Kterou z těchto helem? (Giro Havoc vs Casco Daimor mountain)

19 nepřečtených
  • Martyo5

    Pár dní už pobíhám po obchodech a svůj výběr helem jsem zůžil na tyto dvě. Obě mi na hlavě sedí asi stejně dobře a nejspíš vezmu jednu z nich. Nemůžu se ale rozhodnout Giro Havoc mi připadá malinko hlubší, lehčí a měkčí. Casco Diamor mountain se zase chlubí hliníkovou výztuhou, na pohled vypadá bytelněji a má vepředu mřížku proti hmyzu(alespoň v obchodě kde jsem ji zkoušel ji měla) Jak říkám, nevím kterou si vybrat tak jsem Vás chtěl poprosit o nějaké zkušenosti či rady… Díky

    Anketa: Kterou?

    18x
    64%
    0 0
    • Dados  

      Těžko soudit – hlasuju pro mřížku proti hmyzákům :)

      0 0
    • Martyo5  

      Ještě bych sem asi přidal fotky: Giro Havoc: www.ukbikestore.co.uk/…havoc_07.JPG Casco Diamor(mountain má vepředu navíc ten „kšilt“): gallery.xc-elitesports.com/v/bi­ke_helmets/CAS­CO

      0 0
    • Luma  

      mám Giro tak hlasuji pro ní:-)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Jestli vnímáš rozdíl ve váze už při zběžném nasazení, o to víc bys cítil vyšší hmotnost po několika hodinách jízdy. Šla bych do lehčí helmy. Nejprve bych ale porovnala katalogové váhy – pokud si nezkoušel obě přilby chvíli po sobě. Pokud jsou přibližně stejně lehký, vybrala bych hlubší – osobně nemám ráda odkryté čelo. Síťku proti hmyzu jsem zatím nepotřebovala. Teď ám sice přilbu se síťkou, ale dva a půl roku jsem jezdila bez síťky a neměla sjem s hmyzem problémy. Podle mě víc záleží na barvě přilby, žlutá by hmyz lákala.

      0 0
    • orca.1  

      Nedávno jsem pořídil Giro Hex, tak ti můžu sdělit moje dojmy. Sice to není Havoc, ale vlastnosti budou mít srovnatelný. Mile mě překvapila hmotnost, je nižší než katalogová (310), 275g vel M, Havoc bude ještě lehčí. Je pohodlná a padne, netlačí. Velmi dobře větrá. Změna obvodu se dělá snadno a rychle. Jediný co bych vytknul je, že přední pásek (jeho přední hrana) nekopíruje dobře tvář a boulí se, na funkci to ale nemá vliv.)

      0 0
      • Martyo5  

        Děkuju za postřehy. Můžu se zeptat co si mám představit pod pojmem boulí se? Něco jakože se časem zvlní?

        0 0
        • orca.1  

          Špatně jsem to popsal. Když zapnu přezku pod bradou, tak ten přední pásek (přední hrana) odstává od tváře (nic hrozného), vznikne „boule“, ale určitě by šlo pohrát si s nastavením pomocí přezek po stranách. Každá hlava má taky jiný tvar, takže se to nemusí vůbec projevit.

          0 0
    • Martyo5  

      Tak nakonec pro mě s přehledem vyhrála Casco Daimor. Předtím jsem je zkoušel den po sobě a dnes, když jsem si nejdřív nasadil Giro a o pět minut později(o ulici vedle) Casco Daimor, tak jednoznačně vyhrála Casco. Giro jsem zkoušel různě přenastavovat ale pořád to nebylo úplně ono(tak jak se mi to v pondělí při prvním zkoušení zdálo) a Casco mi sedlo ihned. V Giru jsem cítil tvrdý plast vzadu nahoře a přední vycpávku. V Cascu žádný plast vzadu nahoře není a vycpávka vpředu je v obvodu celé hlavy – navíc má „polstrování“ nad přeskou. Sice bude v barvě co jsem si vybral až příští týden, ale jsem si jistý, že jsem si vybral správně;o)

      0 0
    • max969  

      Prosímtě kde jsi sehnal tu helmu Casco Daimor… Já prošel tolik cykloshopů, ale nikde Casco neprodávají… Nebyl by problém si ji objdnat na netu, ale radši si ji koupím v kamenném obchodě, kde si ji mohu prohlédnout a hlavně vyzkoušet…

      0 0
      • Martyo5  

        Odpovídám pozdě ale lepší než nikdy. V Olomouci je prodávají v prodejně Olpran kousek od OD Prior a také u Kaňkovského.

        0 0
    • Tomcat  

      Myslím že nejlepší bude ta která sedí líp na hlavě

      0 0
      • keo  

        Plný souhlas,taky jsem vybíral,četl recenze a pak šel nakupovat a nakonec jsem odešel s úplně jinou,protože jak jsem ji dal na hlavu tak sedla tak suprově,že bylo rozhodnuto.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.