Koupe kola aneb (ne)chci slevu zadarmo

279 nepřečtených
  • Superior

    Nemam moc zkusenosti s kupovanim kola. Chci si koupit kolo za 40 hadru, ktery bylo zlevneno z puvodnich padesati. Zaroven si chci rict o slevu na doplnky (treba 2 litry). Myslite si, ze to je moc velka drzost? Je to jedinny prodejce, tak bych ho tim nejak nerad nasral. Diky za postrehy.

    0 0
    • Hnoj  

      No nevím, zda to brát jako drzost. Prodejci se rvou o zákazníky zuby-nehty, dost pochybuju, že tě někdo odmítne…

      0 0
      • Superior  

        Myslim to teda tak, že bych si vybral doplňky za 2 litry zadarmo, ne že bych na ně dostal slevu.

        0 0
        • Hnoj  

          Já to chápu.

          0 0
          • kubad  

            chci slevu :D

            0 0
            • Hnoj  

              Až si u mě koupíš sériového bika za 50K můžem se o tom pobavit, dokud bereš samostatný železo, máš smůlu :-D

              0 0
          • drbo  

            kolik muze mit marzi na tech 50k, 20–30% ? ja bych tipoval ze nejaky prostor na zvyseni celkove slevy vcetne doplnku se najde ;-)

            0 0
            • mates555  

              pak je tady ještě taková jedna věc … a to,že když už to na začátku roku koupil…půl roku mu v tom leželi peníze…musel to poskládat a ještě na to držet pozáruční servis…tak by z toho chtěl třeba taky možná něco mít…:-)

              0 0
              • drtyc  

                no ja ti nevim. nejsou dva litry na doplncich malo? co vim, tak v obchode s foto-video svyho casu, kdyz jeste fungoval platilo lezaky v prislusenstvi se vypraskaji koncem listopadu nebo zacatkem prosince za 300% puvodni ceny k „vyhodnym“ velkym lakacim akcim a pokud mu vyberes nelezaky, tak z tebe taky radost mit nebude.

                0 0
                • mates555  

                  nevim jak to funguje u foťáků…ale třeba u GT,když se vyprodávají starý modely za ofic. ceny,který jsou nakoupený na začátku sezony,tak je na tom s bídou na pívo…

                  0 0
                • antuch  

                  přečti si můj příspěvek o něco níž…

                  0 0
                • kafac  

                  Ono vseobecne u elektroniky fotaku atd, ty ceny leti hrozne dolu, takze radeji prodas bez zisku, nez n atom za tyden tratit…

                  A mozna i ta veta „kdyz jeste fungoval“ neco napovida ;)

                  0 0
                  • drtyc  

                    no tim myslim tu dobu nez zacla digitalni revoluce ;-) cili digitalni kompakt za cenu chleba a klasickej kompakt za cenu rohliku ;-) v dobe, kdy temer nikdo ani neuvazoval o digitalni zrcadlovce, protoze parametrama byla naprosto o nicem ve srovnani s klasikou a ceny byly sileny uz v nakupu atd.

                    0 0
        • Medunka  

          No dostal bys na to slevu, 100%

          0 0
    • mates555  

      pokud je to jedno z mála dražších kol na prodejně tak se možná nebude bránit nějaký rozumný domluvě…ale 2OOO na doplňky to už je slušnej sponzoring..:-)

      já bych si o něco takovýho neřek…ale pokud to tobě neni blbí…:-)

      0 0
      • Superior  

        Blbí? Tak jde o prachy … ale trochu blbí to možná je/bude:). Proti mě je asi to, že to kolo na prodejně právně neni a objednávalo by se z Francie.

        0 0
      • kafac  

        Ja jsem si u kola slevnenyho o 12tacku rekl jeste o dalsi 3 a vezl jsem ho domu…

        0 0
        • Blade  

          Jsem ten stejnej případ, i ty částky se shodují :)

          0 0
          •  

            taktéž, nový kolo za 59 jsem měl za 44 (novej model,žádnej výprodej) a kámoš majitel/prodavač mi řekl, v pohodě, ještě jsem něco málo vydělal, nenažranost některých nezná mezí a pak se divěj že lidi raději nakoupí nejlevněji na netu,čekají na výprodeje,koupí raději venku nebo nedej bože že si troufne říci o slevu.

            0 0
            • Vilém  

              Nenazranost? a ty vis jake maji obchodnici naklady? to se mi libi, jak se lidi zacnou rozkrikovat o nenazrancich a zlodejich, kdyz se dovi jake jsou marze atd´.:) Takze podle tebe by mel na kole mit tak 5% a jiste jich proda treba 30 do mesice, aby se uzivil.

              0 0
              • miki  

                A myslíš si že za tím bílým šutříkem kde končí naše království směrem na západ nemají náklady??a podívej se na jejich ceny.

                0 0
                • kubad  

                  nevidím nijak extrémni rozdíly v cenách u nás a v německu.

                  samozřejmě neberu kameňáky

                  0 0
                  • Volf  

                    V cenách ne, ale ve mzdách jsou ty rozdíly propastné. A čím to podle tebe je ? Nenažraností typického českého podnikatele. Mě nevadí, že na kolech je cca 30% marže a na dílech 100 %. Mně vadí, že že německý podavač má min. 2 500 Euro a český dělá za usmolených cca 17 000 CZK hrubého.

                    0 0
                    • karliner  

                      Měli jsme prohrát válku a přijmout Marshallův plán. Minimálně ten Marshallův plán můžeš omlátit o hlavu svým předkům, že se taky nechali zblbnout gottwaldem a jeho smečkou.

                      0 0
                      • treatt  

                        A my jsme nejakou valku vyhrali?

                        P.S. Nechali se zblbnout…no, jak se to vezme..i nasi komunisti chteli prijnout Marshalluv plan, jenze z Moskvy prislo jine prani..pak se to odmitnout muselo..

                        0 0
                        • karliner  

                          Jistěže se nechali zblbnout gottwaldem, kdyby bolševici nevyhráli volby 1947, asi by to vypadalo jinak…

                          Válku jsme vyhráli (respektive, včas jsme se vetřeli mezi vítězné mocnosti), ačkoliv jsme až na výjimky nebojovali…

                          0 0
              •  

                to je každýho problém, chceš to dělat,dělej to, nechoděj k tobě lidi, máš to drahý nediv se, mě jako zákazníka nezajímají náklady a zdroje z kterejch díly nakupují, mě zajímá cena a vydřiduchovi co si řekne za XT přehazku v krámě 1700 kč nebo za XT kazetu 1500 vydělat určitě nedám, díky bohu za to že se trh celkem uvolnil a dá se vše sehnat za přijatelnej peníz

                0 0
                • Vilém  

                  A to si myslis, ze kdyz ten saltr koupis v eshopu za 800,– a jeste na tom vydela, tak ze ten kameny kseft na ni ma treba 1300,– ? To asi ne. Presvedcovat te nebudu, nema to smysl, nakupuj kde chces. Osobne v tom zadne vydridustvi, ani nenazranost nevidim.

                  0 0
                  • kubad  

                    přesně tak, hlavně když mají ceny nastavené podle dovozce nebo výrobce který je stanovouje, nebo doporučuje.

                    a taky je to otázka za kolik prodejce to zboží nakoupil

                    0 0
                    •  

                      moc nevěřím že tohle vysvětlení bude lidem stačit k tomu aby za komponenty vyhodili do luftu zbytečně peníze, to může udělat jen někdo kdo není seznámenej s cenama jinde, nastavený ceny výrobců a dovozců mě v tomto případě jako zákazníka nezajímají, mě zajímá jestli jsem dobře nakoupil a né jestli tenhle kameňáček zanikne nebo bude mít málo zákazníků z důvodu jeho nákladů a že lidi choděj nakupovat jinam, však někteří to už pochopily a zřídili si ke kameňáku i obchod na netu (ale i tady nakonec rozhodujou koncový ceny)

                      0 0
                      • kubad  

                        jj časem budou jen e-shopy a ti kdo nezvládnou servis a montáž nebudou chápat ceny servisů.

                        už se tu pár lidí divilo když na kola které si super levně pořídily jim nikdo neprodá náhradní díl atd… a těch rizik nákupů OEM dílů je mnohem víc a bude hůř a hůř, je to daň za levnou cenu.

                        ale nechci obhajovat vysoké ceny, jen je potřeba to vidět reálným pohledem.

                        0 0
                        •  

                          ale nebudou, jet se to trochu pročistí, namátkou v mém okolí (nikoho tam neznám,nemám tam žádnej podíl ani příbuznýho,jen tak občas nakupuji) bikesport,pěknej krám,e-shop pro mě za slušný ceny, k tomu servis a jak jedou,takovejch znám samozřejmě víc, jde o to se trochu přizpůsobit, kdo to nepochopí jeho problém, nic není jak bývalo…

                          0 0
                        • ememem  

                          ja som sa nedivil, ja som bol nasrany ale vyriesilo sa to. :-)

                          kazdopadne trvam na tom ze je to pri legalne zakupenom tovare hodne diskutabilne a na hrane. ja ako koncovy zakaznik predsa nemam dovod ani moznost skumat ci je to OEM, retail atd. a preco by som vobec mal? ja som predsa uplne legalne zakupil to co bolo legalne(t.j. nebolo to ukradnuty tovar z druhej ruky) v ponuke v legalnom e-shope(cize ziadny bazarovy second hand). ja si naopak myslim ze ak sa toto zacne praktikovat nejak natvrdo (lebo zdaleka nie kazdy to robi a vyzera to tak ze uz vobec to nepochadza od vyrobcov ale lokalnych dovozcov ktori si to viac menej urcuju podla svojej vole a samozrejme vyrobca ich za to nebude potapat) tak zachvilu im to nejaka unijna smernica prudko zatrhne. bavil som sa o tom z pravnikom v suvislosti s tym co som riesil (priznavam bol som tak nasrany ze som vazne zvazoval na slovenskeho dovozcu zalobu), nie som v stave uplne opakovat co mi povedal ale strucny zaver je taky ze je to naozaj na hrane viacerych zakonov jak o obchodnom styku tak o chrane zakaznika. na hrane, nie evidentne za nou – preto som sda na to vykaslal ale ak to prerastie do nejakeho standartu aj mimo trhu bikov ktory je asi moc maly na to aby niekoho extra vzrusoval tak je len otazkou casu kedy to rozne ochranarske skupiny ktore maju na zapad od nas dost silne slovo a pretlacili uz onakvejsie veci pretlacia aj tuto prax ako nelegalnu. a celkom vynimocne s nimi budem suhlasit.

                          0 0
                          • kubad  

                            ano, ale jde o to co je legalně zakoupené, tys koupil něco co se nemá legálně prodávat to je ten problém.

                            Ale to je na delší diskuzi a to nemá smysl prostě problém je v tom že výrobce má dvoje ceny rozdílné pro koncového zákazníka a hodně jiné pro velkoodběrate.

                            0 0
                            • ememem  

                              se nemá legálně prodávat to je ten problém – to ale neni moj problem ako koncoveho zakaznika. a trestne to taktiez neni tudiz ja som tovar nadobudol bezpochyby absolutne legalne. to nech si vyrobca zmluvne osetri zo svojim velkoodberatelom co to ma za nizke ceny (aby to neposielal dalej atd.). a ked to z roznych dovodov nejde (co sa mi moc nechce verit) alebo im to ani jednemu v konecnom dosledku nevyhovuje(co uz skor) tak potom to nemozu hodit na koncoveho zakaznika.

                              0 0
                              • Pavel  

                                Koupil jsem to v dobré víře. Tím to pro mne jako koncového zákazníka končí. Co má mezi sebou obchodník a výrobce mne nezajímá.

                                0 0
                              • kubad  

                                samozřejmě že je, ty vyžapoduješ po dovozci aby ti prodal něco co oficielně nenabízí, nemá povinnost to dodávat, nechápu proč nevyhrožuješ soudem prodejci, který ti kola prodal a díly už nesežene. Ani při reklamaci nemáš vůbec co komunikovat s dovozcem s tím v žádném smluvním vztahu nejsi.

                                a to co ti právník řekl je v celku nesmysl protože on vycházel z jiných podmínek, ano problém by byl pokud by dovozce díly někde nabízel a odmítl ti je prodat to by byla diskriminace, ale to se nestalo. Tys prostě poptal díly a oni ti odpověděli že pokud máš kola koupené přes oficielní prodejní síť tak ti díly dodají,dle mě naprosto legální postup,

                                0 0
                                • ememem  

                                  ty vyžapoduješ po dovozci aby ti prodal něco co oficielně nenabízí, nemá povinnost to dodávat – to nemas tak celkom pravdu, pokial nieco dodavas si povinny dodavat aj nahr. diely resp. zabezpecit servis takze nemusis to explicitne volakde ponukat. to je ten rozpor. proste ich musis zabezpecit. a to ze mi ich odmeitnes predat aj ked mam tovar legalne zakupeny s uvedenym odovodneneim na hrane je. a je to vec dovozcu a nie predajcu. fakt je, ze ako konc. zakaznik bych to mal pozadovat na predajcovi a nie dovozcovi kedze s nim ziadny vztah nemam, to mas uplnu pravdu.

