Kolik cca vydrží třeba Tiagra nebo 105 km?

6 nepřečtených
  • Knakml

    Kolik vám při běžném používání vydrží třeba Tiagra nebo 105 km než začne něco blbnout? Má cenu koupit starší silnici která má třeba najeto 12tis?

    0 0
    • blaf  

      12k km na silnici nic není. Jestli je sada vizuálně a funkčně v pořádku, tak by neměl být problém.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Podle toho, jak se k ní předešlí jezdci chovali a jak měli seřízeno. Případné problémy bych spíš asi hledal na levé páce. (Na Ultegře 6700 mám aktuálně lehce přes 30.000 a pořád řadí a dá se seřídit.)

      0 0
    • Knakml  

      Mám možnost koupit tři jetá kola:

      Trek 1200 sl najetocca12tis za 8tis kč na tiagře přehazka 105

      Spyder najeto cca 2tis za 11tis kč na 105 komplet. Carbon představec a řidítka.

      Scott Speedster 30 jemě jeté za 11tis kč na Tiagře přehazka 105.

      Co by jste preferovali?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Pokud je Spyderová stopětka alespoň v provedení 5600, tak Spydera. Přehazovačka nic neřeší, páky 105 mi přijdou příjemnější a mají čistší chod. Ale Tiagra vydrží také neuvěřitelné věci – už 9sp 4500 je velmi použitelná, 10sp 4600 je ještě lepší.

        Předpokládám, že jinak mají rámy podobnou a hlavně vyhovující geometrii. A také odpovídající kliky s nesjetými převodníky.

        Pro ilustraci, synovi na kolo jsem nedávno kupoval v e-shopu novou desetirychlostní výbavu 105/5700: přehazovačka 840,–, přesmykač 490,– a páky L+P 3.500,–.

        0 0
    • tromboonen  

      Jestli to nebylo jezdene bez servisu/mazani a ve srackach tak je to OK a vydrzi 5× tolik.. dej rec s majitelem, vetsinou se pozna, jak se o kolo stara, pak vyzkousej chod pak, jestli jsou lehce a presne, mas vyhrano, plus se podivej zespoda dovnitr, jestli to tam neni rezave, zanesene bordelem..

      Pro klid duse bych po koupi (pokud nejde o skutecne zanovni a skvele fungujici kolo) vymenil minimalne radici a mozna i brzdove lanka a bowdeny (a dal si praci se vsemi zakoncenimi bowdenu, zabrousit, aby to bylo spravne dlopuhe a vedene atd.. ) to vetsinou zvedne pocit z kola o 100%

      A jinak vydrzi to dlouho kdyz se staras, mas furt serizeno a obcas kdyz se roztrepi vymenis lanka a bowdeny.. taky je dobre nakapat do mechanismu pak alespon wet lube, minimalne po nejake destive vyjizdce.. hlavne ne odmastovace jako WD40 bez toho, ze bys to pak namazal..

      A kolo si vyber, jak rikal Krab, hlavne podle geometrie (competitive cyclict bike fit calculator), podle vlastnosti ramu a zbytku vyvbavy.. sada pokud je 10sp dela jen male rozdily, i kdyz samozrejme ty novejsi generace mnohem lip vypadaj a lip se drzi, ale jak rika Krab neni problem pak upgradovat, klidne i z bazaru, 10sp sady ted docela jedou jak lidi prechazej na 11sp..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.