• Corbett

    Většinou se kupují levnější kola ve výprodeji. Nyní Scott přichází z nabídkou 15% slevy na kola 2009 objednané nyní do 15.9.08 s tím, že kola budou dodány v třetím, resp. čtvrtém měsíci příštího roku.

    Už pěknou chvíli se hrabu v nabídkách všeho druhu a vybírám kolo, které bych chtěl na příští rok. Překlenul jsem hlavní otázku, zda to bude full nebo ht. Původně jsem byl přesvědčen, že si koupím fulla, ale nakonec jsem si to rozmyslel a řek že s fullem ještě chvíli počkám. Nyní se chci zeptat vás, jestli také někdo neuvažujete využít této akce a koupit si kolo scott. Pak jsem se chtěl zeptat ještě co říkáte na komponentovou skladbu kola Scott Scale 35. Je to můj největší favorit, ale věc ze které mám strach jsou náboje. Loňský model byl celý v XT a oni teď dají na takové kolo náboj Deore. Přijde mi to jako nepoměr, nebo to mají vychytané a ví co dělají. Jaký vy máte na to názor?

    Je mi jasné, že když si trochu připlatím, mám scale 30 na Crossridech. Je to také možnost, ale když jsem uvažoval o HT, tak jsem chtěl investovat max. kolem 40tis.

    Odkaz zde: http://www.scottmtb.cz/…9-aneb-3x15/ a http://www.scottmtb.cz/…le/Scale-35/

      
    0 0
    • TheIF  

      Myslíš, že má carbon na ht význam ? Já bych si za něj nepříplacel, teda pokud nechceš stavět extremně lehké kolo a pokud ano tak než Scotta s nic moc osazením tak bych raději bral třeba  9,45 kg Canyon ULTIMATE CF 7.0 MD

      Dal bych přednost AL rámu a špičkovým/lepším osazením a ještě bych se krásně vlez do 40K.

      0 0
      • jonti  

        Ono je to nejak divne, lebo minuly rok bol Scale 35 hlinikovy a teraz je ocelovy, je to uplne iny bicykel, takze sa neda porovnavat. Podla mna brat karbonoveho scale ma cenu iba 20 a vyssie, slabsie komponenty na ten ram je skoda.

        Ja by som urcite radsej bral karbonovy ram, tych 300–400g inde tak lahko neusetris, ked chces cielovu vahu okolo 9kg.

        0 0
      • MlokCZ  

        Taky bych to tak udělal. A u HT je zrovna nabídka perfektně osazených kol s dobrým rámem opravdu velká, když je limit 40tis.

        0 0
        • TheIF  

          Třeba takovej Radon ZR Race 9.0 za cca 40 000kč nevypadá vubec špatně.. váha pod 10kg, Foxka, Syntace, Crossmax ST, XT

          0 0
          • Corbett  

            Když už bych kupoval v zahraničí, tak bych vzal tu tolik propraného a prodiskutovaného canyona.

            Váha není to co stavím na první místo. Dokonce ani Fox nepoptřebuji, s Rebou jsem spokojenej. Jde mi o celkovou stavbu kola.

            0 0
          • MlokCZ  

            Taj zrovna tohle ještě navíc při té slevě je za tu cenu opravdu parádní.

            0 0
      • Corbett  

        Tu ani tak o carbon nejde. Není to to co bych preferoval a stavěl na první místo. Jde tu trochu o mojí pohodlnost, jistotu a hlavně neznalost jazyků. Věř tomu, canyon byl u mě hodně velkým favoritem a tebe konkrétně jsem chtěl požádat o pomoc při koupi. To je ale věc, které se nakonec vzdávám, někoho otravovat, protože jsem analfabet na jazyky. Scotty prodává v jednom solidním bike krámu ve Zlíně jeden můj známý a vše bych realizoval přes něj. To je ta jistota, které se trochu bojím při nákupu přes net. Teď se tu zrovna řeší patka na Canyon. Neumím si představit, že s každou blbostí bych někoho otravoval aby mi zprostředkoval nákup. Za ty prachy se dají koupit krásné kola, pár příkladů – http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… , http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… , http://www.trinnity.cz/DetailPage.asp?… , http://www.canyon.com/…uipment.html?… .

