bikestore+progresscyle ...reklamace

330 nepřečtených
  • kurýr na bajku

    Tímto dredem chci pomoci svému kámošovi Davidovi v reklamačním zamítnutém řízení. Třeba budete chytřejší v tom, jak dál postupovat.

    Zakoupil www.sportobchod.cz/Galerie.php?… rám z roku XY od pana Turečka z bikestore.cz za cenu 10tis. (o ceně nechť si udělá každý obrázek sám). Vím, že bikestore.cz zde má celkem dobrou pověst a tak se pokusím vyjádřit bez emocí.

    David tedy zakoupil rám, který praskl u sedlového komínku a pod sedlovým komínkem. P.Tureček tedy dle svého vyjádření zaslal rám na reklamaci do Progresscycle, kde reklamaci dle p.Turečka zamítli a tak pan Tureček nabídl Davidovi vyřízení reklamace tak, že rám nechá zavařit. David tedy s jediným nabídnutým postupem souhlasil. Ovšem rám po chvíli praskl znovu na 3 místech a doslova se sesul. Je to jasná chyba svařeče, p.Tureček původně navrhoval vystužit rám dovnitř vraženým dubovým klackem. Svařeč neměl o tepelných úpravách evidentně ani ponětí a navíc ta záplata??? viz obrázek. Podle pana Turečka s tím ovšem David skákal nějaký brutální JUMP, což si ovšem u dotyčného nedovedu ani představit (sry Davide:). Další věcí, kterou argumentoval, je jeho váha cca. 95kg, což ale zajednak věděl, už když mu rám prodával a zadruhak nikde nestojí psáno, že s touto vahou nesmíš lézt na kolo. Co bych pak třeba dělal já sám, že ?-)

    Pokud tedy si David nepřizval nezávislého znalce již po první reklamaci, bude se tedy teď muset soudit s panem Turečkem za to, že nechal rám fušersky svařit. Na druhou stranu ještě není k dispozici písemné vyjádření Progresscycle, takže zatím není jistý původ.

    Chci se vás například zeptat na stáří rámu a jak dalece to na něj může mít vliv? Určitě totiž nebude mladší jak 04 a to možná i mnohem starší.

    Kdo může kolo odborně posoudit a připravit na soud?

    Dá se soudu nějak vyhnout?

    Asi byste mne napadli, že to nepíšu za sebe, tak to se pokusím taky trochu objasnit: David nemá přístup k internetu a není tu registrován, což prakticky znamená, že by jste ho sepsuli za to, že se tu zaregistroval kvůli tomu, aby někoho poškodil.

    0 0
    • kurýr na bajku  

      www.sportobchod.cz/Galerie.php?… Odkaz na původní podobu rámu je samozřejmě tento, sry…

      0 0
    • kurýr na bajku  

      foto1

      0 0
    • kurýr na bajku  

      foto2

      0 0
    • kurýr na bajku  

      foto3

      0 0
    • kurýr na bajku  

      foto4

      0 0
    • Meesha  

      no, tak p. Turecek mu nabídl pomoc zavarenim a tim si to zavaril on sam. Varit hlinik neni moc dobry. Takhle bych z toho vyvodil, ze reklamaci jakoby „prijal“ a ram spatne opravili (nedivim se)… Ten kamos mel trvat na tom, at se to vyresi jinak nez opravou. Ted se to bude tezko prosazovat no.

      0 0
    • jecnak  

      Pockam si co k tomu napise Dan Turecek.

      0 0
    • hanz  

      no já to vidím asi tak že dovozce zamítl reklamaci..tudíš vyřízeno, že pan Tureček nabídl opravu byla už jen jeho „dobrovolná iniciativa“..a že jste nechali rám zavařit jste se zřekli jakýchkoliv dalších možností hádat(popř soudit) se s dovozcem.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Právě. On jakoby p.Tureček nabídl pomoc, ale tím si to sám zavařil a to doslova. To se mi taky nelíbí, ale je to tak. Teď už se to prakticky progressu netýká…

        0 0
        • hanz  

          a proč by se to mělo týkat pana Turečka?

          0 0
          • kurýr na bajku  

            On to nechal zavařit, tim pádem to už nemá s Progressem nic společnýho, protože on do toho zasáhl.

            0 0
            • hanz  

              jenže měl vaše svolení..to nebyla jeho soloakce..tudíš jste mu dali svolení k nějaký záchraný akci..když by se to takle mělo řešit až do dusledku tak vás tureček pošle za svářečem a vy by jste vlastně měli chtít náhradu po něm protože to on „zkurwil“..p Tureček byl jenom zprostředkovatel, kterej pravděpodobně to ještě zaplatil tomu svářečovi na svoje triko.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                On je prodejce a on zapříčinil to vařbu. Tim to hasne.

                Jde spíše o to, že se do toho vůbec neměl pouštět a dnes by se to řešilo sice stejně s ním, ale důsledek by ho nijak nepostihl. Takhle je vše jinak.

                0 0
                • hanz  

                  no dusledek je ten že vás pošle do háje až dnes i když to měl udělat předtím…jestli se chystáte na expertýzu a pak na soud tak se vám všichni nakonec vysmějou…když to vezmem do dusledku tak pochybuju že vám dal papír nato že rám nechal zavařit on a že je teda s tou vařbou nějak spojenej.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    On nám hlavně nedal papír, že to v Progressu zamítli. Zbytek nevim z hlavy.

                    0 0
                  • BB  

                    Proč by se jim vysmáli. Kupující je v právním vztahu s prodejcem a tím je pan Tureček. Oni de facto nemusí ani reklamovat původní prasknutí, ale mohou reklamovat tu opravu. Za tu ručí pan Tureček stejně jako za prodaný rám. Takže „Kurýr and his boys“ tahají za delší konec provazu a trval bych na odstranění závady způsobené opravou.

                    0 0
              • Jirik123  

                pokud to bylo bikestorem uznane jako reklamace, tak to ted je problem bikestoru ze to nechali spatne svarit. zrejme se snazili zakaznikovi vyjit vstric, ale varit dnesni hlinikovy ramy se stenama tenkejma jak papir asi poradne nejde…

                0 0
    • Tinker  

      Chudák p. Tureček… za dobrotu na žebrotu. Po zamítnuté reklamaci se na něj mohl vyprdnout a on mu sežene svářeče. Pro mě jako někoho, co s prodejem kol má co do činění, je to jasné poučení. Promiň…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Já vím.

        0 0
      • kurýr na bajku  

        Na druhou stranu chtít za to 10k pak tvrdit něco o nějakým JUMPu, nebo se snad snažit vystužit rám dubovým klackem…

        Prostě 10k v řiti…

        0 0
      • L_i  

        jj Taky je mi ho líto, párkrát jsem u nich nakupoval a jsou fajn… myslím že je to chyba konstrukce rámu (ale to tu asi pro nikoho není novinkou…)

        0 0
      • L_i  

        no ale stím Jumpem a klackem, no možná by mi ho až tak líto nebylo…

        0 0
    • kesu  

      todle je krasna ukazka mechaniky,ram popraskal presne kde se dalo cekat.jednak neni zavarenej nicmoc ale hlavne uz od pohledu je ten ram konstrukcne dost spatne postavenej.je jasny ze uhel kterej svira vahadlo s ramenem zadni stavby je vzhledem k smeru ponorovany tlumice silene velkej.takhle jde vetsina sily pri chodu tlumice do zdvihu primo na ramovou trubku ktera ma v tomdle smeru suverene nejmensi pevnost a vytvari plus minus ve stredu maximalni ohybovy moment na svary u stredu a sedlovky kde to ostatne popraskalo.Pokud mas papiry s vyjadrenim ucastniku mas imho narok na reklamaci jelikoz ram nebyl opraven odborne.Nicmene resit to ja domluvim se maximalne na nejakym smesnym odskodneni a koupim si neco poradnyho.Jde o to aby ta znacka mela nejaky zkusenosti s FS a ne pokus progresu o vlastni kola.Nicmene mam pocit ze tenhle tip ramu ma i RM a hromada dalsich zaneck(mongoose atd).a dluzno podotknout popraskaly vsecky.proste byhc koupil jiny

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Nj, tak učenej z nebe nespadl a že ty rámy stojej za kulo není všude psáno, ale v každým případě by to nakonec odsral Progress, což už teď jaxi nelze :-(

        No a to odškodnění by měla bejt fakt 10ka, páč na tom nenajel téměř nic.

        0 0
        • kesu  

          no progresw taky nereklamuje nic.odskodneni sem mel treba na mysli slevu na nejakej novej ram a nebo par kc desitku bych vam urcite nedal ten ram je strep

          0 0
    • Beeda  

      si mu ho rozsedl a ted to musis resit vid:-))

      0 0
    • kurýr na bajku  

      foto5

      0 0
      • Misiak  

        tyjo :-O konecne viem co naozaj znamena vyraz „zboreny ram“…

        0 0
    • vlk  
      • Pan Tureček reklamaci přijal a provedl opravu-s kterou jste nemuseli souhlasit-já bych teda nesouhlasil-svařovat ruplé rámy nemá smysl, rupne to hned vedle.
      • to že to ruplo podruhý je jasná vada-takže bych mu to dal zase k reklamaci.Při nevyřízení do 30 dnů nebo 3 stejné reklamaci musí vrátit prachy.
      • To že se na něj dovozce vykašlal, to Vás jako Koncové zákazníky nemusí zajímat-vy máte obchodní a tím i reklamační vztah s panem Turečkem. Nejsem právník-ale myslím, že my jako spotřebitelé nakupujem podle občanského zákoníku ne? Ono mezi sbeou podle obchodního-a tam se na věci jinak nahlíží. Ale to je jedno.Vás dodavatel nemusí zajímat.
      • Mě teď prasknul ten No Saint. Povolil ale svár mezi štanglou a sedlovou trubkou-tam jak ty máš u tohoto rámu tu šikmou navářku. je to jasná vada sváru. Když koukám na tvou fotku, tak tobě to dole také ruplo přímo u sváru.-nepatlal bych se s ním. Nový rám nebo ať vrátí prachy a pokud ne, tak klidně znalecký posudek apod. On jak to pak prohraje, bude muset stejně nahradit výdaje. jen směle dotoho.Nenechte se odbývat.
      • Jinak lépe si tak člověk pamatuje firmy od kterých nemá nakupovat-nedávno tu v nějakém threadu někdo řešil obdobný problém s Giantem NRS a nejen že s reklamací uspěl-jako náhradu mu dali vybrat mezi Giantem Trance a Giantem Anthem rámem.Tomu říkám přístup.
      0 0
      • zdenek  

        Přesně tak. Partner pro jednání je prodejce. Jestli si to nechá posoudit od dovozce nebo od kartářky je jeho věc. Zákazníka zajímá, jestli reklamaci uzná prodejce. Ten může reklamaci uznat i proti názoru dovozce (na své náklady) v rámci dobrých vztahů, zachování si dobrého jména nebo vyhnutí se soudnímu sporu s nejistým výsledkem. Dotyčnému nezbývá nic jiného než soudní znalec a raději i právní zástupce. Podstatné taky bude, jestli to nechal přímo svařit prodejce nebo jestli jen doporučil svářeče a dotyčný si to tam dal sám. Podobný příběh tady nedávno proběhl a po několika letech dopadl pro zákazníka dobře.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Asi po třech…

          0 0
        • Belial  

          Být prodejcem, tak se taky obrátím na dovozce. Pokud by to on neuznal, neuznal bych to ani já a čekal klidně na soud. Typický příklad hesla:„Za dobrotu, na žebrotu“. Jinak chtěl bych vidět prodejce, který v rámci zachování dobrých vztahů dobrovolně přijde o 10tis. Čest těmto lidem.

          0 0
      • peky  

        Máš pravdu s tím že partnerem pro zákazníka je prodejce. Nicméně protože většina prodejců není specialistou v oboru opravy ale prodeje, dodají reklamaci do autorizovaného servisu pro posouzení nebo opravu. Pokud autorizovaný servis řekne ne…ne..... toto není záruční oprava ale tím pádem mechanické poškození ztrácíš záruku na celek jako takový a prodejce bude tomto duchu vyřizovat celou reklamaci. Potom máš možnost obrátit se na soudního znalce a výsledek zvrátit. Pokud si rozumíme tak tím že rám přišel z progress s neuznanou záruční opravou tak ti prostě ukončili záruku. Pokud tedy po té p. Tuček rám zavařil (samozřejmě zavaření v rámci vstřícného jednání zaplatil ze svého) nejedná se tím o záruční opravu a nemáš nárok na další reklamaci, nepočítá se to jako záruční oprava. Takže v tuto chvíli je jen jedna cesta a to pokusit se s p. Tučkem domluvit na případné slevě na jiný rám z jeho nabídky s tím že oprava už nemá cenu a ta jeho prostě a jednoduše dlouho nevydržela. Pokud bych se v tu chvíli bavil o procentech tak pokud je na kolech 20–35% tak možná sleva do výše max. 20% z plné ceny.

        0 0
        • vlk  

          No jak se to vezme, když sem se teď nedávno díval po kolech, tak obdobný systém uchycení tlumiče mají i freeriderová kola a i kola na sjezdy-tedy není problém s samotném návrhu rámu, ale pravděpodobně poddimenzovanou podsedlovou trubkou-někteří výrobci ji až moc zeslabují. Dá se říci, že pokud v návodě kola či rámu není uvedeno, že je jen do určité hmotnosti jezdce nebo jen na určitý druh jízdy(třeba kdyby specifikovali jen jízdu po asfaltu), tak to musí výrobce uznat jako reklamaci. To se totiž nedá brát jako běžné opotřebenení. Pokud to prackne ve sváru-tak to vždy bývá špatně provedený svár-tedy vada která byly u rámu již v době prodeje, to samé platí v případě nevhodné konstrukce, která se láme(dřívější případy merid)-to též bylo posuzováno jako neodstranitelná vada již při předání výrobku, která nevznikla díky používání. Toto je prostě jasná věc, to uznat musí. Tím že to v rámci reklamace opravili, uznali vadu. To že teď rupla znovu díky špatné opravě-to už je ještě lépe dokazatelnější než předchozí vada rámu. myslím, že moc dobře ví, že by prostě neuspěli.

          0 0
          • kesu  

            nenipravda pocitej s tim ze u vysokozdvihovejch kol se ti ten uhel dost vyrazne meni jelikoz jakmile se tlumic dostane do zdvihu je namaha na ram vyrazne mensi.jinak receno ram trpi nejdriv pri zacatku chodu tlumice pak uz je prepakovani schopno prenest vetsi cast sily primo na tlumic

            0 0
            • vlk  

              nj, jenže-počítej se saq a s tím, že počátek zdvihu je nejměkší, tam je nápor na rám menší.Já bych právě viděl nápor na rám až v 2 polovině zdvihu, kdy už tlumič klade velký odpor a je tak síla na rám mnohem větší.

              0 0
            • assassin  

              nakresli si to a uvidis ze ram v miste cepu je v prubehu zdvihu namahanej vicemene stejnym smerem… a to silou rovnajici se sile co se tam v nasi razem od propruzeni kola + sila jakou to brzdi tlumic … proste pozili tenky trubky… pokud ram nechce vyhodit, rekl bych ze dost firem uz dneska vari hlinik tak bych nechal celou sedlovou trubku vyriznout a navarit novou macatejsi… treba duratec by to zrejme dokazal… preci jen investovat 10tis a pak to odnest do sberu…

              0 0
          • peky  

            Pokud to dobře chápu tak tím chceš říci, že rám je špatně konstrukčně řešený a tím pádem mělo dojít k výměně? To by totiž bylo skutečně na soudního znalce, stejně si myslím že na něj ale mělo dojít již po neuznané reklamaci nikoli po svaření. K druhé části: pokud ke svaření nebyl žádný záznam, že se jednalo o záruční opravu potom to nebylo v rámci záruky a nevztahují se na to klasické záruční podmínky. Když koukám na celej ten rám tak prasknul nejen ve sváru tzn. dostal asi dost velkou pecku což si myslím, že bylo právě důvodem neuznání reklamace. (V konečné fuzi pokud nemáš papír k opravě svařením a v jakém místě tak ti pán na krásno před soudem může říci „a kde ste si to nechal takle pěkne svařit?“. Pokud by praskl jen ve sváru tak si myslím že by šlo o záruku.

            0 0
          • v3d  

            Jenom k tem FR kolům, všimni si, že maj dycky podstatně delší vahadla, čimž se dost mění ten úhel namáhání. At uz RM A4000 nebo ta Merida.

            0 0
            • hanz  

              nemužete řešit dva skoro stejný rámy vedle sebe natož podobný..například starý rm adrenaliny 7000 praskli uplně všechny, naprosto totožný rámy tequila nepraskaj vůbec..stejný srovnýní je rb s azounem to že to stejně vypadá neznamená že se to stejně vyrábí(naterial, tepelný upravy) a tudíš se vůbec nedá soudit že stejně vydrží

              0 0
            • vlk  

              Je jasný, že je každý trošičku jiný a to namáhání se může měnit.Jen jako myslím, že není ten samotný systém uchycení tlumiče jako takový špatný, ale vždy jsou špatné jen určité provedení od konkrétního výrobce-určitého modelu.

              Např tím, že někde je trošičku jiný úhel, že je někde něco trochu jinam posunuto, nebo, že je rám na některém místě moc zeslaben. Např. co jsem koukal na Starého Mongoose triopthe(full)-jeden z prvních modelů-tak měl nelogicky docela hodně podsedlovou trubku zeslabenou. Můj No saint má tu podsedlovou o něco se širší stěnou. Zase mi povolil ten svár. To může být zase zapříčiněno buď špatným svárem-prostě smůla a nebo konstrukcí-ty freeride kola tam mají zpevňující navárku.

              To se dá právě velice těžko takhle posoudit.To může jen znalec. Když ale ty kola na nějakou zátěž např. váhu nejsou stavěna tak to mají napsat do návodu apod.

