HELLA HL 2000 vs. CATEYE HL-EL500

23 nepřečtených
  • Shaddy

    Dny se začínají krátit a poohlížím se po novém předním světle na kolo. Je něco lepšího v této cenové kategorii? Uvítám praktické zkušenosti a doporučení :o)

    0 0
    • Gatier  

      myslim, ze uz tu bolo napisaneho dost. nikto nema obidve, aby ich porovnal. ja mam macku a enjoy hellu. skusil by som radsej h, myslim ze svieti lepsie

      0 0
    • orca.1  

      Vozím Hellu a naprostá spokojenost. S dodávanýma akku (NiMH 1800 mAh)svítí na plný výkon cca 5 hod.Po pěti h. začne blikat dioda indikující pokles napětí, ale dá se jet se v pohodě ještě další tři hodiny. Režim automatického zapínání podle intenzity okolního osvětlení a otřesového senzoru funguje překvapivě dobře. Jen pokud se přijede pod pouliční osvětlení, tak se vypíná a zapíná, podle lamp :-)Jedinou výhradu bych měl k režimu „tlumené světlo“, které má malý pokles intenzity (cca 30%) oproti plnému výkonu.Výhody:in­tenzita svitu, velká plocha osvitu a rozložení, výdrž, výbava, design (dle gusta:-) Nevýhody:viz.text výše.Dřív jsem vozil halogen Cateye HL-500 II, ale ted¡už ne.

      0 0
      • enjoy  

        jedina nevyhoda kterou jsem poznal je,ze v zime drzak na riditka neskutecne krehne a jak do nej klepnes tak si o nej prisel:-).celkem dlouho nebyl nahradni k sehnani,ale kdyz uz byl,tak stal velmi dobrejch 60kc,takze pohoda. jinak na takovy pidi svetylko sviti moc pekne.

        0 0
        • Shaddy  

          Díky za zkušenosti. V zimě asi jezdit nebudu, takže křehkost mi nevadí

          0 0
          • Bulda  

            ono je to vidět dobře i z fotek v tom testu ve velu (číslo nevim), že ta hella svítí líp, kočka má klasický kruhový rozložení světla, takže intenzita směrem od kola klesá, mě se akorát moc nelíbí ta konstrukce, blbě se tam dávaj baterky (ale jelikož je k tomu stojánková nabíječka i baterky, tak je to fuk) a taky ty kontakty k tý ovládací elektronice a vypínači – obojí je totiž na sundávacim krytu, tak se bojim, aby to pak nědělalo porblémy

            0 0
            • Shaddy  

              Prošel jsem nepřeberně obchodů, než jsem vůbec narazil na Kočičí Oko. Na reklamních fotkách vypadalo mnohem líp a ta svítivost…Zkoušel jsem to a nic moc. Hellu nikde neměli, tak jsem ji objednal z e-shopu a dnes mi přišla. Příjde mi, že svítí ne jen o trochu líp, ale mnohem líp. Navíc akumulátory (sice jen 1800mAh) a nabíječka v ceně, otřesový senzor, úsporné svícení a svícení podle intenzity okolního osvětlení je velká přidaná hodnota. S tím držákem mne překvapili. Na jednom místě je trochu poslabší a milimetr nebo dva materiálu navíc by neuškodil. Hranice mezi tím, když už světlo drží a přetáhnutí šroubu téměř na mez prasknutí plastu bude asi dost tenká. Uvidím to hned, jdu to namontovat :o) Jinak mne uchvátila blikačka Blackburn Mars 3.0, budu ji mít příští týden. Neotřelý design (viz. obrázek) oproti ostatním za srovnatelnou cenu…

              0 0
              • orca.1  

                Toho držáku se neboj, stačí jen ho neutahovet na krev, guma pod objímkou zajistí dostatecně pevné uchycení. Světlu vstříc. :-)

                0 0
                • Shaddy  

                  Přesně tak, musí se použít obě dvě gumové podložky pod objímku a stačí to lehce utáhnout. Žádný problém. Co se týká svícení, je to paráda. Čekal jsem to podstatně horší. K dokonalosti chybí přepínání na dálkové světlo kvůli řidičům, co nepřepnou na potkávací :o) Mimochodem, něco takového v dávné minulosti opravdu existovalo na kolech Stadion, ale netuším, kdo to vyráběl.

                  0 0
                  • orca.1  

                    Řidiče v protisměru, co nepřepínají na tlumené zdravím vždy vztyčeným prostředníčkem, alespoň ho v tom dálkovém světle dobře vidí! :-))

                    0 0
                    • Shaddy  

                      Máš na něm blikačku, jo? :o) Po silnicích raději jezdím co nejmíň. Příroda je příroda. Prostě relax

                      0 0
        • Darkson  

          mne ten držák prasknul po hodině, teď mám doma 3 – pro jistotu:-)

          0 0
          • Bulda  

            ono by slo v pohode ty vlastni lyziny hodit na jinou objimku (drzi to jen na tom sroubu), klidne kovovou, jestli mi praskne, tak to bude prvni, co udelam :))

            0 0
    • psoid  

      čau,

      nemá někdo fotky, jak svítí Hella HL 2000 v noci? mám Fenixe LD20 a čelovku Princeton Tec Apex.oboje výborný..teď jsem narazil na tohle a vypadá taky zajímavě

      0 0
      • Daf  

        Světlo ma výbornou optiku, ale slabý výkon. Je to už staré světlo se starým čipem. Ve své době to ale byla špička.

        0 0
        • psoid  

          píšou někde,kolik má lumenů? pokud ho maj někde na skladě,tak ho prodávaj za 1350 Kč.možná bych ho doporučil přítelkyni.

          Fenix je výbornej,ale určitě to k němu chce ještě něco.ideální je čelovka pro boční pohled a těsně před kolo

          0 0
          • Daf  

            Je tam 1W Luxeon pro srovnání Fenix má tuším 3W diodu. Na silnici bude Hella stačit, ale v terénu určitě ne.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.