Komponenty pro 100 kilového cyklistu

8 nepřečtených
  • skvrna

    Dobrý den,

    potřeboval bych radu od zkušenějších :)

    Před rokem jsem si pořídil „MTB“ kolo Specialized Hardrock Sport 29 2013. Mám 200 cm a 100 kg. Měsíčně najezdím cca 400 – 500 km. Do práce z práce, o víkendech vyjížďky mimo asfalt. Manufakturně je kolo vybaveno lowendovým osazením. Teď mám možnost kolo upgradovat a chci se zeptat (nechat si poradit), jaké komponenty by byly pro mou váhu ideální. Ptám se z toho důvodu, že některé původní již neplní jejich funkci :) Pedály – oba dva „plasťáky“ mám prasklé. Řetěz měněn po 1000 km. Přehazovačka a převodník žádné terno. Při „záběru do pedálů“ praská ve středové ose. Gripy nedrží. A co se týče vidlice ta zatím to mé „poposkakování“ – kočičí hlavy a sem tam nějakej ten pařez akceptuje :) Prosím tedy o radu u těchto komponent : pedály, kliky, středové osy, řetěz, přehazovačka, přesmykač, kazeta a jako bonus gripy a sedlo. Za Vaše názory mnohokrát díííky :)

    0 0
    • Vilém  

      No zrovna to cos vyjmenoval je vyjma plastovych pedalu prakticky nezavisle na hmotnosti jezdce.

      Proste to chce taky nejakou udrzbu.

      0 0
    • Jakobo  

      Kliky a stred vymenit casem za deore s dutou osou m590, mer pravidelne retez, hazku casem Deore a razeni Alivio sl 410, ostatni chce beznou udrzbu nebo je to spotrebak.

      0 0
    • Georrge  

      tyhle komponenty moc vahou netrpi :) maximalne ty pedaly, tam plati jako u asi vsech komponentu – za rozumnou vyssi cenu aby to nebylo z blata, a taky aby to nebyl extra lehky model.

      Jinak normalni komponenty, tedy ty ktere nejsou extra levne nebo extra odlehcene, jsou na 100kg v pohode (tusim ze nepsany limit je 120kg, odlehcene veci pak maji psano min).

      Pokud chces mit opravdu jistotu, tak je moznost kupovat o „zatezovou tridu“ vyssi komponenty, takze na XC si kupovat komponenty na AM, na AM zase komponenty pro EN/DH a tak podobne. A tu je taky problem ten, ze kazdy jezdi jinak, nekdo prasi na XC kole vic, nez jiny na EN, takze i podle toho volit.

      A nerid se jen hmotnosti, to je nevypovidajici udaj, napr. levna 360g sedlovka se mi ohla pri jezdeni po asfaltu, ale drazsi 200g sedlovka drzi bez problemu v terenim nasazeni.

      0 0
    • scota  

      Můžu ti nabídnout středové složení (misky) viz bazar.

      0 0
      • Jakobo  

        Ovsem za 395 Kc to tezko prodas, kdyz nove stoji jeste min. Ja bych si navic koupil Deore za 200, rozdil je minimalni pokud je vubec nejaky.

        0 0
      • Mysee  

        Jelikož je nová o 6 Kč levnější. A navíc nepoznal jsem rozdíl mezi BB70 a BB51.

        0 0
        • Jakobo  

          BB70 jsem nikdy nezkousel, ale spousta lidi rika totez. Ja uz na Deore najizdim pres 7000 km non stop od lonskeho dubna vcetne zimniho provozu. Pokud bych uz musel loziska menit, tak jsem spokojeny. A hmotnost je urcite ± stejna.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.