              0 0
        • kurýr na bajku  

          Nj, to je samozrejme prekerka, ale s panem Tureckem uz neni zadna rec. Navic tedy David mel pochybnosti o vlastnostech svareneho ramu, ale byl ujiste, ze po svareni uz to vydrzi. Naklady na svareni samozrejme hradil p.Turecek a to z jeho dobre vule. O tom nemuze byt pochyb. Ovsem svarovani byl nesmysl a zvlast timto zpusobem a na tomto a takto poskozenem ramu. Jinak David mel samozrejme s p.Tureckem do te doby nejlepsi vztahy a prakticky jinde nenakupoval. Problem ovsem je, ze vyse popsanou situaci spatne posoudil a reagoval na ni tak, ze David ram znicil po brutalnim doskoku.

          0 0
          • peky  

            Jak jinak měl reagovat pokud by Davidovi nechtěl koupit ze svého nový rám? Myslím že v tu chvíli bylo pouze na něm zda chce nebo nechce ztratit zákazníka a zda se mu to vyplatí vyměnit mu rám a neztratit. Zvolil variantu která třeba ze 2% mohla vyjít jak nejlepší, nicméně nebyla. Ale k tomuto muselo dojít dříve nebo později tak jako tak.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Tak jiste. Ja jsem napr. taky zlomil ram a taky mi ho tenkrat jeste Pavlik nechal zavarit a nalakovat a nebyl s tim uz zadny problem. Kdezto zde je to nadobro zniceny ram a nemoznost dalsiho iplatneni nahrady u Progress.

              0 0
              • peky  

                Hele uplně upřímě nechci ti brát nějak iluze o tom že se to spraví ani tě naštvat, ale tohle bylo od Vás kuci nezvládnuté (a osobně si myslím, že to ani vyřešit líp, než ste provedli, nešlo). Můžete samozřemě vyzkoušet jeho pevné nervy, ale tohle je předem prohraný boj (ač tu budou někteří říkat, že ne)protože nemáte žádné podklady. Myslím že v obchodě se pohybuju už hodně dlouho, těhlech situací sem řešil nespočet a je málo pravděpodobné, že by Vám to vyšlo. Ale přeji ať se Vám zadaří pánové a budu držet palce.

                0 0
        • Belial  

          Mně se to jeví jako nejlepší řešení a holá pravda.

          0 0
    • JJ  

      Co ta neoriginalni barva? V zarucacich spousty znacek jsm videl, ze prestrikanim zanikaj veskery zaruky.

      0 0
    • zirecek  

      Jak se má situace v téhle době mezi vámi a panem Turečkem, jste rozhádaní? Proč hned ostrá slova o soudu?

      Řeči o váze, o jumpu, špatném užití rámu – to je naprosto normální. Vžij se do role prodavače, přece nebude tupě sedět na zadku, vždycky nějaké takové slova pronese; o to více, když vidí takhle zbořený rám. Podobné slova by napadly většinu lidí… . Záplata se nezdá být fušerská… .

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Není fušerská sama o sobě, ale je nesmyslně umístěna. Samozřejmě to prasklo hned pod ní.

        0 0
        • pavelr  

          Nechali jste rám po svaření alespoň 30 dní v klidu, aby došlo k vytvrzení okolí sváru, nebo na něj tvůj stokilový kámoš okamžitě skočil a rám se zbortil?

          0 0
    • homat  

      Pokuste se to vyřešit „mimosoudně“. Pokud si necháte vypracovat zanlecký posudek, je to jenom jednostranný dokumentm, který nemá váhu pro případný soudní spor. Soudní spor v tomto případě bude daleko nákladnější než vlastní cena rámu a o časové náročnosti ani nemluvě, takže blbost.

      Zeptal bych se dovozce, zda jsou povoleny tepelné opravy nebo úpravy rámu a jejich podmínky. Případně kdo je autorizován k jejich provedení. Pokud tyto podmínky nebyly prodejcem, který zadával opravu dodrženy, pak bych požadoval jeho návrh řešení k odstranění vady.

      0 0
    • Archer  

      „Skoupý dvakrát koupí“. Chyba už byla použivat tento ram pro 100kg jezdce. Dalši chyba – vařeni.

      Ale docela jsem zvedav, proč ProgressCycle zamitl reklamace?? Jake bylo vyjadřeni?

      0 0
    • Jenda  

      jeste je jedno reseni – zkus se domluvit bud s Tureckem nebo v progressu jestli by neprodali samotnej ramovej trojuhelnik – meli by je ted mit nebo by jim meli dorazit, cena cca do 3 tis spis kolem 2, no pak na to hodit zadni stavbu a poslat ram do sveta

      0 0
      • Jenda  

        jeste doplnim ze pokud by to prodaval tak je pak jedno jakej trojuhelnik mu nabidnou, ta zadni stavba jde na vsechny velikosti

        0 0
    • BUCEW  

      Pokud má zákazník papír kde je napsáno že způsob vyřízení reklamace je oprava rámu tak máš právo na další reklamaci čehokoliv.Pokud máš papír kde je napsáno že reklamace byla zamítnuta z důvodu mechanického poškození,ty jsi reklamaci přijal a následně ti byla nabídnuta možnost nechat rám zavařit(dobrá vůle p.T) bylo to rozhodnutí jenom na tobě a ty jsi debil že jsi nabídku přijal.Pokud to tak bylo tak ted nemáš právo nic reklamovat(rám přelakován…možná v peci)protože jsi do toho šel s tím rizikem.Nelíbí se mi že nemáš žádnou osobní odpovědnost a hned s bojovnou náladou řveš do celýho světa že ti někdo sebral hračku.Vidím že BF kultura je jako na Nově v Občanské Judu a hned pliveš špínu místo toho co by jsi se zkusil domluvit a nebo přijmout hořkou pravdu o tom že jsi to posral.

      0 0
      • Krys  

        Škoda tých nadávok a histerického tónu. Mohol to byť konštruktívny príspevok.

        0 0
      • jecnak  

        Presne tak a navic nechapu proc to neresi primo v p. Tureckem a misto toho z cele zalezitosti dela B-F cirkus.

        0 0
        • kurýr na bajku  

          protoze Turecek se o tom nehodla bavit, ty trumpeto!!! Od tebe bych takovou reakci teda necekal.

          0 0
          • jecnak  

            Ja mam uplne jiny informace.

            0 0
            • Sobi  

              Povídej, zajímalo by mě i vyjádření druhý strany.

              0 0
            • kurýr na bajku  

              Tak ať nám je poskytne přímo zde, nebo nám je poskytni ty.

              Pokud by to bylo jinak neměl bych přeci žádný důvod to sem psát.

              Já mám informace akorát o tom, že Davidovi dnes volal naštvanej Tureček a řikal, že jsou zde samý lži, ale konkrétně neřekl nic, tak nevim. Kde jsou ty lži?

              0 0
      • kurýr na bajku  

        sry, ale co to tu kua meles??? Kdo co posral? Jediny co David posral bylo, ze se nechal presvedcit k tomu svaru.

        0 0
        • Sobi  

          On jako kupující souhlasil s postupem řešení reklamace prodávajícím. Ten reklamaci posoudil a navrhl způsob opravy ( ikdyž… -nebudu sprostej! ). Kupující souhlasil, oprava byla prodávajícím v reklamačním řízení opravena. Plnou odpovědnost za opravu nese prodávající. Opačná situace by byla pokud by oprava proběhla mimo reklamační řízení.

          A věc druhá… tímhle způsobem si udělali úžasnou reklamu jak Bikestore tak Ravo…

          0 0
      • wartburg  

        Ty ses dobrej debil, asi jako hanz. Nez tady zase zacnes mlejt hovna, tak si uvedom, kdo komu prodal ram, kterej kvuli vyrobni vade prasknul a kdo nechce uznat reklamaci a teda kdo tu ma maslo na hlave.

        0 0
        • peky  

          hmmmm…velmi zajímaví příspěvek na téma reklamace. Mohl by si mě prosím vysvětlit co tento tvůj příspěvek řeší?

          0 0
        • hanz  

          konstruktivní přístup koukám..máš snad nějaké inteligentní myšlenku?…hmm sem si myslel

          nechci se nikoho dotknout(krom tebe, tebe klidně) ale spousta lidí si myslí že když koupíte rám, a že když se něco posere že záruka je všemocná a vás se to netýká, že prodejce to vyřídí a když by to náhodou jemu zamítli tak to zatahne ze svýho…protože vy jste zaplatili přeci nekřestanský peníze. To že progress neuznává skoro nic dokud se sním nezačneš tahat a vyhrožovat se tu probíralo několikrát, takže když to progress zamítl, měli chtít protokol a v tudle chvíli se začít snažit zvrátit zamítnutou reklamaci…p. Tureček v dobré víře chce podat pomocnou ruku, nechá rám zavařit s přesvědčením že aspon trochu pomohl a vy na základě jeho dobrý vůle se po něm chcete ted vozit…chápu vás, taky bych byl nasranej a to moc, ale todle jste prokoučovali když jste přijali nabídku na zavaření.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            To není vůbec jistý… David nepodepsal žádnej papír, že je vyrozuměn s tím, že reklamace je zamítnuta a že by si snad kolo nechal opravit na svoje náklady. Tím pádem byla pro něj oprava záruční a může se po něm vozit…

            0 0
            • hanz  

              jenže jestliže pan Tureček ten papír má(počítám že má) tak nepotřebuje mít nic podepsanýho…jako todle je dost celý divoký, samotnýho mě zajímá jak to dopadne jestli to potahnete až do extremu.....nechci říkat že držím pěsti vám aby jste Turečka dostali ale nechci říkat že držím pěsti jemu…vím jak je to s obchodováním, ne vždy je na vině prodejce a opačně.

              0 0
          • homat  

            Dobrá víra do obchodu nepatří.

            0 0
        • TinkTink  

          Debil ses ty, protoze absolutne nemas dokazanou vyrobni vadu, nemas papir, nemas nic a hovna meles akorat ty.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Vada je nejspíš konstrukční. Taky samozřejmě neprokázaná, ale na to už je trochu pozdě, že?

            0 0
            • TinkTink  

              No, co myslis ze ted odpovim? To co udelal David byla blbost, ale jeste vetsi blbost byla od D.T., ze se vubec snazil pomoct…nemel se vubec snazit nekomu pomoct a bylo by to v klidu…lituju ho.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak s tím souhlasím beze zbytku! Náklady by pak platil Progress…

                0 0
                • TinkTink  

                  Tak ale stale nechapu, proc s tim souhlasil.

                  Jako todle je totalni konina…Ty mu ted pomahas, aby jsi si v klidu mohl zanadavat na to, ze vubec nekdo nekomu chtel pomoct…proc jsi mu nepomohl tehdy a nerekl jsi mu, at to nedela, kdyz je tak jasny, ze ten ram je spatny a jeste ke vsemu jsi mu mohl z toho tech silenych 10K vytriskat a utratit za jiny – LEPSI – stroj?

                  0 0
              • Sobi  

                No snažil se pomoct, to je pravda, ale vařit tenkostěnej hliník…(!?) ,ale bohužel zvolil špatnou možnost… bylo to v reklamačním řízení, tak jako prodávající by za to měl nést zodpovědnost. Mě když někdo reklamuje nějakou chybu, tak jí musím odstranit, a když to udělám blbě ( zvolím třeba špatnou technologii ) tak to musím znovu opravit až do vyhovujícího stavu! Tak by to mělo fungovat i tady.

                0 0
                • TinkTink  

                  Vareni tenkostenyho hliniku neni sam o sobe problem – je spousta svarenych V10 apod a drzi to naprosto v klidu.

                  Jenze tady s tou reklamaci chyby je potiz – odstranit ji samozrejme ted uz nelze, nove zavareni neprichazi v uvahu a hlavne – pro me jak to tady tak ctu, to bylo provedeno az po odsouhlaseni s nevyreklamovanim ramu a toto zavareni uz byla sluzba zcela mimo – a kdyz nic, tak na to David vubec pristoupit nemusel…proc nema papir, proc na nem netrval atd? Dyt on vlastne vubec nic nema a pristoupil k dalsimu kroku…

                  Jinak ja kdyz udelam v praci nejakou chybu a ta chyba se projevi dale, tak se samozrejme tez musi odstranit, ale to je jina vec.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Tak to že nemá dodnes papír je mi taky divný, ale nelze z toho zatím vyvozovat naprosto nic.

                    Tak tim spíš je to špatně zavařený, nebo já už nevim…

                    0 0
                  • Sobi  

                    Jo to udělal blbost,že si to nenechal napsat a že nemá nic v ruce.

                    Pochopil jsem že asi onen David tomu vůbec nerozuměl a takhle blbě to dopadlo…

                    Trošku mi to připomělo co se onehda stalo mě… Rozbil se nám kompresor Atlas Copco mám dojem že snad XAS 197 ale to je jedno. No a v Copcu nám navrhli nějakou opravu který jsem vůbc nerozuměl, tak jsem s tím souhlasil v domění že oni tomu rozumí, ale bohužel, nepovedlo se a objevila se tím další ještě horší závada. Když jsem tam na ně vlítl, tak se omluvili celej vnitřníkomplet vyměnili a stornovali fakturu za opravu!

                    Takový přístup bych očekával!

                    0 0
                    • TinkTink  

                      NJN…jenze blbej problem je ten…ze tady to navrhli v ramci reklamace, jestli se nepletu? Nic, jdu spat…nema cenu plivat na BS, kdyz jak to tak vypada, to jeste ke vsemu muze byt trosiiicku jinak. Pockam na vysledek.

                      0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Tak to bychom nakonec mohli říct, že David tomu nerozuměl a proto si nechal vůbec vnutit tuto plečku a tak už se to s ním vezlo.

                      Já si nemyslím, že by tomu vůbec nerozuměl, ale holt se spolehl na doporučení profesionála.

                      0 0
                      • Sobi  

                        Jj ,i tak by se to dalo pochopit. Nic špatnýho jsem k Davidovi nemyslel, jen by mě zajímalo i vyjádření druhé strany…

                        0 0
        • assassin  

          hele celkem by me zajimalo jak se pozna ze ram prasknul vyrobni vadou …sice sem strojarinu studoval, ale nikde sem neslysel ze kdyz neco ulitne ve svaru tak je to chyba svaru… svar se vetsinou dimenzuje tak aby mel stejnou unosnost jako okolni material… ale pokud je svar v miste kde vychazi nejvetsi namahani soucasti je jasny ze to pri vetsim zatizeni praskne tam … to pak muzu na vyrobni vadu svest libovolej prasklej ram, jak se tenhel konkretne lisi od prasklejch dh/fr ramu? to ze majitel rek ze na tom neskocil/nena­boural? to muzou majitele sjezdaku rict taky… fakt by me zajimalo jak se to hle posuzuje- vyrobni vada vs. nesetrne zachazeni???????

          0 0
          • pos3k  

            urcite existuje „podobor"mate­rialoveho inzenyrstvi, ktere se zabyva i "deformacemi“ materialu… co vim tak dle znaleckych posudku kompetentnich osob (soudni znalec v oboru) neni problem zjistit „pravdepodobnou“ pricinu poskozeni a rozeznat „vyrobni“ vadu pred vadou vzniklou chybou uzivatele

            0 0
      • Belial  

        Souhlasím s tebou. Pochopil jsem to stejně jako ty a docela mně dostalo, že VELMI dobrá vůle prodejce je pozásluze potrestaná :(

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Presne tak, dobra vule prodejce bude trestana diky tomu, ze napr. ani nevi, ze ten ram co mu prodal byl napr. 6let ve skladu, kde se stridaly teploty a ram ztratil sve vlastnosti. Pak logicky praskl i na rovine…

          0 0
          • hanz  

            metalurg amater?

            0 0
          • Smazaný účet  

            voe, teď jsi mě vyděsil… jdu rychle vyhodit rám, mám ho pár let a jezdim i v zimě… z něj už musí bejt úplná sračka… :o)))

            0 0
            • kurýr na bajku  

              taxe zeptej v Duratecu ja starnou al. ramy…

              0 0
              • Beeda  

                jasan, tomu memu uz sedivi hlavovka:-D jinak, kde dojdou argumenty zacina sranda nebo nadavky…

                0 0
                • honzarb  

                  lol

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  Jj, pan 20let praxe to zavařil jak prase a na vině je klient… logické

                  0 0
                  • hanz  

                    tak si mu to mohl zavařit sám ne?…

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Nejspíš bych to i já udělal lépe, ale jednalo se o reklamaci…

                      0 0
                      • hanz  

                        o reklamaci se nejednalo od zamítnutí reklamace progressem..nevím proč to nedokážeš pochopit..chápu že nechceš ale nejseš malej fracek kterej bude dělat že nic neví.

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Nj, tak až zas někomu bude Tureček tvrdit, že to určo nepraskne po neuznané reklamaci, tak každej ten rám rači nechá zdechnout, než aby to řešil jinak. LOGICKY!!!

                          0 0
                          • hanz  

                            ano, měl už vás poslat za svářečem s papírem v ruce že se reklamace neuznává a že kontakt na svářeče je jediná pomoc co vám může dát…myslím že on to ví už dobře

                            jednoduše se měl na vás ****** hned po zamítnutí a neměl ani jeden problem ani negativní reklamu..i když pro lidi co to čtou je spíš pozitivní.

                            0 0
                            • kurýr na bajku  

                              Nj, jak říkáš… Měl se na to vy…

                              Jinak o pozitivní a negativní reklamě se snad bavit nebudem… O tom to tu není, btw četls vůbec tu reakci Davida??? Přijdeš mi totiž trošku natvrdlej…

                              0 0
                              • hanz  

                                četl jsem to všechno, natvrdlej seš tu akorát ty když pořád chceš tahat Turečka někam k soudu nebo jinýmu vyrovnání.

                                0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Jj Turečku zavař mi to abych přišel o poslední možnost dovolání…

                          0 0
              • Belial  

                Proč se ptát ve firmě, která je vyrábí? Jako abych dostal objektivní odpověd …? Vzpomeň si, kde se tyto slitiny začaly používat jako první? Jak dlouho fungovaly? Ještě pořád si myslíš, že střídání teplot ve skladu na to bude mít zásadní vliv.