        Já tu ani nechci řešit jaké kolo si mám koupit, mě ten scott jeho stavbou docela sedí. Jenom mi přijde nepřiměřené, to jaké tam jsou náboje. Jde mi spíš o to, kdyby mě někdo uklidnil tím, že by mi řekl, to že se toho nemusím bát, že na tom jednu sezonu určitě odjedu. Před nějakým časem jsem koupil od kamaráda vypletené kola z jeho nového biku. Koupil jsem je na vedlejší použití. Byly to Alexy. Ve předu byl náboj Felt, vzadu nějaké Shimano. Ten zadní náboj mi vydržel přesně 1000km. To je věc, které se bojím. Když ti odejde přehazovačka, tak vyměníš přehazovačku, ale když ti odejde náboj, tak kolo musíš nechat přeplést, nové špice adt. To je věc co mě štve.

        0 0
        • MlokCZ  

          Když zmiňuješ Reactiona, tak ten je v zahraničí (třeba na CRC) o 10tis. levnější (tak jsem ho před měsícem koupil) než je ta sleva na Trinnity a i u nás by se asi dal výrazně levněji. Stačí zkusit osobně obejít pár prodejců a Cubu a zvlášť teď v září/říjnu (až budou známé nové modely a ceny) by nový model na předobjednávku dali s dost pěknou slevou, že by se dalo těm zahraničním 35tis. poměrně přiblížit. A přitom bys to stále mohl mít normálně přes krám v ČR a možná i poblíž bydliště (netuším z hlavy teď, kde je nejbližší prodejce Cubu a jestli by zrovna dal slušnou cenu, je to u každého prodejce Cubu jiné a osobně je navštívit se určitě vyplatí).

          0 0
          • Corbett  

            V poho, ve Zlíně je krám, který prodává Cube. Zeptám se, dík za info.

            0 0
        • TinkTink  

          Hele za sebe muzu rict, ze Deore naboje vozim na zimakovi – mam je tam, protoze jsou fakt levny a vydrzej tu sezonu – cca 2000km na nem…mozna i o trosku vic. Obcas je nutny je rozebrat, namazat…slozit, obcas se samy povoli (zadni je na to specialista – kazdej Deore co jsem mel se driv nebo pozdeji povolil u orechu – tak to je nutny pohlidat, ale vetsinou to staci dotahnout a je klid..aspon se u toho namazou :-D )…XT ani XTR mi to neudelal…

           

          Takze – ty naboje tam nemaj co delat, je to celkem srot.

          0 0
          • Corbett  

            Díky za názor k věci, tohle jsem chtěl slyšet.

            Jezdím také náboje XT a jsou v pohodě, ale tohle mi nevoní.

            0 0
            • TinkTink  

              No ja to nepsal proto, ze jsi to chtel slyset, ale protoze mam takovou zkusenost :-D…

              Osobne bych toho scotta vzal pouze tehdy, kdy bych chtel mit kvalitni ram – Scott karbon umi a jejich ramy co jsem mel, byly vzdy mechanicky hodne v pohode…HT bych se urcite nebal a i design maj velmi povedeny…

              Ale jinak ty kola jsou fakt dost drahy a ta vybava je proste jako na kole s hodne drahym ramem :-)

              0 0
          • mr.antik  

            Mám stejnou zkušenost, nic nevydržej a protože se v nábojich hrozně nerad hrabu, tak bych řek že je to ostuda celého kola, navíc ještě nějak nevěřim tomu karbonu (pokud nemáš neomezený prostředky a není ti líto kupovat po pádu novej rám)…

            0 0
          • destr  

            No já mám deore, mám na nich tak 9t a to jezdim v i v pořádnejch sračkách a do ted sem na něj nemusel šáhnout…ale taky se mi ted jaksi povolila ta matka na straně u kazety…ale dotáhl sem a jede perfektně dál, a že rozhodně ho nešetřím.

            0 0
            • Medviedok  

              tak specialne k tym nabojom deore napisem, co mi o nich povedal servisak ktory tam ma kazdu chvilu nejake na udrzbu / servis: jeden servisak povedal nieco v zmysle za tu cenu v pohode, ale celkove u shimana uz nie su poslednou dobou tie dolezite veci (konusy a loziskove drahy) to co byvali pred par rokmi. A druhy, jeho kolega, povedal, ze kazdy naboj aj shimano teda funguje, ked sa on staras, a ked sa on nestaras primerane najazdenym km a podmienkach v akych ich pouzivas, tak nefunguje…

              Kazdopadne ak ti na tom skote :) vadia len naboje a nic ine, tak pre mna by toto nebol dovod ist hladat nieco ine. Ked kupujes hotove kolo, asi tazko mozes cakat ze tam bude vsetko tak ako by si si to poskladal ty sam. Ved to predsa nie je nic neriesitelne, casom vymenis ak dosluzia (aj ked pri nabojoch je to trochu komplikovanejsie nez napriklad pri riadidlach, plastoch a pod.) Scale 35 model 08 sa mi celkom pacil, tento novy karbonovy neviem – do terenu by som ak nema byt Alu tak mozno radsej tu ocel nez karbon :))

              0 0
              • Corbett  

                Jasně, za každý názor děkuji. Co se týče carbonu, tak se toho nebojím, pokud ten rám je od firmy jako je Scott. Je nechápu tu stavbu kola. Proč neslevili třeba konkrétně na tom rámu a nenechali tu 35 ještě v alu, nebo nedali slabší řazení, ale zrovna náboje? Jezdím na nábojích XT a jsem spokojený, stačí mi. Mám druhé kola na deore, měním je na zimu a vím že ty náboje jsou nic moc. Také jsou z kola za 15 tisíc. Proč to ale strkají na kolo za 50 tisíc na carbonu? 

                0 0
                • TheIF  

                  Aby se vlezli do ceny a přece jen ty naboje nejsou tak na očích jako přehazka a vidla podle které to kolo pak vnutí neznalemu zakaznikovi v krámě.

                  0 0
                • Medviedok  

                  preco? Pretoze ludia povacsine reaguju ako ty (bez urazky!): zaujme ich karbonovy ram, naboje si bud nevsimnu, alebo ich preziju take ake na kole su, alebo ich vymenia dodatocne. Tak sa to robi aj s dalsimi komponentami, ved to je bezne. V obchode ide o to predat, nie postavit bicykel ktory bude zakaznika vozit v extaze az do smrti :) (a to je Scott z tohto hladiska este asi velmi v pohode firma, celkom ferovy vyrobca)

                  Co ale mna zaujalo: neviem presne tento konkretny ram aky je, ale tipujem ze medzi drahymi a lacnymi karbonovymi ramami bude asi nezanedbatelny rozdiel, ci nie? Preto otazka stoji, ci clovek nekupi za rovnake peniaze lepsie kolo s hlinikovym ramom nez s karbonovym (alebo inak povedane, pri tom karbone sa asi oplati este si priplatit), ci nie?

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Když jsem držel v ruce karbonový no-saint (levný rám) tak bych řek, že je při koupí nutné mít v kasičce peníze ještě na jeden záložní…

                    0 0
                    • Medviedok  

                      tak a teraz ti poviem ze ta asi pridu roztrhat ti ucastnici bf co na karbone od no saint jazdia, ak tu taki su. btw no saint to nebola nejaka holcici hudebni formace? :)))

                      0 0
        • TheIF  

          Podle mě na tom Scottu je mnohem více věci co na tak drahý kolo nepatří třeba ty kliky a i ty OEM SCOTT komponenty určitě nebudou žádná sláva…

          K objednání věci ze zahraničí znalost jazyku nepotřebuješ max si pomůžeš s gjugl překladačem a nějaký članek jak na paypal… ale jasný někdo má rad jistotu a raději nakoupí v ČR.

          Určitě se podivej po kolech CUBE které jsou i cenově (v UK) na urovni Canyonu (seznam prodejců) než zbytečně připlácet za značku.

          0 0
          • Corbett  

            Jo, ty kliky nejsou také žádná sláva, ale je to spotřebák. Zničím, vyměním.

            Máš recht. Asi se vy..ru na celého scotta.

            0 0
    • Attila  

      Že by byl SCOTT už tak zoufalej, že dává slevy na kola ještě než je doveze? :-)))

      0 0
    • Darkson  

      mě se líbí. jen to chce vyměnit kola(s tím se vejdeš do tý slevy 15%) a časem kliky, ale to je spotřebák

      0 0
      • Corbett  

        To už bych raději vzal tu Scale 30.

