• ondraaaa

    Dobrý den, chtě bych Vás poprosit o pomoc při výběru komponent na mé kolo. Specialized Camber FSR 2013. S výbavou vážím okolo 95kg. Chtěl bych vyměnit přední vidli, současnej RockShox pružinovej je otřesnej. Plus kvůli mé váze přemýšlím o nových kolech s pevnými osami.

    Jako vidli jsem vybral: SR Suntour Epixon XC Elite LO-RC 15QLC CTS 29" za 7000,– Kč

    Zapletená kola: Fulcrum Red Power 29 HP DISC MTB vypletená kola 15/142 mm za 5800,– Kč.

    Jsou to řekněme v dané cenové relaci dobré komponenty. Bude nějaký problém při přeinstalaci? Jako cenový limit je oněch necelých 15tis Kč. Komponenty budu objednávat z koloshopu.

    Díky moc za pomoc.

    0 0
    • Petr L2  

      Camber je úplně běžné kolo, problémy při instalaci můžeš mít pouze při výměně zadního tlumiče, pokud u 2013 už je místo oka tlumiče ten pahýl, jinak na Camber pasují běžné komponenty. Vidli máš 110, to asi také není běžná zdvih ale 120 Camberu neublíží, trochu honičky je také výměny přesmyku, ale i ten se dá koupit, jenom se musí chvíli hledat. Já Camber 2014 přeskládal postupně celý a zadrhnul jsem se na chvíli při nákupu právě přesmyku a pak při čekání na tlumič. RS má edici Monarchů pro Spešl, ale trvalo, než dorazil

      0 0
    • ondraaaa  

      Myslel jsem si že je to kec, ten zdvih 110mm. Mám tam od výroby RockShox XC30 coil. Takže pružina a v maličko techničtějších pasážích už to byl dost vopruz, navíc to všechno je už v maličko vyšších rychlostech strašně nepřehledný na řízení. Měl jsem v plánu koupit zdvih jen 100mm. Pokud 1200mm nevadí a neublíží geometrii tak bych šel do ní. Já než se dostanu na Kleť tak se člověk našlape. Tlumič jsem plánoval ponechat a i přesmyk. Vyplatí se koupit komponenty někde jinde než na koloshopu? A ty zaplatená kolo jsou ok, či něco jiného?

      0 0
    • Mr.Dan  

      Naopak geometrie toho rámu není na 100mm vidli dělaná, budeš mít pak hlavovej úhel někde okolo 71–72°, tj. skoro jako silnička. Určitě běž do nějaký 120mm, na novější Cambery se snad dávala běžně RS Revelation 130mm, takže 120mm bude ideál. I Reba se dělá na tento zdvih, ale to už by bylo přes rozpočet. Toho Revela nastavenýho na 130mm (dokonce snad i sundanýho přímo z Cambera) jsem sehnat za devítku nejetýho na bazaru, takže by se ti to do rozpočtu akorát vešlo.

      Jinak tlumák bych nechal, Monarch RL není nic, co by tě mělo omezovat v rozletu, naopak ta vidlice je nejspíš slabinou kola, však to i tak píšeš. S kolama moc neporadím, hotová nekupuju.

      0 0
      • Mr.Dan  

        P.S. nevim, jakou máš barvu kola, ale pokud takovouhle zelenou Kawasaki, tak bych bral toto: http://www.bike-discount.de/…1/wg_id-8722

        Pokud ne, vyžádal bych si tady fotky a stáhnul to třeba o litra: http://www.cyklobazar.cz/…-osa-tapered

        Nebo ti tu pak určitě někdo poradí potuněnýho Epic(x)ona z Tuning-testu, ten bude myslim kolem osmičky.

        0 0
        • ondraaaa  

          Barvu mám modro-fialovo/ s červenou, no tu nejhorší. Na barvu to nejezdí. Ta Reba je z osvědčeného obchodu? Cena je hodně lákavá. K těm kolům, našel by se někdo, kdo mi doporučil zde na Jihu Čech, kde a co si nechat zaplést?

          0 0
          • Mr.Dan  

            Obchod je osvědčený, o to bych se nebál.Ale klidně hledej ještě dál, s tou zelenou by to byl už děsnej cirkus. Tohle byl jenom příklad… I když třeba by šla přestříknout nebo pořešit nálepkama. Já barvy taky moc neřešim, takže chápu. :)

            Jinak na jihu Čech je známý stavitel kol Scalar, ale nevim, jak dalece a zda i zaplítá.

            0 0
        • ondraaaa  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Petr L2  

      Camber byl myslúm vždy 110 zdvih a model comp 120. Šel bych do 120 a kdyby ti to nevyhovovalo tak bych vidli snížil na 110.

      Koloshop je vpoho ale zrovna vidle nemají levné. Dají se koupit jinde výhodněji.

      0 0
    • ondraaaa  

      O vidli už mám díky Vám jasno. Zdvih 120mm buď Rebu nebo tuněnýho Epic(x)ona. Teď řeším ty kola. Narazil jsem na kola DT Swiss X1900 Spline na mojekolo.cz za 7800,– Kč. Asi by to byla lepší volba než ty Fulcrumy. Přeci jen váhu mám a tohle bude držák, který něco vydrží. Možná bude i snadněji servisovatelný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.