                                  len tak uplne mimochodom – ja som to skusil cez jedneho ofic. predajcu co ma aj servis na slovensku ktory s tym nemal ziadny problem aj ked to nebolo kupene u neho ale ked to chcel od dovozcu objednat tak ten ho poslal do plynu. vezmi si ze by to objednali nie za ucelom predaja ale servisu(s tym tiez nemali problem a servis nemusim riesit cez predajcu) proste bych tam dosiel – pokazilo sa. jasne, opravime, neni problem, objedname nahr. diel – hopsa – nedaju nam ho pre vas, nemate to kupene cez nasu siet. si vies predstavit ze by sa toto stalo trebars s autom alebo nejakou spotrebnou elektronikou? rychlo by ich nejaka komisia upratala.

                                  ja len stale tvrdim ze argument – sice si to kupil legalne(nehovoriac ze postacuje aby to bolo v dobrej voli na to abych ako konc. zakaznik bol z obliga) ale nie cez nasu distribucnu siet tak si nahr. diely zozen kde chces je sice mozno z jedneho pohladu logicky a mozno aj pravne ok ale je to presuvanie zodpovednosti vztahu vyrobca-distribucia-(volaky)predaj na koncoveho zakaznika ktory s tym v principe nic nema a tam ja vidim rozpor ktory je sice na dlhe lakte ale na hrane. ale uznavam, nepriestrelne to isto neni.

                                  0 0
                                  • drtyc  

                                    sirit obecnou nasranost. zminit prodejce, distributora, ale hlavne znacku. kdyz vyrobce zjisti, ze mu nekde propad odbyt, tak to treba zkusi s distributorem resit ke spokojenosti vsec, protoze distributor co neprodava taky moc dlouho neprezije. podobna situace byla i v it s oem dily a trh se procistil.

                                    0 0
                                    • ememem  

                                      sirit obecnou nasranost – o to moc nestojim

                                      zminit prodejce, distributora, ale hlavne znacku – znacka sa zachovala koretne, poradila, vyriesila – je to ciste vec slovenskeho dovozcu. zas chapem ze si ho kvoli jednemu nasranemu nepotopia.

                                      sirit obecnou nasranost. zminit prodejce, distributora, ale hlavne znacku – no to je dalsia vec – ja som si vobec neni isty ze mam kupene OEM, neviem ako bych to mal zistit. Bolo to pekne zabalene, s oblami na kolesa, zopar prkotinkami typu montpaka, magnet na niple, magnet na tachac atd atd. k tomu faktura s vyrobnym cislom…

                                      0 0
                                  • kubad  

                                    nepleť do toho auta tam sou homologace a další podminky které s běžným prodejem nemají nic společného,

                                    Dám ti jednoduchý případ, koupíš si kolo, veškeré doklady záruka vše na tebe, hned ho prodáš, platí ta záruka dále?

                                    a toté ž je případ Fulcrumu oni ty kola prodali výrobci který za ně dál přebírá veškerou zodpovědnost a záruku + reklamace řeší taky on a na něm je taky zodpovědnost co se s kolama dál děje.

                                    a výrobce v žádném případě nemusí dodávat náhradní díly nikde mu to nikdo nemůže nepředpisuje, v rámci záruky ti může měnit komplet je to jeho věc jak to řeší.

                                    ale neber že tenhle postup schvaluju! jen obhajuju to že je legalní a i legitimní

                                    0 0
                                    • ememem  

                                      nepleť do toho auta tam sou homologace a další podminky které s běžným prodejem nemají nic společného – dobre, tak chladnicky alebo iny spotrebak. kupis volakde, dojdes do autor. servisu ze sa ti cosi pokazilo a oni povedia nepredame/neo­pravime lebo nebolo kupene cez nas?? no neviem…

                                      Dám ti jednoduchý případ, koupíš si kolo, veškeré doklady záruka vše na tebe, hned ho prodáš, platí ta záruka dále? – iste, to je jasne. ale kupim ho po uplynuti zaruky (alebo zmienovanu chladnicku) na burze. neopravia???

                                      a výrobce v žádném případě nemusí dodávat náhradní díly nikde mu to nikdo nemůže nepředpisuje, v rámci záruky ti může měnit komplet je to jeho věc jak to řeší. – ved som napisal diely resp. servis, v ramci toho to samozrejme moze vymenit aj komplet.

                                      ale neber že tenhle postup schvaluju! jen obhajuju to že je legalní a i legitimní – ja ta tiez nechcem nasilu uhadat len furt tvrdim ze je to sporne jednanie vid. vyssie a aj ked mas asi pravdu ze legitimne tak je na hrane.

                                      0 0
                                  • Volf  

                                    Otevři si svůj obchod a já k tobě budu vážně chodit nakupovat :-)))))))))))))­)))))))))))))

                                    0 0
                                    • ememem  

                                      fakt? konkretne?? kebych ja pristupoval k svojim klientom tak ako slovensky dovozca (zaujimave ze jak vyrobca tak cesky dovozca ziadny problem nemali a v pohode to vyriesili) tak minimalne vzhladom ku konkurencii som uz v prdeli.

                                      0 0
                                  • DaSnail  

                                    pokial nieco dodavas si povinny dodavat aj nahr. diely resp. zabezpecit servis

                                    mohol by si, prosím, uviesť zdroj z ktorého si čerpal túto informáciu?

                                    nerýpem, zaujíma ma to. dík

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      presne tak jedina povinnost je resit zaruku danou zakonem

                                      ale uz se do toho nechci plest protoze to nema smysl

                                      0 0
                                      • ememem  

                                        (odpoved aj pre dasnaila)

                                        no, jak co ale trocha som to uz len pre zaujimavost overoval a co sa tyka konkretne bikov tak k mojmu docela znacnemu prekvapeniu (vzhaldom na nadobudaciu cenu) vyzera ze mas uplnu pravdu.

                                        globalny obchodny zakonnik totizto naozaj riesi len obdobie zaruky(co vobec nebola tema). co sa tyka pozarucneho servisu resp. nahr. dielov(co bola povodna tema) tak plati (u nas) ustanovenie OZ v §§ 652 – 656 (osobitne ustanovenia o zmluve o oprave a uprave veci). ktore ale v podstate riesi opravu samotnu ak uz bola vykonana ale nehovori nic o tom ci vykonana byt musi a uz vobec nic o dostupnosti nahr. dielov. toto upravuju k jednotlivym druhom tovaru rozne smernice, vyhlasky a vykonavacie predpisy ktore vydava najcastejsie ministerstvo hospodarstva. nasiel som vselijake, k autam (mimochodom to ked som len tak zbezne kukol tak ich pomaly lutujem a docela zacinam chapt preco aute nestoja tak polovicu az tretinu aktulnych cien), bielej elektronike atd. co sa tyka bikov ale pravdepodobne neexistuje vobec nic. takze vyzera, ze co sa tyka bikov resp. komponentov je to naozaj na vyrobcovi resp. dovozcovi. co ked porovnam cenu slusneho biku alebo komponentu s mikrovlnkou tak sa tomuto stavu dost cudujem, nicmenej bude to na 99% tak ako hovoris.

                                        0 0
                            • kafac  

                              Nikde v zakoniku neni napsano, ze se OEM nesmi prodavat koncovym zakaznikum. Je to jen oznaceni vyrobku nejakeho vyrobce, vyrobeneho pro jineho vyrobce nebo firmu,ktera to pak prodava pod svoji hlavickou. V pripade cyklistiky jsou komponenty OEM urceny pro vyrobce kol. Rozdil je v tom, ze nemaji tzv. retail baleni (pro koncoveho zakaznika) ale jsou baleny treba po 100kusech, a proto to vetsinou dojde v pytliku. Me osobne je jedno v cem je to zabaleny, hlavne ze to funguje…

                              0 0
                        • mr.antik  

                          osobně kupuju tam, kde je nejlevněji nebo se dobře nakupuje, servis se snažim dělat sám. Když něco nezvládnu, tak jsem připravenej zaplatit odpovídající částku a ne žebrat u někoho aby mi nadával že jsem si to koupil na netu a on z tý marže dotuje servis.

                          Kameňák nutně nemusí dát slevu, ale zas to musí vyvážit něčim jiným (možnost projet, otestovat, dát zadarmo nějaký ten servis, poradit atd…), což já až tak moc nevyžaduju…

                          0 0
                          • vikicek  

                            Já třeba dostal od prodejce(kameňák) půl roku servisu zdarma(vztahovalo se to i na montáž čehokoliv navíc)plus přednost v servisu před „random“ zákazníkama, což si myslim, že je docela fér.

                            0 0
                          • kubad  

                            souhlas, neobhajuji ceny v kameňáku, jen se ohrazuji proti tvrzení nenažranost některých nezná mezí …

                            není to prostě černobílé

                            0 0
                • mates555  

                  kolik bys tak viděl optimální přirážku aby to nebyla nenažranost???

                  0 0
                  •  

                    tak aby v kamenným krámě nestála XT přehazka 1700Kč, XT kazeta 1500Kč,Epicon 2009 100mm RLD 5500 Kč a tak bych mohl pokračovat. Tohle jim koupí pouze neználek, modří co vědí si to půjdou koupit jinam. Připadá Ti normální přirážka že Ti někdo může dát v pohodě slevu 15 tis.Kč na 60tis. kole (novej typ,novej model/žádnej výprodej) a ještě vydělá, né sice moc ale vydělá?

                    0 0
                    • mates555  

                      no tos mně ale neodpověděl…asi sem to špatně napsal…ptal jsem se na procenta…

                      0 0
                      •  

                        celkem mě jako zákazníka procenta nezajímaj, zajímá mě jestli dobře nakoupím a to odkud prodávající zboží má a kolik na něm má mě vůbec nezajímá, takovýhlech krámů jestli skončej mě líto nebude.

                        0 0
                        • mates555  

                          mě by spíš zajímalo jakou o tom máš představu…to si myslíš že když cena na epicona je od bp lumen 4990 s tím,že neni problém se servisem,náhradníma dílama atd.,a na eshopech je za 3500 tak za předpokladu že na tom eshop má aspoň něco vydělá tak na tom má obchod čistej zisk 2000???

                          to že je tady ten trh tak degradovanej(každej tomu říká jinak) prodávají se věci který se vůbec do prodeje dostat nemají a i tak je na tom prd atd. atd…ještě neznamená že jsou kaneňáky nenažraný…spíš jsou eshop … že nechcou vydělat… ale to zase záleží na uhlu pohledu…

                          0 0
                          •  

                            jedinej úhel pohledu je pro mě cena, ostatní mě nezajímá, až budu potřebovat někde náhradní díly, tak si je seženu,stejně jako někoho co mi to dá dohromady,já v tom nic složitýho nevidím ani nehledám

                            0 0
                            • mates555  

                              to už je tvůj boj… já jsem se jen ohradil vůči tomu tvýmu tvrzení o nenažranosti…

                              0 0
                              •  

                                ale já s nikým nebojuju,když něco potřebuju tak vím kde to koupit levně a nemusím u toho poslouchat bajky o tom jak je těžký uživit chod kameñáku a zdůvodňovat si jejich „někdy hodně předražený“ věci, proč to někde jde a někde ne, v čem je chyba, že je zákazníci nepochopí?

                                0 0
                                • mates555  

                                  chyba neni nikde…ale když nejseš schopnej ani ochotnej akceptovat cenu a uplně normální marži kolem těch 3O% tak aspoň nevykřikouj nic o nenažrancích a­pod…

                                  0 0
                                  •  

                                    já nic nevykřikuju, prostě si to myslím a za svýma názorama si stojím, netvrdím že se tak chovaj všichni ale nikdo mě snad nemusí nutit u nich nakupovat, seš jeden z nich nebo si tu XT přehazku u nich za sedumnáct kil koupíš?, potom jsi špatný hospodář. Na charitu přispívám tak že si kupuji bílý tužky světlušky, oznáčky na příspěvek opuštěným psům, posílám peníze opuštěným dětem atd.. Na přežití „některých“ kameňáků s jejich „nesmyslnejma cenama“ a s neschopností přizpůsobit trhu nepřispívám.

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      z ceho si myslis ze charita zije? to zdruzeni si prachy nevydelava ta jen ceka ze jim nekdo neco da a myslim ze z tech penez co jim ty das jdou na ty ( deti, psy, postizene…) vsechny ty penize ? :D myslis ze si nic neberou pro sebe? myslim ze davas vic na, (jak bych to nazval asi personal nebo tem lidem do vlastni kapsy) nez tech 30% co je marze u obchodnika :D ale ten obchodnik pro me udela vic jak ti lidi z charity ;-)

                                      0 0
                                      • MaPa  

                                        Pro tebe možná…

                                        Taky tě nikdo nenutí, tak to nekritizuj (nebo nekomentuj) u ostatních. A tipnul bych si že o fungování charit máš stejný povědomí jako o kosmickejch drahách – jen z doslechu.

