• stoprvni

    Ahoj, chtěl bych si koupit kolo. Původně jsem chtěl trekové, ale prodejce mi doporučil horské Apache Hawk A7. 12 tisíc za které mi ho nabídl, je opravdu maximum. Kolo se mi líbí, ale nevím jak je to s kvalitou? Vážím 115 kilo a nechci moc riskovat s trekovým kolem, abych ho neponičil. Díky za rady i za trpělivost, kola nejsou moje silná stránka…

    0 0
    • natureman42  

      Za ty peníze nelze chtít o moc víc, co se týče rámu, tak ten vydrží hodně, vidlice by taky mohla chvíli vydržet (předpokládám, že hlavní terénem budou silnice, cyklostezky, šotoliny), řazení je takový jaký je – tj. řadit to bude, co chtít víc. Nejvíc přes zadek budou vzhledem k tvý váze dostávat kola, nicméně tyhle Remerxy by měly něco vydržet.

      Jediný co je na zvážení jsou brzdy – jsou to nejlevnější mechanický (lankový) kotoučovky, žádný velký zázrak to není, ale pokud se dobře seřídí, tak brzdí. Nic víc, nic mín :-)

      Shrnuto – pokud nejsi přehnaně náročný a s tím kolem budeš jezdit mimo nějakej větší terén (obojí vypadá, že vzhledem k Tvému rozpočtu a původní myšlence na crosse, bys měl splnit :-), tak by ti mělo plusmínus dobře posloužit.

      0 0
      • Vilém  

        Mel bych strach i z te vidle. Ta pruzinova vidle a plastovy futra na 115kg nevim nevim.

        0 0
      • stoprvni  

        Díky moc za radu. Máš pravdu, plánuju většinou silnice nebo velmi lehký terén. Vím že nemůžu čekat žádný zázrak, jsem realista. Spíš jestli se nejedná o naprostý průšvih a to koukám že asi ne :-) Díky.

        0 0
        • Erknold  

          Zkus být drzý realista. Je skoro konec roku a už se předobjednávají kola na rok 2015. Tuto je kolo z roku 2014 nejspíše, takže vlastně výprodej. Poškádli ho, ať ti sleví A5. Těch 12000 je oficiální cena na netu apache. Už by tam byly hydraulické brzy, sice základ, ale fungují dobře. Lepší řazení, mám dojem že tuto alivio by mělo umět jak na páčku mačkat, tak za ní tahat. Případně mě někdo opravte. U A7 vždy jen mačkáš. Mělo by to devět rychlostí, ne jen osm. Trošku lepší náboje.

          Ale co koukám teď na heureku, tak se dostane stejně tak ke 14000 a to je moc, tak nic. A jinak i ten A7 bude nějak fungovat. To se neboj, blbé je, že těch 12000 je opravdu těsně pod pořizovací cenou dobrého kola. Protože stavěné slušné kolo začíná na nějakých 16000 a kupovaný o trochu více.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.