• Porcelina

    Zdravim Vas, chtela bych prihlasit dcerku a syna do klubu cyklistiky, prosim jak je to narocne do budouctnosti pro rodice. Co se tyce zavodu. Jestli se musi cela rodina ,,obetovat,, a jezdit kazdy vikend jako doprovod…nebo je par zavodu v zari a na jare a pak jsou treninky. Nerada bych aby jsme pak dopadli napr. Jako ve fotbale ze se clovek musi divat kazdej vikend jestli neni zapas a vsechny vylety ,oslavy podrizovat podle fotbalovych zapasu. Diky moc srdecne za informace .

    0 0
    • zderes  

      Záleží na jaké úrovni to chcete dělat. Znám mnoho lidí co tomu objetují úplně všechno. Ať má dítě 6 nebo 15…

      0 0
    • ronda  

      Jestli mají závodit, tak jen trénovat a neobjíždět závody snad ani nemá cenu. Děcko to brzo přestane bavit, ztratí motivaci (zažil jsem kdysi sám na sobě).

      To už je pak lepší pro děcka najít nějaký cykloturistický oddíl, jestli teda ještě dneska něco takového existuje, nevím. Není to sice tak prestižní, ale ani náročné.

      0 0
    • Porcelina  

      Uvidime jak jim to pujde , mela jsem takovou predstavu ze par zavodu urcite jo pres ten rok a pokud by byl nekdo dobrej ve 14 letech tak klidne at si jezdi o vikendu zavody jak potrebuje , to uz stejne moc s rodici nic nechteji. Ale chtela jsem jeste udrzet detsky vek hlavne s rodinou , co se tyce vikendu. Me prijde ze ted jsou same krouzky u nas baseball fotbal ktere jsou narocne na cas uz od 8 let , a pokud by napr. Nechodili na zapas tak uz je budou vyrazovat na trenincich samozrejme . Coz jsem si rikala ze ta cyklistika nebude tak narocna plus fajn lidi . Ale prave nevim jestli tam je nakonec rozdil.

      0 0
      • mischel  

        Cyklistika je daleko náročnější jak fyzicky tak časově jak fotbal nebo baseball.

        0 0
        • hmm  

          No to si neumím představit

          0 0
          • Pijer  

            Také bych si to rád neuměl představit :-D

            0 0
      • oddie  

        Pokud chcete udržet dětský věk s rodinou, tak se vyhněte všem podobným stádním věcem typu mlýnek na maso zaměřený na výkon…

        0 0
      • novas752  

        Náročné to je. Jak finančně tak časově. Jen čas v pohybu v řádu vyšších stovek hodin (typu 4–500h a víc), z tréninku do školy se vyspat, po škole na trénink.

        Kola jsou drahá, další příslušenství a vybavení taky neni levné, případně časem nějaký tréninkový kempy/pobyty na začátku sezony (Malorka, Kanáry atd.) taky.

        A jen tupě trénovat bez závodění by nikdo nevydržel, takže v sezoně závod co 2–3 týdny = aspoň víkend pryč a spousta hodin v autě.

        • šance že z toho jednou něco bude je mizivá, konkurence je veliká.

        Nějaká forma cyklistiky proč ne, ale závodní pojetí si vezme veškerý čas, který je.

        0 0
        • Porcelina  

          Jojo znala jsem se s klukama,kteri zavodne jezdili a to vim, ze toho bylo hodne , plus ta Malorka. Ale zacinali az tak v 15 nebo 18 a jsou na spicce .Nevedela jsem jak je to v deckem veku , myslela jsem ze toho neni tolik kdyz je jim 6 az 14 let. Tak Vam všem dekuji. Cyklistika je krasny sport, ale musi se do toho dat.

