• HyperKoule

    Dobry den,

    Predem se omlouvam za diakritiku, nemam k dispozici ceskou klavesnici.

    Bydlim v Nizozemsku, do tohodle obchodu https://www.bike-discount.de/ to mam necelych 200km. Chci si poridit cross trekove kolo v cene okolo 20 000 tj do 750 euro.

    Nejsem zadny silenec do jizdy na kole, ale nemam rad bechani a tohle mi prijde jako alternativa, do prace to mam 23km jednim smerem premyslim ze zacnu jezdit do prace na kole. Nizozemsko je vicemene rovinka ale rad bych to vzal obcas i do mirneho terenu a obcas clovek potka v nekterych vesnickach dlazbu – kostky a proto cistokrevnou silnicka neni vhodna volba.

    Dokazal by mi nekdo poradit s koupi kola a nejlepe dostupneho na eshopu ktery jsem zde podal? Google mapy mi ukazuji tech 23km na kole, netusim jaka je realita, ale doufam ze se dostanu pod googlem udavanou hodinu.

    Muž, 180cm, váha mezi 80–85kg.

    Dekuji moc za rady, nazory a tipy.

    0 0
    • jecnak  

      Zkusil by si zavolat do toho jejich Megastore v Bonnu a poptat se, co maji skladem a na miste vyzkouset a koupit. Stejne kolem tech 750EUR mas na vyber jen par typu.

      0 0
    • Čipera  

      Určitě bych trekingové kolo nekupoval za 20 000 se dá dnes pořídit slušný bike na 29" kolech, které mají stejný rozměr jako trekingové kolo to znamená, že na ně jdou nazout trekingové pláště. U mtb o proti trekingu dostaneš lepší sportovnější posez, kvalitnější, pevnější a variabilnější rám. Když budeš chtít do terénu bude tam lepší vidlice a kdykoliv budeš moct nazout širší pláště.Zkusil bych se domluvit i s nějakým zdejším stavitelem, který ti za ty peníze postaví kolo o trochu lepší než koupíš v krámě.

      0 0
      • Jezevec70  

        A bude ho stavitel posílat do Holandska?

        0 0
        • Čipera  

          Když v holandsku nenajde nic slušného proč by to nešlo. Když jsem byl v dánsku tak tam maj stejná kola o 30% dražší než u nás. Kdyby to tak mělo být i tam určitě by se vyplatilo to poslat

          0 0
      • HyperKoule  

        Dekuji za odpoved.

        V kolech se moc nevyznam, co tedy dela ty trekingove kola tak drahe? Kdyz rikas ze v tehle cenove relaci uz to nema smysl? Ted nedavno nekdo kupoval na radu tohodle webu tohle kolo

        https://www.bike-discount.de/…e-300-559705

        Merida big nine 300 neco takoveho mas na mysli?

        0 0
        • jecnak  

          Jestli hodlas pravidelne do prace dojizdet, tak ti nezbude nic jineho, nez namontovat blatniky. Na vetsinu MTB jdou dat dlouhe blatniky na predni vidlici spatne a dalsi problem je se sirokymi palsti. Osobne bych trekinga nezavrhoval. V nabidce maji i nejakou Meridu s razenim v zadnim naboji. To by pro tvoje ucely nebylo take spatne – prakticky zadna udrzba.

          0 0
          • novas752  

            Na predni to jde uplne v pohode. Blatnik typu Topeak DeFender M1, ktery se upevni rozperou dovnitr krku.

            0 0
        • novas752  

          Jakoby „obíbenost“, člověk cyklistikou nepolíbený přijde do obchodu a řekne: „Chci kolo na ježdění po asfaltu a dobrých cestách. Silnička a cyklokroska je jen pro závodníky, horská kola pro šílence v terénu, já chci krose/treka.“ Málokterý zkušený cyklista, co se vyzná v komponentech atd., si trekové kolo koupí. A taky se na těch kolech nezávodí, neni tam podnět pro vlastní vývoj, ty kola zdědí několik let staré technologie z jiných tříd.