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          reaguju na prizpevek nademnou ne na tebe, tak se rid tim co mi tu pises: nikdo te nenuti moje prizpevky cist ani je komentovat :)

                                          konec diskuze, prijemny den ;-)

                                          0 0
                                          • MaPa  

                                            To sis to nějak popletl. Mě nikdo nenutil… A asi, jo, nemá valnej smysl pokračovat, v podstatě se o tom dohadujete níže, jen si nemysli že ten bod kterej zmiňuješ znamená nemožnost zapojovat se do diskuze tam, kde s nějakým názorem nesouhlasím.

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              ja te chapu ale napsal si mi "Taky tě nikdo nenutí, tak to nekritizuj (nebo nekomentuj) u ostatních. " – tak se ptam proc bych to nemoh komentovat? je to moje vec tak to same sem napsal jako reakci na tebe ;-)

                                              0 0
                                              • MaPa  

                                                Ta věta je vztažená k tvému příspěvku ve kterém píšeš že dávat peníze někomu je stejné jako je stejně zbytečné jako je dávat někomu jinému, komu ti to nevadí. S tím nesouhlasím, nemyslím si že příklad který jsi zvolil je správný, proto jsem se zapojil. Použil jsem slova nekritizuj a nekomentuj v souvislosti s tím že hodnotíš činy někoho v sektoru o kterém nic moc nevíš.

                                                S tvým právem komentovat můj názor to nemá co dělat. Asi jsme si prostě nerozumněli. Hezkej den :-D

                                                0 0
                                      •  

                                        koneckonců jsou to tvoje prachy a ty rozhoduješ kam je strčíš

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          to ti neberu, je jen veci nazoru kteremu " zlodeji ci vychcalkovi" jak je vyse psane ty prachy das :D

                                          0 0
                                          •  

                                            peníze dám tam kde mě to připadá jako zákazníkovi výhodné, v kameňáku pouze tam kde se ceny blíží mým představám, mám takhle kámoše/majitele ve dvou kameňákách a tam to tak běží k oboustranné spokojenosti (doufám)

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              vsak jasne jsou to tvoje prachy a i kdyby si je vsechny dal bezdomovci co bys potkal a ten by to propil tak je to porad tvoje vec.

                                              reagoval sem na to ze je zbytecne nazyvat nekoho zlodejem ci podvodnikem za to jake ma ceny kdyz nevidime za jakych podminek a kde nakupuje :)

                                              0 0
                                              •  

                                                já jsem nikoho nenazval zlodějem či podvodníkem, pouze vychcánkem, ale je to jejich problém jakým způsobem budou svý podnikání řídit dál, jen aby měli zákazníky

                                                0 0
                            • kafac  

                              Kdyz kupujes novy kolo, boty, helmu hadry atd… to jen podle obrazku na netu?

                              0 0
                          • drtyc  

                            podivej se na to ocima nekoho jinyho nez prodejce.

                            tereba ocima vyrobce. mas fabriku a lidi si toho epikona za doporucovanou 6 proste nekupuji. tak jim ho zkusis nacpat aspon pres vyrobce kol, kterej si rekne min protoze pokud slozis kolo z doporucenejch cen, tak bude stat jak novy rumunsky auto a nikdo ale nikdo az na 5 magoru v okrese si ho nekoupi.

                            prijde ti divny, ze v takovym prostredi zakaznik ze sebe nechce delat ****** tim, ze pujde a koupi si to za sestku?

                            pokud by se ty epikony prodavaly vyhradne za tu sestku, tak uz by se nejakej rok zadnej epikon ani nenavrhnul ani neprodal, protoze by ho rozcupovala konkurence. takze pokud temahle taktikama chci vystrnadit konkurenci no nevim nevim…

                            0 0
                    • vikicek  

                      Chce to navzájem porovnávat ceny kameňáků a eshopů. Je ti snad jasný, že v kameňáku nemůžou mít cenu z kupkola. Jinak je to jejich věc za kolik to tam smažej, nikdo tě nenutí to kupovat.

                      0 0
                      •  

                        ale můžou, už jsem tady jeden shop jmenoval, řeknš jim i když nemáš ojednáno z netu jestli Ti to nechaj za tu cenu co maj na netu a v pohodě Ti to nechaj (ceny +/- stejný jako kupkolo), holt jestli je někdo nešikovnej,nemá kontakty,chce prodávat draho a díví se že mu lidi nechoděj tak ať to nedělá.

                        0 0
                        • kafac  

                          Kdyz o tom nic nevis, tak tady netlachej blbosti

                          0 0
                          •  

                            nemusím o tom nic vědět, stačí že jako zákazník jsem spokojenej, ty budeš asi jeden z těch obchodníků na odvrácený straně slunce, hold doba si žádá přizpůsobit se zákazníkovi.

                            0 0
                            • kafac  

                              I v dnesni dobe jsou nastesti zakaznici, kteri pouzivaji mozek.

                              0 0
                    • kubad  

                      a co tím chceš říct? 30% se ti zdá velká merže?

                      a si totálně mimo ceny určuje výrobce a prodejci by je měli dodržovat, že existuje v podstatě černý trh s dílama které by se neměli vůbec prodávat je věc jiná a buďme rádi za to že to takhle je jinak by se člověk za díly nedoplatil, ale každý nemá možnost díly takhle levně sehnat a pak je prodávat, nebo myslíš že si je má kaměňák objednat třeba u kupkola a pak s 10% přirážkou prodávat? ceny na e-shopech sou mnohdy nižší než je velkoobchodní nákupní cena pro prodejce a ten kolikrát ani nemůže prodávat jiné díly než ofiko protože je vázaný smlouvama a pak by mu ovozce neprodal žádné dily. prostě je to složitější než je tvůj pohled

                      0 0
                      • antuch  

                        tohle sem chtěl napsat…díky Kubade za obhajobu náš drobných živnostníků z kamenných obchodů:-)

                        0 0
                    • Pavel  

                      Plánované hospodářství a pevné centrální mocí dané ceny jsme před 20-ti lety odpískali. Naštěstí… Když si to někdo koupí, tak si to koupí…

                      Ano, mne to připadá NORMÁLNÍ.

                      Já si klidně v kameňáku za něco připlatím, protože případnou reklamaci, servis atp mám v pohodě a ještě mi to třeba i zadarmo namontují či odservisují.

                      Kazetu koupím v eshopu, tu reklamovat prostě nebudu, a montáž si zaplatím.

                      0 0
                    • nox159  

                      nekdy je v tom celkem problem chtel sem od znameho co ma kamenak sehnat pedaly XT a rikal ze na tu cenu co ma kupkolo se tedka nemuze dostat i kdyby mi dal cenu od dovozce. jednalo se zrovna o ty pedaly s ostatnima vecma je to jak kdy…

                      tim chci rict ze nikdo tady nemuze vedet za kolik to kdo nakoupil takze nemuzes rict ze prirazil 40% (oproti kupkolu) kdyz si treba prihodi jen 15%.

                      0 0
                      • kubad  

                        přesně tak, každý nedokáže nakoupit levně díly tak jak e-shopy které to tahají různýma cestama necestama.

                        0 0
                        •  

                          a je na tom něco špatného pro tebe jako koncovýho zákazníka?

                          0 0
                          • kubad  

                            není už sem ti to psal, sem taky rád za nizké ceny, vadí mě jen to že označuješ kameňáky za nenažrané a že mají přemrštěnou marži, nic víc to se ti snažím vysvětlit

                            0 0
                            •  

                              psal jsem to už dvakrát, tedy ještě jednou „některé“ neznamená všechny, ale myslet si o všech kameňákách že dělaj zákazníkům co jim na očích vidí je scestné, a znovu píšu že mě jejich marže opravdu nezajímá.

                              0 0
                            • drtyc  

                              a me se zas nelibi, jak tu mermomoci delas ze sebe chudinku a neposles svyho dodavatele k sipku, kdyz tamhle o 5 kroku vedle maji to samy zbozi za prodejni ceny na ktery se nedostanes v nakupu. jo budes to mit tezky a budes na tom blbe, ale je jen na tobe s tim neco udelat a ne doufat, ze budes porad fungovat vedle toho kramu co je o 5 kroku vedle ;-)

                              0 0
                              • drtyc  

                                treba pro ty bez eshopu co tak breci co tak se treba domluvit vic kamenaku z nekonkurencnich regionu…

                                0 0
                              • mastihuba  

                                přijde mi to podobný jako s HP tonerama. Mám ofiko dovozce, kterej drží nějaký ceny, pak z asie dotáhnu kontejner levnějc a zamíchám je mezi tonery od oficiálního dovozce a rozpustím mezi zákazníky. Když to budu mít dobře zmáklý tak si opišu čísla šarží toho šedýho dovozu a v případě reklamací tyhle tonery hodim do bedny reklamaci vemu na svoje bedra z královskýho zisku. Je to takhle dobře? :)

                                0 0
                              • kubad  

                                sorry ale meleš blbosti

                                nejsem prodejce takže s tímhle nemám problém, jen se snažím vysvětlit jaká je reálná situace na trhu nic víc.

                                samozřejmě šikovnější to zvládnou ti co ne padnou, čas ukáže co se vlastně na trhu vytvoří.

                                0 0
                                • drtyc  

                                  trh neni neco externiho. ty si soucasti trhu a tvoris ho pokud se zapojid do kterykoliv casti obchodovani. pokud ses uprostred a nejde to, tak je asi cas zvazit proc to nejde a kterym smerem se s tim da neco delat…

                                  0 0
                              • kafac  

                                Ti co maji levny ceny nakupuji na burzach na Taiwanu, Cine a Indonesii a zbozi sem de facto pasuji. Jestli trosku chapes jak funguje ekonomika statu, tak zjistis ze se to nekde musi odrazit.

                                Zjednodusene receno az budou pasovat vsichni vsechno – bude taky bikerskej raj – vsecko levny, ale zdravotnictvi, skolstvi, statni sprava atd. bude uplne v haji…

                                0 0
                                • drtyc  

                                  statni sprave redukcni dieta prospeje.

                                  skolstvi, kdyz nejsou decka a za doslova par let uz nebudou ani vysokoskolaci v takovych poctech – zajimalo by me co to udela s najemnima cenama a kvalitou najmu v nekterych proflaknutych lokalitach, tak skolstvi tak jako tak prodelava uz odtucnovaci kuru. tim ze usetris za komponenty ti zbyde vic na poplatky u doktora i kdyz s nasim systemem nejmene 4mi primymi a neprimymi nepruhlednymi danemi dotovaneho zdravotnictvi nesouhlasim.

                                  co tam mas dal?

                                  0 0
                                • karliner  

                                  Řekl bych, že pašování je silné slovo, pašovali by, kdyby z dovezeného zboží neplatili clo a DPH, jestli něco dovozci OEM dílů porušují, tak možná interní směrnice výrobců a ty, myslím, nemají váhu zákona. Spojovat prodej OEM se stavem zdravotnictví nebo státní zsprávy je poněkud „paroubkovské“…

                                  0 0
                                  • kafac  

                                    Nemluvim o OEM, mluvim o cernem dovozu. Pasovani neni silne slovo. Prakticky vsichni obchodnici kteri maji nizsi ceny nez pres oficialni ho dovozce to vozi nacerno.

                                    A nespojuji prodej OEM se zdravotnictvim, ale cerny dovoz.

                                    0 0
                                    • obda  

                                      Prd tomu rozumím, ale nechce se mi tomu věřit. Co potom vykazují v účetnictví?

                                      0 0
                                    • karliner  

                                      Mohl bys popsat, co znamená v době jednotného evropského trhu „černý dovoz“? Fakt to nechápu.

                                      0 0
                                      • kafac  

                                        Jak muzu cloveku, ktery ani nevi ze Asie nelezi v Evrope vysvetlit neco tak sloziteho jako cerny dovoz…

                                        Ty toho bohuzel nechapes podstatne vic…

                                        0 0
                                        • Vilém  

                                          Kdyz jsme u toho shimana, tak neco dela i po evrope, takze zas tak jednoduchy to mit nebudes:)

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            No dělá tady v Evropě ty nejnižší sady na různé city biky a tam si myslím, že v e-shopech nebude moc velká bitka o tyto komponenty.

                                            0 0
                                        • karliner  

                                          Tak já to tedy vysvětlím za tebe. O černý dovoz by se jednalo v případě, že by dovozce za dovezené zboží nezaplatil ani clo, ani DPH a ze zisku z prodeje daně z příjmu a já nevím, z čeho ještě. Taky by se jednalo o černý dovoz v případě dovozu zboží, jehož dovoz je zákonem zakázán. O druhou situaci se nejedná, o první situaci nemáš ani jeden důkaz, jen dohady (možná).