                0 0
              • petebike  

                taky mi to prijde nesmysl…jinak nechapu ten muj pracovni ram a dalsich X mesikovskejch kol ktery po X let a X tisicich km stale drzi…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Já mám doma 13 let starý hliníkový rám a ani jsem si pocitově nevšimnul, že by nějak změknul (nedávno jsem ho byl na pár minut projet, protože jsem zprovozňoval to kolo manželce pro ježdění po městě, aby ho mohla nechávat někde zamčený a nebála se o něj jako u hlavního kola).

                  0 0
                • kurýr na bajku  

                  Proc sem nenapises, ze uz si taky neco zlalmal… Proc sem pises toto? To zni jakobys nikdy nic nezlomil.

                  0 0
                  • petebike  

                    tak ted sem napisu vsechno co mi prdlo pod telem

                    : riditka MORATI – titanek, lehoucky, pri zavodech, v pulce proste rupli…

                    : riditka Avenir vlajdy – v Žitný a při práci kurýra – namontovaný cca 4 roky – moc se tomu nedivím…

                    : rám Auhor Modus – prdla spodní rámová trupka těsně za hlavovou trubkou – najeto měl cca 50 tisic kilometrů / 3 roky práce kurýra…

                    ani jednu věc jsem nereklamoval, neuspěl bych to vím, Morati bylo dokonce na RTG…vše bylo totiž starý a hodně jetý…

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Tak to Davidovi ten RM taky a nikdo to neřešil, kdežto toto bylo prakticky nový… Fakt nechápu co se komu na tom zdá divnýho, že se chce dovolat spravedlnosti… Naopak se tady do nás ještě mraky lidí vobuje, to je prostě neuvěřitelný… Co je to za lidi???

                      0 0
                      • petebike  

                        jasne bylo to novy, ale proste to ruplo, je uz prakticky jedno jak protoze Progress zamitnul a tim to hasne, vic se nedovolas…tusim ze ani u soudu,

                        to co se delo po tom, se svarenim je uz jina, to uz byla dohoda mezi panem T a panem D – nevim jestli je nekde na papire, jestli je tam neco o tom ze kdyz to nevydrzi tak pan T bude nahrazovat neco panu D atd. atd. vic bych proste nepatral…

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          www.spotrebitele.info/index.shtml Necháme si poradit od odborníků a uvidíme. Možná to dopadne jak říkáš, ale jestli ano tak jedině kvůli naslednému zavaření. Jinak by to musel D. vyhrát…

                          0 0
                          • Medunka  

                            Tomuhle se rika „za dobrotu na zebrotu“ a na zebrotu doplati spousta bajkeru, kteri chodi do BikeStore a pan Turecek uz nebude mit chut ani naladu pomahat. Jen doufam, ze si nenecha zkazit naladu tvyma kecama a bude stale takovy jaky je!

                            0 0
                            • kurýr na bajku  

                              Tak to já naopak doufám, že se z toho ponaučí a už nic takovýho neudělá. Myslím, že by sis to mohla přečíst celý a třeba bys viděla, že na něj žádný kecy nemám, taxe prober ty jalůvko…

                              0 0
                              • kudlanka32  

                                no ty voe.....

                                0 0
                              • Orbis  

                                tak jsem se timahle tvejma kecma ujistil že když rodávali rozum tak si byl někde jinde… at si to tvuj kamoš řeší sám… co ty do toho kecáš? a že tě o to poprosil? to je sice hezký ale hlavně že píšeš že to popisuješ nestraně… tohle je asi tak nestraný jako když se mydlej politici a ty jak je vidět si stejnej jako oni… a takovym obchodníkum jako je p. Tureček to bere chut, bohužel. Progress vám to zamít a za to že vám to nechal zavařit a přelakovat… byste měli bejt rádi a když to ruplo… tak je vidět že ten rám je prostě v háji… kdyby rup za rok tak bych řek že to ani řešit nebudeš…

                                0 0
                      • assassin  

                        hele a to jako libovolnej novej ram(rozumi se ram v zaruce) kdyz prdne tak ho automaticky musi nekdo vymenit? nebo vratit penize? sorry ale pohybuju se mezi lidma co jezdej fr/dh a zlomenejch ramu a vidli uz bylo a nikoho nenapadne to reklamovat..... a to by mohli rict kazdej ze na tom jen jezdili pro rohliky po silnici.....

                        to jako podel tebe kazdej z tech lidi to ma dat k soudu a bit se o to ze ty ramy byly skoro nove a ze je chtej zaplatit? jenom kolik prasklejch ramu je tady na b-f… nedavno dijck a AC…ma to dat k soudu? ram ma v zaruce a prdlo to do kopce jen zabiral do slapek.....

                        nechapu ceho se tu chces dovolat ..... kdybys mel nakou zpravu od nejakeho materialoveho znalce ktera rika ze ten ram nebyl z materialu z jakyho bejt mel, nebo byla moc ztencena stena, RTG snimek vady ve svaru..... tak to chapu … ale odvolavat se na to ze ram byl zarucene smejd protoze prasknul by mohl kazdej.....

                        BTW asi dam k soudu progress taky, na AC uz mi potrti vlitla deore prehazka do dratu …treti patka ko..... jo a mam sisatej mavic ex729 …to bude taky vadnej jinak by se nehnul.....

                        0 0
                        • petebike  

                          a ty si s tim jezdil pro rohliky ???? jinak nemas sanci…

                          0 0
                          • assassin  

                            to byla nadsazka, samo ze to bylo po dopadu ze skoku… se proste stava… ja jen chtel ukazat ze proste nejde reklamovat cokoliv jenom proto ze se to rozbilo a jako dukaz toho ze je to smejd dat prave to ze se to rozbilo…

                            0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Co sem pleteš nějaký FR-DH? Příspěvek úplně od věci…

                          0 0
                          • assassin  

                            ne to vyjde uplne na stejno jestli praskne bike na ‚normalni‘ jezdeni nebo na skakani… proste jak praskne reklamovat a nedat pokoj dokad mi to nekdo nezacvaka…

                            0 0
                        • vlk  

                          Nic proti, ale tak to funguje u většiny výrobců. Je to v záruce, prdne to při běžném užití(tzn. xc rám na xc a marathonech) tak se to vyreklamuje.Prostě když to rupne ve sváru nebo v místě, kde si je výrobce vědom, že udělal chybu poddimenzováním-tak to vyreklamuje. To dokazuje Giant se svými NRS, Merida se svými fully, Trek, Gary Fisher. Prostě u těchto kol není s reklamací žádný problém. Něco jiného asi bude ale zohlá trubka, která nepraskla ve sváru apod.

                          V tomto případě nemohu určit na čí straně je pravda. Ale jak jsem vyčet, oprava svařením byla řešena mimo záruční řízení.Tak tam nemá co řešit s reklamací u Turečka. Kdyžtak v případě nekvalitní práce u svářeče. Myslím, že svářeč proved kvalitní práci, tak asi také není co reklamovat. prostě jediné kdy se mohl dovolávat nějakých dalších reklamačních nároků s posouzením znalce apod bylo v době, kdy mu byla reklamace panem Turečkem zamítnuta.Teď už s tím stejně nic nenadělá.

                          Jediné o čem se tedy v tuto chvíli můžeme bavit, je už jen to, zda teda ty Rava fakt jsou poddimenzovaný a jsou opravdu nahouby, nebo zda to byl ojedinělý úkaz ať už vinou jezdce nebo rámu.

                          0 0
                    • djano  

                      Je to sice OT, ale zaujima ma ako rupli Ti riadidla – mam 2× Gass carbon, ale chcel som jedny nahradit Ti Amoeba. Zeby radsej nie ? Prve Gass mam 4 roky, zatial su v poriadku, az na skrabance od odporneho RF+ LX.

                      0 0
                      • petebike  

                        :-) Gass mam ted taky a docela zatim spokojenost…

                        mno prdlo to u predstavce, ve sjezdu cca 40 km/hod, docela technickej sjezd, mno dodil sem tlamu..

                        0 0
              • MARIN  

                tak to uz ale prehanis starnuti ramu ve sklade – doufam ze myslis moralni zestarnuti

                0 0
              • soc  

                Tak si neco zjisti o zmene mechanickych hodnot slitin hliniku s vlivem teploty a casu…

                0 0
                • Belial  

                  Nejsem odborník na hliníkové slitiny, ale přesně podle tebe jsem hledal v googlu. Výsledek: hliník se teplotou mění, pravda. Chyba v tvém tvrzení přesto je. Ve skladech ani venku obvykle nemáme 150°C a více, kdy se můžou změnit mechanické vlastnosti čistého hliníku. U slitin je to daleko víc.

                  0 0
                  • soc  

                    Bata bat, naprosto presne. Tudiz je nesmysl, aby hlinikovy ram ve skladu nejakym zpusobem degradoval…

                    0 0
                  • kurýr na bajku  

                    a o stari tam nic nepsali…

                    0 0
                    • Belial  

                      KuryrNaBajku: "taxe zeptej v Duratecu ja starnou al. ramy… myslel jsem, že jsi to psal ty …

                      0 0
                  • kudlanka32  

                    presneji u slitin je to uplne jinak…sice taky nejsem expert na hlinikovy slitiny ale v leteckym prumyslu jsou urcite namahany i mrazem a take drzej.....7005 a 7020 jsou vylozene letecky slitiny se zjednodusenym svarovanim (vytvrdnou i bez tepelny upravy sice ne tolik ale dostatecne)

                    0 0
                    • soc  

                      přesně tak a teď ještě jak vysvětlit kurýrovi, že vlastně když rám leží ve skladu, tak se mechanické vlastnosti zlepšují:)

                      0 0
                      • kudlanka32  

                        to tvrdne samo i bez namahani? jako ze lezenim.....? :) ja myslel ze j k tomu take potreba mechanicke namahani jako u oceli, ze to tvrdne drobnyma poruchama v krystalicky mrizce(jako treba kovani za studena)…ale hliniku fakt nerozumim.....jen z hlediska termodynamickyho:) jakoze koroznickyho…

                        0 0
                        • soc  

                          Obecně můžeš zvýšit pevnost mechanickou cestou. Ale u slitin hliníku to jde i jinak. Ve slitinách hliníku jsou částice, které zvyšují jeho pevnost (kladou odpor šíření trhlin). Princip je jednoduchý. Nejdřív musíš tu slitinu zahřát, aby se ty částice rozpustily. A potom máš dvě možnosti. Za prvé: k jejich vyloučení dojde při zvýšené teplotě. A za druhé: k jejich vyloučení dojde za normální teploty. Obě možnosti vedou ke zpevnění. Takže u některých slitin se dá říct, že opravdu jen leží a zpevňuje se:)) A co děláš, že znáš hliník jen z hlediska koroze? Teda jestli to není tajné:)

                          0 0
    • TinkTink  

      Z toho co tu zaznelo je naprosto jasne, kdo si to zavaril.

      Prohlaseni „david tedy s jedinym nabidnutym postupem souhlasil“ – byl donucen, nema vlastni mozek atd ?

      A jenom doplneni – ze za to dal 10000,– je uplne bezpredmetny – nevim co je na ty cene tak divnyho, podle me je nizsi nez by bylo rozumny.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Byl ujištěn, že rám po opravě už určitě vydrží a vydržel houno, taxe prober!!!

        0 0
        • TinkTink  

          Ty se prober, vubec nevim ceho se chce dovolavat.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            vseho

            0 0
            • TinkTink  

              A basta…je to sice nase blbost, ale chceme vsechno!

              :-D Dalsi debata nema smysl…preji hodne stesti D.T.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak samozřejmě bychom přistoupili na nějakou domluvu, ale žádná možnost nebyla, takže co teď?

                0 0
                • enjoy  

                  ted tvuj kamarad prisel o ram za 10 tisic.a tim to asi tak hasne. ono to skoncilo uz tim,ze progress neuznal reklamaci.co se delo dal uz neni vubec podstatny..,ikdyz to bylo celkem zajimavy:-)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Tak ten chlapík to tenkrát sice po třech letech, ale vysoudil. Samozřejmě chápu, že tam se nikdo o opravu nepokoušel.

                    0 0
                    • Jenda  

                      hele uz jsem to psal jednou – at ten kamos koupi hlavni ramovej trojuhelnik za cca 2.5 litru, a pak se ramu jako celku zbavi pru nejakou lehci vahu nebo na tom jezdi dal a az to znova rupne tak se bude dohadovat primo s progressem a myslim ze uspeje.

                      0 0
                • assassin  

                  jak ja sem to pochopil sel reklamovat ram … progres rekl ze to na reklamaci neni a tim ze to progress zamitne neznamena ze tudiz musi opravu, vymenu nebo kdovico zacvakat prodejce … prodejce na zaklade posouzeni progressu predpokladam zaruku taky neuznal… tim je konec se zarukou… nabidl vam opravu-zavareni … ram to opet nevydrzel… muzes u svarece reklamovat opravu pokud je v tom chyba – me ale prijde ze ram prdnul vsude jinde nez byl varenej… jasne nejspis ovlivneno teplem a trubky jsou moc tenky aby to ustaly…ale tezko je to vada opravy..... jednou zakalenej dural uz znova kalit nejde, navic aby mel stejny paramtry jako puvodne…(u tehle slitin to bude podobne, dural jako takovej to neni ten je nesvaritelnej)

                  BTW: jak je ten zacatek, sem si nevsiml ze by to bylonapsane… to bylo prodano jako novej ram? nebo jetej? pokud je to novej ram ale rok vyroby 00nic tak asi progress reklamaci ani uznat nemohl, to je vec prodejce… pokud byl jetej tak je zarucni doba atd jako u bazarovejch veci… jinak pokud byl jetej tak proste prasknul unavou- to neni ani kontrukcni ani vyrobni vada, proste al veci maj kratsi zivotnost ..... mozna muze poprakat uz jen starim… ani nemusi bejt jetej … hlinik se kali tim zpusobem ze se v podstate necha umele starnout a v jistem okamziku se zlepsi jeho vlastnosti… je jasny ze pak casem se ty vlatnosti zas horsi..... obavam se ze kdyz to das znalcum ktery tyhle veci budou rozumet ti reknou neco podobnyho… a s celou reklamaci te poslou do riti a krome 10tis za ram zacvakas navic soudni vylohy a ty znalce.....

                  0 0
    • DTurecek  

      Tak zdravim vsechny, chvilku to trvalo, neni moc casu a tohle je navic naprosto silenych par hodin psani, misto kterych jsem mohl radsi vyridit spoustu mailu od zakazniku.

      Takze abych to vsechno uvedl na pravou miru, protoze pan Kuryr na bajku – dale jen Kuryr – pise opravdu nesmysly, jinak se to neda popsat. Dale pise polovinu veci a dalsi polovinu vypousti, a proto

      mi nezbyva nez reagovat, i kdyz resit podobne veci na bike-foru je uplne OT.

      Takze prvnich par veci:

      S panem Riantem (David) mame dobre vztahy a on od nas nakupuje za vyjimecne ceny uz hodne dlouho. Z jeho strany byl vzdy dobry pristup a to ja dokazu ocenit, takze jsem mu zaridil vzdy lepsi ceny,

      nez mame na www, a to i pres to, ze prakticky zadna objednavka nesla pres www, a tim byla pro nas slozitejsi atd. Vsechno fungovalo az dodnes, resp. funguje, protoze to, co je tady za text, neni

      text, ktery by napsal nebo rekl pan Riant. Tim jsem si jisty. A nemyslim, ze by pan Riant byl nejaka mekkota apod.

      Ram jsme mu prodali v dobre vire, protoze potreboval ulevit zadnim partiim, se kterymi mel obcas problemy, zadum atd. Hned po prvnim dnu jezdeni nam sdelil, ze to je super, ze to je raketa a byl

      naprosto spokojeny. Ram stal 9990 Kc a v cene byl tlumic Manitou (ten jsme prendali na vyzadani z jineho Marathona, protoze asi v dusledku zmeny ve vyrobe byla polovina Marathonu s Radiem a polovina s Manitou Q

      tlumicem. Pan Riant dostal lepsi Radium. Zaroven byl v cene presmykac, hlavove slozeni, sedlovka, objimka na sedlovku, kompletni kabelaz a kompletni prestaveni z jeho stareho ramu RockMachine

      (nebyl od nas), ktery mel pan Riant praskly, resp. uplne utrzeny na spodni zadni vidlici, a kdyz mu po jezdeni na tomto prasklem ramu rupla i zadni osa v nabe, tak se to rozhodl vymenit. Myslim, ze

      cena byla hodne slusna, a kdyz pocitam, ze jsem to delal od cca 22hodin v patek do pul jedny v noci zdarma, tak nemuze mit nikdo namitku ani v nejmensim. Pan Riant byl u toho, takze muze dosvedcit.

      Moje nastvana pritelkyne taky, meli jsme vyrazit na veceri, ale misto toho jsem delal ram. V te dobe udajne pan Riant vazil 100kg, kdyz jsme nemohli povolit stredovou osou, ktera byla fakt zarostla

      na starem ramu, tak pri poveseni celou vahou na stojen rekl, ze konecne je jeho 100kg k necemu dobrych. To uvadim pro to, ze se k hmotnosti jezdce, resp. jeho slovu jeste vratim. Co se tyka vahy a ramu, tak jsem nikdy, a to pisi znovu – nikdy -, nerekl, ze ram neni na 100kg staveny, takze ani na tech 95kg, co tady pise Kuryr, takze toto je naprosta lez.

      I kdyz ja jsem osobne panu Riantovi vzdycky vsechno veril, tak bylo parkrat neco, cemu jsem neuveril. Opet jen na okraj uvadim, ze kdyz jednou prinesl vzduchove sedlo AirSeat na reklamaci a tvrdil,

      ze mu proste prasklo, tak si nevsiml odreneho potahu, ktery nesundal a pod nimz bylo jednoznacne poskozeni zpusobene odrenim bud o zed nebo o zem. Reklamace nebyla uznana, ale pratelske vztahy to

      ani v nejmensim neposkodilo a dal jsme obcas prodali retez, kazetu atd.

