• Atilla

    Ahoj, už dlouho přemýšlím nad chráničem krku. Příjde mi to užitečnější než vesta s páteřákem. Párkrát už jsem pusu stromu dal a vždy jsem byl v pohodě až na krk. Máte s ním někdo zkušenost?

    Mě se zatím líbí(a pro jsou cenově dostupné):

    Krční chránič – LEATT GPX Adventure II- http://www.dookie.cz/…6211-c-1228/

    a pak:

    Krční chránič – EVS RC-Evolution Race Collar 2009 – http://www.dookie.cz/…1345-c-1228/

    0 0
    • Mr.Duck  

      Já si k vánocum dal Leatt Brace DBX, ale většinou – ne vždycky – ho vozim s páteřákem. Chvíli mi trvalo si zvyknout na omezenej pohyb hlavy, hlavně záklon když letim do nějaký „díry“(zkrátka dolu a hned nahoru) a chci koukat před sebe kudy z ní vyjedu. Ale i s mou větší helmou sem si zvyknul celkem rychle. Co se týče pádů, řek bych, že se s tim padá líp. Měl jsem naštěstí jen pár menších, ale třeba jeden tak cca ze 2m na hlavu a když sem se oklepal tak ok, řek bych že tam mi pomoh :)

      Kamarádovi to 2× během 2 měsíců zlomilo klíční kost, teda rupla mu na místě kde leatt končil. Jestli za to může, a jestli by bez chrániče nedopadnul hůř nám nikdo nepoví, ale vozí ho pořád, takže asi tak.

      Já bych to klidně doporučim, cejtim se s tim bezpečnějc a už bez toho nevyjedu na kopec.

      0 0
      • Kubas.1  

        Fakt je to tak užitečný? Poslední dobou v tom jezdí plno lidí, ale mě to přijde zase další (a celkem podstatná) zátěž navíc…

        0 0
        • Atilla  

          Právě, že ve vestě je na chcípnutí a vozím jí max. na sjezdovku párkrát do roka. Si myslím, že s tímhle bych jezdil o dost častěji.

          0 0
        • Mr.Duck  

          Hele, když sem se rozhodoval, hledal jsem si o tom co nejvíc info na fórech po světě atd.

          Jak moc užitečný to je ti nepovim, teď přes zimu jsem s tim moc nalítat a najezdit nestih, ale určitej přínos v tom cejtim, zkoušet jestli si něco zlomim nebo ne když budu padat fakt nechci, ale když už by měl zlej crash přijít, radši to budu mít na sobě, než si to pak vyčítat, nebo hůř :)

          Pocitově to, podle mě, za to stojí.

          Mám ale za to, že ten Adventure má vyšší zadní část, můžu to zkusit porovnat s kámošem..tam už by to asi celkem omezovalo, i když jezdí s tim kopa lidí tak to asi nebude extra problém.

          0 0
          • Kubas.1  

            Já nevím, prostě mi přijde, že když sem začínal jezdit, tak sem sebou klidně někde sekl v XC helmě, a chráničích na kolena a lokty, pak sem se otřepal, a maximálně s pár odřeninama odešel…teď zakrytý kolena, holeně, lokty + předloktí, ramena, hrudník a páteř, integrála, a už tak si připadnu jak nějakej robot, nebo voják z hvězdných válek :-) dát si k tomu všemu ještě todle…

            0 0
            • Mr.Duck  

              Taky sem začínal v XC helmě a ničem..ale taky sem nejezdil co jezdim teď..je pravda, že sem se snad naučil i trochu padat, ale zkrátka se v chráničích cejtim podstatně líp :)

              0 0
            • Breakpain  

              Plno lidí nejezdí v plné polní, ale plno lidem se něco stane. Nepíše se tu o všem, co se šustne. Šance, že ti upadne kebule je malá, ale kdyby sis měl něco udělat, budeš si to pak vyčítat … Jako malej jsem taky skákal bez ničeho … ale prostě dítě je gumovější, blbější atd … Dřív u těch pádů kdy mi nic nebylo jsem si onehdy zlomil ruku ;-). Prostě tělo stárně, jsi těžší, ty rány jsou tvrdší atd …

              Kdo chce, ať jezdí bez toho, kdo chce mít čisté svědomí, že pro sebe něco udělal … nechť zakoupí. Já bez toho nejezdím ani na silnici na motorce …

              0 0
    • Tomcat  

      Hele to není místo páteřáku, ale k páteřáku. Páteřák tě před zlomeným vazem nechání.