          0 0
          • Esi  

            Jsou možná v nějaké širší špičce v ČR tak že nic čím by se dalo dlouhodobě uživit. Cyklistiku provozujete jako odpočinkový výletový sport s odinou a máte klid. Každý vrcholový sport sebere veškerý rodinný čas

            0 0
          • hmm  

            Já zjišťuji že je lepší s drahým a náročným koníčkem počkat až trochu vyrostou mám 8 a 9 let a pořád je vozit na zápasy a trénink a občas zranění do toho i operace takže jsem teď dal dětem i sobě pauzu

            0 0
            • Porcelina  

              Ano to je nakonec nejlepsi , pak jsou klouby pretizeny u decek a ve 30 ti je uz kazdy po operaci kolene. No nechala jsem se unest ,chtela jsem kdyz vidim kolem jak vsichni krouzkuji neco fajn, ale ne v ramci drilu a velkych vysledku…taky jeste pockam . Mozna tak fletnicka :D do pate tridy a pak sport

              0 0
              • ronda  

                Psal jsem o tom už nahoře – co se rozhlédnout po něčem turistickém nebo cykloturistickém, s všeobecnějším volnějším zaměřením. Děcka se vyblbnou, mají pohyb, třeba i nějaký ten základ a když je to víc chytne, přestoupit na ostrý sport můžou. A flétničku u toho stihnou taky pískat.

                0 0
                • Porcelina  

                  Mrknu mrknu ,diky

                  0 0
                  • Esi  

                    Syn chodí na keramiku, je tam úplně spokojený a sportujeme neorganizovaně (lyže, kolo, turistika) když je čas a spokojenost

                    0 0
    • pumpy  

      Ahoj. Moc nechápu co přesně máš na mysli. Hledáš kouzek pro děti ( dle meho abys je tam na hoďku dvě v tydnu odložila) ale zároveň chceš s dětmi trávit čas než odrostlou.

      Je to jednoduché dvakrát či vícekrát si naplánuje trasu na kole a jedete. Budou jezdit a ty budeš s ní trávit čas. A pokud je to bude bavit…tak pak můžou jezdit víc a vic

      0 0
      • Porcelina  

        To ne nepotrebuji odkladat jsem s nema rada , ale muj manzel je fotbalista prvne ve 30 ti ze zkonci ted je mu 37 let a stale hraje ha ha :) a trenuje na zapasy , no a jelikoz mame synacka , tak tam bude sen, aby malej hral taky a ja pri predstave ze bude malej hrat a ceka me to, ze budeme zase cela rodina podstupovat zapasy ,me chytaji mrakoty.Proto jsem chtela aby je chytlo neco jinyho mene casove narocnejsiho , ktery se tomu musi dat coz jste me vyvedli z omylu a Navic , cyklistika me prisla perfektni : mame to v miste ,celkove jsou kluci na kolach pratelsti pomahaji si ,takovej cistej sport,atmosfera , ze kdyby je to bavilo tak by jsme jezdili treba 6 zavodu za rok s nema kdyz jsou maly ( myslim od prvni tridy a ne prave 15 x fotbalovy utkani plus pratelaky do toho 2 x az 3× trenink. No zalezi na manzelovi jak to bude moct drilovat aby syn chodil, kdyby si kluk sem tam kopnul tak je to v pohode , ale myslim ze manzel bude chtit aby sel ve slepejich. A kdyby nechodil na zapasy nebo sem tam , tak bude vyrazenej ze jo chudak nebo bude natlak treneru.

        Jinak nevim jak je to jinde ale ostatni decka uz maji ve skolce 3 krouzky kolem nas, coz je opravdu spis aby se jich rodice zbavili kdyz tam jeste spi tak to mi prijde uz postaveny na hlavu a o vikendu je davaji babickam,ale zase uz ti 6 ti leti by nekam chodili to je taky fakt, ze jeden krouzek je na vyzkouseni dobry.

        No ono kdyz ty deti do toho pak nedaji maximum a nemaji podporu a obetavost od rodiny ,tak je to asi vsude ve vsech sportech, ze je to prestane bavit protoze nevyhravaji . Tyto sporty jsem ted usoudila ze jsou tak pro jedinacky a ne pro rodinu s tremi detmi.

        Ale pro ty kluky neco vybrat je tezky at uz florbal, cyklistika , fotbal, baseball ,hokej, ze Vam zbyde se kolem toho tocit . To mozna nejaky modelari to nemaji o vikendech :D ja jenom nechci byt otrok neceho. Jinak jsem to chtela pretahnout pres dcerku ktera rada jezdi na kole , takze by sla ona pak druha dcerka a syn . Ale vime jak to dopadne budu mit synacka fotbalistu:D tak dekuji za rady.