      Prasknuty ram – kdyz poprve prinesl pan Riant prasknuty ram – cca pred pul rokem? To tedka opravdu nevim, ale nehraje to roli, tak jsme ho samozrejme predali k posouzeni do ProgressCycle, kde byla

      zavada patricne zkoumana a reklamace nebyla na jejich strane a posleze ani na nasi uznana. Papir na to mame, ale neni to dulezity. Reklamaci jsme neuznali zakaznikovi my a on s tim byl jednoznacne

      srozumen. To ze nedostal papir, ktery se tady v diskusi tak casto resi, bylo jen ciste administrativni veci, napsane to samozrejme mame, ale vzhledem k nasemu vztahu to proste probehlo ustne a pan

      Riant o zadny papir nezadal. Nikdy se na nej ani neptal. Takze resit papir je uplne bezpredmetne. Pokud by ho nekdo nekdy chtel, tak kolega ho ma fyzicky ve slozce reklamaci (pro poradek, ktery ma

      nakazany udrzovat v reklamacich) a muze ho predat. Dulezitejsi bylo vyresit to, aby mohl jezdit a vykonavat praci kuryra. Zde musim pripomenout, ze kdyz byl ram na reklamaci u dovozce, tak od nas dostal pan Riant zdarma zapujcene kolo, to se ani nevedelo, zda reklamace bude uznana. Proste jsem mu pujcil me vlastni

      kolo Heavy Tools, na kterem sice byly nosice jeste z letni dovolene, ale bylo aspon neco, na cem mohl pan Riant jezdit. Mezitim, kdyz se reklamace neuznala, se resila oprava, resp. vubec se hledalo reseni, co bude dal. Zjistoval jsem moznost opravy a zjistil, ze opravu lze provest. K tomu se jeste vratim, protoze se

      tady hodne resilo, zda lze nebo nelze opravovat Alu ramy atd. Jeste chci vsak informovat o jedne veci. Je hodne zajimave, ze i pres to, ze ma pan Riant znameho v Progressu, aspon to stale rikal,

      tak reklamaci neuznali. Ne ze by tady mel mit nekdo nejake vyhody a nekdo ne, ale vsichni zname, jak to ve svete funguje, a i kdyz se znamy za pana Rianta primlouval, tak to Progress proste

      jednoznacne neuznal. Myslim, ze i to neco znamena. A ted to nejdulezitejsi – puvodni poskozeni praskleho ramu – tak jak vypadal puvodne. Resp. jak vubec doslo k tomu, ze v horni casti u sedlove trubky se to utrhlo a vznikla prasklina. Ram byl poskozen tak, ze byla prohnuta ta sedlova trubka v cca 2/3 vysky, coz bylo dle dovozce, nas i jinych lidi (mezi nimi odbornici na ramy) zpusobeno nemalym zatizenim, resp. pretizenim – jump

      atd. A to melo za nasledek utrhnuti v horni casti, protoze ta trubka to za sebou proste zatahla dolu. Toto byl stav, ve kterem byl ram prinesen na reklamaci (barva byla originalni, nyni je prestrikan). Podle vsech zasvecenych, kteri do toho aspon trochu vidi, to bylo jasne neuznatelne. Konstrukce neni ram vubec spatny – vychazi to z NRS systemu, prakticky je to jeho kopie, kterych se prodalo na

      svete nespocet a jeste do nedavna (nez Giant vymyslel Anthem), to byl jeden z nejlepsi systemu u XC fulla. Tusim, ze cca pred 4lety to vyhralo nejlepsiho fulla v nemeckem Bike magazinu mezi ostrou

      konkurenci. Takze konstrukcni chyba urcite ne. Materialova vada taky ne, protoze trubka byla proste prohnuta v miste, kde nebyl zadny svar a jedine, co ruplo, byl vrsek, protoze tu silu tahu pri

      ohnuti uz proste nevydrzel. Nicmene, jak jsem jiz psal, vztahy mezi nami byly a jsou vynikajici a to by bylo, abychom zakaznikovi nepomohli, takze jsem hledal reseni a po odvezeni jednomu znalemu cloveku, ktery se 20let

      zabyva ramarinou, jsme nabidli opravu. Pan Riant souhlasil. Ja byl rad, ze ram bude opraven a zakaznik bude dal jezdit na ramu, ktery mu vyhovuje. Clovek, ktery to spravoval, to opet delal ve svem

      volnem case, vyrobil na to specialni pripravek, nechal odpeckovat barvu a odvedl skvelou praci. Ram byl pripravkem nejprve co nejvice narovnan (sedlova) trubka a svaren s tim, ze nahoru v utrzenem

      svaru pribyla jakasi spojnice, ktera vse absolutne nadlimitne zpevnila, a z druhe strany prohnute trubky byla pridana dalsi „mega“ zaplata, ktera vse zpevnila na tomto miste. Mezitim, co se ram opravoval – nebylo to samozrejme hned, tusim, ze to mesic a neco trvalo (kdyz to delal na sve naklady, nic na tom nechtel vydelat, vezlo se to na odpeckovani atd. atd.), jsme

      museli resit vymenu pujceneho kola, protoze velikostne panu Riantovi nevyhovovalo a po cca 14dnech, co ho mel pujcene, jsme vymysleli dalsi moznost, jak jezdit po dobu opravy a neztracet ksefty v

      kuryrine. Vzali jsme nas dalsi ram, tentokrat uz to nebyl CrMo Heavy Tools, ale dural, festovy, perfektni ram a osazely na nej vsechny veci, ktere byly puvodne na kole s ramem Marathon. Toto uz

      byla velikost 21", takze pan Riant mohl dale vykonavat sve povolani, aniz by ho kazdy vecer bolela zada z maleho ramu. Zde musim podotknout, ze prehazeni veci a serizeni atd. bylo opet zdarma. Ja jsem mechanika samozrejme zaplatil, neco jsem dokonce delal i sam, opet v noci, protoze casu je malo a pres den se musi

      resit take ostatni zakaznici. Pocitam, ze v beznem servisu by si za toto uctovali cca 1000 Kc, stejne tak puvodni prestaveni na Marathon, coz jsme davali zdarma take. Nova kompletni kabelaz (lanka

      a bowdeny brzd i razeni) byly samozrejmosti. Na tomto kole pan Riant zdarma bez problemu jezdil. Pak nastal dalsi problem. Bylo to tesne pred dokoncenim oprav, volal pan Riant, ze mu ukradli cele kolo, ktere na nasem ramu mel a jezdil na nem. K tomu asi neni co vic psat. Do tedka jsem na to

      nevidel zadny papir, zadnou zpravu, ze by se to resilo s policii atd. Pan Riant bohuzel musel zacit delat sendvic na Vaclavaku a vse se muselo tim padem co nejrychleji dodelat. Nicmene ram se

      dodelal, pan Riant se na nej prisel podivat, a kdyz ho videl, tak byl nadmiru spokojen. My sami jsme byli take prekvapeni, jak ram po svareni vypadal, jaka to byla prace, a pan Riant uprimne ziral

      a rikal, ze to opravdu necekal, ze to je super. Clovek, ktery to varil, nicmene jeste doporucoval, aby se do trubky natloukla drevena kulatina, ktera by se pri natluceni zdeformovala, neposkodila

      trubku, ale zaroven by ji navic jeste perfektne vystuzila. Byla by tesne pod sedlovkou a ram by byl pripraven na uplne vsechno. Toto se uz nestihlo, protoze pan Riant potreboval jezdit a bohuzel se

      na tuto dodelavku „vychytavky“ ani u svarece nezastavil, i kdyz jsme mu to chteli dohodnout a doporucovali to. Posledni zmena na ramu byla jeste barva, kterou nastrikal pan Riant nakonec do zlata –

      proto nyni vypada takto nestandardne. Komponenty na opraveny ram. Jelikoz puvodni kolo bylo ukradeno, museli jsme resit jeste to, cim opraveny ram osadime. Nakonec dostal par Riant – opet diky nasim vztahum a tomu, ze cela situace se

      takto vyvrbila a chteli jsme i pres neuznani reklamace zakaznikovi co nejvice pomoci – nasledujici dily, coz byla jeho volba z moznych variant, za cenu 38000 Kc. (pokud neni uvedeno jinak, pisu do

      zavorek ceny z naseho webu, ty maloobchodni by byly uplne jinde): vidlice FOX 32 F100 RL, lockout (cena verze RLC, tusim, 22800 Kc, tato verze dovozcem FOX do CR odhadovana na min. 20tis) hlavove slozeni Ritchey prehazovacka XT RDM760SGS (1490 Kc) presmykac LX topswing FDM580 (730 Kc) brzdy a razeni – XTR dualy hydraulika vcetne kabelaze a trmenu (9990 Kc) kliky LX FCM580 (2485 Kc) riditka Easton vlastovky predstavec Scott Comp pedaly PDM505 (550 Kc) sedlovka Scott Comp predni naboj LX M585 disc (619 Kc) zadni naboj LX M585 disc (999 Kc) retez Deore HG53 (290 Kc) kazeta Deore HG50 (550 Kc) draty DT Swiss Champion blk (768 Kc) 2× rafky Alex TD-24 Disc 2× plaste Scott Oxyd kevlar +++++++++++++­+++++++++++++++ veci, ktere nabizime v zakladni nabidce (maji v zarovce cenu), vychazi takto 41300 Kc pri internetovych cenach, ten zbytek (hlava, riditka, predstavec, sedlovka, rafky, plaste), kde neni v zavorce

      cena plus gripy, niple, lanka a bowdeny, duse, odhaduji tak na 5000 Kc, za kterych by se to jednotlive dalo bez problemu prodat. Takze cena 46300 Kc. Toto vsechno bylo pro pana Rianta za 38000 Kc

      na splatky (cca hodina prace navic). Davali jsme to proste za nakup, abychom opet co nejvice pomohli vyresit problem jezdeni a financni, aby to (vzhledem k vybranym komponentum) bylo co

      nejvyhodnejsi. Mozna stoji za uvedeni, ze montaz jsem dokoncoval osobne, protoze to byla pres den opet nestihnutelna zalezitost pro mechanika, ktery mel more jine prace, a napojeni a odvzdusneni brzd jsem

      dokoncil v pet hodin rano ze soboty na nedeli, kdy jsem o tom informovat pana Rianta, aby si mohl kolo jeste v ten den vyzvednout. Jinak toto vsechno uz nebylo zdarma, dohodli jsme se, ze nam pan

      Riant za toto kompletni postaveni zaplati 1000 Kc, ale odlozilo se to na neurcito z duvodu nedostatku penez, takze to je zatim ne sekeru. Stejne tak jsme se dohodli na 2000 Kc za ukradeny ram, ale

      opet se to dalo na neurcito, az proste pan Riant bude mit penize. Opet jsme vse resili jen ustne, neni to nikde na papire, protoze ja osobne zastavam vice dodrzeni slova nez pak nahaneni nekoho

      jineho, od ktereho mam podepsany papir, ktery je mi konec koncu nakonec stejne k nicemu.

      Kdyz pak prisel pan Riant znovu s ramem, ktery mel ohnutou tu sedlovou trubku, neveril jsem vlastnim ocim, protoze jsem to necekal. Mrzelo me to, fura prace, fura prostredku, megafura ztraveneho

      casu resenim. Nicmene nyni byla trubka ohnuta cca o 20cm nize nez puvodne, horni zesileni to samozrejme udrzelo a to, co se s ramem delo, nevydrzel ten spodek, i kdyz z druhe strany je originalni vyztuzeni.

      Trubka se jakoby rolovala v ohybu. Prasklina nebyla nikde zadna jina. Pouze toto. Ja nechci opravdu spekulovat, jak se to stalo, ale neverim tomu, ze takto zesileny ram takhle jednoduse odesel po

      dvou tydnech jezdeni kuryriny 85kg cloveku. 85kg nam hlasil pan Riant, kdyz prinesl poprve ram na reklamaci (o 15kg mene, nez kdyz jsme na nej montovali veci :). Zajimave je ze nyni se v textu pise

      95kg. Jinak pri tom druhem ohnuti jsem si vsiml jedne veci, ktera urcite nebude take od veci. Gumicka u tlumice, kterou se meri sag pri nastavovani, byla uplne dole, pritom tlumic byl nafoukan

      (zkousel jsem v ten den, co jsem na ram koukal). Ptal jsem se pana Rianta, zda nesel nekde na doraz, ze gumicka se takto dolu dostane prave v pripade, kdyz ji tam tlumic pri plnem „zajeti“ dostrci.

      Pan Riant rekl, ze ne, ze mu tam gumicka sjela sama postupne drncanim. Tak jsem si to sam bez dalsiho komentare zkusil, vystrcil gumicku nahoru a zkousel ji rolovat dolu a neslo to pres prekonani

      jisteho odporu a treni, pri kterem si jsem temer jisty, ze gumicka by dolu nespadla ani pri celodennim drcani. Komentar jsem si nechal pro sebe, mohlo se to stat i jinak, treba ji mohl nekdo sundat

      rukou.

      Pote jsem vse konzultoval s clovekem, ktery ram varil, a byl jsem upezpecen, ze vareni na pevnost nemelo prakticky vliv, prohnuti trubky, ktera min. po svareni zustalo – pri uplnem narovnani by

      trubka mohla prasnout – pry melo vliv do 5%, a jelikoz to nevidel na vlastni oci, nedokazal odhadnout, co se s tim delo. O tom at premysli kazdy sam. Jako reklamaci to uznat nemuzeme, ta uznana

      nebyla uz puvodne a vsechno ostatni bylo mezi nami reseno jako oprava nepojizdneho ramu na nase naklady, bez zaruky, proste aby pan Riant mohl jezdit a nemusel resit novy ram.

      Ale ani tak jsme se na zakaznika nevykaslali, jak zde uvadi Kuryr, ze s tim uz nechceme mit. Nabidl jsem za dalsi dva dny ram ve velikost 21" v hodnote cca 2tis za 500 Kc vcetne hlav. slozeni.

      Bohuzel na ramu nebyla navarka na zadni trmen hyd. brzdy, takze tento ram padnul. Hledam (hledal jsem) samozrejme dale. Mezitim nam pan Riant psal mail, na ktery jsem mu odpovedel, a reakci zpet uz

      nedostal. Za dalsi den se tady objevila tahle diskuse. Jeste se vratim k nasim dobrym vztahum, kde prakticky pri kazde navsteve vcetne navstev, kde se resila oprava ramu, nam pan Riant hlasil, jak jsme skveli, ze nas bude vsude chvalit, ze o nas nekde

      napise, ze jsme se na nej nevykaslali, kdyz reklamace nebyla uznana a nakonec jsme se dockali tohoto.

      Kdyz se to ke mne vcera dostalo, volal jsem panu Riantovi, ze me mrzi, ze se to resi na bike-foru, a hlavne, ze to resi nekdo, kdo tam pise polovinu zvastu a nevidi si do pusy. Ze jsem chtel a i

      jsem mu to psal, at to resi, pokud si stoji na svem, pres odborniky ci soudni znalce, ale ze opravdu nemam cas se k tomu vyjadrovat na verejnych diskusich a dopisovat za nasi stranu, jak se veci

      maji a mely.

      To, co z toho tady udelal opet Kuryr, je smesne. Nebudu vice komentovat.

      Co se tyka jeste samotneho vareni a konstrukce a reklamace. Tak jsem se v tomto ohledu nechal poucit a zjistil dalsi info. Veci se maji tak, ze u techto ramu neni zadny problem se svarenim trubek. Nejedna se o tenkostenne trubky, jake jsou na ramech Klein, Cannondale atd. Ram neni po vyrobe tepelne zpracovan, coz je

      hodne dulezita vec, a pri poruseni jej lze bez problemu varit a spoj je pevny, aniž by ovlivnil pevnost okoli. Stejne tak se vari alu hlinikove hlavy na motory, ktere maji mnohem vetsi namahani,

      jak tepelne, tak mechanicke. Stejne tak se vari fura veci z alu a neni s tim nejmensi problem. Samozrejme clovek s tim musi mit urcite zkusenosti. A to clovek, ktery ram opravil, ma (20let). Vyrabi

      svoje vlastni ramy, vse kolem cykla, lepsiho montera jsem nikdy nepotkal. Nechavaji si u nej vyrabet a opravovat veci ruzne maloobchodni prodejny, a kdyz se to umi, tak drzi i svareny ram od

      Cannondala (tepelne zpracovany), ktery nedavno delal a drzi. Kontrukce a dalsi reklamace – prodej kol s ramem Marathon se dle ProgressCycle prodalo na stovky a reklamace byly dve. Obe nebyly uznany. To opet hovori samo za sebe o konstrukci ramu. Ja osobne

      mam znameho, i kdyz mi to asi Kuryr nebude verit, ktery ma 117–120kg a jezdi to same Ravo Marathon 2 v te same velikosti a z te same varky jako pan Riant. Zatim zadny problem a rikal, ze to nijak

      nesetri. Muj bratr jezdi pres rok NRS a zkusenosti shodne.

      Jinak hlaska, ze neco trvalo pul roku od Kuryra, je opet s otaznikem, protoze ani reklamace ani oprava ani nic jineho pul roku netrvalo.

      Jinak to, ze pan Riant nepodepsal zadny papir, ze je vyrozumen s tim, ze reklamace je zamitnuta, neznamena, ze dalsi opravy, ktere s nim byly navic dohodnuty a vedel, ze reklamace nebyla uznana,

      jsou opravy zarucni. To je nesmysl za nesmyslem. Kuryr at jde radsi delat kuryrinu a nemlzi tady vsem hlavy. To bych jinak prakticky vyreklamoval vse, prisel bych si pro mobil do servisu, kde by mi pan sdelil, ze reklamace nebyla uznana, ja aniz bych si rekl o papir, odejdu a za mesic jim budu volat, ze

      do 30dni nestihli vyridit reklamaci a ze chci vratit penize. Prece jsem ji nepodepsal, ze se zamitnutim reklamace souhlasim.

