• Nikili

    Ahoj,chci koupit MTB 29er HT a občas vyrazit do lesa,což by moje staré krosové kolo asi nepřežilo.Mám 184cm a asi 98kg.Trochu jsem četl na fóru,abych se zorientoval a vláken o kole za cca 25t je tu spousta,spíš mě zajímá názor na tento Kross.

    Jinak by asi přicházel v úvahu Grand Canyon AL 5.9 nebo se poptat a něco nechat postavit.

    Dík za názory.

    0 0
    • michomin  

      Na takový domácí ježdění (občas se trochu povozit) vypadá dost dobře. Sedlovku budeš mít vysunutou cca 24–25 cm, což by ještě šlo. Kolik stojí?

      0 0
    • lesand  

      Mam kross M a jeto supr lechkí 14,5 kg 27,5 a nemužu sehnat zadní kolo s nábojem všde sou drahý sjelsem skoro vš e.chny wb a nic.

      0 0
    • kuba.chaloupka  

      Tak nám Kross Level B7 klesl po 20K, což se mi zdá jako parádní cena. Lákají mě tam kvalitní komponenty a ta vzduchová vidle. Problém mám ale se zpřevodováním. Do teď jsem jezdil na crossovým kole s převody 3×7, Tady bude 1×11. Mám obavu aby mi tam nechyběly převody pro rychlejší jízdu po silnici/cyklos­tezce. Je tedy hloupost kupovat pro mě kolo s jedním převodníkem? Popř na kolik by tam vyšlo dát nějaký rozumný dvojpřevodník?

      0 0
      • nitraq  

        Tady si můžeš porovnat převody na starém a novém kole (kliky a kazetu na crossu jsem tipoval, co je tak obvyklé na 3×7). Pokud bys chtěl zachovat nejrychlejší převod, tak pak je třeba dát dopředu 40z převodník. Pokud bys to chtěl řešit nějak levně, tak jedna z možností je převodník z Číny, kde se pohybuješ okolo šesti až osmi dolarů a můžeš si vybrat barvičku:)) Osobně si ale nemyslím, že jsou třeba tak těžké převody, 40–11 ti při rozumné kadenci 40 km/h, takovou rychlostí běžně rekreační cyklista nejezdí:)

        0 0
        • kuba.chaloupka  

          Skvělé, díky za reakci. Takže by se s tím mělo dát nějak rozumně žít jak v lese, tak na rodinných výletech a taky na rychlejších přesunech s partou známých, Kdyby nevyhovovalo tak vyměním převodník. Ještě jednou díky moc za rady a poslední otázka je zda je to lepší volba než následující dva adepti:

          Cube

          Focus

          0 0
          • nitraq  

            Ano, je to lepší volba, protože ta kola jsou osazena dost podobně, ale Kross je o pět tisíc levnější. Pokud máš rozpočet těch 25, tak můžeš na Krosse koupit lepší pláště (např. Schwalbe Thunder Burt) a bezdušovou sadu a pak to poletí:) Pláště po tisícovce a sada za asi pětikilo.

            0 0
          • Dazz  

            Ještě se řádně podívej na rozměry kol, třeba ten Kross má dost krátký rám. Ať nemusíš posed honit dlouhým představcem ;-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.