        0 0
        • Esi  

          No tak to se to nedivím že hledáš něco jiného, když vidím u nás lidí kolem fotbalu včetně „fandicích“ řidičů tak tak bych nedal dítě ani za milion

          0 0
          • Porcelina  

            Ano plus zacnou brzo frajerit , jsou takoveho hrubsiho zrna..Tak kdyz i fanousci jim sproste nadavaji I rodice, no nic moc .

            0 0
            • Esi  

              Ano nechtěl jsem nikoho urazit, ale okolo fotbalu se prostě motá příliš lidí velmi nízkého IQ a pro malé děti to zrovna není ideální prostředí. Více slušně jsem to napsat neuměl :-)

              0 0
        • hmm  

          Jako že chlap skončí s fotbalem?? To se radši rozvede. Když vidím co tatínci dělají jako publikum na fotbale a co tatínci jako trenéři na fotbale tak by si velmi často nejradši dali do huby že takhle se to nehraje, že to byl faul atd… A když syn na zápase poleví tak na něj otec trenér řve v zimě v dešti na bahně ať se ***** vzpamatuje… Fotbal je všechno a všichni ho žerou..... Bohužel fotbal je často velmi hrubý sport a přijdete na to až v dětské nemocnici… Mám velmi nadaného fotbalistu který je ale díky tomu terčem pro fauly od protihráčů a rodiče těch dětí co ho fauluji je v tom podporují prostě hnus.

          0 0
          • Esi  

            Protože okolo fotbalu se motá sousta naprosto nekvalifikovaných retardů kteří by neměli s dětmi vůbec přijít do styku natož je trénovat. Trenér by měl mít vystudovanou FTVS to že by 90% fotbalových klubů neměla trenéra a ukončila činnost by nebyla žádná ztráta

            0 0
            • AussigBiker  

              To si pojmenoval hodne treneru u nas v CR :) Teda nemyslim retardy, ale nekvalifikovany :)

              0 0
        • snas89  

          A co kdyby si to nechala na klucich?

          At uz by to byly sachy, golf, kolo nebo ten blbej fotbal…

          Decka nejsou zase tak hloupy a umi se rozhodnout co je bavi.

          0 0
          • Porcelina  

            Jo svata pravda , chtela bych jenom pro syna neco lepsiho , me prijde ze pokud neni clovek vylozene z fandici rodiny, kde to zere cele pribuzenstvo a delaji z toho nedeli ritual jak stravit volny cas ,tak fotbal nic dobryho neprinese ani v mladi ani pak kdyz uz je rodina. Kdyz srovnam atmosferu na cyklistickych zavodech, kde je program i pro deti a čestny zavod tak je to nebe a dudy . Je jasny ze syn ten fotbal zkusi ,uz kvuli tatinkovi a rozhodne se , treba na to fakt nebude dobrej . Doufam ze se talent dedi pres koleno.

            0 0
            • Smazaný účet  

              A proc proste kluk nevyrazi s klukama ob den na kolo na vylet po okoli…proste ven?

              0 0
            • gerrard  

              :) Ty si tu cyklistiku ale malujes naruzovo. Jen abys pak nebyla zklamana, az zjistis, ze ten cestny zavod neni zas tak cestny. Az zjistis, ze vykon vyrazne ovlivnuje vaha kola a tam plati cim lehci, tim drazsi, takze ti chudsi jsou vyrazne znevyhodneni. Ze jsou rodice schopni prohlasovat dite za mladsi nez ve skutecnosti je. Tech urvanych rodicu co zdrbou dite, ze blbe jezdi se tam taky nekolik najde. Nech ho delat co chce a udelas nejlip.

              0 0
              • Porcelina  

                Ano divala jsem se jenom na zavody uz velkych kluku , deti me v te dobe nezajimali jeste , takze proto jsem si myslela ze to tak je . Ale urcite je pravda jak pises , kdyz jsou rodice ambiciozni tak to tak bohuzel dopadne ve vsem .

                0 0
        • gerrard  

          No zacal bych tim, ze nebudu chtit vybirat sport diteti, ale necham dite, at si vybere sport samo. Vim dnes to neni moderni, ale je to ta nejlepsi cesta na to aby dite melo sport rado a vydrzelo u neho. Co asi muze chtit delat kluk za sport, kdyz tata hraje fotbal a je pro neho prirozeny vzor?