      Praskliny na ramu, ktere vidim na fotkach nyni, tam pri prineseni nebyly a ani pan Riant je neinzeroval. Osobne si myslim, ze k nim doslo pri jezdeni na tom znovu poskozenem ramu, trubka se vzadu

      srolovala a to se muselo nekde projevit a dopadlo to presne tak, ze to zaclo rupat jinde ve svarech. Je mi jasne, ze na kole se jezdi do dnes, je potreba vykonavat kuryrinu. Dopadne to asi tak jako

      na puvodnim Rockmachinu.

      To bude asi vsechno, co k tomu muzu napsat, napsal jsem to schvalne takto vsechno, at si kazdy udela obrazek, co jsme do toho investovali, jak jsme se chovali k zamitnute reklamaci my a jak se nyni

      chova druha strana. Resp. verim, ze pan Riant by to tady napsal uplne jinak, ale ma hodne dobre kamarady, kteri mu zajistili to, ze ty tri hodiny, ktere jsem mohl vcera v noci a dnes rano travit

      treba hledanim dalsiho ramu, uz teto zalezitosti nevenuji a nevenuji ji od teto chvile ani minutu. Beru to jako uzavrenou vec a osobne doufam, ze mi tady da vetsina za pravdu. Predpokladam, ze 1000

      Kc za posledni montaz a 2000 Kc za ukradeny ram uz neuvidime, ale necham to na svedomi pana Rianta. Kuryr at mu radi, co chce. Pokud mi bude chtit kuryr neco ke vsem rici, na neco reagovat, tak

      budu rad, kdyz prijde osobne a muzeme si o tom promluvit. Termin at si predem domluvi, casu je extremne malo. Tuto konkretni diskusi nyni prestavam sledovat a tak nema smysl reagovat zde. Pokud

      chce jakkoliv pomoci a ne spise uskodit panu Riantovi, tak by to mel resit spis s nami, dovozcem, soudnim znalcem, ale obavam se, ze tady mu nikdo nepomuze. A to nemyslim ve smyslu, ze by tady byl

      nejaky problem v lidech, ale Ti, kdo ho neposlou rovnou do haje, mu tezko nejak konkretne pomuzou a stav bude porad stejny a stejny a pan Riant bude asi delat opet sendvice na Vaclavaku misto toho,

      aby jezdil na kole a delal kuryrinu.

      Jeste hlavni veci rekapitulace:

      • prvni reklamace nebyla uznana, byla zamitnuta nami, dovozcem i dodavatelem dovozce
      • puvodni vada bylo prohnuti sedlove trubky cca 20cm nad tlumicem (v miste, kde je nyni zaplata) a nasledovalo prasknuti ve svaru ve spoji horni ramove trubky a sedlove trubky
      • prakticky vse i po neuznani reklamace jsme delali na sve naklady (pouze posledni montaz novych dilu na opraveny ram by melo byt douctovano)
      • nikdy jsem panu Riantovi nerekl, ze s jeho vahou 95kg nesmi lezt na kolo – NIKDY!!! V zivote bych mu ten ram jinak neprodaval.
      • konstrukce ramu vychazi ze systemu GIANT NRS, ktery byl vyhlasen pred par lety jako nejlepsi system u XC FUllu ve velkem testu uznavaneho nemeckeho casopisu. Prodeje kol Marathon se pocitaji na

      stovky a reklamace byly vseho vsudy dve (dle udaje dovozce). Kol NRS se prodalo jeste vic.

      • ten ram neni po vyrobe tepelne zpracovan a lze tak trubky bez problemu varit, aniz by se, samozrejme pri zachovani spravnych postupu atd., zmenila pevnost okoli ci samotneho svaru
      • veskere nase jednani bylo z nasi strany vzdy vedeno s maximalni otevrenosti a chuti problem vyresit a k zakaznikovi jsme se neotocili zady

      A ja osobne doufam, ze bude trvat aspon deset let, nez se na bike-foru opet objevi podobny ulet a ja na nej budu donucen reagovat, abych ocistoval nase jmeno proti nepravdam a mlzenim, ktera tady

      autor prvniho prispevku predvedl.

      Vsem ostatnim preji pohodovejsi den, nez ten muj (mam toho od vcera plnou hlavu), a pokud vyrazeji na Krale, tak se tam muzeme sejit treba u pivka a poklabosit.

      zdravi Dan TureceK

      0 0
      • goofy  

        Nooo… Dalo mi to zabrat to prolouskat. :o)

        0 0
      • assassin  

        tak sem to prelouskal cely, prijde mi ze to popisujete jak to opravdu bylo a tak nejak sem si to myslel ze to je i pred tim nez jste reagoval..... sam verim ustni dohode vic nez caru papiru a stale naivne verim tomu ze jsou lidi pro ktery to slovo neco znamena. je dost mozny ze kuryr nedostal vsechny informace o tom jak to bylo a tudiz zde bylo napsano kde co…

        mozna sou to kecy … to asi tezko posoudim… ale pro me je to duvod proc vyzkouset vasi firmu protoze pokud k zakaznikovy pristupujete tak jak pisete tak respekt vam, myslel jsem ze takhle uz moc firem nefunguje.

        sice to pisu asi zbytecne, protoze jak rikate prestal jste diskuzi sledovat, ale chtel jsem napsat svuj nazor…

        0 0
      • vlk  

        Jestli to bylo jak píšete-ten přístup-tak opravdu smekám. Možná má kurýr jen špatné informace-každý při vyprávění příběhů ostatním občas přehání a neřekne vše.

        0 0
        • hanz  

          bych spíš řekl že ani nechtěl říct vše + něco ještě nevěděl ale necháme se překvapit co odepíše

          a co nato pan wartburk který tu nadával do debilů?..asi bude rači držet hubu.

          0 0
          • wartburg  

            Co by na to jako mel rikat? S tema drsnejma kecama si tu zacal ty, to si myslis, se z tebe kazdej posere? Asi je u vas ve Zline normalni opravovat ramy klackem. Jinak nevim proc se pan Turecek tvari, ze na tom kole prodelal, kdyz ho prodaval. Komponenty jsou evidentne sundany ze Scotu Scale 40, kterej u nej stoji 49000 a jeste k nemu dostanes sportester za 10600 a ten samotjnej ram jsem u nej videl asi za 10000. Takze se da rict, ze na tom vydelal navic dalsi desitku. To ostatni je tvrzeni proti tvrzeni.

            0 0
            • hanz  

              rozhodně sem nečekal že se ze mně někdo posere, stejně jako jsem neměl žádný drsný kecy…drsný bludy tady melš akorát ty, ale přesně jak jsem napsal k tematu si řekl opět hovno. Tvojí spekulci s komponenatama neřeším a nevím proč jí sem taháš, stejně jako netuším proč řešíš klacek kterej je v týdle věci uplně irelevantní. A co je a neni ve Zlíně normální muže tobě bejt fuk, až začneš mít zase akorát uražky tak si aspon vypln profil at víme jakej komplexáček ze za ním skrývá.

              0 0
            • krosnicka  

              To s tema komponentama a cenou je nejakej blabol. Kdyby si mel pravdu se Scalem, tak na nem nikde nevidim XTR hydraulicky brzdy. To bude asi tech 10k ktery podle tebe bikestore vydelal, co? Kazdopadne supr kultura vyjadrovani.

              0 0
      • Misiak  

        uz to odznelo, ale ak je to naozaj takto (comu celkom verim), tak smekam pred tvojim pritupom. toto sa len tak v dnesnej dobe nevidi.

        0 0
      • Darkson  

        mě se Kurýrovo tvrzení hned nezdálo, jelikož mám s Bikestore ty nejlepší zkušenosti, včetně reklamací. Nevěřím, že by jinde pro zákazníka usělali to co u vás;

        0 0
        • Luka  

          souhlasim plne. Nikde jinde neni tak dobrej „servis“ – myslim servis ve smyslu co udelat pro zakaznika. S Danem obchoduju uz nejaky ten rok, prakticky vsechno mam od nej, a nikdy nebyl jedinej problem. Tuhle nemeli obycejnej rychloupinak, tak mi Dan pujcil vlastni, nez prijde ten muj objednanej. Malickosti. Ale temahle malickostma a vzdy prijemnym, osobnim pristupem si me tenhle shop totalne ziskal „na prvni pohled“. Jsou to kluci k nezaplaceni, a ja vim, ze si u nich dalsi kolo objednam a ani me nenapadne nekde hledat po netu nejaky neosvedceny podivny obchodniky, kdyz mam je. Ale jelikoz uz jsem podezrela z toho, ze jsem jejich placeny reklamator, tak uz mlcim… Jen jednu jedinou vecicku bych jim doporucila: trochu si uberte kluci, jinak se upracujete xmrti :)

          0 0
      • Jirik123  

        to musela bejt fakt makacka sepsat takovej roman:-) ale hodne veci to vysvetluje a rozhodne to bylo potreba. opet se mi potvrzuje ze ty obcasny stiznosti na obchody tady na b-f jsou casto prekrouceny a lzivy…

        0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak zajednak s tou vahou jsem to myslel stejne jako ty. Asi jsi to spatne precetl, nebo jsme si nerozumeli. Proste vahu nikdo neresil, takze zadna kuryrova lez.

        Dalsi vec je, ze jaxem to napsal, tak jsem byl informovan. Jak rikas ty „p.Riant“ to zde cetl a rekl, ze jsem to napsal dobre. Neexistuje pristup typu: toto by pan Riant v zivote nenapsal.

        Jediny co si myslim konkretne ja je, ze to moc dobre svareny nebylo.

        0 0
        • Auditor  

          Cece, ty jsi ale zatvrzelej…

          0 0
        • jecnak  

          A ten zbytek?

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Ohledně služeb na úrovni se nemohu vyjádřit, ale nepochybuji o tom, že v tom si Tureček nevymýšlí.

            V sobotu se David vyjádří sám.

            0 0
            • jecnak  

              A ten zbytek?

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tě plesknu v těch nuslích…

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Jakej zbytek???

                Ve zbytku se ukázalo, že tam žádná další lež nebyla, ne???

                0 0
                • jecnak  

                  //Na druhou stranu ještě není k dispozici písemné vyjádření Progresscycle, takže zatím není jistý původ. //

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Nikdo ho nikomu nedal, tak co tady děláš vlny? Byla řečena čistá pravda! Navíc to na věci nic nemění, tak nevim co v tom rejpeš takhle blbě?!? Máš na tom nějakej osobní zájem?

                    0 0
                    • jecnak  

                      Nikdo ho nikomu nedal, ok to mi staci vedet, ackoli prodejce toto neni povinen. Jen me zajima jak to ve skutecnosti bylo, protoze ocividne to co jsi zde napsal je snusna polopravd a prekroucenych informaci (byt je to dano ciste tvoji neznalosti stavu veci). Trochu me mrzi, ze zrovna ty jsi schopen vazne se bavit o necem o cem toho vis zhruba polovinu a uz se pritom ohanet soudem a kdo vi cim jeste.
                      Osobni zajem i pres nadstandardni vztahy s Bikestore urite nemam, jen me zajimalo kde je asi pravda a zda treba nechces nektere veci vysvetlit.

                      0 0
                • Jirik123  

                  a co treba tvrzeni ze ten ram stal 10k, kdyz ve skutecnosti v ty cene bylo jeste hafo dalsich veci?

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    Někde sem psal, že nebylo?

                    0 0
                    • Jirik123  

                      z puvodniho vyjadreni to teda rozhodne jasny neni…

                      0 0
                      • kurýr na bajku  

                        Nj, dyk ani já jsem to nevěděl. Ovšem nepsal jsem pravý opak… Pracoval jsem s dostupnými informacemi.

                        0 0
                        • Jirik123  

                          to je prave ta chyba, na zaklade tvych nepresnych informaci tady vzniknul takovej dlouhej thread, kterej je vlastne o hovne. priste at se david zaregistruje a napise si to sam, predejde se tim zbytecnym nedorozumenim.

                          0 0
                        • zirecek  

                          Zamkni thread, smaž ho, nech to spadnout do poradliště dějin, jakákoliv další diskuze je k ničemu.

                          0 0
        • Al_Bunda  

          Jediny co si myslim konkretne ja je, ze to moc dobre svareny nebylo. No nevim kolik jsi toho navaril ty a jak jsi zdatny v technoligii svarovani, jelikoz jsem se touto cinnosti nekolik let zivil (konkretne 9) a podle dostupnych fotografii muzu rici jedine, ze ten clovek co to varil opravdu umi. Myslim si, ze jsi mu udelal dobrou reklamu. Ted k deformaci ramu (sedlove trubky) podle me to vypada, ze dostal ranu zhora, svedci o tom i to ze ta trubka mela snahu se jako by srolovat. To ze popraskaly dalsi svary je uz zpusobene deformaci trubky a ne nekvalitnim svarem.

          0 0
          • assassin  

            pod to se klidne podepisu..... ostatne pisu tu v nekolika prispevcich to same…

            0 0
            • Al_Bunda  

              Prvni co me napadlo bylo, ze to dostalo rano zhora, ale to je s nejvetsi pravdepodobnosti blbost. Deformacni sila sla ze spodu a byla tak silna ze zarazila zadni tlumic az na doraz, ale ani to nestacilo aby byla pohcena a pusobi na zadni kolo (nebo mozna i na stred) stale a pohlcuje ji az deformace sedlove trubky. Proste a jednoduse nekdo jel na kole takovym zpusobem, ze sel zadni tlumic nadoraz a asi jeste plnou vahou dopadl na sedlo a o totoototm totototo je. No nic jsem v praci a nudim se tak jsem jen tak trochu o tom premyslel. Mozna je to blbost mozne ne, ale co na tom zalezi. Hlavne, ze utika cas a jdu za hodinu domu :-)))))

              0 0
          • kurýr na bajku  

            No je fakt, ze jsem to tu nepsal, ale foto by melo byt k dispozici, tak ho sem pak hodim a ani nemam pocit, ze by to pan Turecek chtel nejak tajit. Sedlova trubka byla po zavareni prohnuta a proto se pak srolovala. Co se tyce tvych znalosti svarece, tak mi rekni jestli nebylo naprosto jasny, ze to praskne hned pod tou vystuhou.

            0 0
            • Al_Bunda  

              Jak jsem psal hodnotil jsem to podle prilozenych fotografii. To, ze sedlova trubka byla po oprave prohnuta jsi nenapsal. Mozna proto ji chteli jeste vyztuzit tim dubem. Kazdopadne jsi nenapsal ani to co s tim kolem delal, ze se to tak zdeformovalo ani pred opravou ani po ni. Podle me se to srolovalo v nejslabsim miste sedlove trubky. Zrejme chtelo tu vyztuhu co tam byla navarena protahnout az dolu, ale jak se rika po boji je kazdy general. Kazdopadne k takove deformaci muselo dojit pouze za predpokladu, ze byl tlumic nadoraz. Takze to musela asi byt dost velika sila co to zpusobila, ovsem pokud jeste pri tom sedel na sedle, coz si myslim, ze ano tak to dopadlo jak to dopadlo. To je muj nazor. Jestli si myslis, ze zmeknuti sedlove trubky a nasledna deformace byla zpusobena spatnym postupem pri oprave tak to nemuzu posoudit, ale myslim si, ze je to dost nepravdepodobne.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                No tak sry, ale jakou davas vydrz dubovymu klacku v ramu a navic tim by se ten ram uplne rozlomil, pokud by jsi ho zaroven s tim tepelne nezpracovaval. Proto taky zustal prohnutej.

                S tvym navrhem souhalsim zaplaty, ale jen castecne, protoze pokud by jsi zaplatu vedl az dolu, tak by to prasklo nad stredem, coz se stejne stalo. Muselo by to bejt i tam osetreny.

                0 0
      • Archer  

        Konecne nazor druhej strany.

        Ale co me nejde do hlavy – bike kuryra, osazeny top komponentami za 40tis??? V Praze se prestali kradnout, nebo co? :)

        0 0
      • radio  

        Věřím Danovi :-) PS: tomu říkám služby na úrovni. Mít taky takové, v životě by mě nenapadlo to ventilovat takhle na BF.

        0 0
      • Jenda  

        jen drobny koment k udajum z progressu – jestli tvrdi ze za celou dobu meli na Marathona dve reklamace a obe zamitly tak jsou to bud lhari a nebo me pan Turecek vymenil prasklej ram na vlastni naklady a timto bych mu chtel podekovat.

        0 0
      • kurýr na bajku  

        David Riant: Co se tyce praskleho stareho RM, tak to byl ram pres 5let star, najeto pres 50tis. a davno po zaruce narozdil od Rava, ktere bylo nove, ale rok vyroby uz nikdo nezjisti (mimochodem na starnuti al slitin zde bohuzel nikdo nereagoval).

        2)kuryr na bajku popsal situaci, tak jak byla. Pravda nevedel o vyhodach, ktere jsem do te doby mel z bikestoru, ale nevim zda-li je to prilis relevantni.

        3)Kdyz jsem vybiral u p.Turecka ram, tak jsem pravda sam navrhl toto RAVO a pan Turecek mi ho doporucil s tim, ze ho spokojene jezdi jeho 120kg kamarad. Ram za mesic praskl. Prisel jsem na to tak, ze jsem jel po rovine po ulici Na prikope a zdalo se mi, ze se mi uvolnilo sedlo, jenze jsem zjistil ze sedlova trubka mela tvar ohnute plechovky od coly (coz se bezuspesne snazil vyrovnat svarec a proto pak i po zavareni zustala onuta) a pod sedlovym kominkem praskla horni ramova trubka u svaru. Nedovedu si predstavit jak to svarec rovnal, ale nejspise tepelne a jelikoz to nedokazal srovnat absolutne, tak zustal ve spodni ramove tubce pruhyb, ktery byl zaplacnut zaplatou, pod kterou to prasklo a proto se ram sroloval. Ma jedina nerovnost, kterou sem na tomto kole prekonaval byl pricny prah a ani ten jsem v zivote nemohl prejet v sede kvuli vyse popsanym zdravotnim problemum, takze muzeme vyloucit debaty o jakekoliv nehode.

