• Fridex

    Dobrý den páni a paní odborníci. Byl by zde ochoten někdo odborným okem mrknout na kolo v přiloženém odkazu? Jen mi zdělit nějaký názor na komponenty. Chci pro syna dárek, ale kola a vše okolo jsou pro mne poněkud španělskou vesnicí. Popřípadě poradit kolo jiné podobné. Díky. www.bikeinvest.cz/…io-acera-3×9

    0 0
    • Dejv94  

      Za ty peníze se dají sehnat mnohem lepší kola, např od místních stavitelů. Mrkni třeba na kola od Scalara na bazaru. Zkus mrknout do historie, nepamatuju si všechny stavitele.

      0 0
      • jIrI___  

        Zas mít na rámu napsáno Bianchi nebo MRX… Jinak ale souhlas :)

        0 0
      • Erknold  

        Netuším, kolik je synovi a kolik váží. Ale pokud to není hromotluk, tak to kolo pro něj bude dost těžké a málo pohodlné.

        Asi základem pohodové jízdy je vidlice. Nabízená XCM má kolem 2,5 kg a je pružinová – prakticky nulové možnosti nastavení. Pak tu jsou vzduchové, které si nastavíš, dle váhy jezdce. Navíc mají i tlumení (jako tlumiče u auta – pružina pruží, ale bez tlumení kola u auta skáčou po silnici). Navíc vzduchové bývají obecně vyšší řady od výrobců, takže mají i lehčí materiály (třeba kilo dolu)

        Obecně i kliky dokáží přidat pár stovek gramů. Plná tyč je těžší, než dutá trubka.

        A pak je to o spolehlivosti a možnostech ovládání. To je třeba u řazení, kdy buď u řady acera mám dojem, že u každé páčky asi jen taháš. Takže jednou řadíš nahoru a druhou páčkou dolu. U Alivia a výše umí každá páčka obojí a pak je jedno, kde máš zrovna palec. Snad si pamatuji dobře manuál (osobně mám „dětské“ otočné :) )

        A na výdrži se podepíše i zpracování nábojů v kolech, aby tam nešlo až tak prachu. Bianchi je raději ani neuvádí.

        Brzdy na Bianchi, jsou základní, ale funkční.

        Jak psal Dejv, pokud nemáš problém s tím, že ti kolo doveze ppl, tak bych zkusil stavitele Scalar, Maajkee, Hnoj… Dost lidí v tutom rozpočtu tu volilo cestu stavby. Hau, jdu spát.

        0 0
    • Mysee  

      Fajn mít 29" rám, vidli a kola ale mít na tom 27,5" pláště. :D Jinak klasika v téhle cenové. Za nápis malé plus.

      0 0
    • George.999  

      Za tuhle cenu nic moc. Viděl bych tam už vzduchovou vidli, osazení alespoň alivio a možná by se tam nacpaly i kliky hollowtech II. Souhlas s Dejvem a Erknoldem – stavitele Luk02, Hnoj, Maajkee atd. Jinak by bylo dobré napsat alespoň váhu a výšku.

      0 0
    • Krejca  

      Pošli e-mail ,jedno ti pošlu jestli chceš s podrobnostma a srovnáním s tímto,samo jestli máš zájem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.