      Na http://www.chainreactioncycles.com/ si koukal?

      0 0
      • Mr.Duck  

        Z chainu se tohle nevyplatí..nebo aspoň nevyplatilo když sem to kupoval já, nakonec sem skončil někde umm..už ani nevim, ale čr :)

        0 0
        • Tomcat  

          Na Chainu sice jak kterej , ale zase tam maj ročník 2010/2011.

          0 0
          • Mr.Duck  

            To jo, ale 9vs.6 litrů je docela rozdíl za stejnej model, ňáký závažný změny tam nejsou ne? :)

            0 0
      • Atilla  

        Jezdím i přes zimu 2× týdně. Je jedno jestli sněží, mrzne ,nebo prší. Každopádně sebou pokaždé švihnu. Vozím jen kolena a helmu. Nikdy jsem neměl problém s tím, že bych se nějak praštil do zad atd( asi mě těch 7 let juda k něčemu bylo), ale s krkem si hnu dost často a to i přes to, že pravidelně posiluju krční svaly, dělám kliky a celkově se zpevnuji. Když si zlomím, žebro, nebo ruku, tak prostě sroste, ale zlomit si krční páteř není zrovna ideální. Tohle mě příjde jako řešení, těch 5tis mi za zdravý rozhodně stojí. Jde o to jak se v tom jezdí? Abych to nekoupil a pak to leželo doma.

        0 0
    • pavel004  

      Heh ja si zrovna vecer objednal presne ten model z te stranky co mas odkaz akorat v bile barve velikost M. Nazivo jsem ho nikdy nezkousel, zato jsem zkousel chranic od Alpinestars ( taky vcera ) jeho konstrukce mi neprisla tak presvedciva jako Leatt GPX, tak jsem ho nakonec nevzal. Dneska by mi mel dojit tak ti muzu poreferovat jak sedi… ale cvicne s nim skakat ze skrnine nebudu…jeho funkcnost overi az cas. Kazdopadne to u me zatim alespon placebo ve forme pocitu vetsiho bezpeci. Taky zauvazuj jestli nemas nejak extremne velky paterak …mohly by nastat problemy s nedostatkem mista v zadni casti.

      Zdar

      0 0
    • pavel004  

      Jinak obrovsky trent tuto sezonu…snazil jsem se neco usetrit a koupit starsi… narazil jsem na par inzeratu, ale nez jsem stacil zareagovat byl fuc. Na kopcich jich bude jen pribyvat… poprve kdyz jsem videl jeho cenovku zasmal jsem se … ted uz se nesmeju :/ :D a jenom platim

      0 0
    • ravag3r  

      Hlavně si dobře vyber a kup si ten bikovej Leatt a ne na MX, protože ten bikovej má sníženej límec a můžeš hlavu dát víc dozadu. Rozdělení najdeš na jejich www stránkách.

      I přes to, že mám ten na bika tak mám někdy problém se kouknout nahoru, Kachna píše že si zvyknul, tak doufám, že si taky zvyknu:)

      Taky je lepší aby pasoval s páteřákem, je sice hezký, že si nezlomíš vaz, ale páteř už jo. Doporučuju vozit oboje.

      Pokud ho vozíš s těma popruhama, tak si na něj rychle zvykneš, já o něm ani nevim, kromě toho jak sem popsal výš, že někdy se nemůžu kouknout nahoru, obzvlášť v různejch terénních zlomech a Účkách.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Hele třeba dneska ve všenorech, kde je těch „Uček“ požehnaně mi nijak nevadil, asi je to fakt věc zvyku :) A taky sem dal omylem jednu cestu bez těch „popruhů“ a ani to nepoznal..je to příjemná věc :)

        0 0
        • Tomcat  

          Dneska Všenory? Votom nic nevim…

          0 0
          • pítrs  

            jak bys mohl, když nemáš kolo :P

            0 0
            • Tomcat  

              a potrefená husa se ozvala :-D Měl si řadně vyžehlený TlD dres kdyz už jedeš to takové společenské lokality jako Všenory ?