        4)Po zamitnuti reklamace z Progress mi p.Turecek nabidl zavareni ramu. Ja jsem se dotazoval, zda-li ram po svaru neco vydrzi, protoze jezdim po meste a mohlo by mne pri takove nehode prejet auto. Byl jsem p. Tureckem ujisten, ze po zavareni uz ram urcite nepraskne. Ram jsem ke svareni odevzdal v prosinci a v dubnu jsem ho dostal zavareny. Jezdil jsem na nem 14dni cca 200km, protoze jako „sendvic“ uz toho mnoho nenajedu a stalo se to co jste vsichni videli na fotkach. Na to jsem, ale prisel az podle podivnych zvuku, protoze to na jizde nebylo hned poznat. Ovsem mam posit, ze to praklo jiz tyden pred tim, protoze mi ujizdel presmyk byl jsem tedy s

        touto vadou za panem Tureckem, ktery ovsem vadu neodhalil stejne jako ja a nabidl mi novy presmyk

        5)Mezitim jsem pravda dostal pujceny ram od pana Turecka, ktery mi pak ukradli a jsem ochoten se s nim za jistych okolnosti vyrovnat. Papiry od policie CR na to samozrejme mam.

        6)Nechtel bych aby si p.Turecek myslel, ze snad chci poskodit jeho firmu, protoze vzdy mi vysel ve vsem vstric, ale tady nekdo udelal chybu a ja jsem to nebyl. Chci jen aby toto bylo uznano a kompenzovano.

        Jestli mi p.Turecek nabidne nejake rozumne reseni, tak ho rad zvazim, ale jinak se mi to zda dost penez vyhozenych a proto se budu snazit vyuzit vsech dostupnych prostredku pro svou obhajobu.

        BTW: proto jsem o tento thread pozadal a kamarada, protoze ho spousta z vas zna a nenapadlo by vas ho podezrivat z ucelove provokace, coz bylo evidentne k nicemu :-( Chtel jsem od vas radu, ale te jsem se nedockal.

        0 0
        • MARIN  

          Porad ale nevim co se s tim ramem delo nez praskl – sel tlumic na doraz nebo nejaky pad ...... Neverim ze se to zbortilo samo od sebe

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Neverite? Verte! Fakt se nic nestalo. Navic tlumic byl ten den jeste dofouknut.

            0 0
            • hanz  

              hele je to uplně jedno jestli to nebo todle..výsledek je že rám praskl a progres to neuznal…a protože tureček nabídl pomocnou ruku tak ho tedka pořádně potrápíme, co natom že jsme do ted měli 10× víc než sou nadstandartní služby, nato serem. my chceme rám a budem kolem sebe kopat.

              nevím co furt řešíte možnosk jakýkoliv reklamace/náhrady ukončil progress zamítnutím..to co se dělo dál je jen neštasnej slet událostí at je pravda kde chce.

              0 0
            • MARIN  

              Opravdu jsi to videl?

              0 0
        • zdenek  

          Tak tahle věta mě dostala: „Mezitim jsem pravda dostal pujceny ram od pana Turecka, ktery mi pak ukradli a jsem ochoten se s nim za jistych okolnosti vyrovnat.“ Čili: půjčil mi v dobré víře rám a jsem ochoten ho za jistých podmínek vrátit.

          0 0
          • MlokCZ  

            Přesně tak, tohle už je fakt moc. Já bych tu větu spíš ještě přeložil. V podstatě jsem panu Turečkovi ukradl rám (nevrácený rám nebo částka za něj je podle mě normální krádež) a možná za jistých podmínek bych to nějak řešil.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Minimalne policii bych na nej zavolal, to je snad jasny, ne? Jen si nejsem jistej jestli prodat nekomu uplnej shit neni tak trochu neco podobnyho…

              0 0
              • Auditor  

                Prodat nekomu uplnej shit…? Hmmm… Tak snad je David dospelej, muze se kdekoliv zeptat.. Mimochodem, onho nekdo NUTIL aby si to koupil…????

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Jako to on nemohl vědět, že se to sesune, tak nevim co tady meleš o nucení… Samozřejmě ho nikdo nenutil, ale koupil zajíce v pytli… Nedělal s tim nic co by neměl a rám šel do kytek, tak jak bys to jinak nazval?

                  0 0
                  • Auditor  

                    Napsal bych ti to takhle – asi v Progressu vedeli co delaj… pochybuju ze by se na to vyflakli a pausalne to odmitli, tudiz predpokladejme, ze vedeli co delaj. Sam mam vyhu kolem 100kg, a jezdim na celoperu…a zatim drzi. Jedzim jak po Praze, tak mimo – i kdyz ne tak casto, jako kdbych se zivil kuryrovanim.

                    Z tyhle debaty tady zacinam mit pocit, ze se to zvrhava na Kuryr na bajku vs. vsichni. Myslim ze tahle debata mela skoncit po vyjadreni D. Turecka. Ted bych byt tebou to zamknul nebo smazal.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      V progressu asi věděli co dělaj to je bez diskuze. Chtěli si ušetřit rám.

                      Jestli se dabata zvrhává,k tak jak řikáš, taxou všichni slepý a chtěl bych je vidět jak by reagovali kdyby se to stalo jim…

                      0 0
                      • Auditor  

                        Asi takhle – v tomto popisovanem pripade bych po zamitnuti reklamace Progressem bude se bud rovnou zkusil v Bikestoru domlvit na naky sleve na jinej ram.. proste je ukecat a zahrat na city… Mozna bych to zkusil nechat zavarit, tak jak to David udelal. Ale pokud by to prasklo po zavareni…uplatnil bych postup cislo 1, a neresil to tak, ze budu osocovat vsechny kolem sebe ze spatneho pristupu, ze spatneho postupu prace, ze spatnych cen…

                        0 0
                      • assassin  

                        znam spoustu lidi co jim prdnul ram a rozhodne nervou ze to je vadou ramu a dukaz toho ze byl vadnej je prave to ze se zlomil.....

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          skoro bych se vsadil, že u Spešlu by byl už novej rám doma…

                          0 0
                          • Auditor  

                            Tak si mel koupit spesla…ne…? A ne xy let starej ram! Ach jo…

                            0 0
                          • TinkTink  

                            No tak ja se zas zapojim, protoze ty zvasty co tu kydas sou fakt strasny – beres jenom to, co se ti hodi, cokoli jinyho beres jako blbosti a kdo nesouhlasi je tupec…

                            At si koupi Spesla..mam ho a pohoda…dobry ramy maj, ale ze by tam byla jista reklamace diky blbosti usera bych zrovna netvrdil. A ta cena, ktera je minimalne 6× vetsi je taky detail ;) (10000kc – komponenty a prace = max 7000,– za ram s tlumicem)

                            0 0
                  • MlokCZ  

                    Pořád nechápu co se ti nezdá. Praská spousta rámů a to každou chvíli. Pokud má někdo uvedenou váhu a kupuje fulla, tak bych si sakra vybral, co si kupuju. Ale hodně samozřejmě závisí i na způsobu používání, věřím tomu, že pod spoustou těžších lidí ten stejný rám vydrží a že i lehčí člověk ho dokáže zrušit.

                    V tomto konkrétním případě bych se zlobil na dvě věci. Na výběr rámu, který si pořídil (což byla jeho volba) a možná trošku na progress, i když i ti třeba oprávněně zamítli reklamaci (ale třeba taky ne, tohle já nemohu posoudit).

                    V každém případě přístup ze strany p. Turečka byl nevěřitelně vstřícný. Vůbec nechápu, kam až byl ochotný zajít (tím myslím půjčování rámu jen tak na dobrý slovu, dobrovolné svaření rámu na svoje náklady + práci s přestrojením kola), já bych osobně na jeho místě to ukončil zamítnutím reklamace.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      To jistě. To že se T. do toho dostal je trochu nespravedlivý. Viděl bych, že přesto udělal nějaký chyby a to, že rám mu doporučil s tím, že ho spokojeně jezdí jeho 120kg kámoš (což pokud to byl jen vadný kus se za žádnou chybu považovat nedá). Za druhý se vůbec neměl pouštět do zavaření. Natož na vlastní náklady. Prostě neměl! O tom jak úspěšně byl rám zavařen bychom mohli polemizovat, ale můj názor znáš.

                      0 0
                      • Auditor  

                        Tak, urcite ho nenechal varit bez souhlasu Davida… ;o)

                        0 0
                        • Zodiax  

                          Stejne tak, jak uz pisu dole, si ho D. asi neprevzal jen tak, ale dukladne ho omrknul. Pokud uz mu tenkrat bylo jasne, ze je to fusersky udelane, nemel si ho nikdy prevzit. At uz to bylo nebo nebylo spatne udelane, pokud mel jakekoli pochybnosti, nemel do toho jit

                          0 0
                          • kurýr na bajku  

                            To asi neměl, ale to bysme teď byli tam kde sme protože T. by už proto steně nemohl dál nic udělat…

                            0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Jistě, že ne. Ovšem byl to T. nápad… Ostatně kdyby to nevařil na svoje náklady mohl teď David nárokovat škodu u toho svařeče…

                          0 0
                          • assassin  

                            narokovat skodu? jako to ze mu ten ram zavaril blbe? hel to je fakt moc… vam zamitli reklamaci, chlapek vam to na svoje naklady necha opravit a vy este pyskujete ze to udelal blbe a chteli byste neco nahrazovat? nehlede na to ze nemel ani zadnej uslej zisk nebo tak neco protoze dostal zapujcene jine kolo..... zdarma ......ste skoro v branzi tak se podivej za kolik se v praze pujcuji kola…

                            kdyby to byla ocel tak uz pro to jedu a opravim to sam, protoze me stve co se tu predvadi… bohuzel hlinik nevarime a vari nam to jina firma za kterou tu nemuzu nic slibovat…

                            0 0
                            • Luka  

                              taky j emi misty dost podivne. chapu ze se kuryr bije za kamarada, ale ten styl.. to je moc.

                              Souhlasim s tim, ze neni co reklamovat. chteji opravit praskly ram, je opraven a kdyz praskne znova, tak to zase reklamujou… co ma delat svarec? Vratit jim to do puvodniho stavu pred opravou?? No, koneckoncu, to uz se stalo. nebo se mu to muze dovezt, at to laskave na te nove praskline zavari a tu puvodni at zase „odvari“.

                              Paneboooze. Prijde mi to trochu jako kocourkov. …

                              0 0
                              • Auditor  

                                A hlavne – za nic nemuzu, ja nic neudelal, nepripustim ani tu moznost, muze za to kazdej jinej, nemeli mi nabizet opravu apujcovat kolo a nabizet slevy a slusne se chovat… Chtelo by to trochu soudnosti od zakladetele diskuse.

                                0 0
                          • krosnicka  

                            Tohle prece neni chyba Turecka. On mu chtel pomoct v situaci kdy mu nebyla uznana reklamace. Proste mu chtel pomoct. Jestli se chtel D soudit, tak to mel rict a odejit. Chapu ze mu pan T tohle nabidnul, neb mu ho bylo lito, a to je jedina jeho chyba. Priste az mu bude nekoho lito tak si urcite poradne nafackuje a stejnou chybu neudela.

                            0 0
                            • kurýr na bajku  

                              to doufejme…

                              0 0
                              • MaPa  

                                Tak ti děkujem že měníš tvář těch pár velmi dobrých a poctivých obchodníků… Už jdi do háje.

                                0 0
                              • assassin  

                                jako ze doufas ze pan Turecek se timto pouci a napriste se nebude snazit nikomu v dobre vire pomoc ale posle ho rovnou do ****** ..... jj takhle to my byt.....

                                0 0
                      • Vilém  

                        Ja znam dva lidi co ten ram uz asi 5 roku jezdi.Jeden ma pres 100 kg, druhej tak 85kg,oba ramy funguji a drzi naprosto normalne.Uz zazily i nejakou havarii v pripade tezsiho jezdce a drzi.Tak nevim,bud mel ten kamos poradnou smulu a sedlova trubka byla nejaka „zmetkova“,nebo se to nestalo tak jak tvrdite.

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          No, když teda říkáš, že to přežilo nějakou havárii težšího jezdce, tak mi řekni co už by se muselo stát aby k tomu došlo.. To už by snad musel bejt 10ti metrovej drop, nebo já už fakt nevim…

                          0 0
                          • Vilém  

                            To mi prave neni jasny,co se s tim muselo udat,aby dopad,tak jak dopad.Ten znamej to napral do parezu ve celku velke rychlosti.Odnesla to korunka na bombrovi a prestoze kolo absolvovalo pekny kotrmelce,tak ram to ustal bez poskvrny.Jeho presnou vahu nevim,ale pres 100kg ma urco a predchozi majitel,co to kolo jezdil, na tom byl vahove stejne.Kdyz jsem to videl,tak jsem se celkem divil.Napada me leda kazova sedlova trubka,ale to uz ted nijak nedokazes,protoze probehlo to vareni.Pokud by jste se hadali s progressem,tak by to mozna po nejakych tahanicich uznali,ale ted uz bych rek,ze je pozde plakat:(

                            0 0
                            • goofy  

                              Naraz do parezu je ale zase uplny jiny druh zatizeni. Po nem se ti nezbori sedlova trubka. Tohle bych zase za porovnatelnou havarii nebral.

                              0 0
                              • Vilém  

                                Nerikam ze je porovnatelna,ale pokud by ten ram nebyl dostatecne dimenzovanej,tak by prdnula treba horni ramova trubka nebo by se zbortil predek.Soucasny i minuly majitel to kolo proste prilis nesetri a stale drzi,narozdil od ramu podobne kategorie a stari,ktere maji jini kamosi (Kona Kikapu,Spesl FSR)ktery s podobnym zatizeni uz praskly.

                                0 0
                                • assassin  

                                  no predpokladam ze kona a spesl ty praskly ramy okamzite vymenili za nove.....

                                  0 0
                          • kudlanka32  

                            se 100kg staci sjet na prase jeden obrubnik a myslim ze i tlumic zaziva muka pekelna…to je kroska s malym zdvihem

                            0 0
                            • kurýr na bajku  

                              Takže mi chceš říct, že výběr rámu na tuto váhovou kategorii byl velmi špatný… No, pokud ano, tak T. tvrdil opak!

                              0 0
                              • assassin  

                                …kdyz bude vyrobce ram dimenzovat na 100+kg ridera tak bude v porovnani s konkurenci tezkej… kdyz mam 100kg musim se k vecem ktery touhle hmotnosti zatezuju chovat jinak nez clovek kterej ma 70kg.....

                                0 0
      • clockworker  

        Přístup k zákazníkům popsaný p. Turečkem v Bikeexpertu můžu jen potvrdit. Práce maji až nad hlavu, ale přesto odvádí naprosto nadstandartní služby. Být na místě p. Rianta, tak bych se musel propadnout zkoušet po takových výhodách a službách, jaké mu byli poskytnuty zkoušet vymáhat nějaké odškodnění. Odškodnění naprosto nepodložené a nesmyslné. Že se takto zdeformoval rám při jízdě po rovině. To je fakt nesmysl a nevěřim tomu, ale nejsem odborník, ty již se k tomu ale vyjádřili také a mají stejný názor. Spíš bych věřil tomu, že si byli spolu s Kurýrem někde zaskákat. A ke Kurýrovi … Už podle způsobů vyjadřování to neni člověk z mé krevní, demagog, lhář. Od takových radši dál. Jen jim nedejbože neposkytnout nějakou službu, ještě by na to člověk dojel…

        0 0
        • Luka  

          no, neco mi rika, ze Dan neni z Bikeexpertu :D

          0 0
        • terák  

          To je právě to, že ty nevěříš, že se to stalo při jízdě po rovině. Já tomu věřím a tak se na to dívám jinak. S kurýrem to prasknutí určitě nemá nic společného, byla jsem u toho, když mu to David volal. Ale třeba jsem taky demagog, to ty musíš vědět nejlíp.

          0 0
          • clockworker  

            no demagog je to podle mě určitě, to stačí si pročíst pořádně celou diskusi, vždycky vypíchne jen to co se mu hodí. A jestli je to lhář fakt vědět nemůžu, ale každopádně se mi jeho verze nezdají moc pravděpodobné a proto si to myslím :)

            0 0
        • kankrlicek  

          Nemyslím si, že Kurýr je demagog, lhář atd. Možná je jiný než ty, ale to je tak všechno.

          0 0
          • kankrlicek  

            Jo, a nevyjadřuji se k tématu tohoto threadu, jen k hodnocení Kurýra.

            0 0
    • petebike  

      Schvalne sem si pockal na reakci druhe strany,

      Kuryre radsi to zamkni ci nech smazat…covece…

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Ty si normální XXXXXX. Co to tady meleš???

        To, že mu Tureček vyšel vstříc do té doby neznamená, že to není prasecky svařený. To se může stát každému. Můj svár prostě nepraskl a to si můžu dovolit tvrdit, že byl podstatně více namáhán, páč jak možná i člověk jako ty ví, pečivo příliš neváží.

        Navíc, že se Tureček tady pouští do rozebírání zdravotního stavu mi přijde přinejmenším netaktní a to nemluvím ani o pohrdavém výrazu sendvič. Ovšem zřejmě to bylo nutné, protože se cítil lživě napaden, ale žádnou lež neprokázal.

        BTW: Nemyslel si vážně, abych to nechal smazat?

        0 0
        • TOMahawk  

          Já osobně myslim že tu lež prokázal dost jednoznačně Ty v prvním příspěvku píšeš doslova: „…a tak pan Tureček nabídl Davidovi vyřízení reklamace tak, že rám nechá zavařit. David tedy s jediným nabídnutým postupem souhlasil…“

          jenže on mu nenabídl vyřízení reklamace jak píšeš Ty, nýbrž přátelskou výpomoc s rámem, který byl vlastně už asi zničenej… tak jsem to pochopil z příspěvku pana Turečka

          tím, že jsi napsal že nabídl vyřízení reklamace jsi ten problém hodil do uplně jiný roviny a chtěl řešit problém kterej vůbec neexistuje.

          …myslim, že vlny nedělá Petebike ale Ty…

          0 0
        • TOMahawk  

          chtel jsem napsat ze vlny nedela Jecnak… sorry

          0 0
        • Zodiax  

          Prinejmensim me zarazi, ze se tu doposud nebyla schopna vyjadrit i druha strana. Zname verzi Kuryr, zname verzi Bikestore (1. strana), ale chybi verze poskozeneho. Sorry, ale predane informace nekde u pivka nikdy nebudou uplne kompletni a u tech jednani jsi nebyl.

