• Smazaný účet

    Dobrý den.

    Mám v úmyslu si pořídit tohle kolo: https://www.mikebike.cz/…een-red-2017

    a trochu tápu ve výběru velikosti rámu. Na výšku mám 182, výšku rozkroku 79–80.

    Zde ještě přidám rozměry rámů ze stránky Ghost: https://www.ghost-bikes.com/…e/kato-7-al/

    Přečetl jsem o tom leccos a použil různé kalkulačky, ale zcela jasno v tom nemám.

    Díky za jakékoli rady. Petr

    0 0
    • palo7  

      Lko

      0 0
    • Chlebovnik  

      Opravdu máš tak krátký nožičky? Ta délka by odpovídala spíš někomu, kdo je o 10 čísel menší. Jinak já bych teda šel do M. Je to obstojně dlouhý (610 mm) a na L bys měl sedlovku vystrčenou jenom nějakých ~15 cm. Standover 77 cm u L mi na rozkrok 79/80 už taky přijde dost hraniční.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vždy jsem si myslel, že mé nohy jsou dlouhé… :-) Teď už chápu, proč jsem vetšinou měl i nohavice na kalhotách poněkud dlouhé :-) :-)

      Takže M bude k mým proporcím určitě pasovat více?

      0 0
      • palo7  

        Pořádně ještě přeměř ty nohy a barvy to až na doraz. Pokud je máš až tak krátký, tak zase můžeš u Mka mít problém ze ti bude krátký tam, protože bys při tvé výšce a délce nohou měl dlouhé tělo. Ale to by se dalo řešit delším představcem. Pokud se dostaneš aspoň na těch 80cm, tak bych vzal L

        0 0
    • Smazaný účet  

      Díky tedy za rady. Nakonec půjdu zřejmě do toho eMka – má totiž rám jen o cca cm kratší (plus další cm na představci) nežli eLko. Navíc jsem si dnes ještě jednou změřil své nynější kolo a to má na délku úplně stejně. Poté jsem se znova přeměřil a na výšku mám jen 181, nohy opravdu jen necelých 80…

      Kdyby ještě někdo něco k mému tématu měl, tak bych to každopádně přivítal.

      0 0
      • plzakj  

        Zkousel jsi mereni na CC, kolik ti spocte TT a stem length? Ale chce to, at te meri nekdo druhej. Jestli mas kratky nohy, budes mi tu vysku postavy v delce trupu. Ale (nejen) MTB je lepsi mensi velikost, kdyz jsi na hrane.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Na MTB je to přesně obráceně: lepší je vzít delší rám a kratší představec.

          0 0
      • Rice  

        Porovnal bych reach a délku představce kol a vybral si podle toho. Pokud chceš brát kratší než stávající, tak bych kouknul ještě na výšku hlavový trubky, když bude nízko tak budeš hodně ohnutej, takže vypodložkovat představec a to asi ještě pár mm na reach ubere. Na bike wiki na stránkách Ghostu kalkulačka doporučuje L.

        0 0
      • palo7  

        nemáš třeba na starém kole dlouhý představec? Podle toho co říkáš, tak musíš mít asi dlouhé tělo a pak na Mku budeš mít dlouhý představec a to bych šel radši cestou delší rám a kratší představec a nebo koukl po rámu od jiného výrobce

        0 0
    • Kellly  

      Při výšce 173 cm a délce nohou 78 cm jsem měl na testování Lectora 29" ve velikosti M a zdál se mi nepříjemně vysoký. Lector 27,5" ve velikosti M byl ok.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kellly: svou zmínkou o nepříjemné vysokosti kola jsi mne totálně znejistěl :-)

      Myslel jsem, že výška kola je jaksi nezávislá na průměru kol, což jsem si zřejmě myslel špatně :-)

      Mám hodně stareho authora na 26" kolech (který má výšku rámu 50cm – a když nad ním stojím, tak horní trubku už cítím dosti nalepenou v rozkroku), avšak ostatní rozměry má nachlup stejné jako onen ghost v eMku, až na onu horní trubku, která by byla již níže…a ještě dodám, že u ghostu bych měl řídítka o něco výše než u mého stávajícího kola…

      0 0
      • Kellly  

        Mě také více lidí tvrdilo, že stejný typ kola v rozměru 29" / 27,5" má stejnou střední výšku, ale není to pravda. U těch Lectorů byla cca 82 cm / 78 cm. Nejlépe vyzkoušet. L budeš mít vysoké.

        0 0
      • palo7  

        s tou stejnou výškou zde na foru se to tvrdí dost často, ale když si pak najdeš stejný rám se stejnou geo od stejného výrobce, tak bývá vyšší. Pokud si nejseš jistej, tak oběhni prodejny s Ghostama a zkus to. Další možnost je hledat nízkej a dlouhej rám od jiných výrobců. Až jako poslední možnost bych (nebo snad ani radši ne) vzal malý rám a honil délku představcem a nějakou hodně offsetovou sedlovkou apod.

        0 0
      •  

        mám 174 a kratší nohy, lectora jsem vzal S a dal 90mm představec, sedlovka ofset 15mm – pohoda

        0 0
        • creami  

          Ahoj,zkoušel jsem taky lectora mám 168cm a nohy 80cm…přecházím z 26" a po pravdě si nejsem pořád jistý…kolik ty máš nohy?

          0 0
    • Smazaný účet  

      Taky myslím/ vím, že L budu mít vysoké. Ono to eMko (co ho chci) je stejně dlouhé jako moje stavajici kolo, navíc to eMko má o něco vyšší hlavovou trubku – což je myslím plus, ne? Potom u toho eMka je vzdálenost mezi hlavovou trubkou a středem (kde jsou šlapadla, nevím teď z hlavy, jak se tomu přesně nadává) stejná jako u mého stávajícího kola, takže bych ho mohl mít dobré, alespoň v to doufám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.