• ramdam

    Prosím mám dotaz z kategorie základních.

    Chápu, že přehazovačka a řazení

    musejí spolupracovat, tj. není dobré či možné kombinovat přehazovačky/řazení různých výrobců dohromady a chápu proč tomu tak je.

    Co ale kazety? Když bych měl třeba řazení /hazku microshift, oboje 9 speed, můžu k tomu dát jakoukoliv devítipastorkovou kazetu?

    A nemyslím tím kapacitu/největší pastorek ale zkrátka výrobce. Tj … jsou si mezery mezi pastorky všech výrobců rovny, nebo některé … jsou si rovnější?:)

    Já to chápu tak že Acolyte/Advent od Microshiftu nelze kombinovat se Shimanem hazka/řazení ale kazetu můžu použít i od Shimana…

    0 1
    • tompca  

      Chápeš to správné.

      1 0
    • xtonda  

      Možná existuje nějaká výjimka, nebo hodně historická záležitost, ale kazety s daným počtem rychlostí je jedno od koho budou, řetěz bych osobně bral od stejného výrobce jako kazetu.

      Kombinovat řazení a přehazku různých rychlostí a výrobců lze, pokud je to kompatibilní, což často lze, třeba u Shimana lze kombinovat 7–9 sp cokoliv a k tomu ještě 10sp silniční s výjimkou GRX a Tiagra 4700. Microshift kromě Acolyte/Advent to má kompatibilní se Shimanem (v popisu produktu je to napsáno). Samozřejmě pokud to nechceš řešit vem kompletní sadu.

      Třeba dávat k Adventu kazetu Shimano mi nedává smysl, Shimano nemá odpovídající rozsahy.

      0 2
      • ramdam  

        No … Na SS ramínko je acolyte 8sp 11–38.

        Ale je dost těžká. Díval jsem se jestli jde sehnat 11–36 co by byla lehčí…

        0 0
        • raschi  

          Jestli potřebuješ 8sp 11–36, tak proč se zalamovat s Acolyte, když to zvládne každé Shimano (v bazaru doslova za pár korun). Acolyte by mělo smysl pro až pro kazetu s největším pastorkem přes 40z (protože do 40z už je Shimano Acera RD-M3020 kompatibilní se všemi ostatními Shimany)

          0 0
          • xtonda  

            Tak se podívej na Acolyte a Advent Super short přehazovačky jak mají udělané vodítko, to jsou přehazovačky speciálně navržené pro kola s 20" koly aby spodní kladka byla co nejvýše. Jiné přehazovačky mají vodítko skoro až k ráfku.

            0 0
            • raschi  

              Tak to jo, já Advent/Acolyte chápal hlavně jako alternativu pro větší rozsahy než nabízí Shimano.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.