          Výrobci toho využívají a prostě je osazují hůř. Spousta začátečníků to horší osazení zprvu vůbec nepozná a tak jim to může „vyhovovat“ do doby než začnou pořádně jezdit nebo než sednou na něco lepšího.

          Máma si asi před 12ti lety koupila právě takovej počin asi za 15k a když jsem jí půjčil minulé léto svoje mtb (je to taky docela lowcost, z roku 2009, ale vylepšovanej), byla z něho úplně nadšená. Lepší lehčí převody, líp to řadí, lehčí (15,2 vs 13,3kg), tužší rám a stabilnější geo, díky slušným tlustším plášťům to jede líp, brzdí líp a je to pohodlnější. Takže teď přemýšlí, jestli to svoje za pár korun neprodá a nebude chtít mtb.

          0 0
        • novas752  

          To kolo v odkazu je docela dobre. Ma zakladni vzduchovou vidlici, razeni Deore… Brzdy jsou dno nabidky, ty by mohly byt lepsi (i kdyz tam asi moc kopcu nemate :) ). Individualni stavba by byla o neco lepsi, ale na dojizdeni je to OK, kdyz na to nandas lepsi plaste, pofrcis a bude to pohodlne a rychle.

          0 0
    • jonti  

      Klidne bych sel do neceho jako

      https://www.bike-discount.de/…607/wg_id-24

      Nepotrebujes super rychle ani lehke kolo. Blatniky a nosic se velmi hodi.

      Tech 23km na dojizdeni neni malo, jezdim 15–20km kazdym smerem a nekdy se rano musim docela premlouvat.

      0 0
    • HyperKoule  

      Koukam, ze dneska to fakt neni vubec lehke si neco vybrat, to je temi moznostmi.

      Razeni v zadnim naboji by bylo zrejme vhodnejsi uz z toho duvodu ze tady casto prsi a je dost vlhko, kola stoji na venku a prsi a prsi. To je asi duvod proc tohle reseni vidim u tech Holandskych kol. Akorat ty kola jsou tu hrozne tezka a vsichni jezdi pomalu, kdyz uz vidim nejakeho cyklistu jakoze cyklistu tak maji vetsinou MTB.

      Nosic se hodi, neni vsak podminkou, moc veci nenosim a kdyz se rano nepremluvim mam auto, akorat proste chci se dokopat do vice pohybu. To nemecko vybiram prave proto, ze je levnejsi nez Holandsko a oproti CZ mi to prijde podobne ty ceny. Rozdil jsem zrovna u te Meridy co jsem postoval videl myslim cca 500–900kc v prepoctu. Za cestu do CR bych dal vice.

      Blatnik moc neresim, pocitam s tim, ze se budu muset prevlekat – brat navleky na kalhoty.

      0 0
      • jecnak  

        Pokud bude kolo stat na desti doma i v praci, tak nepocitej, ze bude klasicka prehazovacka a presmykac dlouho dobre fungovat. Kola s razenim v naboji se delaji i modernejsi a sportovnejsi:

        https://www.bike-discount.de/…black-557414?…

        nebo sportovnejsi a vice silnicni

        https://www.bike-discount.de/…-8-eq-569227?…

        Vahove to nebude zadna hitparada – Cube uvadi 17kg, ale je to i s blatnikama, nosicem, dynamem v predni nabe a stojankem. Osvetleni se hodi – nemusi neustale resit baterky. Co se tyce blatniku, tak pokud nebudes mit zadne, nepocitej s tim, ze samotne navleky na kalhoty ti pomuzou – staci aby byla mokra silnice a budes od hlavy az k pate od vody a blata.

        0 0
        • Jakobo  

          Ty vypadaji dobre a kupodivu jsou i o neco delsi, to je stary znamy neduh trekovych kol. Ten Cube je dokonce i o nejaky mm delsi nez Centurion a je levnejsi, bral bych jej spis jestli bude sedet velikost. Co jsem tam videl za kola tak bude stejne kral cyklostezky a po par tydnech mu to bude jedno. Navic ma kotouce, takze v mokru a v zime nebude probrzdovat rafky. Za sedlo a svetlo taky +, ten Cube se mi zda praktictejsi. Jo a velke + za pevnou!

          0 0
        • Čipera  

          Jo na tendle styl kol jsem uplně zapoměl i když řikal že bude dojíždět každý den 23 km (nevím jesli pouze tam nebo i zpátky) což je docela dost. Proto jestli by nestal za zvažení ten bike na 29" s pevnou vidlí a lepších trekingových pláštích váha bude o 4kg i s výbavou jinde což bude dost znát. A nebo se kouknout po nečem jiném podobném myslím že winora, je to nemecká firma dělá taková kola s torpédem. A v nemecku bude určitě dobře sehnatelné. A co jsem koukal maj i přívětivější ce­ny.

          0 0
          • jecnak  

            Ten Cube je plastema a vybavou spis 29" bike s pevnou vidli. Proto i ta vaha. Ono to tim vybavenim krasne o 2kg naskace.

            0 0
            • Čipera  

              jo to je pravda. Stejně pokud nemá možnost stavby toto asi bude nejlepší volba.

              0 0
      • Jakobo  

        Byl jsem loni na podzim 2× v Holandsku kvuli praci dole v prumyslovem arealu Moerdijk u Dordrechtu, mesto jsem trochu prochodil. Fakt, ze tam cykliste jezdi dost pomalu, kola jsou strasne, na opravdu peknem kole (cistem a funkcnim, nemluvim o kole s hazkou a 3 tacem) jsem snad nevidel nikoho a to ani v Rotterdammu. Vsichni se tam po stezkach motali jak netopyri, moc si nedovedu predstavit tam svihat rychlosti 25+ a pritom se vyhybat ostatnim. Navic by me asi vytacely skutry, ktere tam mohou jezdit po cyklostezkach. Znami z firmy mne vysvetlovali, ze je to nejaka kategorie skutru, ktera po cyklostezkach muze, tusim zluta barva nebo jak to jmenovali, ale obcas nekdo projede i na normal rychlem skutru. Nejhroznejsi byly ty skladaci kola, des a bes. Zlamane bowdeny, brzda radeji vyhakla, pac by pribrzdovala atd. Musim rict, ze jsem z Holandska moc nadseny nebyl a asi bych tam bydlet nechtel. To ale nesouvisi ani tak s kolama, jak spis celkove ten zivotni styl, pricmoudlych vic jak kdekoliv jinde, neuveritelne otravna kontrola na letisti atd. Jedine pozitivum fakt dobre jidlo jako ruzne tvarohove kolace s nejakou mandlovou naplni, jakekoliv jidlo proste super.

        Sorry za off topic. Ale kolo nejake pokud mozno funkcni= jednoduche, celoobvodove blatniky jak uz nekdo psal jsou zaklad. Jo a v tom Holandsku jsem v cykloobchodech taky nic moc poradneho nevidel, imho dovezt z Nemecka nebo CR je dobry napad.

        0 0
    • detoxy  

      Pokud ti nevadí berany, tak dnes jsou i „silničky“ do terénu. Označováno je to gravel nebo cx. Umí být pohodlná, rychlá, lehká a díky jednoduchosti spolehlivá, ale možná budeš mít problém s cenovým limitem. Já právě po 6-ti letech na crossce od Meridy, přešel na CX a je až překvapující jak univerzální kola to umí být.

      0 0
      • Jakobo  

        V tomto pripade blbost, to co postnul Jecnak je ideal a misto beranu radeji namontovat rohy kdyz uz.

        0 0
    • HyperKoule  

      Velice dekuji za nazory. Ta Merida se mi moc libi, ale vzhledem k tomu desti to asi proste nepujde mit normalniho MTB. Kolo bude doma v teple, horsi je to stani u prace, neprsi kazdy den, ale stejne se obavam ze to asi nebude dobry. Za predpokladu ze by stacilo kazdych par tydnu jen namazat protocit postrikat tak si na tu udrzbu najdu cas. Pokud bych ale musel jeste neco rozebirat kazdy mesic tak se toho radeji vzdam.

      Ten Cube je hodne podobny tem kolum co tady jsou. Tech 23km je jednim smerem takze 46km celkem. Jezdim hlavne v casech kdy jsou cyklostezky prazdne. Skutry tady maji dva druhy, je to podle obsahu/vykonu, zluta znacka je stejna jako maji automobily a jsou myslim do 40/50km pak je ted nevim zda zelena modra anebo cerna, oni jich tady maji nekolik a ta je prave omezena rychlostne. Presne ale nevim.

      On ten Cube vypada dobre, jen se bojim toho co to bude delat pri rychle jizde na tech kostkach, ne vsude je krasna cyklostezska.

      0 0
      • Jakobo  

        Cube si prave poradi s kostkama asi nejlepe diky sirsim plastum. Jestli to myslis v souvislosti s pevnou vidlici, tak toho se uz vubec neboj. Ja jezdim taky na pevne celorocne do prace. Je bezudrzbova a odpruzena by stejne mela problemy a ty kostky by nestihala. Co se tyce deste u prace prehodis pres kolo plachtu. Vozil jsem kdysi malou 1.6×1.8 m strcenou v brasne na nosici plus provazek nebo gumicuk a stacila. Ted uz mame nastesti kryte uloziste. Nebo se prodavaji prehozy na kolo. Nechavat kolo na desti 8 hodin, kdyz prsi stejne neni dobre pro zadne kolo.

        V tom Dordrechtu prave ty nizke kubatury litaly normalne po stezkach.

        0 0
      • Jakobo  

        At uz koupis jakekoliv kolo, hned k tomu prihod nejakou funkcni pumpu (dporucil bych Lezyne nebo kdyz uz levnou, tak neco od SKS), poradny zamek, nahradni dusi, lepeni, 2 kvalitni plastove montpaky a pak zakladni naradi jako nytovac retezu (nejlepsi je imho Kovys), nejake imbuse pro tebe klidne nejaky multiklic v sade se sroubovakem, nahradni retaz, pac nevis, kdy ti zrezavi, radeji nerez povrchovka, kosik na lahev, lahev a tam k vam nejaky zvonek nebo houkacku. Helma je samozrejmost. Jeste ten Cube ma dost kratky predni blanik, doporucoval bych dole vrtnout 4 dirky a blatnik prodlouzit az pod boty kusem sirsi tluste gumy nebo plastu, viko z kyblu atp. Nebudes mit zasvihane boty.

        Pokud si koupis jednoduchou brasnu, hodis ji na nosic a dovnitr se ti krome obleceni vleze i svacina a cestou domu nakup. Pak tam taky strcis i nejaky prehoz pres kolo.

        0 0
        • HyperKoule  

          Asi jste nevideli moje nakupy xD na ty fakt jedine autem.

          Vidim to na toho Cube, pojedu se tam nejaky blizky vikend podivat. Pritelkyne ma nejake starsi kolo takze veci doma jsou ale podivam se i v tom jejich obchode jestli tam nebudou ty znacky ktere zminujes, tady jsou tyhle veci predrazene. Dekuji fakt moc za nazory. Je lepsi se vzdy poradit s lidmi co maji nejakou zkusenost protoze prodavac je proste obchodnik…

          0 0
    • jecnak  

      Jak jsi nakonec dopadl?

      0 0
    • HyperKoule  

      Jdu kolo kupovat tenhle vikend a nakonec stejne asi pujdu do toho horskeho kola, koupim plachtu a budu jezdit jen za dobreho pocasi. Co tady vidim vsichni ti sportovci tady jezdi na MTB, ty kola s tim prehozem v naboji jsou fakt tezke.

      https://www.bike-discount.de/…e-300-559705

      Jsem odhodlany jit do te MTB Meridy.

      0 0
      • Čipera  

        Určitě uděláš dobře s mtb je to dost variabilní a dostaneš dobrej rám, když na to příjde dáš tam taky blatníky, nosiče a furt budeš na slušné váze. Ta merida za ty peníze nevypadá zle má to aspoň základní vzduchovou vidlici, nějakou už slušnější výbavu. Na jěždění, které to budeš mít to bude bohatě stačit. Pokud se rozhodneš jezdit víc a i zavítáš někde do terénu určitě to bude chtít upgrade brzd.

        0 0
        • Jakobo  

          No namontovat blatniky a nosic na toto kolo bude zas o trochu tezsi. Na vidlici jedine pres nejake objimky a ted nevim, jestli podkova na XCR ma vubec otvor na uchyt. Ty kola co postnul Jecnak by byly vhodnejsi. Maji uz blatniky, nosic dynamo a svetlo v cene a to se promitne i do hmotnosti. Pokud to vsechno das na tu Meridu, budes nejmin na 15 kilech.

          0 0
          • Čipera  

            Ani ne půl hodinka práce maximálně jak nosič tak blatníky.:-) osobní zkušenost. Jestli má úchyt na blatník to nevím, ale je spousta alternativ třeba do hlavové trubky atd...... Když koupí lepší nosič třeba od SA tak k němu úchyty dávají. Přečti si původní dotaz nahoře, chce jezdit občas i mírný terén a bude jezdit 23 km do práce a na to ty kola co postnul ječňák opravdu nejsou jelikož to jsou převážně městská trekingová kola kde máš posez jak na záchodě. Tady dostane dobrý pevný rám s celkem slušnou vidlicí, výbavou a brzdama nebude se muset bát zajet do lesa když dostane chuť, bude mít lepší a sportovnější posez, který na takovou dálku bude jistě pohodlnější.

            0 0
            • Jakobo  

              Blatnik na kole na dojizdeni je blatnik s pruty, pripadne i zasterkou dole. Ty kratke blatniky s rozperkou do hlavove nebo ty plastove blatniky bez prutu fakt moc nepomuzou. Takze tu pul hodinu v tomto pripade chapu. Pokud bys mel montovat celoobvodove blatniky s pruty a poradny nosic, budes to delat cele odpoledne a jeste shanet sruby, objimky a nevim co.

              Mam podobne kolo s pevnou a jezdim s nim normalne po sotoline v horach. A mirny teren v Holandsku je asi jak jezdit po kocicich hlavach po Praze. Jak na hajzlu sedet taky nebude, podivej se prvne na geometrii toho cestaka, tobe prijde kratka?

              0 0
      •  

        to je teda slabota za ty prachy

        0 0
        • Čipera  

          Musí se brát ohled, že se připlácí za značku na cca nějakých 20 000 to není uplně špatné. Navíc si asi nemůže moc vybírat bydlí v nizozemsku a pro kolo pojede 200 km do němec.

          0 0
          •  

            tak potom to je ještě větší slabota si pro to ještě jezdit

            0 0
      • Jakobo  

        Kup radeji toho Cube https://www.bike-discount.de/…black-557414?…

        Mas to komplet vybavene vcetne svetel. Pevne se neboj, odpruzena a jeste srackova neni vsechno. S timto kolem muzes v klidu vsude, kde ti budou stacit prevody. Jen rychlost prizpusobis stavu silnice.

        0 0
    • MrtweyUbrus  

      Já ti nevím ale na levném 29er s těžkými záplety a zubatými plášti tě to dojíždění přestane rychle bavit, 23km není zas tak málo, já bych kouknul po nějakém crossu, hybridu,cx s hladkými plášti a pevnou vidlicí.

      0 0
    • HyperKoule  

      Jeste jsou tady dve moznosti:

      https://www.bike-discount.de/…21/wg_id-801

      https://www.bike-discount.de/…30/wg_id-801

      oba jsou ted ve sleve, hardtail 29 mam 180cm takze rozmer 19". Plaste vymenim pozdeji za neco co bude sedet lepe na tu rovnou cestu, Akorat to bude muset pockat, prvni se na tom stejne musim rozjedit po tech letech co jsem na kole nesedel a za par tydnu koupim kola/plaste.

      Co myslite?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.