• Devbon

Ahoj,

vybírám si kolo a chtěl bych radu zkušených ohledně výběru.

Po téměř 20ti letech bych se chtěl vrátit k jízdě na kole. Šlo by převážně o jízdu s rodinkou po cyklostezkách nebo asfaltkách.

Kamenem úrazu je, že vážím téměř 140kg při svých 188cm. Kolo chci využít nejen na vyjížďky s rodinkou, ale i pro redukci váhy.

Vyhlídl jsem si tohle kolo od Ghostu za nějakých 33tis:

https://www.mojekolo.cz/…-riot-red-l/

Co si o tomto výběru k mým proporcím a účelu myslíte? Já se domnívám, že by to kolo mohlo zvládnout, ale přece jen bych raději uvítal nějaké komentáře. Původně jsem měl strop kolem 20tis, ale kvůli komponentům jsem se odhodlal raději připlatit a těch 33tis bych do toho dal.

0 2
    • Azmir  

Co si budem, vážíš hodně, kola na to určená nejsou. Na nějaké údaje od výrobce o max hmotnosti jezdce bych se asi vykašlal, na to co chceš jezdit by to rám měl vydržet. Nejvíc budou trpět kola a vidlice. Ten ghost je za ty prachy dost bída.

Vzal bych třeba craggera, má vidli se silnějšíma nohama, odolná kola, rám taky nebude z nejlehčích. https://www.bike-discount.de/…ragger-7.0-3

0 0
      • plysovykozisek  

Nosnost i s kolem 115kg, když má 140kg, tak rám to asi vydrží, ale výplety asi ne

0 3
      • Devbon  

Dá se to koupit někde v ČR? Narazil jsem defacto jen na zahraniční prodejce.

0 0
        • Azmir  

Nedá, pouze na bike-discount(na bf máš o bd kdyžtak několik vláken). Nákup kol v čr nemá téměř žádné výhody, kromě toho, že si tučně připlatíš.

0 0
    • scalar  

Připlatit a dát 33tis. za kolo v hodnotě 20tis. je blbost…

0 0
      • Devbon  

No jo, ale když si vyberu kolo za 20tis, tak se dá říct, že hodnota kola je 10tis, to asi tak nemůžu brát, počítám s tím, že prodejci musí mít nějaké marže. Proto jsem navýšil svůj strop z 20tis na cca 35tis.

Jaké kolo tedy zvolit, aby bylo odpovidající ceně a zároveň bylo trochu robustnější? Já se v dnešních komponentech vůbec neorientuju, nechal jsem si porovnávat jednotlivé komponenty u levnějšího kola přes AI a z toho mi tak nějak vzešlo, že bych měl jít do toho Ghosta Nirvana Tour Universal. Kdysi jsem jezdíval na celoodpružené Meridě a uvažoval jsem o Meridě i teď, ale přišlo mi, že ty Ghosty jsou robustnější.

0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.