Kompresor, pumpička na bezduše

20 nepřečtených
  • Daffe

    Čaeus, chtěl bych předělat kola na bezduše, koukal jsem, že je zapotřebí, po nalití mlíka, kolo rychle natlakovat, aby si plášť sednul do ráfků. Máte tip na nějakou levnou „rychlopumpu“ nebo kompresor? Nejlépe aliexpress:)

    Zatím jsem našel:

    https://www.aliexpress.com/…4922576.html?…

    Ale ta má čas cca 1 minutu pro nafouknutí kola na MTB. Díky

    0 0
    • plzakj  

      Pochybuju, ze tim nahodis bezduse. Muzes zajet na benzninku nebo si koupit cca za litr “tirebooster” kterej nafoukas normalni pumpou a pak to rychle foukne do bezdusaku.

      Nebo ghetto reseni s PETkou, hadickou a dvouma ventylkama.

      0 0
    • Kouba_2005  

      Kompresor se vzdušníkem nenahradí podle mě nic. Dost záleží ale na kombinací plášťů a ráfků, některý jdou nahodit při toše šikovnosti i minipumpou a s některýma se jebeš i s kompresorem. Pro natlakování na správný tlak, aby ti patky zaskočily, ti stačí normální pumpa. Mlíko třeba já nalejvám až ve finále do zaskočených plášťů a to přes ventilek. Nechci si zasvinit celou „dílnu“.

      0 0
    • HT Adam  

      Mě se to vždy povedlo nasadit i minipumpou. Roztáhneš patky co nejvíc do krajů a pak pumpuješ, co to jde. Je pravda, že dost záleží na kombinaci ráfek/plášť

      Popřípadě booster z petky https://youtu.be/U6YWPZhNGV8

      nebo zajdeš na benzínku, zas taková věda to není

      0 0
      • adam320  

        Nekdy je to celkem peklo, novej plast vestinou rucne, kdyz uz ma neco za sebou tak to ani nezkousim a rovnou to peru kompresorem. Booster z petky je vybornej hack, ale malej kompresor dnes stoji houby a lepsi ho mit nez nemit:)

        0 0
      • Jakobo  

        Dobre video!

        0 0
      • adam320  

        No za ty prachy sezenes uz solidni kompresor i s prisluzenstvim a jeste bude v zaruce:) nechapu jak za tohle nekdo muze vyhodit tri litry

        0 0
        • Alojs01  

          Jsou lidi, co treba nemaji v garazi elektrinu, nebo jezdi pod stan, nebo proste kompresor nechteji… tech duvodu muze byt vic…:-)

          Je daleko vic jinych zbytecnych veci, za ktere lidi utraceji vyrazne vic penez a jdou na odbyt…

          0 0
          • adam320  

            Hele to chapu, takhle to vypada blbe, ja reagoval na prispevek ve kterym byl odkaz na vyrobek za 120€. Po moji odpovedi ho autor zmnenil na vyrobek za 1200Kc.

            Slo mi jen o tu cenu, nic vic. Jednodusse bych to za to nedal.

            Jinak ja bych to sebou nechtel ani tahat do stanu kdy muzu mit v kapse dve tri bombicky a ne vozit v batohu na kole jeste takovejhle bazmek:))

            0 0
    • FoggyGoggy  

      Já nahazuju bezduše obič lidl pumpičkou a mýdlovou vodou ,po 10 pumpnutích je plášť v patkách a samozřejmě se musí foukat bez ventilku a taky dělám to že sundám tu koncovku na pumpě a nastrčím hadici přímo na ventilek

      0 0
    • RomSva  

      mám

      https://www.xiaomimarket.cz/…na-pumpicka/?…

      a nahodit bezduše to neumí. Nahodil jsem tím jen jednou jinak ne. Od těch dob sháním vršek na PETku ale nikdo neprodává fabricke řešení. Kdyby jste někdo věděl kde ho koupit budu neskonale rád.

      0 0
    • Velomiwookie  

      Zkus nejdriv normal pumpu, ja nahodil na prvni dobrou par pumpnutim (novej lux, tzn dtswiss a maxis)

      0 0
    • Iron Maiden Man  

      Zdravím. Využiji toto vlákno. Včera jsem taky nahazoval pláště. Pumpou mi to nešlo vůbec, nakonec nahozeno kompresorem. Jen jsem to tam rval přes galuskáč s našroubocanou redukcí „auto“ (ventilek jsem tedy nevyšroubovával). Všude doporučují vyšroubovat vnitřek ventilku, ale jak se pak na ten ventilek s vyšroubovaným vnitřkem připojit? Nemá to rozměr autoventilku (je menší) a na mých ventilcích dokonce závit končí asi 5 mm od konce (pak už je tam jen válcová část bez závitu. Má se tedy hadice natáhnout přímo přes ten ventilek (což na pumpě nepůjde), nebo jen držet koncovku hadice od kompresoru natupo k ventilku? Díky. Zvažuji koupi boosteru (nebo jak nazývají obdobu Cocacola petky :-) ) od schwalbe, ale zde píší, že je na galuskový a autoventilek, tak aby mi to nebylo k ničemu :-), nebo to hold budu foukat přes galuskáč s vnitřnostma.

      0 0
      • MartinS  

        Z ventilku odstraním vnitřní část, ten našroubuji zpět a na to redukci na autoventilek. A to mi při použití kompresorů stačí.

        0 0
      • allrose  

        Skoro vždy je potřeba to rvát bez ventilku..pot­řebuješ rychlý přísun co největšího množství vzduchu,aby se nahodily patky.často stačí jen velká pumpa

        Když se mázne těsnící guma,lze ji narvat rovnou na tělo ventilku

        Booster ti stačí jen z petky,na občasné nahození „nepodajného“ pláš­tě

        0 0
      • Georrge  

        Jak uz tu zaznelo, vnitrek galuskace vysroubovat (pokud nejde, mas na hovno ventilky, protoze sroubovatelny vnitrek se hodi pro dolevani tmelu).

        Daji se sehnat i bezdusove autoventilky, ale je jich malo a ne do kazdeho rafku pasujou tesnenim.

        0 0
        • Iron Maiden Man  

          Mě jde vnitřek vyšroubovat, ale ta trubka, co tam zůstane nemá rozměr autovantilku, takže nepřipojím kompresor s autokoncovkou (benzínka) a ani na to nenašroubuju redukci (nemám tam závit na posledních 5mm). Mlíko jsem tam pak lil, samozřejmě, s vyšroubovaným vnitřkem. Ale nahazoval kompresorem s našroubovaným vnitřkem a auto redukcí. Naštěstí to na xtej pokus naskočilo.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.