              Jo do Všenor jo ale na pivo večer ne :-

              0 0
              • pítrs  

                dres nemám, bohužel jsem měl konkurenci v podobě disco kalhot. Ale Jiří si zapomněl darováný trojlíčko :-D

                0 0
        • ravag3r  

          Hehe, zrovna tam v tom největšim mě to fakt štvalo a tam sem si toho všimnul poprvý:D

          0 0
          • Mr.Duck  

            Já možná jak sem trochu navyklej, tak sem holt nekoukal tolik nahoru..ale sem tam dycky naskočil že sem se odrazil do bunny hopu už před tou dírou, takže dole centrifuga že sem byl asi kilometr ve zdvihu a moc sem to neřešil, akorát jednou sem z toho vylít proti stromu(ale ustál!) :D

            0 0
    • gazman  

      Hoši a co klasický rolák za 700,–

      0 0
      • Tomcat  

        Tak tomu bych nevěril ani zamak. Možná na dálkový jízdy autobusem aby člověka tolik nebolel krk. Ale při klasickým hlava, nohy, hlava, nohy… …si moc nepomůže.

        0 0
        • gazman  

          Říká se panna orel panna orel, když už. Ještě do nedávna ale nic jiného nebylo.

          0 0
          • Tomcat  

            Otazka co je pro tebe donedavna :) z MX to znám dýl a kho i pokročilejší se skeletem a oporou o hrudník a lopatky.

            0 0
            • pavel004  

              kup si LEATT, uz mi dosel a v porovnani s Alpinestars ktery ma subjektivne charnou konstkurci a to nemluvim o tom upinani na telo je LEATT solidni robustni a budi duveru.

              0 0
      • pavel004  

        ten je nejlepsi vubec…:D s LEATTEM mam obavy kdy se mi pri padu zepichne nejaka cast do krku … samozdrejme je to picovina :D

        0 0
        • gazman  

          Jo, ale za 7 kil :-)))) cenový trhák jako svině:-))

          0 0
          • pavel004  

            taky mam doma rolak …to mi pripomina ze mi je ted k nicemu… prodam za 450 :D ( oneal )

            0 0
    • lutte1  

      Ahoj, jakou máte zkušenost s chráničem páteře?

      Chtěl bych si ho koupit. Cena do 6000. Stačí ten základní?

      Jezdim FR a pracuju v bikeparku. Celý leto jezdím každej den tak bych ho asi užil i když padám minimálně, náhoda je blbec.

      Jakou zvolit velikost když měřim 185cm a vážim 70kg = žádná korba.

      Díky za rady. Příkládám foto jak sem hubenej. :)

      0 0
      • goofy  

        Chces chranic patere, nebo komplet vestu? Za 6000 uz sezenes solidni vesty, coz je do parku lepsi, nez samotny chranic patere

        0 0
        • Atilla  

          Za 6 máš POC komplet vestu, kupovat si jen páteřák je nesmysl. Ale 185cm a k tomu 70kg není 2× konfekční velikost:)

          0 0
        • lutte1  

          Já vesty moc nemusim. Spíš sem myslel samotnej leatt. Potřebuju něco co se dá kombinovat a rychle do toho vlezeš (kvůli práci). Vestu možná časem od leattu, co je kompatibilní, stojí asi 2 litry.

          Jde o to že do lesa si vemu všechno, na Lipno kolena a a leatt a to samý na dirty, na dirty vestu nepotřebuješ. Nechtěl bych vestu tahat furt.

          0 0
      • lutte1  

        jsem trouba, vypadlo mi jedno slůvko a hned to vyzní jinak…jde mi o chránič krční páteře (leatt brace) :) klasickej páteřák mám :)