          Neznam sice tvou specializaci, ale dovoluju si pochybovat, ze mas certifikat na svareni a ze si nekdy nejaky ram varil. Docela se divim, ze si troufnes rict, ze ram byl prasacky svareny. Predpokladam, ze mas v ruce posudek od nejakeho znalce kterym to dolozis. Jinak jsou to jen silacky recicky, vic nic :(

          0 0
          • MlokCZ  

            Ono hlavně když to podruhé bylo zničeno jinde a mimo svár a ještě docela daleko od toho sváru, tak to s tím svařováním stejně mělo minimální souvislost.

            0 0
            • Luka  

              no tady se to na to svarovani prave zkousi hodit.. ze „zkrehnul“, narusil se ci janevim jak poskodil tou teplotou celej ram v te oblasti, a proto ze to kruplo… (aspon tak jsem to pochopila ja z kuryrova a nekterych dalsich prispevku…)

              0 0
        • hanz  

          lol

          0 0
        • Mirek1  

          Co je pohrdavýho na slově „sendvič“? Já nevidím nic špatnýho no tom, že když se nemuže živit ježděním tak se živí výrobou sendvičů…

          0 0
        • Auditor  

          Ad ten sendvic.. V aktualnim cisle photorevue PHOTOLIFE je p. Riant jako sendvic ucastnikem jeden ankety.. a v popisu prace ma – v soucasnoti jako sendvic! Tak ti nevim.. kdyz to o sobe rika sam je to ok, pouzije-li to nekdo jiny, je to pohradvy…? Fakt tenhle thread nech zamknout a smazat.. mam pocit ze si delas cim dal .. ostudu (slusne receno).

          0 0
          • Mirek1  

            Asi uz jset moc odtrzeny od zivota mladeze na Vaclavskem namesti, ale co to znamena, ze dela sendvic? Predem dekuji pritomnym za objasneni, rozsirim si slovni zasobu a budu se pak moci blejsknou pred starsi dcerou, tohle asi taky nezna, jsme z venkova! :-))))

            0 0
            • Beeda  

              posli dceru na vaclavak, tak ji ten sedvic udelaj:-D

              0 0
            • petebike  

              chodici plysova reklama na sendvice, vopruzujou lidi…David konkretne u Stepansky…

              0 0
        • Radek Broz  

          Sorry, ale nemá podle mě nárok na žádnou reklamaci – odhlédne me -li i od toho, jak se to stalo, je tu fakt, že

          1. reklamace rámu (ta první) byla zamítnuta. Tady jste to třeba ještě mohli zkusit napadnout.
          2. bikestore nabídl opravu už zničený a bezcený věci na vlastní náklady, zákazník souhlasil. Žádný nárok ze strany zákazníka na to, aby ta oprava vydržela 2 roky a defakto podle mě nevznikla, navíc nedošlo k poškození v těch svárech, ale mimo. Můžeme se pak dohadovat, nakolik svařování změnilo strukturu okolního materiálu, ale pořád to nemůže znovu prodloužit záruku na už zničenou věc.
          0 0
      • Radek Broz  

        Tak labilní, že to neunese a nechá smazat, je tu jen jeden.

        0 0
    • assassin  

      at na ten ram koukam jak koukam, prijde mi to svareny dobre, osobne bych teda tu trubku vyrizl,urizl z ni uchyty tlumice a navaril tam novou – rovnani uz jendou ohle trubky a zaplata jen na jedne strane mi neprijde jako nej reseni (pracnejsi a horsi) ale ja kola neopravuju ten kdo to varil ma asi vic zkusenosti…

      kazdopadne si myslim ze namahani toho ramu od cepu vahadla zadni stavby se tak nejak uplne neshoduje s tim poskozenim, me to prijde spis jako kdyby se na tom skocil/sjel nakej dropik ale ne v pedalech ale v sede na celkem dost vysoke sedlovce s celkem dost tezkym clovekem, moment jakej tam udela pul metru vystrcena sedlovka se 100kilama na konci pri dynamickym zatizeni (tzn a krat tech sto kilo) je totiz uplne jinde…

      osobne bych rekl ze i mensi skoky (sjeti z obrubniku,schody atd) by dali pokourit i leckterymu sjezdaku kdyby byla vytazena sedlovka na propnuty nohy a sjelo by se to v sede…

      0 0
    • Beeda  

      Nazval bych to „Jak se chtel stat Kuryr vymahacem“:-D

      Stejne to rozsedl on, 109kg + 10piv je znat:-)

      0 0
      • petebike  

        :DDD

        0 0
      • krosnicka  

        JJ to je presny. Pote co sem to cely prelouskal me zaujalo par veci. Nikde nikdo vlastne nerek po jaky udalosti dopad ram tak jak vypada. Osobne bych to nevidel na JUMP ale spis na PAD z vejsky kterej ridic nemel uplne v planu a proto sedel v sedle. Cili nehoda. Kdyz chudak kuryr videl to nadeleni, zkusil to reklamovat. Nevyslo to. Jelikoz vedel ze to byla fakt jeho vina, tak si to nechal celkem bez kecu svarit. Pritom spokojene cerpal vsech vyhod, ktery mu v Bikestoru nebydli. Cili pucil si zadara kolo, to mu nevyhovovalo, tak si pucil ram a nechal si ho zadara osadit staronovou vybavou. Na opravenej ram si nechal dat za supr money novy veci. (trosku me zarazi proc si na kuryrinu bral tak drahy komponenty, to si mel radsi koupit cely novy kolo i s ramem a ten svarenej si nachat jako zalohu, nebo z nej postavit kolo pro pritelkyni, ktera urcite nevazi 100kg) No a co se stalo pak uz nechapu vubec. To jak je ta trubka srolovana, je celkem narez. At tu David tedka napise cokoliv, tak ja osobne mu nebudu moc verit, leda by popravde priznal co se stalo s kolem poprvy a co tedka podruhy. To neni z normalniho jezdeni po Praze, to mi nikdo nenamluvi. Proc se do cely veci angazoval Kuryr na bajku, netusim. Ale videl bych to tak ze videl nestastnyho kolegu, kterej zrusil starej ram, pak novej, pak mu ukradli kolo (to zni taky trosku neverohodne) a pak zrusil opravenj ram. Jestli oni kluci nesedeli u piva a kdyz slysel to vypraveni tak mu prislo ze Bikestore se k postizenymu kamosovi choval tak vstricne leda proto ze ta puvodni neuznana reklamace byla neferova. No a tak se rozhod ze mu pomuze. Jestli to nakonec byla pomoc a nebo ne je otazkou. :o))

        0 0
        • vlk  

          No mě by např zajímalo, jak jsou ty trubky v tom místě silné a co přesně je to za hliník zda 6061 či 7005 apod.Vzhledem k tomu, že to není tepelně upravovaný rám.Tak to může hrát docela velkou roli.

          0 0
        • kurýr na bajku  

          No fantazii mad nehoraznou, ale meles kraviny.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            mas

            0 0
            • krosnicka  

              Mozna mam bujnou fatazii. Ale pokud si je nekdo jistej ze jeho novej celopero ram mu prasknul kdyz jel s dopisem po nabrezi, tak prece nepristoupi na nezarucni opravu. Pokud by si byl jistej v kramflecich, tak zanadava na Progress a dojde jim tam rozbit hubu, co to na nej zkousej, ze mu neuznali jasnou reklamaci. Jestli si tim byl jistej a rozhod se radsi ram nechat zavarit, tak mu lze tak akorat poprat hodne zdravi a soucitne ho poplacat po ramenou. Muze si za to sam a tahle diskuze mu v nicem nepomuze. Prave naopak.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak to samozřejmě byla chyba, ale prostě věřil tomu, že pak už to vydrží… Byl o tom ujištěn…

                0 0
                • zirecek  

                  A Slunce vyjde zítra na oblohu. A ono nevyšlo, a proto byl pán Bůh přivolán k soudu… .

                  Mimo to – nešel jsi v neděli od Koněpruských jeskyní k Srbsku s báglem Messenger? :-)

                  0 0
    • Gooorila  

      Na kola moc odborník nejsem, naopak jsem osum let svářel a to i materiály a slitiny, mezi kterí AL a podobné patří. Osobně bych neřešil svařování pomocí záplat, ale odřízl bych celou trubku a navařil místo ní novou. Odřezat konzoly uchycení tlumiče a znovunavaření není problém, ale jsem si jist, že by to udělal i zmíněný svářeč, kdyby tím nevznkly další problémy a protože s tímto oborem nemám zkušenosti, nebudu dále rozebírat a shrnu, že svářeč věděl co dělá. Taková oprava je dle mého názoru možná i v tuto chvíli, takže bych neházel flintu do žita. Přiznám se, že jsem ale většinu přízpěvků nečetl a pokusil se registrovat jen strany, kterých se to týká, ale bohužel se to tu změnilo z diskuze o opravě rámu k osočování. A protože pracuji na pozici, kdy jednám s lidmi, věřte že tudy cesta nevede a nikdy nepovede. Bohužel se přikláním ke straně pana Turečka, takže jsem ovlivněn, ale řekněme že tenhle thread mohl naopak sloužit k uklidnění situace a jakási omluva za kroky, které se mohly stát v situaci, kdy zjistíte že jste nemalou finanční stránku ztratil v nenávratnu a věřím, že spousta lidí by právě tuto skutečnost pochopila, i když jí tyto kroky mohly poškodit. Nestalo se tak a tahy, kdy se řekne „koupil jsem rám za 10k“ a nakonec se z toho vyklube rám a k tomu kopka dalších věcí, jsou opět tahy špatným směrem. A mít přístup, který jste dle prodejce měl a který jste prakticky potvrdil, nafackoval bych si že jsem to díky emocím neustál a tímto threadem si dveře uzavřel. A protože znám případy, kdy člověk druhým pomáhal až do chvíle, kdy ho jeden podobně zklamal a dotyčný díky tomu znechuceně rezignoval a přestal pomáhat dogmaticky, doufám že tenhle případ nenastane. Protože scénář, kdy na dveře pana Turečka bude v devět večer v pátek klepat zoufalý kolař se zdemolovaným kolem a pan Tureček si vzpomene na jistého kurýra, vypne zvonek a na DVD si pustí Titanic s Leonardem, není asi to pravé ořechové. Jestliže jsem se přidal na špatnou stranu, tak se tedy omlouvám :o)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        No, sry… sám píšeš, že bys to vařil úplně jinak, takže nechápu zbytek tvýho příspěvku…

        :-OOO

        0 0
        • Gooorila  

          ano a sám jsem dodal, že s rámy na kole nemám žádné zkušenosti, takže nejsem sto posoudit plusy a mínusy tohoto kroku. A samozřejmě, ve mnoha oborech to není rozděleno tak, že jen jeden postup je správný a všechny ostatní jsou špatné. Prostě je několik postupů a správných může být několik. Smysl mého příspěvku měl být spíše ten, že i když vypadá rám nedobře, nemyslím že by byl neopravitelný a cena by neměla být také nijak extrémní. Bohužel jsem se pak přiklonil k jedné straně, což jsem původně nechtěl. Ale smysl mého příspěvku bys pochopil právě jeho důkladným přečtením, protože jsem nikdy žádný rám na kolo nesvařoval a po kouknití na celoodpružené rámy mi u poloviny připadá, že nikdy nemohou větší zátěž snést a přesto se jich prodaly stovky a tisíce.

          0 0
        • Jirik123  

          je zajimavy jak si z kazdyho prispevku vyberes jen to co se ti hodi :-O

          0 0
          • Zodiax  

            Presne tohle me napadlo, kdyz jsem cetl tu jeho reakci.

            Mam pocit, ze dosly argumenty a celej tenhle thread je uz o nicem. Spadlo to k vylevum cloveka, kterej s tim nema ani nic spolecnyho … zamknout nebo smazat :(

            0 0
    • kudlanka32  

      hele…uprime…100kg unavi kazdej hlinik, krome totalne predimenzvanyho ramu.....

      ja mam lehky kolo a rozhodne nepocitam ze mi vydrzi vecne i kdyz je to nadprumerne dobra zpracovanej hlinik, a to vazim 70:)

      proste hlinik je hlinik unavi se casem a nikdo s tim nic neudela…mozna by se dal tepelne opracovat ale naximalne tak 1× pac pak pak stejne rekrystaluje natolik, ze se zvetsi zrno a rupne po hranici zrn.....holt na celoperu se jezdi rychle a tim je ten ram i mnohem vic zatizenej.

      ja myslim ze mozna by pomohla vymena sedlove trubky ale asi to bude cely pokrouceny…nekdo mi psal ze mu i u yetiho vymnili celou sedlovku a taky dobry…a to je papir…nehlede na to ze Franta Mrazek taky umi zavarit Canona a chvili to vydrzi.....takze to ze to je svareny nic nemeni na tom ze proste to bylo nad moznosti toho ramu…

      a taky slusnot bori ledy, da se vykomunikovat lecos…i kdyz :)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Tak tady by bylo jednodussi spis vymenit celej ramovej trojuhelnik. Co se unavy tyce, tak to mas jiste pravdu, ale 200km neni mnoho.

        0 0
        • kudlanka32  

          nejjednodussi je jit za frantou mrazkem a nechat ho svarit ocelaka podle toho zbytku…traba by se ta stavba dala pouzit......

          jako co si pomuzes vymenou za jinej stejnej kus.....zase prdne pac na tohle nebyl stavenej…taky byl levnej…kazdej by mel zapremejslet nad tim ze kdyz ma metrak tak potrebuje poradny leseni nebo to za rok musi dat zene :)

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Prej to jezdi 120kg chlap spokojene, tak nevim…

            0 0
            • kudlanka32  

              oki..prej :) pro rohliky do kramu? a jak dlouho a jak casto…a rika to kdo – kamos, dovozce, prodejce? pak je zvlastni ze by reklamaci neuznali…ale uprime me to neprijde jako ram pro 120kg chlapa do lesa.....

              0 0
              • ziki007  

                Tenhle rám jezdí můj pantáta 3.rokem, není žádnej drobek (105 kg), úplně bez problému. To jen pro dokreslení, co může (nebo spíš má) tenhle rám vydržet. Ke zbytku se nevyjadřuju…

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Tak třeba to byl vadnej kus, to je samozřejmě možný… Nicméně taky bych se trochu bál…

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Jsou pouze dvě možnosti:

                    • byl to vadný kus a progress neoprávněně zamítnul reklamaci a mělo se to řešit s nimi a ne tady kritizovat p. Turečka za jeho neuvěřitelně vstřícný přístu, který byl po zásluze takhle potrestán
                    • ten kus byl stejný jako všechny ostatní a byl zcela neúměrně zatěžován, v tomto případě by byl tento celý thread už úplně vrchol drzosti

                    Netvrdím která z variant je pravdivá, protože na to nemám dostatek informací (to bych musel přesně vidět jak celou dobu na tom rámu majitel jezdil). Ale ať už je pravdivá kterákoliv, tak přístup ze strany majitele rámu mi přijde velmi podivný.

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Neuvěřitelně vstřícný, ale nepříliš šťastný přístup…

                      Jinak já mám ve svém servisu taky minimálně stejně vstřícný přístup. Dokonce bych řekl, že i mnohem vstřícnější. Nepředpokládal jsem, že to je až taková vzácnost. I když…

                      0 0
                  • kudlanka32  

                    hmmm…me prijde ze musel dostat poradnou rachu a nebo se nekdo spletl a navaril tam jinou trubku.....

                    pac mi prijde ze „slusna“ prasklina vypada jinak…tohle je deformace hrubou silou, uplny teceni hliniku…bud to napraskne nekde kolem svary nebo se udela trhlina v nejakym exponovanym miste, ale takovahle deformace trubky – ti spis nikdo neuveri ze se s nim delo to pro co se levny ramy konstruujou......

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Věřim, že to musí vypadat nedůvěryhodně. Resp. u novýho rámu, protože po zavaření bylo úplně jasný, že se to stane, ale jak ti to mám dokázat to opravdu nevím :-(. Snad bude někdo schopen analizovat ten materiál. I když po tom zavaření…

                      0 0
                      • Zodiax  

                        Muze se, prosim, zeptat, pro teda D. ten ram prevzal, kdyz to bylo UPLNE jasne, ze se to stane? Je snad sebevrah nebo to bylo prave s umyslem dostat uplne novej ram ze ten co znicil?

                        0 0
                      • kudlanka32  

                        jen chemicka analyza ty trubky (esli to je 7005 a ma jiny slozeni – je to duvod k reklamaci) se bude blizit cene toho ramu.....mecha­nicka – to nevim esli jde, neb si to neumim predstavit. Jakoze vyriznout kus trubky tepelne a deformacne neovlivnenou a udelat na ni trhaci zkouzku a to samy v oblasti ovlivnene svarovanim zda-li ma stejnou unosnost a byly dodrzeny technologicke podminky vareni… Cely to je trochu ujety…:) Doporucuju zkousky nedelat za nechat si svarit jiny ramovy trojuhelnik – pokud to jde.....vyjde to levnejc

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Uvidíme jak poradí sdružení ochrany spotřebitelů…

                          0 0
                          • Auditor  

                            Doufam, ze kdyz uz tenhle tread dosahl takovychto obludnych rozmeru, ze sem pak vyjadreni SOSu das… At vime. ;o)

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            to ti můžu říct.

                            1. zdůrazněj, že nemají dostatek informací a ani k tomu není internetová poradna určena, aby dokázali detailně posoudit záležitost
                            2. řeknou ti že D. udělal blbost že nemá žádnej papír a že měl všecko řešit už při první zamítnutý reklamaci a při pochybnostech nepřebírat opravený výrobek (opět není žádný papír, že?)
                            3. zopakujou ti formální postup co v takových případech dělat (znalecký posudek, konzultace s právním zástupcem etc.)