                                          Možná se ti ale pletou trochu pojmy a za černý dovoz považuješ neautorizovaný prodej součástek některých výrobců, kteří trvají na distribuci svých (možná v Asii vyrobených) dílů a produktů výhradně přes své obchodní zástupce a partnery.

                                          Když to tak shrnu kolem a kolem, tak plácáš kraviny, podobně jako olkyc.

                                          0 0
                                          • kafac  

                                            Neplacam kraviny, narozdil od tebe vim o cem mluvim, a vim ze Asie neni v EU.

                                            Ono z Asie se vozi skoro vsechno, ne jen veci na kolo.

                                            Elektronikou pocinaje a nahradnima dilama na Skodovky konce.

                                            Proc kupovat chladic na feldu za 650,–Kc kdyz v Asii stoji 125,–Kc?

                                            A kdyz je limit bezcelniho dovozu (pro soukrome osoby) zhruba 3500,–Kc proc tech chladicu nevzit treba zrovna 20 a pak to treba na Aukru po 350,–Kc prodavat?

                                            Trosku Off Topic – vcera ve zpravach byly cerny Vietnamsky jatka, prasata ubijeli na zemi, maso porcovali mezi krysama.

                                            Ale to tebe jako zakaznika nezajima ze? Tebe zajima hlavne cena…

                                            Patrim do te stastnejsi skupiny lidi, pro ktere neni cena hlavni prioritou ;)

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              Hele, to nemá cenu, jeden o voze, druhej o koze. Začal jsi u pašování, pak jsi ubral na černotu a teď jsi skončil u chladičů na feldy a vietnamských jatek, která jsi viděl v TV. To nikam nevede.

                                              Co se týče těch TV zpráv a masmédií vůbec, doporučoval bych ti buď si přečíst knihu od Ignacia Ramoneta – „Tyranie médií“ nebo se juknout na film „Vrtěti psem“. Nebo se aspoň řídit zlatým pravidlem pro konzumaci zpráv – „nevěř ničemu, co slyšíš a polovině toho, co vidíš…“

                                              0 0
                                              • kafac  

                                                IMHO pasovani a cernota je to samy, u chladicu se ti snazim demonstrovat jak to funguje na konkretnim prikladu. S tema Shimano dilama to funguje stejne, akorat neznam konkretniho cloveka co to vozi.

                                                Ja na rozdil od tebe se nebavim v teoreticke rovine…

                                                Ty si myslis ze to tak nefunguje, a ja vim ze ano.

                                                To s tema Vietnamcama byla reakce na tvuj jinej post (kterej se me nechtelo hledat) ze je pro tebe prioritni cena, nikoliv pozadi co za tou cenou stoji.

                                                Ano, mas pravdu… to co bylo v televizi je velice slabej odvar toho, ceho jsou ti lidi schopni.

                                                0 0
                                            • ememem  

                                              Trosku Off Topic :-) – nerob su iluzie o miestnych bitunkoch, dorazaju ako to ide aj tam, jestli si myslis ze tam krysy nie su…

                                              0 0
                                          • marszy  

                                            Ten důkaz jsou ceny dílů.

                                            0 0
                                      • Volf  

                                        Vážně věříš tomu, že výrobce kol si objedná třeba 20 000 sad komponentů a předem ví, že jich smontuje jen 10 000 a zbytek prodá do e shopů, tak že to není černota?

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Já ti nevím, černota podle zákona to není, možná v morální rovině, ale to se dostaneme zase do spekulací, jestli se tím jenom nesnaží vyzužívat skulin v trhu.

                                          Já jako spotřebitel jsem rád, že to tak funguje.

                                          0 0
                                        • drtyc  

                                          az si pujdes do obchodu koupit licenci na pouziti kola a nepujdes si tam koupit kolo, tak se muzem zacit bavit o tom, ze je tohle cernota. do te doby je jakykoliv zpusob regulace nakladani se zbozim po zakoupeni ze strany dodavatele nic nez skoro-monopolni nesvar.

                                          0 0
                                          • Volf  

                                            Deklarovat něco jako montážní díl a pak to prodat jako produkt pro maloobchod je podle mého stejná prasárna, jako obcházení cla nebo DPH.

                                            0 0
                                            • karliner  

                                              V případě, že se díly od sebe liší jen tím, že jeden je zabalen v krabičce a stojí dvojnásobek, tak to bezesporu prasárna je. Ale ze strany výrobce.

                                              0 0
                                              • Volf  

                                                Ale to by jsi musel předělat celosvětový systém symbiózy mezi výrobcem konečného produktu a výrobcem dílů, protože tzv. OEM díly jsou prostě v každém odvětví.

                                                0 0
                                              • Bumerangista  

                                                Co rozložené náklady na vývoj, marketing, budování distribuční sítě, odovody na sociální stát, a podobně?

                                                Dle mého názoru se to nedá nazvat prasárnou z hlediska výrobce.

                                                Obecněji, když už odstraníme možnost, že Číňané nerespektují duševní vlastnictví (a to jak smluvní, tak obecné jako patenty), tak zůstává fakt, že západní svět, tedy my, jim to duševní vlastnictví tlačíme na základě vidiny zlomkových nákladů a tedy většího zisku. Ve stejný moment jim ale nakupujeme výrobky, kde to duševní vlastnictví není započítané. (Idea, že budou slepě vyrábět a nebudou schopni se to naučit, a dokonce si to sami prodat, byla od začátku naivní.) Je to jeden obrovský tunel západního světa, jenom není přímočaře a okamžitě vyčíslitelný.

                                                Příklad: Dělám v telekomunikacích a například v České republice už 2 ze 4 mobilních operátorů mají vše dodávané z jiného světa (Čína a Indie).

                                                Vize: Za chvíli se tam odstěhuje například výrobna Škodovek, a za dvacet let si budeme libovat, jak je možné to samé auto nakoupit za desetinu, přitom se stejnou technologií, a jak je ta česká firma špatná, když za to chce tolik peněz.

                                                0 0
                    • mastihuba  

                      hele a když si 12plzeň koupíš v lídlu za 20kč a v grandhotelu nebo někde v bordelu za 100kč, tak ti to divný nepřijde? :)

                      0 0
                      • Pavel  

                        Nepřijde mu to divné. On si tu Plzeň nakoupí v lídlu a do toho grandhotelu nebo bordelu si vezme ssebou :-))

                        0 0
                      • mr.antik  

                        Nejlíp na netu, čili v bordelu (mým pokojíčku:-)

                        0 0
                      •  

                        chceš přirovnávat kaměňák k grandhotelu nebo bordelu, nebo si myslíš že to kameňák tak na to má nárok?, tak si tam choď a nakupuj tam anebo to prodávej jestli bude komu.

                        0 0
                        • mastihuba  

                          chci jen říct že každej obchodník má právo si najít svého zákazníka.

                          0 0
                          •  

                            to je pravda, ale zákazník není hloupá ovečka

                            0 0
                            • mastihuba  

                              Tady v Brně by se našlo pár příkladů dražších i levnějších kameňáků, všechny mají svoje plusy i mínusy a nemyslim že do těch dražších chodí jen hloupý ovečky. Já něco nakupuju na netu, něco přes kamarády a něco v kameňáku, kterej mám 200m od hokny a i když patří mezi ty dražší, tak si rozhodně nemyslím že by mne škubali.

                              Ty v práci taky určitě neděláš za pac a pusu.

                              0 0
                    • kafac  

                      Je to trosku slozitejsi nez si myslis. Prodejce do te marze (v kamennym krame) musi zahrnout najem, prodavace atd…

                      Navic musi nasmlouvat urcitej pocet zbozi predem, kdyz ho pak neproda, nebo klesnou ceny prodela… Tebe to sice jako zakaznika asi nezajima, ale az krachnou vsichni kamenici, tak koupe novyho kola bude proste sazka do loterie. Na netu za dobrej peniz vyberes bajk snu, oni ti ho poslou a treba zjistis ze ti nesedi. Co ted? asi prodat… jenze ouha!! ono je takovejch lidi vic, takze najednou je na trhu spousta bazarovejch kol…

                      A nakupovat treba boty, hadry, a spoustu dalsich veci bez vyzkouseni, bez toho aniz bych to videl… no.. nevim… nevim

                      Nebudem si nic nalhavat, kamenici to nemaji moc lehky… hodne lidi si v kamennym obchode vyzkousi kolo, helmu, boty, obleceni a az vyberou tu spravnou velikost podekuji a hura na net…

                      0 0
                      • drtyc  

                        14dni vraceni zbozi.

                        0 0
                        • kafac  

                          Ano nauctuje ti naklady s tim spojene, a divil by ses co se tam da vsechno zapocitat.

                          0 0
                        • marszy  

                          Ukaž mi eshop u kterého si budeš posílat sem tam kolo v ceně cca 50 000kč je proto ,že ti nesedí velikost nebo , že barva byla na tvém vyšeptaném lcd jiná červená než je v reálu:-))Lidi jsou vychcaný jak díra do sněhu:-))

                          0 0
                      • karliner  

                        To, že krachnou všechny kamenné obchody nenastane. Většina lidí kola a doplňky nakupuje v kamenných obchodech. Myslím, že na eshopy se vymlouvají ti méně schopní majitelé kamenných obchodů.

                        0 0
                        • MaPa  

                          Hodně kameňáků pochopilo že stará éra jejich dominance skončila a přizpůsobila se. Že to jde je často vidět (A obchod kde to nepochopili, je alespoň u mne ztracen). Pravda, skladem je třeba míň věcí, ale prodejna může fungovat jako výdejní místo, čímž se přitáhnou lidi z jiných e-shopů, lidi si můžou vyzkoušet hadry a doplňky, opět to budou preferovat nad konkurenčním e-shopem, pokud tu bude servis, určitě to při návštěvě vnímnou a když budou mít problém třeba i přijdou… Můžou hned konktréně poradit nad problémem. Pokud bude personál fajn, rychle nachytaj (jako stáhnou k sobě) spoustu lidí. Jde to. A tohle je jen jeden z mnoha způsobů jak jít dál.

                          Kamenné obchody tu budou dál, ne každý je v cyklistické technice a vybavení tak zběhlý jako useři na B-F. Jde jen o to rozšířit si působnost na větší sortu lidí.

                          0 0
                          • kafac  

                            Ale to uz se nebavime o kamennym obchode, ale o e-shopu spojenym s kamennych obchodem… ze?

                            0 0
                            • MaPa  

                              Viz první věta mého původního příspěvku. Jestli si někdo myslí, že bez přizpůsobování se potřebám zákazníků v dnešní době přežije, ať to zabalí rovnou.

                              0 0
                              • Volf  

                                Absolutní potřeba zákazníka může skončit až u slevy 100%. Je to stejné jako by jsi se lidí zeptal, zda chtějí platit daně.

                                0 0
                                • MaPa  

                                  Nemůže. Protože by si tím znemožnil nákup. Všchno má své limity a zákazník je chca nechca musí respektovat.

                                  Potřeba zákazníka nemusí být jen honba za lepší cenou, byť to tak dnes vypadá.

                                  Vidíš to moc černobíle. Je spousta zákazníků kteří jsou ochotni zaplatit vyšší cenu. Jen za to musí dostat něco jiného – např. lepší přístup, radu atp. Konec konců někde jinde tu píšeš že to taky tak děláš.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    Já to psal jako nadsázku. Souhlasím s tebou, že všechno má svoje hranice. Já netvrdím, že jsem nikdy nic nekupil na netu, ale na druhou stranu jsem natolik patriotem, že se snažím podporovat svého obchodníka. Můžu tam zajít na kafe, poklábosit, půjčit si kolo, o kterém víme oba, že si nekoupím, donesu mu flašku k Vánocům a protože vím, že musí z něčeho žít tak ho netlačím do nesmyslných cen a on na druhou stranu ví, že provozuji tři kola a hlavně mám dost kamarádů, kteří si nechají poradit kde mají nakoupit. Obchod není o ceně, ale o tom, že obě dvě strany musí být s realizací spokojeni. A taky tady někde píšu o tom, že slevy obecně považuji za věc, která je natolik nesystémová, že škodí, protože vytváří promiskuitního zákazníka, který příště zase utratí tam, kde ušetří dvacku. Takže si myslím, že obchodník se musí přispůsobit v péči o zákazníka a kulturností místa kde prodává, ale ne cenou, protože slídiči po cenách tě stejně dlouhodobě neuživí. Každý hobby obchod má svoje sklaní zákazníky, kteří vytvářejí jeho image a živí ho.

                                    0 0
                                    • MaPa  

                                      Jsem rád že se shodnem. Mám podobně známý cyklokšeft, se super člověkem, bez problémů ho doporučím známým, když něco potřebuju rychle servisovat a nemám na to čas já, dám mu to, prostě má mojí důvěru. Občas pokecáme, je to fajn. Ale to je přesně ono – za to pohodový prostředí akceptuju vyšší ceny než třeba v jiných servisech, občas si u něj i něco koupím, ale on dobře ví že zrovna komponenty si u něj kvůli ceně nekoupím. Na druhou stranu mi svaří rám což mi e-shop (;-))odkud beru komponenty neudělá.