        0 0
      • gazman  

        Za mě, výborná věc. Ryju pyskem dosti často, neb neumím jezdit na půl plynu a už nemám tak rychlý hardware jako za mlada. Měl jsem jak Alpinestars, tak Leat Brace a můj dojem je takový, že alpinestars je vedle leatu jen taková rozpracovaná koncepce. Další postřeh, který bych označil za dosti důležitý je ten, že příště bych nakupoval věci v pořadí, nejdříve leat, potom krunýř či vestu která k němu půjde(né kvůli klíční kosti, ale pro komfort je kompatibilní vesta či krunýř důležitá) a nakonec takovou helmu, která ti spolu s oběma věcma dovolí určitou míru volnosti v pohybu hlavou. Vyzkoušel jsem v průběhu 3 sezon tři krunýře, dva krčáky a tři helmy. Né jen proto abych našel správnou kombinaci, ale třeba i proto že jsem jednu helmu rozbil, druhá se vygajdala za měsíc, krunýř od alpinestars šijou pro lidi s rukama jak nudle a krčák od alpinestars mi dovoloval v kombinaci s helmou THE takový záklon, že jako by tam v podstatě nebyl, naopak helma TLD d2 a leat GPX mi zase nedovoloval v prudkých pasážích dívat se dostatečně před sebe aniž by mi neposouval helmu do očí atd. Chce to sladit a pak je to pohoda. Věřím že mi už několikrát výrazně pomohl. Pár krát jsem si krk natáhl i s tou hajzldeskou, nemít ji asi bych si nějaký ten týden nesjel.

        Jo a ty velikosti si pozjištuj podle size chart na stránkách výrobce.

        0 0
        • lutte1  

          Super, takovýhle shrnutí jsem přesně potřeboval. :)

          Já si taky myslim že po integrále a kolenech je další věc Leatt Brace. Něco mám napadáno a 90% mých pádů je v pořadí: dlaně, hlava, kolena a většinou se ani nedostane na záda. Třeba do bikeparku kde znám každej kamínek (doslova, starám se o něj v rámci brigády) nevozim páteřák. Ten vozim jen tam kde to neznám a nebo je to rozbitější.

          Jak je to s těma velikostma? Pro vysokýho chcípáka S nebo M? Dá se i ten základní trochu nastavit?

          Dík moc za pomoc. :)

          0 0
          • lutte1  

            S tou velikostí sem to přehlíd, omlouvám se.

            0 0
          • lutte1  

            S tou velikostí jsem to přehlíd, omlouvám se. Pokud ta tabulka sedí tak asi neni problém koupit přes net, ne?

            0 0
            • gazman  

              Jasně, změříš hrudník a podle toho. I v základu se dá regulovat ve třech krocích výměnou takových plastových segmentů. Mám ten nejsociálnější model a dobré.

              0 0
      • kesu  

        hele vestu od LEATU neber, to je fakt motokros, ve kterým se upečeš a je to hrozně těžký.

        Já vozím kombinaci levnějšího 661 krunýře (ten dražší model s leatem neni kompatibilní) a prostředního LEATU (nevím jestli je nutnej, ten levnější je prej defautně nastavenej na nejnižší, což by mělo bejt ok). K tomu helmu 661 carbon.

        Musím říct, že jsou dny, kdy mi to vůbec nevadí a nevím o tom a pak jsou dny, kdy bych to nejradši vzal a hodil do lesa (leatt) a že jsem to už párkrát udělal. Chce to taky dres, do kterýho se ten leatt vejde, protože některý mají malej krk a neprovlíkneš to a pak ti to leze nahoru a neni nic vidět.

        0 0
        • lutte1  

          já myslel že se leatt vozí přes dres :)

          0 0
        • gazman  

          Já to vozím na dresu, bez popruhů, je to v pohodě.

          0 0
          • kesu  

            ja to dávám pod vestu a pod dres, taky bez popruhů, protože přes už mi to nesedne, na to sem moc širokej (…)

            0 0
            • gazman  

              Taky jsem to tak vozil, měl jsem dokonce zadní díl leatu chycený k páteřáku šroubkem bylo to o.k. Teď vozím tu měkkou vestu od TLD na které jsem upgradoval zadní díl(páteřák) s tím je kompatibilní leat a s leatem zase TLD D3 je to do pohody.

              0 0
              • Mr.Duck  

                Tušíš jak je to s tim chycenim leattu na tld krunýř? (Bodyguard 5900 cosi) Mám to tam chycený na sucháč a drží to na pohodu,jen mi přijde že to bylo navržený trochu jinak než to tam mám nabastlený..

                0 0
    • die.catana  

      Co vím tak bacha na chránič krku v kombinaci s vestou od jiného výrobce.

