• BikeClubKovacek

    Zdravim lidi......k memu dotazu: Chci si na novou sezonu dat nove duse, plaste…Plaste jsem si vybral,ale u dusi tapu,takze potrebuji poradit neco kvalitniho na kolo vel: 26 a 27,5…cetl jsem ruzne diskuze tady,ale uplne moudry z toho nejsu…Schwalbe, Continental , Foss ci jsem dokonce videl nejake se zelenou srajdou co deklaruje ,ze se pripadne defekty zaceli…,ale dost lidi to tady odsoudilo nejen kvuli vaze ! Jde mi o konkretni vyrobky a kvalitu…Budu si plaste menit dle zavodu a treninku,takze bezdusovy system mi nezminujte ! Uz tak mam dilema s dalsimi x vecmi ! :-D

    0 0
    • MatS  

      Je to jedno. Klasická duše bude těžká (cca 200g), ale nebudeš muset tak často dofukovat. Pokud řešíš gramy, vem nějakou ultralight. akorát budeš častěji dofukovat, protože rycleji utíká vzduch přes tenkou stěnu. Na značce až tak nesejde. Používám schwalbe i continental a v pohodě.

      Na 26" dělá Schwalbe extralight (130g) i XXlight (95g) duše.https://www­.schwalbe.com/en/schl­aeuche.html

      Záleží jestli preferuješ odolnost nebo váhu. To si musíš ujasnit ty.

      0 0
    • jaja01  

      letos zkousim tyto , i pres nizsi vahu mi prijdou odolne, ve tvem rozmeru predpokladam budou take

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Bezduše zmíním, protože natáhnout tmel do velké stříkačky, sundat plášť, dát druhý, vystříknout (oh yeah) tmel do pláště a případně trochu doplnit, zabere asi tolik času, co ****** se s duší. Je to lehčí, spolehlivější. Sice nezávodím, ale fakt si nedovedu představit, že bych měl závodit na duších.

      Duše s tmelem jsou takřka k ničemu. Jednak duše jako taková se docela blbě zatmeluje tmelem. Pak je tu ten problém, že pokud se tmel bude snažit díru zacpat, ať chceš nebo nechceš, udělá to bordel v plášti. No a hlavně, pokud to, o cos píchl, zůstane v plášti, tak je ti tmel v duši stejně na prd, protože se ti to brzo zase proděraví, pokud plášť nesundaš, nevytáhneš trn, a nedáš to celé zase zpátky.

      0 0
    • novas752  

      Pouzivam klasický verze Schwalbe a nikdy nebyl problem.

      Rekl bych ze je lepsi to resit odolnosti plaste nez duse tzn. ruzny DD, SnakeSkiny, EXO, Protection atd. A bohuzel musim zminit i ty bezduse. :D

      0 0
    •  

      kvalitní duše 82 gr. ve 27,5 https://www.bikepart.cz/…ito-27-5-82g

      příp. https://www.kolokram.cz/…entilek.html

      jen je třeba častější dofukování

      0 0
      • MatS  

        Ta cena je ulet. To uz radsi o par gramu tezsi Xxlite Schwalbe.

        0 0
        •  

          platím 1300 za jeden plášť kterej vydrží na zadku max. 2 tis. km, spíš 1,6, duše se nesjede takže ve výsledku to zas tak moc nestojí :-)

          0 0
    • Chiron  

      Po nějaké době zkoušení jsem se dopracoval k Schwalbe extralite. Mají cca 130g, takže jsou lehčí jak klasika, přitom drží vzduch troufnu si tvrdit že skoro stejně. A odolnost taky není špatná. Ultralite chtěly podstatně častěji dofukovat. Špatné nebyly i Ultralite od Maxxisu, ale byly míň skladné a Schwalby mi celkově přišly lepší.

      Co se týká klasiky od Kendy, nic moc, ale dá se.

      A Rubena, netuším jak se to jmenuje teď, mi nesmí na kolo. Klasická 200g duše drží vzduch hůře jak extralite od Schwalbu. A celkově je to docela mizérie. Nejdřív jsem si říkal chyba kusu, ale tři zmetky že čtyř…

      0 0
    • nimha  

      Nejaky tip na ne uplne tezke (cca 150g) 29'' MTB duse? Budu ji vozit jako rezervni, ale casem se na ni taky urcite dostane :-) takze aby se nesrala vic nez normalne…

      V shopu pobliz maji tuhle Rubenu:

      https://www.bike-eshop.cz/…57-622-gv-33

      Jinak bych musel objednavat…

      0 0
      •  

        Ahoj,

        jezdim roky 125gr Rubena – Mitas na dvou kolech a dohromady cca 8.000 km rocne. Ctyri defekty rocne vetsinou na jare, trny a posyp kaminky. Pneu ThunderBurt. Pokud zacnes casteji defektit mas uz pneu pred vymenou. Proste se starim pribyvaji vrasky ;)

        0 0
      • team_daddy  

        V Kolokramu maji 150g Continental. Zkusenost mam jen velmi kratkou. Nicmene ja obecne defektim velmi malo. Zda se mi, ze tlak drzi dele nez bezne Kenda / Rubena, ktere sem jezdil driv.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.