                            žádnej průlom nečekej. imho měl si vybrat, buď se na to měl vykašlat, protože by nepřišel o vztahy s dodavatelem, nebo to měl řešit natvrdo papírovou formou už při první reklamaci. to co předvedl (čestné slovo prodejce, ústní domluvy) je přesně to před čím SOS všude varuje. ;o)

                            0 0
    • assassin  

      jakykoliv spor o uznani /neuznani reklamace ste zabili tim ze ste to nechali opravit..... soudem a SOS jste meli hrozit tenkrat ted uz je to sumak......

      ted max muzete udelat zle tomu panovi a reklamovat tu opravu… jestli vam to za to stoji.....

      nechal bych tam navarit novou celou tu tubku – silnejsi a verim ze to bude drzet …

      navrh: co kdybysme se mu na to slozili?

      0 0
      • kudlanka32  

        mi psal jeden typek ze v PELL'su (co je to?) nekomu vyvarili z yetiho sedlovku a dali jinou a prej ze dobry.....by me zajimalo co to stalo…zkusim se doma mrknout po mailu…pac esli to slo u yetiho musi to jit i tyhle mrchy.....jen asi bude problem s tim cepem je tam uplne blbe slozite pridelanej…co nejde jednoduse udela se slozite a pak se to cely po…

        hele je ten trojuhlenik uplne znicenej a taky hnutej? ja ani nevim jak to kolo vypada z boku a jak to chodi…

        0 0
      • kudlanka32  

        tak sem koukal na ty fotky to neni takovej horor…ja myslel ze je ten cep primo v ty roure......

        0 0
        • assassin  

          dyztak klidne udelam duralovej domecek/objimku s tim cepem … takovymahle duralovyma nesmyslama si prividelavam …

          0 0
      • rasto  

        tak po tom, co zde predvedl kurýr, nemám s ním ani špetku soucitu. nedal bych mu ani zlámanou grešli!! :-/ vydržím hodně, jsem splachovací, ale toto?? ku.va kde to jsme? D. si koupí rám pro denní práci (pro svých 100? kg) pro chrty, logicky mu praskne a pak po fantastickém přístupu DTU se ještě vzteká? a kurýr krafe (sorry) do věci, o které má informace taky z druhé ruky?? to snad ne!! :-/ do p.dele, kurýre, zamkni to, není mi z Tvojeho přístupu k věci dobře!! :-(

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Ty bys mi nedal ani zlámanou grešli? Kde je tvé sociální smýšlení?

          0 0
        • lootza  

          úplně s rastem souhlasím.. po přečtení celého threadu musím smeknout před panem Turečkem a divit se nad přístupem pana Rianta + Kurýra.. chápu, že 10 tisíc v kanále naštve, ale nijak to neopravňuje k odhození slušnosti. Myslím, že od chvíle, kdy byla reklamace zamítnuta a pan Riant souhlasil s nezáruční opravou, nemá vůbec žádný nárok na revanš a nechápu, že se nestydí po panu Turečkovi po všech těch výhodách, které poskytl, chtít, aby pana Rianta odškodnil za něco, za co evidentně nemůže. Nejsem odborník ani na geometrii kol, ani na sváření, ale stejně si troufám říct, že ježděním po Praze se rám ani stokilovým jezdcem nezdeformuje. Jak psal MlokCZ, buď to v progressu špatně posoudili a rám byl deformovaný už od výroby, nebo byl rám v pořádku a někdo jste s ním udělal něco nepatřičného, i když se tu tvrdí, že ne. A nepřestávám žasnout nad tím, že se tato diskuse, která neměla ani vzniknout, ještě stále nezamkla, místo toho se zde nevěříci tomáš-Kurýr vesele vyjadřuje jen k tomu, co se mu zrovna hodí do krámu

          0 0
          • djano  

            Nic proti kuryrovi, ale pre takyto stav ma moja sestra nazov : „lebecny menzes“. Len tento uz trva dlhsie ako by sa patrilo. Chcelo by to trocha sebakritiky a nie iba utocit – situacia je taka aka je a s tym nic nespravi. Na BS som sice nakupoval iba raz, ale nemam vyhrady. Celkom sa mi pacil navrh riesenia : poskladajme sa mu na ram. Staci aby kazdy registrovany uzivatel dal 1,–CZK, 900 majetnejsich 2,–CZK a je po probleme :-)

            0 0
          • fr33k  

            Jen at to nechaj jeste odemkly. Prisel bych o svou denni porci zabavy :-)

            0 0
    • Rolei  

      Podle mě to D. totálně zvoral. Měl se za svá práva být hned po zamítnuté reklamaci… Možná měl šanci, ale taky chápu že se nechtěl soudit a tak přistoupil na opravu. Tím že přistoupil na opravu (absolutně se nejednalo o nějakou záruční opravu) převzal D. veškerou zodpovědnost na sebe a pokoušet se domoci něčeho právní cestou nyní je dle mě úplně mimo.

      0 0
    • mr.antik  

      kdyby se sečetl čas lidí strávený nad tímto dredem,tak má dotčený má na pořádný nový rám :-))

      0 0
      • Mirek1  

        Na novej ram? Na 10 novejch fullu… :-))) Ja to cet snad hodinu… :-)))

        0 0
    • terák  

      Jako další svědek Davidovy výpovědi musím říct, že mu věřím, že na kole nedělal žádné vylomeniny. Změnil by tento fakt váš názor? Taky mi přijde, že ho to rozhádání se s Turečkem mrzí, nakupoval u něj dlouho, všude ho doporučoval, takže i chápu, že mu Tureček vyšel vstříc a chápu i, že se teď obě strany cítí ukřivděně. Byla jsem byla u toho, když David volal kurýrovi a prosil ho, ať se zeptá na bf, co dělat. Tak se kurýr zeptal, to snad není takový zločin. Jako byste ho neznali, pustíte se tu do něj a divíte se, že se brání. Pak mu ještě lidi píšou, ať to smaže nebo zamkne. To by byla trochu zbabělost, to snad nemůžete čekat, že by udělal. Ke zbytku se nebudu vyjadřovat, protože co D. řekl, to tu kurýr napsal. Tak a teď do mě.

      0 0
      • kudlanka32  

        oki pokud nedelal zadny vylomeniny tezko nekomu vysvetli ty zborceny roury…pokud na tom kole jezdil i kdyz bylo praskly tak je to hloupost…a lepsi je si koupit ocelovej ram za babku nez prijit o reklamaci.....

        dalsi vec je ze oba udelali blbost, pokud vim ze to je kuryr tak mu zavodni kolo neprodam, kdyz muj tezsi kamarad na tom jezdi cely rok (pokud to teda neni taky kuryr), na druhou stranu este vetsi trouba (s prominutim) je ten kdo si to koupi…

        NRS nebylo spatny kolo (5let zpatky) ale je to zavodak a hlinikovej, kolo co ma vydrzet kazdodeni nasazeni pod 100kg clovekem by melo byt nejspis ocelovy, neb u oceli jsou aspon znamy unavovy krivky…hlinik je sice taky prozkoumanej ale porad nevypocitatelnej a mnohem mladsi nez ocel......zavodnik nema 100kg a za rok to kolo vyhodi.....nebo titan, je sice jeste uplne neprozkoumanej ale snad uz zvladnutej a ciste teoreticky by nemel mit zadny unavovy vlastnosti ale......toto je draha je loterie

        pro kuryry kolo ze vsenor, minimalni udrzba a snadna oprava:) a nebo nejakyho sjezdaka.....cimz sme s penezma uplne nekde jinde…

        tot muj nazor…myslim ze lepsi je se zeptat nekoho kdo vari ramy treba na cyklokros (velky ramy z tenkych dlouhych trubek a zadny odpruzeni = maximalni zatizeni)…z ceho by to delal:) 100% by to byla nejaka fajnova Cr-Mo nejspis stary dobry trubky Ritchey? prej uz ale nejsou a nikdy nebudou protoze nakonec byly drazsi nez hlinik…

        0 0
        • petebike  

          tak tak s tim taky souhlasim, davidovo kolo jsem videl jeste nez se tohle vsechno semlelo, ptal sem se ho, covece na co to mas ? on no na praci…jen sem se smal, bud mu to nekdo stipne a nebo to do roka znici – ne ram ale komponenty, Fox vidla jako dobra ale ne na tuhle praci, ostatni komponenty jakbysmet…

          vim o cem pisu, ramy menim preventivne jednou za tri roky, a nebo kdyz rupnou, na podzim me to opet ceka :-(

          0 0
          • kudlanka32  

            prave ze jako bonus ty Mrazkovy biky nikdo krast nebude.....:-P

            0 0
            • petebike  

              a to by ses divil co vsechno se krade, tuhle u nas „Sandalovi“ ukradli kolo, fakt desna plecka, a asi zjistil ze je to silenej srot tak to o dva bloky dal oprel o barak… :-)

              0 0
              • kudlanka32  

                jo to jo…to bylo s nadsazkou.....ty jeho designy hneda-modra nebo cerna-modra.....pankacsky kolo proste…:)

                0 0
          • kurýr na bajku  

            Tak ty ho znáš, tak asi dobře víš, kolik toho teď najede. To je jako bys tvrdil, že to kolo nevydrží 10–20km denně po asfaltu. Kolkrát ho asi někam pošlou a jak daleko? Často nejede vůbec nikam…

            0 0
            • petebike  

              jasne, ted tedy beres to ze mu ty komponenty vydrzi o neco dyl nez me kterej jezdi na kole porad, ale nic nemeni na tom to ze toho kolo bylo zbytecny luxus na praci kuryra…

              navic sem tam napsal „ne ram ale komponenty“

              0 0
      • kudlanka32  

        jo este neco.....pristup Dana Turecka se dnes uz jen tak nevidi…aby vam nekde smontovali kolo za babku nebo nic kvuli tomu ze potrebujes jezdit.....

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Ten kdo dává bike-shopům práci i přes zimu má holt výhody… Dovedeš si snad představit, že bychom v létě čekali týden až se uvolní mechanik? atd.. atd… atd… Podle toho jak tady z toho všichni nechápete musíte mít asi dost hrozný podmínky ve svejch servisech…

          0 0
    • Krys  

      Nádherný thread. Celkom slušná zbierka honičov ega. :) Televízne reality show sa môžu schovať. ;) O celej tej záležitosti viem len toľko, čo tu bolo napísané. Ale na rozdiel od mnohých histerikov, ktorí sem prispeli, som to sledoval celé a toľko predpojatých názorov som nenašiel snáď ani v debatách o vidliciach. Mne sa tá situácia nezdá až taká jednoznačná. Neprikláňam sa na žiadnu zo strán, pretože tých informácii je málo a rozhodovať sa na základe emócií prípadne osobných sympatií nepokladám za správne. Na druhej strane ma teší, že sa našlo zopár ľudí, ktorých príspevky neboli jalové (ako tento môj) a očividne vedeli o čom píšu.

      Teraz vážne.

      • Celkom by ma zaujímalo oddôvodnenie zamietnutia reklamácie. Len tak pre info. Zaoberať sa pôvodnou reklamáciou je teraz už asi bezpredmetné.
      • Zaujimavejšia je tá oprava. Na opravu je záruka tuším 3 mesiace. Pán Tureček to ale vyriešil šalamúnsky a dal to opraviť zadarmo a bez záruky, takže je v podstate nepostihnuteľný. Teda v prípade, že tá záruka náhodou nevyplýva z nejakého veselého zákona.

      Mňa to len utvrdzuje v názore, že to čo je zadarmo, je na hovno. Ak pán Tureček chcel vyriešiť opravu rýchlo a kvalitne, mal za to pýtať peniaze. Ten zvárač by k tomu tiež pristupoval inak.

      • To čo bolo s tým rámom vykonané by som nepokladal za opravu. Podľa tých vyjadrení mi to pripadá skôr ako zafixovanie ohnutého rámu. Usudzujem samozrejme len podľa fotiek a tých vyjadrení, takže som len taký odborník, ako všetci tí, čo dokážu posúdiť kvalitu zvaru podľa fotografie. ;)
      • Keď sa niečo rieši na základe priateľských vztahov, bez „papiera“, tak hádky prinášajú len zbytočné komplikácie. Takže primárne by sa mal vyriešiť tento problém a obe strany by mohli zahodiť hrdosť a zmobilizovať rozum. Ten zbytok potom bude brnkačka.
      0 0
    • BH  

      ono uz tady toho bylo napsano hodne, takze to skoro nema cenu se k tomu vyjadrovat. jen si myslim ze tu nezaznelo to uplne zakladni a to odpoveded na Tvuj dotaz jak postupovat v takovem pripade.At jiz to bude resit COI ( ta muze zkoumat dodrzeni zakonneho postupu pri reseni reklamace ) a nebo soud (opravnenost reklamace a td) vzdy se posuzovat vecne dukazy v danem pripadu.temi dukazy mimo ramu jako takoveho jsou predevsim listinne doklady k dane cause.Takze nez vubec podnikes jakykoliv krok prover si co mate v ruce. Je doklad o predani reklamace, je nejake vyjadreni k reklamaci od prodejce? ( jen pripominam, ze tady se jedna o vztah prodejce zakaznik, nikoli dovozce zakaznik!- tedy vyjadreni dovozce je podpurne pro vyjadreni prodejce). Z toho co jsem se tu docetl, tak asi zaden dokumenty neexistuji. je tedy na tom, kdo by se obratil na soud se zalobou,aby prokazal sva tvrzeni, jedina moznost je asi svedecka vypoved a take vyjadreni protistrany.takze zvazte jak dalece jsete schopni sva tvrzeni o predani veci k reklamaci a zpusobu jejiho vyrizeni prokazat.Ciste v pravni urovni bych dale tento pripad rozdelil do dvou rovin, tou prvni je reklaamce ramu a tou druhou je oprava. Pokud se prokaze, ze prodejce radne vyridil tu reklamaci, tedy ze ji zamitl jako neopravnenou, tak je mozno opravu ramu posuzovat jako za pokus o opravu neopravitelneho, coz je ta druha pravni rovina problemu.pak se nabizi otazka:ma zakaznik pravo reklamovat opravu veci, pokud byl predem realizatorem upozornen a na mozne rizika takoveho reseni a pokud nenesl s tou opravou zadne naklady?. Pokud se tyce technicke stranky problemu, tak se priklanim k nazorum, ze zpusob poskozeni svedci o extremni sile, ktera pusobila na ram ,zejmena ohnuti a zborceni sedlove trubky indikuje , ze neco ze strany uzivatele nebylo v poradku. Pokud by to byla konstrukcni vada, tak by se stejna zavada musela objevit u vice stejnych ramu, coz asi neni pravda.Tady je jeste vhodne podivat se do zarucnich podminek daneho vyrobku. vetsina originalnich anglickych navodu uvadi, ze ohnuti ramu svedci o nevhodnem pouziti vyrobku a je vyjmuto se zaruky.Tyto formulky se objevuji i v rade ceskych navodu. V neposledni rade je zde jeste dulezity moment a sice, ram byl po oprave nove nalakovan. tady vidim zakladni problem, ktery asi zpusobil to, ze oprava nebyla uspesna. Pokud totiz byla pri lakovani pouzito vypalovaciho laku ( tedy ram byl vystaven nejake teplote ve vypalovaci peci), doslo pravdepodobne v dusledku toho ke zmene mechanickych vlastnosti materialu, coz se pejevilo totalni destrukci ramu. S podobnym pripadem jsem se jiz nekolikrat u Al ramu setkal.Ted je otazka v ci rezii to lakovani vlastne probehlo.

      0 0
      • soc  

        Přibliž mi prosím nějak ty změny po vypálení laku na Al rámu, jaké jsou vůbec teploty potřebné pro vypalování barvy? Dík.

        0 0
        • Belial  

          Myslím, že teploty se pohybují od 180°-200°C. Existují ale barvy, ketré snesou obrovské teplotní zatížení a můžou se používat i v protipožárních provozech (vypalovací teplota je zákonitě vyšší). Jsou ale docela drahé a nevím jestli by je někdo dával na kolo. Ještě mně napadl problém s přípravou před lakováním. Musí se otryskat stará barva a rám se musí odmastit – čím??? V každé lakovně to dělají jinak – od louhů až po různě zahřáté kyseliny.

          0 0
        • Belial  

          Myslím, že teploty se pohybují od 180°-200°C. Existují ale barvy, ketré snesou obrovské teplotní zatížení a můžou se používat i v protipožárních provozech (vypalovací teplota je zákonitě vyšší). Jsou ale docela drahé a nevím jestli by je někdo dával na kolo. Ještě mně napadl problém s přípravou před lakováním. Musí se otryskat stará barva a rám se musí odmastit – čím??? V každé lakovně to dělají jinak – od louhů až po různě zahřáté kyseliny.

          0 0
      • Belial  

        To poškození při vypalování se mi zdá jako extrém. Komaxitem jsem si nechal barvit už dva rámy a pokaždé v pohodě. Neřekl bych, že ty kola nějak šetřím. Je pravda, že se konstrukčně hodně liší.

        0 0
      • Luka  

        myslim, ze vypalenim v peci ram neposkodis (pokud neni magneziovy)…jediny cim hlinikac muzes oddelat je louhovani nebo piskovani. to ti totiz uzere sice nepatrnou vrstvu, ale v pripade hodne zeslabovanych trubek to muze vest k poskozeni ramu … ale vypaleni mu vazne vadit nemuze. Nemluve o tom, ze 90% kol ma praskove barvy na sobe uz z vyroby, a ty jsou pecene v peci, takze to uz jednou to kolo „zazilo“…

        0 0
    • banton  

      Co jsem si to cele dukladne procetl tak tu resite same blbosti…kez by jste ten cas radeji stravili nejak jinak ach jo..vecne se tady resi nejake blbosti…myslim ze ale na tvem miste si prohral a mel bys uz konecne zavrit pusinku…ono z tveho pristupu uz by jsi po ni mohl dostat..a to jak se zachoval pan T. je ohromujici..aspon malinko by jste tu snahu mohli ocenit…kua!! Jste oba s kamaradem jen dva tragedi..promin ze to tak hnusne pisi!!

      0 0
    • Medunka  

      Tak jak tohle dopadlo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.