          Cyklistika je fyzicky narocny sport, takze do 12 let je vetsina pripravy (teda tam kde to delaji rozumne) vseobecna sportovni priprava a kolo je jenom doplnek no a tim, ze je to individualni sport, tak je to jen na rodicich a detech jestli chteji jezdit zavody nebo ne.

          A nakonec to nejudlezitejsi: NIKDY nevydrzel u kola nikdo, kdo to kolo nema rad a nechce na nem sam jezdit. Kazde takove dite co mu to vyberou rodice a dite to nema rado driv nebo pozdej skonci, protoze ho to nebavi.

          0 0
          • Smazaný účet  
            0 0
          • Lišák  

            Co asi muze chtit delat kluk za sport, kdyz tata hraje fotbal a je pro neho prirozeny vzor?

            Asi nejsem pro kluka přirozený vzor, protože jezdím na kole a kluk raději plave. :-)

            0 0
            • gerrard  

              To si ta vyjimka co potvrzuje pravidlo. :) Ale tak je jasne, ze to to neplati na 100%, ale priklady v rodine proste tahnou.

              0 0
    • Potkan007  

      Opravdu mají zájem přihlásit se do klubu, trénovat, objíždět závody, nebo to je přání rodičů? Ona jedna ze zásadních výhod kola jako sportu je, že nepotřebuju tým, nemusím se časově zařizovat podle 10 dalších lidí, nemusím jezdit na povinné akce, které mi jsou proti srsti. Jakmile bych musel pravidelně někam chodit, spadá to pro mě do kategorie „kolektivní sporty“ a končím. Jelikož mě v dětství nikdo neomezoval a nechali mě jezdit samotného, baví mě kolo dodnes.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zakladem je ditko na 100% vytizit a naplanovat mu volny cas…aby se umelo samo kreativne zabavit, kdyz ma volne odpoledne a ma zbytecne moc energie ..

        0 0
    • Espen  

      Je mi úplně stejně jako tvému muži.

      Celý život jsem prožil v šatně kolektivního sportu, takže i když teď jezdím více na kole, pořád mi cyklisti přijdou trochu jako podivíni.

      Proč myslíš, z manžel pořád hraje? Protože v tý šatně je pořád ten stejný kluk, jako byl před více jak 20–25 lety, když začínal. A tak to bude pořád.

      Sice jsem dělal jiný sport, ale v každý šatně je to stejný.

      Jako děcko se těšíš na soustředění v létě, pak na tréninky a zápasy jsou za odměnu. To není nějaký víkendový trest, jak to vnímáš ty. Z toho období si vybavím snad úplně všechno, krom oslaviček s rodičema. Rodiče byli rozumný a od 12 let jsem s nima už nemusel na chalupu a byl celý víkend sám doma, protože jsem měl zápas.

      A ano, taky bych chtěl aby syn dělal stejný sport jako já, protože to je nej sport na světě :-).

      V tom kolektivu se alespoň naučí spolupráci a do života jenom plus.

      Takže moje rada zní : dceru dej na volejbal nebo basket. Bude mít opravdový kámošky na celý život.

      A syna nech manželovi, ať se o něj postará. On si ho už ohlídá.

      0 0
      • Porcelina  

        Dobre rano , takze urcite nechame decka delat co budou chtit, jsme ve meste kde fakt je hodne krouzku A nejsme prasteni ze by museli několikrat tydne drilovat kdyz je to nebavi.

        ALE treba ti prvnacci cekaji co jim vyberou rodice , oni podle me neumi rozlisit co je bavi , to az treba do toho krouzku chodi pul roku ,tak pak reknou ze je to nebavi . Ja kdyz dceri reknu ze je napr. atletika vyborna tak tam bude chtit chodit a pak az se uvidi jestli ji to bavi . Takze si myslim ze v tom deckym veku na to maji vliv hlavne rodice .Nebo rodic je trosku odhadne na co by se hodili a pak je podle toho prihlasi.V 15 ti ze jo to uz jsou samostatna jednotka a zalezi koho se chytnou a kdo je v jejich okoli, koho maji za vzor.