      Prý to láme klíční kosti…

      0 0
      • gazman  

        No to je zase rada měls to někdy na sobě, viděls to někdy vůbec?

        0 0
        • die.catana  

          Mněl a mám tu jednoho blázna se zlomenou klíční kostí naproti, co si kvůli tomu kupuje novej krunýř :)

          0 0
          • gazman  

            No a já jsem si zlomil kličku bez leatu jen v krunýři, jak to?

            0 0
            • die.catana  

              Co tě na tom tak vysírá?

              0 0
              • gazman  

                Vysírá? To jako sere? Tak to mě nesere na tom nic. Jo trochu blbé jsou rady typu někde jsem slyšel, prý, jedna paní povídala atd. ale tak to je v klidu.

                0 0
                • die.catana  

                  No tak prostě ten co má zlomenou tu klíční kost se vymlouvá na to, že si ju zlomil tím, jak mu šla hlava na bok a skřípl se o chrániče…

                  0 0
                  • volodaj  

                    Ja som si pri MX zlomil kľučnú kosť nárazom helmy po páde o ňu. Pri podobných pádoch s Leattom som s tým už nikdy problém nemal.

                    0 0
                    • gazman  

                      :-)Taky jsem si přerazil kličku helmou, teda myslím si to.

                      0 0
    • Breakpain  

      Jedině Leatt, bylo to dáváno dohromady s pár felčarama, kteří byli u vzniku.

      To, že někomu rupla klíční kost je blbý, ale to už musela být pecka, nebo dostal ráno i do ramene.

      Já osobně to vozím na motorce a zachránilo mi to krk už několikrát. Rozhodně se to vyplatí – DH bych bez toho nejezdil. Blbá rána a máš krk v řiti případně vaz. Extra omezení v rozsahu pohybu jsem nezaregistroval – když si to správně nastavíš, skoro o tom ani nevíš.

      Samozřejmě musí to přesně sedět – na klíčních kostech, zádech i hrudníku – nesmí to odstávat nebo plandat = je dobré to mít utažené těmi popruhy … jinak to neplní svůj účel a můžeš si něco udělat ;) … takže asi tak.

      Jediná alternativa, nad kterou bych uvažoval je Bionic od Alpinestars … nicméně je zbytečně dražší a má menší variabilitu nastavení = větší šance, že správně nesedne. Obecně je to dělané nato, aby ti to padlo na tělo, když máš krunýř, ale to už je více věc MX než DH …

      0 0
    • Pedro404  

      Vždycky když si o tomhle čtu, tak mi začne připadat, že bez Leattu zákonitě musim dřív nebo pozdějc skončit na vozejku, ale pak se kouknu na cenu a vzpomenu si na to, že když sem si ho zkoušel, tak mi byl strašně nepohodlnej, a zase na to zanevřu…

      0 0
      • gazman  

        Si šílenec, jestli si takhle uvědomuješ rizika a dokážeš je ignorovat.

        0 0
        • Pedro404  

          No právě že ty rizika nejsou nijak doložený, neznam nikoho, kdo by si na bajku zlomil vaz, buhvíjak dlouho Leatty nikdo nevozil, a teď najednou je má každej a jezdit bez něj je podle nich hrozný riziko a já přemítám, jestli je silnější (snad) iracionální strach, že si ten vaz zlomim, nebo nechuť za to zaplatit 5 litrů. Ale nakonec je pro mě nejhorší problém, že mi je prostě nepříjemnej, na omezení pohybu hlavy si asi člověk zvykne, ale bolestivě mi dře o jizvu po operaci kličky.

          0 0
          • gazman  

            No tak já nějaké lidi na vozíku po pádu jak z motorky kola, tak lyží znám. Jestli tě to někde dře tak je to na prd, to člověka odradí.

            0 0
          • Mr.Duck  

            Tak když dře, tak pod to dej krunýř )

            Ale jinak, lidi co to odnesli na kole sou, a třeba video o tom týpkovi co tomu uniknul jenom díky neskutečnýmu štěstí na pinkbajku co bylo chvilku zpátky je taky vcelku zajímavý..