                                      Takže snad jen tolik, že když si kamenná prodejna najde své zákazníky, tak si nemusí shánět v asii dodavatele „neautorizovanejch“ komponentů a přesto nejenže žije, ale jak vidím tak se jí i fest daří.

                                      A teď zpátky k tomu přizpůsobování – kdyby snad zákazníci ubyli a byla potřeba se soustředit na sortu zákazníků kteří vyžadují nízké ceny komponentů, pak se prostě musí začít snažit shánět ty kontakty na asii, omezit nájem a zvýšit počet objednávek… Prostě se přizpůsobit potřebám zákazníků které mám k dispozici. Neudělá-li to, pak já se svými potřebami ho neuživím a proto píšu že to může zabalit rovnou. Tak asi tak.

                                      0 0
                                • kafac  

                                  Presne tak..

                                  Tady v te debate clovek presne pozna kdo se cim zivi ;)

                                  0 0
                        • kafac  

                          Ja nerikam ze krachnou, jen se ti snazim trosku nastinit situaci jak funguje v realu kamennej obchod a jak e-shop, a proc kamenak nemuze mit stejnou cenu jak e-shop (beru kamenak kterej e-shop nevlastni)

                          0 0
                • Jedlon  

                  No a jak by se Ti líbilo, kdyby Ti v práci řekl šéf, že děláš za moc peněz tak slev ze své ceny 35%? Je to možná hodně zjednodušené, ale princip je stejný. Zákazník je můj-obchodníka šéf, ale když mám denně několik dotazů na slevy, které jsou pod nákupními cenami tak nevím co si myslet.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Zvážíš jestli nejít dělat něco jinýho a nebo tu cenu obhájíš. A nebo budeš dělat za levnějc…

                    Víc možností už není.

                    0 0
                    • Jedlon  

                      Naštěstí je pořád většina lidí normálních a nakupují za moje ceny, takže nějak žijeme. Ale je pravda, že za doporučené ceny výrobcem jsem už hodně dlouho nic neprodal. Takže nahrazuji normální marži marží menší a potom s tím souvisí více práce za méně peněz, ale člověk se musí přizpůsobit, jinak by v té dnešní džungli nepřežil…

                      0 0
        • Stanley_vy  

          Mně byla při projevení zájmu o 9,5k zlevněného bika nabídnuta ještě další pětistovka slevy a bike dovezen až domů. :)

          0 0
    • kubad  

      zeptat se můžeš, nějak se s prodejcem domluvíš pochybuju že si nechá utéct kšeft za 40 tyček

      0 0
    • mr.antik  

      Z pohledu prodejce záleží, jestli je to akce výrobce (tj. on ho už zlevněný koupil) a nebo jestli se mu tam válí…

      Jinak 20 procent je standardní podzimní sleva, další 2000,– na doplňky v MOC zas tak velký náklady nebudou – pokud už je má na krámě…

      0 0
      • Superior  

        Právě, že neni:) … viz výše.

        0 0
        • antuch  

          chlapci, chlapci, to je zase debata…takle ti nikdo neporadí…pač nevíš, jaký má ten obchodník podmínky na předobjednávku a jaký má podmínky na doobjednaný kola.

          Zaláží taky, jesli se snižovala i VOC, když je menší MOC…

          prostě toho je moc…navíc čím dražší kolo, tak je věštinou menší procentuální marže.

          A z vlastní zkušenosti vím, že na doobjednaných kolech je většinou hovno. Třeba blbých 5000 (jen teoretizuju podle svých zkušeností). Připočti si náklady na stavbu, pak nějaká ta garančka, eventuální náklady na reklamaci a náklady na provoz a seš kde? Na kole máš skoro 22%, to je docela slušná cena…

          Já osobně bych se asi hambou propadnul, kdybych si měl říct o slevu.

          Nadruhou stranu je to tvá věc

          0 0
          • Superior  

            Nejsem obchodnik, tak to tak neprozivam, ale kus pravdy na tom asi bude. To, ze sem nerozvinul debatu na urovni je mi jasny, ale vis jak, kazdej litr dobrej. Kazdopadne dik za nazor.

            0 0
            • antuch  

              hele já v tom dělám dost dlouho na to, abch o tom aspoň něco málo věděl. A osobně, pokud bych ti měl zařizovat kolo, kerý není na skladě, obtelefonovávat to a ty bys pak přišel, že chceš ještě nižší cenu, tak bys mě dost nasral. Obchdoník není sponzor a mám pocit, že si to spousta lidí dost plete.

              0 0
              • witmar  

                Obchodník není sponzor to máš pravdu ale je od toho aby se k obchodu stavěl jako obchodník…Já osobně slevu dostanu vždy a i na slevněmé zboží…Je to zcela jednoduché stačí to říct na rovinu a je jedo o co se jedná např na autodíly jsem dostal slevu 35% a jsem se jen zeptal jestli by nebyla nejaká slevička… 10% je zcela běžná sleva a není problém. Např. včera v RockPointu na slevněné návleky dalších 7%… Když se nezeptáš nic nedostaneš a jestli jsou pro obchodníka 2 litry hodně a není to trotl tak Ti dá jinou nabídku… Vždy je prostor pro vyjednávání..Ani psaná cena není konečná…

                0 0
          • kcvalin  

            Jo, trapny to mozna je. Ale zas 2minuty strachu a mozna dostanes nakou slevu, mozna ne… Kazdopadne lina huba holy nestesti. – Ja bych to zkusil. Ale jestli jsem toho prodejce donutil mi objednat kolo, tak bych to nestavel do ultimativni roviny – pak bych teprve mel duvod se za sebe stydet.

            0 0
          • kafac  

            Je to naopak, cim drazsi zbozi, tim je vetsi procentualni marze

            0 0
            • mates555  

              u kol ne…je lepší prodat 5 kol po 10000 než jedno za 50000 kde si ještě každej vyžebrá slevu takže je na tom prd …

              0 0
              • antuch  

                tohle je svatá pravda…spousta z vás by si to měla zkusit z druhý strany pultu

                0 0
            • antuch  

              a kdopak ti to řek?Babička z perníkový chaloupky?Nebo spíš pernikovej dědek?

              0 0
    • t29  

      Zajdi tam s tím, že to kolo chceš, ale ještě bys k němu potřeboval toto a tamto, a máš na všechno dohromady právě jenom těch 40 tisíc. Takhle by ses s rozumným prodejcem mohl domluvit.

      0 0
      • Superior  

        Nechci to právě stavět takhle ultimativně, protože si ho asi koupim, tak jako tak:).

        0 0
        • treatt  

          Ustoupit pak muzes, ale uvidis, jak se k tomu postavi on ;) to neni ultimativni, proste to nadhodis, co s tim udela. Ze o to kolo mas fakt velky zajem, ale jeste vahas a tohle by mohlo byt presne tim jazyckem na vahach ;)

          0 0
        • gazman  

          No však jo,když řekne že ne tak ty řekni že neva a ber ho bez těch drobností.Víš jaké ojeby a lži vypouštějí prodejci aby prodali?Vůbec se neboj přitlačit na pilu.

          0 0
        • Hejdik  

          Nejjednodušší postup v takové sitaci asi je,že přijdeš na prodejnu projevíš zájem o koupi kola a nadneseš,že u konkurence ti nabízí třeba za obdobný ,nebo stejný model ještě doplňky v hodnotě 2 000 zdarma.

          Jak píšou jiní asi by si těžko nechal ujít takovej kšeft a ty nebudeš vypadat drze ani vychcaně.Prostě hodíš do placu regulérní nabídku na uzavření obchodu,no a pokud ti na to neskočí,tak tam můžeš přijít druhej den s tím,že konkurence už nabídku stáhla,nebo že daný model vyprodala a hotovo.

          Prostě musíš prodejci dostatečně namazat med kolem úst,něco v tom smyslu",že si chceš koupit kolo u nich,protože ti je jejich obchod sympatickej",a že jsi na ně slyšel dobré reference,nebo tak něco:-)Tak zkus a uvidíš…a pak se pochlub jak jsi dopadl.

          0 0
          • mastihuba  

            s konkurencí bych hned nezačínal, aby bylo smlouvání oběma stranám příjemný, tak musí byt pohodová atmosféra a tu zmíňka o konkurenci docela narušuje. :)

            0 0
            • Hejdik  

              Tak jako asi pořád lepší,než přijít do obchodu a vybafnout,že chci zadara doplňky za 2 hadry:-)))

              0 0
          • JSt  

            myslim, ze normalni clovek, co kupuje kolo za 40 tyci nema duvod kvuli dvema prutum ze sebe delat takovou pi*u. to uz si muzes rovnou podat ruku s bendou :-)).

            0 0
            • drtyc  

              no ale tady nikdo nerikal, ze chce za 2t doplnku v nakupnich cenach, tak bych si tu p* nechal na jindy a co si budem povidat obchod od obchodu se dost lisi jak moc to bude obchodnika bolet.

              0 0
              • JSt  

                o to nejde. jde o formu. nevidim problem se zeptat: nedate mi slevu? ale vymyslet si nejaky naivni pohadky…?

                0 0
                • mastihuba  

                  náhodou smlouvat je dobrý. Tobě to ušetří peníze a obchodník má radost když jej moc neohneš. Mnohdy koncový ceny jsou postavený tak aby byl prostor ke smlouvání a ve výsledku měli dobrej pocit obě strany.

                  Bolest je když kšeft nastaví ceny na hranici bídy a ke smlouvání ani nevznikne prostor, koupíš levně a ze kšeftu odcházíš s blbým pocitem žes nic neusmlouval a nis nedostal slevu :)

                  0 0
                  • JSt  

                    nerikam nesmlouvat.

                    jen rikam, ze je ubohy prijit s podobnym jako hejdik. to by musel byt prodavac hodne hloupej, aby neprokoukl :-)). kdyz bude chtit prodat, tak hejdika jakoze vsecko zbasti. kdyz nebude chtit prodat, tak ho posle… (mozna i tam) ke konkurenci, kde mu slevu podle nej daji ;-).

                    0 0
                    • mastihuba  

                      ze života :)

                      zákaznice: pane vaše konkurence srovnala vaši cenu co s tím budete dělat?

                      prodejce: nic

                      zákaznice: a proč?

                      prodejce: naše zařízení je stále lepší a kvalitnější

                      zákaznice: pane ale takto jsem si náš hovor původně vůbec nepředstavovala

                      0 0
            • Hejdik  

              Nikomu nic nevnucuju,jen jsem přidal další možnost,jak se postavit k tomu co zakladatel vlákna řeší,toť vše.

              Já osobně bych třeba nikdy takovou záležitost neřešil,protože by mě asi nikdy nic podobného nenapadlo,že bych něco kupoval a automaticky za to chtěl něco zadarmo.

              Ale co se týká té konkurence,tak nevím,proč to u vás vyvolává takovou negaci.Já jsem si třeba kupoval loni LCD TV a když jsem si procházel obchody,tak ten typ,kterej jsem si vybral měli v jednom obchodě za 26 tisíc a hned vedle za 23 tisíc a protože obchod kde měli tu dražší na mě působil důvěryhodněji,tak jsem si tu TV chtěl tadši tam.Prodejci jsem oznámi,že vedle ji mají za 23000 a on mi řekl,že se v pohodě domluvíme a prodal mi ji za stejnou cenu.A neměl jsem rozhodně žádnej pocit,že by nebyl rád ,že jsem si tu TV koupil u něho.Prostě zmínka o konkurenci pro mě není nikdy na úplně na škodu.

              Ale jak jsem napsal výše,osobně bych nikdy nešel do obchodu s tím,že bych dopředu požadoval nějakou slevu,nebo zboží zdarma.

              0 0
              • Frostty  

                Mohu se zeptat pokud to není tajný kdes tu LCD kupoval? Tohle zažívám dennodenně a už mi to nepřijde ani divný, prostě každý chce ušetřit, ale já zas chci vydělat = takže se prostě domluvíme.

                0 0
              • mr.antik  

                S timhle bych taky neměl problém. Ale když si tu pohádku o konkurenci a ceně vymyslim, tak už to je trošku ojeb.

                0 0
              • camlost  

                tv jsem kupoval loni. na netu jsem nasel oficialni doporucovanou koncovou cenu (cca 42? tak nejak). pak cenu beznou v e-shopech (nejlevnejsi cca 31 nebo 32, zbytek asi 33–34).

                a pak jsem dosel do mistniho obchodu a rekl jsem, ze chci tu a tu tv a prodavac: „hmmm, tu budu muset objednat. dival jste se na internetu, kolik stoji?“

                ja: „jasne, nejakou predstavu mam. nejnizsi cena je asi 31, standardni asi 33 az 34.“

                on: „tady vidim, ze doporucena koncova je 42. tak moment, ja se zeptam majitele…“

                ja: „no tak pokud se te cene priblizite, budu samozrejme rad, ale jsem pripraven za zaruku v miste bydliste par tisic priplatit.“

                nebudu to protahovat, nabidl mi 33. tak jsme se domluvili.

                jen me zaujalo, ze me na to navedl sam, ja jsem si prisel koupit tv a obvykle o cenach nesmlouvam – bud na to mam, nebo ne.

                (omlouvam se za offtopic)

                0 0
                • drtyc  

                  co by se stalo kdyby si rekl tisicovku a ne par nebo drzel hubu ;-)

                  0 0
                • marszy  

                  Někteří zákazníci ,ale vcházejí do obchodu s tím ,že si vyzkouší velikost nasajou info a už ani nedebatují o cenách a utíkají na net.

                  0 0
          • jecnak  

            Pokud tvrdis, neco co neni pravda, pak se mi zda, ze lzes, nebo ne? Jestli lzes pro dva tisice, kolik jich musi byt, abys kradl a kolik abys… Pripada mi to mirne receno ubohy.

            Neco jineho je, kdyz mam opravdu nabidku na jine kolo jinde s nejakou sluzbou navic a za stejnou cenu. Pak je hloupost se neozvat a nerict na rovinu jak se veci maji.

            0 0
            • drtyc  

              kdyz zakaznikovi nabidnes zbozi, ze je uplne supr trupr a zamlcis jednu dve veci na ktery mozna neprijde ale hlavne ho nenapadne se zeptat dokud si nevyzkousi… lzes pak taky?

              0 0
              • jecnak  

                Skryte vady muzes reklamovat. A jinak na co presne narazis? V slusnym odchode te na kole nechaj bez problemu projet. Ale lhat kvuli cene mi prijde trochu ubohy.

                0 0
                • Medunka  

                  Neznáš: kdo nekrade okrádá svoji rodinu? Todle jen tak z lidí nedostaneš

                  0 0
                • drtyc  

                  narazim presne na to co je podstata obchodu. ty jako obchodnik sis zbozi treba prohlidnul a zkusil a prijde k tebe jouda, kteryho odhadnes, ze mu to vecpes za takovou palku. ted jen zamlcet vsechny minusy ktery to ma proti jinymu typu kterej nemas ty a proti dalsimu typu o par trid nekde jinde kterej treba mas ale tipnul si joudu, ze do toho uz nepujde, tak proc mu davat argumenty vahat. takze zamlcime minusy co jsou s tim co prodava konkurence zavazny, rict jeden banalni nedostatek a vyzdvihnout vsechny plusy. skryty vady jsou jina kapitola.

                  todle je live-obchod v kamenaku a pak jeste trocha hrani si na kocku a mys a tak okolo. takze rikam proc si nepomoct a nezkusit nalomit obchodnika. taky s tebou nebude jednat 100% „spravne“ protoze ani nemuze znat u vseho vsechny minusy a stejne ti to nacpe pokud si te na tu vec otipuje. tim tuplem pokud mas ten den fofr. nevim jak je to u vas ted s krizi pred vanocema…

                  0 0
                  • jecnak  

                    No dobre kdyz uz jsme u tech jemnych rozdilu. Neprijde ti rozdil mezi zamlcet a lhat? To co rikas je vsechno pravda a je na tom postaveny obchod. Zakaznik, pokud chce to nejlepsi, ma se sam starat. Prodejce mu neni povinen vysvetlovat, ze tohle je sice supr, ale levnejsi je mozna i lepsi, byt ne tak hezky apod. Nikdo ho nenuti kupovat u toho ci onoho prodejce.

                    Ja osobne klidne nakoupim u nekoho, kdo je drazsi, ale nedela ze me vola a nevesi mi buliky na nos. Taktez kdyz proste nemam cas zjistovat a obihat, tak jdu nekam a koupim a neresim a vim, ze jsem treba mohl koupit levnejs.

                    Ale abych si vymejslel ze tamhle Franta ve vedlejsi Lhote ma akci na to stejny kolo a vy me ho teda dejte levnejs, na to fakt zaludek nemam.

                    0 0
                    • K2  

                      Tady asi nikdo nehraje pokra, nikdy nenakupoval na arabském tržiti a nikdy nebalil ženskou…

                      Každopádně jsem rád, že jsem tady na BF ve společnosti velmi čestných bikerů, kteří nikdy nelžou :-)

                      0 0
                      • RomanH  

                        V Asii jsem byl nekolikrat, smlouval jsem tam bez problemu, ale podle me to patri do systemu, kde nemas uvedeny ceny zbozi. U nas ceny uvedene mas, tak nebudu smlouvat treba v pripade e-shopu a delat ze sebe p..u, jak rika JSt – rovnou si vyberu, kde jsem spokojen a maji to nejlevnejsi (narazim na akce typu Nasli jste nekde zbozi levneji ?)

                        0 0
                        • mastihuba  

                          nadruhou stranu, když mám nějakej kšeft poruce, tak mu aspoň chci dat šanci k výdělku a ne to hned objednávat z nejlevnějšího netu. Podle mne je fér známýmu obchodníkovi říct že uvažuju o nákupu jeho sortimentu a v ten moment začíná debata, co, proč, zakolik… Pak už je na mě jakou variantu si vyberu.

                          0 0
                        • marszy  

                          Ale na tržišti začínaš smlouvat na ceně ktera je cca 3 vyšší než je hodnota zboží ,pokud usmlouváš cenu na 1/2 tak i tak vydělal a ty odcházíš s pocitem výtěze.

                          0 0
                      • jecnak  

                        Zrejme mam min ohebnou pater a kvuli par korunam nebudu lhat a pred nekym se plazit. Pokud ti to pripada ok, pak je to tva vec. Srovnavat to s pokrem podle me neni na miste a srovnavat to s balenim taky neco vypovida.

                        0 0
                        • K2  

                          Nelžu, ale je to něco jako v obchodě:

                          Vychválit přednosti a zamlčet nedostatky. (Ženské taky nosí Push-upky :)

                          Osobně si hledám nejvýhodnější nabídku a když ji najdu, tak se zeptám ve svém obchodě jestli mi to za tu cenu prodají také (buď mi nabídnou podobnou cenu, nebo si to koupím tam kde se mi to vyplatí)

                          Každopádně SUPa neodsuzuju za to, že se chce zeptat na slevu, je to jeho věc.

                          Na druhou stranu mě serou lidi, kteří vědomě koupí kradené zboží (protože to bylo výhodné) U hodně zánovních hezkých kol majitel nedokáže podat info o původu, případně se přes více inzerátů člověk dovolá na tutéž osobu

                          0 0
                      • obda  

                        Ty při balení ženské vědomě lžeš?

                        0 0
                    • drtyc  

                      uvedeni me v omyl poskytnutim neuplnych informaci (pokud je ma) je pro me uplne ve vysledku stejny jako mi lhat.

                      0 0
          • antuch  

            já myslím, že pokud to kolo není na krámě, tak obchodníkovi žádný peníze nikde neleží ladem. Nejde mu o to to za každou cenu prodat, když to fyzicky nemá. Takže když bys třeba na mě jako obchodníka tohle vyvalil, tak tě pošlu do ******…kůli 2000 konečný marže mi to za to nestojí…

            Protože ve finále já prodám jedno kolo za 10, kerý mi hnije na krámu a mám na něm stejný peníze a navíc 10 litrů doma

            0 0
            • K2  

              Já to vidím jinak.

              Scénář 1: Je konec sezony, lidi kupujou málo a teď ti přijde na krám týpek Superior a zajímá se o kolo, ze kterého bys mohl mít cca 8-ku. Pak začne smlouvat o doplňky za 2 litry, které pro tebe mají hodnotu v nákupu třeba 1,5. Přistoupíš na hru, řekneš, že doba je zlá a že doma rodina trpí a že tak velkou slevu, že kdyby jsi dal, tak budeš mít sotva na režii, ale že oceňuješ to, že je to velký kšeft, který k tobě přišel udělat a nabídneš doplňky za litr (nákupka/tvoje ztráta 7–8 stovek) Nakonec Sup bude hrdý na to, že umí dobře smlouvat a odnese si doplňky za litr a obchodník bude mít kšeft a zisk cca 7 tísíc za půldne telefonování a půl dne sestavování kola.

              Scénář 2: Obchodník řekne, že není charita a že slevy nedává, SUP se nasere a objedná z ebay.de, které mimochodem je snad už v češtině, nebo zachytí, že existují nějaké Canyony a lidi jsou s nimi spokojení = kšeft nikdo mít nebude…

              Scénář 3: Obchodník řekne, že není charita a že slevy nedává, SUP kolo miluje a i přes to si ho koupí v tomhle krámě. Drsňák obchodník vyhrál, tak se to s kaštanama koncákama musí. Navíc byl ještě úspěšný a podařilo se mu střelit za původní cenu 2 roky starý model přilby, kterého se dlouho nemohl zbavit a zamlčel SUPovi, že se mu pod přilbu téhle velikosti už určitě nevejde šátek :)

              Scénář 4: SUP úspěšně usmlouval 3 litry na doplňcích, marže na výprodejovém kole byla malá a obchodníkovi zůstaly 3 litry marže. SUP na jaře přišrouboval na sedlovku dětskou sedačku a co se nestalo do měsíce mu prdl svár mezi horní a sedlovou trubkou. Blbci v Lappieru dělají co nejlehčí kola a vůbec nepočítají s rodinným provozem. SUP nasadil zpátky původní zánovní sedlovku a s historkou, že sjel z obrubníku a co se nestalo, rám prdnul. Prodejce dobroděj posílá kolo na reklamaci na vlastní náklady, naštěstí byl úspěšný a poslali mu nový rám, který však musí kompletně nastrojit komponenty z původního kola a poslat k dodavateli prdlý rám. to celé trvalo lehce více než měsíc během sezony a mezi tím se musel pravidelně omlouvat SUPovi za zdržení „oprávněné reklamace“ a dokonce oficiálně odpovídat na písemnou SUPovu stížnost na pozdní vyřízení reklamace. SUP samozřejmě není žádný amatér a pochlubil se o svých špatných zkušenostech svým známým na BF – jen ať si to prodejce vyžere (má se více snažit)

              Nejlepší je, když je spokojený jak obchodník, tak zákazník :) Který pak příběh je váš :)

              0 0
              • marszy  

                Nejhorší je to ,že to není fikce ,ale občas i tvrdá realita hlavně ten poslední odtavec!

                0 0
              • Volf  

                Scénář 3: Na něj pasuje moje letitá zkušenost v obchodě. Někdy je nejlepší ten kšeft, který neuděláš. Každý by si měl uvědomit, že hrdost je někdy více než zpackanej obchod.

                0 0
    • mastihuba  

      já bych začal debatu s tím že se mi to docela líbí, ale mám jen na investici do 40kk, to už by se měl slušnej obchodník chytnout do debaty. :)

      0 0
      • drtyc  

        pritelkyne tlaci na pilu. mam jen 35papiru co mi pro ni date, at da pokoj.

        0 0
    • Hornet  

      Ked bike nema este na predajni, ponukni zalohu, nech vidi ze ho na istotu beries a nenapadne sa opytaj na pripadnu zlavu na doplnky, za opytanie fakt nic nedas. :-)

      0 0
    • Pavel100  

      můžeš to testnout v obchodňáku, u benziny, v autoservisu nebo v restauraci a třeba někde uspěješ:-)

      0 0
    • vikicek  

      No já nevim, to je jako kdybys přišel a řek „Koupim od vás tohle o deset litrů slevněný kolo když mi dáte zadara camelbak a blikačku.“ Ale je to na tobě :)

      0 0
    • nox159  

      podle me je to uz trochu blbe si o neco takoveho rikat, za zkousku nic nedas mozna ze ti ty doplnky zdarma da ale zda se mi to blbe. do supermarketu taky neprijde ze kdyz si koupis 20 rohliku a reknes jim ze k tomu chces 100g salamu zdarma? :D

      ja bych raci koupil to kolo za tech 40k doplnky bych si klidne zaplatil ( pokud je prodejce v poho ta by ti na ne dal slevu nebo by ti dal treba blikacku zdarma nebo neco podobneho) a pri dalsim nakupu bys u nej mel nejakou vyhodu a moh bys dostat slevu na dalsi veci co tam budes nakupovat.

      pokud budes chtit ke sleve jeste neco zdarma tedka tak ti podle me vyhovi bo jde o slusne prachy ale pak jak tam prijdes tak uz si bude rikat :" to je ten co zas bude chtit neco zdarma.." z toho moc mit nebudu… :)

      0 0
      • jIrI___  

        Segra si kupovala kolo (obyč Kellys za 10k) a chtěla si k němu rovnou dokoupit prkotiny jako jsou tachometr, držák na flašku, přední/zadní blikačku a brašničku pod sedlo. Prodejce ji to dal všechno ke kolu zdarma i když o tom, že by chtěla aspoň slevu, neřekla ani slovo… Takže u kola za 40k bych se na tu slevu klidně zeptal a nepřišlo by mi to ani trochu blbé.

        0 0
        • miki  

          Zajímavé ,můj známý kupoval kolo cca za 30K a dokupoval taky takový prkotiny jako blikačku a tacho a blatníky a prodejce mu dokonce naúčtoval i práci za montáž!! .Tak v tom krámě už neveme ani za kliku.Přišel na to až doma když počítal co vlastně včechno platil.

          0 0
          • Superior  

            Já vim, že je to jiná branže, ale v souvislosti s tímhle typem diskuzí na b-f(vztah zákazník/prodejce) si na to vždycky vzpomenu. Když sem na brigádě ve Státech pracoval v jedný hospodě, ptal sem se jich, proč lidi co reklamujou jídlo, že je studený, pak že moc horký a ve finále potom co ho sežerou nechtěj kvůli tomu zacálovat, nepošlou do ******, řekli mi, že pro ně je měřítkem spokejenosti zákazníka to, jestli se vrátí nebo ne, a že tomu se všechno podřizuje…takže to měl samozřejmě zadáč

            0 0
            • gumid  

              Nechci moc komentovat tvůj požadavek,každý máme zjevně svou představu o vyčůranosti..

              Jen by mě zajímalo, jak by jsi reagoval na takovýto požadavek ty, kdyby se role obrátily.

              Někdy se říká, že než špatný obchod, raději žádný.

              Jasné je, že marže jsou někdy „nad“ přijatelnou mez, nemyslím si však, že „smlouvání“ je cestou k přiměřenějším ce­nám.

              Předpokládám, že se k tomuto obchodníkovi chceš vracet častěji ( na servis, dokupování dalších věcí atd. )=tady se určitě najde prostor z jeho strany k poskytnutí "slev " pro tebe – ve formě slevy z dalších nákupů, nižší ceny servisních prací, přednostnímu převueztí kola na servis atd.

              0 0
              • karliner  

                Co je prosimtě marže nad přijatelnou mez? Každý obchodník ať si prodává s jakou marží chce, když si nějaký dá marži milion % a najde si svoji cílovou skupinu, kterou přesvědčí, že nakupovat u něj je to nejsprávnější, proč by to nedělal??? Mám na mysli zákazníky, kteří platí soukromými penězi…

                0 0
            • gumid  

              Nejsem zastáncem takovéhohle „dojení“ a „slevičkáře“ nemusím… a nebo jinak – zkus se brát takhle za slevu někde jinde … ( tvůj příklad ze států…hm, někde ale nakonec přece majitel vydělat musí. Jen tím, že tam budeš chodit a chtít to za nulanulanic – tím se asi neuživí ).

              0 0
        • vikicek  

          Kolik je sestře a jak moc je pěkná? :D

          0 0
          • drtyc  

            heleho neda si pokoj a neda. nejdriv wojtkova sestra ted jiriho sestra… nebo to byl nekdo jinej a mate rozdeleny teritorialni vody?

            0 0
            • vikicek  

              Na žádnou wojtkovou ségru si nepamatuju (ale to neznamená, že jsem se o ni někdy zajímal, jednoduše nevim :) . Ale tohle byla narážka na to, proč asi dostala ty doplňky zadáčo, ne aby mi dohodil ségru :D

              0 0
          • jIrI___  

            Klídek ;-)

            0 0
        • antuch  

          jen tak off topic…na kellysu za 10 (pokud je z předobjednávky, jako že byl v tvým případě určitě)je skoro stejná marže jako u doobjednávanýho kola za 40…

          0 0
        • marszy  

          Ta cena 10tis byla ofis nebo po slevě?

          0 0
      • Jedlon  

        Jako obchodník můžu o žádostí zákazníků o slevy psát minimálně seminárku. Podotýkám, že mám eshop i kamenný krám a roční náklady se pohybují někde k mil. Situace na trhu je taková jaká je a marže jsou hooodně nízko. Můžu vždycky vypěnit, když zákazník mi řekne o slevu na bundu, kde je DMC 4000, já ji prodávám za 1700, on si mně najde podle nejlevnejsiho a napise mi, ze ji bere za 1000. Anebo ze ji veme, kdyz mu k tomu dám jeste kalhoty. Pomalu si už začínám připadat jako charita. Takových případů mám denně několik. Já vím, že je to hezké zkusit, ale na slevněném zboží o desítky % mi to připadá spíše trapné a zákazník se sám shazuje.

        0 0
        • marszy  

          Oni si myslí ,že ta cena co je přeškrtnutá je tam jen tak a ,že na tý ceně ve slevě máš ještě cca 40%.

          0 0
    • Blade  

      ..a mezi tím si to tady tvůj prodejce pročítá a lochčí se, až se za břicho popadá.

      0 0
    • antuch  

      já myslím, že pokud to kolo není na krámě, tak obchodníkovi žádný peníze nikde neleží ladem. Nejde mu o to to za každou cenu prodat, když to fyzicky nemá. Takže když bys třeba na mě jako obchodníka tohle vyvalil, tak tě pošlu do ******…kůli 2000 konečný marže mi to za to nestojí…

      Protože ve finále já prodám jedno kolo za 10, kerý mi hnije na krámu a mám na něm stejný peníze a navíc 10 litrů doma.

      0 0
    • Marccoo  

      slevu ke slevě,ty jsi ale hanebný fracek :)

      Né fakt,asi bych se dost styděl,ve 30 letech by jsi mohl být trochu soudný.

      Žádnou slevu bych ti nedal,hůlkovou mastí bych tě namazal :)

      0 0
    • 4rri  

      V tomhle případě mi nepřijde blbý říct si o slevu.Neprodávám sice kola,ale přijde mi pro mě výhodnější,když za mnou někdo přijde,ukáže mi v katalogu co chce,dá mi zálohu a hned jak to přivezou,tak si to vyzvedne.Nebude mi to ležet na krámu,nebudu v tom mít x tisíc a doufat že si to někdo koupí,ale zas na druhou stranu říct si o konkrétní částku je divný.

      0 0
      • felix.org  

        zlatý autosalony, tam mi nabízeli slevu ještě dřív než jsem se na ni sám zeptal :-D faktem ale je, že si pak na garančce vyfakturují třeba 800,–Kč za litr oleje… :-D

        0 0
        • Horyna  

          To já zase dávám k dobru jak mi v Opelu při garančce vypustili nádržku se směsí do ostřikovačů a nalili novou jiný barvy a pěkně naúčtovali :-)

          0 0
          • mr.antik  

            to je běžná praxe snad u všech značkovejch servisů…

            0 0
          • felix.org  

            minulej týden mi napsal palubní počítač, že je potřeba dolít olej…volám do servisu, ujistit se, jakej tam patří a borec: klidně dojeďte, máme tady litr za 936,–Kč, říkám děkuji, koupím si ho tady vedle za 425,–Kč…zloději :-)

            0 0
            • gumid  

              Ale vůbec ne zloději…přece se na ty slevy někde vydělat musí. Nic není zadarmo! Tady platí ono okřídlené „nechci slevu zadarmo“.

              0 0
            • Volf  

              Kde prodávají Long-live oleje ta tak přítulnou cenu? Jo pokud nechceš platit za long-live oleje, tak se nech auto ,, překlopit ,, na pevný interval a dávej tam levnější olej. Ono to dost lidí neví že to jde.

              0 0
    • nox159  

      nebo mu rekni ze si zaplatiš doplnky a at ti k tomu da kolo zdarma ;-) mohlo by to vyjit podle toho co tu čtu :D nebo tam posli starou ( pokud je co k svetu a pokud nejsi žarlivka ;-) a treba prodavac slevi jak u jiriho segry… :D

      0 0
    • krokus  

      Hm, já jsem si u kola za 60 tisíc neřekl o nic. Vlastně jo. Po 5 km se mi porouchala vidlice Reba), musel jsem ji reklamovat. Chtěl jsem po prodejci, aby mi nechal Rebu předělat na poplock. Lockout byl totiž na korunce a prodejce mi před nákupem tvrdil, že jen stačí dokoupit poplock a namontovat ho. Nebyla to pravda, musel by se vyměnit celý motion control. Stálo by to asi 1600. V krámě mi nejprve řekli, že to není problém, že je jejich chyba, že mě špatně informovali, ovšem za několik dní mi volali, že to nepůjde, a když se mi to nelíbí, můžu kolo vrátit. Musím říct, že tak vytočený jsem dlouho nebyl. Kolo jsem ale samozřejmě nevrátil.

      0 0
      • kubad  

        každý se může splést, ale aspoň ti korektně nabídli možnost vrácení kola

        0 0
        • krokus  

          3 zaměstnanci mi tvrdili 3 různé věci. Chtěl jsem pak ještě po nich, jestli by mi nemohli napsat záruku samostatně na vidlici, abych ji mohlk jednoduše prodat a koupit si jinou. Ani to ale nešlo. Vím, že z formálního hlediska asi nic špatně neudělali, jen jsem čekal trošku velkorysejší přístup…

          0 0
    • MARIN  

      Ja kdyz bral naposledy kolo hned jsem si nadiktoval co k tomu chci (2×duse, nejake naradi, podsedlova brasna, 2×kosik s lahvema a pumpu). Kdyz jsem pro kolo prijel bylo to vse nastrojene a dostal jsem to jako bonus gratis.

      0 0
    • tom_777  

      Ja mám teď období návratu do kameňáku – skoro vždycky se to nějak udělá aby cena byla obustraně výhodná – třeba vše od SRAMU uměj kluci za stejný prachy jako na netu. Nechat si posílat třeba dva řetězy a destičky mě přijde naprd.

      Celý kolo mám na jaro objednaný taky a pokud střelym CrossMaxy SLR10 jako sundaný z novýho kola, tak kolo s katalogovou cenou 99 bude hluboko pod 70.

      Voni to stejně všichni kupujou ze stejnejch zdrojů…

      0 0
      •  

        tak to taky je správný, já s tím taky ve svým okolí nemám problém, nekteří prodejci tohle ale pochopit nechtějí

        0 0
        • kubad  

          co mají pochhopit?

          0 0
          •  

            ale nic,modří vědí

            0 0
            • kubad  

              modří nic nevědí

              0 0
              •  

                modří vědí kde dobře nakoupit

                0 0
                • karliner  

                  Dalo by se říct, že jsi KubuD umlátil argumentem :-)))

                  0 0
                • kubad  

                  modří vědí, já taky vím, ale pořád sem nepochopil co mají někteří prodejci pochopit

                  0 0
                  •  

                    modří vědí jestli nějakej prodejce chce za xt přehazku na krámě sedmnáct stováků tak je prostě nenažranej nebo si není schopen sehnat levnější zdroj dílů aby byl se svojí marží spokojen, modří už toho mají tenhle týden dost, jdou na oběd, za chvilku domů na tenis a do tohoto tématu už nebudou vrtat,hezký víkend

                    0 0
                    • mates555  

                      modří hlavně pochopili,že z XT přehazovaček a kazet,epiconů a sidů v kameným obchodě nevydělají a prodvají kola řádově do 2OOOO(spíš míň)+adekvátní doplňky,obleče­ní…+drží nějaký díly na opravy ,kde se snaží držet maximální sortiment a výběr a snaží se maximálně vyhovět zákazníkům,protože je velký předpoklad,že když si pán koupí krosa za 15ooo tak může za měsíc přijít a koupit to kolo pro manželku a otočí se 3OOOO což je jako 2 sidy pro který si přijdou nějaký přelétavci a budou loudit nižší cenu…a kolik myslíš že je denne zákazníků na sida a kolik na kolo do 10k…a ještě jedna důležitá věc…procenta za obrat nejsou pro zákazníka,ale obchodníka…proto nechápu neustálí argumentovní,že kdyby udělali obrat a bla bla bla mohlo by to být levnější…

                      nevim kdes přišel na XT za 17OO…třeba X.O by se měla prodávat kolem 5OOO a za cenu na eshopu ju ani nenakoupí…a když mají stejný zdroj tak na tom můžou mít do 1O%…no to by mě takovej kšeft ani nebavil…

                      tohle platí pro malý město jako je žďár…25000 lidí…ve velkám městě to může fungovat jinak…ale třeba v Brně sem viděl na pultech nový Mars vidlice,první réby atd…takže to bude s dílama asi všude podobný…max se zvednou ceny prodávaných kol…

                      0 0
                      • tom_777  

                        kecy prdy – ty malý krámy na malejch městech si hejčkaj místní nadšence co tam měsíc co měsíc pár tisícovek nechaj. Kdyby kvůli ničemu jinýmu tak kvůli obratu určitě. Prostě jako stálej zákazník můžeš mít lepší podmínky. To platí v každým obchodě – nejen s kolama :D

                        0 0
                        • antuch  

                          kecy prdy sou ty tvý…

                          je to tak jak říká mates, já to můžu potvrdit tady v Trutnově (cca 35000 obyvatel).

                          A já u´ž to ani neřeším, je mi jedno, že sem nechodí lidi por x.o a xtr a sidy…pro mě je důležitý prodat kolo od 10 do 20. Prodá se to rozhodně rychleji než nějakej SID.

                          Mám tady už 2 roky vidle od RS za stejný prachy jako na Kpkole a nikdo je nechce, takže sem řek definitivně ne dražším věcem. A lidem to říkám upřímně, nebudu objednávat přehazku XT a prodávat jí za 1700, abych na ní měl 50 korun. Za to to vážně nestojí.

                          A na druhou stranu, kolik asi prodá eshop kol za 10000? Asi tolik jako my SIDů…

                          Podle mě se ta nabídka vyprofilovala takle a já s tím problém nemám…

                          0 0
                          • mates555  

                            souhlas…:-)

                            0 0
                          • tom_777  

                            no já věrně nakupuju v kameňáku, za kterej taky v „hobby závodím“. Servisy a oblečení beru vždycky tam. A spotřební věci většinou taky. Pokud se vezme jako reference koloshop tak za ty ceny dostanu většinu věcí. Kámoš teď tak bral crossmaxy a gumy geax. Já třeba tretry ,kliky, kazetu a řetězy… běžky XD

                            0 0
                    • treatt  

                      Covece Ty jsi na tu XT prehazku asi hodne fixovanej, co? :-D

                      A reknu Ti jedno. Za ovci se opravdu nepovazuju a presto, kdyz jsem si skladal silnici, sel jsem za svym oblibenym kamennym prodejcem. Ano, vyslo me to o kus draz, nez kdybych si to sehnal na netu. Ale vis co? Dal jsem mu to rad. Protoze kdyz se cokoliv podela, vyjde mi vstric, kdyz rozstrelim rafek, pujci mi svoje predni kolo, abych mohl o vikendu jezdit, protoze si s nim skvele popovidam, protoze kdyz mam s necim problem, poradi a pomuze mi. A mne to na rozdil od Tebe za to stoji. Stejne jako kdyz si chci koupit vino, tak nepujdu do Lídla jen proto, ze to tam je levny. A kdyz potrebuju sehnat jednou za cas sedlovku, tak se domluvim s Hnojem, ktery mi ji rad a ochotne sezene za bezkonkurencni penize. Proste je to o tom, co chces.

                      To samy Vietnamci tady u nas v ulici pod kanclem. Maj vsechno o 30% drazsi minimalne, nez v supermarketu, ale svet div se, kdyz si chci koupit plechovku coly, predstav si, do Makra kvuli tomu nejedu..

                      0 0
                      • maajkee  

                        jj, je s tím se nedá nesouhlasit. Na druhou stranu, já si kolo strašně rád skládám sám, baví mě to, tak nakoupím komponenty na netu. Když ale třeba kupuju hudební nástroj, nebo nějakou aparaturu, tak taky zajdu do svýho oblíbenýho kameňáku a vezmu to od nich, nebo mě to objednaj, i když to je třeba o litr dražší, takk ale skvěle poklábosím, trsátka mě občas nějaký nasypou atd. Internet dost odlučuje lidi a vůbec komunikaci mezi nima.

                        0 0
                        • Hnoj  

                          Bohužel v dnešní době nemá mnoho lidí chuť komunikovat a pochopit podstatu problémů. A navíc 99% lidí řeší jen a jen cenu. Budeš se divit, kolik se dá ztratit zákazníků, protože odmítneš slevit. Koho zajímá komunikace, když může ušetřit 50Kč? :-/

                          0 0
                          • kcvalin  

                            Samozrejme 5Okc je relativni (treba u lepeni na kolo, nebo u karbonoveho ramu). Ale komunikace je dulezita. Je to smutny, ale realita je asi takova, jaks napsal. To, ze usetrim par penez (par minut, ktery travim praci, za kterou jsem placenej) me neudela stastnejsim.

                            Na druhou stranu, spousta lidi, kteri me obklopujou, nejsou v mych ocich hodni toho, abych se s nima da nejake komunikace poustel a tedy jsem radsi, kdyz je nemusim poslouchat.

                            0 0
                          • Volf  

                            Hele to máš sice pravdu, ale je otázkou, jestli na takto promiskuitních zákaznících můžeš postavit svoji existenci. Celý problém s OEM díly vyvolává pouze Shimano, protože se chovají jako prasata. Na jednu stranu chtějí mít originální centra a na druhou stranu tolerují skutečnost, že jim uniká do volného prodeje raději nezjišťované % OEM dílů.Kousek výše popisuje Treatt svoji zkušenost se stavěním kola a já se pod takový postup podepisuji. Kupuji v kamenným obchodě a mám s nima již takový vztah, že pokud jsou v neděli ve městě, tak není problém se sejít u obchodu a koupit potřebné a dokonce už i díl z majitelova kola jsem měl půjčený. Celé to podtrhování cen je podobná situace jako různé dotace. Je to škodlivý nesystémový nástroj, který jen porušuje rovnováhu obchodu a umožňuje určitým ,, obchodníkům ,, fungovat, ale bohužel tím kazí trh. Zajděte si do nejbližší sámošky a chtějte slevu na rohlíky. Smějete se? Ono je to ale stejné a je zajímavé, že toto nikom nepřijde ani na mysl. Je to dáno tím, že neexistuje pekárna, která by prodávala OEM rohlíky třeba na hod dogy a výrobce párků v rohlíku je prodával bez zpracování. A rady o tom, že si má kameňák otevřít i e shop jsou stejně trapné, jako to, že by si mohl třeba pořídit řepkové pole. Problém je očividný. Ve chvíli kdy konkurence nesoupeří kvalitou služby, chováním a profesionálním přístupem, ale jen podtrháváním cen, protože prodávají na prasáka díly, které nejsou určené do přímého prodeje, tak je to podle mého naprostá sviňárna. A jen se divím, že EU na jednu stranu nařizuje téměř i zakřivení okurek a tyto věci, které destabilizují volnou soutěž toleruje. No a ve finále když si uděláte rozbor cen tak zjistíte, že nejvíce se kšeftuje se Shimanem. Zkuste si na netu najít Campu s 30 % rozdílem v ceně oproti ceníkovým cenám.

                            0 0
                            • marszy  

                              Tohle pochopí jen obchodník , ale vysvětlovat to zákazíkovi je hodně těžké.Proč se zákazníci nedožadují si koupit Škodovku nebo televizi , pračku na součástky přímo u výrobců a dodavatelů za OEM ceny , že si to doma sestaví.Proč díly nekupujou u výrobce?To by s nima Škodovka rychle zatočila (dodavatelama) jen by si někdo stěžoval a dodavatel končí.Jinak všechny tyhle tahanice si musí vyřešit obchodníci a dodavatelé a né to řešit tady.Bohužel žijeme v ČR alias banánová republika.Pokud tu bude znatelná předposranost , nechut a brečení ovčanů tak se nikam nehneme.Chtělo by to tak 2 sezony s cca 50% propadem prodejů na vyčištění trhu od těch co vytloukají klín klínem a pak musí prodávat díly za OEM ceny i níž aby přežíli.K čemu jsou mi marže 30 % na předobjednávku když obratem uvidím to samé zboží s 15% marží na netu.Tak prostě příště neobjednám a kopnu dovozce do ****** at si to sám prodává na netu .Za dveřma se třesou další dovozci kol a prosí o to aby jsme je prodavali.Domluvím se s více ochodníky a uděláme si značku sami (a je vidět viz Canyon ,že to jede a je tam na to prostor) a nikdo mi nebude nabourávat cenu v sezoně.Pokud je špatná sezona a lidi nechtějí kupovat tak slevou je k tomu nepřemluvíme!Jinak jistý dovozce kol a není to Author nám dlužíl nějaké peníze , bohužel keš nemá tak poslal zboží,že by první vlaštovka?

                              0 0
                              • Volf  

                                Souhlas. Pěkně napsáno. Bohužel naše jak naprosto správně píšeš banánová republika si z bývalého socializmu a bývalého kapitalizmu z 20. let minulého století vybrala to nejhorší a vytvořila systém, který snad vyjma Balkánu / nemyslím tím Slovinsko / a Ukrajiny nemá ve světě obdoby. Systém, kde podvod dnes znamená etalon a standard v chování a jednání od ekonomických a politických špiček až do nejspodnějších pater. Stačí jen naprosto ,, logická ,, věc a to ta, že zdanitelné plnění ti vzniká okamžikem vystavení faktury a ne jak je to v civilizaci běžné, až po zrealizování platby. No a nejhorší v kolařině je to, že místo toho aby se kšefty začali bránit, tak mlčí, protože pořád věří, že bude líp.

                                0 0
                                • karliner  

                                  Nechci nijak prudit, ale docela by mne zajímalo, kde jsi přišel na to, že v civilizaci je běžné, že zdanitelné plnění (pokud mluvíme o DPH) vzniká až po zrealizování platby? Pokud vím, tak minimálně ve Velké Británii a Rakousku tomu tak není a obě země považuji za celkem civilizované.

                                  0 0
                                  • Volf  

                                    To netvrdím že nemusíš mít pravdu, ale v těchto státech bude zase neplacení faktur stejně jako daňové podvody posuzováno jako trestný čin. A vycházím také z toho, že v civilizaci je normální faktury proplácet.

                                    0 0
                              • jecnak  

                                Celkem tenhle pohled chapu, ale neni neco spatneho spis na tom, ze je jina cena OEM a jina pro trh? Dalsi vec co me zarazi je, ze nektere eshopy dodavaji veci od dovozce (zde zminovany Lange) a pritom maji ceny jako ostatni, ktery „pry“ prodavaji OEM? Neni to tedy spis tak, ze nekteri obchodnici svadeji svou neschopnost na „sedy prodej OEM“? Neni neco divneho na tom, kdyz dovozce diktuje prodejcum MOC a pokud jdou pod ni, pak jim dal nedodava? Neni to nahodou kartelova dohoda?

                                Hodne otazek a pritom zadna odpoved v tomto vlakne…

                                0 0
                                • mates555  

                                  ceny diktovat dovozce nemůže…jsou to pouze doporučené maloobchodníx ceny (dop. MOC) a trestání za jejich poušování je proti zákonu…

                                  proč jsou ceny v eshopech jiný než v kameným i když je dovozce stejný je už několikrát řešená a zde zodpovězená otázka…

                                  0 0
                                  • jecnak  

                                    Nj, ale presne to dovozci v CR delaji. Vim minimalne o dvou. Smutny je, ze se nikdo z prodejcu neozve.

                                    Co se tyce rozdilu cen, tak mam spis na mysli rozdil cen mezi e-shopama, kdy to nektery jsou schopny prodavat za stejnou ci nizsi cenu jako jini a maji to ofiko od Langeho. A ten e-shop ma i kameny obchod a prodava to tam za stejnou cenu. Jinak samozrejme cenotvorbe kramu v malych mestech a na vesnici rozumim a nic proti tomu nemam.

                                    0 0
                      • marszy  

                        Plně s tebou souhlasím!!!

                        0 0
                      • treatt  

                        Teda ted mi doslo, ze to zni ponekud spatne vuci Hnojovi. Abych to uvedl na pravou miru – kdyz jsem stavel silnicku, proste jsem neresil a sel za Marou z Bikebros, z tech duvodu, co jsem popsal vys. Hnoj je velice schopny a silnici by poskladal libovou za pekny penize, jak jsem mohl na vlastni oci u nej videt paradni ram Cinelli a za hodne rozumny penize. V te dobe jsem ho ale neznal..

                        :) toz jen takove doplneni pod carou, o vikendu jsem si uvedomil, ze jsem to napsal hloupe

                        0 0
    • Tomcat  

      Už dlouho mně nějaké vlákno nepobavilo.

      0 0
    • Volf  

      http://www.novinky.cz/…v-patek.html

      Využij toho…

      0 0
    • kali222  

      kdyz to tak ctu, tak je tu pevne spojene OEM= VZDY jen pouze netshop (kdo tu zminil, ze oemka byly normalne v kamenacich… drive, mozna jsou stale klasicky na pultu,ale ja si nejak nemuzu vzpomenout, kdy jsem naposledy krom obleceni neco kupoval v ciste kamennem shopu). vzdycky to byly „kouzelne vystavene“ cajky v nejake vytrince a domu se to nosilo v pytlicich a taskach i bez tech zakladnich montaznich manualu, ktery bavaji k oem. jak jsem zminil uz jinde, vzdycky jsem cumel jak puk, kdyz me nekdo prekvapil krabickou a to uz jezdim, rekneme… hm par let :) opravdu jsem si jako malej capart myslel, ze kolove dily NEMAJI krabicky :) tak kdyz uz je tu to hrozne svinstvo oem produktu z netu, ze nikdo nevzpomene doby nedavno minule.

      0 0
      • jIrI___  

        OEM řidítka apředstavec jsem kupoval v kameňáku teď nedávno v Brně. Ale na cenovce bylo přímo připsané „OEM díl“.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.