        Mam tri brachy a my jsme meli povinne od prvni tridy hudebni nastroj a pak nas hlasili na to co zrovna bylo , nekdo chodil na tenis pak chvilku zas basketball, florbal , volejbal takze my umime od kazdyho neco , ale ve vysledku nic dobre.

        Manzel chodil od 8 let jenom fotbal , ale prijde mi fakt srandovni az smutny ze kdyz uz clovek zalozi rodinu ma do toho naracnou praci , barak a jeste porad si jede svuj konicek ktery zasahuje do vikendu, tak si rikam ze je nekdy lepsi nepropadnout nejakymu sportu . Brasi si jednou tydne zahrajou florbal pro srandu v telocvicne. Manzel to hroti ve 40 ti na utocnika roku. Myslim ze tento typ muzu si pak uziji a muzou se pretrhnout z vnoucat. Me vadi ty zapasy, proto ten fotbal mam zprotivenej. Protoze nas nebavi stat hodinu a pul na hristi, decka to nebavi jsou malinky skolkovy a 1 trida vek a kdyz jedem tak manzelovi zamavame na zacatku , v polocase jinak jsme v tom meste na prolizackach , no a posledni roky jezdime uplne malo ( tak 2 zapasy )ze spis jedeme samy na vylet . A je to skoda.

        A ted kdyz uz bude manzel starej na fotbal ,tak jeden uz pomalu zkonci a druhej (syn ) by zase zacal hrat a tocilo by se to kolem neho a zase bych se musela divat do kalendare kdy teda muzeme nekam vyrazit .. Ale prvnacci doufam nemaji asi tolik zapasu a nemusi ho to jednak bavit.A kdyz bude tak stejne nic nenadelam , jenom si preju aby tomu nepropadl. Spis jsem to zalozila kvuli tomu abych vedela jestli cyklistika neni v blede modrym jako fotbal a moc bych si nepomohla.More casu kolem toho , vsak jsem chodila s cyklistou ktery zavodil a uz to zaclo :vecer rodina nachystana to mu bylo 20 let , rano specialni snidane od rodicu, pak cela rodina ubytovani pres vikend podle toho kde byl zavod. Takze vim ze je to v budoucnu narocny , kdyz je nekdo profik ,ale myslela jsem ze decka cyklistika tak spis trenuji a maji pak dva zavody v zari a pak zas jezdi vylety na kole v zime na plavani atd.

        Dekuji vsem za Vaše reakce a uzijte si vikend.

        0 0
        • Espen  

          Přítelkyně říká, že máš být ráda, že má ten fotbal a nikde se ti nekurví :-D.

          Je to jak jsem myslel, v té šatně prožil celý život, toho se těžko vzdává. Hned bych se tam vrátil taky.

          Děti sami od sebe u něčeho moc dlouho nevydrží. Ty je musíš na něco dát a pak je tam udržet.

          Ale tihle celý je delší debatu asi.

          0 0
        • oddie  

          Ano, v dětském věku na to mají vliv rodiče, co dětem nabídnou a k čemu je přivedou. U nás to bylo lezení jako vhodná kompenzace na záda pro staršího, současně s ním začal i starší, oba už ve školce (4 a 5 let). Ale na pravidelný kroužek nakonec nechodí. Pak kolo také od školky, ale hlavně coby pravidelný dopravní prostředek – ujedou na něm už neuvěřitelně, ale striktně nezávodně.

          Kroužky začly s nástupem na základku a zde už si hodně vybírali sami – a vybrali si oba judo, které u nás vede super trenér spíš všestranným způsobem. K lezení výborná kombinace. K tomu ještě nějaké nesportovní věci, taky žádný dril s omezením všeho ostatního.

          Suma sumárum: nebudu mít doma Jágra, Rosického, Lendla ani jánevímcoještě, a jsem tomu jedině rád. Víkendy a volný čas trávíme všestranně a různorodě, a neřídí nám je žádné zápasy ani nic podobného.

          0 0
    • vrawer  

      Nevím odkud jsi, ale tady to funguje celkem slušně http://www.kovopraha.cz/

      0 0
    • zderes  

      Cyklistika pokud ji děti budou dělat fakt vrcholově ( nebudu vypisovat) tak to je to, podle toho co píšeš, co by jsi nechtěla.