        Uvidíme, díky za názory.

        0 0
        • TinkTink  

          No jo, ale aby ta cena u 30 byla aspon trosku zajimava, tak by jsi musel sundat aspon 30%…

          Zkus se podivat jeste na toto – http://www.zamo.cz/…0/22444.html

          0 0
          • Corbett  

            Tohle kolo jsem mám také v hledáčku, ale PRO RACE 300. Nechám to být, jěšt si to projdu hlavou, pojedu omrknout kola na sport life a pak uvidím.

            0 0
            • TinkTink  

              Napis mi mail :)

              0 0
              • kovar  

                Tinku, chtělo by to vymyslet nějakou lest, jak Jirku na fulla posadit, aby to vyzkoušel.

                0 0
                • TinkTink  

                  Dat mu myho Nomada XL? :o)

                  0 0
                • Corbett  

                  Já na fullovi jezdím občas v práci, na takové předpotopní potvoře -:) ( škoda že nemám žádnou fotku, myslím, že by se ostatní pobavili ) Je to jednou za čas, dáme s kolegou 30 – 40km, projedeme město, cyklosteztezky, naučné stezky nad gymplem, na Letné, či Vršavě. Kola važí i s naší výbavou 30Kg, ale je to fajn, protože je to v práci. Vím ale po této pracovní zkušenosti, že by mi full seděl. Jenže mě sedí i HT a nemám s tím problém. Tu se bavíme o HT v rozmezí 40 – 50 tisíc. Pokud bych si bral full, tak bych určitě nechtěl slevit z mých požadavků na výbavu kola a tak vím, že bych si musel 10 minimálně připlatit a to je mi líto do kola vrážet.

                  0 0
    • skier  

      Nazdar, už to zase řešíš??? Jak po dovolené? Takže další změna, z fullu na HT :-))) Už jsi si konečně něco pučil na otestování?

      0 0
      • Medviedok  

        z fulu na HT? Ja som myslel ze ta zmena moze prebiehat len jednosmerne, a to presne v opacnom garde… :))

        0 0
        • TheIF  

          To jen u pohodářu a pak u chrtu co už mají hodně vytřepáný záda s hátečka :-)

          0 0
      • Corbett  

        Na dovolené bylo super, po ní v práci už hůř. Nic jsem si nepůjčil, protože mám strach z toho, že by se mi to zalíbilo -:) Je to těžký. Sednu na kolo a mám radost z toho jak to jede. Nic mi nechybí. Nemám potíže se zády s pohodlím. Proto jsem se rozhodl, že s fullem ještě počkám. Dokud to kolo ale nemám doma, není u mě nic jisté, tak uvidím. Trochu jsem se zlanařil akcí od scottu, řekl jsem si že udělám Leošovi Macíkovi kšeft, ale když to kolo je tak blbě poskládané.

        Někdy mi přijde směšné, jak se tu řeší kola a nakonec jsem tak dopadl i já -:)

        0 0
    • krokus  

      Dost se mi líbí Scott genius (30 či 40). Tolik peněz, které za něj teď chtějí u nás i v zahraničí, za něj ale dát nemůžu. Myslíte, že to třeba po novém roce trochu spadne? Např. na westbrookscycles­.co.uk stojí dnes model z roku 2008 1200 liber, zlevněno ze 1700 liber. Scott genius 30 2009 stojí teď v britských obchodech 2800 liber. Trochu nepoměr, ne?

      0 0
      • Fenous  

        On ten Genius 2009 bude predevsim uplne jiny kolo nez 2008.

        0 0
        • krokus  

          To je fakt. Vlastně nevím, jestli bych takové zdvihy vůbec využil, 130 na tlumiči by asi stačilo. Ale ta stopadesátka je lákavá:-)

          0 0
    • Lucke  

      takze lidicky, nechce se mi to tady cist ani nic tak, ale vse byl tak trosku hoax, fake.. a tato akce by se konat nemela..mel jsme info primo od dovozce scottu dnes :) zadnych 15procent sleva..

      0 0
    • stavo  

      A co akce 25 ? http://www.shopacek.cz/…n/index.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.