• hojik

    Děcka, Mám takový dotaz ohledně kotoučových hydro brzd.

    Podařilo se mi přední brzdu (Deore 535) zmazat olejem (kdo maže ten jede!). Ošmudlal sem kotouč a desky technickým benzínem a chvíli jezdil na nejlehčí převod proti brzdě (v blízkém okolí nemám žádný vhodný kopec). Trochu se to rozbrzdilo, ale kvílelo to. Nějak sem se do tý brzdy vrtal a podařilo se mi ji i zavzdušnit.

    Takže cykloservis. Provedli kontrolu a odvzdušnění. Desky prej OK. No nebyly OK, žejo… odvzdušnili to pěkně, ale když sem sjížděl Říp, tak sem si málem namlel držku. Se to vohřálo, zvadlo a pískalo jako svině

    Takže jsem zakoupil desky, vyměnil a měl dojem, že sem udělal vše pro odmaštění. Jenže to pískalo stále. Pak sem tedy dostal informaci, že technický benzín NE, a že perchlor, a že mi to tedy stále zůstává na kotouči. Ta mastnota. Inu odmastil sem kotouč zakoupeným odmašťovačem na kotoučovky. Pískalo stále, brzdný účinek celkem OK, ale jako dřív to nebylo.

    Takže opět konzultace a prej je to stále mastný. Nyní z desek, který nasákly z toho kotouče. Cykloservis. Výměna desek, odmaštění kotouče. Následně sem začal zajíždět nové desky a odmaštěný kotouč. Rozbržďuje se to, ale při dobrždění si to pískne. Stejně tak i při husčím brždění, kdy se mi například odlepuje zadní kolo od země…. Taky mi trochu cinká kotouč o desky.

    A teď ten dotaz: Mám prej trošičku zvlněnej kotouč. Čim to???? Způsobuje to to pískání? (například u auta brzdy pískaj, když je zvlněnej kotouč). Samozřejmě se mi teď nedaří seřídit tu brzdu tak aby vůbec necinkala. Výkyv kotouče je asi tak půl milimetru. Při prohledávání historie jsem zjistil, že spousta lidem to cinká. Je to teda normální???

    0 0
    • Archer  

      Kotouc klidne muzes vyrovnat rukou. Staci trochu na nej zatlacit.

      Ja osobne nesnasim kdyz me cinka kotouc…

      BTW, desky cistim Jarem – perfektny vysledek :)

      0 0
    • Andrzej  

      nekdy se pri prehrati uplne vylesti kotouc, tak mu pak muze pomoct, kdyz ho trosku zdrsnis smyrglem a to pak treba i prestane piskat. jinak se mohl zvlnit pri prehrati, nebo mechanicky…muzes ho zkusit opatrne srovnat

      0 0
    • yetti  

      Myslim, ze piskani je zpusobeny spis pouzityma destickama.

      0 0
    • hojik  

      takze tedka sem se vratil z testovaci jizdy. opet to po zahrati nebrzdi.

      to jako musim vymenit i kotouc nebo co?

      0 0
    • hojik  

      takze tedka sem se vratil z testovaci jizdy. opet to po zahrati nebrzdi.

      to jako musim vymenit i kotouc nebo co?

      0 0
      • cat  

        Kotouc ti muze cinkat, kvuli krouceni vidle. Me se to spravilo po 3 dnech, proste najednou necinkal. Jinak sem mel stejen problem – odmastovac + smirgl na kotouc a pak novy desky, vse OK. Priste se radsi ptej driv, ted mas tech desek asi peknou sbirku:)

        0 0
      • Twister  

        Ty jo, ty to řešíš… Já bych chvíli zkusil, jestli se to nevyřeší samo, ať si cinká, ať si píská. Já to nechávám bejt a časem to přejde. Desky se daj od mastnoty vypíct v troubě, jen tak na rovince to nikdy dost nezahřeješ. Po odmaštění to taky chce chvilku na zajetí.

        0 0
        • hojik  

          jo, resim to a pekne me to sere. desky sem vypejkal v troube a nad plamenem sporaku a celkem se to povedlo. novy sem si nechal dat pro jistotu.

          nicmene cinkani sem poresil, ze sem nastavoval brzdic do ty doby, dokud to necinkalo. nyni mi to necinka, ale kdyz to zahreju ve sjezdu, tak to prestava brzdit. a to je celkem hodne velkej problem. nevim nevim, jestli by smirgl pomohl.

          0 0
        • kesu  

          taky si myslim ja si nalil na desky a kotouc mineralni olej (blbe sem dotahl zatku po plneni).Odmastil sme to lihobenzinem a po por vyjizdkach to zase brzdi jako driv,fakt si to musis sednout nezabejval bych s etim tolik

          0 0
    • frantavykopavka  

      Nebo zkusit staré dobré V-brakes… :-)

      0 0
    • enjoy  

      me hopy piskaj a mam to rad..,je to sranda. ale piskaj,ne pistej:-),to by zase takova sranda nebyla.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.