      Ale je možnost pořídit normálnější než vyšperkovaná kola ( přímo tady najdeš lidi, co pomůžou s kolem) a zatím objet pár závodů menších nenáročných ( jistě v okolí najdeš) a smířit se s tím, že dítko zatím nebude na špici a současně na to nachystat dítě, že pokud nebude poslední, tak to bude super. A když bude tak nevadí. A hlavně ho VŽDY pochválit. Pár závodů objet klidně bez týmu a uvidíš jak moc je to bude bavit. Každou trať je možné si před závodem v pohodě několikrát projet. Už tam potkáš lidi, s kterýma se dáš do řeči a uvidíš. Myslím, že v tomto případě potkáš víc lidí, které si idealizuješ. Protože vysoko se na nějaké fair play a kamarádství ( pravé) moc nehraje. Ani mezi dětma ani mezi rodičema.

      0 0
      • novas752  

        Ono ve výsledku ani nemusí závodit nebo trénovat primárně pro závodění. Stačí parta podobných kluků a les někde za barákem.

        Třeba já jsem začal na kole sám od sebe víc jezdit někdy okolo 12 let, první závod až v 16, teď mi je 24 a dosud mám absolvovaných 6 (3 klasický xc hobby závody, 3 trail/enduro v náročnějších terénech). I tak mě kolo baví a věnuju mu většinu volnýho času, ať už v terénu nebo na silnici.

        0 0
    • kejda  

      Možná stačilo napsat hned ze startu, že děti chodí do školky případně první třída, a vy už přemýšlíte o nějakých závodech. V tomto věku to musí být pro dítě především zábava. Některé myšlenkové pochody prostě nepochopím…

      0 0
    • volyn  

      Me porad nekdo v praci cpe jak deti chodi tam a tam od 3 let, 4 krouzky tydne, vsichni umi lyzovat ve 4, a ze jsem divnej kdyz moje deti nedelaj. Vsichni v praci stresuji pred a po praci (napriklad kolega s holkou na prvnim stupni ma 7 treninku plavani tydne, pak zavody) , aby stihli prevazet deti. Me to prijde silene, jim ne. Jenze rozdil mezi nimi a mnou je ten, ze nemam pandero a 4× tydne sam sportuju a moje deti to vidi a vnimaji jako standard. Mam kluka je mu sest, jezdi na kole se mnou, chodime spolu poloplavat, kluka jsme dali v zari do oddilu v dochazkove vzdalenosti od baraku na reckorimsky zapas. Tam jsou pohodovi lidi, zadne ambice, žten sport je prakticky mrtvy kdyz uz neni na OH. Ale vysledky skvele. Dite se rychle otrka, vali kotouly doproedu, dozadu, skace salta z tluste zinenky, vysplha lano ke stropu telarny. A strasne ho to tam bavi (treneri to fakz s detma umi), trenink vypada jak skola na vesnici 40 deti od 6 do 14. Trenink 2× tydne, jednou zena, jednou ja. Kdyz to nejde tak se omluviˇe a jde proste priste. Necham ho tam do desiti pak muze pridat dalsi sport a chodit sam.

      Bydlime vedle Fotbalove sparty. Spartani delaji nabor ve skolce kam chodi syn. Spousta kluku tam chodi, ja tam syna nedal navzdory tomu, ze deti odvedou ze skoly na trenink a privedou zpet do skolky. Neudelal jsem to ze dvou duvodu. Kolem se motaji zakomplexovani rodice a za druhe sparta pozdeji vetsine rekne, ze pro ne nemaji misto, nejsou dostatecne talentovani. Pak to vysvetluj decku.

      Cyklistika mi prijde jako jeden ze sportu, kde to bude masakr pro dite, rodice i penezenku

      0 0
    • barbier  

      rozhodně pro děcka do 15ti let nedělat cyklistiku jako hlavní sport, nejlepší na cyklistice pro děcko je, jak říkal můj trenér, že co se naučí na kole později může použít na motorce. Čas a finance vražené do cyklistiky jsou plně v režii rodičů – počet závodů a kvalitu kola asi odvodí časem od chuti dítěte soutěžit či se jen projet pro radost. Velká výhoda individuálních sportů oproti kolektivním je, že úspěch i neúspěch má dítě ve svých rukou (nohou).

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce