly s tím krkem naopak hne.

            Účel je ten, že to umí docela dobře pohltit nárazy – ale musí to sedět vpředu, vzadu a na klíčních kostech. Pokud je náraz větší, chránič rupne a pokud ještě přitlačíš, rupne i klíční kost. To není vada, tak je to prostě nastavené.

            S tím jejich chráničem to samozřejmě sedí perfektně a nemusíš nic řešit, ale pokud koupíš stavitelný, tak se to dá docela dobře upravovat. Samozřejmě pokud bych nic neměl a měl to kupovat nové, beru ten „set“ … má to myslím pár vychytávek, které jdou použít jen ve dvojici spolu.

            0 0
    • lutte1  

      Já mám Leatt Brace DBX Comp II a vestu jsem k němu koupil od TLD tuto na místní doporučení: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx…

      Má to vyndavací části přímo pro Leatt Brace, ještě sem v tom nejel ale zkoušel sem to a pěkně to sedí a nikde nic nezavazí a pod dresem ta vesta ani nevypadá blbě.

      Jinak bych asi doporučil jakoukoli vestu s vyndavacím panelem na Leatt, tam máš jistotu že si to sedne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.