            Taky se jezdí rok co rok o něco rychlejc, skáče dál atd..já teda když si můžu vybrat se před sníženim rizika vozejčku nebo i hůř, a ničim, tak to ho radši snížit zkusim.

            0 0
    • Mr.Duck  

      Tak sem se s leattem (dbx) taky uz něco napadal,tak sem si jistej,že to byl jeden z nejrozumnějších nákupů co sem kdy udělal. Několikrát pád zle na hlavu,většinou sem se zvednul a odešel a jezdil dál,párkrát to byl pohmožděnej krk,jednou pohmožděnej krk a kachna offline. Nechci vidět,jak by ty pohmožděný krky vypadaly bez leattu,za mě rozhodně jasná volba. Nezkoušel sem jiný,ale papírově se mi leatt zamlouvá nejvíc,a sem mu dost vděčnej.

      0 0
      • mr.antik  

        ty nejsi měřítko :-) mně vadí v záklonu v integrále i páteřák, dopředu se zas helma opírá o vestu (ta vůle by mohla být menší, což není problém dobastlit) Akorát to stran by to něco chtělo.

        0 0
        • Mr.Duck  

          Jako,že málo jezdim? :-(

          0 0
          • mr.antik  

            já bych řek že máš nasjezdováno víc než všichni lidi z BF dohromady :-) a ten styl „jezdím na hranici hrany“ je při rozhodování o koupi celkem jednoznačný. Ale takovech lidí tady moc neni.

            Já i kdybych byl sebevíc obrněnej, tak se do ničeho větších pouštět nebudu, protože se prostě bojim. I když je jasný, že se něco může stát při jízdě pro rohlíky nebo na jistotu, když něco křupne.

            0 0
          • gazman  

            Mas predstavu kolik si toho teda letos najezdil? Kolik dni±? Antik to tu tak bombasticky podal.Myslim ze jsem letos jezdil dost a tak bych si to chtel srovnat.

            0 0
            • lutte1  

              Já mám na FR kole za letošek tak 100 dní. Ale u mě se to musí brát s rezervou. :)

              0 0
              • Draw in soul  

                A to jakože z kopce,někde kam tě tahá lano/vka? :) Průměr jak hovado.To bych musel vzít kolo na každej víkend,někam odjet na ty dva dny…To bych se neviděl ale se svoji holkou,neviděl mimobikovy kámoše,nemohl a nestíhal dělat nic jinýho.Nechápu.Leda bydlet do 20km od lanovky,kde je celoroční provoz a stavovat se tam i přes týden před/po práci,jinak fakt nevím :)

                A to stíháš jezdit i na jiným než FR kole? :-O

                0 0
                • lutte1  

                  95% v bikeparku a zbytek lesní freeridy mimo sezónu.

                  Ale letos sem měl 4 měsíce prázdniny a letní brigádu mám v bikeparku instruktor/shaper.

                  Proto říkám s rezervou. :) Zase sem najel prd na XC, protože jsem na jaře řešil maturitu.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    jak přijde práce, průměr se sníží dramaticky :-)

                    Taky jsem chtěl letos něco najezdit víc intenzivně z kopců a pořešit tu sjezdovou techniku, ale hned první bikepark jsem si trošku pochroumal kotník a byl konec. Tak jsem si to nahradil asi nejvíc nastoupanýma metrama :-)

                    0 0
                    • lutte1  

                      Vidíš to a já ti závidím, XC mi chybí přes sezonu. Naštěstí si zadarmo můžu půjčit Pitche a jezdit občas kopec i nahoru. :)

                      0 0
                      • mr.antik  

                        nojo, ale fyzička už je zas fuč a kila zpět :-) Letos si musim udělat „soustředění“ na Lipně, tam mi to přišlo na zlepšování se (hlavně skákání) ideální a celkem bezpečný

                        0 0
                        • lutte1  

                          U mě to nehrozí, fyzičku jsem nikdy neměl a celoročně vypadám jak utečenec z Dachau. :)

                          0 0
              • gazman  

                No tak to je darda, ja letos 80 dní 70%park zbytek lesni FR nebyt dvou mensich zraneni na konci sezony bylo by toho o neco vic.

