• buba_gump

    Zdravim,

    moje predchozi tema se trosku zvrhlo tak zakladam dalsi s preciznejsim popisem.

    k jakému účelu kolo vybíráte – vikendove vyjizdky po cyklotrasach, obcasne projizdeni lesem, pole (co nejuniverzalnejsi, je mi docela jedno ze to nepojede rychle jako drak po normalnich cestach)

    co od kola očekáváte – necekam jizdu na oblacku, spise funkcnost, vydrz materialu atd…

    výšku, váhu – 160–165cm, 50–55kg

    rozpočet – okolo 15.000 (jelikoz tomu prd romuzim a rozdil mezi kolem za 15 a treba 18 bude jen neco ceho by si vsiml otrely jezdec tak bych spis volil levnejsi, pokud ale kolo za 18 bude o tridu vyssi napr. ve kvalite (kov misto plastu u brz atd..) tak to je pro me dulezitei)

    0 0
    •  

      Oslov zdejší stavitele

      0 0
    • ubo  

      Kolik najezdíš ?

      0 0
    • Tomcat  

      něco …pro zacinajiciho patří tady obecně k nejhorším tématům. Tedy nejen tady, s lyžema, bruslema, povalečskýma brýlemi atd… by to bylo stejný.

      Osobně bych doporučil se projít po prodejnách se zeptat se a vyzkoušet co Vám sedí. Tahle to je věštění z křišťálové koule a ještě v cizím jazyce.

      0 0
      • buba_gump  

        Ano, obesel sem par obchudku, ale jelikoz tomu prd rozumim a oni se proste ty kola snazej prodat tak kdo vi

        0 0
    • Erknold  

      Ještě je důležitý, jak je začínající zručný. Jestli nepozná rozdíl mezi lahváčem a šroubovákem, pak je lepší jít do krámu, viz. tuto téma: http://www.bike-forum.cz/…scalara.html

      Pokud už začínající někdy zvládnul vyměnit duši, tak je dostatečně zručný na to, si kolo klidně nechat postavit. Tam se pak bude pohybovat kolem 15 000.

      Témat je tu docela dost. Minulý rok vycházelo dobře nějaké kolo z Mallu, ale to ještě není sezóna. Decathlon má slušné kolo, ale za 19 000. Do 20 000 se obecně špatně hledá kolo se vzduchovou vidlicí (na pružinovku máš málo kg).

      0 0
      • buba_gump  

        Lahvac se da otevrit sroubovakem.

        Jinak vymenit dusi neni problem! Jenom proste nevim, jak se mam orientovat ve vsech ruznych znackach, co je plast, co je zelezo a proc tohle stoji 30000 a tohle 15000

        0 0
        • Erknold  

          Cena celku není moc určující. Spíše je lepší hledat cenu jednotlivých komponent. Pak zjistíš, že na kolech za 15–20 k jsou třeba vidlice od 1500 do 5000. Stejně tak komponenty pohonu jako kliky apod. budou od 800 do 2500. Kola totéž. Tam pak musíš hledat podle nábojů a případně ráfků.

          No a během toho si načteš, v čem je lepší vzduchová vidlice, kliky s dutou osou, jaký je rozdíl mezi náboji s konusem a průmyslovými ložisky.

          A nebo to hoď za hlavu a vem zdejší klasiku základní vzduchovou a komponenty Alivio nebo deore. A v případě zdejších hlavních stavitelů jim prostě věř.

          0 0
    • buba_gump  

      Zdravim,

      tak sem obepsal par stavitelu… zajimal by me ale nazor i nekoho jinaciho. Nejvice bych asi chtel poradit ohledne vidlic – ma cenu investovat napr. do tech za 4.200? Nebo pro lehci teren (kde budu nejspis zacinat) naprosto staci ta pruzinova za 2.700?

      Potom napr. jestli si mam pridat 500 a zvednout ty acera z prvni sestavy na alivia?

      Obecne by se mi hodilo vypichnout minusy a plusy tech sestav. Dole poslu odkaz na tabulku kde jsou rozepsane sestavy, s ± odkazem do shopu a jejich cenou.

      Nejvice se asi priklanim k prvni sestave s tim ze si pridam vybavu deore/alivio (pokud to ma cenu) protoze to je ± 1000 rozlozena pres par soucastek

      Google dokument se sestavama

      Dikec :)

      0 0
      • Erknold  

        Já bych šel naopak do toho nejdražšího. Ta vidlice je i o půl kila lehčí. Má nejlepší a nejmodernější pohon a má i nejlepší náboje v kolech. Jediné co, že bych ještě povolil a připlatil za lepší brzdy. Pak je to super kolo. Ale i tak jak je, bude dělat radost. Už tak je přes rozpočet.

        0 0
      • novas752  

        Za mě určitě to za 18. Pružinový Suntoury jsou víceméně nefunkční těžítka a Altus/Acera je tak na kolo „pro rohlíky“. I ve výdrži bude určitě rozdíl.

        0 0
      • tigermoth  

        To za 18. Nej poměr cena/výkon, funkční vidle. I Altus/Acera fugujou, ale seřizuje se to častěji, hodně tam je využitý lisovaný plech místo odlitků, takže se po ráně ledasco hne.

        Ale připojím se s dotazem jak je na tom to vzduchové XCR?

        0 0
        • Erknold  

          Nema nastaveni odskoku, tak je otazka, jak se bude chovat pri ruznych tlacich. Plus ma 2.5 kg. Treba nekdo bude mit realnou zkusenost. Ja nemam.

          0 0
          • nomecz  

            Ta vzduchova xcr je funkcne skoro stejna jako raidon akorat tezsi, ale i tak bych si priplatil za tu nejdrazsi variantu z tech 3 kol

            0 0
            • scota  

              Raidon a Alivio případně Deore pokud to myslíš s kolem vážně.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.