• brble

    Ahoj všici bajkeři/rky,

    prosím zkušenější o radu, momentálně mám kotouče 160mm, přecházím na 180mm – Alligator, ovšem brzdy jsou Avidy a tam jsou adaptéry 185mm. Je to buřt (třeba kvůli tomu jejich polygonu) nebo budu muset na adaptéru tech 2,5mm ubrousit aby sedly destičky přesně? Máte s tím někdo zkušenost? Vím že to tak nějak dřepne ale aby to sedělo tak jak má, je třeba úpravy?

    Díky všem za fundované odpovědi.

    Anketa: Upravit?

    Ano
    0x
    0%
    Ne
    0x
    0%
    0 0
    • ememem  

      pravdepodobne to nesadne, pri uprave musis byt dost presny, na pilnik zabudni. radsej kup presne co tam ma ist. (bohuzial vlastna skusenost, omylom kupeny avid adapter na shimano brzdy)

      0 0
    • MlokCZ  

      Pokud nepoužiješ Avid 185 kotouče, tak nepoužívej ani Avid adaptér a dej tam jakýkoliv jiný, který je na 180 kotouč.

      Při opačném problému bys mohl dát podložky navíc, takhle máš smůlu a nepůjde to, těch 2,5mm je hodně a s nimi na adaptéru navíc to fungovat dobře nebude (nějak to fungovat bude, ale destičky budou přesahovat okraje kotouče, bude to hůř brzdit a možná i dělat další problémy).

      0 0
    • Lister  

      Dalo by se to vyřešit tak, že bys ty jejich podložky vyměnil za klasické potřebné výšky – přijdeš sice o možnost naklénět brzdu, ale to by neměl být zasadní problém, protože adaptér by měl jít tak jako tak souběžně s kotoučem.

      0 0
      • ememem  

        ak spravne rozumiem bude mat opacny problem, bude to musiet spilovat a nie podlozkovat.(kotuc je 180, adapter 185)

        0 0
        • MlokCZ  

          Mezi adaptérem a třmenem mají Avidy kónické podložky (nebo jak se jim přesně nadává), které umožňují mírné natočení adaptéru. A Lister myslel je vyhodit (jsou poměrně vysoké) a místo nich dát žádné nebo jen nižší obyč, aby dosáhnul potřebné výšky. Tedy tím dojde ke stejnému efektu, jako kdyby dal nižší adaptér nebo stávající ofrézoval.

          0 0
    • Mamut  

      Akurat vcera vecer som musel podlozkovat Juicy 7 na origos Avid adapteri, aby na origos Avid 185mm kotuci nebrzdili na „spiciach“ kotuca. Dosticky zasahovali asi 2mm pod beznou brzdnou plochou a cukalo to kvoli tomu. Takze nie som uplne presne presvedceny o tom, ze Avid 185 adapter nie je v skutocnosti na 181mm kotuc.

      0 0
      • ememem  

        mno, mne tiez tvrdili ze to pasuje na 180 (v predajni v kde sa inak dost dobre vyznaju) inak bych to nekupil ale nepasovalo to ani nahodou. naivne som do toho par krat zapiloval kym som pochopil ze neee a dal to mechanikovi na frezu, je to 100% ok ale do buducna bych sa tomu vyhol a kupil presne co tam ma byt.

        0 0
      • MlokCZ  

        Tady asi záleží na konkrétní sérii adaptéru a kotouče u Avidů.

        Mě sedí originál Avid + kulatý Avid kotouč (samozřejmě mluvím o 185tce) přesně a dříve na polygonech, které jsem vyhodil kvůli vibracím, to sedělo také přesně. Tedy zcela žádné zasahování do paprsků kotouče.

        Když jsem kdysi před pár lety řešil ty vibrace, tak jsem pročetl hodně zahraničních fór a z toho zjistil, že některé série tak byly, že destičky zasahovaly do paprsků kotouče (jako máš ty) a právě tady často problém cukání nebo vibrací vyřešily podložky navíc. Ale hodně lidem destičky do paprsků kotouče nezasahovali. A tenkrát se to zdálo, že ten problém měla jen nějaká starší série, ale třeba to tak není.

        Máš teď nově koupený adaptér a kotouč nebo to jsou už nějaké starší?

        0 0
    • buboman  

      Taky chci prejit na 180. Mam vidlici PM a trmen taky. Vetsina adapteru na 180 jsou jen delsi srouby s dlouhou podlozkou. Da se tomu verit? Zda se mi, ze lepsi reseni(z toho duvodu, ze je v kuse) by bylo koupit adapter Avid na 185 a trochu ho upravit.

      0 0
      • Vilém  

        Bud muzes pouzit ty srouby, coz neni moc esteticke, ale funguje to, nebo adapter, jaky dela napr Shimano. Ten posunuje diry o 1cm vyse, vuci puvodnim.

        0 0
      • Vilém  

        Konstrukce je takovato, jen je to rozmerove jine.

        0 0
        • buboman  

          Kdyby bylo neco takoveho, tak bych to bral. Jednou jsem myslim videl adapter a2z. Ale asi je to problem sehnat

          0 0
    • brble  

      tak uvidím, sfrézovat to není problém, takže až podle situace. každopádně díkes i přesto že sme se dopracovali k tomu že to chce prostě zkusit:-)

      0 0
      • buboman  

        Taky bych to tak videl. Taky sezenu ten Avid a nak uz se dopasuje. Ty dva srouby s podlozkama se mi fakt nelibi

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.