                0 0
                • lutte1  

                  Tak na to, že chodíš do práce, to je opravdu hodně. Já nemít takovou brigádu a prázdniny, protože ještě studuju, nedám ani půlku co ty. :)

                  0 0
              • logoman  

                Hehe podle navazujicich prispevku 95 dni v bikeparku, to myslim nenajezdim v BP za svuj zivot :-))) zatim jsme byl 3× lol

                0 0
            • Mr.Duck  

              Hele na lanovce to bude kolem těch 80–90, a k tomu tak deset dní ve všenorech.

              0 0
              • gazman  

                Hrubý odhad? Já si to letos z ****** psal a musím říct, že to přibývá mnohem pomaleji, než by člověk řekl. 100 dní je už opravdu brutus, pokud to není tvoje práce, jako u lutteho. Mám hodně volné zaměstnání, takže jsem mohl často přes týden a taky bylo letos skvělé počasí, člověk s normální prací by musel hodně bojovat, aby tolik odjel. Každopádně dobrý výkon, i kdybych to bral s jistou tolerancí z důvodu hrubého odhadu.

                0 0
                • Kubas.1  

                  co vlastně děláš, smíám-li se ptát?

                  0 0
                • Mr.Duck  

                  Moc hrubej ne, 59+cca10(crankworx, jezdil sem na zaměstnaneckou lítačku tak to nemám přesně) dní whistler, a před cestou sem sem byl každej víkend od prvního lana (to byl mezák někdy v březnu) až do odletu jezdit na laně (no mezák je sice zrovna z těch menších lan, ale beztak mě na 3dh poslal do špitálu ;-( ), takže to dá tak dvacku no.

                  Já celý léto skoro nemakal, a když jo, tak sem půlku pracovní doby strávil ježděnim, no a když to máš na lanovku 10min na kole, tak to naskakuje samo viď..

                  S tou normální prací pak, to byl argument proč sem jel sem a ne do Vanu, nýbrž když skončíš v 5 v 6 v práci, tak stihneš eště 2–3 jízdy z vršku, což ti furt dá jak celej den na špičáku )

                  0 0
                • Pedro404  

                  Vono stačí bydlet hned u bikeparku a naskáče to jak šílený, pokud se jako den na kole počítá i jedno dvě kolečka po práci, tak sem za 40 dní ve Whistleru najezdil 26 dní. Když je park v roce otevřenej cca 140 dní, tak by mi s timhle průměrem vyšlo 93 dní jenom za tu dobu od půlky května do půlky října.

                  0 0
                  • gazman  

                    Nesmis se zranit a nesmi byt extremne hnusne pocasi. Pak to zas dramaticky neroste. Ale tak jsne za takovych podminek toho jde nadrtit fest.

                    0 0
                    • Mr.Duck  

                      Pravda že počasí tu bylo celý léto supr, ale třeba přelom června/července byl tejden naprostej monzun, a stejně to chtělo aspoň 3× do tejdne na horu, přece tě nevyndá počasí ) Pády mě vyřadily párkrát letos, jeden mě vyřadil asi na 2 tejdny, jinak sem byl do tejdne na hoře zas, měl sem na tohle vcelku kliku, a doufám, že u toho zustane )

                      0 0
                      • gazman  

                        Ja mel utrum jednou dva a jednou tri tydny. Blato mam i rad ale v chcanci me jen tak neco na kopec nevyzene.

                        0 0
                        • Mr.Duck  

                          Jó jako taky už mě to po čase sralo ten monzun nesmyslnej,osm stupňů a tak,ale zvykal sem si,sem si myslel že tak to v ca prostě vypadá..no a nakonec jak to skončilo,tak že zbytku léta pršelo tak 10 dní :-) A na potvoru třeba zrovna před závodem,určitě proto mě zajel Kovarik :-(

                          0 0
    • lutte1  

      Tak jsem nakonec koupil Leatt Brace DBX Comp II (2011).

      Sehnal jsem ho na CRC v přepočtu za 6 tisíc. Takže o 500 dráž než základní Ride v ČR a měl by mít nějaký nastavení navíc, což je plus.

      Velikost jsem vzal S, podle tabulky tak snad na ten můj chrtí hrudník padne. :)

      Díky za rady hlavně Gazmanovi. Až ho odzkouším, napíšu víc třeba pro další lidi,co zvažujou koupi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.