• Charvi

    Ahoj,

    Resim jakou velikost vybrat u tohoto kola,zda M nebo L. Dle ofiko tabulek bych mel brat M, vzdycky jsem ale jezdil velikost L na HT i trail (naposledy Giant Trance 2 2019 a Canyon Neuron 6 2019).

    Hledam XC full, na kterem budu v pozici vice vzprimene nez ryze sportovni, tudiz na nem vydrzim jezdit cely den a zaroven si na nem budu schopen uzit cas od casu trail, prejet vetsi koreny a kameny, zadne velke skakani nepraktikuji.

    Merim 182,5cm, delka do rozkroku 84cm,78kg

    https://www.ktm-bikes.at/…t-elite.html

    https://www.ktm-bikes.at/…roessen.html

    https://www.ktm-bikes.at/…rie_2020.pdf

    Rozpocet max 80k CZK

    Diky za nazory

    Tomas

    0 0
    • Chlebovnik  

      m

      0 0
    • Charvi  

      Jen doplnim, ze podminkou je teleskop a zamykani tlumice z riditek

      0 0
    • BB  

      jsem o centimetr menší a jezdím na Mojo3 ve velikosti L, které podle tabulky odpovídá tvýmu KTM ve velikosti M. Vozím představec 6 cm a sedlovku s offsetem. A posed mi vyhovuje. Takže pokud bych kupoval KTM, tak bych vzal buď M s trochu delším představcem (5–6 cm) a sedlovku s offsetem, nebo L a krátký představec a sedlovku napřímo, což je u teleskopu asi běžnější. Jo ještě jsem zapomněl, ře rodla mám 780 cm. Ještě jednu věc, hlavovku mám 115 mm, a pod řídítkama 3 podložky po 5 mm. Takže když o tom tak přemýšlím, tak bych vzal to L a zbavil bych se podložek. Ale je to individuální, jak vysoko upřednostňuješ řídítka. Ale píšeš „pozici více vzpřímeně než ryze sportovní“, takže za mě L.

      0 0
      • Charvi  

        Koukal jsem na to a na velikosti L me odrazuje delka sedlove trubky 530mm, coz mi prijde uz hodne i pri maximalne zasunutem droppu, kde je navic potreba pocitat s cca 10mm navic,takze realna delka 540mm. Testoval jsem na HT kamose s ramem XL,kde ma delku trubky 545mm a bylo to uz moc. Vysku sedla mam na mem HT nastavenou 740–745mm od stredu kola po horni hranu sedlovky. Predstavec je na KTM 70mm, ty jejich flat riditka bych urcite vymenil za lehke vlastovky.

        0 0
        • BB  

          s představcem 70 mm se na M krásně poskládáš, jenom ten vzpřímenější posed budeš asi muset podpořit podložkama pod představec. Já když dal na Moju podložky nad řídítka, tak jsem měl dojem, že ryju ksichtem v zemi. Ale Mojo má hodně nízký stack, pouze 602 mm ve velikosti L.

          0 0
          • Charvi  

            Provedl jsem dalsi mereni meho kola a opravdu to vypada na M. Tohle ma stack 612 a i tak planuji nejspis nejake podlozky, takze verim,ze pri 602 jsi mel tenhle pocit :)

            0 0
    • Nutribird  

      https://www.sportovnikurzy.cz/…t-elite.html

      Tady je za 82 k, ale asi se bude dát domluvit sleva.

      0 0
    • dee.k  

      Ahoj Tomáši, jsem 184cm vysoký a mam hoodne dlouhé nohy. Vozím ted Scarp Elite 12 2019 vel M=480mm

      Myslel jsem že budu zkracovat predstavec ale nechal jsem origo 80. A kolo mi velmi vyhovuje jak obratností tak ve výjezdech.

      0 0
      • Charvi  

        Ahoj, diky za info, uz resim koupi velikosti M. Co za typ tras prevazne jezdis? Zkousel jsi s kolem i nejaky trail? Zdvihy mas 100 a 90 tlumic, ze?

        0 0
        • dee.k  

          Ahoj, je to jak píšeš. Traily taky občas, obecně se nebojím i dost rozbitého terénu. Ale když se zamýšlím a měl bych to shrnout, tak traly nevyhledávám.

          Ten můj scarp je spíš (jak se očekává) rychlá žehlička na běžné překažky lesních cest a na težší enduro (výrazné kořeny, velké kameny) to prostě přejedeš ale víš o tom ;-)

          Důvod proč jsem se taky pro něj rozhodl, byla top cena ceník 83, ja koupil za 60 tis.

          doufám, že Ti bude dobře sloužit. Já se ted trápím s tímhle tak to snad nebude tvůj případ:

          https://www.bike-forum.cz/…by-cepu-dole#…

          0 0
          • Charvi  

            Ou tak to nevypadá vůbec dobře, jak jsi mezitím pokročil? Tak abych byl upřímný, v současné době řeším problémy se zadním nábojem, zdá se, že Shimano uplně nedotáhlo konstrukci svých nových nábojů a odchazejí vnitřní plastové součásti, což způsobí nepříjemné zvuky při šlapaní. Děje se u SLX a XT, co tak pozoruji, více info tady:

            https://www.bike-forum.cz/…mano-8100-xt

            0 0
    • cosmo  

      no pro me novinka „marcoska“ na KTM, ale asi bych nedal 80papiru za kolo bez Foxky nebo Sida…ale treba jsou italove zpet ve hre:-)

      0 0
    • Charvi  

      Ahoj, tak jsem po vsech uvahach, merenich a dostupnych zkusenostech ostatnich objednal velikost M, bike dorazil pred tydnem a mam za sebou tri vyjezdy, celkem cca 140km a nastoupanych 2200m. Velikost ramu sedi na mou vysku, celkove jsou me prvni dojmy velmi pozitivni, geometrie kola a pozice na nem mi vyhovuje. Co se tyka vybavy, tak plne dostacuje mym pozadavkum na XC/trail. Pozitivne hodnotim rozhodnuti poridit TwinLock na prejezdy po asfaltu nebo stoupani, kdy se z kola stava HT. Nastaveni predni vidle zatim ladim, doposud jsem jezdil na predepsany tlak k moji vaze, nyni jsem trochu ufoukl, jelikoz se mi zdala vidle trosku tvrdsi na zacatku,nez bych si pral,uvidime, je to neco, co popisuji i jini uzivatele.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse