• Luka

    Se omlouvam za off-tropic :) .. ale kdyz uz tu je spousta blbin, proc se nikdo nezminil nikdy o knizkach? Resim prave totalni nedostatek inspirace na to CO cist. Krom toho ze mi nekdo doporucil Kingovo „To“, ktery prave louskam. Trochu mi nesedi styl, moc vulgarni, ale zase v ramci zanru se to da prekousnout.

    Ja treba zboznuju Waltariho, jeho historicky romany, Zdenka Smida jako humourne knizky, Scifi, hlavne starou (Aldis, Simak a spol)… prakticky ctu vsechno, co se cist da a neni to suchopadne nective fuj.

    Tak napiste mi, na kom si ujizdite? Na jakym zanru? Co vas v posledni dobe zaujalo? A co byste doporucili at si kazdej precte?

    Anketa: Knizky?

    16x
    9%
    10x
    6%
    141x
    82%
    6x
    3%
    0 0
    • Sobi  

      Právě mám rozečtou směrnici sdružení pro sanaci betonových konstrukcí vol.2 .Děj zatim nic moc, ale určitě to přijde! :-)))

      0 0
    • Zlobitko  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Peslezedirou  

      Teď jsem dočetl Ztracený vítězství a Pancéřovou lavinu, to by se ti ale nelíbilo :) Mám rozečtenou Jogu v šedním životě, Ovce vyšetřují a Pátou horu…

      0 0
    • raceman  

      už dlouhou dobu mám rozečtenou Rozhodující jízdu od Carmichael, Chris; Rutberg, Jim

      a připravenou mám The Art of War od Sun Tzu a furt na to nemám čas :-\

      jinak mi knížky nic neříkaj :-P

      0 0
    • SoLaX  

      Jee, tos me potesila :-) Jak tu byl thread o filmech, tak sem chtel zalozit i jeden o knihach, ale nejak sem na to pak zapomnel. Ctu dost, takze si asi na pekny knizky budu vzpominat postupne casem, ale zatim namatkou Robert Merle – Malevil a treba John Irving – Svet podle Garpa.

      0 0
      • Luka  

        Je, to jsem rada, aspon jeden co me neukamenuje urcite :)

        Garp je vytecnej, souhlasim. Malevil jsem nectla. Tohle beru jako svuj osobni thread „doporucene cetby“ mam knihovnu skoro za barakem, toz budu cist :))

        0 0
        • jecnak  

          Co Pravidla mostarny? Sice je to tematicky dost podobne, ale taky se to pekne cte.

          0 0
          • Luka  

            covece, mostarnu mam doma presne 5let. nejak jsem se do ni vubec nemohla dokopat. nekdo mi rekl ze to je fuj a ja se do ni nejak neodvazuju. porad vymejslim komu ji podstrcit jako darek :)) tak uvidime.. mozn si to predtim prectu

            0 0
            • jecnak  

              To urcite udelej, rekl bych, ze to je soucasti spolecenskeho vzdelani :-) No a kdybys byla extra lina, tak je to taky film (snad nejaky oskary + dobry obsazeni).

              0 0
              • Luka  

                nene. to ja radsi knizku. kupodivu, ctu dost klasiku, a irving uz tak nejak do ni patri :) dam na tebe a prelouskam to

                0 0
                • SoLaX  

                  Dej i na me, taky doporucuju ;-) Jinak mi to prislo takovy vaznejsi, nez Garp, ale taky moc pekne napsany. A film je taky super, i kdyz se od knizky v nekolika detailech docela lisi.

                  0 0
                • Rolei  

                  jj to si přečti určitě a film taky není špatnej…

                  0 0
                • zubatec  

                  Taky se přimlouvám za Pravidlůa moštárny. Moje asi nejoblíbenější čti­vo.

                  A taky Spolčení hlupců od J. Kennedy-Toole nemá chybu.

                  0 0
                • poiko  

                  ono cokoliv od Irvinga je zajímavý, i když občas trochu ulítlý. taky nechápu, proč se všechno odehrává v mainu a skoro ve všech dílech jsou zápasníci a hotely. jinak ty pravidla moštárny mi přišly jako pěkná depkárna. ovšem nikoliv nezajímavá. při výběru knížek si vždycky vzpomenu na Coelha, ale občas na něj prostě nemam, protože po přečtení zatim všech jeho knížek, co mam za sebou, mi donutily přemýšlet o mym životě a to se mi pranic nelíbí. a navíc- hrozně mě to vyčerpává:) Knížek co bych dopoučil je hafo a hlavně pomalu ztrácim přehled, co jsem vlastně už četl. Když vybíram, co číst, kouknu do sešitu Literatury ze střední a vždycky tam najdu něco zajímavýho. Nebo jdu do knihovna a očima jedu po hřbetech, dokud mi tam něco nezaujme. takhle jsem našel spoustu super knížek. Přiznávam ovšem, že je to trochu zdlouhavej způsob výběru. A třetí způsob: zadej na seznamu nejlepší knihy. když se prohrabeš nabídkama online knihkupectví, najdeš stránku, kde čtenáři hlasují pro 100 nej knížek. tam občas taky nahlédnu, když nevim co bych

                  0 0
                • Milan  

                  Jojo, knihu si dej, je tam par desivejch momentu, ktery se do filmu nevesly. Od Irvinga Ti ale doporucuju jeste Modlitbu za Owena Meanyho. Vybornej jemnocit na humor, spousta myslenek …proste ten pribeh ma co nabidnout. Jinak … Norske drevo, Faktotum, Extaze, Bile zuby, A oslice uzřela anděla …ale raděj si to dávám když za oknem sněží

                  0 0
            • elbi  

              Moštárnu si určitě přečti, já ji taky četl nadvakrát ale stojí to za to. Film jsem neviděl a teď už mě to ani neláká.

              0 0
        • pos3k  

          Malvil jsem precetl (ve slovenstine) po tom co jsem byl na skoleni na Malevilu :-D (kazdy den jsem si poobede udelal vylet na Hvozd, pesmo)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Malevil je jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. A že jich mám přečteno mraky (a taky jsem mraky z přečtenýho zapomněla) – však víš, jak to u nás v obýváku vypadá, a to jsme museli nechat další skříň knih v Pcích. Malevil Ti doporučuju, opravdu stojí za to. Jedna z mála knih, ke který se vždy po pár letech ráda vracím. A jako cyklistka máš přímo povinnost ho přečíst co nejdřív – odkud si myslíš, že pochází název Ranč Malevil a potažmo jméno maratonu Malevil? :-)

          0 0
          • fil  

            Presne tak kniha je naprosto uzasna … musim si ji precist znovu … jo a na konci jsem myslim i slzu uronil

            0 0
          • mmm.edia  

            Od Merla je i spousta jiných fajnovek, dobře se čte série o Petrovi ze Sioracu (akorát je třeba si tak 50 stránek zvykat na styl překladu), Až delfín promluví, Smrt je mým řemeslem, Muži pod ochranou a Výlučná vlastnost člověka. Parádičky :)

            0 0
          • Sirion  

            Malevil mi nesedl, zato pokud sežene raritní knihu Muži pod ochranou ;) ..bomba!

            0 0
          • Sirion  

            Malevil mi nesedl, zato pokud sežene raritní knihu Muži pod ochranou ;) ..bomba!

            0 0
          • Sirion  

            Malevil mi nesedl, zato pokud sežene raritní knihu Muži pod ochranou ;) ..bomba!

            0 0
      • Maara  

        Irvinga – Dokud tě nenajdu

        0 0
      • Medunka  

        Malevil ctu ted, to, ze ho ctu uz tyden znamena, ze me zas tak nenadchl ;-( A Garp – toho jsem odlozila hooodne brzo :-(

        0 0
      • khooca  

        Mno když Merle, tak rozhodně Smrt je mým řemeslem. Přečetl jsem jí asi 5× a vždy jedním dechem..

        0 0
    • jecnak  

      Z nedavnych knih Haruki Murakami (Kafka na pobrezi, Norske drevo, Na jih od hranic, na zapad od slunce), pak hodne klasiku jako Hemingwaye – hlavne miluju jeho dialogy, Skvoreckyho kvuli tomutez a navic je z rodneho kraje, no a pak spoustu dalsich, hodne se ke kniham vracim.

      Oddechove (pred spanim a v metru) ctu vetsinou sci-fi. Z nedavnyh me velmi nadchla Rychlost temnoty od MOON, Elizabeth. Sice to neni moc technicka sci-fi, ale jinak uzasne napsano. Oblibenec celou tvorbou je jednoznacne Greg EGAN, obzvlat pak Mesto permutaci.

      Bylo by to na dlouhy vypraveni.

      Kazdopadne jako zdroj inspirace sci-fi: home.austarnet­.com.au/peter­sykes/topscifi/lis­ts_books_rank1­.html vyborny je hlavne vyhledavani podobnych knih, ktere uz clovek cetl.

      0 0
      • jecnak  

        Tak konecne tu mame dalsi Murakamiho knihu v cestine – Afterdark. Jsem na ni velmi zvedavy.

        www.neoluxor.cz/…ark-d3t80052

        0 0
      • kofolka  

        Příznivec Murakamiho Harukiho :o) Jo jsou to skvělý knížky… U norskýho dřeva jsem i brečela se musím přiznat (ne nejsem žádná senilní babička nebojte :o))

        0 0
    • Rolei  

      teď mám pauzu, ale doporučuju od Chaim Potok v podstatě cokoli, opravdu skvělé…

      0 0
    • Smazaný účet  

      sci-fi rulez :-) assimof, scot orson caaard, bulycof, bri. strugacky…

      bo takej vonegut :) nebooo meyrink…

      :-)

      0 0
    • Krys  

      Poslednych niekolko rokov citam takmer vyhradne len sci-fi a fantasy. Kazdy mesiac si kupim casopisy Ikarie a Pevnost. K Pevnosti je kazdy mesiac knizka. Toto mi vystaci na cesty do prace „a zase spatky“. Mam knizku, ktoru som uz cital tusim 7 krat a citam ju vzdy, ked nemam co citat: Kulhanek – Nocni klub. Jo, a na stoliku pri posteli mam uz vyse roka prichystany 700 stranovy Ilion od Dana Simmonsa.

      0 0
      • jecnak  

        Ten Ilion mi prijde trochu moc rozvlacny, ale celkem fine.

        0 0
        • Krys  

          Keď už si ten thread vyhrabal… Už mi chýba len 200 strán do konca a myslím, že ten Ílion je asi to najlepšie čo som za posledný rok čítal. Tri nezávislé dejové línie, ktoré sa začnú jemne stretávať až v tretej tretine knihy. Každá línia je písaná iným štýlom, tá Trójska je fakt trochu rozvláčna. Ku koncu sa ale dej intenzívne zahusťuje, už musím byť opatrný pri čítaní v metre, aby som sa nepreviezol. :) Spomenul som si na Hyperion, ktorý som čítal kedysi dávno. Tam použil podobnú fintu. Román sa skladal vlastne zo životných príbehov šiestich (alebo siedmich?) ľudí, ktorí putovali na Hyperion. Každý ten príbeh by mohol byť publikovaný ako samostatná vynikajúca novela a každý bol písaný iným štýlom.

          0 0
      • Luka  

        no. kulhanka nezvladam.. prilis takove, hrube, jednodussiho deje, moc Mrtváků.. asi to by vystihovalo Kulhánka nejvíc :)

        0 0
      • malko  

        Jeee. Tak ten Nocni klub jsem vyjmecne taky precetl :-) Jinak jsem hlasoval pro „Fuj co to je“ protoze jsem fakt nikdy necetl. Toz ale moje pritulka na me vytahla Kulhanka a ze jako povinna cetba. No a musim rict, ze na druhej dil Nocniho klubu jsem se docela tesil. Navic si rikam, ze to asi nebude uplne posledni knizka co si prectu :-) Tak se ji to podarilo…

        0 0
      • Krys  

        Na stolíku pri posteli mám pripravený 900 stranový Olymp od Dana Simmonsa. :)

        0 0
        • Krys  

          Cieľová rovinka sa blíži, dnes v električke som pokoril stranu 700. Tak už len 200. :)

          0 0
    • Rolei  

      A co se sci-fi týče tak doufám že máš přečtený Kaledoskop od Bradburyho…

      0 0
      • mmm.edia  

        Kaleidoskop je Nádhera :) Co se týká povídek, tak super je Jednadvacet polibků od Roalda Dahla, taky pointové lahůdky :)

        0 0
    • Volf  

      Všechno možný, ale nejraději cokoliv od Zweiga

      0 0
    • Luka  

      ja zapomela na uplne nej knizku, a to Shogun od Jamese Clavela :)ú)

      A nej scifi, Stoparuv pruvodce :))) jaja.. to jentak… kdyby nekdo necetl

      0 0
      • SoLaX  

        Shogun rikas, hmm.. tak to si urcite pucim. Od Clavella sem totiz Krale krysu a ten byl taky super. Stoparova pruvodce sem cet davno prvni dva dily, uplne me to uchvatilo, tak sem si ted chtel precist ty dalsi a po par strankach sem to zahodil, jak to do me nelezlo :-(

        0 0
        • Luka  

          jasne. shogun je bozskej. ale neda se koupit :( vysel pred 15ti lety a nikde ho nemaj :( Wroume, nechce ho tatko vydat??? Jinak sogun ma i knizky co volne navazuji (prakticky jsou podobne jen v tom ze jsou z asie). ale Jestli ho prelouskas, budes nadsencem do samuraju, ver mi :)

          Jojo, stopare jsem tez ukoncila po dvou dilech…dal to neslo :) KLasika je jen jedna.

          jeste jsem narazila na jednu bopzi knizku, sbirku od Zacka „a vy me taky muzete“ Je to uplne bezchybny… skvele rymovacky o cesich a o nasi krasne nature :)))))) rezala jsem se celou dobu co jsem to zabalovala jako darek pro mou segru (a precetla to prave pri tom baleni, protoze se od toho neslo odtrhnout)

          0 0
          • wroum  

            zjisti si, kdo to vydal a zavolej tam. kolikrat ty knizky este lezej ve skladu, nebo aspon maj par vzorku a obcas sou ochotni jeden pustit… a este me napada strycek Misa na R1 v pondeli od 20 00 – tam by se moh nekdo chytit a prodat ji.

            0 0
      • rock  

        ja zapomela na uplne nej knizku, a to Shogun od Jamese Clavela

        Máš mne na svědomí :-) … už dlouho se mi to válelo na HDD připravené na přečtení, ale nemohl jsem se odhodlat; teď už jsem definitivně neodolal … poslední týden jsem doma nefungoval, jenom každou noc od devíti do půlnoci seděl u Shoguna :-) …

        0 0
        • Luka  

          :DDDDDDDDDDDD a jakej byl??? :))))

          0 0
          • rock  

            Krátkej :-( … fakt se mi to líbilo, tohle můžu … Hontó. Dómo, Luka-san. Hai. :-))) …

            0 0
            • Luka  

              wakarimasu-ka? :DDD jojo. ja bych za nej dala zivot mit ho v knihovne, ale mam ho jen na disku, no. skoda. Znovu ho vydat neplanujou , na skladech ani prodejnach neni ani jeden kus. dostala jsem se az na vedouciho logistiky tej firmy co ma pod sebou vsechny ty nase nakladatelstvi…

              0 0
              • SoLaX  

                Hai, wakarimasu :-) ..tak sem ho taky zrovna docet, byl fakt super, jen tomu zaveru neco chybelo – treba co jeho posadka, co jeho lod, co Omi a da se dohromady s Mariko??? Jinak ja mam Japonsko fakt rad a po tyhle knizce sem zas dostal chut ucit se Japonsky :-) Snad se tam jednou aspon podivam.. Takze jeste jednou Dómo, Luka-san

                0 0
                • Luka  

                  tak to jsme dva.. ja se do japonstiny hlavne po tyhle knizce totalne zblaznila. a samurajskou historii mam strasne rada. Jinac…jak to dopadlo… no, staci si najit pravou historii Andzin-sana.. on se z japonska opravdu nikdy nedostal: „Adams zde prožil dohromady dvacet let a stal se v celé zemi velmi uznávaným mužem. Avšak již nikdy neuviděl břehy své rodné země neboť mu Iejasu znemožnil odjet. A tak se v Japonsku oženil a jeho život ukončil ve městě Hemi rok 1620. Příběh tohoto člověka nám zkresleně přibližuje román Jamese Clavella Šógun a televizní tvorba pod názvem Zajatec Japonských ostrovů.“

                  :) to jsem rada, ze se nekdo taky chutil. a kdybyste nekdo tuhle knizku meli (nebo vedeli kde se da) koupit, myslete na me… vazne ji shanim uz dlouhe roky!!!!!

                  0 0
                  • cabbage  

                    kolik to zabírá místa na disku? resp. kde ot stáhnout?;)

                    0 0
                  • SoLaX  

                    Jo a kdyz sme u tech Japoncu.. videlas film Ztraceno v prekladu? Urcite doporucuju, fakt krasnej film a krasna Scarlett Johansson (i kdyz, tebe asi tak nebere, co :-D)..

                    0 0
              • Auditor  

                MOzna bych zkusil antikvariaty, ja tudle knihu koupil, kdyz mel nejakej antikvariat „stanek“ na Blesich trzich v Praze v Kolbenove ulici… A nejen tohle – i Tchaj-pana.. Jen Krale krysu nemuzu sehant…

                0 0
            • wroum  

              prosim poslete mi to na wroum(kyselary­ba)centrum.cz

              Ď

              0 0
    • mar_tin1  

      boris vian… a alfred jarry…

      0 0
    • Dani  

      C.D. Payne – Mládí v hajzlu VI – Mladík v Nevadě. Posledních pár knih už čtu pouze v elektronické podobě.

      0 0
      • simon111  

        Merle-Smrt je mým řemesle-super knížka Waltari-Temný anděl-taky fajn J.Heller-Bůh ví-umíral jsem smíchem jinak mám rád historické romány-Kessler, Hassel,.. Kámoš mi teď půjčil něco na oddech-fantasy knížku od Feista.. Vždycky jsem tím pohrdal a světe div se.. Přečetl jsem všech 20 dílů asi za 30 dní.. :D

        0 0
        • Bucho  

          Feist je skvely, ted ctu Hadi sagu a nemuzu se od toho odtrhnout :)

          0 0
      • Twisp  

        hadej odkud je muj nick :)

        0 0
    • McBlacky  

      věechno možný od Kinga mi nejlepší přišlo Svědectví :) Poslední dobou mě nejvíc dostal Sapkowski a jeho trilogie, zatím nedopsaná: Narrenturm; Boží Bojovníci;… Jinak český i cizí fantasy, scifi, cestopisy, knihy o horách a lezení z beletrie Simmel, Remarque, Urban…

      speciální záložku mám vyhrazenou pro Neila Gaimana

      pořád mám rozečtený tak 3 knihy

      0 0
      • SoLaX  

        Jaky je Simmel? Ja od nej cet jen „Laska je jen slovo“.. To sem fakt zhltnul, bylo to pekny, takovy zalaskovany, ale ostatnich veci se trochu bojim, aby v tramvaji nebylo zpochybnovano me muzstvi :-)

        0 0
        • McBlacky  

          zkus „nemusí být vždycky kaviár“ a „hurá ještě žijeme“ oboje je hodně pěkný čtení a zaláskovaný tohle zrovna moc není :)

          0 0
      • Lister  

        Gaimana můžu a Sandman je nejvíc :o)

        díky němu čtu i obrázky…to jsem předtím nedělal :o)

        0 0
    • JancA  

      na gymplu sem cetla strasne moc, bylo to castecne povinny, pak jsem chodila i dobrovolne na literarni seminar ala kazdy ctvrtek jedna prectena kniha:)…na vejsce a ted uz to de z kopce, i kdyz me to bavi ,ale neni cas. Naposled sem docetla Kunderovu Nesnesitelnou lehkost,ehm,cely na ergaci:),mam rada mlady autory a spis cesky Rudise, Hulovou nebo starsi zijici cesky jako Vaculika,Lustiga atd.a pak klasiku-Grahama Greena.

      0 0
    • kudlanka32  

      Nejradsi ctu Stanislava Lema, brachy Strugacky, Philipa K. Dicka a Williama Gibsona........ted mam nachystanej Strach a svrab v Las Vegas.

      A prave ctu Tajne Imperium (Philip Taubman) o nejstudenejsim obdobi studeny valky…jak amici staveli U-2 a o projektu Corona/Discoverer. Z tohohle zanru doporucuju od Pacnera Kolumbove vesmiru – neobycejne poutave popsane zavody o mesic. Si pak clovek uvedomi co vlastne rusove dokazali a proc ted americani jsou takovy jaky sou.

      Jinak koukente na ty strugacky…takovy Brouk v mravenisti nebo Les.....patri mezi nejpodivnejsi sci-fi co sem kdy cetl......

      1 0
      • Ruprecht  

        jj. na Strugacké jsem úplně zapoměl, mám od nich vše (i to co vydali pod pseudonymem) a super :-)

        0 0
        • kudlanka32  

          ty se mas.....me prislo husty to o lidech co zili v tom Experimentu..­.....jak jim treba zhaslo slunce.....to sem fakt nechyt :)))

          0 0
      • pepino  

        Z mládí si vzpomínam na Je těžké být bohem (nebo bohém?:-)) a Piknik u cesty-když jsem pak viděl Stalkera, moc jsem to nepoznal.

        0 0
        • kudlanka32  

          no me k nim Stalker (film) pritahnul…ja ho tam trochu nasel ale ten film neni bezna produkce :))

          0 0
          • wroum  

            film Stalker je oblibene meritko „Odvaznych palcu“ ve filmu o pate na radiu 1 – horsi uz prej nemuze byt opravdu vubec nic :-)

            0 0
            • kudlanka32  

              ja mam tarkovskyho celkem rad…ze to nekoho nebavi je jeho vec.....

              0 0
            • kudlanka32  

              to jak ma film rozzaberovany a ty kompozice a nalady tam…to nema moc reziseru…je to takovy filmovy hi-end. ale beznyho divaka to nemuze bavit…to jo…

              0 0
              • wroum  

                ja to nevidel, jenom pokud se objevi nejaka fakt echt sracka, tak si Baldynsky bere na srovnani casto prave Stalkera :-)

                0 0
          • pepino  

            No von Lem z jeho Solaris taky nebyl zrovna odvázanej:)

            0 0
            • kudlanka32  

              solaris je hodne zvlastni sci-fi.....me az tak nebrala ale hraje tam krasna zenska:) a na druhy zkouknuti uz sem si tam neco nasel......ta nova je rozhodne „normalnejsi“ a porad to neni svatolesnicka sragora…

              0 0
      • jecnak  

        Vzdycky si vzpomenu na VÚČAKO (Vyzkumny ustav car a kouzel :-)

        0 0
    • wroum  

      ke knizkam mam krasnej vztah (otec dela odjakziva v nakladatelstvi), knizek mame doma tuny (u 4000 sem prestal pocitat a to uz je nejakej ten rok z5). kdyz sem byl malej, tak sem cet Foglara, pak Tolkiena (dodnes, opakovane), Pratcheta (dodnes opakovane), Zelaznyho (saga Amber je fakt good) ruzny sci-fi (asimov…). precet sem toho mraky (kdyz sem daval kamosovi scifi knizky co uz nikdy nebudu cist, tak toho byly 2 hokejovy tasky :-). ted uz moc nectu, neni cas, ale cas od casu si prectu, asi po milionty, Saturnina (to se neochodi) nebo treba Sabacha. jinak mam rad rozsahem maly, zato vsak o to napaditejsi a vtipnejsi knizky, jako je treba Nefalsovana kocka od Pratcheta (nema nic spolecnyho s fantasy).

      1 0
      • Peslezedirou  

        Davají na ČR 2 Praha každý den od 19:oo Pána prstenu, hlavní role Labuda, docela zajímavé, když tak to má na CD.

        0 0
    • pepino  

      Teď W.Allena, Vedlejší příznaky, Bez peří. Bohužel jsem si z Ravenova webu stáh jen asi 5 knížek, než ho někdo naprášil.

      0 0
      • simon111  

        Ještě jsem zapomněl na Patricka Ryana-Jak jsem vyhrál válku.. To nemá chybu

        0 0
        • Manas  

          A taky Hruza pada na serzanty. To je taky fest dobry.

          0 0
        • Excel  

          jo, hodně dobrá kniha…jako lstivý afghánec…:-)

          0 0
        • cabbage  

          jo, nebylo to špatný…

          0 0
        • SoLaX  

          Jj, tez sem se hodne nasmal, jen mi k tomu nesed ten zaver. Po tom vtipnym zacatku to bylo takovy divny, az fylozoficky.. :-/

          0 0
          • SoLaX  

            Kdyz nad tim ted tak premyslim, tak sem si to asi splet s „Hajili jsme hrad“ od Williama Eastlakea :-) Tam sem se fakt nasmal. Jak sem vyhral valku mi prisla jako hrozna Svejkovina, a toho zrovna moc nemusim. P.S. Jeste omluva za filozofii s tvrdym :-)

            0 0
    • Ruprecht  

      Umberto Ecco je úplně nej… jinak momentálně musím číst samou sociologii, ale jinak nepohrdnu ničím – od dobré detektivky přes horor až po dějiny…sci-fi nevyjímaje (např. Phillip K.Dick „Temný obraz“… . Jen je problém v těch kvantech sraček najít něco slušnějšího…

      1 0
      • Luka  

        no prave, proto sem to sem zatahla :)) chci neco ctivyho a peknyho. Tuhle v knihkupectvi jsem nad tema haldama novejch knih byla dost ztracena… nejak nejsem s to koupit knizku o ktery vubec nic nevim :)

        0 0
        • Ruprecht  

          jedna s mých nej knížek je Foucaultovo kyvadlo od Ecca, fakt doporučuju …

          0 0
        • kudlanka32  

          tak to si kup ten Temnej obraz…

          0 0
          • Luka  

            vsechno vsechno prectu..jen mi dejte trochu casu :))) V posledni dobe jsem se dost vyprdla na cteni a desne mi to chybelo, tak ted zase zacinam :)

            1 0
          • Ruprecht  

            Ubik taky není nejhorší knížka od Dicka, jen nevím jestli vyšla čésky

            0 0
            • kudlanka32  

              jj…celyho ho nejak vydali znova.....a blade runner je v knizni podobe fakt luxusni.....pak clovek oceni ten film znova jeste jednou :)) od Dicka je zajimavy skoro vse.....

              0 0
            • rock  

              Nedávno v Levné knize za 69,– …

              0 0
            • marvan_vojta  

              A co Hráči z Titanu? Musim říct, že taky docela luxus…a pak rozhodně 3 Stigmata Palmera Eldritche – taky dosti dobré..

              0 0
              • cabbage  

                Hraci byli docela dobry

                0 0
              • Ruprecht  

                oboje super :-) a jak jsi napsal ten Titan, tak jsem si vzpomněl na jednoho z mých nejoblíbenějších autorů: Kurt Vonnegut. Od něho můžu fakt cokoliv :-): Sirény s Titanu, Galapágy, Ostroočko a mnoho mnoho dalších. Nedávno jsem nechal v antikvariátu skoro pětikilo za jeho knížky…

                0 0
                • LukasX  

                  Naprosty souhlas s poslednimi prispevky. Posledni dobou louskam Dicka z levnych knih za 49,–.. maji tam 4 /ubik, slunecni loterie, Jones a Kante me slzy rekl policista/ proste parada, cte se to jako po masle. Planuji si jeste poridit ty knizky, ktere vysly v brozovanem vydani – ale jsou pekelne drahe (250 a vic) A s Vonnegutem take souhlasim. Sireny z Titanu mi lezi v hlave uz nejaky ten rok zpatky co jsem je precetl. Jeste si je musim obnovit.

                  0 0
    • pepino  

      Taky v dětství Čtyřlístek

      0 0
    • cabbage  

      mmtálně mam rozečtenýho Asimova: Robohistorie 1

      Šmíd nemá chybu.

      0 0
      • Jaroslávek  

        Vida a já si myslel, že dneska už se čtení moc nenosí. Já mám v pohotovosti Hlavu 22. Kolikrát jste ji přečetli ?

        0 0
        • wroum  

          Hlavu 22 sem precet uplne presne ani jednou :-), ale mel sem ji jako maturitni otazku. na to ze sem to vubec necet a zbytek totalne posral, tak byla 4 hezkej vysledek :-D

          1 0
        • cabbage  

          hlavu 22 sem doma našel jen ve slovenský verzi – do 1. straně letěla z5 do knihovny.. film mě taky moc nezaujal a ještě kevšemu to zavání povinou školní četbou ze střední – Tfuj! připomíná mi to když sem objevil „Nebe nezná vyvolených“ a v očekávání válečné řežby to celý přečet – nakonec to bylo spíš melancohlicky o alkoholu… tedy – klasickou literaturu opravdu ne!

          ale zato mě zaujala pentalogie Lemurie od Kniefela + Nadace od Asimova – ten snad nenapíše(-al) nic špatně..

          1 0
    • pepino  

      Brian Aldis stará sci-fi? Jo koukam 23let, aha :-)

      0 0
      • kudlanka32  

        A co treba A.C. Clark – mesto a hnezdy…jako ze clark mi prisel nudnej tak tohle je asi jeho mistrovsky dilo.....A Asi­mov…vsechny nadace me bavili a pak napsal se Silverbergem Prichod Noci, to je take ulet. Silverberg pise vetsinou fantasy, ktery nectu ale bavily me od nej tri knizky: Umirat v nitru, Dolu k zemi a Prichod noci…je to jak od jinyho autora :-P

        0 0
        • cabbage  

          A.C. Clark tedy nic moc… přečet sem Kolébku a Ostrov delfínů(nebo jak se to jmenovalo) takový nezáživný…

          0 0
          • kudlanka32  

            no nez s nim prestanes mluvit tak Mesto a Hvezdy…fakt od prvni stranky je to napinavy…a ten svet co tam vymyslel…husty

            0 0
            • sorak  

              souhlasim s tebou, i kdyz mam scifi hodne rad, tak A.C.Clark se mi zda obecne celkem dost nudnej az na Mesto a hvezdy a pak jeste Konec detstvi

              1 0
          • fousac  

            no to nejsou zrovna jeho ukazkovy knizky…

            zkus treba Mesicni prach.. to je jeho typicky hard-scifi… a je to kratky.. ;)

            0 0
            • jecnak  

              Mesicni prach mi prijde taky jako jedna z nejhorsich knih od ACC. Rekl bych ze snad nej jsou povidky v knize Zprava o treti planete. Napadem a dejem strci do kapsy snad i Vesmirnou odysseu.

              0 0
              • kudlanka32  

                Mesicni prach s odysseou mi pripadaji skoro jak literatura faktu, celkem nudnej technickej popis situace je ale fakt ze by jsme se toho mohli i dozit:) do jiny galaxie jen tak nepoletime :)))

                0 0
                • acc  

                  Mesicni prach je nahodou celkem fajn, ale je to uz hodne davno co sem to cetl. Je tam hodne fyziky, tak se mi to libilo:)

                  0 0
                  • Luka  

                    taky se mi libil, i kdyz fyzika je pro me spanelska vesnice :)

                    0 0
      • cabbage  

        např: Nonstop? jj fajn čtení..

        0 0
        • Luka  

          HLAVNE nonstop je super…

          0 0
        • kudlanka32  

          taky kdyz nekdo rekne aldis, nevim proc, napadne me sklenik…:))

          0 0
          • cabbage  

            ten sem tušim zahodil po první kapitole.. nějak nebyla nálada a pak nějak zmizela i tak nížka..;-)

            0 0
      • pepino  

        A šmordijé, kelmalér,saprlot,na­še společnost se unáhlila, já si splet Aldise a Gibsona-Neuromancer:-) Jj, Nonstop a Skleník tušim jsem čet, teď z hlavy nevim, A když starý sci-fi, tak Verne a H.G.Wells:)

        0 0
    • Manas  

      Mno, ted nic moc, ale co mi nejezdi auto tak sem to vylepsil. Konecne jsem si precetl aspon jednoho Parala, ted podruhe ctu Citadelu a Maleho Prince :-) Pak na zachode Kulhanka, Koontze, Asprina …

      0 0
    • pepino  

      Nebo Souček, Cesta slepých ptáků, Tušení stinu, Tušení souvislosti, Runa rider.. Literatura faktu-Dracula, Johanka z Arcu, Ježíš- teď taky jak běží ten BBC serial Jesus Family na Ct2-Dreyfussova aféra, Malý princ, Malý Bobeš, bylo toho dost :)

      1 0
      • pepino  

        Detektivky Hammet, Chandler, EdMcbain. Sci-fi Bradbury, Heinlein,Asimov, Clark,Gibson,Al­diss. Nebo Kurt Vonnegut, kdy při Snídani šampionů jsem ve 12 čučel, jak vypadá bobr, mokrý bobr a ..:)

        0 0
      • cabbage  

        Souček neni špatnej, oboje tušení a scuifi se tayk dá číst.

        0 0
    • jirkacv  

      Hlavne sci-fi, fantasy.. Terry Goodkind – Mec Pravdy Terry Pratchet Zemeplocha, hlavne dily se SMRTEM a carodejkama (Sekac, Mort) Harry Harrison – Ocelová krysa F. Saberhagen – mini(serie) Prvni/Druha/Treti kniha mecu David A. Gemmell – veci s drussem, zbytek me vetsinou moc nebral :) M. Crichton – Koule, OS Card – Ender obcas i detektivky, hlavne Rex Stout (Nero Wolfe) a ES Gardner (Donald Lam) nebo J.D.Robb (sci-fi krimi) jako malej sem cet hodne Kinga, AC Clarka (Ráma), serii Ledova spolecnost, samozrejme mayovky a verneovky :)

      no je toho hodne co me bavi cist :)

      0 0
    • TomK  

      Pokud zbožňuješ Waltariho (stejně jako já), tak rozhodně zkus Umberta Eca. Je to sice kapánek těžší, ale úúúúúžasné. Začni třeba Jménem růže, nebo Baudolinem, snadněji se k němu dostaneš. A trochu z jiného soudku jednoznačně doporučuji A uzřela oslice anděla od Nicka Cavea. To je asi největší úchylárna, kterou jsem kdy četl :-)

      1 0
      • náčelník  

        Jo, Umberto Eco: Foucaltovo kyvadlo.

        0 0
        • TomK  

          Jasně, paráda. Vedle toho jsou všechny Leonardovy šifry trapným odvárkem.

          1 0
          • Krys  

            Uplny suhlas. Jedine, co ma Sifra lepsie ako Kyvadlo je marketing.

            0 0
            • TomK  

              A je stravitelnější pro masy.

              1 0
            • jecnak  

              Tak tak. Navic i celkove vyzneni je vlastne pro spotrebni spolecnost dost nelichotive.

              0 0
      • pos3k  

        jekikoz povazuju Jmeno ruze za jeden z nejlepsich filmu Conneryho (vedle bondovek), tak predloha stoji za to :)

        0 0
    • coolboy  

      Dan Brown – Šifra Mistra Leonarda Milan Kundera – Nesnesitelná lehkost bytí

      0 0
      • favorit.  

        ty jsi cetl Kunderovo lehkost byti? Jaka je? Jedna z knizek, ktery mam v planu :-) Problem je, ze, jak se rika, oci by jedly, ale huba nemuze

        0 0
        • Jituschka  

          Lehkost jsem přečetla minulý týden – skvělá knížka, skvělá! Mám v plánu si ji přečíst ještě jednou, až bude čas. Teď mám rozečtenou jeho Nesmrtelnost a ta je taky dobrá, ale Nesnesitelná lehkost lepší. Dále mám rozečtené Želary Květy Legátové, Na střeše je Mendelsohn od Jiřího Weila, Rozmarné léto od Vančury a Tento večer od Ivana Blatného. A na stole dalších asi padesát knih na přečtení…:-O

          1 0
          • fil  

            zelary vyborny, stejne tak ze stejneho prostredi a se stejnymi postavami Jozova Hanule (coz je vlastne zaklad filmu Zelary … a ted v tom mate zmatek :O))

            Nesmrtelnost byla na me tezka, ale Nesnesitelna lehkost byti a Smesne lasky + Zert moc prima.

            0 0
    • pepino  

      Se Šmídem a Berkovou se musim pochlubit jsme v 85 jeli z Plzně na sraz SSM do Varů, kde jsem s kámošem předváděli breakdance:-) No vlastně s vystoupením na srazu SSM, co se chlubim..

      1 0
    • MattsSpeed  

      A fast algorith for point location in f.e.m, Swen Campagna :-)

      0 0
    • favorit.  

      z tech svetovejch… Albert Camus, William Saroyan,… z nasich… Ota Pavel, Karel Klostermann a hlavne Bohumil Hrabal

      P.S.: Hrozne Ti zavidim, ze zrovna resis, co cist. Tedka ctu od Mnacka Jak chutna moc a uz mam vymyslenou hromadu dalsich knizek, ktery budou potom

      0 0
    • thiel  

      akurat som docital Jak jsem vyhral valku od Patrika Ryana (nieco na styl hlava XXII) a asi 2 roky bojujem s legendou o Gilgamesovi.

      0 0
      • favorit.  

        existuji knizky, ktery kdyz prectu, si moc dlouho nepamatuji. Do pul roku je zapomenu. Sem patri napriklad i Jak jsem vyhral valku.

        Jinak z del zabyvajicih se valkou je nejlepsi, z toho co jsem kdy cetl, Umirali jsme v bambusu od Williama Eastleaka

        1 0
    • Excel  

      V poslední době Kulhánek, Robert Fabian, ale není moc času. Jinak vše SCI-FI, fantasy. Top je A. Sapkowski (Zaklínč jednoznačně-sága) a R.Henlein. Jinak už jen normy a vyhlášky a podobný eklhafty.

      0 0
    • wendak  

      Bukowski, Hemingway, London, Doctorow, Poe, Buroughs, Kerouac, Heller, Miller, Tool, Orwell a Capote a pak Rusáky, halvně Puškin a Dostojevskij, to když si chci zvednout náladu ;) a ještě spoustu dalších, třeba od Bukowského mám a četl jsem všechno co u nás vydali, stejně tak Hemingway a H. Miller, takže ujíždím asi na nich … A ať si každej přečte „Fiestu“ od Hemingwaye, „Všechny řitě světa i ta má“ od Bukowského (a všechny další knížky povídek a básní a taky romány třeba Poštovní úřad a Holywood …) a od Raymonda Queneaua „Zazi v metru“ a od Hellera „Něco se stalo“ a od Doctorowa „Vítejte do zlých časů“ a od Toola „Spolčení hlupců“ – tu jako první a z Čechů : Hrabal, Hašek, Hrabě, Ladislav Klíma …

      0 0
      • Haryk  

        Jo, to by šlo. Ještě bych doplnil Mistra a Markétku od Bulgakova. Z Toolova Spolčení hlupců a Bukowskiho Všech řití jsem uchcával.

        1 0
    • WladiMir  

      já právě dočet Noční klub do Kulhanka, fakt sranda

      0 0
    • BiSon  

      Koukam, jeste nikdo nezminova Roberta Henleina. Hvezdnou pechotu znate? I dalsi kdnizky od nej byly fajn. Dalsi ktera mi utkvela v pameti je C.J. Cherryh – Stanice Pell. Divim se, ze jeste nikdo nezminil Dunu od Herberta, taky klasika. Z ceske sci-fi (vyse neuvedene) se mi hodne libil Slechta, jak fantasy tak scifi rada. A Shigor Birdman, ale tomu snad na papire jeste nic nevyslo. Hodne dobry, ale to uz je spis valecna literatura, je treba Marcinko (klasika), Andy McNab (hlavne vzpominky – „Konecna stanice Bagdad“), Donald Burgett a Audie Murphy (vzpominky z WWII, prvni vysadkar, druhej byl pesak), vyborny byl „W. Breuer – Tajne pribehy druhe svetove“. I treba „Masinovi – Zatim dobry“ bylo dost zajimavy :-)

      Je toho hodne, co by stalo za precnteni. Solzenicyn, Rushdi, Garcia Marquez…

      A co ctu? momentalne „Francek: Zlocin a trest v ceskych dejinach“. Moc zajimave :-) jinak jsem schopnej precist i pozarni poplachove smernice…

      0 0
      • McBlacky  

        Šlechta je parádní. Solženicyn byl na mě až moc výčet tisíců lidi který se posílali pracovat/umírat

        0 0
        • kankrlicek  

          A Pasternak – Na hrudi obra obláček zlatý? Maminka mi vždy říkala: Uč se, co máš v hlavě, ti nikdo neveme. Po té knížce vím, že i tohle se dá vzít.

          0 0
        • Dan  

          Solženicyn, Souostroví Gulag souhlasím, sqělý je jeden den Ivana Denisoviče. Jinak čtu, co mi přijde pod ruku a stíhám, ale Švejk je Švejk!

          0 0
      • Manas  

        Ja jsem psal jen knizky co jsem cetl naposled. Jinak Henleina mam prectenyho snad komplet. Libil se mi i treba Job. Herbert je klasika, to jo. Ale uz to je dlouho co jsem to cetl :-)

        0 0
        • BiSon  

          no, ja si taky vzpomel jenom na ty cteny relativne posledni dobou… ale pomohl jsem si historii vypujcenych knih v knihovne, to je taky fakt :-)

          0 0
        • fousac  

          Job je super… ;)

          ale radsi od nej mam Cislo bestie a dost se mi libilo i Vune strachu..

          0 0
        • Ruprecht  

          Henlein – Dveře do léta je super věc, asi to nej od něho…

          0 0
          • carlos1  

            neni pravda nejlepsi je asi Cizincem v cizi zemi ,asi nejlepsi co sem kdy cetl

            0 0
    • pos3k  

      od mala jsem byl naruzivej knihomol, vetsinou jsem se zameril na jednoho autora a od neho jsem precetl vse dostupne.

      Vzpominam si na steklace, maye, svandrilka, storcha, foglara, salgariho..pak vsechny rodokapsy i dodokapsy a hafo jinych knizek, cca jsem daval 2–3 tydne…do svych 15 vesmes dobrodruzne :) Pak po presoupnuti do dospelaku jsem se preorinetoval na scifi (fantasy me moc nevzalo) a knizni „lahudky“ + povinnou cetbu (tu ja rad pac to jsou vesmes opravdu dobre knihy). Ze scifi jsem precetl snad vsechno od Asimova, Crichtona , Lema (Verneovky me moc nebavili ani za mala) … ja uz si ani nevzpomenu na vsechny…ale bral jsem to v knihovne od A :) I na stredni jsem zvladal prumerne 2 knihy tydne (sportem c.1 byl pro me v te dobe fitness, kdy jsem jel cca 3 roky system 3+1). jak jsem psal, tak me vesmes bavila povinna literatura, resp. jsem cetl pravidlene to co jsme probirali v literature :-D A nejvice jsem si oblibil americke beatniky, ktere si vyhledavam dodnes (i filmove :) Bohuzel na VS jsem byl nucen cist jine knihy, vesmes celou dobu…takze v semestru jsem se dostal maximalne k casopisum (koktejl, reflex..) a po konci zkouskoveho jsem si vycistil hlavu nejakou novou knihou.. Na VS jsem stravil cca 9 let, a posledni leta jsem cetl zase clanky atd tak na knih ymoc prostoru nebylo, kor kdyz uz v te dobe jsem byl „zavisly“ na internetu (b-f prioritne). naposledy (cca rok) jsem vycucl vsechny knizky od Dana Browna (v ramci odreagovaci pece). Nyni mam knihovnu cca 50 metru od panelaku, ale zatim jsem nenasel nic pro me „zajimaveho“.­.(vyjma knizek o kocickach, denika ostravaka…)

      Za cela leta toho cteni bych vypichl toto:

      best of Sci-fi: Asimov – komplet Nadace cs.wikipedia.or­g/wiki/Isaac_A­simov

      „best of“ lechtiva literatura od neznamych autoru :-) „Oscar Wilde“ – Lady Fuckingham cs.wikipedia.or­g/wiki/Lady_Fuc­kingham

      silny dojem jsem mel z : „Pauline Reageova“ – Pribeh O (Krasna z Roissy)(necist pokud vas pohorsuje S/M) www.reflex.cz/…ek21044.html www.kosmas.cz/…t-do-roissy/

      best of na zdravotni chmury: Josef resp. Svatopluk Kas – vsechny knihy o lekarskem humoru

      best of USA: Kerouac, Bukowski, Hemingway, Irving, Heller..

      0 0
      • pos3k  

        jee jeste si vzpominam na velke ovlivneni Arturem C. Clarkem (precteno vse) a jeho poradem "mysteriozni svet A.C.C. v televizi (jak tam byla ve znelce ta sklenena lebka, vyrobena kdysi davno a nevi se jak :) .. tim jsem se dostal k dalsimu :mystifikatorovi: Erich von Däniken…bohuzel jeho styl psani cela kniha jedna uvaha s cilem mystifikovat) me nevzala (a to jsem precetl dost knih) ale ovlivnila ! …od nej jsem se odpichl k Heyerdahlovi, Waltarimu a uz jsem byl lapen Hvezdnou branou (SG-1 , SG-A) :-D

        0 0
        • Luka  

          jaja daniken divnej, ale cetl ste nekdo Dvanactou planetu" od Sitchina?? To je teprve ulet + vsechny navazujici knizky. Nutno podotknout, ze tenhle clovek dovedl lidi fakt zblbnout, bejvalej si stavel ponorku…fakt, nekecam :D Bal se potopy :D.. no, ale podle te teorie mela prijit myslim bud v roce 2005 nebo 2012… toz zatim nic… :D

          0 0
          • kudlanka32  

            to nic neni.....ja videl v telce chlapka – myslim z Osla – co si ponorku postavil…a jezdil v ni…:)

            0 0
    • game_over  

      knizky co me zaujali v posledni dobe byly Vzpominky a úvahy 2 od Žukova, Kmotr – Puzo a Bratrsvo neohrožených – Ambrose

      0 0
      • Luka  

        no bratrstvo se me libilo vic jako film… knizka byla nejaka suchopadna. ale mozna i proto, ze jsem film (serial) videla driv…

        0 0
        • game_over  

          me se teda libilo oboji jak serial tak knizka a v knizce jsem si aspon doplnil informace(byly tam urcity info ktery v serialu nebyly)

          0 0
          • Habib  

            a nemas od Ambroseho i dalsi knihy? Koukal jsem an ne v knihkupectvi, ale v tu chvili se mi za ne nechtelo davat 400…

            0 0
    • wendak  

      a četli jste někdo něco o indiánskym šamanovi Donu Juanovi od Carlose Castanedy, to je teprve nářez … třeba Učení Dona Juana, Dar orla, Příběhy síly, Oddělená skutečnost, Cesta do Ixtlanu atd., napsal toho hrozně moc :))

      0 0
    • karliner  

      My proti nim – skvělé psané zážitky z největších fotbalových derby planety včetně zápasu Bohemians – Plzeň, protože autor nestihl Sparta – Slavia

      0 0
    • grafik  

      docteno: kdyz v raji prselo – moje oblibena, vim proc :D ctu: a. hailey – kola … a sci-fi nemam rad : )

      0 0
    • elbi  

      Pro pobavení doporučuji Frýbovou – Robin, nebo Malinkatý ******* ale oznamte to okolí, ať Vás nenechají odvézt až se budete smát poněkud více než obvykle. Jinak moji oblíbenci jsou Solženicyn, Remarque a poslední dobou i Irving. Momentálně v rámci všeobecné vzdělanosti čtu Bibli, konkrétně Nový zákon, na Starý zákon jsem nějak ještě nedozrál.

      0 0
      • wendak  

        čteš bibli – nový zákon ? a to jí čteš jako knížku ? tak to je teda HC, protože to se číst téměř nedá, to už je lepší starej zákon, tam je alespoň legrace …

        1 0
        • elbi  

          Nový zákon se dá přečíst, spíš v tom Starém jsem se ztrácel. Je fakt že klasická četba to není, jak jsem psal, je to spíše v rámci všeobecné vzdělanosti :).

          0 0
          • Luka  

            přečti si dvanactou planetu a pak teprve bibli, a uvidis, jake je to scifi, ten starej zakon!

            1 0
      • Luka  

        mňo.. tak bibli.. tu holku taky cas od casu pokousim prelouskat… jako starej zakon usel.. aspon nektery casti. enemze novej..no… nelibi se mi ta myslenka. (50pohledu na jednu udalost :/) vsechno se neustale opakuje, prevypravuje..je to divny. ale uznavam, ze se k tomu cas od casu vracim :)

        0 0
        • wendak  

          najít v Bibli odpovědi to možná i jo, ale číst ji to nikdo po nikom nemůže chtít, to je zabijárna :-)) a knížky o zvířatech jsou taky bomba a zvlášť Robin a co proslulý zvěrolékař od J. Herriota nebo knížky od G. Durrela

          0 0
      • Manas  

        Jooo, Robin, u toho sem se dobre bavil :-)

        0 0
      • zum  

        Až přečteš Bibli zkus Černošský pánbůh a páni Izraelité.Dos­t dobré.

        0 0
        • Luka  

          jo to je vazne dobry…to jsem kdysiva cetla taky!

          0 0
          • poiko  

            o čem to je? nemůžu najít recenzi:(

            0 0
            • Luka  

              mno.. je to pojeti staryho zakona, ale ocima takovyho jednodussiho cernosskyho vericiho… chce to ovsem znat bibli, nebo si ji precist predtim… bo na tom stavi celej vtip :)

              0 0
    • Vilge  

      Jecnak uz to tu zminil, ale ono je to tak dobry, ze to stoji za zopakovani – Greg Egan, cela tvorba, obzvlaste posledni cesky vysly roman Diaspora. Zni to nadnesene, ale Egan opravdu dokaze cloveku zmenit perspektivu. Z novejsi sci-fi je kvalitni jeste treba Alastair Reynolds, sborne vydane novelety Diamond Dogs, Turquoise Days. Z moderni fantasy vycniva Erikson.

      Jinak moji nejoblibenejsi Clarkovou knizkou, pres vsechny ty zasadni dila, jsou Historky od Bileho jelena :).

      0 0
    • blue  

      teď zrovna čtu www.pdf-x.cz/…bs-prace.pdf :-)

      0 0
      • Habib  

        tak v posledni dobe me dost pobavila knizka „Jako cool v plote“ od Karla Plihala…kdo zna, tak vi :D

        0 0
        • rock  

          To mne zajímá; co to je ? Básničky, povídky, fejetony ? Nebo souvislejší text ?

          0 0
          • Habib  

            Plihalova poezie..treba „Az mi bude stodeset, prijde Buh a zmackne reset“ :D

            0 0
    • nika  

      Mám ráda knížky od Petra Šabacha:-) Ale ted musim cist na prijimacky italský autory, což neni nijak extra zábavný- právě čtu Velký portrét od Dina Buzzatiho.

      0 0
    • Jituschka  

      Skvělá sci-fi nebo tak něco je kniha Den Trifidu od Jahna Wyndhama. Jakože tenhle žánr vůbec nečtu, tak tohle se mi moc líbilo! Jinak když nějakou knihu neznám a zajímala by mě, tak si ji půjčím v knihovně.

      0 0
    • Thomas  

      Mam rozecteno par knizek : Lsti a klamem (Zepokojivy pohled do nitra MOSADU) Sigmund Freund – vyklad snu a Parfem

      0 0
    • james11  

      nečtu nic, tak max. zprávy na netu a čásáky jako Computer, Velo atd.

      0 0
    • killme  

      naposledy jsem cetl Adlous Huxley – Konec civilizace, super vec, knizka podobneho stylu jako George Orwell – 1984, obe knizky muzu doporucit :)

      muj oblibeny autor – E.A. Poe

      0 0
    • CZiko  

      No já si každopádně ujíždím na knížce kterou napsala Ing. Dagmar Preislerová a jmenuje se „Účetnictví pro střední školy, pro podnikatele“ :))) taky je celkem OK „Matematika, příprava k maturitě a k příjímacím zkouškám na vysoké školy“ :)))

      0 0
      • sway  

        No jo, Jindriska Petakova, tu ted taky rad ctu. Ten dej je tak napinavy, vzdycky trnu, jestli jim to spolu vyjde nebo ne.

        0 0
        • CZiko  

          jo, jo, Jindřiška:-D ta je napínavá, člověk nikdy neví, co se stane:))

          0 0
          • sway  

            Hlavne miluju tu chvilku napeti, kdyz otacim dozadu na vysledky:) Zatim celkem vyhravam:)

            0 0
    • Bebe  

      Pokud máš ráda Waltariho, tak vřele doporučuju Wilbur Smith – tilogii Řeka Bohů, nebo ságu rodu Corneyů. Fantasy, na kterým hodně ulítávám je Sága trhlinové války: Mág, Stříbrný trn, Zlo v Sethanonu.

      0 0
      • Bebe  

        Jo a ještě není špatnej Tom Clancy

        0 0
      • Bebe  

        Ta trhlinová válka je od R.E. Feist, to je tak když si nepřečtu co píšu :-)

        0 0
      • Darkson  

        jo, Řeka bohů, obzvlášť první díl je výbornej. prolít jsem to jedním dechem

        0 0
        • cabbage  

          tohle půlkilový čtení pro ženský sem taky přelouskal, ale závěrečnej pocit nebyl zrovna kladnej..

          0 0
    • sway  

      Posledni co me zauajlo byl Kryptonomikon od Neala Stephensona. Má to 1000 stránek a je to nemálo čtivý. Myswlim, že to ale dokáže ocenit jenom někdo, koho baví matika a aspoň trochu se vyzná v počítačích. Je to několik paralelních příběhů v různých časových rovinách, které se vzájemě prolínají a ovlivňují. Dalo by se říct, že to je příběh jednoho mamtmatika a jednoho vojáka za 2.sv války a potom příběh jejich potomků v dnešní době. Blah, to jsem to popsal zmateně, ale pravda je, že se to nedá moc vysvětlit. Musíte to přečíst.

      Jinak mám rád Pratchetta, Škvoreckého, Hrabala, Clancyho a tak:)

      0 0
      • jecnak  

        Jesli se ti libil Kryptonomikon, tak si precti Mesto permutaci – mnohem technictejsi a propracovanejsi.

        0 0
        • sway  

          Hehe, Mesto permutaci je vylozene beletristicke jmoeno pro knizku. Skoro jak Derivace a integraly III.:)

          0 0
          • jecnak  

            Rekl bych, ze bez dobre znalosti matematiky si tuhle knizku neuzijes.

            0 0
            • sway  

              Jo, tak to zni zajimave. Treba bych mohl sam sebe presvedcit, ze to je jako priprava k maturite…:)

              0 0
      • BiSon  

        Mi pripominas, cetl jsi kukacci vejce? dost zajimavej hon na hackera. V dobe kdy o win jeste nikdo neslysel :-)

        0 0
        • sway  

          Nope, necetl…koukam, ze budu muset zase vyrazit do knihovny:)

          0 0
      • jecnak  

        Preklad je sice hroznej, ale to neva. Vytahnu z police a prectu znovu.

        0 0
    • salvator  

      úplný literární klub, gratuluji

      1 0
      • SoLaX  

        Zejo, jak se Luka bala, ze ji tu budou lidi kamenovat a co z toho vzniklo :-) Taky mi posledni dobou dochazely napady co cist a tady toho sou fakt mraky. Mam chut naklusat do knihovny jeste ted :-)

        0 0
        • Luka  

          ja si prosim sepisuji seznam a budu to prat od prvniho :)

          0 0
          • SoLaX  

            :-D To znam – ja vzdycky u toho PC v knihovne vytahnu huste popsanej papirek a hledam. Pak uz jen odskrtavam co sem precet a co me nebavilo :-)

            0 0
    • MaRtYs  

      Konecne zacinam cist Navrat do Zivota (Lance Armstrong)

      0 0
    • blue  

      nepamatuju si všechno, ale moje nej, co si namátkou vybavuju a ještě tu nepadlo:

      určitě kompletní dílo Richarda Bacha Robert Merle – výborně napsaná historická sága Dědictví otců atd. Meyrink – nejen Golem Exupery – nejen Malý princ Boleslaw Prus – Farao Coelho Irving – Svět podle Garpa

      čechy moc nečtu, ale Hubáček patří k povinný četbě, i když to asi pro holku moc nebude :-)

      0 0
    • zbynek1  

      Nestačím se divit, že tu ještě nikdo nezmínil knížku Ponorka od Lothar Gunther Buchheim(a). Děj je myslím jasný z názvu :-). Docela dobrý je i teď dosti citovaný titul bod zlomu od Malcolm Gladwell(a). Pokud chcete něco místo prášků na spaní, doporučuji skripta Elektronické měřící systémy :-). PS: hodně se mi taky líbil Martin Eden od Londona.

      1 0
    • FrontMan  

      Honzíkova cesta. Ne a ne to dočíst :-o

      1 0
      • Luka  

        uz od druhy tridy ctes ne?? :))))

        0 0
      • náčelník  

        To bylo v Perníkový věži: „V životě jsem přečet jen dvě knížky – Vaříme s konopím a Honzík´s road.“ :)

        0 0
    • rock  

      Tak jenom pár kousků, protože všechno, co se mi líbilo, sem prostě nedostanu :-/ … Umberto Eco – Foucaltovo kyvadlo, Jméno růže, Baudolino Stephen King – Running Man, Nezbytné věci Roger Zelazny – dekalogie Amber Andrzej Sapkowski – pentalogie Zaklínač + příslušící povídky Terry Pratchett – „moclogie“ Zeměplocha John Moressy – Kedrigern Joseph Heller – Hlava 22, Nemaluj si to Clifford D. Simak – skoro cokoliv Philip K. Dick – skoro cokoliv Steven Pressfield – Ohnivá brána, Souboj s bohy (neznám nic lepšího ze starého Řecka) Eduard Petiška – Staré Řecké báje a pověsti (fakt si nedělám srandu, něco jako můj slabikář starého Řecka) atd, atd, atd …

      P.S.: Foucaltovo kyvadlo od Eca vede … když jsem ji četl poprvé, měl jsem vedle postele taky latinsko-český slovník, knížky o historii templářů a maltézských rytířů a nějakou tu encyklopedii středověku, abych byl líp v obraze :-) …

      1 0
      • wendak  

        když jsi četl Hlavu 22, tak si přečti i Zavíráme, je to pokračování, von je Heller celej dobrej, ať už píše o Remrandtovi nebo Králi Daviovi nebo o válce …, taky je dobrej Gold za všechny peníze a Něco se stalo atd.

        0 0
        • rock  

          Já něco dalšího čet (konkrétně Zavíráme a Bůh ví), ale nesedlo mi to tak moc, abych to zmiňoval …

          0 0
          • Jaroslávek  

            No právě, po Hlavě XXII jsem byl zvědav na Zavíráme, ale úplně jsem se v tom „ztratil“.

            0 0
        • jecnak  

          Docetl jsem Golda a teda mnohokrat jsem si kladl otazku, zda bylo driv Jiste pane ministre a nebo Gold za vsechny penize.

          1 0
      • Luka  

        k tomu SImakovi… velmi velmi velmi doporucuju kazdymu precist povidku Nemesis z hvezd od Hans(e) Kneifel(a)… je to absolutne skvela zapletka a opravdu moc dobra povidka. mam ji doma v takovem rozpadlem stavu.

        Jo a bozi je antikvariat na Opatove (u metra), pan vedouci je velkej fanda stare scifi!!! A vetsinou neco vylovi, co stoji opravdu za to. treba jako nemesis, nebo kdyz jeste zili lide, nebo nonstop. tyhle klasicky pozapomenuty kousky znam jen a jen diky nemu! Ale tu nemesis, tu si fakt prectete ;)

        0 0
        • Ruprecht  

          posledně jsem v antikvariátu koupil do sbírky Václava Babulu – Signály s vesmíru a Planetu tří sluncí. Komunistická sci -fi kterak češi a sověti vyrazili na proximu centauri navzdory plánům zlotřilých kapitalistů. Je to totální úlet, něco jak český Burroughs :-). Šílená zápletka, skvělé ilustrace…:-))))sem se smál jak nikdy

          1 0
        • kankrlicek  

          No jó Nemesis, to je šíleně starý, to si už ani nepamatuju, že jsem četl :)

          0 0
    • fousac  

      knizky, to ja rad..

      a kupodivu sci-fi a fantasy… Clarke, Henlein, Niven.. proste klasiky…

      Nesmi chybet Pratchett, zemeplocha je vynikajici, i kdyz po precteni vsech 31 dilu a nejaky tech pribehu okolo uz se v tom docela ztracim.. ;)

      ted aktualne louskam Douglase Adamse a jeho neStoparovy knizky – Dlouhy temny cas svaciny duse, Holisticka detektivni kancelar Dirka Gentlyho

      p.s. Kinga sem drív taky cet (oblibene: To, Nezbytne veci) ale posledni dobou uz na to nejak nemam zaludek.. sem nedavno zkusil prelouskar Geraldovu hru a po par strankach sem to radsi zase zavrel.. nejak mi uz ty horrory nedelaj dobre… :(

      0 0
      • rock  

        po precteni vsech 31 dilu a nejaky tech pribehu okolo uz se v tom docela ztracim

        Na to mám fungující recept: přečti si tu sérii ještě tak 2× v kuse a pak už jen podle nálady sem-tam náhodně vybraný svazek a uvidíš, že Ti to docela přejde do krve :-) …

        1 0
      • simon111  

        Friday se mi líbila.. Má to pokračování?

        0 0
    • Marcinka  

      No, rád si přečtu dobrou knížku. Hodně se zajímám o historii, takže hlavně historickou literaturu (ani ne tak romány jako spíš historická fakta). Nemám rád sci-fi, vymyšlené bláboly …knihy co Ti „nic nedají“. Moc hezká knížka taky je Paměť stromů od M. Hruškové a B. Ludvíka, kterou brácha dostal na Vánoce a mě hned zaujala (Paměť stromů vysílala i ČT …s průvodcem panem Luďkem Munzarem…taky Rozhlédni se, člověče a Zpět k pramenům- opravdu hezké pořady). Teď čtu Vznik Velké Moravy od Dušana Třeštíka. Velmi dobrá kniha také je dílo o Třicetileté válce od švédského historika Petera Englunda Nepokojná léta. Myslím si však, že by se líbila pouze čtenářovi, který se v hitorii aspoň trochu vyzná…jinému by mohla připadat nudná, nerozumněl by jejímu obsahu.

      0 0
      • Marcinka  

        asi se píše nerozuměl…

        0 0
      • rock  

        knihy co Ti „nic nedají“ Ale dají, dají … relax a atmosféru, stačí si to vzít. Ale každému podle jeho gusta …

        0 0
        • Marcinka  

          Relaxuju na kole, když cvičím, plavu…u moře, na horách …knihy čtu, abych se něco dověděl. Ale každému…máš pravdu

          0 0
      • Krys  

        Ty si fakt uzasny. To, ze nieco nemas rad, este neznamena, ze je to blabol.

        0 0
      • kankrlicek  

        Tou mapkou jsi mi připoměl oblíbeného Ransomeho a jeho Vlaštovky a Amazonky :)

        0 0
    • Manas  

      Tedka zpetke mi doslo ze jsem jeste naposled louskal Imajicu od Barkra, To od Kinga. Jeste me celkem dostavala serie Nekroskop od Briana Lumleyho … to je hodne pekny.

      0 0
      • Ruprecht  

        Nekroskop je s té „pokleslé“ literatury dost dobrej, čet sem to kdysi v polštině (tuším první tři díly), teď jsem to viděl i v češtině, jen ta cena… Kolik vlastně vyšlo dílů?

        0 0
        • Manas  

          Nevim, ja mam rad tak prvni dva, mozna tri. Pak je to dost nastavovany. Nicmene myslenka a zapletka je dost zajimava.

          0 0
          • Ruprecht  

            takže klasika, zas někdo potřeboval vytřískat z dobrého nápadu majlant a tak z toho udělal nekonečný seriál…:-(

            0 0
          • Ruprecht  

            Z tohoto žánru je pro mě nej Temná věž od Kinga, 5 a 6 díl jsem sice ještě nečetl, ale první 4 jsou pro mě to nejlepší co kdy napsal…neskutečně promakaný příběh.

            0 0
          • McBlacky  

            tak tak 2–3 knížky je akorát. první mě uplně rozebrala, druhá dobrý, třetí už mě nudila

            0 0
            • Manas  

              Prvni sem precet na jeden zatah. Pak sem s v noci bal :-)

              0 0
        • rock  

          Pokud vím, tak napsaných je 13 a v češtině vyšlo 10, ale možná už se to změnilo :-) …

          0 0
      • Manas  

        Mno a ted si vybavuju ze jsem o vanocich cetl Tri muze ve clunu, a na toulkach. Ted na stole mam Klub Pickwickuv od Dickense, vydano 1928 :-)

        0 0
    • yuvaa  

      Vsetko mozne, od sci-fi az po klasiku. Momentalne Solzenicyna, v poslednej dobe sa mi celkom pacil L. de Berniere. Oblubene: M. Bulgakov – Majster a Margareta J. London – Tulak po hviezdach, Poviedky, Ohnivy den, Martin Eden M. Twain, H. Melville, E. Bondy atd.

      Od Kinga – cital som vela, najlepsie Srdce v Atlatide

      Sci-fi – W. Gibson, P.K. Dick, bratia Strugacki…, nedavno Ch. Mieville – Nadrazi Perdido (celkom dobre), super vec: J. G. Ballard – Myty blizkej buducnosti

      0 0
      • sorak  

        jo Martin Eden a Tulak po hvezdach to je celkem dost sila… libilo se mi to dost, ale cist to znovu.. no nevim… nektery knizky mam precteny 5×, ale tohle asi nehrozi

        0 0
    • SoLaX  

      A jeste sem si vzpomnel – Gabriel Garci Marquez – Sto roku samoty. Peknej pribeh sesti generaci mexikansky rodiny – sice sem si na ty jejich rodiny vztahy musel nakreslit rodokmen (fakt, oni se vsichni menujou nejak stejne :-) a obcas je to trochu zdlouhavy, ale cte se to uplne se zatajenym dechem. I docela zajimava byla Paralova Kniha rozkosi, radosti a smichu.. jak to jen shrnout.. no proste Paral je prasak :-]

      0 0
      • Anča1  

        Nazdárek! Magický realismus a Marquez zvláště je parádní čtení. Komu se nechce číst obsáhlou knížku Sto roků samoty, vřele doporučuju Kroniku ihlášené smrti, je to supr! A taky Láska za časů cholery. Jinak já mám taky velmi ráda Remarqueovu Jiskru života, ale je to poněkud drsnější čtení z prostředí koncentráku. Jo a moc jsem se pobavila u starobylé knížky Mastičkář, kterou napsal někdy za dob Karla IV. nějaký študák, fakt nářez :-))) Tak hezky čtěte dokud je tak odporné počasí a kolo by ven nevyhnal..

        0 0
        • thiel  

          jojo.. z podobneho sudka su aj jorge luis borges a gustav meyrink. rozhovory mrtvych od borgesa som uz sice precital, ale budem to musiet skusit zase. nejak mam pocit ze som sa dost casto nechytal.. :-)

          0 0
        • cabbage  

          4. ročník střední školy a jeho nenávidění autoří…

          0 0
        • zLevaDobry  

          Nejlepší volba pro začínající Márquezisty je jednoznačně 12 povídek o poutnících. Jinak vzhledem k typu lidí tady odhaduju, že by se mohl hodně líbit Formánek Prsatý muž a zloděj příběhů.

          0 0
    • RUR  

      Co Joyce. Dubliners? Odyseus?

      0 0
      • Krys  

        Ulysses-a som cital. Bolo to narocne. V tej knihe neboli ziadne vysvetlivky ani komentare. Ak niektory hrdina pouzil iny jazyk ako hlavny jazyk romanu, nebol k tomu preklad. Proste, tak trochu ine citanie.

        0 0
      • atrex  

        Tahle knížka přeci neni od toho, aby se četla

        0 0
    • hribik A1  

      co citam? diskusie na (okrem ineho) bike-forum…:-)

      0 0
    • poiko  

      tak sjem to tu projel a vypsal, co se mi ještě líbilo a co tu snad není:

      • Remarque-Tři kamarádi, Na západní frontě klid, Černý obelisk
      • Patrick Süskind-Parfem
      • Durrenmat-Návštěva staré dámy, Soudce a jeho kat (vynikající detektivka)
      • Teď nevim, jak se to jmenovalo, ale bylo to z džungle a řešila se tam rostlina Ayahuasca. Super
      • Gibson -Neuromancer. řekl bych, že počátek kyberpunku
      • nebyl tu asi zmíněnej Hrabal
      • vypadl mi autor, ale jmenuje se to Na Plechárně (Steinbeck?)
      • na chatě máme takovou starou knížku Kozáček Vasil. to čtu pravidelně každý prázdniny z nostalgie. ale i tak je to žúžo:)
      • a nakonec mi někdo doporučoval serii knížek od nějakého tibeťana o mniších. snad Třetí oko??
      0 0
      • sway  

        Neuromancer me moc nechytl. Vim, ze to je kyberpunkovy zaklad, ale ten dej byl takovy nijaky a celkove na me ta knizka moc dojem nezanechala. Uz jsem cetl lepsi:)

        0 0
        • hup73  

          Karel Kryl – Krylogie

          0 0
        • poiko  

          kyberpunk se mi hrozně líbí, ale kromě serie Shadowrun jsem na nic nenarazil. v neuromacerovi mě fakt zaujala ta scéna s iluzionistou. super:)

          0 0
      • Ruprecht  

        souhlas: Na plechárně je super, hodně dobrý je taky od Irvinga Hotel New Hampshire

        0 0
      • jecnak  

        od Steinbecka jeste Velky Gatsby a SLadky ctvrtek, oboji pekne

        0 0
        • Max  

          Mě napsal Velkýho Gatsbyho Fitzgerald. Není to špatné. Jakej je ten od Steinbecka?:) Z ještě neuvedenejch bych přihodil Poslední kabriolet od Myrera a Cestu na severozápad od Robertse.

          0 0
        • cabbage  

          to zavání povinou četbou…

          0 0
          • Manas  

            Ani ne, to je hezky cteni.

            0 0
            • cabbage  

              fakt to moc zavání literaturou ze třední a od tý doby co sem se spálil u remarka si na ní dávám pozor…

              0 0
              • pos3k  

                copa ti tam nutili? asi ne Tri kamarady, ze jo (precteno 3× a vzdycky se slzama)?

                0 0
                • cabbage  

                  sem zcela dobrovolně po maturitě přečet „Nebe nezná vyvolených“… ne že by se to nedalo číst, ale…

                  ne, prostě cokoliv co zmínily ve škole, nebylo čitelný a když jo, tak se to vezlo s tim nečitelnym zbytkem(absolutní většinou)…

                  ještě štěstí že sci-fi češtinářka ignorovala;-)

                  0 0
                  • pos3k  

                    jo to je pak nestesti..spis to dela kantor, u nas byla citelna vesina (+ dodatek co je zfilmovano :) ja mel na cestinare stesti, za cas me tituloval: pane kolego :)

                    0 0
    • pačes  

      Rozvážím zeleninu a ovoce, takže každej den, od pondělí do pátku, pravidelně každý ráno, novej ceník zboží. Príma čtení, furt nějaký nový cifry! Jinak za mlada komplet přelouskanej E.M.Remarque

      0 0
    • Twisp  

      Nedávno jsem dočetl Kmotra a teď tu mám připraveno od Arthura Hailey – Penězoměnci

      Jinak mám rád třeba.. Jak jsem vyhrál válku několik věcí od Šabacha Tom Clancy Mladí v hajzlu

      0 0
    • motylekmodry  

      prave ctu: valcik na rozlouceou – milan kundera

      0 0
    • TheIF  

      :-)

      0 0
    • rimka  

      S Luckou a Michalem kolem zeměkoule. Dřív jsem přečetla 2–3 knihy za měsíc, od té doby co jezdím na kole 2–3 knihy za rok.

      0 0
    • sorak  

      no, ctu extra hodne, par ktere povazuju za nejlepsi v jednotlivych zanrech:

      scifi – Frank Herbert – sága Duna (méně čtivé, ale geniální prokreslením postav, kultovní kousek),
      Heinlein – Dveře do léta fantasy – D.Eddings – Athalus (uzavřený cyklus 3 knih)
      C. Berg – Proměna
      Prattchet – cokoliv z cyklu Zemeplochy realismus – Ken Kesey – Vyhoďme ho z kola ven detektivka – S.Pieczenic – Pacifická zrada klasika – Solženicyn – Jeden den Ivana Děnisoviče

      ze scifi a fantasy, kterou ctu nejvic bych doporucil dale – cokoliv od Heinleina, Eddingse, neco od K.J.Andersona…

      0 0
      • SoLaX  

        Anooo, Vyhodme ho z kola ven! Knizni predloha Formanova Preletu nad kukaccim hnizdem. Skvela to vec. Cet sem nejdriv knihu a ten film mi pak prisel docela nic moc. Skoda, ze uz se nedovim, jak by se mi libil, kdybych ho videl pred knizkou..

        0 0
      • Luka  

        eddings byl opravdu peknej… to jo! Duna tez, asi prvni 3–4kniy, dalsi staly zaprd…

        0 0
        • sorak  

          je to uz celkem dlouho, co jsem to cetl (ted jsem zacal znovu od 1.svazku), ale bud v 6.dile Kapitula Duma nebo v jedne z Predeher k Dune (napsane B.Herbertem a K.Andersonem) vyslo najevo dost veci podle kterych clovek pochopil proc ktera strana jednala tak jak jednala… coz mi prijde na zaver takhle moc psychologicky zamerenyho scifi jako takova pointa… ;-)

          0 0
    • Manas  

      Sem si koupil v patek Spolceni Hlupcu. Uz dlouho jsem se nesmal v knizce na druhy strance :-)

      0 0
      • sorak  

        tak ja nevim, ale treba Prattchetova Nocni hlidka ma hodne hustej rozjezd – uz v pulce prvni stranky to cloveku neda a rehta se nahlas

        0 0
      • Jerzy  

        Spolceni hlupcu je proste nejlepsi

        0 0
    • ushi  

      A bude hůř Jan Pelc,je to mazec…

      0 0
    • foona  

      Švejka, Mikulášovy patálie, Úžasnou Zeměplochu… Teď „Cesta kolem světa za 80 dní“ od Michaela Palina. Dávali to už v TV, kniha je také dobrá.

      0 0
    • jakub  

      tedkom ctu šifru mistra Leonarda… a testove otazky na vejšku

      0 0
    • Tesak  

      Naposled jsem přečetl všechny knihy od P. Šabacha.Je tomu sice už dost let,ale Zvláštní problém Františka S. bych si přečet klidně znovu.

      0 0
    • fil  

      hele fakt dobry knizky jsou tyhle:

      Pí a jeho život (Martel) Bereme co je (Nosková) Grandhotel (Rudiš) – četl jsem, nevidel jsem…zatim.

      a tuna dalsiho

      Jo a ten S.King je dobrej! Nenech se odradit, tea pokud si tech cca 1000 stranek do teto doby jeste nedocetla :O)

      0 0
      • Luka  

        neprekonala jsem ho, parchanta. proste asi nejsem na horory, no. na 600 strance jsem to zavrela a odmitla pokracovat. Me to prijde takovy opravdu cloveku nic nedajici. Nebojim se u toho, bo je to prvoplanovy jako stopy hruzy. Predvidatelny, nic prekvapivyho, nedejboze slusnej sloh. Zarazuji do kategorie „mela si to cist ve dvanacti, ted uz je na to proste pozde“.

        Zato jsem tu dala na radce a ctu mostarnu… trochu morbidna (jak on Irving dovede byt), lec hezky psana a dobre utikama pod rukama. jsem asi ve tretine a zatim dobry :)

        1 0
    • dancing dog  

      Po 4.letech jsem si zase přečetl skvělou knihu " Ohnivá brána" o bitvě u Termopyl.. fakt skvělý čtení a taky jsem to vzal jako přípravu na ten film 300-bitva u Termopyl…

      jasně, už to slyšim- americká sračka, ale jako velkej fanda historie je se na to fakt těšim!!

      0 0
      • Elwing  

        no jestli na něj jdeš kuli historii, tak na to rovnou zapomeň :)

        0 0
        • dancing dog  

          nene, jak to tam bylo ve skutečnosti vim docela dobře, četl sem Herodota..ale zajímá mě, jak to bude udělaný… tvůrci si ani nedělaj nárok na historickou realitu…

          chci na to jít jako na akční film z období, co mě zajímá…

          0 0
    • Eila  

      Sci-fi vesho druhu, spis technickou jako je Asimov atd., pak francouzsky a rusky realisty a takly harryho pottera v anglictne, mam to jako jazykovy vzdelavani:-)

      1 0
    • Eila  

      Sci-fi vesho druhu, spis technickou jako je Asimov atd., pak francouzsky a rusky realisty a takly harryho pottera v anglictne, mam to jako jazykovy vzdelavani:-)

      0 0
      • kudlanka32  

        od asimova sem precetl snad vsechno v robotickym zachvatu:))) mel to super ptovazany, i kdyz k sobe treba nepatri..

        0 0
    • jecnak  

      Vcera jsem docetl Diasporu od Grega Egana. Provedeni uzasny, uchvatny myslenkovy zvraty. Nikdy bych necekal, ze nekdo napise tak sofistikovany sci-fi. Cekal jsem tvrdyho matematika Egana, ale s cim prisel je jeste lepsi nez Mesto permutaci. Obcas stihat myslenkove postupy a vzpominat pritom na kvantovou fyziku je docela narocne. Na druhou stranu mi prijde, ze z beletristickeho hlediska to trochu pokulhava.

      0 0
      • Vilge  

        Ale Egana přece nikdo nečte kvůli perfektně vykresleným charakterům a mnohavrstevnatému ději :) . Teď jsem dočetl Schild's Ladder, což je taky vynikající kus, kde si Egan pohrává s ideami smyčkové teorie gravitace a kvantovky obecně. Jinak Egan je skvělý i v povídkových sbírkách, kde mu nepřekáží nějaká centrální dějová linka a jeho nápady a vize jsou mnohem koncentrovanější než v románech.

        0 0
    • fonsta  

      E.A.Poe, Scortia-Robinson, A.C.Clarke

      0 0
      • Luka  

        mnojo, vcera jsem zaskocila do oblibenyho antiaquariatu a dostala hned dve kultovky, jednu Mesicni prach od Clarka a druhou Unos na Mesic… jeste jsem je neotevrela, drtim zrovna megaknihu od Clavela Smrst.. nejak se do toho ne a ne zakousnout… ale asi proto, ze nectu v buse (tohle tahat, to se fakt neda)…

        0 0
        • Krys  

          Veď to má len okolo 1000 strán, to do menšieho batohu zmestíš. ;) Ja sa teraz ťahám s takou menšou 700stranovkou, zmestí sa aj do notebookovej aktovky.

          0 0
    • Martin  

      Zeměplochu. Co jiného?

      0 0
    • lodyh  

      Dějiny Německa. Je to super čtivý, hodně dějových zvratů a mimořádně prokreslené postavy. Ne kecám, je to voser, kafe je mým nejlepším přítelem…

      0 0
    • cabbage  

      Strojírenské materiály od Macka a Zuny. koncentrovaná nuda a fakta…

      0 0
    • dieegoo  

      Makroekonomie – základní kurz… Má to výbornej děj, doporučuju :D

      0 0
    • Manas  

      Irving – Pravidla Mostarny. Soubezne na BlackBerry Gaimana a Americti Bohove.

      0 0
    • wendak  

      nedávno jsem koupil v Kauflandu Člověk bestie o Zoly, tak čtu to, před tím jsem četl Běsi od Dostojevského … čtu furt něco

      0 0
      • lenunka  

        Taky Invinga, pak je super od Betty Macc Donaldové Vejce a já ; Co život dal a vzal, pak ještě Robetr Fulghum – Už hořela když jsem si do ní lehal; Možná ano, možná ne°. Taky je dobrý Saturnin od Jirotky – lepší než film.

        0 0
        • jecnak  

          Saturnina zrovna ctu, na tyhle letni paraky idealni cteni k vode nebo na zahradu na sedacku :-)

          0 0
        • zum  

          Teda ty máš úplně stejný fkus jako já :-)) Jenom bych doplnil : Jerome Klapka Jerome -Tři muži ve člunu a Tři muži na toulkách ( To je snad i bikerská klasika.-hlavně to opravování kola )

          0 0
          • cabbage  

            ano, obzvláště sedlo alá popudlivá langusta:-D

            0 0
            • zum  

              Mě se líbilo,že už tehdy se cyklisti dělili na ty co chtějí jezdit a ty co opravovat :-)))))))

              0 1
              • cabbage  

                Pozoruji menší posun – dnes jsou tu ti co chtějí jezdit a ti co chtějí tunit(čau kesu:-P)

                0 0
          • Manas  

            Dobre je to s tim psem. To me vzdycky dostalo :-)

            0 0
    • Lister  

      naprosto největší skovst světové literatury je Medvídek Pu

      vyjímečně si nedělám prdel :o)

      0 0
      • Luka  

        ano ano, Puacek je opravdu dobry… nadsene jsem ho koupila neteri, jenze ona mu proste nerozumi a ted brecim ze jsem si tu knizku nedoprala sobe, nasla by nadsenejsiho ctenare „vracece“

        0 0
        • Lister  

          zkus ji ho sehnat namluveného od marka Ebena třeba ji to chytne a možná to začně i číst :o)

          udělal na tom kus fantastické práce a když mám náladu tak si to rád pustím :)

          PS: kdybyste to náhodou někdo doma měli v nějakém slušném formátu na mp2 tak bych měl zájem…dělám si takovou malou sbírku až nás bude doma víc :)

          0 0
    • Lump83  

      Zrovna střídám učebnici s ošklivejma obrázkama lidí s peltonem..

      0 0
    • frantavykopavka  

      Momentálně učebnici maďarštiny pro samouky…

      1 0
      • Krys  

        Minek?

        0 0
      • fousac  

        vis jak vznikla madarstina?? to jeli dva na sankach a zvolali:

        miň ťen kéér!! kéér mi ďere tvár!!

        1 0
      • treatt  

        Vauf…kdes ji sehnal prosim Te? Ja ji sveho casu shanel, ale nasel jsem jedine takove ty konverzacni pomucky, kde neni gramatika, ale jen ty konverzacni vety… A jeste jedna otazka? Co Te k tomu vede? :-)

        Ja uz to nastesti neresim, jiz me k tomu netlaci prace…

        0 0
    • poiko  

      Základy mužského šovinismu – Josef Hausmann :)

      0 0
    • dancing dog  

      teďka právě Německy s úsměvem- přišly zase nějaké nabídky na práci v Reichu, jež stejně asi nakonec brány v potaz, nicméně co kdyby, 1 nikdy neví

      • Frans G. Bengtsson- ZRZAVÝ ORM, klasika, opravdu skvělé, mohu doporučit všem, co zajímá historie a chtějí se pobavit.Velmi čtivé, veselé a drsné zároveň vyprávění o životě jednoho Viginga. Mohu opravdu doporučit.

      +občas nějakej ten odborný profesní časopis či publikace- blééé :-(

      0 0
    • mejla  

      a bude hůř.. Jan Pelc – čtu touž po čtvrté – doporučuji

      0 0
      • dancing dog  

        hustý, moc hustý, ikdyž napsal ještě hustčí, ale ted nevim, jak se to jmenuje…

        0 0
        • fil  

          a vystupy do udoli or Basket Flora or A poslední kouř or A vyberte si or A to mi nemůžete udělat, kazdopadne Smirak mi k nemu moc nesedel…docetl jsem to tak nejak ze setrvacnosti :O(

          0 0
    • Auditor  

      Zrovna docitam od A. Sapkowskeho Sagu o zaklinaci (posledni paty dil) … A chystam se na T. Clancyho, Duhovou sestku.

      0 0
      • dancing dog  

        Zaklínač je snad vůbec nejlepší fantasy, co je !! Bomba. Skvělej je taky moc Jakub Vandrovec, taky to naspal Polák, skvělý, ikdyž je to takový trochu jiný fantasy…

        0 0
        • Krys  

          Keď už sme v Polsku … Konrad Lewandovski – Kočkodlak Xin. V májovej Pevnosti je volné pokračovanie knihy Kočkodlak a Nomádi.

          0 0
          • Krys  

            Som práve zistil, že to bola Ikarie a nie Pevnost. Ale užil som si dnes ráno v električke slušné napätie s knižkou z edície Pevnost Šest diamantů(Petr Heteša). Sa mi ani nechcelo vystupovať.

            0 0
            • Auditor  

              Tou nechuti vystupovat jsem trpel u vsech tech peti dilu, denne cestou do prace… :o)

              0 0
              • Krys  

                Piatich dielov čoho, Zaklínača? Toho som zásadne nečítal v hromadnej doprave ani vo vani. Teda vo vani som to niekoľko krát skúsil, ale keď som potom niekedy po pol noci vyliezol z vane, bol som rozmočený jak noviny. ;)

                0 0
                • Auditor  

                  Jasne, Zklainace… Tech 5 dilu (jsem to ted koupil v nejake kompletni reedici) mi trvalo asi necelych 14 dni… jsem se od toho nemoh odtrhnout…

                  0 0
    • Manas  

      Tak konecne sem si poridil dalsi dil Trpajzlika ale musim uznat ze to je slabsi. Kdyz to psali oba bylo to fajn ale bez Roba Granta je to slabe.

      0 0
    • Luka  

      jo a ted jsem dostala do ruky knizecku Jiriho Zacka „Vy me taky!“ no… to je narez… fakt super! Takovy klidanko na vecer :)

      0 0
      • SoLaX  

        Ehm, hmm, nooo, chm chm jak to rict, aby to nevypadalo, ze rejpu.. uz si tu o tom psala (22.03.2007 13:11:05) :-)

        0 0
        • poiko  

          no, tak jí dostala podruhý,no. ty jseš ale rejpal

          0 0
          • SoLaX  

            Jeezis, ale dyt rikam, ze sem to nemyslel zle (proti Luce nikdy :-)).. Chtel sem bejt jen za vsimavyho :-)

            0 0
            • Luka  

              ja uz si taky houno pamatuju! Tak pardooon :DDDD

              clovek mysli, ze prispeje necim do vlastniho mlejna a zase prrrrd! :D

              Jinac jsem nic vyrazneho jeste nectla. louskam tu ten iranskej horor Smrst. Jsem asi v polovine. A je tam tolik postav (asi 20) ze se v tom casto ztracim. Ale dej dobrej… to jo…

              1 0
    • Andrysska  

      Já jsem četla od Jaroslava Havlíčka – Neviditelný. A je to super. Doporučuji.

      0 0
    • Krys  

      Tak po dlhej dobe sa mi to stalo znovu. Previezol som sa v električke o zastávku. A bola to „len“ poviedka v Pevnosti – Lívia Hlavačková – Drozd. Na to, že má dievča o 11 rokov menej ako ja, ma celkom „previezla“. :)

      1 0
    • coolboy  

      Teď zrovna Poslední kabriolet od Antona Myrera

      0 0
    • Luka  

      zase to vytahnu.. neco pro scifisty fanatiky: prave jsem dolouskala uzkou knizecku „Unos na Mars“, sklada se ze dvou povidek Henleinova Dvojnika a Suchdolskeho Rusove na Marsu. Lidi, to je mazec. Suchdolsky je cech, ktery tohle napsal v roce 1910… nema chybu!!! Fakt ne :) Kdybyste na to narazili, urcite to prelouskejte, je to desne usmevny, jak si pred 100 lety predstavoval cesky clovek cesty do vesmiru :)

      1 0
      • Krys  

        To je nejaká novinka, alebo to máš požičané?

        0 0
        • Luka  

          vydali to v r.1970, v antikvariate na to jiste narazis. ja se bavila od zacatku do konce… treba ze „budoucnost patri aluminiu“… mozna ze Suchdolsky je Cimrman :)

          1 0
      • lidumil  

        A co takhle něco od LEMa?? Návrat z hvězd…

        0 0
        • Luka  

          no, po pravde… Lem me nejak nechytnul.. prvni jsem cetla Panuv Hlas.. jako slo to, ale jen diky tomu, ze jsem to mela na dovce a proste nemela co jinyho cist pri valeni na plazi… to by muselo bejt neco co ma spad… a na to jsem jeste nenarazila :) Tak nejak proto jsem tohle tady zalozila.. je to takovej muj malej seznam povinne cetby :)

          Jo a ani nadace od Asimova me nejak nepohltila. Mozna to zkusim jeste jednou a jestli ani pak ne, tak asi budu vyhostena ze scifi ctenarske obce :D

          Ted ctu Hamleta :D

          0 0
          • lidumil  

            Lem mi zas přišel strašně čtivej. A co klasika – Bradburyho Marťanská kronika??? Asimov nevím. Taky mi nějak nesedl. Mám doma několik antologií sci-fi, ty docela šly. A třeba Ludvík Souček – Cesta slepých ptáků…

            0 0
            • Luka  

              ale jiste, klasiku mam celkem dost nactenou. Hrozne rada mam starou scifi… clifford simak, B.W.Aldis, Henlein, jojo, to je proste moje:)

              0 0
              • kudlanka32  

                mam hrozne rada sci-fi:))

                ani Lema ani Asimova…uaaaa, shanim uz dost dlouho „Biblioteka XXI wieku (1986) – WEAPON SYSTEMS OF THE TWENTY FIRST CENTURY or the Upside-down Evolution“ a ne a ne to sehnat…:(((

                0 0
          • lidumil  

            A taky mám rád Poea a jeho horory. To je nádhera

            1 0
            • kudlanka32  

              kousek je ho i v martansky kronice......skvela knizka…asi nejlepsi za posleni dobu.....takova trosku smutna…ale je smutna s nadhledem i kdyz je vlastne o vyhlazeni civilizace.....

              0 0
      • cabbage  

        dvojníka sem čet, moc dobrý:-)

        0 0
        • Luka  

          skoda toho rychleho konce. kdyz to bylo nejzajimavejsi, tak to vyresil behem pulky stranky :)) ale neva… dojem dobrej…

          0 0
          • cabbage  

            už je to pár let co sem to čet, tkaže ain nevim co bylo řešení a co se řešilo, jen si pamatuju to plění na zákonech marťanů.

            znáš sci-fi „Slan“? to byl teprve lol:-¨)

            0 0
    • lidumil  

      Moje letní četba jsou novely Steinbecka a pak taky Halliburton a jeho cestopisy.

      1 0
    • burnout/syndrome1  

      Cyril Höschl- Psychiatrie.Aneb sám sobě lékařem :-(

      0 0
    • Krys  

      Keď už teda … Nedavno som dočítal Stroncium od Kulhánka. Už sa teším ako si to prečítam znovu. No a keďže koncom roka sa objaví preložený posledný Harry Potter. Tak si večer v posteli čítam nejakých starších, aby som bol v obraze. :)

      0 0
      • laba  

        Tak to já raději originál v angličtině.

        0 0
        • Krys  

          Ten už máme doma. Len dúfam, že mi manželka zasa nič nevyzradi dopredu. Minule mi prezradila, že Dumbledore (v Češtine Brumbál) zomrie. No povedzte, pán sudca, nezabili by ste ju?

          0 0
          • Luka  

            zabili. ja tajila desne dlouho pred Habibem, co je vlastne zac Snape… a von mu to nekdo vyzvonil v praci :/

            0 0
            • Krys  

              Ty máš ten posledný už prečítaný? V prípade, že ano, zdrž sa, prosím ťa, podobných komentárov. ;)

              0 0
              • Luka  

                nemam ho, ani v angl ani v cj.. teda, na jeden v cestine jsem na netu narazila, ale pripada mi to jako podvrh…

                0 0
                • Krys  

                  Mám za sebou siedmy diel v slovenčine. Dosť dobré. Každú chvíľu niekto zomrel. Ale ten záver bol tak trochu filmový.

                  0 0
                  • Luka  

                    docetla jsem ho pre 14dny, taky mi to prijde jako masakr…ale cetlo se to dobre, napinavy ale konec mi prisel takovej „honem honem“… skoda toho… ale jinak z tyhle serie mam dobrej pocit, proste pohadka co ma smrnc :)

                    0 0
                    • Krys  

                      Nechám to nejaký čas odležať a prečítam si to ešte raz. Všetky diely na jeden šup po sebe. Teším sa na to už od prvého dielu. Inak v Pevnosti orecenzovali Dary smrti ako najlepší diel z celej série.

                      0 0
                      • Krys  

                        Hotovo. Bolo to fajn. :)

                        0 0
                      • treatt  

                        Za mě teda jednoznačně Fénixův řád v originále. Relikvie smrti mi přišly slabší teda. I když místy relativně pěkně zachycené psycho, kdy utíkají, už tam chybí jen červené pásky se svastikou na rukávech lapků, když se čtou v odbojovém rádiu seznamy pohřešovaných :)

                        0 0
      • Luka  

        :D nojo, taky se tesim na posledni dil :) vsechny mam prelouskany, pohadky to je moje :)

        0 0
        • lidumil  

          A co teda Pán prstenů a Hobbit???

          0 0
          • Luka  

            :) i nedokoncene pribehy… to je klasa. Pak je jeste bozi Eddings…ale cetla jsem jich jen sagu Elenium a Tamuli. Nemelo chybu… kdybych nekde narazila na dalsi sagy, jdu do toho hned :) STejne jako Eragon, Eldest.. kdy vyjde posledni dil???!

            0 0
            • Luka  

              mam to sice vsechno v ebooku, jenze ja radsi ctu knizky :)

              0 0
      • Advid  

        Od Kulhánka jsem četl jen Vzpomíky na věčnost. Moc se mi to líbilo. Manželka přečetla všechno a taky se jí to líbilo. Doporučujeme. :-)

        0 0
    • kudlanka32  

      hej hola nepotkali jste nekde nekdo knizku od Lema Biblioteka XXI wieku hlavne povidku WEAPON SYSTEMS OF THE TWENTY FIRST CENTURY or the Upside-down Evolution ? nejak to ne a ne sehnat :(

      0 0
      • Luka  

        mam tip na nadseneho antikvaristu – scifáka… praha, opatov, antikvariat u metra… jestli se tam dostanes, tak se zeptej, ten clovek precetl snad uplne vsechno a vi kde kdo co ma…

        0 0
        • kudlanka32  

          zkusim…stary sci-fi knizky mam rad…ted sem koupil Lema – K mrakum megallanovym s nadhernym amodryma ilustracema…rok 1952:)

          0 0
    • jecnak  

      Mam rozectenou „Buh vi“ od Hellera a rozhodne doporucuju. Je to ovsem klasickej Heller se vsim vsudy, takze trochu jine cteni. Kazdopadne zajimavy a vtipny „pohled“ na historii Zidu – pribeh krale Davida. Skoro si rikam, ze v dobe vydani musela byt tahle kniha hodne kontrovezni.

      0 0
    • gaston  

      Jerzy Kosinsky – Nabarvene ptace

      1 0
    • djchaoosz  

      „To“ jsem taky četl, ale vzhledem k mému věku v té době jsem skončil na 80tý stránce, bál sem se v noci na hajzlík:D Jinak teď jsem dorazil 7. Harryho Pottera, jinak toho moc nestiham, valím povídky na B-F:D

      0 0
    • Pavel  

      A. Jirásek (NE Jirásko!!!:-)): F.L.Věk

      0 0
    • acc  

      Dobre sci-fi A.C.Clarke – cokoliv, Asimov – cokoliv, Snídaně u Tiffanyho, Cesta na severozápad od K.Robertse (snad úplně nejvíc nejlepčejší kniha), Poslední kabriolet,Cokoliv od Hellera (Hlava XXII),Škvorec­ký…ježíš toho je:)

      0 0
    • poiko  

      poradíte mi s linkem, nebo s názvem tohohle projektu? : Jedná se o to, že když přečtete knížku, označíte ji určitým způsobem a dáte ji na určené místo, kde je více těchto knih. Kdokoliv si jí může vzít a dá jí třeba na podobné místo někde jinde. knížky cirkulují po celé ČR. za boha nemůžu najít, jak se to jmenuje. dík

      0 0
      • Krys  

        Google. Dotaz prectete knizku misto projekt 4. výsledok zhora. :)

        0 0
    • treatt  

      Tak aktualne si rozsiruji historicke myslenkove obzory. Otevrel jsem Mein Kampf a jsem zatim na 22. strane…

      0 0
      • Luka  

        no, kdyby ses dostal nekde ke knizce „rozumet dejinam aneb historie nemecko-ceskych vztahu od r. 1848 do 1945“, urco se do ni pust… veeelmi zajimave i kdyz trochu narocne ctivo…

        0 0
        • Lin  

          koukam samy intos tady:)

          0 0
        • thiel  

          ked ta zaujima historia precitaj si legendu o gilgamesovi. vydanie co vyslo ca. pred troma rokmi a je tam plno komentarov a rozne verzie tejto legendy.

          zistis ze ona ta biblia sa tiez nezhmotnila len tak z nicoho, ale ze niektore jej casti sa objavuju v legende ktora bola znama uz 2 000 rokov pre n.l.

          1 0
          • Luka  

            epos o gilgamesovi, enuma elish, tyhle veci mam celkem nacteny :) i bible je sranda kdyz vis, jak ji cist :)

            0 0
            • wroum  

              zleva doprava a odshora dolu :-)

              0 0
            • treatt  

              Fakt? :-)))

              No, clovek se vyviji. Ja se k ni dostal v prvaku na stredni a pasaz z Matouse, tusim, ve smyslu pohlednes-li na zenu chtive jednim okem, vyrvi jej, zatouzi-li tvoje ruka po zene, utni ji…mi tenkrat proste prisla jaksi…jaksi ne uplne aktualni :-)

              1 0
              • thiel  

                no, je celkom sranda ako na zaklade svojskeho vykladu dokazu vzniknut nove nabozenstva kde ludia veria ze trebars po ± 2 000 rokoch existencie biblie si mudri muzi niekde v amerike zasadli a konecne si to vsetko spravne vylozili.. :-).. ale to uz som mierne OT.. ;-)

                1 0
              • Luka  

                je to napsany tak, ze si v tom kazdej neco najde… ale pro zabavu doporucuji precist z.sitchina a dvanactou planetu :) uvidis, ze mimozemstani jsou :) A pak budes cist houlaj bajbl a pitome se u toho xichtit, pochechtavat se a zasnout nad „hvezdnyma valkama“ v podani 3,5t let starych vypraveni :)) Budes pak vypadat jako exot (hlavne v ocich nejblizsich. Mit v dnesni dobe u postele bibli neni zrovna in :)

                1 0
            • Tom New  

              A ty víš, jak jí číst? ;)

              0 0
        • treatt  

          Diky za tip, pisi si :-)

          0 0
        • fil  

          Hele a jak si se k ni dostala ty ?!? Ta kniha ma bejt neprodejna. Vlastne byla pouze jeden cas k dispozici zdarma, protoze to bylo vytisteny a placeny na naklady nejakyho grantu a rozdavala se kratkej cas po knihkupectvich (nebo te nekdo natahl a prodal ti ji ?!?) … pouze profesni zajem

          0 0
          • Luka  

            Nejdriv se davala, ale to bylo hned pryc, a pak bylo mozno si ji objednat.. a na netu ji porad sezenes… googli :) stoji asi 300. ale lepsi za 300 nez ji neprecist :)

            0 0
            • fil  

              vcera jsem nasel totiz v praci 4 „zasity“ exemplare (ale asi si je uz rozebraly kolegyne) a pak jsem narazil na tvuj prispevek, jsem si rikal, co to je za nahodu.

              0 0
              • Luka  

                tsijo, kdyby se jeden nasel.. to by nebylo spatne.. tenhle mam pujcenej…(v ramci rodiny)

                0 0
                • fil  

                  tak uz ji mam pro Tebe … nemozne do 3 dnu (ikdyz to bylo tedka vlastne vic :O)) Ti ji privezi nekdy Pod hraz a ty me popasakujes, jinak za ni samozrejme nic nechci. pic

                  0 0
                  • Luka  

                    tsijooo no super!!! DIIIIIIIIK.. stavas se mym zdrojem „kultivni“ literatury :)

                    0 0
    • Smazaný účet  

      zrovna teď mám rozečtenou (asi potřetí) Nadaci od Asimova… Výborné čtení (když si člověk odmyslí posedlost atomovou energií, která ovšem byla poplatná době, kdy to psal…)

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo a nedávno jsem dočetl Piknik u cesty od Strugackých…to ale proto, páč jsem dohrál Stalkera :-)

        0 0
    • fluider  

      Tak ja mám rozčítané:

      • „Stepný vlk“ od Hesseho – nechce sa mi pokračovať, lebo sa nápadne podobám na hl. hrdinu … Odhadujem to na ešte rok.
      • niečo o nedeterminizme od neviem koho (Turingove stroje, genetické algoritmy), to dám asi do zimy.
      • no a v poradí je moja vlastná diplomovka o simulácii hydrodynamiky, ktorú som onehdá trochu odflákol a chcem ju prerobiť. To odhadujem tak na 2 roky :-)
      0 0
      • fluider  

        A inak sa mi nechce čítať, lebo po práci mám čítania DOS a bolia ma oči. Aspoň mám zdravotnú výhovorku, ktorú akceptuje aj frajerka :-).

        0 0
    • TopGear  

      Horske kolo od A do Z, to urcite vsichni znate a pak mam rad klasiku: Hrabala a Lustiga a ruzny encyklopedie o pivu a vinu:-))

      0 0
    • acc  

      A cetl tady nekdo CESTU NA SEVEROZAPAD ??? Jestli ne, tak chyba prevelika…:)) Kazdej biker co si mysli, ze uz nemuze, by si mel vzpomenout na majora Rogerse a hned by dupal a jeste by si rikal jak je mu fajn!:)

      0 0
    • Míša.Míša.Míša  

      no já bych ti doporučila Příšeří od Petera Jamese, je to fakt super knížka…vlastně všechny knížky od tohohle autora jsou super:-)

      0 0
    • saab  

      V poslední době čtu spíš literaturu faktu a to hlavně o druhé světové válce, hlavně od Miloše Hubáčka – je docela plodnej.. Ale co se týče klasické literatury, nejvíc mě dostal asi Dostojevskij, ale ne Zločin a Trest, ale Bratři Karamazovi.. Ale je pravda, že než jsem těch 900 stran přečetl, dalo mi to hodně zabrat..

      0 0
      • simon111  

        Teď jsem náhadou našel tady tu: John Williams-Pět hospod, dva bary a noční klub.. Literární hodnota nulová, ale je to fajn.. 8 příběhů, které do sebe zapadnou až na konci :)

        0 0
      • treatt  

        Je to OT, ale do kolen mě dostal film Karamazovi, suverénně nejlepší dosavadní filmový výkon Trojana, ale exceletní jsou tam všichni, neuvěřitelný nářez!

        0 0
    • Misiak  

      paneboze, ako to tu tak citam tak si zacinam pripadat ako totalny barbar a analfabet. ak neratam povinnu lit. zo skoly a troch patracov tak som neprecital prakticky jedinu knihu. nechapem ako to stihate…

      0 0
      • SoLaX  

        Hehe, no vcera sem si pujcil treti dil Divokych a zlych od Kulhanka a zrovna to docitam, pri tom se ucim na zkousku na pondeli a taky se docela divim jak to stiham :-) Az me stve, jak je ten Kulhanek tak nebezpecne navykovej, pac ta zkouska asi nedopadne moc valne :-[

        1 0
    • norman  

      Každej ať si přečte Knihy džunglí,Otu Pavla, Životopis Churchilla, životopis Gándhího, Dějiny XX.století od Paula Johnsona, Fausta a Stepního vlka – obojí v originále, Babičku, F.L. Věka , Dunu, životopis Jimiho Hendrixe (pro ty co maj rádi hru na kytaru, nemůžu si vzpomenout jméno autora), Costeaua (pro ty co se rádi potápí), Metafyzický životopis od J.C.Lillyho (pro ty co se rádi sjížděj), celýho Patočku, Heideggera,.. Ještě na pár věcí co za to stojí bych si vzpoměl.

      0 0
      • Miira  

        Zapomnel jsi na matematicko-fyzikalni tabulky pro ty, kdo maji radi matematicko-fyzikalni tabulky :)

        1 0
      • Krys  

        Tak z toho, čo si napísal som čítal len Dunu, aj to len prvé dva diely. Steppenwolfa som sa pokúsil čítať, ale vôbec mi to nešlo. Pravdepodobne jediná kniha, ktorú som nedočítal.

        0 0
        • norman  

          Problém je to, že nejsi Harry. Poradim ti. Nejdřím přečti Lillyho a pak se párkrád sjeď podle jeho návodu. Pak popadni Hesseho a hned budeš vědět, o čem to je.

          0 0
          • Krys  

            Problém je jedine v tom, že som ešte nevyčerpal všetky pokusy. Neuromancer sa mi napr. podaril až na tretí pokus. :)

            0 0
    • pos3k  

      a nekdy i profily uzivatelu a uzivatelek b-f :)

      1 0
    • rock  

      Teď aktuálne China Miéville – Nádraží Perdido … „steampunkový“ (?) mazec, doporučuji …

      1 0
    • Baracuda  

      Momentalne sem „objevil“ Kulhanka, takze sem docetl vsechny Divoke a Zle, Ted docitam Nocni Klub a zitra se asi pustim do Cesty Krve, nebo Vladcu strachu – kazdopadne to chci mit co nejdriv prectene :-)

      0 0
      • SoLaX  

        Hehe, mam z nej stejny pocit.. Ale spis si od nej dam chvili pauzu, pac tech knih zas nema tolik a chci si ho nechat i na horsi casy.. A abych se ho treba nepresytil.. Ale uvazuju, ze si nejspis jeste jednou prectu Nocni klub, ten se mi fakt libil :-)

        0 0
        • Krys  

          Noční klub som čítal už asi sedem krát. Stroncium dva krát. :)

          0 0
          • Baracuda  

            Stroncium asi zacnu cist dnes :-) Vcera sem si precetl Vladce strachu – delam si takovou „Kulhankovu neschopenku“ :-) Kazdopadne Divoci a Zli mi zatim prisli asi nejlepsi. Ale je fakt, ze jeste nemam prectene ani Stroncium, ani tu Cestu Krve…

            0 0
            • Krys  

              Neviete niekto, dá sa ešte niekde zohnať Divocí a zlí prípadne Cesta krve. Myslím normálnu knihu v papierovej forme. Údajne by to mohol byť problém.

              0 0
              • Baracuda  

                Udajne by to mohl byt problem? :-) Mno clovece, co k tomu dodat – jestli nekde tyhle knizky sezenes v papiru, tak jsi fakt borec… Je to uz dost let naprosto nesehnatelne zbozi.

                0 0
                • rock  

                  Například Cesta krve se nachází v mé knihovně :-) … a taky tam zůstane :-) …

                  0 0
                • Krys  

                  Divocí a zlí som našiel na niekoľkých eshopoch ale Cesta krve zatiaľ 0 bodov.

                  0 0
              • Krys  

                Mojím svokrovcom sa podaril husársky kúsok a zohnali na Slovensku k narodeninám druhý diel Divokých a zlých – Hadcore. Takže mi chýba už len prvý diel. :)

                0 0
        • treatt  

          Já dostal tip na Noční klub a ten mě totálně pohltil, naprosto neskutečný :)

          Akorát se teď bojím pokračovat v Kuhlánkovi, protože mi prostě neskutečně sedlo to pojetí NK s morálním dextrovským kodexem a mám strach, že jinde už to nebude takové :)

          0 0
          • Krys  

            Nebude.

            Vládci strachu je veľmi príjemná kniha. Hon na upíra, ktorý vie ako unikať, ale keď ho zaženú do úzkych, vyrazí do protiútoku.

            Cesta krve nie je o upíroch. Je to postapokalyptická strielačka. A je to výborné.

            Divocí a zlí Hlavný hrdina je do veľkej miery nezraniteľný borec. Je tam všetko. Sci-fi, fantasy, Ježiš, cesty v čase, cesty tam a zasa naspäť, výbuchy, krv atď.

            Nočný Klub je najlepší.

            Stroncium je čistá haluz. Ale skvelá. :)

            0 0
            • soc  

              A co treba: Je 7:00, pro dnešek nejvyšší čas zabít svého prvního policajta

              Je to predehra k divokym a zlym :)

              Jinak u me Divoci a zli vedou, pak Cesty krve, pak Nocni klub.

              Vyborny je od Zambocha Drsny spasitel, psano hodne podobnym stylem, jakym pise Kulhanek.

              0 0
            • treatt  

              A Vyhlídka na věčnost masakr totální :)

              0 0
    • Smazaný účet  

      Aktuálně již asi počtvrtý Nadaci od Asimova (teď jsem u druhýho dílu)… a jinak se shodnu se spoustou lidí tady, jako že Merle jooo… Co takhle od něj „Muži pod ochranou“, nebo „Až delfín promluví“? A Steinbeck a Durell (Gerald) a mega jinejch… akorát s tim čtenim to mám trochu netradiční – nemám to v papírový podobě, stahuju si to do PDA – knihy jsou na čtení v metru nešikovný :-)

      0 0
      • SoLaX  

        Od Merleho ja jednoznacne Malevil a Smrt je mym remeslem.. Muzi pod ochranou taky dobry, ale delfiny sem nedocet, prislo mi to nejak o nicem a tak divne napsany..

        0 0
        • Baracuda  

          Souhlas – Malevil a Muzi pod ochranou. Delfini me az tak nebavili. No a Smrt je mym remeslem je sice super knizka, ale clovek na ni musi mit fakt naladu…

          0 0
        • treatt  

          Malevil pecka veliká. Doma jsem našel Mé dobré město Paříž, ale do toho se asi nepustím. Je to psáno stylem, aby to evokovalo starý jazyk a to mi nějak přijde v češtině zbytečné. Takže se pokusím to někde najít ve francouzštině, jestli to bude kousnutelné, jinak bych se asi poohlídl jinde.

          Díky za tip na Muže pod ochranou, ty asi zkusím..

          0 0
    • mara53  

      momentalne Afgance od F.Forsytha a dobryy..

      0 0
    • PjSky  

      No momentalne a mentalne se prodiram Moby Dick -em v originale.. je to tvrda a nehorazna bitva uz s archaickou angloamerictinou naflakanou spoustou namornich a biologickych terminu, potazmo nektere uz stihly taky zastarat… uf. Ctu to v citarne, tam se to snese :D

      [pro nezasvecene: citarna je mala mistnustka s specialnim trunem ;) ]

      0 0
    • Ladap  

      Moc pěkný knížky: Škola Malého stromu – Forest Carter Muž, který sázel stromy – Jean Giono

      0 0
    • Manas  

      Stephen King: Temna Vez. Momentalne druhy dil. Je to zajimavy …

      0 0
      • fil  

        Jak mam Kinga rad, tak tahle rada me moc nechytla … Mimochodem ted mu vysla nova kniha: Lisey a její příběh, jinak se mi strasne libil Dlouhy pochod ! A z poslednich je dobra povidkova zalezitost Mlha (mimochodem bylo jiz zfilmovano)

        0 0
        • rock  

          Dlouhý pochod je Ok, Running Man je lepší :-) … a povídky jsou nej …

          0 0
        • Lin  

          Od Kinga mam snad vsechno..Nejradsi mam asi Nezbytne veci nebo Misery..

          0 0
    • Kubiczech  

      Charles Bukowski – Poštovní úřad

      0 0
      • wendak  

        hodně dobrá volba, os Bukowského mám všechno, co v Čechách vyšlo a jednu sbírku básní ve slovenštině :)))

        0 0
        • Kubiczech  

          Diky za pochvalu. Ted zpracovavam Pameti stareho chlapaka, zatim nejvic se mi libil Skvar… (:

          0 0
    • BiSon  

      2 Luka: Diky za super thread! Zda se ze jeste dlouho bude patrit mezi moje nejoblibenejsi :-)

      A diky i vsem ostatnim za dobry tipy, po delsi dobe nemusim slozite resit co budu cist jako dalsi knihu.

      0 0
    • Krys  

      500

      0 0
    • Hejdik  

      Momentálně dočítám Kladivo na čarodějnice.

      0 0
    • pepek  

      Jak to, že nikdo nezmínil moje klasiky: Cousteau: Svět ticha Chichester: Jen moře a nebe Clostermann: Velký cirkus Čapek: Válka s mloky

      0 0
    • Smazaný účet  

      No mu mě jasně vede Puzo a jeho Kmotr! Hlavně pasáž kde popisuje jak Luca Brasi dostává garotu, to pak má člověk pocit jako by ji dostával sám, i když opravdu po slabší nátury takhle detailní popis asi nic moc :)

      0 0
    • goood  

      R. Feynman – O smyslu byti

      0 0
      • Vilge  

        V originálním názvu – The Meaning of It All – ještě více vynikne ta půvabná Feynmanova ironie.

        Jinak ideálním „úvodem do Feynmana“ a knížkou, při které se bude skvěle bavit i nefyzik (jako skoro u všech jeho knih), je To snad nemyslíte vážně, pane Feynmane! (Surely You're Joking, Mr. Feynman!)

        0 0
        • Vilge  

          Omlouvám se, slovíčko „snad“ je v názvu knihy navíc. Správné je: To nemyslíte vážně, pane Feynmane!

          0 0
          • Manas  

            Ta je naprosto skvela a na jejim zaklade jsem podnikl par pokusu. Napriklad jsem si popalil ruce. Jj, mel jsem taky chloupky.

            0 0
          • goood  

            Jj, skvela knizka :)

            0 0
    • ddd - andy  

      Dokonala jízda na motocyklu.

      0 0
    • Ladap  

      Noční Klub od Kulhánka. Čtu ho už potřetí, ten se prostě neomrzí :) www.kulhanekj.wz.cz/

      0 0
    • Luka  

      Nu mam tu jeste jeden supr tip… Benjamin Kuras: Cesi na vlasku… da se cist tady: books.google.com/bo­oks?id=BY3Rm8V­OxEAC&pg=PA26&l­pg=PA26&dq=ben­jamin

      0 0
      • cabbage  

        LOL, zkouškový holt počká…;-)

        0 0
      • Luka  

        mile prekvapeni pred Vanoci, tuhle knizku znovu vydali! HURA! :) Uz ji mam doma a muzu vratit tu pujcenou :)

        0 0
    • jecnak  

      Enigma – HARRIS, Robert. Velmi slusne postihujici valecne prostredi v Bletchley a kupodivu i realie kolem Enigmy. Pokud nekoho zajima Enigma, tak myslim, ze stoji za to si knizku precist.

      (Jen prosim nectete zalozky, prozradi dost podstatnou cast deje. Stejne nechapu kdo takovou zalozku mohl zplodit.)

      0 0
    • Hell_A  

      Mika Waltari a jeho Egypťan Sinuhet, úžasnej román, jj, máš pravdu.. Stejně tak jako Umberto Eco a jeho Jméno růže.. Pak taky doporučuju Čachtickou paní a Kladivo na Čarodějnice.. Jinak miluju Dostojevského a vše od něj. To samé platí i o Bukowském:-)

      0 0
    • favorit.  

      myslim, ze to tu jeste nebylo: Sůl v kávě od Hanse Blickensdorfera www.knihi.cz/kniha.php?… a Muž který sázel stromy od Jeana Giona www.kosmas.cz/…azel-stromy/

      0 0
    • Manas  

      H.P. Lovecraft – Volání Cthulhu A jeho ostatni povidky/knizky. Je to docela desive i ted.

      0 0
    • Jituschka  

      Někdo tu zmiňoval Parfém od Patrika Suskinda, tak mě napadlo:

      znáte někdo od stejného autora knížku s názvem Pan Sommer?

      Krásné.

      0 0
    • Lance  

      Osvětim, Stalingrad, Krvava cesta od Stalingradu, Svedkove z tovarny na smrt, Velitelem v Osvetimi, Waffen SS, Muz v uniku

      0 0
      • simon111  

        To jsou fajn knížky.. Taky toho mám plnou knihovnu.. Ale teď čtu Idiota od Dostojevskeho.. To je uplně bez chyby

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Warcraft… :D

      Konkrétně trilogii Válka prastarých, knihu první Studna Věčnosti

      od Richard A. Knaak

      super čtení… lepší knížku jsem opravdu nečetl … :)

      0 0
    • dancar  

      Tak jak psala Luka v současné době Mika Waltari Krvavá Lázěň. Na odlehčení při tom čtu Oněgin byl rusák.Jinak ostatní od Miky W., Remarka, Hrabala, Maria Puza. a Oblíbené knihy Motýlek, Král krysa, Sinuet, Jak jsem vyhrál válku, Černý obelisk,…

      0 0
    • norman  

      Václav Bělohradský : Společnost nevolnosti . Vynikající čtení pro každýho bikera :-).

      0 0
    • Elwing  

      Aldous Huxley: Konec civilizace; dnes dočteno. Teď se chystám na jeho utopii Ostrov

      0 0
    • Elwing  

      jo taky jsem dočetla posledního Pottera. Ale ten konec je fakt bída…

      0 0
      • kofolka  

        Mě se teda docela líbil…ono je těžký udělat konec za sedmidílnou řadou, protože všichni čekají něco neuvěřitelně velkolepýho…je teda fakt že to byl hlasickej happyend, já čekala že zemře někdo z hlavních postav, ale jinak se mi to líbilo…

        0 0
        • Krys  

          Veď tam zahučalo zopár hlavných postáv.

          0 0
          • Elwing  

            JJ, všichni sympaťáci umřeli a Harry a ti jeho protivní kamarádi to zas přežili :) nejvíc mě dostal ten úplný konec, o devatenáct let později. to bylo opravdu moooc sladký :-/

            0 0
            • Krys  

              Mňa zložil už ten záverečný duel vo westernovom štýle za prítomnosti snáď všetkých preživšých postáv a pomerne dlhým predsmrtným rozhovorom. Takže Harry po 19-ich rokoch bol len taký fade out. Inak som si pred začiatkom čítania „vylepšil“ moment prekvapenia. Chcel som sa pozrieť, akýže je vlastne originálny názov knižky a čo čert nechcel, otvoril som to na poslednej strane príbehu a do očí sa mi vypálila posledná veta. Takže som celú knihu prečítal bez strachu o Harryho. :/

              0 0
              • Manas  

                Zakladni chyba. Nikdy neotvirat knizku na posledni strane :-)

                0 0
                • Krys  

                  To áno. Nepočítal som s tým, že vydavateľ dá údaje o knižke na začiatok. Za koncom vlastného textu knihy bol jeden prázdny list a potom už len tvrdý obal.

                  0 0
                  • Manas  

                    Tak to je dobra zrada. Delalo se to ale takhle treba za prvni republiky. Mam tu zrovna knizku z roku 1928 a tam to tak je (Nebo to je taky vyjimka :-) ).

                    0 0
            • kofolka  

              No já právě myslela že třeba zemře alespoň Ron…

              0 0
      • Krys  

        :)

        0 0
    • Martula  

      Zrovna Andělé a Démoni (Dan Brown) … celkem to odsýpá :)

      0 0
      • mountaineer  

        Docet sem to v nedeli vecer,super knizka.A jako bonus sem mel z CRo informaci o tom jak CERN v kvetnu uvadi do provozu urychlovac castic,ta nahoda ze sem to slysel zrovna kdyz sem to me rozecteny me dostala:o)

        0 0
        • Martula  

          Supr knížka… fakt… jo taky jsem rozpoznala okolnosti… :) čte se to moc dobře.

          0 0
    • mr.nobody  

      john gribbin Schrödingerova koťata, pěkná knížka :-)

      0 0
    • sosacek  

      Nif../výpisy z banky/

      0 0
    • khooca  

      Momentálně Dextera, je libovej :)

      0 0
    • Luka  

      tak tu tak koukam a nikde tu nezaznela jeste TMA od Neffa… docetla jsem to pred tydnem a jako scifi dobra, zezacatku mi trochu vadila ta hrubost, ale pak si clovek zvyknul.

      0 0
    • jecnak  

      Diamantovy vek, aneb obrazkova citanka pro urozene slecny. Velmi pekna vec, ktera myslim popravem patri mezi top ze soucasne sci-fi.

      0 0
    • Hell_A  

      Doporučuji od Irvinga Svět podle Garba a nebo Pravidla moštárny, pak možná Nanu od Zoli, Idiota od Dostojevskeho.. A chystáme se na Malého prince, ano, jestě jsem ho nečetla a stydím se za to:-D

      0 0
      • Luka  

        Maly princ je taky mym restem. Mam ho jako zalozni…

        ted bohuzel sly knizky trochu do pozadi, denni porce pismenek obstarava ucivo Reklama a Marketing na prumyslovem trhu :(

        0 0
        • Manas  

          Chces pucit? Mam ho tady ted v praci :-)) Ja ho cet uz asi 5×.

          Jinak se chystam na Svet podle Garpa v originalu … to bude prca.

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Svět podle Garpa jsem viděl jako film, docela se mi to líbilo … :)

        0 0
    • Bafoon  

      Šoguna od Jamese Clavella, v životě bych neřekl že budu číst 1000stránkovou knížku, já čtenář čtyařlístku :-)

      zajímavá knížka, nebylo to náhodou i zfilmované?

      0 0
      • Luka  

        bylo :) jmenuje se to stejne a je to 10dilny serial s Chamberlainem…hez­ky udelane, ale ja mam mnohem radeji svoji predstavivost nez film :) I kdyz treba Mariko i Toranaga jsou absolutne presne takovi, jaky jsem si predstavovala :)

        0 0
    • Ladap  

      Veronika se rozhodla zemřít ,Paolo Coelho

      Moc pěkná knížka o hledání smyslu života, místa v životě ,o odvaze žít jak je třeba.

      Doporučuju

      0 0
      • Luka  

        prave louskam „U reky Piedra jsem usedla a plakala“. zatim jsem priblizne v pulce, a po pravde, zlatej Alchymista. Coelho mi pripada, ze pise porad o tom samem v blede modrym… nekdy to schova za alchymistu, nekdy za zenskou tvar boha… zatim je to teda takovy neslany nemastny. Je tam na me moc nabozenskych disputaci…

        0 0
    • dannii  

      …Nesnesitelnou lehkost bytí…od Kundery…

      0 0
    • Twisp  

      CESTA [McCarthy Cormac]

      0 0
      • dancing dog  

        Ve Varech už nebyla k sehnání, snad jí dotisknou..nedávno sem dostal od něj slavnou " Tahle země není pro starý", chystám se na ní, ale Cestu bych chtěl přečíst moc…miluju tyhle postakatastrofický děje- Já legenda, potomci lidí, den trifidů..etc., tak trochu s koncem civilisace počítám .-) tak abych věděl, co pak

        0 0
      • Jester  

        Dávkuji po troškách. Totální deprese a beznaděj.

        0 0
    • pepe19  

      Merrien–Osamělí mořeplavci

      0 0
    • dancing dog  

      aktuálně knížku Komisař od Svena Hassela… 1 z posledních, co sem od něj nečetl..

      jeho knížky obecně- 2.světová válka, wermacht, dost drsný, asi si trochu vymejšlí, ale fakt moc čtivý a člověk se i pobaví…rozhodně doporučuju

      0 0
    • soc  

      Dostal se mi do ruky komiks Liga výjimečných. Není špatný. Ale třeba proti komiksu Z pekla je to docela nuda…

      0 0
    • soc  

      A nedávno jsem si dal Drsného spasitele od Žambocha. Není to špatné, je to v Kulhánkovském stylu, aole trošku jiné. Takže bych doporučil tohle. A samozřejmě Divocí a zlí od Kulhánka. Tady nelze říct ne…

      0 0
    • Manas  

      Michael Crichton – Next (tusim ze u nas se prodava jako „Pristi“) – dost zajimavy pohled. Myslim ze nektere eticke problemy nacrtnute v tehle knizce budou dost brzo realne.

      0 0
    • Howgh  

      skromnost je pěkná vlastnost, ale všeho s mírou…

      0 0
    • Rolei  

      Knihomolové, shodou nešťastných náhod jsem přišel o knížku ""Hlasy nad rukupisem Vaculíkova Českého Snáře":http://www.torst.cz/…h/detail.php?…" vyšla v TORSTu 1991, nechcete se jí čirou náhodou někdo zbavit, nebo nevíte kde ji sehnat? Díky.

      0 0
      • Howgh  

        je zvláštní, jak jsou Vaculíkovy romány úspěšné. Dyť větší nudu jsem neviděl. Jeho fejetony a komentáře = prima, ale knížky… Další potvrzení faktu, že lidskej vkus ohledně knížek je děsně variabl. Nebo žeby snobárna ?!

        Každopádně kdybych zahlídl ty „Hlasy…“ vzpomenu si na tebe.

        0 0
    • oupi  

      Teď mám rozečtené Čarodějky na cestách od páně Pratchetta a Velkou knihu o soubojích a duelantech od Vladimíra Šindeláře. Další v pořadí pak bude Boris Pavlovič Děmidovič a jeho proslulá próza Sbírka úloh a cvičení z matematické anylýzy.

      0 0
      • sway  

        No jo, Děmidovič…jenom to slyšim, a hlava mi začíná integrovat…

        0 0
        • oupi  

          Jo, jo. Předtermíny se nám blíží…Ale je fakt, že neznám lepší knihu, než tohle. Na analýzu, pochopitelně.

          0 0
    • Luke  

      Wilbur Smith – Řeka bohů. Nikdy bych do sebe neřekl, že se budu zajímat o Egypt a věci s tím spojené, ale první díl jsem přelouskl jedním dechem a teď pracuju na druhém. Navíc jedu za pár dnů přímo na místo činu, takže docela dobrá příprava :-)

      0 0
      • Howgh  

        on píše fakt poutavě. napsal mraky knížek – všechny dobrý. Vždycky před dílem perfektně naštuduje problematiku, takže se dozvíš hromadu věcí.

        0 0
    • SoLaX  

      Zrovna sem docet Uzasna dobrodruzstvi Kavaliera a Claye od Michaela Chabona. Je to o dvou tvurcich komixu v dobe jejich rozmachu na zacatku WW2, ale vubec to neni jen o komixech, ty tam tvori jen takovy zaklad, kolem ktereho se to vsechno toci a navic je prijemny se v americky knizce docist o Ceskoslovensku a problemech, ktery ho v ty dobe suzovaly.

      0 0
    • Hell_A  

      MF Dnes, pokaždé jíné, pokaždé nové, pokaždné plné inforamcí a zajímavých postřehů:-D

      0 0
    • foona  

      A nečetl jste někdo „Útěk do divočiny“ od Jona Krakauera? http://en.wikipedia.org/…nto_the_Wild

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Takže,

      za necelé 3 měsíce jsem si dal takový Warcraft Marathon:

      Den Draka, Trilogie Válka prastarých (Duše démona, Studna Věčnosti, Rozdělení) a zakončil jsem to knihou Poslední strážce.

      Kdo má aspoň trochu rád fantasy, tak rozhodně doporučuji. Tyhle knížky mě chytly snad jako nikdy … ;)

      0 0
    • Krys  

      600

      0 0
      • Jituschka  

        (((: Tohle mě vždycky pobaví.

        0 0
        • jirkacv  

          me to pokazdy skoro donuti napsat neco o posthuntingu a banu :D

          0 0
          • Krys  

            Ak by s tým mal niekto nejaký extrémny mentálny problém, tak nemám problém s tým prestať. Stačí dať vedieť.

            0 0
    • thiel  

      Klaus W. Bender:

      Geldmacher. Das geheimste Gewerbe der Welt

      0 0
    • Sweeta  

      Nedávno jsem dočetl Korán a teď jsem asi v půlce knížky Andělé a démoni od Dana Browna, rozhodně ale nemůžu říct, že jsem knihomol:-) čtení přímo nesnášim, ale hold po nás chtěj ve škole čtenářskej deník…

      0 0
      • littlebiker  

        Korán? Doufám, že vám to nedali jako povinnou četbu. Já mám rozečtenou knihu od Fredericka Forsytha- Spis Odessa, docela zajímavé čtení, ikdyž postoj ke knihám mám stejný.

        0 0
      • kudlanka32  

        hele a jak ti ten Koran prisel…je to tak hrozne napsany nebo tak spatne vylozeny…tem lidickam v habitech s brad­kama a turbanama…a bazukama (foto Sibik – Czechpressfoto)

        0 0
        • thiel  

          hehehe… :-)

          a biblia? je tak blbo napisana, alebo len zle vylozena? (spanielska inkvizicia, hony na carodejnice… )

          0 0
          • Luka  

            nic nemuze byt spatne napsano, je jen otazkou toho jak si to prebere ctenar, a ver ze i skakal pes u fanatickeho ochranare zvirat bude vypadat jinak nez u cinskeho labuznika..

            0 0
        • Sweeta  

          no asi takhle, prvních asi 150 stránek je něco jako úvod a to mi přišlo zajímavý, člověk se dozví něco o Arábii, Mohamedoj, počátcích a vzniku Islámu atd…pak začínají první súry, něco jako kapitoly nebo spíš jednotlivý „básně“ nevim jak přesně to nazvat, zezačátku mě celkem bavily, hlavně protože ty první jsou kratší, některý byly opravdu zajímavý a daly se dobře číst, ale čím delší začly být, tím nudnější mi přišli, a postupně mi připadalo, že to je pořád to samý dokola, keci o posmrtnym životě a o tom, kdo se bude mít po smrti dobře a kdo to naopak pěkně schytá a tak…ale rozhodně se to přečíst dá:-)

          určitě se nedá říct, že by byl Korán špatně napsanej, někdo si s tim určitě dal dost práce:-) hlavní problém tohodle náboženství je, že nemají muslimové nějaký ty prostředníky mezi bohem a člověkem, prostě nějaký ty „faráře“ co by zajistili správný výklad, teda pokud je toho vůbec možno dosáhnout, možná máme štestí, že nikoho takovýho nemají a je poblázněný jenom určitý procento z nich:)

          sakra to sem ale sepsal blábol, snad to zní aspoň trochu rozumně:D…

          0 0
          • kudlanka32  

            takze furt na stejny kopito…asi se zamerim vic vychodne, prijde mi ze nejak pobrali ty kultury vic…mozna meli na to delsi cas nebo ja nevim. Vsichni monoteisti melou porad stejny nesmysly o tom ze jednou neco bude…lepsi jsou ty metody jak se presvedcit o tom ze ses stastnej jeste za svyho zivota :)

            0 0
          • thiel  

            neboj nic, aj oni maju svojich „fararov“. akurat ze rovnako u krestanstva, aj u nich sa vyklad moze lisit. krestania maju kalvinov, rimskych katolikov, evanjelikov a desiatky dalsich odnozi. muslimov my evidujeme ako jedno nabozenstvo, ale aj tam bude nemalo roznych skupin ktore si koran vykladaju po svojom.

            0 0
      • kofolka  

        Já čtu ráda ale ne povinnou četbu… Ty všechny ty knížky fakt čteš? :o)

        0 0
        • Sweeta  

          ale ne:D je povinný mít každej měsíc knížku, ale výběr máme prakticky neomezenej, no a když už něco čtu, tak se aspoň snažím vybrat něco, co by mohlo být zajímavý:-)

          0 0
          • kofolka  

            No my máme výběr dost omezenej a ono je docela těžký číst něco z roku x, čemu ani nerozumím. No ono to bude taky trochu asi přehnanejma požadavkama od naší třídní na čtenářák, když si představím, jak to budu 2 hodiny zpracovávat a ona mi tam stejně najde chyby, tak to pak už člověka ani nebaví :o(

            0 0
            • Sweeta  

              No u nás se to ani nějak moc neřeší, učitelka říká, že chce hlavně abysme se naučili knížku dobře zpracovat a už tolik nezáleží, co to je za knížku. Teda aspoň doufam, teď naposledy sem dělal Návrat do života od Armstronga a to asi nebude zrovna ideální:-)

              0 0
              • kofolka  

                Jo to máte zlatou učitelku :o) Ach jo, proč já lezla na ten gympl?

                0 0
                • Luka  

                  taky jsem byla na gymplu, a jen a jen diky nasi narocny tridni nemam problem s pravopisem a mam celkem slusnej vseobecnej zaber, diky za to, ze me naucila cist knizky jako samozrejmost a soucast plnohodnotnyho zivota. Literatura toho cloveku hodne dava, i kdyz jsou to blbinky ala scifi nebo fantasy, nebo vedecka fakta… jen ctete, deticky, ctete, az budete velke, jako kdyz to najdete ;)

                  0 0
                  • Krys  

                    Ešte lepšie je, keď ťa v tom podporia už rodičia. Niekedy stačí nebrániť dieťaťu aby čítalo.

                    Pochválim sa, prvú knižku som prečítal cez nulté letné prázdniny. Nulté preto, že boli pred prvou triedou na základke. Knižka sa volala Malá bosorka. Takže Fantasy od samého začiatku.

                    0 0
                  • kofolka  

                    No nemá to cenu vysvětlovat, naší třídní byste museli znát. Problém je, že ona češtinu učí kvůli nám, do té doby měla jen hudebku. Takže ona to sama neumí a taky to neumí vysvětlit. A protože neumí roztřídit, co je důležitý a co ne, musíme se učit všechno. Mě by nevadilo, že je náročná, ale já z jejích zápisů a výkladů nepochopím nic a stejně je na tom celá třída. To se to pak blbě učí. No opravdu byste ji museli znát. No ale to jsem zase odběhla od tématu no :o)

                    0 0
                    • Luka  

                      :) my meli na francouzstinu telocvikare a na anglictinu rustinare… problem byl, ze ani jeden to moc nezvladal ani sam. podle toho moje cizojazyky vypadaj :(

                      0 0
                • Sweeta  

                  no taky sem na gymplu:-) naštěstí máme asi tu nejlepší češtinářku, co u nás je a je to celkem pohoda:-)

                  0 0
                  • kofolka  

                    No my zase tu nejhorší co na škole je… To nás upřímně litujou i jiný třídy :o)

                    0 0
    • Tomínos  

      Kulhánek, Žamboch, Medek, Šlechta píšou sci-fi a fantasy. Občas docela akční, hodně krve a tak :-) Něco jako Kill Bill v knížce :-)

      0 0
      • Krys  

        Neviem ako to ten človek urobil, ale prečítal som si nedávno znova (8×, 9× ? už to nepočítam) Noční klub a ono je to stále dobré.

        Na křižovatce jsme o japonský vrak přišli: Předváděl spolu s několika (mnoha) dalšími vozy, které rozdováděl náš průlet, nádherné synchronní kotrmelce a ničil auta zaparkovaná u chodníků. Střepy z výloh tryskaly jako horizontální gejzíry, lampy se kácely, jiskry létaly, hořící benzín stříkal, ženy lomily rukama…

        Disneyland hadr.

        Pak nám nějaká nepřející svině vypnula proud.

        ***

        Tramvaj začala automaticky brzdit, a zastavila, ještě než jsme narazili do pětadvacítky stojící na zastávce.

        V tichu bylo slyšet vytí sirén, nesmělé hlasy pasažérů (spodní vrstva se ozývala hlasitěji) a hukot zkázy za námi.

        „Strossmayerovo náměstí. Vzhledem k drobným technickým potížím prosíme cestující, aby si vystoupili – a to tak, že rychle,“ zvedl jsem hlas, protože změť plechu a ohně se ulicí Milady Horákové valila jako lavina.

        0 0
        • Tomínos  

          Četl a měl jsem jsem od něj koupený snad všechno co vydal, bohužel postupně o ty knížky přicházím, jednu jsem pučil svý mámě (divocí a zlí) a byla tak dobrá, že si ji přečetl i její pes :-( Vládce strachu jsem pujčil jedný známy, její matka je učitelka v důchodu, přečetla si to taky a padl dotaz co napsal dalšího a jestli to mám, tak to asi nebylo kvůli tomu, že by se jí to hrozně nelíbilo :-) Zkus Žambocha drsnej spasitel, něco podobnýho, dalo by se to popsat jako postkatastrofický fantasy.

          0 0
    • fousac  

      Alastair Reynolds – Odhalený vesmír

      genialni saga, napinaci jako ksandy do posledni stranky…

      vsech 8 knizek sem zhltnul jednim dechem..

      pro fandy hard-scifi vrele doporucuju…

      0 0
    • coolboy  

      No v knihovničce se mi práši na pár knížek od Kundery a na Andělé a démoni a já místo toho přelouskávám pěkně dokola knížky s titulem Podniková ekonomika I nebo Makroekonomie – Základní kurz…

      0 0
    • kudlanka32  

      Z mojeho posledniho vyletu po antikvariatech :) Dam sem obrazky pac takovy pekny knizky uz se dneska snad ani netisknou… Mam rad ilustrace ve starych sci-fi. Hlavne to tenkrat delal vytvarnik, dneska eh mno nevim…hlavne v zajmu ceny tam ani nic takoveho nevedou…

      0 0
      • kudlanka32  

        asi nejvetsi poklad je ten Lem, to je rok 1958, text odpovida dobe i Lemovi :) Ale ty obrazky! Opravdovy scifi…

        0 0
      • kudlanka32  

        A jeste jedny…kdyz uz nic tak naprostu skvely obalky, ja nevim jak to ty komancove umeli zaridit? Nebo to bylo dobou.....fakt netusim. Jeste sem minuly rok poridil knizku s „vedeckou“ predpovedi co bude za padesat let z roku 1957:) Velmi zajimave…teda budoucnost z pohledu SSSR :) A minuly tyden predpoved jeste odvaznejsi…nejmene 2050…uz se tesim ale blbe se mi to to cte, neznajic tu levicackou filosofii…i kdyz ten Marx zas tak nekecal:)…zato obalka opet suprova.

        0 0
      • Luka  

        tu martanskou kroniku mam i s prebalem, taky z antiku :) – Bradbury je klasikaaaa

        jeste (nekde to tu bude) jsem narazila na ceskou scifi z 1905, Rusove na Marsu…boziiii…

        ilustrace u knizek z 60.let mam taky rada, snazim se sbirat takove ty brozovane scifarny, vetsinou tam byly dve povidky…super cteni, jen nesehnatelne, polocas rozpadu techhle knizek je dost kratky, malokrate to prezila az do dnes

        0 0
        • kudlanka32  

          z roku 1905? ty jo…to jeste nemeli ani pocitace…eh…vlastne Nautilus taky ne…ale uz byl na elektrinu :)

          0 0
          • Luka  

            no mel to skvele vymysleny… lode se pohybovaly na principu opacnych naboju, byly to koule, ktery se bud pritahovaly, nebo odpuzovaly… dokonala konina :)

            0 0
            • kudlanka32  

              tak dneska mame antigravitaci…za padesat let to mozna bude stejna sranda :)

              0 0
    • sibe  

      momentálně Karel Čapek Hovory s TGM, zajímavý čtení jak se rodí republika…

      0 0
    • Bafoon  

      momentálně tohle :-))))

      moje nové 29" rebovské děťátko

      0 0
      • Bafoon  

        jo a včera jsem dočetl Klapzubovu jedenáctku – abych slovně potrénoval :-)

        0 0
      • Luka  

        u nas se rika „navody ctou jen amateri“ ;)

        0 0
        • Bafoon  

          tady jsme téhož názoru ale pro tentokrát udělám vyjímku – než něčím zkazit vidli za desítku… :-)

          0 0
    • Krys  

      Michal Špaček – Skřetí spár – edice Pevnost

      Tolkienová Stredozem z pohľadu tej druhej strany. Včera aj dnes som v metre previezol o zastávku. :)

      0 0
      • Luka  

        supeeer.dik. prave podruhe ctu pana prstenu, jakmile zlouskam jeste silmarilion a nedokoncene pribehy, zkusim i toto :)

        0 0
        • Tomínos  

          Zkus třeba Juraje Červenáka, teď jsem si přečetl trilogii Bohatýr a dost se mi to líbilo. Je vidět, že i kuci ze slovenska umí psát :-))

          0 0
        • Luka  

          v tom tolkienovskym laufu jsem prave docetla Hurinovy deti. a – no, jak to rict… Jób hadr. Depresivni, psana velkymi pismeny jako slabikar… moc me to nenadchlo :(

          0 0
        • Krys  

          Už to máš kúpené a prečítané?

          0 0
    • Rolei  

      Peter Hoeg – Cit slečny Smilly pro sníh… doporučuju

      0 0
    • jecnak  

      Ted se louskam od bratru Strugackych Dabla mezi lidmi. Scifi to moc neni, ale zajimave to cele opravdu je.

      0 0
      • fousek  

        Vcera sem zahlid v knihkupectvi Stalkera tak sem si rek ze si musim doplnit vzdelani a dneska rano sem ho docet. Uz dlouho sem nic tak dobryho necet a to sem nedavno docet od nich Pondeli zacina v sobotu vecer (to je taky dobry)

        0 0
        • jecnak  

          Prijde mi, ze proste pisou skvele, prave diky tomu odtrzeni od zapadni sci-fi. Maj vlastni nikym neovlivnene napady.

          0 0
          • fousek  

            No me Stalker kapku pripomina Solaris i kdyz jsou to uplne jiny knizky.

            0 0
        • Krys  

          Ak máš rád klasickú sci-fi tak ešte skús od nich Obydlený ostrov (česky vyšlo v knize „Miliardu let před koncem světa“).Prípadne ďalšie dve knihy o pracovníkovi Komkonu Maximovi Krammerovi: Brouk v mraveništi a Vlny ztišují vítr. Čítal som to hrozne dávno, ale pamätám si určite, že to bol skvelý zážitok, čítať to. :)

          0 0
    • Eilyn  

      Wayne Chapman – Plameny Severu   .. je to fantasy a čte se to dobře ;)

      0 0
    • stihac  

      v poslednej dobe ma zaujalo Velo 6/08.

      :D

      0 0
    • grep.ys  

      ja kdyz uz ctu, tak bud neco valecnyho,ale nee zase zadny masakr! to ne, nebo sem desne ujeta na cestopisy…napr. Pestry zivot cyklotrempa od jana vlasaka, to je i o kole:))

      0 0
      • Howgh  

        zkus „Ze života cyklotrempa“. Úvodní story je o zlomeným krčku stehenní kosti v Bělorusku. Knížka získala cenu za originalitu na brněnským veletrhu GO – na přidružené akci GO kamera v roce 2001. Nedávno vyšla podruhé.

        Z tohoto ranku stojí za přečtení i „Z cest po světě“  Josefa Kozáka, „Až za hranice možností“ Gorana Kroppa, „3× přes Himálaj“ od Libora Leblocha…atd…Málem bych zapomněl na „Vandry s Bejkem“.

        0 0
    • VanVren  

      KULHÁNKA, to je relax :-)

      0 0
      • Krys  

        Čo to je Kulhánka? Niečo ako Ulriška? ;)

        Inak je to celkom sranda, keď VanVren napíše, že číta Kulhánka. :)

        0 0
        • Hell_A  

          No jo, moje známá na něj nedá dopustit, prý jsou to povídky o upírech a drákulech a různých takových krvomilech:-D.. Já teď čtu Miguela Ruize Čtyři dohody, moc pěkná kniha.. Docela se člověk zamyslí nad svým dosavadním životem, důležitý ale je, aby ji pak nehodil do kouta a na celý její obsah nezapomněl:-)

          0 0
    • karliner  

      O dovolené jsem přečetl „V ráji šumavském“, „Mlhy na Blatech“ a „Skláře“ – vše od Karla Klostermanna.

      Vynikající!

      0 0
    • fil  

      z posledni doby, same pecky!

      Lovec draků – vyborny (film jsem nevidel), pri cteni mi nekolikrat spadla celist

      Co by byl chlap bez fousu – zabavna chorvatska novela

      Platforma – pravda na kazdy strance hambarna, ale celkem poucny :O)

      Cesta, Tahle zeme neni pro stary (McCarthy Cormac) moc pekny, proste umi psat

      Rok kohouta – vyborna autobiografic­ka kniha od T. Boučkove. Mimochodem jeji pohled na manzela, ktery propadl kolu, je celkem poucny :O) Kazdopadne sila. Doufam ze to tady nekdo cetl.

      0 0
    • kofolka  

      Zrovna teď čtu Rychločtení aneb šetřme časem od Davida Grubera. Moc záživný to teda zas není, ale jestli pak budu číst jak blesk, tak se to vyplatí… :D

      0 0
      • Tom New  

        Taky jsem tu knihu chtěl číst, ale myslím, že to pro některý lidi moc nefunguje:(

        Čteš, Kofolko, jako blesk?

        Někdo jiný?

        0 0
        • kofolka  

          No nějak to na mě asi taky nefunguje… Hlavně se mi díky té knížce značně otrávil sám Gruber. Nevím proč ale pořád z něj cítím v té knížce namyšlenost a za chvíli mi to začlo lézt na nervy…

          0 0
    • Krys  

      Odporúčam aktuálne číslo Ikarie (srpen 2008), ak ešte zoženiete. Je venované New Weird. Zatiaľ mám za sebou tri zo štyroch poviedok a dojem veľmi dobrý.

      0 0
      • Vilge  

        Můžeš mi prosím napsat, jací jsou tam autoři? Na webu Ikarie se mi to nepodařilo najít a k nejbližšímu stánku daleko :)

        0 0
        • Krys  

          Na webe majú 2mesčný sklz.

          Sú tam tieto poviedky:

          Hal Duncan – Šerosvitec (The chiaroscurist) Jeff VanderMeer – Situace ve firmě (The situation) Jay Lake – Sliby:Příběh z nehynoucího města (Promises:A tale of the city imperishable)

          Jan Hlávka – Průšvih

          0 0
        • Krys  

          Som si spomenul… Cez Ílion si sa už prehrýzol? ;)

          0 0
          • Vilge  

            Díky za odpověď, ta jména vypadají zajímavě. Ílionem se shodou okolností hryžu právě teď, ale vlezl mi do toho Stephensonův Cryptonomicon a ten dostává přednost. Předtím mi úplně nesedlo Dost světů a čas, tak mně chvíli trvalo, než jsem se k Ílionu odhodlal.

            0 0
      • fousek  

        eee tak to si drbu hlavu ze sem neprodlouzil predplatny, teda ne ze bych si ji do ted nedrbal , ale ted snad jeste vic

        0 0
        • Krys  

          ľa mňa to ešte zoženieš v stánkoch. :)

          0 0
    • cabbage  

      Arthur Rasnsome: The Coots in the North

      a Michael Crichton: Příští

      0 0
    • tiru  

      Poprvé sem čet knížku na PC, páč v knihovně není pořád volná, tak sem si jí stáhl :)

      MY DĚTI ZE STANICE ZOO. Hodně drsná knížka -celý den sem čuměl po mladých lidech ve městě jestli nejsou sjetí :)

       
      0 0
    • Jituschka  

      Momentálně u mě vede Chaim Potok, zatím jsem stihla:Vyvolení, Jmenuji se Ašer Lev, Staří muži o půlnoci a Zebra a jiné povídky. Moc se mi to líbí.

      0 0
    • Kate  

      Christopher Paolini – Eragon … je to fantasy a zatím se mi líbí :) 

      0 0
      • Luka  

        nojo, ale 3. dil furt ne a ne vyjit :( a pokud trilogii chybi zaver, pak je to na*ovno :(

        0 0
        • Kate  

          Já jsem ještě 2. díl nečetla, ale číst určitě budu. Zatím snad 3. díl vyjde :)

          0 0
        • fil  

          UZ JE TO VENKU !!!

          Brisinger – Paolini Christopher (499,– DPC)

          (muzu ti dat slevu 20%!) … i s dovozem k baraku :o)

          dej vedet

          Filip

          Jo a dival jsem se na Tvoje fotky s Rio Botico a musele jsme se tam zahadne mijet?!? Pravda je jsem daval bacha, aby mi synek nespadl do vody, ale u tak nechapu, jak to ze jsme se nevideli

          0 0
          • Luka  

            perfektivo!!! jeste mam zalusk na jednu novou scifi, pisni mi, kdy budes v praci, zastavim se (vozit nemusis :)))) A nebo muzem zajit na pivo :) DIkyyyy!

            0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Pro milovníku Sci-Fi třeba  F.Novotný „RAMAX“ a nebo od B.Werber „MRAVENCI“

      0 0
    • camillio  

      No, tak trochu uhneme od beletrie, momentálně se na ni jen chystám, ale teď není čas. Takže z knih čtu současně:

      Mathe Macchiato

      Statistik Macchiato (tyhle dvě pro inspiraci)

      System identification (tohle kvůli práci)

      Measurement Uncertainities in Science and Technology (to kvůli rozšíření obzorů).

      Hmmm, když na to tak koukám, tak jsem asi úchyl :-DDDD

      0 0
      • camillio  

        Jo a doporučit můžu Rue des Rigoles od Mordillata, jen to asi ještě nevyšlo v překladu, ale je to docela maso :)

        0 0
    • karliner  

      Andrew MacDonald – „Turnerovy deníky“

      0 0
    • Luka  

      Nu tak jsem prave prelouskala (asi po 4 mesicich) od J.Clavella roman Tchaj-pan, paradoxne jsem to cetla par let po te, co jsem schroustala Gai-jina, ktery je vlastne nasledujicim dilem Tchaj-pana. Ale musim rict, ze tohle (po Smrsti, kterou jsem nedokazala docist) je jedna ze dvou nejnudnejsich knizek od nej. Jak mam jeho romany rada, tenhle se mi nelibil. 638stranek se nic nedelo a behem 12ti se vsechno vyresilo, ocividne ho nebavilo se dal s tim patlat, tak to utnul ;)

      Ted mam na pořadu Mistr a Marketka, ale jeste pokukuji po Pribehu prince Gendziho, necetl ste to nekdo? Zajimalo by me, zda to ma smysl nebo ne… :)

      0 0
      • Rolei  

        Mistra a Marketku jsem docetl ani ne pred mesicem, rozhodne nedoporucuju… 

        0 0
        • Luka  

          :D ech, no, tak uvidime :) vzdycky se to da nenapadne nekomu vrazit jako vanocni darek ;)

          0 0
          • Howgh  

            asi na ní něco bude, když je tak uznávaná.  Darováním nic nezkazíš.

            0 0
            • Luka  

              blbina to nebyla. vcelku ctive a zajimavy pribeh, takze nechavam v knihovne :)

              0 0
        • Howgh  

          ani já ne. Ale když ten lidskej vkus ohledně literatůry je tak variable.  Někdy se někomu líbí takový knížky, že jednomu zůstává rozum stát.

          0 0
      • Rychlej turista  

        Tchaj-pan je skvělá knížka, umožňující pochopit mnohé z toho, co se dneska děje, kdo má skutečnou moc a jak tato funguje. A členům naší ignorantské západní civilizaci dává jedinečnou možnost nahlédnout do myšlení Číňanů a tím jim i zároveň umožňuje pochopit jejich zdánlivě nepochopitelné činy – nejsou totiž zaměřeny na okamžitý efekt, tak typický pro nás, ale na dlouhodobou strategii přesahující staletí.

        0 0
    • vrabcak  

      Právě sem dočetla ALCHYMISTA, TAJEMSTVÍ NESMRTELNÉHO NIKOLASE FLAMELA od MICHAELA SCOTTA  a ted mi má dojít i 2. díl Čaroděj, docela se na něj těším. Je to něco jako Harry Potter :-)

      0 0
      • tiru  

        když jsme u té alchymie -  ALCHYMISTA od Paulo Coelho taky hodně dobré počteníčko :)

        0 0
        • Jituschka  

          Jedna z knížek, kterou jsem nedočetla. Od Coelha se mi líbila U řeky Piedra jsem usedla a plakala, ale tohle už ne… Přijde mi, že je ta knížka dost přeceňovaná. Co konkrétně se ti na ní líbí?

          0 0
          • Luka  

            na me zapusobila hodne silne, mozna to bylo kombinaci velmi slozite zivotni situace a precteni jednim dechem, ale urcila mi smer a da se rict, ze me nakopla spravnym smerem. Proto ji povazuju za zasadni knizku, protoze kdyz clovek tape ve tme, tohle ho dokaze navest na novou cestu. A to umi malo knih.

            0 0
          • tiru  

            jak píše luka – asi záleží v jake životní situaci jí člověk čte. Jen dodám, že já ji nepřečet jedním dechem – to bych asi nedal :)

            0 0
        • dannii  

          ..:) ..souhlasím :)…teď zrovna mám rozečten román od  Paula Coelha – Poutník Mágův deník, též kniha k zamyšlení a doporučuji. Nejvíce mě ale zaujal od téhož autora Záhir a Veronika se rozhodla zemřít, či Ďábel a slečna Chantal.

          0 0
          • tiru  

            …na to verču se chystám    (už nějaký rok) :)

            0 0
            • dannii  

              :)… při psaní této knihy vycházel z autobiografických prožitků. Knihy, které jsem od Coelho četla..mě nejvíce oslovil Záhir a Veronika se rozhodla zemřít …pokud se k ní dostaneš a přečteš až do konce, dej vědět :).. myslím, že ženy tato kniha zaujme a pohltí více :)..ale i přesto, doporučuji :)

              0 0
    • Hejdik  

      Právě jsem asi v polovině čachtické paní od Jožina Nižňanského.Jsem zvědav,jestli to do vánoc dočtu:-)

      0 0
      • Luke  

        tak to jsi vyjimka v mem statistickem vzorku. Vsichni v mem okoli tvrdili, ze to prelouskli za par dni, protoze to je velmi poutave cteni :-) Ja jsem to dal kdysi davno za tri dny, coz je u me mimoradny vykon :-)

        0 0
    • madcat  

      Zdeněk Pokorný – Planety. Jde to pomalu, ale jde to… po dlouhé době zas knížka :-)

      0 0
    • Kebosator  

      NO tak třeba Henryk Sienkiewicz Křižáci … je to dvoudílný historický román z Polských dějin .. válka proti křížákům .. tak mě to chytlo že sem je nonstop celou noc dokud sem nedočet oba díly =D …

      0 0
      • sundancekid  

        teď jsem dal Hvězdný prach od Neila Gaimana a je to pecka. Je to i zfilmovaný a dějová linie v těchto dílcích je krapet odlišná. Přesto každá verze je něčím zajímavá. Osobně mne ta filmová chytla více. Happy endů není stuále dost:-). 

        0 0
      • Aňula  

        zrovna od něj čtu Quo Vadis ;-)

        0 0
    • Howgh  

      nedávno jsem „objevil“  Barbaru Wood.  Zatím jsem četl  Duhového hada  a Panenky z Ráje. Doporučuju.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Zrovna jsem se začetl do série, pro tentokrát Diablo:

      • Diablo 1 – Dědictví Krve
      • Diablo 2 – Království Stínů
      • Diablo 3 – Černá Cesta
      • Diablo 4 – Pavoučí Měsíc
       

      Uvidím, jestli dokáže konkurovat Warcraftu. :) Pro případné zájemce můžu poskytnout v elektronické podobě, tj ve Wordu … :)

      0 0
    • Manas  

      Tak nejak sem zhltnul Merleho – Smrt je mym remeslem. Mistami mi bylo blivno nad tou moralkou a myslenim.

      0 0
      • jecnak  

        Myslim, ze divne muselo byt hlavne Merlemu, kdyz to psal, protoze v koncentraku taky byl.

        0 0
        • Manas  

          To si ani nedokazu predstavit to zazit a pak o tom napsat tak, ze to takrka verne prenese pocity na ctenare.

          Nejhorsi na tom je, ze pokud se zamyslim nad motivaci a osobnosti hlavniho „hrdiny“ tak mi to  nekolik lidi v CR pripomina velmi silne.

          0 0
          • jecnak  

            Na druhou stranu az neuveritelne dobre popsal to co mnozi prejdou, a to genezi a motivaci hlavniho hrdiny a socialni vlivy, ktere ho zformovaly. To je mozna na te knize ze vseho nejdulezitejsi a nejzajimavejsi.

            0 0
            • Manas  

              100% souhlas, ta vychova to je moc. Ale uplne presne mi to pripomnelo to co mi vypravel kamarad, shodou okolnosti taky nemec. Ze byli doma az extremne pedantsti, opravdu „punktlich“.

               

              Docela zajimavy, je mrknout se na film „Die Welle“, je to malinko podoba filmu „The experiment“ ale zasazena do normalni skoly.

              0 0
              • jecnak  

                Navic to ze ve chvili, kdy byl plnolety neumel nic nez strilet a byl bez prace v dobe, kdy byla obrovska inflace, krize a nezamestnanost taky udela svy. Touha po jednoduchym zivote, kdy clovek nemusi premyslet nad tim co dela a kdyz posloucha, tak se o nej postaraji je az ukazkova. Tak uzkazkova, ze se nabizeji paralely i dnes.

                Cetl jsem ji nedavno, zrovna kdyz jsem docetl Foucaultovo kyvadlo. Knizka oproti Eccovi jak z jineho vesmiru.

                0 0
                • Manas  

                  Heh, presne ta socialni pece. Nemusis myslet za sebe, tvoji vedouci/vudci se o tebe staraji, reknou ti co mas delat a tak. Tak toho v dnesni dobe je videt az az.

                  Ja dneska jdu do, jiz podruhe Burroughse – Nahy obed. Jsem zvedavej jestli to tentokrat prectu cely. To je taky docela silny kafe.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Na podobne tema budou zrejme Laskave bohyne. Recenze v dnesni E15. Mohly by to byt vazne zajimave a pritom to nebude takova dvouvecerova epizodka jako ten Merle.

                    0 0
                    • Krys  

                      No neviem. Kniha, ktorú vídam denne na eskalátorových reklamách v metre vo mne nebudí moc veľa dôvery. Ale samozrejme nevylučujem, že by mohla byť dobrá.

                      0 0
                      • jecnak  

                        To byli vsechny Murakamiho veci taky a rozhodne nejsou spatne, ale nevylucuju ani druhou moznost. Reseni si ji pujcit a pak kdyztak az koupit.

                        0 0
                        • Tom New  

                          Většinou knihy nedojíždím. Minulý týden jsem od něj v tramvajích dočetl Afterdark a bylo to dobré:)

                          0 0
                        • fil  

                          Me se moc libil Kafka na pobrezi, ale Afterdark je malinko narocnejsi co se tyka spletitosti a obrazotvornosti …

                          0 0
                      • jecnak  

                        Tak to naopak bylo mnohem lepsi nez afterdark. Navic zjistil jsem, ze autor tohle napsal drive, nez ostatni prelozene do cestiny. Takze nezklamalo me to, naopak. Mimochodem, nevim jak, ale sesli se mi doma diky antikvariatnimu silenstvi dve Miliardy let pred koncem sveta od Strugackych, pokud bys mel zajem, prenecham.

                        0 0
                        • Krys  

                          Ale čo by nie. Rád ťa tej knihy zbavím. :)

                          Sú v nej tri romány, že?

                          0 0
                    • Michal.J  

                      Je to dost dobry, akorat obcas jsou tam nektery sceny dost naturalisticky popsany (zkrátka hjsou tam některý dost hnusný scény:-).

                      Drsny je na tom ten popis jak  to meli vsechno Nemci vsechno zorganizovany (vyvrazdovani, okupaci). Jak si tam úředníci budovali kariéru a brali to jako „manažerský úkol“.

                      Je to dost dlouhý, ze začátku mně trvalo dlouho než sem si zvyknul na styl jakým to je psaný (npř. tam vůbec nejsou kapitoly, jenom je to rozdělený na několik větších částí).

                      0 0
                      • jecnak  

                        Je to skvele napsany a vubec dobry dilo. Akorat za dlouhych mlhavych veceru je to hodne depresivni cteni.

                        0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak jsem si koupil dárek na Vánoce – Marco Pantani, Muž v úniku … :)

      Už se těším, ale momentálně se mi nějak hromadí knížky, seriály, filmy, tak nestíhám :D

      0 0
      • Aňula  

        sem na tom podobně…mám navybíranou celou hromadu knížek, ale furt se k tomu čtení nemůžu nějak dostat :-)

        0 0
    • Fody  

      Super čítanie:

      Patrik Ryan: Jak jsem vyhrál válku

      Jean-Christope Grangé: Let bocianov

      Biblia

      0 0
    • Krys  

      Znova som si položil na nočný stolík knižku Pravda – Terry Pratchett.

      To by malo byť povinné čítanie. Robí si tam prdel z toho aký sme všetci blbí a manipulovateľný.

       
      0 0
      • castro  

        všechno od Pratchetta by mělo bejt povinný :)

        0 0
        • madcat  

          To bych zas nebyl až tak nadšen… nebudeme se tu asi dohadovat, jestli je jeho tvorba hodnotná nebo nikoliv, jenom bych chtěl konstatovat, že po přečtení několika prvních dílů (tak jak u nás chronologicky vycházely) bylo moje počáteční nadšení vystřídáno poměrně silným zklamáním, neboť s každou další knížkou o Zeměploše mi to přišlo jako čím dál víc vyvařené a ohrané to samé, bez nových nápadů, a s upadajícím humorem… Zvládl jsem těch dílů přečíst asi tak 5 – 6, pak jsem to vzdal a pustil se do něčeho jinýho.

          0 0
          • castro  

            no je pravda, že některý díly jsou slabší(Podivný regiment například)… Vlastně platí, že čím novější díl, tím horší… Až na BUCH!, který je poměrně nový a je to jedna z nejlepších Terryho věcí… Ale dle mojeho názoru ty lepší knižky převažujou nad horšíma a na to že má autor parkinsona či co tak se docela drží. Znám daleko daleko horší…

            0 0
    • vifon  

      Tak ja som si teraz kupil zivotopis: Marc J.Seifer – Nikola Tesla. Uz sa tesim na sviatky aby som sa do nej zakusol. Tesla ma fascinuje uz davnejsie, ale az teraz som sa odhodlal zakupit knizku.

      0 0
      • Tecumseh  

        Včera som dočítal od Gavriil Xenofontov-Sibirští šamani a jejich ústní tradice,hmm veľmi zaujímavá kniha.

        0 0
    • kofolka  

      Yoram Yovell: Láska a jiné nemoci. Chtěla bych si přečíst i Nepřítele v pokoji, jeho styl psaní se mi moc zamlouvá.

      0 0
      • Tom New  

        Jo, to je kvalitní práce! Sice občas moc chytrý, ale věřil bych mu, chlapovi. Nejlepší byl ten experiment na lávce nad bouřící řekou, kdy se zachranovali a měli si pak zavolat. Holky, kluci. Tak nějak to bylo..:)

        0 0
    • cabbage  

      Robert Liparulo: Jezdec přichází

      0 0
    • Bafoon  

      Zaklínače, tedy toho jsem dočetl, ted aktuálně finišuju s Eragonem :-) Ježíšek prý přiveze Eldest a třetí se překládá.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Zaklínač prý je luxusní… :)

        0 0
        • Bafoon  

          Luxusní ne :-) luxusní mi přijde třeba Kronika válečníkova nebo Lučišník tenhle ten Zaklínač – první tři díly jsou poutavé čtvrtý ještě jde a v pátém :-( pátý se mi nelíbil. Když ti zabijou na dvou stránkách skoro všechny hlavní postavy tak mi tam něco chybí no.

          0 0
          • Vilge  

            Člověče, já to nemít přečtený a chystat se na to, tak tě asi uškrtím. Příště přidat alespoň nějaký spoiler alert.

            0 0
            • Bafoon  

              jsem to chtěl nějak upřesnit co mi na tom vadilo, ted přemýšlím jak to napravit ale radši už nic ;-)

              0 0
      • Luka  

        ale na treti se uz ceka 3 roky :(

        0 0
        • Bafoon  

          třetí jsem už viděl napysany v Brně-Olympii ale tak mocně angličtinou nevládnu abych si kupoval knížky v originále :-)

          0 0
        • fil  

          Ahoj Luko, mam ofiko zpravy ze III. dil pravdepodobne do 14 dni.

          Samozrejme ho budeme mit na krame, tak dej kdyztak vedet – protekcni slevicka, by se pri dnesnich cenach, kdyztak sikla :O)

          0 0
          • Luka  

            Rovnou mi ho blokni :) se slevou ci bez, to je fuk,, klido si pro nej k tobe zabehnu, pokecame, zprijemnime prac.dobu atd :)) Diky moc!

            0 0
      • Bafoon  

        tak jsem dočetl třetí díl – Brisingr. Jak se vám to líbilo? Já mám z toho celkem rozpačitý pocity. celkově mi to vyznívá spíš mínusově, některé pasáže jsem umdléval :-)

        0 0
        • Luka  

          jsem ve fázi umdlévání. vůbec se tím nemůžu prokousat :(

          0 0
          • Bafoon  

            jsem moc zvědavý z čeho uvaří 4.díl ale tak jako už se na něj netěším na jak na tenhle 3., dočtu to asi jen „z povinnosti“ škoda, docela dobrá fantasy jinak :-)

            0 0
            • Luka  

              no, ja se priznam, porad to lezi nedoctene u postele… nevim, jestli do 4. dilu pujdu…

              0 0
              • Bafoon  

                pane jo, nedočíst knížku to se mi stalo jen u loukotkové u básníka

                já ten 4. přečtu a dám ti echo ;-)

                0 0
              • Bafoon  

                asi už vyřešeno ale – nechoď do něj, byla to slabota, natáhlé, nic zajímavého – bohužel

                0 0
    • mates555  

      hai , potřeboval bych pomoct…neví někdo o dobrám knihkupectví v Brně??

       

      jde toto…mamka má doma první tři díly knížky která se jmenuje Pán hor od Körnerová Hana Marie (nou koment :-))

      na neto jsem našel že by měli být další 2 díly tak bych jí jechtěl koupit k vánocům…bohužel nemůžu nikde najít a na objednvání z netu už se nechci spoléhat…nevěděl by někdo o něčem???

      0 0
    • jecnak  

      Vcera jsem docetl Cryptonomicon od Stephensona, podruhe a podruhe bych prekladatelce usekl obe ruce.

      0 0
    • Krys  

      Dnes som sa bol pokochať v Neoluxore a neodišiel som naprázdno. Pôvodne som si chcel kúpiť len nejakého Stephena Kinga (vybral som si Řbitov Zviřátek), ale o pár regálov ďalej som objavil Jak vypálit Chrome. No nekúp. Obálka vydania z roku 1998 od Luisa Roya sa mi síce páči viac, ale aj tak potešilo.

      0 0
    • castro  

      takže já momentálně Laskavé bohyně.

      Podle kritiky jedna z nejlepších knih za od roku 2006, je to fakt čtivý a navíc aspoň 3 tejdny vydrží(900 stránek)

      Jsou to fiktivní paměti SSmanna z obsazování Ukrajiny, rasovejch čistek, poprav Židů a podobně. Psaný bez jakýhokoliv soucitu, odstupu, „respektu“…

      Určitě stojí za přečtení:)

        
      0 0
    • tomfree  

      Stephenie Meyer – Stmívání,Nový Měsíc,Zatmění ,prima oddychovka,poutavý příběh.

      0 0
      • castro  

        můžu se zeptat o čem to je? já vždycky poslední 2 měsíce roku dělám v knihkupectví a tohle lidi šíleně kupujou, hlavně teda teenageři… Je to teď všude vyprodaný, vydavatel to snad ani nemá na skladě:)

        Stačí jenom nástin. Dík, M.

        0 0
        • tomfree  

          No ač nepatřím do tebou zmiňované skupiny,tak se mi to moc líbilo,je to v podstatě příběh dívky jenž se zamiluje do upíra  a odehrává se v současnosti,je to skvěle napsané,takže pokud má člověk fantazii tak si užije.

          0 0
    • Fody  

      Tiež super čítanie je:

      Marija Juriæ Zagorka - Gričská čarodejnica 

      0 0
    • Eilyn  

      Orson Scott Card – Enderův stín .. je to jakoby druhý díl Enderovy hry, stejný příběh akorád z pohledu jiného hrdiny. Obě knihy jsou hodně pěkné :-)

      0 0
      • Vilge  

        Tak já pro sichr ještě upozorním na pokračování. Beanovy osudy pokračují ve stínové sérii – Hegemonův stín, Stínové loutky, Obrův stín. A Ender má taky navazující trojdílnou dérii. Tak dobré jako původní dvě knížky to imho není, ale pořád je to výborné – zvlášť ten Enderovský cyklus.

        0 0
      • jecnak  

        Rekl bych, ze je skoda takhle redit tema. Enderova hra je supr, ostatni jsou uz takovy stale slabsi odvar.

        0 0
        • jirkacv  

          me treba enderuv stin prisel o kousek lepsi nez enderova hra :) hru jsem cetl uz stokrat, ke stinu jsem se dostal az ted.. ale libi se mi vic.. o malinko :)

          0 0
    • stix  

      ne, ze bych byl zrovna knihomol, ale ted ctu „Marco Pantani – Muz v uniku“

      0 0
      • fil  

        to jsem precetl take, aspon jsem „trochu pochopil“ jak mysli nekteri Italove.

        Jak se Ti to libi?

        0 0
        • stix  

          ja Marca povazuju za legendu, kvuli nemu jsem cyklistiku jeste na zakladce zacal sledovat. od te doby jsem nevidel nikoho tak „bezhlave“ utocit prakticky v jakemkoli kopci. knizka se mi libi moc, dozvedel jsem se o nem hodne veci, psychiku bohuzel nemel tak silnou jako nohy, coz byla velka skoda. holt nekteri konci driv, nez by meli…

          0 0
          • vladaza  

            doma jsem tuto knížku předčítal synovi, jako literatura faktu přínosná, za „umělecký“ dojem /t.j. jak byla napsána a přeložena/ bych moc bodů nedal, navíc byla fakta podána očima jeho promotérky /spoluautorky knihy/, tak mi to místy přišlo trošku zaujaté, dočetl jsem a jakýsi pocit zmatku  a nejasností ve mě zůstal

            0 0
            • stix  

              je jasne, ze clovek musi brat ty „fakta“ s odstupem, protoze vse je subjektivni. vic k tomu nemam co dodavat

              0 0
    • dancar  

      zrovna dočítám Umberta Eca Jméno růže – bratr Vilém z Baskervillu zná hodně

      0 0
    • tomfree  

      Tak dnes mi dorazil Brisingr,už se těším.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nietzsche, Tak pravil Zarathustra. a ve fronte je jeste Antikrist od tehoz, Mluviti pravdu od Formanka a nekolik beatnickych kousku! juj, to bude dycky pred spanim poctenicko

      0 0
    • castro  

      Markýz de Sade – 120 dnů sodomy

      samá romantika:)

      na wiki pátrejtre po „120 dnů sodomy“

      0 0
      • Radez  

        sem viděl kousek jakýsiho nechutnýho filmu „120 dní sodomy“ – nechutnej až za roh .

        0 0
      • treatt  

        Literarne dost slabe, porad jsem cekal, ze se to nejak rozjede a ono to spis jen upada do bezucelneho hnusu. Zbytecnost

        0 0
        • t100-CZ  

          pokud je to jako film tak to byl jediný film co jsem nikdy nedokoukal . . . hnus hnus hnus

          0 0
    • Radez  

      Krev na meči džihádu od Břetislava Olšera, i jeho blog je gut.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Od nějakého Červeňáka „Bivoj běsobijec“, přítel dcery u nás nechal před vánocema několik knížek od něj, přečetl jsem 4dílnou ságu o černokněžníkovi Roganovi a teďka čtu toto.Skvělé historizující fantasy z území Čech,přesně můj šálek čaje,všem fandům fantasy můžu doporučit.Z Fantasy mě zaujal více zatím jen asi Zaklínač

      0 0
      • Krys  

        Nějaký Červenák je dosť šikovný slovenský fantasy autor, publicista, píše pre Pevnost (neviem či je redaktor na plný úväzok) a určite kopec ďalších vecí. Konkrétne do Pevnosti píše často napr. o filmoch, vyzerá to tak, že má dosť prehľad.

        Síce som od neho čítal len nejaké poviedky v Pevnosti, ale dosť mu fandím. Je potešiteľné, že v našej generácii sa v naších končinách našiel tak dobrý spisovateľ fantasy literatúry.

        0 0
        • burnout/syndrome1  

          nemyšleno zle,myšleno tak,že jsem o něm nikdy neslyšel(Pevnost nečtu) a zničeho nic jsem na něj narazil a je to fakt pecka.Pracuje v kulturním domě ve B.Št¡avnici,takže má asi přehled.Můžu ti tohoto tvého krajana opravdu doporučit!

          0 0
    • Maara  

      Mluviti pravdu od Formánka

      0 0
    • jihacv  

      Nyní zrovna čtu 6. díl ( Lilie a krev) ze sedmidílné řady od Maurice Druona – Prokletí králové. Milovníkům historických románů doporučuji,…

      0 0
    • dancar  

      Mika Waltari – Šťastná hvězda

      0 0
    • dieegoo  

      Adolf Burger – Ďáblova dílna

      0 0
    • fil  

      Prave jsem docetl knihu: Muzi, kteri nenavidi zeny a dooooost dobry.

      Detektivku jsem dlouho necetl a ona to typicka detektivka neni, ale tenhle seversky autor (Stieg Larsson) umi psat a vtahnout cloveka do deje.

      Doporucuji

      0 0
      • Dýa  

        Most přes řeku Kwai.. je super..lepsi nez film, uz jenom proto ze konci uplne jinak :-)

        0 0
    • Dýa  

      sorry takhle to melo bejt

      Most přes řeku Kwai.. je super..lepsi nez film, uz jenom proto ze konci uplne jinak :-)

      0 0
      • jihacv  

        Souhlasím. Většina knih je lepší než filmy natočené podle nich, i když existují vyjímky. Například v televizi běžící seriál Byli jednou dva písaři se mi líbí víc než kniha,podle které byl natočen.

        0 0
    • jihacv  

      Nyní mám rozečtený román od M.M.Kaye : Vzdálené vrcholky hor

      0 0
    • Biker jak Pes  

      1. až 25. maturitní otázku z češtiny, ekonomiky a počítačových systémů … :P

      0 0
      • drtyc  

        s tema pocitacovyma systemama to neprehanet. jeste by to dopadlo tak, ze dostanes na cteni detektivku a bude ti chybet mrtvola a vsichni budou zdrzovat vysetrovani a nekteri se dokonce pri vysetrovani zaseknou a budou mlcet. nejnudnejsi cteni vazeni jsou zdrojaky i kdyz je to detektivka no radsi neprirovnavat, at nekoho neurazim.

        0 0
    • jecnak  

      Zrovna jsem docelt Dobrodruzstvi A.G.Pyma od E.A.Poe a dost me to zklamalo. S Poe si dam chvili pauzu, zacal jsem cist Laskave bohyne, tak uvidime.

      0 0
      • sihomaja  

        To jsem zvědavý na reakci. Já sabotoval veškerou činost dokud sem to nedočet.

        0 0
        • jecnak  

          Prave jsem to docetl a jeste chvilku se and tim budu asi zamyslet ale prvni dojem je omracujici. Dokonce i nad rozsahem klasickeho romanu jen kroutim v dnesni dobe nevericne hlavou. Zadne zastirani, dokonala historicka presnost, hororova atmosfera, naturalisticke popisy. Hodnekrat jsem mel chut knihu zaklapnout a prestat ten hnus cist. Opravdu ale za precteni stoji.

          0 0
          • sihomaja  

            Tak to je asi přesná charakteristika díla i když tu historickou přesnost neumím posoudit,teda kromě kontroly přesunu v mapě.Sodstu­pem,ale furt dumám jestli autor není nějak divnej a nebo to podrobné popisování některých situací dělal záměrně.

            0 0
          • treatt  

            Nepujcil bys mi ji? :)

            0 0
    • Krys  

      Lukjanenkové Hlídky. Noční a Denní už mám za sebou. Začal som Šerou.

      0 0
    • LáďaH  

      No, já rád čtu věci od Oty Pavla, momentálně mám rozečtenýho Fialovýho poustevníka, až ho dočtu, tak se chystám přečíst: Nízkopodlažní tramvaje RT6N1, a pak: Tramvaj s číslem 6102 – záchrana a rekonstrukce historického vozu T3

      0 0
    • kudlanka32  

      mam chripku tak sem se pustil do Umeni Diplomacie, uz jsem lehce za pulkou na 553 strance, coz je teprve suezska krize, takze do 89 mam jeste daleko :-D

      0 0
    • Smazaný účet  

      John Grisham – Případ pelikán

      0 0
    • Kubajzs  

      Vše od Klostermanna. Páni, to je počteníčko…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Skripta obycejnych diferencialnich rovnic, enjakou dizertacku, skripta ze statistiky, dokumentaci k matlabu…uz mi z toho je**.

      V tramvajich ctu Terryho Prattcheta. Oblibene knihy: Nail Gaiman:Nikdykde, Orwel:1986, Heller:HlavaXXII.

      0 0
      • JakeF  

        Jen je to 1984 a Orwell…

        0 0
        • Smazaný účet  

          notyvole…uz ani nevim co pisu:D…jasny, nejak podvedome sem tu cislici vytukal…ani nevim proc sem naspal svuj rok narozeni..zeby nejaka blba asociace:D

          0 0
    • Davo4  

      Mám v současnosti rozečtené dvě knihy –

      Občanský průkaz – Petr Šabach

      Letiště – Arthur Hailey

      0 0
    • magdina  

      Ted mě sice čeká nehezké období skrip a prezentací, ale zatím si ještě vychutnávám J. Irvinga: Modlitba za Owena Meanyho. Výborná to kniha :)

      0 0
    • geo75  

      šibumi od trevaniana, léto s káťou od téhož autora a hagakure.:)

      0 0
    • madcat  

      Za poslední dobu se mi tu nashromáždilo nějak až moc čtiva, potřeboval bych, aby mi aspoň rok nejely ty internety – to je zlo! :-I

      0 0
    • karliner  

      Dočetl jsem „Skinheadi“ od Johna Kinga a těžké zklamání. Autor skvělé „Fotbalové fabriky“ každou další knihou vykrádá sám sebe. A stále víc…

      0 0
    • jIrI___  

      Nemáte prosím někdo knížku „Bojíš se tmy?“ od S. Sheldona v elektronické podobě? Nebo aspoň link, kde ji stáhnout. Klidně jako pdf nebo e-book. Jediná podmínka je, aby byla psaná v češtině. Budu vděčný za každou radu :)

      0 0
    • ant4  

      rozčteno Rozhodující jízda od Chrise Carmichaela a Jima Rutberga…takže v podstatě CST, mazec:)

      0 0
    • natureman42  

      Dan Simmons – Terror

      Kniha Dana Simmonse, Terror, je ve všech smyslech toho slova „mrazivý" horor, vycházející z historických událostí. Simmons jako kulisu svého příběhu použil výpravu sira Franklina, která se roku 1845 vydala hledat tzv. „severozápadní cestu" a jejíž osud je dodnes zahalen tajemstvím a je předmětem mnoha odborných i laických spekulací. V pestrém kaleidoskopu, proloženém četnými retrospektivními pasážemi, sledujeme osudy námořníků, kteří uvázli v ledové arktické pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby a pronásleduje je tajemný a nelítostný netvor. Výprava se postupně mění v zoufalý boj o přežití.

      Kniha je navzdory rozsahu plná nepřetržitého napětí, nesporného vypravěčského umu a dokonale zvládnutých dobových reálií.

      Z me strany mrazive peklo, pozvolne gradujici mazec, Simmons je proste mistr.

      0 0
      • losna  

        Mě se od něj líbila serie o Hyperionu, bohužel na přesné názvy si teď nevzpomenu.

        0 0
        • natureman42  

          Hyperion, Pad Hyperionu, Endymion, Vzestup Endymionu – genialni serie, jeden z piliru moderni scifi.. Super je i serie „psychic horroru“ Doba Mrchozroutu, a zajimavy pocteni je i dvojroman Ilion a Olympos

          („O hněvu Achillea, syna Péleova, zabijáka soucit neznajícího, osudem k smrti předurčeného, nám zpívej, ó Múzo."

          Tak začíná nejslavnější Homérův epos a jsou to i první slova románu Dana Simmonse.

          Ale to je jen úvod, jen vstup do knihy, která nám představí bohy a hrdiny starověkého Řecka, Achájce i Trójany, ve zcela novém světle. Průvodcem nám je profesor Thomas Hockenberry, který celý život studoval a přednášel Ilias a Odysseu… a teď je dennodenně z vůle Múzy Meleté přítomen obléhání Tróje. Snídá s prostými vojáky obou znepřátelených stran a pokouší se – s větším či menším úspěchem – zasáhnout do dění.

          Současně probíhá děj na Zemi, která je po mnoha a mnoha katastrofách obydlena pouze zbytkem lidstva, které je negramotné. Všichni cestují faxem – ale jen tam, kam je to dovoleno – a jsou obsluhování podivnými tvory – voynixy.

          A nakonec jsou tu moravci – obyvatelé jupiterovských měsíců – a jejich expedice, která má zjistit, proč se v posledních letech tak zvýšila kvantová aktivita na Marsu…

          Dan Simmons opět namíchal neuvěřitelný koktejl z věci na první pohled nespojitelných. A tato směs je nesmírně čtivá a zajímavá. Dan Simmons napsal jednu z nejlepších space oper posledních let.)

          0 0
          • madcat  

            Dobrá incpirace :) Sice teda k přečtení pořáné knížky jsem se nedostal už několik let, ale tak jednou by se konečně mohlo zadařit…

            Mimochodem „kvantová aktivita na Marsu“ – to se budu muset pořádně zamyslet nad tím, co autor tímto souslovím vlastně myslel. Je to takový zajímavý slovní spojení :)

            0 0
            • Krys  

              Ilion a Olympos som čítal a musím uznať, že to bolo silne ťažkotonážne delo. Dej dôkladne prepletený ale jasný.

              Kvantová aktivita je v tomto prípade niečo ako mágia. :)

              Hodnotenie: *****

              0 0
          • pendergast  

            So všetkým súhlasím, až na tú Dobu Mrchožroutu.

            To sa proste nedalo dočítať, hoci som skúsil aj preskakovať stránky.

            0 0
    • losna  

      Pro příznivce historie a zejména bojů v Pacifiku doporučuji knihu Flayboys. Kniha nejprve začíná velmi vlažně popisem jak na sebe USA a Japonsko v průběhu dějin naráželi od prvních kontaktů až po vyhlášení války USA Japonsku. Až poté začne rekonstruovat osudy asi 6 příslušníků amerického námořního letectva sestřelených při útocích na ostrov Čidžima (doufám že jsem nezaměnil jméno ostrova). Jen dodám, že zprávy o jejich osudech vypracované na základě vyšetřování po válce, byli až do nedávna tajné a skutečné okolnosti smrti byly pozůstalým tajeny.

      0 0
    • Bafoon  

      Laskavé bohyně – hodně krutá knížka :-( naštěstí už jsem ji dočetl a dám si něco na zpravení, něco normálního :-) uf

      0 0
    • chachn  

      Muzu doporucit knizky od Terryho Pratchetta.vlastne jakoukoliv,ale knizky okolo uzasne zemeplochy(kolem 40 knih)jsou velmi ctive a humorne.jde o fantasy

      0 0
    • bradek  

      Všechno od Cormac McCarthyho. Má neskutečnou schopnost vtáhnout do děje. Ale jeho příběhy nejsou moc veselé, humor vetšinou černý. :-)

      0 0
    • jihacv  

      Nyní čtu poslední díl ságy z raně středověké Anglie okolo roku 870 od autora Bernarda Cornwella. Kdo má rád historické romány, tak to mohu doporučit, stějně jako jeho další díla, např. artušovský cyklus s názvem Kronika válečníkova nebo řadu Hledání sv. grálu,…

      0 0
      • Bafoon  

        tohle mě až tak nechytlo -zato Kronika Válečníkova a Lučišník to bylo hodně dobré :-) A jeho nová Azicourt je tomu lučišníkovi hodně podobná, podobné postavy okolo hlavního hrdiny, podobná zápletka, jen ta bitva je jina no :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Julius Fučík – V zemi, kde zítra již znamená včera

      0 0
    • cabbage  

      Kronika konce světa

      Román to neni a na povídku je to dlouhý:-)

      0 0
    • Luka  

      No tak Brownuv Ztraceny symbol… uslo to :)… trochu moc kecu o nabozenstvi a bla bla bla. Poslednich cca 15stranek zbytecneho pitvani, kdyz uz bylo vsechno vyjasnene. Ale jinak: dobry :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dokumentaci k Matlabu:(

      0 0
    • Krys  

      Pred týždňom som dočítal Drsného spasitela od Žambocha. Nebolo to zlé.

      V sobotu som začal čítať Noční klub po n-tý krát. :)

      0 0
    • pendergast  

      Väčšina obľúbených tu už je spomenutá (Pratchett, Kulhánek, Gemmell), tak zmienim aspoň dvojicu Douglas J. Preston – Lincoln Child, najmä ich sériu detektívneho fantasy hororu Pendergast.

      No a pre návrat do reality používam Dostojevského.

      0 0
    • kudlanka32  

      ted docitam Contemporary Nuclear Debates – zajimavy je ze uz to tak soucasne neni, ale pro nas stale aktualni.

      A ted si brousim si zuby na Francise Fukuyamu – Konec dějin a poslední člověk. Uz jsem od nej cetl Velky rozvrat a je zabavny a osvezujici. Uzivatelsky privetiva sociologie :-)

      No a jinak to pred spanim doplnuju Villonem, ale u nej vzdy usnu takze sem na zacatku:)

      0 0
    • Flinker  

      Za mna Neal Stephenson a jeho Cryptonomicon, a cely „Baroque cycle“ je asi najlepsie co som kedy cital.

      V sieni slavy sa dalej nachadzaju Setkani s Ramou, Duna (vsetky casti) od Herberta, Sapkowski a jeho Zaklinac, Orson Scott Card a strhujuca Enderova Hra, Tolkien – Pan Prstenov, Rowlingova a komplet Harry Potter, Neuromancer od Gibsona, Midnight Children od Salmana Rushdieho, Sto let samoty od Marqueza a Kulhanek kvoli krvi a neskutocne nabitemu deju :)

      Obcas nejakeho toho Pratchetta, mam pocit ze poznam zhruba polovicu jeho tvorby, takze je este co citat.

      Velmi rad mam poviedky od A.C. Clarka a I.Asimova a majstra zaujimavych zapletiek – Phillipa K. Dicka

      Obcas si precitam Hlavu XXII a Buh vi, a obcas Stoparovho pruvodce po galaxii…

      Skusil som Twilligt ale bez lobotomie to nepojde. Dalej som dlho vasnivo cital casopis Ikarie, obcas Fantaziu.

      Obcas nejaky ten Clancy, Forsight, davnejsie aj nejake Mayovky, kto pozna Kir Bulycov – Alenka z Planety zeme a pokracovania?

      Skoro vsetky knihy som cital v originale (tie od ang. autorov) a niektore som si s chutou vypocul ako audiobooky (najma Potter je skvely) ale niektore knihy sa mi zdaju chvilkami este lepsie ako v originale (napriklad Tolkien alebo Stoparov pruvodce)

      0 0
    • yodock  

      Iain Banks – „Most“. Dokonalý

      0 0
    • jIrI___  

      Nemáte prosím někdo kterýkoliv díl Milénia od Stiega Larssona v elektronické podobě? Celá trilogie by byla samozřejmě nejlepší :) http://www.eruditus.cz/…ieg-larsson/

      0 0
    • oXide  

      momentálně jsem četl „Jazyk C++“ Vážně čtení plné neočekávaných zvratů a obrovská zápletka v tom, že to stále nechápu jak bych měl. No jo, škola nedá pokoj :)

      0 0
      • jIrI___  

        C++ a veškeré ostatní programovací jazyky bych jejím vynálezcům s chutí nacpal do ******.

        0 0
    • cabbage  

      Jan Drnek: Druhý dech habsburské monarchie a Žáby v mlíku – skvěle naúpsané.

      0 0
      • Michal.J  

        Ještě existuje druhý díl – „Žába a škorpión“ a měl by vyjít i třetí díl.

        0 0
    • soc  

      Asimov: Nadace, Nadace a rise, Druha nadace. Postupne budu dokupovat dalsi.

      A kdyz se zrovna nudim, tak neco lehkeho od Kulhanka :)

      A mam policeno na Spektrum od Lukjanenka, uz jsem to kdyzi cetl a dostalo me to, ted uz to jenom nekde koupit a zaradit do knihovnicky :)

      0 0
    • Tomahomo  

      Lehká pornografie)) ;o)

      0 0
    • martin_bakov  

      Kdyz sem zrovna strizlivy tak si rad otevru knizku

      Demon alkohol od Jacka Londona.

      0 0
    • l-e-t-o  

      Tak já teď čtu celou ságu Duny. Nezačal jsem Dunou od Franka Herberta, ale úplně první knížkou z celé ságy Historií Duny: Služebnickým džihádem od jeho syna Briana Herberta a postupuju chronologicky jak ty knížky jdou za sebou. Teď jsem u 5. dílu Předehra k Duně: Harkonnenové a i když jsem většinu těch knížek jednou četl, tak to je pořád super :)

      Všechny vztahy mezi rody, intriky, do toho fanatismus a náboženství čarodějnice a melanž :) Prostě neuvěřitelně komplexní a rozsáhlá sága, která se táhne přes několik tisíc let.

      PS: snad na Vánoce dostanu 3 díly, které mi ještě chybí a budu je moct číst přesně v tom místě, kde mají v celé sáze (je to tak správně vyskloňované?:) být.

      0 0
      • soc  

        V Dune uz jsem uplne ztraceny, tu klasickou serii jsem cetl, potom par dilu, ktere tomu vsemu predchazeji, ale porad mi toho docela dost chybi… nicemen je to uzasna saga, tak, jak ma byt…

        0 0
        • l-e-t-o  

          právě, že jsem taky četl nejdřív původní 6 dílnou ságu od Franka a pak začaly přibývat trilogie od Briana různě na přeskáčku a začalo se mi to malinko míchat. Proto jsem to začal číst všecko pěkně znova od začátku :)

          Teď mám doma momentálně chronologicky (co je v závorce mi doma chybí)

          • Historie Duny: Služebnický džihád
          • Historie Duny: Křížová výprava strojů
          • Historie Duny: Bitva o Corrin
          • Předehra k Duně: Atreidové
          • Předehra k Duně: Harkonnenové
          • Předehra k Duně: Corrinové
          • Duna
          • (Paul z Duny)
          • Spasitel Duny
          • (Vichry Duny)
          • Děti Duny
          • Božský Imperátor Duny
          • Kacíři Duny
          • Kapitula: Duna
          • Lovci Duny
          • (Píseční červi Duny)

          tož tak :) Mám ještě co dělat, když v průměru má jedna knížka kolem 500–600 stránek :-D

          0 0
          • soc  

            Pekny seznam :)

            0 0
            • l-e-t-o  

              no už to zabírá celou šířku jedné poličky co mám doma :-D a ta je široká něco kolem metru :)

              0 0
          • jecnak  

            Nadhera. Mam zas co shanet :-D. Kazdopadne diky za seznam.

            0 0
            • jecnak  

              Tak jsem dorazil puvodni sagu od Franka a dam si asi na nejaky cas pokoj. Stalo to ale za to.

              0 0
              • l-e-t-o  

                já už teď dočítám úplně poslední díl – Píseční červi Duny :)

                0 0
                • jecnak  

                  Taky jsem nakonec zavislacky zacal cist pridane dily puvodni sagy. Nejak mi ale styl psani jeho syna moc nesedi, zda se mi to jaksi zjednodusene popisne a plitke dialogy. Zkusim pro zmenu Franka a nebo na chvili uplne neco jineho.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Nakonec jsem neodolal a zdolal.

                    0 0
                    • jecnak  

                      Abych si trochu spravi chut po tech … co jsem docetl nedavno, tak jedu puvodni sagu znovu. Ono se to nejak neomrzi.

                      0 0
    • Pac029  

      Zacne nam ta zima, doporuciji „Nivenová, Jennifer – Ledová pustina“. To se ted hodi, po precteni vetsine z Vas nebude v zime v cecha zima ;o).

      0 0
    • Veprovak  

      Irwing – Zivot podle Garpa

      0 0
    • Pelin.x  

      A co Zdena Frýbová? Četl ji někdo?

      0 0
      • lenny_vej  

        Napsala Robina, že jo? To je celkem prima…

        0 0
        • Pelin.x  

          Tak to nevím. Já od ní četl S milostí prezidenta, Polda, Polda a jeho soudce a Melantrich. A všechny byly skvělé!

          0 0
    • lenny_vej  

      Solženicyn – Souostroví Gulag. Je to dobrý čtení, ale nadlouho…

      Jinak doporučuju Maus I a II (Spiegelman). Je to skousnutelný i v angličtině (žádná extrakomplikovaná AJ), navíc už to vyšlo i česky a navíc – vzpomínky na holokaust v komiksu jsou víceméně stavitelné i pro lidi, co moc nečtou ;-)

      0 0
    • doli  

      čtu Bibli, jednoduše řečeno alfa – omega :-)

      0 0
      • martin_bakov  

        cetl sem na tu knizku recenzi a pry nic moc

        0 0
      • Bafoon  

        z nouze jsem v nemocnici přečetl Nový zákon :-) jinak když slyším bible vybaví se mi divadlo Sklep

        0 0
    • Indus  

      Jachym Topol, treba Nocni prace, Kloktat dehet, Chladnou zemi.

      Cokoli od Michala Hvoreckyho, nejlepe v originale slovensky (vyborny napriklad Posledny hit).

      Ten Waltari samozrejme taky vybornej (krome Sinuheta i Jeho kralovstvi, nebo Pad Carihradu), co treba Eco – Focaultovo kyvadlo, Ostrov vcerejsiho dne?

      Jo a az teprve nedavno jsem ke sve ostude precet Spolceni hlupcu, coz je teda taky majstrstyk.

      0 0
    • Michal.J  

      Hladové hry od Dana Simmonse, jsem tak ve třetině začínám být nervózní že to brzo dočtu:-)

      0 0
    • Herri  

      momentálně E.A.P – Jáma a kyvadlo

      0 0
    • t100-CZ  

      koukám že jste tu docela čtenáři. Já dříve četl bukowského, kerouaca a remarqueho. Pak nějak nevycházel čas a teď když je zase nevím co podobného zaživného co se dobře čte si sehnat… nějaký typ?

      0 0
    • maajkee  

      Nejlepší dárek! nedávno jsem hledal knižky co jsem četl někdy v 15ti letech, Cesta Krve od J.Kulhánka, naprostá kultovka, kdo četl ví jak je to parádní čtivo, jedno z mála sc-fi co mě bavilo.

      Nenašel jsem je, tak jsem koukal na net a zjistil, že ona to opravdu kultovka je! Oba díly se prodávaj tak za 6,7 tisíc na bazaru, žádný dotisky nebyly.

      Tak jsem prohledal celej barák a nic. Dneska mi je přítelkyně dala, našla je dneska u jejího bráchy, asi před 6 ti lety jsme mu je půjčoval :)

      No asi si je nechám zasklít! :D

      Sakra já má radost! :)

      0 0
      • Krys  

        Paráda. :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Kuuurna…tak ty jsem cetl nekolikrat, ale papirove je nemam…a ani divoke a zle a ani upiry:(

        kua sem se nepodival na datum:D

        0 0
      • Manas  

        Me to sere, me nekam zmizely taky knizky. Napriklad Pan Prstenu, prvni vydani s chybama a podobne … bych blil.

        0 0
      • jirkacv  

        jo, ja blb jsem tyhle tri (cesty krve a vladce) v navalu nerozumu za tech 6 litru kazdou koupil :D Ale.. beru to jako investici :D mam je schovany ve skrini a ctu je v kindlu (vcetne tretiho neofiko dilu) :)) A ted od pondelka se chystam do luxoru pro noveho kulhanka, ale porad se tam ne a ne dostat :)

        0 0
    • Darius  

      fantasy sága Píseň ledu a ohně od George R. R. Martina aktuálně 3. díl Bouře mečů (1. Hra o trůny, 2. Střet králů)

      0 0
      • vili  

        čoveče já jsem asi udělal chybu, že jsem napřed viděl ten seriál a pak až knížku. Seriál mě naprosto nadchnul a už se těším na druhou sérii. Knížku jsem odložil, protože to prostě mělo naprosto, ale naprosto stejnej děj jak seroš :-(..tím myslím žádný detaily nebo podpříběhy navíc

        0 0
        • bagr84  

          V knizce je toho vic, co by to jinak bylo za knizku :) Cely je to o postavach a ty jsou proste nejlip vykresleny v knize.

          Jinak nejlepsi je asi 3. kniha, zejmena teda druha pulka. Treti serie serialu pokryva ale pouze prvni cast 3. knihy, takze vrele doporucuju si to precist, jinak se nacekas.

          Ja malem rozdupal kindle kdyz jsem to docetl. Martin si s nervama ctenaru dost zahrava :)

          0 0
        • pepan_kladno  

          Zacal jsem to cist nedavno a prave jsem docetl druhou knihu a je to fakt super.

          A v knize je toho opravdu vic, jasne ze nektery casti jsou uplne sejny jako v serialu, ale prave detaily a podpribehy, vykresleni postav, strhujici popisy bitev… to vsechno je v knize lepsi.

          Opavdu doporucuju.

          0 0
    • jIrI___  

      Nemáte prosím někdo v elektronické podobě knížku Cesty za opiem od Miroslava Nožiny?

      http://www.pemic.cz/…iem/d-60058/

      0 0
    • pustipav  

      Strucna historie casu od Hawkinga, znate nekdo? Chapete nekdo? :D

      0 0
      • Coffin Corner  

        Hm, moje oblíbená, i když takový Hyperprostor od Michio Kaku je možná ještě lepší :)

        0 0
    • thesecond96  

      Kulhánka, Žambocha :)

      0 0
      • Jauda  

        K těm dvěma (od nich přečteno vše co je na netu) jsem ještě přidal Martina Moudrého (Jaff) a serii Agent JFK a teď čtu 3tí díl Krispos od Turtledova :-D

        0 0
      • Excel  

        Kulhánek, Žamboch, Fabian :-)

        0 0
    • jihacv  

      Dočítám román od Vl. Vondrušky : Mezi tiárou a orlicí, vyšla další jeho kniha, doufám, že ji brzy budou mít v knihovně,…

      0 0
    • Caldic  

      Čtu rád, ale v dnešní době vše na Kindlu, je to super, lepší než knihy lehči, menší a navíc na to seženu skoro jakoukoliv knihu zadarmo !

      0 0
    • mr.nikdo  

      Jack Kerouac – Na ceste :)

      0 0
      • Krys  

        To je tá záhorácka autoškola? (jak kerovac na cesce) :)

        0 0
        • mr.nikdo  

          Je to mozny. Jezdi se tam dost… A silnicni pravidla odpovidaji dzungli, ktera vladne Slovenskemu provozu :-D

          0 0
    • Kamikaze 591  

      Johan Bruyneel: Mohli bychom také vyhrát

      Smrt je mým řemeslem

      Mein Kampf – začínám, teda jako ačínám to číst, nic jiného :-)

      0 0
      • treatt  

        Mein Kampf jsem rozečetl a postupně odložil, musel jsem se do toho víc a víc nutit..

        0 0
    • Meluzina  

      učím se na zítřejší zkoušku z teorií a metod sociální práce, odpoledne mám další zkoušku z ruštiny, velmi záživné:-)

      Jinak miluju historické romány, dokonce jsem přečetla si sedm dílů Královnina náhrdelníku, dalším favoritem je Dick Francis…

      0 0
    • DeeDee71  

      Čtu vše, ale mám takovou úchylku na 3 knížky. O vánocích vždy John Kennedy Toole – spolčení hlupců J.R.R.Tolkien – Hobit a společenstvo o prázdninách a na velikonoce Švejka … tak to prostě mám :-)

      0 0
    • ulipik  

      KORÁN dočteno, taková trošku kultovka pro ty co to neznají:-)

      0 0
      • AsiJura  

        Tak to tě obdivuju, já jsem skončil tak v půlce, protože to bylo pořád to samé dokola, věříš, ok, nevěříš – pes.

        0 0
        • madcat  

          Já bych se ani neobtěžoval začít, stejně jako s biblí a ostatní esoterikou… Ale když to někdo studuje a potřebuje do školy, tak budiž…

          0 0
    • ZuzicK  

      Tak jsem si teď mezi psaním bakalářky přečetla Měsíční údolí od Jacka Londona, pěkná oddychovka. Další knížky od něj budou následovat, až se stydím, že jsem si je už nepřečetla dřív :-)

      0 0
    • thesecond96  

      Už potřetí Stroncium od J. Kulhánka, jeho knížky se dají číst pořád dokola :)

      0 0
      • soc  

        jj, když je člověk ******** a chce se uklidnit, dá si Kulhánka, když je člověk utahaný a chce se probrat, dá si Kulhánka, když je člověk klidný a chce se ******, dá si Kulhánka :)

        0 0
    • rock  

      J.Clavell – Král Krysa, Šógun (už zase) a Gaidžin čerstvě přečteno, Tchaj-pan čeká, až zase seberu odvahu.

      N.Gaiman – kompletuji (se zpožděním, já vím, ale docela to leze do peněz) sérii Sandman. A patří to sem a ne že ne. Byť je to komiks.

      0 0
    • Mandik  

      Hostinu pro vrány od Martina a k tomu Trestní zákoník a další podobný nepříjemnosti :o/

      0 0
    • HROOLI  

      Čtu Dominika Haška „Chytám svůj život“ – je to ode mě nadlidský výkon, moc mě to baví ,ale další knížky už budou bohužel ty maturitní :(

      0 0
    • jecnak  

      Nedavno jsem docetl od Neffa „Rekvalifikacni kurz“. Doporucuju, i kdyz humor je to tedy hodne cerny.

      0 0
    • AsiJura  

      Sigmund Freud – Výklad snů

      Karel Čapek – O demokracii, novinách a českých poměrech

      A ještě mě tu čeká Petr Bakalář – Tabu v sociálních vědách

      0 0
    • soc  

      Kompletni Legend of the seeker docteno, slo to…

      Ted predehru k Dune: Harkonnenove

      a pak se uvidi :)

      0 0
      • soc  

        Tak jsem zavrel Predehru k Dune a radeji jsem otevrel primo Dunu :)

        Vic se mi libi styl Herberta starsiho, nez mladsiho. Na druhou stranu mi prijde, ze je tam vic rozporu. Mladsi to ma trosku lip promyslene.

        0 0
      • quak  

        Meč pravdy teď čtu, jsem u sedumnácté knížky, takže už se taky blížím ke konci:-D

        0 0
        • soc  

          Ted se snazim cist celou serii o trhlinovych valkach… taky docela dlouhe, aspon to vydrzi :)

          0 0
    • Qeex  

      Stručná historie mikropočítačů ( http://www.ulozto.cz/…tronner-mobi )

      Smrtící nahota – no nevím, holkám se to líbí, asi to není můj šálek čaje.

      Ledový hrob – můžu doporučit.

      0 0
    • Asocial  

      dnes udajne vychazi nova kulhankovina ,,,, V krakatitu snad i k dostani – bohuzel nemam cas overit :)

      0 0
    • weekend warrior  

      Září-říjen 11

      Salman Rushdie – Čarodějka z Florencie

      Edward Lucas – Nová studená Válka

      McDonald Ian – Řeka bohů

      Robert Burton – Anatomie melancholie

      0 0
      • weekend warrior  

        a nejnověji – Anna Strunecká, Jiří Patočka – Doba jedová. Aneb new kniha o jedech v potravinách, vodě, vzduchu, lécích, vitamínech atd = všude = to asi ani nedočtu, páč to je humel…v čem to žijeme..

        0 0
        • soc  

          Tak to bych si netroufnul ani otevrit…

          0 0
          • weekend warrior  

            jj, je to fakt čtení, při kterém si říkáš, že jseš vlastně už několik let po smrti na nejrůznější otravy:( – jinak je to kniha mojí osmdesátileté babičky, která to komentovala slovy: „…já vám to říkám furt, ale vy ten sajrajt stejně kupujete…“ :)

            0 0
    • sway  

      Nedávno jsem docetl Reamde od Stephensona a dneska ráno mi v Kindlu přistál Steve Jobs od Isaacsona…takže to bude další:)

      A jinak ještě Freakonomics a druhý díl Superfreakonomics. Pokud člověka aspoň trochu baví ekonomie, tak je to fakt zajímavá knížka…chce to ale anglicky, četl jsem pár stránek v ČJ a nic moc…

      0 0
    • karelhynekmacha  

      venku je krásně, teda na čtení…tedka Hellboy-Melouchy,Pražský upír…Umberto Eco – tajemný plamen královny Loany, Gustav Meyrink- Golem a taky někdy básně o snění .. há

      0 0
    • maajkee  

      Po letech jsem zase vytáhnul Tuláka po hvězdách, páč to hraje hradecký divadlo, tak si to chci oživit než an to půjdu, jsem zvědavej jak to ztvárněj :)

      Je to jedna z mých nejoblíbenějších knížek, ne-li nejoblíbenějšía podle mě nejlepší dílo od Londona!

      0 0
    • Ondry  

      Teď jsem nakousl Boží blud od Richarda Dawkinse, ale nemám pětikilo na knížku tak to mám jen v pdf a z té 2,5kilové knížky se to čte fakt strašně, obecně se mi čte z monitoru mnohem hůř než z papíru.

      0 0
    • weekend warrior  

      Stalinovy války – upřímně, žádnej Solženicin to tedy není, ale i tak mě občas ty masakroidní čísla ztrát atpd.. docela dostanou…a v kontextu s knihou „Nová studená válka“ a blížícíma se volbama v Rusku je to ještě o to zajímavější…

      0 0
    • artorie  

      Pornočasopisy

      0 0
    • miserable  

      frater Albertus: Praxis spagyrica philosophica, od jedné do deseti.

      to abych se naučil počítat :-)

      0 0
    • iron.hide  

      zamboch: predatori

      a kopriva: asfalt;

      Asfalt bol super, kto ma rad Kulhanka, tak bude mat rad aj toto

      0 0
    • skain  

      Herbert, Tolkien, Žamboch, Pratchett, Sapkowski, Neff, Shakespeare, Doyle, Hašek, Kuděj, Švandrlík, Škvorecký… Čapek, Zola, Rimbaud, Baudelaire, Bukowski, Kerouac, Feynman atd. atd…a hary poter;-)

      0 0
    • sleeeper  

      Teď zrovna louskám Srdce temnoty od J.Conrada. Viděl jsem to nedávno v divadle Komedie a dostali mě :), tak jsem to musel jít koupit.

      0 0
    • horis  

      Doufám, že nesklidím vlnu posměchu, ale poslední dobou čtu :

      Cesta k mravencům-poté mě čekají obdobné knihy v němčině a angličtině – nejen kuli diplomce, ale také z vlastního zájmu.

      0 0
    • jIrI___  

      Nemáte někdo tip, kde by se dala stáhnout Nebezpečná minulost od Davida Morella v pdf nebo jiné elektronické podobě?

      0 0
    • jecnak  

      Divim se, ze tu nepadl Greg Bear. Nedavno jsem precetl Aeon, Vecnost, Darwinovo radio a Darwinovi deti. Vse skvele cteni. Ted zrovna jedu Atlas mraku, ktery se ma dostat koncem listopadu do kin.

      0 0
    • jecnak  

      Vcera jsem dvema dechy docetl Oddanost podezřelého X a muzu jen doporucit. Nejsem sice fanda detektivek, ale tohle me chytlo. Je to i celkem zajimava sonda do Japonske spolecnosti.

      0 0
    • borda  

      protze mi pred 14 dny nejaky dobrak ukradl kindla, pokorne jsem se vratil ke sve knihovne a ve svych 34 letech jsem dopel k tomu, ze jsem dostatecne dospely na dona Quijota. Mam nadherny dvojdilny ilustrovany vydani z 50 let, takze si to celkem uzivam :-). A do toho se na stridacku vracim k Otu Pavlovi, kdyz uz je venku hnusne, tak se alespon motivuju :-)

      0 0
      • jecnak  

        Ted je na to cas. Ja ted hledam nejaky pekny preklad Hrabe Monte Christo.

        0 0
        • borda  

          Mylsim, ze bych vyhrabal tak 3 vydani :-). na knizky jsem trosku ujetej :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zdravím

      Před pár lety jsem četl Obchodníka se smrtí od Hugha Laurieho (Dr.House) a strašně se mi to líbilo. Je to takový thriller plný toho jeho humoru a cinismu. Neznáte někdo něco podobného? Popřípadě další knížku od Laurieho? Nic jiného jsem od něj nenašel. Díky díky

      0 0
    • MichaelSimek  

      Posledni cteni ktere me opravdu bavilo byla sada nasledujich knizek, Cycles of TIme (Penrose), The Fabric of the Cosmos(Green) THe Elegant Universe (Green) The Black Hole War (Susskind) Physics of the Impossible (Michio Kaku) a The Trouble with physics (Smolins)

      bohuzel neznam ceske nazvy, ctu v anglictine, ale pokud nekoho tyhle veci zajimaji, tak je to dobre cteni

      0 0
    • bart644  

      Teď čtu Lovce draků. Zezačátku mě to chytlo dost, jsem teď asi někde v půlce a napětí bohužel lehce opadlo…

      0 0
    • dancing dog  

      právě dočítám druhou sadu Hra o trůny. Úžasný.

      A sem tam asi už potřetí Zločiny českých králů, rozhodně doporučuju všem fadům o historii, tahle kniha neuvěřitelně změní zažité stereotypy české historie nebo aspoň rozšíří velmi obzor…opravdu vyjímečná kniha

      0 0
    • šimlos  

      Teď čtu od Roberta Harrise Otčinu.Je to detektivní příběh zasazený do Berlína roku 1964,ovšem Německo vyhrálo válku,ovládá celou Evropu kromě Švýcarska a zavražděný je bývalý Hitlerův spolubojovník z mnichovského pu­če..

      0 0
    • lukan  

      četl jste někdo FRANK ABAGNALE – CHY MĚ, KDYŽ TO DOKÁŽEŠ? hledal jsem v eshopech, ale nikde jsem nenašel, že by ji někde měli? Nevíte kde by se dala sehnat? Nebo nemáte někdo tip na podobné čtivo? Čtu rád knihy podle skutečných událostí.

      0 0
    • buzerant  

      Heller – Něco se stalo

      Komenský – Labyrint světa a ráj srdce

      Saroyan – Tracyho tygr

      0 0
      • borda  

        JJ, Tracyho tygr, to jsem byl jeste mladej :-). Nadherna knizka

        0 0
      • robb  

        jo Komensky to byla zajímavá knížka…hodně těžkej jazyk, ale v podstatě ta knížka je aktuální i dnes…

        0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Laskavé bohyně – kniha, kterou dočtete s pauzami na zvracení – text z recenze. No, je to celkem maso.

      0 0
      • šimlos  

        Jojo,to je peklo..

        0 0
      • Bafoon  

        Některé pasáže ultrablivno. Na druhou stranu brilantní knížka, o autorovi jsem radši nic nestudoval :-)

        0 0
    • karliner  

      František Prückner – 50 let v hledišti Sparty

      0 0
    • siafu  

      v PDF verzi Jiří Kosek: PHP – tvorba interaktivních internetových aplikací, možná to někdy k něčemu bude, možná taky ne, tak stejně nemám na práci nic lepšího :D

      0 0
    • karliner  

      Právě jsem dočetl suverénně největší kravinu svého života. Jiří Kulhánek – Vyhlídka na věčnost

      0 0
      • dancing dog  

        a četl si před tím Noční klub a spol.. ? ;)

        0 0
      • Bafoon  

        Taky jsem z toho nebyl nijak nadšenej, ani nepobavila. Občas mi přišlo, že vykrádal svý vlastní knížky a občas to solidně drhlo.

        0 0
      • Vita P.  

        pořád o řád lepší jak Stroncium…

        0 0
        • pendergast  

          Lepší než Stroncium je iba Noční klub.

          0 0
          • Vita P.  

            lepší než Stroncium je od Kulhánka všechno, i povídky.

            Jako na jednu stranu se to četlo dobře, to jo. Na druhou stranu je to místy tak přitažené za vlasy, až zůstává rozum stát. A to i v rámci žánru (hlavně pasáž, kdy si jen tak navolno poletuje po vesmíru).

            0 0
            • pendergast  

              To je fakt, všetko to bolo podľa skutočných udalostí, len tá spomínaná pasáž mi pripadala vymyslená ;)

              Asi preto som ju čítal toľkokrát aj samostatne a vždy som vrnel od spokojnosti.

              0 0
      • treatt  

        Já to bral v řadě Noční klub I, Noční klub II a Vyhlídka na věčnost. Nějak jsem byl na to vysloveně naladěn, netrpělivě se na to vrhnul a zhltl to strašně rychle. Jako takhle, je to hodně velkej úlet, ale prostě jen mi zůstává rozum stát, co musí sakra pít za čajíčky, když se mu v hlavě rodí něco podobného :)

        A nevím, jestli jsem měkota bo co, ale z některých pasáží mi bylo poněkud stísněně..

        0 0
    • iron.hide  

      Hobit – po dlhsej dobe si ho citam znovu, ale to som nemal robit, lebo som z toho stale hladny :) jak tam furt Bilbo narieka ze uz mal byt cas na snidane, obed, veceru a dost casto sa to opakuje, vyvolavalo to u mna dost neprijemne pocity v prazdnom bruchu :)

      dokonca aj ked som sa najedol, tak po chvili sa pri citani ten hlad ozval znovu. to som este nikdy nezazil, ani pri ziadnom filme ani pri inej knihe

      0 0
    • Slavoš  

      Tak momentálně pročítám komplet dílo Dicka Francise.

      0 0
    • p-!-r-á-t  

      Právě čtu Démon alkohol od Jacka Londona a předtím jsem četl Atlas mraků od Davida Mitchella – parádní hniha.

      0 0
    • l-e-t-o  

      Ježíškovi jsem řekl, že pod stromek chci Sesterstvo Duny od Briana Herberta a ona knížka tam byla, tak tu právě teď čtu :)

      0 0
    • Radez  

      Jak jsem se mýlil v politice – Miloš Zeman :-) kdo to ještě nečet doporučuju, zvlášť když to docela zapadá do událostí současných dní.

      Nevěřil sem tomu, že si tam tak podá Buzkovou (nedávno sem viděl, jak na nějakým záznamu říká Buzková, že je Miloš prase kvůli tomu, co tam o ní piše :-)) a ostatní z jeho partaje a taky tam neskutečně velebí Šloufovy manažerský schopnosti :-).

      0 0
    • Necris  

      Příběhy matematiky, doporučuji i každému laikovi. Do života to dá hodně. ;)

      0 0
    • mr.nikdo  

      Posledni: Jo Nesbo – Snehulak (super, az zacinam mit averzi ke snehulakum).

      Ted: Agatha Christie – Plavy kun…

      Ceka: Jo Nesbo – Pentagram

      0 0
    • jecnak  

      Nemate nekdo Drobne perly ceske architektury ? Pokud ano, jak hodnotite?

      0 0
    • DoDo2  

      Milenium – S.Larrson, vynikajici cteni :-D

      0 0
      • mr.nikdo  

        To jo. Kolikaty dil?

        Miluji u ni to, ze hlavni postava je uplne nekdo jiny :-D

        0 0
        • DoDo2  

          Jsou tri dily, ctvrty zustal nedopsan :-(

          Prvni se tusim jmenuje: Muzi, co nenavidi zeny, druhy je Divka, ktera si hrala s ohnem a treti Divka, co kopla do vosiho hnizda.

          0 0
          • DoDo2  

            jsem si to omylem odklik

            Vynikajici jsou vsechny, ja to cetl „v kuse“ asi 14 dni :-)

            0 0
            • weekend warrior  

              jo, to jsou jednodechovky, druhy den rano/dopolko po veceru kdy to zacnete cist to nechce mit nic duleziteho na praci, zadne jednani atd:)))

              Nesbo stejne tak, jen mi prijde o malinkej fous horsi, je proste jinej..jde o zvyk..

              0 0
              • mr.nikdo  

                On Nesbo mozna tak moc netlaci do vylozene realnych hnusaren, jako bylo Milenium (celkova hnusarna, ktera se vede celou linkou o jejim zivote)…

                Ale i tak je Nesbo fajn pocteni. Od Snehulaka se celkem desim snehulaku :D. Uz se tesim na Netopyra.

                0 0
                • weekend warrior  

                  jo, tim to asi bude no…

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    I kdyz me to tak prijde.

                    Zase treba Pentagram je od Nesbo vice plny takove te podlosti a zkazenosti v pozadi…

                    Celkem zajimave a pro me zabavne se jevi i Adler Olsen – dan, co pise o patraci skupine Q, ktera vysetruje stare a neuzavrene pripady. Taky to ma pekne spad a nekdy se prolina linka 20 let zpatky s nynejsi, az se stretnou…

                    0 0
            • mr.nikdo  

              Ono to melo byt: U ktereho jsi zrovna dilu :-D

              Uz to mam tak 1–2 roky prectene… ;-)

              0 0
    • jIrI___  

      Nemáte prosím někdo knížku Finanční řízení a rozhodování od Dluhošové v elektronické podobě?

      0 0
    • weekend warrior  

      za posledni dobu?

      Jak krtecek zachranil zjicka

      Krtecek na vylete

      Nejkrasnejsi ceske rikanky

      Rekni co to je za zviratko

      atpd..

      Zkratka, posledni dobou se to o dost zlepsilo, namatkou: Platon, Nietsche nebo treba Rupnik, ale ani jini podobne nesrozumitelni grafomani jiz nemaji sanci:)

      0 0
    • nooski  

      Včera jsem dočetl Dlouhý pochod a předtím Mrtvou zónu, oboje od Kinga. Pochod jsem přečetl prakticky jedním dechem. No a teď přemýšlím, že si dám něco od Vonneguta :-)

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Super, můj oblíbený.

        A Billy cestoval časem… Měl tam i stereofonní gramofon. Gramofon fungoval. Televizor ne. Na obrazovce byl nalepen obrázek kovboje zabíjejícího jiného kovboje. Tak to chodí…

        0 0
        • nooski  

          Hlášku „Tak to chodí“ jsem si přivlastnil do běžného života :-)

          0 0
    • weekend warrior  

      nevim jestli jsem to tu daval, f3 davat nechci, kniha si zaslouzi i dalsi pripadnou propagaci: opravdu vostra, v kontextu s dnešní dobou hightech outdoor technologií a materialů je knižka Endurance – od Alfred Lansing…cestopis. Neuveritelne, co lidi dokazali vydrzet pri dobyvani jizniho polu…mam ten pocit, ze letos je nejake vyroci, ci se jen nejaka skupina pokousi o totez, nekteri snad i v dobovem obleceni…?

      Pusobivejsi je snad jen Holubova cesta k Mašokulumbum, z duvodu, že to byl našinec…

      Dalši zajimave počteni o utrpeni na cestach je od Kenneth Roberts: Cesta na severozápad – tam nevim jak je to podle skutečnosti, postyvy jsou realne, ale… no nic to nemění na zajímavosti

      nebranim se, když někdo postnete nějakej další do knihy zaznamenanej příběh…

      0 0
    • Manas  

      Tuhle jsem četl sci-fi od George Alec Effingera – Když přitažlivost selže.

      Když sleduju islamizaci Evropy, tak se bojím, že knížka k nám propadla z budoucnosti …

      0 0
      • jecnak  

        Precetl jsem celou trilogii a prislo mi to jak jasna naborovka na islam.

        0 0
    • bagr84  

      Co me v posledni dobe zaujalo:

      Pisen ledu a ohne – prave docitam posledni napsanou knizku a nejak si nedokazu predstavit, co budu cist potom. Je to vyborny. Jen doufam, ze se dozijeme konce, respektive autor :))

      Utekl jsem z Osvetimi (Rudolf Vrba) – nejpusobivejsi kniha jakou jsem kdy cetl, vrele doporucuju. Neuveritelny co vsechno se da prezit.

      1984 – klasika, lehce depresivni, ale jedna z knizek ke ktere se clovek zpetne vraci.

      Piknik u cesty – asi jsem cekal vic, ale i tak dobry cteni.

      0 0
    • dancing dog  

      Bílí Baroni od Jiřího Kučery. Absolutní punk, fakt síla, divím se, že to naspal někdo, kdo ještě ordinuje a nebojí se, že přijde o pacienty :)

      Ale musel jsem čtení přerušit, protože mi kámoš z knihovny sehnal zatím poslední vydaný díl Hry o trůny, Tanec s draky, a mám na to jen měsíc, abych těch 1000 stránek přečetl.. Je to fakt úžasný čtení a taky doufám, že autor neumře dřív než umře. Jak jsem ho viděl, ani bych se nedivil..

      0 0
    • jIrI___  

      Dlouhá trnitá cesta z pekla , nemáte někdo v elektronické podobě? Nesehnal jsem ani v knihovně :(

      0 0
    • Smazaný účet  

      Právě dočteno:

      Tom Clancy – Bez výčitek (za 2 dny přečteno, tak skvělé to bylo)

      Tom Clancy – Vysoká hra patriotů (za cca 2 týdny, protože znám film a už jsem kdysi četl)

      Právě čtu

      Tom Clancy – Rudý králík (zatím jen málo zajímavé, ale Clancy mistrovsky stupňuje napětí, takže vlažnější rozjezd je nutno přetrpět)

      0 0
    • jirkacv  

      po delsi dobe jsem si precetl neco pro me noveho, a nerecykloval sve stokrat ctene oblibenosti.. a vyplatilo se, asi za 14 dni jsem proletl celou serii hlidka od Lukjanenka, a moc se mi to libilo :) No a ted se vracim ke klasice a znovu si prectu drenajskou sagu od Gemmela :)

      0 0
    • mr.nikdo  

      Tak jo panove a damy. Kdo z Vas cetl 50 odstinu sedi? :-D

      Ze zvedavosti jsem si to precetl a shrnul bych to asi takhle: Tolik ptakovin a nesmyslnych veci jsem v zivote necetl. To je fantasy se sci-fi, ktere si hraje na realitu spojenou s chabym naznakem porna.

      A do me :)

      0 0
      • James.Sniper  

        Nečetl a ani se nechystám. Je to mimo můj oblíbený žánr (sci-fi, fantasy). Takže jediné, proti čemu se ohradím je, že to se sci-fi a fantasy nemá určitě nic společného! :-)

        Teď zrovna čtu Steve Eriksona a jeho Malazskou Knihu padlých Tahle sága má jednu jedinou chybu. Když ji dočtu, už asi neseženu nic tak skvělého…

        0 0
        • mr.nikdo  

          Hele zkus to a uvidis. Ve 22 je pannou, nikdy nemasturbovala, neholi se vubec nikde :-D. Nikdy ji nezaujal zadny muz, ani herec, aby se ji o nem zdalo.

          Scifi a Fantasy dohromady :-D

          A na to, ze je to stara knizka, tak dostala prototyp MacBook Pro, ktery ma 1,5 TB HDD a 32 GB Ram (ani ted se ten pocitac neprodava) :-D. Jo a udelala univerzitu aniz by mela pocitac a na toz vubec email. Ale potom s tim emailem umi bez problemu zachazet :-D.

          Tak co jineho to muze byt, nez Scifi a Fantasy? :-D

          Sice mam ted frontu knizek dlouhou, ale to tvoje tam klidne prihodim ;-)

          0 0
          • James.Sniper  

            Tak to musí vypadat jako chlap! :D (když se nikde neholí) brrrr

            Až nebudu mít co číst (tak za 200 až 220 let), tak si to zkusím přečíst. :-)

            To si tu frontu S. Eriksonem pěkně prodloužíš. :-) Sice to je „jen“ 10 knih, ale dobrá polovina z nich má poctivých 900 stran. :-)

            0 0
        • Jauda  

          Tak já se pohybuju ve sféře sci-fi

          Momentálně mám rozečtenou Kotletu

          Není to vůbec špatné, i když Kulhánkův Noční klub 1 byl asi lepší. Uvidíme, kam se to posune až se přelouskám k poslednímu dílu.

          0 0
          • James.Sniper  

            Kulhánka mám rád, skvělá oddychová četba. :-) Kotletu si zařadím do seznamu.

            Pokud bys chtěl zabrousit do fantasy a chtěl bys něco podobného jako od Kulhánka, tak doporučuji Kinga:http://www.legie.info/…akladni-info#… a jeho Zabíječe skavenů/upírů/tro­lů/draků a bůh ví čeho ještě. :D Jeho knihy se vyznačují hlavně hromadami mrtvol, krve a usekaných končetin. :D

            0 0
            • Jauda  

              Nějakého Warhammera jsem četl, ale kterého už nevím. Trochu se mi to plete s Warcraftem co jsem četl ve stejné době.:-D

              Od Kulhánka mám nejraději Cestu Krve – k tomu mi doporučte alternativu (přítomnost a blízká budoucnost s technickým popisem zbraní vítána) :-D

              0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        50 odstínů – dostal jsem do 1/4 knihy a prostě dál to nejde. Nejsem schopen se dostat dál, zasekl jsem se u části, kdy ji odpaní a péro jí strká do pusy. Ona je nadšená železitou chutí.

        Je to kniha pro ženy a my chlapi to opravdu nepobíráme. Ptal jsem na to mámi, přítelkyně a mnoha dalších žen – jsou nadšeny, protože ony to tak prožívají, ale nám to prostě nic moc neřekne.

        Jinak teď si užívám Kulhánka.

        Noční klub 1 a 2 přečteno,

        Dobrák, Cinyk taky,

        Vladci strachu taky,

        teď jedu Vyhlídka na věčnost a jsem nadšen. Kniha má nápad, rychlou akci a ten kro má rád Kulhánka, tak rozhodně ví o čem je řeč. Hodlám přečíst od něj vše:)

        Orwell a jeho 1984 jsem polk do poloviny a taky se nemohu dostat dál. Kniha moc depresivní až strašidelná.

        Pak se chystám na MArkýz de Sade – 120 dnu sodomy. Přítelkyně knihu dočetla!! A její hodnocení jako největšího hnusu, co kdy četla mi jen přihrává si tento skvost přečíst.

        Mám par v hledáčku dálších pár knih, ale zatím je co číst, tak nechvátám. Taky se musí dočíst Velo, jezdit na kole a chodit do práce. Kam bych se dostal, kdybych jen hltal knihy:))

        0 0
        • Krys  

          1984 – Prečítaj si aj druhú polovicu. Na tej knihe je najsilnejší záver. To pred tým je len také uvedenie do deja. Malo by to byť povinné čítanie pre každého občana s volebným právom.

          Mohli by sa ti tiež páčiť knižky od Štepána Kopřivu. Čítal som od neho zatiaľ len dve veci, ale oslovilo ma to.

          Asfalt – je síce taký trochu monotónny (rozjebú ich na sračky, oni sa pozviechajú a bojujú ďalej, a tak dokola), ale bavíš sa celý čas.

          Zabíjení – Totálne plno màtvych na všetky spôsoby obalené do megadávky cynizmu. Už som to čítal dva krát. :)

          0 0
          • karliner  

            Ad 1984 – naprostý souhlas.

            0 0
          • l.smetana  

            Jakožto občan s volebním právem hlásím, že 1984 přečteno i viděno (film).

            Jinak za mě knížky jako je Obchodník se smrtí od Hugha Laurieho, Spalovač mrtvol od Fuchse a nebo Petr a Lucie od Rollanda. Potom i nějaké fantasy jako Eragon – všechny díly a Hobit.

            0 0
        • dancing dog  

          Kulhánkův popis pekla je originální a nás hříšníky dosti znepokující :)

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Prosím filmové a knižní odborníky o radu.

      Jde mi o knihu a film, podle ní natočený, Přelet nad Kukaččím Hnízdem. Napsal Ken Kesey.

      Zajímá mě, jestli se film natočený opravdu podle té knihy, jestli se v něčem neliší, případně jak moc. :)

      Viděl jsem film, ale nečetl knihu, tak mě zajímá, jestli si můžu tuto knihu zařadit do čtenářského deníku.

      Díky moc.

      0 0
    • jIrI___  

      Opět prosba o elektronickou podobu :). Máte někdo v pdf apod. Zbraně vlivu

      0 0
    • karliner  

      Barbara Masin – Odkaz

      Vynikající čtení.

      0 0
    • zikky  

      Já jsem teď dočetl „Viděl jsem peklo“ od maďarského spisovatele a novináře, který se jmenuje Tvrtko Vujity. Fakt mě to dostalo.

      0 0
    • karliner  

      Chystám se teď na Mondschein od Ondřeje Štindla. Četl někdo?

      0 0
    • Smazaný účet  

      čtu zprávy na internetu. Epochu, history.

      Na vojně sem si rozečet tak 20 stranek Kmotra.

      A po letech sem si ho konečně v klidu dočet do konce.

      Jinak Bibli, oba zákony. Je tam spousta chytrejch věci, ale taky hromada nesmyslů.

      Všeobecně se da říct, ze v první části knihy člověk čeka na hlavního hrdinu. A v druhej časti je ten hrdina po smrti.

      0 0
    • karliner  

      Tom Rob Smith – Dítě č. 44

      Neuvěřitelné, jak angličan dokázal skvěle vykreslit 50.léta v CCCP.

      0 0
    • HonzaRez  

      Zdar, docela by mě zajímalo, jestli se tu někdo vrací ke „starobylé“ východní fantastice: Lem, Strugačtí, Dněprov atd. Já jsem teď vzal do ruky Astronauty a Planetu nachových mračen a má to specifické kouzlo…

      0 0
      • bagr84  

        Nedavno jsem cetl Piknik u cesty a cekal jsem trosku vic.

        0 0
      • James.Sniper  

        Co si tak matně vzpomínám (takže skoro nic :-) ), četl jsem od Strugačtí Les/Je Těžké Být Bohem. Les se mi vůbec nelíbil a bylo hodně těžké dočíst až do konce, za to Je Těžké Být Bohem byl skvělý. Možná jsem četl ještě něco, ale už si nevzpomínám, bylo to před 10–12 lety a za tu dobu jsem přečetl stovky knih. :-) Zrovna tyto autory a jejich knihy moc nemusím, teda až na některé vyjímky.

        0 0
    • Petr.T.M  

      Jerome Hines. Great Singers on Great Singing. Ale těžce zápasím s angličtinou, de to moc pomalu což mě nebaví.

      0 0
    • dancing dog  

      vracím se po mnoha letech ke kořenům- Zaklínač. Po povídkách začínám se ságou, první díl Krev Elfů.. nějak si to čekání na další díl Hry o trůny musím zkrátit…

      0 0
    • nitraq  

      Jo Nesbo – Červenka nese smrt. Jako první jsem četl Netopýřího muže a ten byl takovej průměrnej, ale nakonec zvítězil lehce pozitivní dojem. Když už jsem měl v Kindlu jeho téměř kompletní prozatímní sérii s Harrym Holem, tak jsem se pustil do Červenky, protože druhý díl série Švábi ještě v eknize nebyl. Teď jsem cca v půlce Červenky a hodně mě chytil. Sice do zhruba čtvrtiny jsem tomu nějak nemohl přijít na chuť a knížka mě lehce rozčilovala, ale o to víc mě to teď baví.

      0 0
      • mr.nikdo  

        Me celkem zklamala kniha Lovci hlav. Oproti Harrymu celkem nuda…

        Ale treba Netopyr me bavil, i kdyz zatim nejlepsi byl jednoznacne Snehulak :)

        0 0
        • nitraq  

          Lovci hlav jsem viděl film a ani jsem si nevšimnul na csfd, že předlohu napsal Nesbo. Samotnej film mě neskutečně bavil, úplně jsem se smál těm nepochopitelným zvratům. Ne že by mě Netopýr nebavil, ale nijak úžasnej mi nepřišel. Sněhulák je v pořadí někdy v září:)

          0 0
          • mr.nikdo  

            Jo. Ty zvraty jsou silene, ale oproti Harrymu je Roger nic moc :-D.

            Harry je o hodne vic drsnejsi postava :-).

            Me se tam libilo hodne veci. Celkem chapu, ze ta kniha vyhrala hromadu soutezi. On ten Snehulak uz je podle psan v jinem stylu. Jakoze Netopyr je dost podobny Christie, kdezto Snehulak uz je jiny :-).

            0 0
            • nitraq  

              Podobnost s Christie mě napadla zrovna včera večer, když jsem o tom přemýšlel. Furt nic a nic a člověk v tom má chaos a najednou bang, přijde rozuzlení a je to úplně jasný. Na Červenkovi se mi líbí právě to částečný odhalení už dřív a pak gradace.

              0 0
              • mr.nikdo  

                Cervenku jsem bud necetl anebo si ji uz nepamatuji :-D.

                Svabi jsem jeste nemel tu cest. Ale vtipne je, ze se snazi trochu dostat Stiegu Larssonovi… Ale jeho Milenium bylo fenomenalni :-).

                U Christie se casto dalo predpokladat, kdo to je. Tady misty lze a misty ne. U Snehulaka se mi libila ta syrovost a trochu i brutalita :-D. Ktera byla i u Larssona.

                Muzu doporucit i Jussi Adler Olsson (tak nejak, kniha Zena v kleci) a dalsi 2 pokracovani. To hltam taky po strankach :)

                0 0
                • nitraq  

                  Sněhulák dočtenej a opravdu je znát, že s každým dalším dílem se Nesbo zlepšuje. Ten konec byl naprosto úžasnej, nebudu prozrazovat, jak to dopadne, pro případný další čtenáře, ale silnej je hodně. A taky už chápu ty řeči, že Milenium Larsson nenapsal tak úplně sám. Protože když vidím, kolik času a psaní a vývoje zabralo Nesbovi, než se dostal se svojí knihou na úroveň prvního dílu Milénia, tak mi přijde zvláštní, že hned první knížka byla taková pecka. Právě Sněhulák mi přijde srovnatelnej s prvním Miléniem.

                  Teď jsem se pustil do Švábů a na podzim má vyjít Levhart a příští rok Přízrak. Taky by mě zajímalo, proč první dva díly má umístěný v zahraničí (Austrálie a Thajsko) a pak už všechny ostatní doma:)

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Larsson je po smrti. Millenium byl jeho opus, ktery byl vydan az po jeho smrti… Buhvi, jak dlouho ho vylepsoval.

                    Navic bych veril i na nekoho, kdo to proste da.

                    Svabi jsem zatim nemel tu cest :(. Skoda. Snad budou brzo, ted rezu Prattcheta…

                    Treba Netopyr se mi hodne libil. Byl podle me takovy osobni a celkem zamotany jako Snehulak :-D.

                    Ten konec Snehulaka – hlavne posledni vety mi porad nedavaji smysl. Ani po precteni ostatnich knizek :-(.

                    Proc to psal o jinych mistech? Podle me trochu chtel ukazat vyvoj toho cloveka. Zkusenosti, ktere nasbiral.

                    0 0
                    • nitraq  

                      No vidíš, mě zase Netopýr nijak nezaujal. Možná to bude tím, že jsem četl první překlad, druhý je prý lepší.

                      Švábi myslím taky nic extra, jen o kousek lepší, než Netopýr. Ale pokud se ti Netopýr líbil, tak se třeba budou líbit i ti Švábi:)

                      Nad posledníma větama Sněhuláka jsem nijak moc nepřemýšlel, zkusím na ně mrknout znova.

                      0 0
    • James.Sniper  

      O víkendu jsem úplnou náhodou narazil na trailer Ender's Game. Četl někdo knihu? Mohu jedině doporučit…

      Jelikož jsem už zapomněl, tak jsem si ji znovu vytáhl a přečetl ji za necelé dva dny. Začal jsem odpoledne v neděli a skončil mezi 1. až 2. hodinou ranní v pondělí. Naštěstí není kniha moc dlouhá a vstával jsem až v 6h. :D

      O víkendu se vrhnu na další díly. ;-)

      0 0
      • Jester  

        Jo. Jedna z nejlepších scifi. Pokračování už tak dobré není.

        Jinak teď čtu podruhé 1Q84 od Murakamiho.

        0 0
        • pendergast  

          Že pokračování už tak dobré není, je ešte veľmi mierne povedané. Ja blbec som si po prečítaní Enderovej hry hneď kúpil nasledujúce 2 časti. Trvalo mi asi pol roka sa nimi prehrýzť.

          Momentálne čítam Šňupec od Pratchetta. Terry už nestrieda vynikajúce knihy so slabšími, už píše len slabšie.

          0 0
        • jecnak  

          1Q84 mam delsi dobu na nocnim stolku, nejak jsem nebyl v rozpolozeni rozecist. Pak jsem zacal Alastaira Reynolds prvni knihu a pak pokracoval celou serii Odhalneho vesmiru a dalsich. Prijemne cteni.

          0 0
          • Jester  

            Mně se 1Q84 líbí moc. Skoro asi nejvíc z Murakamiho knih, společně s Hardboiled Wonderland. Ale prakticky se mi líbí od něj skoro vše, resp. vše co jsem četl, protože toho napsal hrozně moc a ne vše bylo přeloženo. S Ch. Potokem a T. Robbinsem můj nejoblíbenější spisovatel.

            0 0
            • jecnak  

              Docteno, tak jeste koupit dalsi dil. Pekne, zajimave, k premysleni.

              0 0
        • jirkacv  

          pokracovani me taky tolik nebavilo, ale stinova serie, hlavne zase prvni dil, Enderuv stin, me bavila vic nez Enderova hra :)

          0 0
        • Excel  

          Pokračování mě taky nenadchlo, ale Enderův stín, kde se vrátil k prvnímu dílu, byl taky dobrej.

          0 0
    • mr.nikdo  

      Douglas Adams – Stoparuv pruvodce po Galaxii :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      v poslední době trilogie Milénium od Larsona. 1. díl jsem četl asi měsíc, druhý díl asi 4 dny a teď se trápím třetím dílem. Ale jsem zatím jen na 100. stránce, tak se to třeba taky ještě rozjede.

      0 0
    • Ottak  

      Momentálně Henryk Sienkiewicz – Křížáci. Už to louskám asi tři týdny a jsem tak na konci druhé třetiny. Ale moc se mi to líbí, jen je to poměrně složitější na čtení.

      0 0
      • wanman  

        ..a až dočteš Křižáky ,jistě si rád přečteš i jeho slavnou trilogii.

        OHNĚM A MEČEM

        PO NÁS POTOPA

        PAN WOLODIJOWSKI

        0 0
        • Slavoš  

          1++

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Jojo, trocha toho polského nacionalismu se hodí :)

          Ovšem knihy jsou to pěkné, je třeba vnímat i v jaké době a proč (resp. proč také) byly napsány.

          0 0
          • wanman  

            naprostý souhlas ,dal jsem to tam jako nezávazné pokračování křižáků .

            0 0
    • alf45  

      staré pověsti české

      0 0
    • Ondry  

      Úspěšná sebemanipulace – pár pěknejch poznámek jsem si z toho udělal, ale věřte někomu kdo říká aby se člověk nepodceňoval a přikrášloval se, sám se popisuje jako Quasimodo na odvikačce po heroinu, ale přitom je to na první pohled normální chlap s lehkýma tikama :)

      Svět podle prota

      Na světelném paprsku – první i druhej díl, supr sci-fi jak sviňa :) prej je i třetí, ale nějak jsem se nedogoogloval k českýmu výsledku.

      Poslední teorém – (jsem zatím v půlce) „sci-fi“ ve kterém není téměř žádný sci-fi, ale spíš podprůměrnej román, spíš nějaká prvotina od někoho kdo nemá moc tušení jak se chovají lidi, přijde mi jako by mu někdo nastínil o čem by to mělo být a on si udělal pár letmejch poznámek a začal to psát až po čase a kde by měl ukázat svoji vědeckofantastickou představivost napíše nevím, moc složitý, tajné, neřeknu… od největšího sci-fi spisovatele, kterýmu pomáhal další největší sci-fi spisovatel, asi to má tak pozitivní hodnocení protože to napsala hvězda tak proč to hodnotit nezaujatě, což je celkem častej jev… nečetl to někdo jestli to má cenu číst celý, páč se mi fakt už nechce…

      0 0
    • wanman  

      rád se vracím ke knihám, které jsem už několikráte četl jako je třeba Vančurovo Rozmarné léto a nebo Exiperiho Malý princ.

      pro majitele čteček : http://www.ebookforum.sk/index.php

      0 0
    • Sirion  

      Čte tady někdo Ikarii /XB1/?

      0 0
    • chuckier  

      Teď jsem dočetl Spartacus – H. Fast. A kromě toho průběžně čtu postupně všechno od Sapkowskiho. Pokud by někdo měl tip na něco podobnýho jako je Zaklínač, tak sem s tím.

      0 0
    • Skopik  

      Zacal jsem pátou, posledni knihu Millenial Hospitality (Hall, Ch. J. ). Osobni zkusenost vojenskeho pozorovatele pocasi z 60. let na zakladne v Nevadske pousti. Chlapik teda urcite neni dobrej „spisovatel“, ale jako vypoved o dlouhodobem osobnim primem kontaktu s extraterestri­alama je to neuveritelne..

      Jinak mam rozectenou kultovku Mladi v hajzlu :)

      0 0
    • nitraq  

      Na německým Amazonu je aktuálně výprodej Kindlu 5.

      http://www.amazon-kindle.cz/…-za-1260-kc/

      0 0
    • jecnak  

      Celkem me prekvapuje, ze tu nepadl Frederick Pohl. Krome detektivek psal i pekne sfi-fi (nejznamejsi od nej je asi Gateway). Ja se rad vracim k Man Plus. Je to takova prijemna zmena v uvazovani oproti dnesnim apokalyptickemu mainstreamu.

      0 0
      • Elwing  

        Mainstream je policejní stát a lidstvo se zničí samo genomováním všeho možného? Teď jsem viděla ten Atlas mraků, tak mi to přišlo jako celkem ohraná budoucnost :)

        0 0
        • jecnak  

          V Man Plus take neni „zachrana“ lidstva tak uplne nesobeckou praci lidi, ale to bych moc prozrazoval. Kazdopadne kdyz se podivas na 99% sci-fi tak je to ohrana negativni budoucnost ve smyslu zniceni stavajiciho. Je pravda, ze driv to bylo spis naopak. Ale to je dane stavem spolecnosti a myslenim doby.

          0 0
          • Elwing  

            Třeba je stávající společnost chytřejší než ty předchozí a dokáže to lépe předvídat. Napadá mě Vesmírná Odyssea, ta je vlastně pozitivní (i když je masakroval počítač). Ale viděla jsem jen film.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Právě teď George R. R. Martin – Píseň ledu a ohně část 2.

      Prvním dílem jsem byl nadšen, kniha ještě lepší než už tak naprosto úžasný seriál, zhltl jsem ji za týden. I když jsem dokoukal kompletní seriál (tedy ten, co by zatím natočen) a tedy přibližně vím co kdy čekat, přesto čtu a čtu a čtu :0)

      0 0
    • vitan  

      tak postupně:

      lars kepler – hypnotizér

      tom clancy – net force 8

      Jo Nesbo – sněhulák, rozečteno Švábi a čeká na mě Pentagram:)

      0 0
      • nitraq  

        U Nesba si začal asi tím nejlepším:) Ale Pentagram je taky dost dobrej.

        0 0
        • vitan  

          od Nesba byla první Spasitel. Tam se mi líbilo asi nejvíc ten jeho šéf na „důchodě“ a tahání za nitky:)

          0 0
          • nitraq  

            Ups, spletl jsem si Spasitele a Pentagram:D Spasitel byl myslím ještě o fous lepší než Pentagram.

            Trochu mě štve, že jak čtu ty knížky rychle po sobě (v podstatě během posledních dvou měsíců jsem přečetl až na Šváby kompletní aktuální sérii s H. Holem), tak mi trochu splývají.

            0 0
            • vitan  

              Spasitel mi zatím přišel jako nejlepší – Hole si „jen tak“ zaletí do Jugošky a ten nájemný vrah je borec jak cyp…akorát je všechno proti němu:)

              0 0
          • mr.nikdo  

            Spasitel byl super, ale budes mit gulas v postavach a deji :-D

            0 0
      • Edwin  

        Taky teď valim hypnotizéra. Moje první detektivka (tento žánr mě nikdy nelákal) a musím říct, že supeeeeeeer. Doporučuju.

        0 0
    • Skopik  

      Právě čtu trilogii Kmotr Mrázek (Jaroslav Kmenta) a nestačím se divit! Po dlouhé době opravdu řízné čtení o naší novodobé polistopadové historii. Nic na klidné spaní, člověk se hodně rozčílí kam to u nás s tunelováním a provázáním černého byznysu s politiky a tajnou službou až dospělo. Tohle by mělo být povinné čtení už na střední škole před tím, než lidé dostanou volební právo. Kmenta má u mě velkej respekt.

      0 0
      • mr.nikdo  

        Mazec, co?

        Nestacil jsem se taky divit…

        Ale je videt, jak to u nas funguje :-D

        0 0
    • karliner  

      Dočetl jsem krásnou knihu Praga Piccola od Miloše Urbana. Velmi zajímavé čtení nejen pro karlinery, libeňáky, holešovičáky a pražáky vůbec. Teď se od Miloše Urbana chystám na Sedmikostelí.

      0 0
    • WarWalker  

      Momontálně mám rozečtené materiály Libora Páče a Evy Táborské.

      Paralelně s tímto čtu Karpatské hry od Miloslava Nevrlého (perfektní), SS výstraha dějin od Knoppa a podruhé Sinuheta. Střídám to tak na co mám chuť ;-)

      0 0
    • Paua  

      doporučuji Klub nenapravitelných optimistů, je to naprostá bomba v té záplavě sraček co se vydává.

      0 0
    • skunkos  

      Mám rozečtenýho nějakýho Ericha von Dänikena, nějaké věci o historii Egypta, latinské Ameriky atp. Autor odkazuje mnoho zdrojů, zajímavé názory. Tématika historie mě velmi zajímá, takže pro mě super čtení.

      Přesný název knihy si aktuálně nevybavím.

      0 0
      • wanman  

        myslím ,že to čteš jsou Vzpomínky na budoucnost Ericha von Dänikena.které přeložil Ludvík Souček,ten na základě svých poznatků vyvrací vše co napsal Daniken ,http://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Ludv%C3%AD­k_Sou%C4%8Dek

        0 0
    • Radez  

      Čau, nemohli byste mi poradit? :-)

      Chtěl bych koupit švárovi Hobita v angličtině, kterýho si přeje k Vánocům.

      Ale když mrknu třeba na heuréku a dám si tam vyhledat hobita, tak mi to najde několik „druhů“ té knihy.

      viz tento odkaz a já v podstatě nevím, kterou vzít.

      Řekl bych že se to může lišit jen tím papírem a případně tvrdostí obalu, ale obsah bude furt stejnej ne? :-)

      Kterou byste mi doporučili vzít?

      Za veškerý info předem dík.

      0 0
    • jobis  

      A knížky o cyklistice nikdo nečte? Já teď čtu „The Obree Way“, ale nenašel jsem to v českém překladu, tak to louskám v angličtině, což při množství různých slangových slov je docela oříšek.

      0 0
    • nitraq  

      Neví někdo, jestli vůbec existuje česká verze There's no such a thing as a free lunch od Miltona Friedmana? Případně kde to sehnat, ať už anglicky nebo česky?

      0 0
    • ondrassh  

      momentálně čtu.. Můj čas – Bradley Wiggins

      0 0
    • l-e-t-o  

      právě jsem dočetl od Johna Irvinga – Modlitba za Owena Meanyho a chci teď po X detektivkách a tomhle Irvingovi přejít zase k nějaké sci-fi a uvažoval jsem o klasice od ACC – 2001: Vesmírna odysea

      0 0
    • thesecond96  

      Timur Vermes – Už je tady zas. O Hitlerovi, který se probere v roce 2011, vyjevený z moderní techniky, internetu a Merkelové začne hledat spojence. Velice pěkné čtení :-)

      0 0
    • MichaelSimek  

      The Chrysalids – John Wyndham

      byla moje prvni knizka v anglictine, cetl jsem ji poprve nkdy pred 17 lety…ted jsem ji vytahl a precetl znova, kdyz uz umim anglicky dobre…a jenom jsem ji hltal

      0 0
    • l-e-t-o  

      Total Recall – Můj neuvěřitelný životní příběh. Životopis Arnieho. Zrovna jsem v období, kdy už natočil Conana, stal se americkým občanem a zaslechl o Terminátorovi :)

      0 0
    • mr.nikdo  

      Christoffer Carlsson – Pripad Vincent Franke

      Celkem to bylo fajn.

      0 0
      • Bretek  

        Já čtu Kmotr Mrázek II od Jaroslava Kmenta. Po přečtení prvního dílu jsem akorát ********. Ale je dobré vědět jak to asi přibližně bylo a kam se ztratily miliardy z privatizací a tak,…

        0 0
        • mr.nikdo  

          Ten je dobry, take jsem ho cetl :).

          A taky se mi zvedal kufr…

          0 0
          • Bretek  

            Souhlasím. Jak říká jeden klasik chce se mi zvracet,… :-)

            0 0
    • jihacv  

      Teď začínám číst Rebela od Bernarda Cornwella. Jeho série knih o Sharpovi je skvělá, toto je první z několikadílné série z obč. války.

      0 0
    • chemik  

      Mycelium I: Jantarové oči od Vilmy Kadlečkové. Líbilo hodně, takže teď začínám dvojku.

      0 0
    • jecnak  

      Aktualne ctu Prazsky hrbitov od Eca. Zajimave cteni u Eca obvykle. V tomhle pripade bych doporucil knihu zdejsim konspiratorum.

      0 0
      • jecnak  

        Tak opravdu doporucuji konspiratorum a to vcetne autorova dodatku, kde vysvetluje, kde v romanu fabuloval. Je skoro az neuveritelne, ze vlastne skoro nikde. Nasledne doporucuji precist Protokoly sionskych mudrcu. Skoro bych rekl, ze by to melo patrit ke vseobecnemu prehledu, jelikoz se na ne hodne zvracenych ideologii, ktere zasahly Evropu v minulem stoleti, odvolava. Smutne je, ze pouceni zrejme veskere zadne.

        0 0
        • jakub  

          s protokoly jsem pracoval v bakalářce, málem mě za to vyhodili od obhajoby…

          0 0
        • HonzaRez  

          Mám Jméno růže jako jednu ze svých nejoblíběnějších, pokud by i tahle byla „žánrová“ tzn. nějaká historická záhadologie, rád bych to zkusil…

          Konspirativní neurastenií netrpím, takže sionistické tentononc by mě asi nebavily…

          0 0
          • jecnak  

            Mam pocit, ze Eco pise snad jen same historicke romany, kde jsou nejake zahady. Prazsky hrbitov je navic konspiracni a zasazeny do udalosti kolem sjednoceni Italie, konce monarchie ve Francii, republiky, Dreifusovi afery a silenstvi kolem sekt/nabozenstvi at­d.

            Mne se ty jeho dila pokazde libi prave diky historickemu pozadi a tomu, ze skoro vse co v romanech pise je realita.

            0 0
        • dancing dog  

          Desivy je, ze se Protokoly jasne naplnujou, at je psal kdokoliv :-(

          0 0
    • jihacv  

      Teď mám z knihovny půjčenou již třetí knihu ze série E. Petersové,…

      0 0
    • Smazaný účet  

      Zelazny – Amber (jsem u osmého dílu)

      0 0
    • mr.nikdo  

      Komplet Harry Potter – uz jsem za pulkou predposledniho di­lu.

      0 0
    • Petr.T.M  

      Zrovna včera jsem četl „Zlý dědek z Vysočiny“. A ne, o něm to není. Je to z pera Zdeňka Matěje Kuděje.

      0 0
    • kudlanka32  

      Popely jeste zhave… od Karla Durmana, asi to bude jeho zivotni dilo

      http://www.kosmas.cz/…klearni-mir/

      Pred tim jsem cetl od Pacnera Osudove okamziky 20. stoleti

      http://www.kosmas.cz/…20.-stoleti/

      Knizky obou Karlu mohu vrele doporucit :) Kdyz se to doplni Dejinami diplomacie od Kissingera a Studenou valkou od Gaddise, tak clovek ziska pocit, ze politiky je treba mlatit basebolovou palkou po hlave kdykoliv se naskytne prilezitost…

      0 0
    • Žulda  

      Ariana Franklinová – Labyrintem smrti, líbí s emi to, předchozí díly jsem četl taky.

      0 0
    • MichaelSimek  

      Knizku od zakladatele Hare Krisna, ulet nejvetsi, ale na zachode to aspon urychluje vykon

      0 0
      • Smazaný účet  

        a má to vliv i na tuhost stolice?

        0 0
        • MichaelSimek  

          zalezi na co se vic soustredim, jestli na fyzicke hovno nebo na ty duchovni sracky

          0 0
      • mr.nikdo  

        Ma to bezesporu mnoho vyhod.

        Prectene stranky rovnou zuzitkujes…

        A nikdy nezapomnes, kdy jsi skoncil, protoze predchozi stranky chybi.

        0 0
    • jakub  

      ságu o zaklínači a Ciri – Sapkowského hodně mě to baví, ale prý jsem si měl nejdřív přečíst povídky… je pravdou, že než se občas zorientuju… před tím inferno od BroWna, nebo jak se píše… Jak dočtu zaklínače, asi se pustim do Hobita…

      0 0
    • l-e-t-o  

      teď čtu časopis SNOW č.84 a až ho dočtu, tak mě čeká 3001: Poslední vesmírná odysea. A potom, uvidím co mě zaujme v antikvariátu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tuhle mě v jednom zaujala prodavačka…taková roztomilá, s brejličkama…

        :-)

        0 0
      • mr.nikdo  

        To jsem docetl asi pred mesicem :).

        Cela saga byla velmi prijemna.

        0 0
      • Japhy  

        Poslední vesmírná odysea už je těžce, ale těžce nastavovaná kaše. Asi jako poslední dva díly Rámy. Bohužel. Skoro jako kdyby to psal taky ruku v ruce s Gentry Leem.

        0 0
    • karliner  

      Alan Barker: Stíny terorismu.

      0 0
    • dancing dog  

      Se zpožděním asi 20let konečně Jitro kouzelníků.. je to na mě dost složitý čtení, přiznávám, část toho začátku o alchymii jsem přeskočil.. duchovní pozadí nacismu už je pro mě mnohem záživnější, ale každou kapitolu musím číst nejméně 2×..

      Po van Helsingových Tajných společnostech 1+2 dobrý doplnění přehledu o tomto…

      0 0
    • Josef Panek  

      Náboženství pro ateisty

      0 0
      • jecnak  

        Ctes, nebo jsi uz docetl a muzes k tomu napsat vic? Chystam se na Bozi blud, tak by tohle mohlo byt zajimavym pokracovanim s jinym pohledem.

        0 0
        • Josef Panek  

          Čtu to podruhý, ale asi odložím, protože řeším ultimátní sračky v práci a čtu to stylem 5 stran dopředu, 3 strany zpět.

          K Božímu bludu je to opravdu takovej pohled z druhé strany. Hodně zajímavý, místama vtipný, jací jsme nevědomky zažraní křesťané, aniž bychom si to chtěli/byli schopni/ochotni připustit…

          0 0
          • MichaelSimek  

            to by me zajimalo jak jsem nevedomky krestan

            0 0
            • jecnak  

              Uvazovanim, chovanim, reakcema, tabu, atd.

              0 0
              • MichaelSimek  

                no ja tech tabu moc nemam, uvazovani krestansky uz vubec ne, chovani take ne a reakce? jak vypada krestanska reakce?

                jasny ze nase spolecnost ma veci spolecny s krestanstvim, at uz z historickych duvodu nebo protoze jsou to vlastnosti ke kterym proste spolecnost dojde tak jako tak protoze jsou pro vyvoj spolecnosti „optimalni“

                0 0
                • jecnak  

                  Podle prvniho odstavce to vypada, ze jsi proste dokonaly, tak se nenech rusit.

                  0 0
                • dancing dog  

                  Treba to, ze nezabijis lidi na potkani, to je kus krestanstvi v tobe..

                  0 0
                  • Petr.T.M  

                    A nebo respekt k osobnímu vlastnictví (7. – nepokradeš a 10. – nebudeš dychtit po ničem z cizího majetku o), či jakýsi vnitřní pocit, že k rodičům by se měl člověk chovat s úctou (4. – cti otce svého i matku svou …) , taky kupříkladu že by patrně byl nerad, aby mu někdo chodil za ženou (6. – nezcizoložíš a 9. – nepožádáš manželky bližního svého) no a křivé svědectví by asi taky většina lidí uznala, že asi to není zrovna OK. Je toho křesťanství v nás asi víc, než jsou mnozí si ochotni připustit.

                    0 0
                    • madcat  

                      Šestka je „nesesmilníš“ – to je trochu širší okruh zábavy než jenom cizoložství :)

                      0 0
                      • blue.sun  

                        Nesesmilníš je špatný, respektive upravený překlad. Správně má skutečně být nezcizoložíš. A má to i druhý význam, oproti tomu klasicky manželskému i rituální.

                        0 0
            • Josef Panek  

              Píšu ti to tam: to bys musel začít užívat hlavu a to se třeba nikdy nestane…

              0 0
              • MichaelSimek  

                a co kdyz pouzivam a prave proto to neplati? a ty si se v tom nasel z opacneho duvodu?

                0 0
                • Josef Panek  

                  Co bych ti na to napsal? Nejlepší by bylo nic. Ale pro tebe to udělám…

                  Netrpím pocitem, že všechno znám nejlíp, že o všem vím úplně všechno (takový tu jsou jenom 2!), proto čtu. Protože se o věcech dozvím více od chytřejších lidí, vzdělanějších či v jiném oboru vzdělaných lidí. Tady jsem přečetl a s mnoha názory jsem se dokázal ztotožnit.

                  Tys nečetl, ale s neoblomnou jistotu víš, že se ztotožnit nelze. To je na té knize to veselé…

                  0 0
                  • MichaelSimek  

                    ale to ja jsem nidky nenapsal ze se ztotoznit nelze, proto me tvoje reakce pobavila a reagoval jsem podobnym zrnem…ja jsem se zeptal jak jsem nevedomky krestan, doufal jsem v neajky trosku podrobnesjsi popis co v knizce najdu ejstli se mam zajima

                    ja mam hlavu oterenou, jak jsem psal vejs, ctu prave knizku od zakladatele hare krisna, s tim se sice opravdu nestotoznuju, ale doctu ji a neco si z toho odnesu

                    tva reakce byla na tebe typicka, „neopochim“ ⇒ „urazim“, nebo rovnou „urazim“, jestli by sis z toho krestanstvi nemel vzit uctu k ostatnim :)

                    0 0
                    • Josef Panek  

                      Za tvoji vztahovačnost já nemůžu, promiň. A čtenářskej deník ti taky nepovedu.

                      Nevíš, o čem se píše, ale závěr máš jasnej. Přečti si to a pak se k tomu vrátíme.

                      0 0
                      • MichaelSimek  

                        „pisu ti to tam“ nebylo urcene pro me? narknout me ze vztahovacnosti tady se asi uplne nehodi

                        ctenarsky denik tady zjevne uz vedes, jinak by tu ta diskuze vubec nebyla, kouknu jestli se da nekde sehnat nejaky lepsi info o ni a prectu si, pokud i ostatni infa budou presvedcive jako ty, tak bohuzel si i necham ujit

                        0 0
                      • karliner  

                        Obdivuji tvoji schopnost okamžitě ******* debatu o čemkoliv. Beze špetky ironie.

                        0 0
          • MichaelSimek  

            Bozim bludem myslite predpokladam http://books.google.cz/…elusion.html God Delusion / Richard Dawkins), tam se me opravdu nechce verit ze bych se docetl ze jsem zazrany krestan. Nebo myslite jinou knihu?

            0 0
            • Josef Panek  

              Pro Kristovy rány!

              0 0
              • MichaelSimek  

                Ptam se jestli myslite tuhle knihu, staci Ano/Ne

                0 0
                • Josef Panek  

                  Trochu cítím, že debatit s týpkem, kterej si ke knize přečte perex a hned ví, co mu kniha dá/nedá, je to pověstné házení perel sviním (to je rčení – neber si to osobně a nebuď hned hysterickej). Ale když už se ti trochu věnuju a supluju rodiče/učitele ze ZŠ…

                  Tady to bude podobný jako s tím čtenářským deníkem: nebudu ti tu dělat výtah z diskuze, která obsahuje (sic!) ± 10 postů. Zkus třeba dechové cvičení, to by tě mohlo trochu uklidnit (chtěl jsem napsat zpomalit, ale to evidentně již není třeba) a zkus si to přečíst ještě jednou. Máš 2 možnosti, jinými slovy to je 50:50, tedy šance, že se trefíš, je poměrně vysoká.

                  A budu frajer a nakopnu tě ještě víc: toto celé dává tušit, že jsi šlápnul vedle…

                  0 0
    • mr.nikdo  

      Nemate nekdo v Mobi:

      Svabi/Levhart – Jo Nesbo

      Slozka 64 – Jussi Adler-Olsen

      Personal – Lee Child

      Jako 18 USD za Childa mi prijde peklo…

      0 0
    • Kejmil  

      Zrovna čtu taky TO od Stephena Kinga :D. Kingovky mam strašně rad.Jinač doporučuju Aldous Huxley – Konec Civiizace, Ostrov.

      0 0
    • Gabbo  

      Zrovna jsem docetl Making a Killing: The Explosive Story of a Hired Gun in Iraq,

      http://www.amazon.com/…e/B0034O6IBY

      Autor, byvaly clen specialnich jednotek pracoval u soukromych ozbrojenych slozek v Iraku, popisuje tam zivot vojaku, iracanu a trosku se pousti i do politiky, kazdopadne je to super napsano, a chystam se zkouknout tenhle dokument http://en.wikipedia.org/…adow_Company

      No a vcera jsem zacal cist http://en.wikipedia.org/…rvival_Guide a zatim je to dobra sranda.

      0 0
    • Gabbo  

      Nemate nekdo nahodou C.D.Payne – Mládí furt v hajzlu : deník Nickova syna Scotta Twispa ?

      Je to jedina C.D.Paynova kniha, ktera mi chybi precist.

      0 0
    • jecnak  

      Nedavno jsem docetl sci-fi serii Silo) Po dlouhe dobe zas sci-fi, ktere vyzniva pozitivne i kdyz se cele odehrava ve velmi ponurem prostredi. Navic hlavni hrdinove nejsou deti a ani jinak nejsou knihy nijak infantilni, jak je v posledni dobe zvykem.

      0 0
      • Darius  

        diky za perfektni tip

        0 0
      • blue.sun  

        Podle popisu mi to docela připomíná právě dočtenou sérii Plástev od Pecinovského. Dá se to sehnat u nás?

        0 0
        • jecnak  

          Prvni dil je prelozeny, dalsi uz jen AJ. V obojim se dalo sehnat u nas.

          0 0
          • blue.sun  

            Legálně, nebo jen uložto verze?

            0 0
            • Madtomas  

              Ted aktualne je cela trilogie na Amazonu za 10 dolaru pokud mas Kindle…v AJ samozrejme

              0 0
            • jecnak  

              Sorry, ale warez forum je jinde. Dilo je normalne dostupne jako klasicka kniha i jak e-book za rozumnou cenu.

              0 0
              • blue.sun  

                Kdyby mě zajímal warez, neptám se na legální formu… To bylo dost trapné.

                0 0
      • jecnak  

        Nedavno jsem prelitl Submerged in the world of Wool. Je to takovy alternativni Bcko k originalni serii. Howeymu se to samozrejme ani zdanlive nevyrovna. I tak ale pro fanousky serie Silo zabavne cteni.

        Jinak od Howeyho jsem precetl cely Beacon 23 (super) a ted ctu Half way home, coz je trochu Silo naruby – fyzicky, ale psychologie pribehu je dost podobna. No a chystam se na I, Zombie.

        0 0
      • jecnak  

        V současném stavu karanten a nakaz, docela aktuální dílo. Navíc vás zabaví na docela dlouho.

        0 0
    • jihacv  

      Začal jsem číst první díl knihy VICHRY VÁLKY od autora Hermana Wouka.

      0 0
    • jecnak  

      Zacal jsem cist Martana) Prozatim hodnotim velmi pozitivne a promyslene. Kniha je uz prelozena i do cestiny.

      0 0
      • Madtomas  

        Vypada to ze mame podobnej vkus, dej potom vedet jestli nesla kvalita rapidne dolu. dik

        0 0
        • jecnak  

          Uz jsem na konci a podle me super. Nevim jak to bude prelozeno do cestiny, protoze moc spisovne to teda neni, ale fakt se mi to libi. Takovy Robinson Crusoe na Marsu. Az doctes k jednotce prace za marsovky den KWh/sol ~ „pirate-ninja“, tak si vzpomen :-)

          0 0
      • nitraq  

        Teď je na rajknih.cz za kilo, tak ho prubnu:)

        0 0
      • karliner  

        Díky za doporučení, četlo se to skoro samo. Docela se těším na film.

        0 0
    • Valdin  

      Nedávno jsem dočetl Hru o trůny – všech pět knih co vyšlo a teď budu minimálně rok čekat na další pokračování

      0 0
    • mastihuba  

      když neni čas jezdit, tak alespoň takto. :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      Robert Doherty – Skála

      Jsem sice na začátku, ale už vybuchla jedna atomovka ve zlatém dole v Africe, tak jsem zvědav jak to bude pokračovat :)

      0 0
    • natureman42  

      Uz to tady kdysi nekdo zminoval, takze momentalne

      A. Sapkowski – Narrenturm (1. díl trilogie, další dva na mě čekají)

      Tuzemskému čtenáři již dobře známému zaklínači Geraltovi vytvořil jeho autor Andrzej Sapkowski celý fantastický svět, hrdinu své nové trilogie naopak nechává prožívat dobrodružství ve světě našem, v zemi, kde se od nepaměti stýkaly vlivy a střetávaly zájmy české, polské a německé. Píše se rok 1425, husitským Čechám jde o přežití, a tak vzdorují celému křesťanskému světu. V té době mladý slezský šlechtic Reinmar z Bělavy zvaný Reynevan projeví zvláštní nadání, jak si proti sobě poštvat spoustu nepřátel a jde mu o přežití.

      Jenže ouha! Reinmar z Bělavy není Geralt z Rivie…

      • když pominu fantasy aspekt knihy, tak pro me velmi realistický popisstředověkého světa za doby husitských válek, navic u mne jakozto rodákaz Kladského pomezi (Adrspachu) i velmi pritazlive líčení této krajiny,jak mohla vypadat v té době..

      Hodnocení knihy třeba zde – http://www.legie.info/…i-narrenturm,

      0 0
    • myšák02  

      Práce čtu

      Plavec : Joakim Zander

      0 0
    • vendulka83  

      Hladové hry :)

      0 0
      • mr.nikdo  

        Takze uz vime, ze mas vek mezi 13–16 lety :-D

        0 0
        • Gabbo  

          Me se ty knihy narozdil od filmu celkem libily, a to uz jsem tu vekovou hranici celkem dost prekrocil..

          0 0
    • Cipísek  

      Ted jsem dočetl „Žena v kleci“ – Adler Olsen Jussi

      Pěkně jsem se začetl. A valím na volné pokračování.

      0 0
      • mr.nikdo  

        Chybi mi od nej Pripad 64. Ale uz nektere dalsi byly psane jinak a ne mozna tak poutave. Ale Zena byla super.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Aldoux Huxley – Konec civilizace

      a v pořadí pak čeká

      Jevgenij Ivanovič Zamjatin – MY (mimochodem tahle kniha inspirovala Orwella k napsání 1984)

      0 0
    • jaruska68  

      Pach Krve Anthony Ryan :)

      0 0
    • l-e-t-o  

      až dočtu Obchodníky s vesmírem od Pohla a Kornblutha, mám v plánu začít číst knížku Vyhlídky na věčnost od Kulhánka, kterou jsem teď objevil u nás v ulici v antikvariátu :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        jsou tam narážky na Noční klub, takže doporučuju nejdřív přečíst ten…

        0 0
        • l-e-t-o  

          D'oh

          0 0
        • l-e-t-o  

          tak Vyhlídka super, pak jsem si hned dal Noční Klub a poté Stroncium. Kulhánek je fakt čtivý. Tyhle 4 knížky mi trvaly asi 3 týdny :)

          Teď jsem u konce s klasikou Neviditelný od H.G.Wellse a pak mě čeká 3001: Poslední vesmírná odyssea.

          A pak nevím, buď mě něco trkne v antikvariátu, nebo si stáhnu další knížky od Kulhánka :-D

          0 0
          • Smazaný účet  

            ow…Hanako by šla, co? :-)

            0 0
            • l-e-t-o  

              Mazlík lepší. Nejsem, jak ty, na asijky :)

              0 0
            • l-e-t-o  

              tak už mám za sebou i Divocí a Zlí a ten konec teda nic moc. Hodně se do toho zamotal a rychle to utnul.

              Btw: Kulhánek je asi ujetý na vůni jasmínu

              0 0
    • karliner  

      Čte tu taky někdo něco jiného než sci-fi nebo fantasy?

      0 0
    • karliner  

      Patti Smith – Just kids. Opravdu hezky napsaná knížka.

      0 0
    • jecnak  

      Zacal jsem cist Seveneves od Neal Stephensona. Musim rict, ze oproti drive prectene serii Silo a nebo Martanovi je to v anglictine mnohem tezsi cteni. To se ostatne dalo cekat, protoze jsem od nej cetl par knih v cestine. Kazdopadne to vypada, ze Stehneson neslevil ze sveho extremne vysokeho standardu co do obsahlosti, propracovanosti deje a realii.

      0 0
      • jecnak  

        Obcas je slovnik v permanenci, ale skutecne vyborne dilo.

        0 0
        • jecnak  

          Jsem z toho takovy rozpacity. Po epickem zacatku a jeho monumentalnim konci se dej posunul o nekolik tisic let a zacal prakticky znovu. Znovu se budovala zakladni faktografie a nazvoslovi pro cely dej a pouzily se znama fakta z predchozich cca 600 stran. Takze po precteni pvni casti jsem se trochu zasekl a docetl zbytek s velkymi pauzami. I tak ale hodnotim velmi pozitivne jak co do deje, realisticnosti, tak do ochoty se pustit do politicky nekorektnich situaci a prirovnani.

          0 0
    • kandik psi zub  

      Ivo Pospíšil: Příliš pozdě zemřít mladý

      nejsem zadnej ctenar, todle jsem ale zhltnul asi za tejden, coz je na me dost vykon.

      http://www.biggboss.cz/news/3574

      0 0
    • Smazaný účet  

      aktuálně Sabina

      0 0
    • denasu  

      Já pravě dočetla „Každý mrak má stříbrný okraj“

      0 0
    • mr.nikdo  

      Zrovna Stephen King – Temna vez.

      Celkem ujde :-).

      0 0
    • t100-CZ  

      Aktuálně Lars Kepler – Stolker . celkem slušný napinak :)

      0 0
    • Lister  

      Je tady ještě někdo stejně tak líný jako já, že už nečte a jen poslouchá audioknihy? Výběr není tak velký jako klasická tištěná četba, ale zatím jsme si vždycky vybral. Zjistil jsem, že dlouhé výjezdy na kole jsou ideálním časovým prostorem k poslouchání.

      Takže za posledních pár měsíců jsem si dal kompletního Eragona (serie se jmenuje jinak), Foresta Gumpa (v podání Jana Hartla byl naprosto účasný), nějakého Nesba a aktuálně Píseň ledu a ohně (jsme u druhého dílu) – četl jsem to už tak dávno, že si to nepamatuju.

      0 0
      • t100-CZ  

        Tak jsem dnes vyzkoušel audioknihu. Popravdě mě to moc nesedlo. Nemohl jsem se nějak soustředit na poslech. Jsem zvyklí u hudby relaxovat a nepřemýšlet. . . jednalo se o Fr. Kotletu

        0 0
        • Lister  

          Já si na to zvykl po narození děcek. Vždycky jsme četl v posteli, ale jak se ti do ložnice nastěhuje ta malá potvora, tak jsi rád, že aspoň chvíli spí a jakékoliv rušení, třeba světlem, nemůžeš riskovat.

          Je to taky hodně o tom, jak ti sedne interpret. Když jsem poslouchal toho Gumpa, tak tam jsme během první minuty věděl, že mě to bude bavit a pokaždé, když jsme si to strčil do uší, tak jsme se hned začal křenit – zjistil jsem že při běhu se nahlas směje docela obtížně :-). Nesbo je taky načtený geniálně. Na Dočkala ve Hře o trůny jsme si musel zvykat docela dlouho.

          0 0
      • HonzaRez  

        Naštěstí se mi to nestalo, pokud můžu vzít v klidu knihu do ruky, nic se tomu nevyrovná. Ale i kdyby „audioknihy“ četli známí herci (někde jsem stáhnul kus, který se pokusl doma nahrát nějaký Lojza Vomáčka a bylo to neuvěřitelně strašné, hned jsem si vzpomněl na Cimrmanovy živé obrazy…), nic se nevyrovná skutečné rozhlasové hře. Třeba Bílá nemoc se Smolíkem a Pivcem, 20.000 mil pod mořem s Munzarem a Brzobohatým, Jmého růže se Soukupem a Lukavským – to jsou skvosty…

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Rozhlasová hra, tedy dramatizace dané knihy s režií, dramaturgem, pány herci, dobrým zvukařem a komerčně vydávaná audiokniha jsou rozdílné věci. Proto raději poslouchám staré hry, kdy je skutečně umělecké ztvárnění určité předlohy, ne jen přečtená kniha…

          0 0
    • dancing dog  

      Prave jsem, uz podruhy do etl Tmu od Ondreje Neffa, to fakt doporucuji vsem, co veri v ruzove zitrky… A zacinam jiz vyse zminovany Prazsky hrbitov od Eca, na kt. se, co by vyznavac mnoha konspiracnich teorii tesim ;-)

      0 0
      • blue.sun  

        Tma je výborná. Jedna z oblíbených.

        0 0
        • Japhy  

          Nevím jestli to je Tma nebo Tma 2.0 (výrazně přepracovaná), ale nejvíc se mi líbilo Pehe jako poradce toho hlavního buránka. Pravdoláska jak vyšitá.

          0 0
    • Treperenda  

      Já si jedu trochu mainstream – To od Kinga a Born to run. Pak na mne čeká Sandman a skripta.

      0 0
    • vojta  

      Před časem jsem byl nucen na pár dní ulehnout a z aktuálního nedostatku čteniva jsem tak po 20 letech sáhmul po prvním díle Merleho ságy Dedictví otců. Pak po druhém, třetím. Neb další díly v knižní podobě už nevlastním, zachoval jsem se nečestně a zbylých 10 stáhnul ..... a přečetl. Vědomí, že osudy Petra Sioraka a pak jeho syna pokračují, mi nějak nedalo přestat. Některé díly byly trochu slabší, ale celkově výborné čtení.

      Aktuálně jsem teď dočetl Pavol Rankov – Stalo se prvního září. Doporučuji.

      0 0
    • Doktorzet  

      Právě čtu Tajný závod. Čte se to jedním dechem. Ale na každý stránce je EPO :-D

      0 0
    • VADER_DA  

      Já jsem zrovna dočetl třetí díl Mládí v hajzlu – naprostu luxusní záležitost – pokud chcete oddechovou knížku u který se na víc skvěle pobavíte, tak VŘELE DOPORUČUJU!!!

      0 0
      • HonzaRez  

        Tohle bych chtěl někdy pochopit… Co je to oddechová knížka, oddechový film…? Dělám pro zábavu věci, které mě naplňují, nikdy nepotřebuju cokoliv oddechového, neznám ten stav, kdy jako oddechuju a přitom vím, že je to blbý jak necky, např. oodechový emerický film…

        Máte někdo nějakou definici, abych to konečně pochopil, než si pro mě přijdou…? Chápu, že mě mnoho lidí pošle do pavilonu s vysokou zdí, ale na tohle narážím dost často, mnoho lidí má spoustu oddechových věcí, které jsou z mého pohledu trus wiliž…

        0 0
        • VADER_DA  

          Pro mě osobně oddechová knížka znamená, že se moc nemusí při čtení přemýšlet nad obsahem (myslím tím co a jak chtěl autor vlastně říct), nemusí na to čtení moc soustředit a prostě se to jenom čte. Já to mám v podstatě jako formu relaxu – prostě napůl vypnu mozek a čtu si.

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Baví mě četba. Ale asi bude rozdíl mezi tím číst třeba Fukse, Lustiga nebo Otu Pavla. Všichni psali „cosi“ o válce. U Pavla se zasměješ (někdy tak trochu hořce) a taky pobavíš, u Fukse si dost zapřemýšlíš a u Lustiga budeš dost v šoku.

          Takže i to oddechové, u čeho se pobavíš, není „trus wiliž“, má to kvalitu a nejsi z toho zmordovanej. Nastuduj si základy literární teorie ;)

          0 0
    • kandik psi zub  

      narazil jsem aktualne na tuhle ODDYCHOVOU perlu:

      Libor Michvocík : Zaručený adrenalin

      vrele doporucuju

      0 0
    • natureman42  

      Ted jsem dočetl Lovce od Kotlety (http://www.databazeknih.cz/…lovci-244248?…) a teď se chystám na Štěpán Kopřiva – Aktivní kovy (http://www.databazeknih.cz/…-kovy-222608)

      Lovci pobavili, Kotleta má svěží styl.. :-) Za mě určitě lepší než poslední díla Mistra (Kulhánka) ala Vyhlídka na věčnost..

      0 0
    • Smazaný účet  

      G.I.Caesar – Válečné paměti

      pěkný popis taktik boje proti hordám barbarů :-)

      0 0
    • karliner  

      Přečetl jsem Mráz od Bernarda Miniera – slušná detektivka, teď se chystám na Kruh, prý nějaké volné pokračování.

      0 0
    • esti  

      Dočítám 1984 , nemá někdo dobrý tip na podobnou antiutopii?

      0 0
      • Vita P.  

        Tak ještě od stejného autora Farmu zvířat, taková jednohubka.

        A pokud nevadí, že to není antiutopie, ale krutá nedávná realita, tak Alexandr Solženicyn – Jeden den Ivana Děnisoviče. Taky jednohubka, přečteš za večer, jen se pak blbě usíná.

        Případně česká sc-fi klasika, Ondřej Neff – Tma, o rozpadu společnosti, když ze dne na den přestane fungovat elekřina.

        0 0
        • mandak  

          Od Solzenicyna je super všechno, Rakovina, Souostroví gulag (i když je pravda, že Rakovinu byl schopen člověk číst u v patnácti, ale i Souostroví gulag jsem musel dospět ještě o 10 let dele)m

          0 0
      • Smazaný účet  

        co ty, kteří Orwella k napsání 1984 inspirovali?

        Aldoux Huxley – Konec civilizace aneb překrásný nový svět

        Jevgenij Ivanovič Zamjatin – MY

        a možná ještě Thea von Harbou – Metropolis (to jsem tedy nečetl, ale viděl film…a mám jako film i Závěť doktora Mabuse a to je taky pecka

        0 0
        • karliner  

          Tvl, nedělej tu ze sebe intoše, každej ví, že jediná kniha, kterou jsi kdy četl jsou vojenské řády ČSLA..

          0 0
          • Smazaný účet  

            ok, takže tímto už víme, že neumíš počítat

            jsem zvědav, co nám o sobě ještě prozradíš ;-)

            0 0
    • Petr L2  

      Zrovna jsem koukal co podstrčit synovi, aby si přečetl něco trochu jiného, po tom co přelouskal všechny díly Zaklínače a padnul mi do ruky John Kennedy Toole. Takže si s radostí listuji Spolčením hlupců, než mu to půjčím :-)

      0 0
    • Madtomas  

      Stephen Baxter – Proxima

      Jako obvykle u tohoto autora maximalni spokojenost

      0 0
    • lutte3  

      Tak já tu taky něco nadhodím :)

      Pro ty co si chtějí rozšířit obzory.

      Fritjof Capra – Tao of Physics

      – Turning point

      Henry David Thoreau – Walden

      Terence McKenna – Archaic Revival

      Jeremy Narby – The Cosmic Serpent

      Lewis Thomas – Buňka Medůza a Já (Medusa and the Snail)

      Charles Seife – Zero

      nyní čtu:

      Saint-Exupéry – Citadelle

      a chytám se na:

      Bruce Lipton – Wisdom of Your Cells

      0 0
    • jihacv  

      Vlastimil Vondruška – Přemyslovská epopej díl I.

      0 0
    • karliner  

      Ivo Pospíšil – Příliš pozdě zemřít mladý

      Skvělá kniha vzpomínek českého muzikanta (Classic rock´n´roll band, Garáž a další), clubbera a producenta.

      0 0
    • HonzaRez  

      Mně už ty knížky nějak lezou na mozek… Už párkrát jsem potkal u nás v Tescu tleilaxanského Pána a s podezřením jsem sledoval strážného u vchodu, jestli je to převlečený sardaukar nebo Tvarový tanečník…

      0 0
      • Jacob1  

        mě lezl na mozek carlos castaneda dostal jsem se až k vnitřnímu ohni a ten jsem nedočetl největší psycho byl dar orla , pak jsem začal chodit do práce na směny a nějak to nešlo číst …teď bych si po letech rád přečetl něco dobrodružného od julesa verna . četl jsem stalkera od bratrů strugackých ,ale tak mě to neoslovilo jako film

        0 0
        • Smazaný účet  

          Strugačtí – jmenuje se to „Piknik u cesty“ ;-)

          0 0
          • Jacob1  

            piknik u cesty jsem si koupil taky v původním obale v antíku s trošíčku jiným překladem , ale jako bylo to na chlup stejný ten příběh , taky starýho stalkera a stalkera v novým přebale …hledal jsem rozdíly :)

            0 0
          • James.Sniper  

            Četl jsem, ale vůbec si na knihu nevzpomínám. Buď mě to nezaujalo nebo je to už moc dávno (přes 10 let).

            Můžu od nich doporučit „Je těžké být bohem“. :-)

            0 0
            • snas89  

              Je to kultovní záležitost. Podle toho je film stalker (Tarkovskij) – i když knížka je proti tomu akční jízda.

              0 0
    • gu-staff  

      Dočetl jsem Pavel Renčín – Vězněná…a je to teda silná káva, na to že to vychází ze skutečné události…

      0 0
    • formica.rufa  

      Jak jsem si to tu tak pročítal, padlo tu hodně Kinga, ale né ta, kterou mám zrovna před sebou – Dallas 63. Miluji knihy zasezené do idilické doby padesátých let v US.Při čtení si člověk musí pobrukovat R´n´r pecky od Buddy Hollyho, Chubbyho Checkera nebo Chucka Berryho.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když jsem přečetl pár knížek od Kinga, tak jsem usoudil, že do Maine nikdy nepojedu :-)

        0 0
    • MP17  

      právě dorazilo, začnu tou českou

      0 0
      • MP17  

        v mezičase dočteno „V lese visí anděl“, ušlo, ale žádná řacha

        rozečteno zmíněné Bez těla a zatím super

        0 0
      • enregistree  

        Vargaska – Kavalkada mrtvych jsem cetl, pred tim, nez vysla (delal jsem ji design obalky :)

        Jestli se ti libila, tak toho vyslo hodne a doporucuji Tri evangelisty.

        0 0
    • Darius  

      Brendan Simms: Zápas o evropskou nadvládu

      0 0
    • kandik psi zub  

      shltl jsem dve knizky od Patrika Hartla, toho co se tak báječně směje

      https://www.youtube.com/watch?…

      1. Maly prazsky erotikon
      2. Prvok Sampon Tecka a Karel

      nic intelektualniho, zejmena 1) je v podstate jenom o prcání :)

      0 0
      • enregistree  

        Cetl jsem tu druhou, co napsal (mas ji jako 1.), a krome prcani je tam jeste (čtvrť) Baba, diky tomu me to zaujalo.

        0 0
        • kandik psi zub  

          jo sry, napsal jsem je v poradi cetby. Jinak Prvok a spol. je urcite lepsi, prestoze je v ni min prcání :)

          0 0
    • l-e-t-o  

      v poslední době jsem si přečetl pár děl od Štěpána Kopřivy. A to Asfalt, Aktivní olovo, Adarhargský jed a Rychlopalbu. Nejlepší z těchto knížek byl Asfalt, kterou bych přirovnal s knížkami Kulhánka, ale o chlup lepší :)

      A teď čtu už poněkolikáté Dunu a u toho dokončuji první díl ze série Expanse – Leviatan se probouzí od James S.A. Coreyho. A to je opravdu super sci-fi. Kdyby nebylo seriálu od Sy-fy, vůbec bych o téhle knize nevěděl a litoval bych toho. Doporučuji.

      0 0
    • lazza  

      Poslední aristokratka/A­ristokratka ve varu od Bočka – už dlouho jsem nečetl něco tak svěžího, vtipnýho a trefnýho; a to mám za sebou nedávno dočtenýho Hartla…

      0 0
      • kandik psi zub  

        apropos Hartl – ctu ted „Okamziky stesti“ a je to uz celkem cervenoknihovni nuda s obcasnym prcanim. Prvok a spol. byla o dost lepsi a „hlubsi“ knizka

        0 0
        • lazza  

          Na Štěstí se chystám o Vánocích, tak doufám, že nebudu zklamanej, protože Erotikon i Prvok byly skvělý.

          0 0
    • svářeč  

      nemohu sehnat knihu A bude hůř od Jana Pelce…

      věděl by někdo kde objednat?

      0 0
    • lazza  

      Planina od Steinara Bragih – islandskej Kafka, ale mnohem mnohem šťavnatější.

      Jak vyčistit kvartýr od Hegalsona – ultravtipnej pohled na islandskou mentalitu, bohužel ale nejspíš z velký části pravdivej :-)

      0 0
    • snas89  

      František Koukolík – Vzpoura deprivantů

      Pro zaměstnance v korporátech snad povinná četba:)))

      0 0
    • natureman42  

      J.M.Troska – Pistole míru (alias Paprsky života a smrti)

      • oproti Zápasu s nebem (a i Nemově říši) ještě ne tak vypracovaný jazyk a spousta jeho vážných líčení reálií příběhu dnes opravdu budí úsměv, ale jinak velmi příjemně se to čte a obrazotvornost pracuje na plné obrátky (heslo "český Julius Verne na Trosku dle mého sedí :)

      .. a konečně si dávám dohromady mozaiku „ságy“ o paprscích smrti (Farinova větev), která pak pokračovala právě Kapitánem Nemo a Zápasem s nebem, které jsem již četl v dětství..

      (po dočtení mě čeká Vládce mořských hlubin, což je zase o Holanovi a jeho zázračném holanitu..)

      0 0
    • l-e-t-o  

      v poslední době jsem si přečetl všechny díly Stopařova průvodce a před pár dny jsem dočetl román Terror od Dana Simmonse. Ten doporučuji všem. Sice je rozjezd pomalejší a dost obsáhlý (asi milion postav), ale pak se to hezky rozjede. Jsem zvědav na příští rok na seriál, který dle toho točí myslím AMC.

      Teď momentálně čtu životopis Dana Cartera, nejlepšího hráče v historii All Blacks, v originále.

      0 0
      • natureman42  

        Terror sem četl pár let zpátky v zimě po večerech, když venku fakt solidně mrzlo.. Teda dost mě ta knížka vzala, představivost toho bílýho, sakra mrazivýho pekla jela na plný obrátky – ne nadarmo se Simmonsovi říká „románový konstruktér“ (viz. propracovanost ságy Hyperion)…

        No a jestli bude podle toho seriál, tak na to sem faakt hodně zvědavej ..

        0 0
      • Nimrod  

        až dočtu asimova, zkusím ten terror, dlouho jsem nic od simmonse nečetl. dík :-)

        0 0
        • tigermoth  

          Na Terror se taky chystám, teď jsem četl od Lavaye Kdo zavraždil účastníky djatlovovy expedice, kvalitní a celkem přesný přehled známých faktů v češtině.

          0 0
        • tigermoth  

          Tak. Terror dočten. Tak jak píšou kolegové výš, příběh exponenciálně graduje, jako milovník sámské, inuitské, indiánské a vůbec mytologie jsem si čvachtal jako manža.

          0 0
          • l-e-t-o  

            za 10 dní celý Terror? Slušné

            0 0
            • tigermoth  

              Hehe, to já když se začtu, tak to stojí za to, navíc tohle fakt vtáhne.

              0 0
              • l-e-t-o  

                Já se svým čtením jen v metru během cesty do práce a z práce jsem četl Terror asi měsíc a půl :-D

                Jo a ještě si čtu, když jedu vlakem Praha – Beskydy (to se dá zvládnout dost stránek)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mám to podobně…sice toho díky těm cestám přečtu hodně, ale trvá to dlouho

                  teď se prokousávám Písní ledu a ohně…

                  0 0
        • Nimrod  

          konečně přečteno, znovu děkuji za tip :-) četl jsem dlouho, tak 4 měsíce. holt mám toho rozečtený víc a tohle čtu na mobilu prakticky jen v práci… také dočítám kulhavý osud (poslední věc, co jsem nečetl od strugackých a má to český překlad) a před dvouma týdnama jsem načal kalevalu

          0 0
    • Doomek  

      Už mám doma celou sérku souostroví gulag od solženicyna takže mám co dělat po dlouhých večerech

      0 0
    • jecnak  

      Nedavno jsem docetl trilogii Red Mars, Green Mars, Blue Mars. Trochu mi to rozsahem pripomelo Dunu a vlastne i tim, ze je to hodne o politice, sociologii a technologie je jen veci na pozadi umoznujici beh toho ostatniho. Doporucuju

      Pro milovniky postapokalyptickeho zanru bych pridal Sand od autora trilogie Wool – Hugh Howey.

      0 0
    • Smazaný účet  

      aktuálně se prokousávám sérií Píseň ledu a ohně :-) Až to dočtu, začnu čumět na seriál…

      0 0
    • natureman42  

      Štěpán Kopřiva – Rychlopalba. Na sf/fantasy spisovatele trochu netradiční úkrok do žánru detektivky, ale nenudí a baví. Jsem zvědav na finále – doufám, že (pokud) vrahem nebude „zahradníkův pes“.. :-)

      0 0
    • blue.sun  

      Po (ani nevím kolika) letech jsem dočetl všechny knihy od R.E. Feista, vázané k Trhlinové válce. Celkem je jich 38…

      0 0
      • Smazaný účet  

        jj, to je hodně dobrý čtení, taky mi to asi na rok vystačilo :-)

        btw hlavně Tsuranská sága :-)

        0 0
        • blue.sun  

          Jojo… Ale i poslední dvě série (Démoni a Chaos) jsou super. Hlavně tím vhledem do mezistátní politiky, která mě tam vyloženě bavila.

          No, rozsáhlejší už je snad jen Ledová společnost, ale ta se mi moc dobře nečetla.

          Bohužel stále čekám na dokončení Války s Chtorr (a asi se, hádám, nikdy nedočkám). Tam to vypadá, že autorovi prostě došly myšlenky a neví, kam s dějem pohnout.

          0 0
    • Autumnbiker  

      Absolutní pecka Kopí a štít aneb život a doba Lakotského náčelníka Sedícího býka. Zajímavý a reálný pohled na divoký západ. K zamyšlení také Tibetská kniha o životě a smrti. Rozhodně to není ale oddechovka. Jinak z beletrie jsem poslední dobou četl Zátiší s vránami a Jatka. Jinak kdo má rád něco netradičního a trochu divného tak za mě super kniha od N. Cava A uzřela oslice anděla. Jinak můžu téměř cokoliv od již zmíněných T. Prattcheta, Ch. Bukowského a ze sci-fi A.C. Clarka a R. Bradburyho, jehož Marťanská kronika je mistrovský kus. Srdcovka je Na cestě od Kerouaca, ale to se musí podle mě číst v pubertě jinak to nemá ten dopad.

      0 0
    • Yura  

      Utekl jsem z osvětimi

      Neskutecny co vsechno se musi sejit, aby clovek prozil neco takoveho a vylezl z toho zivej.. Tyhle pribehy z druhe svetove fakt zeru.. Nedoporucite neco podobneho?

      0 0
    • l-e-t-o  

      Teď čtu postupně všechny knihy s Joonou Linnou od Larse Keplera.

      Hypnotizér – 4/5

      Paganiniho smlouva – 4/5

      Svědkyně ohně – 5/5

      Písečný muž – 6/5 :-D tahle se mi fakt líbila

      Stalker – jsem asi ve třetině a zatím to je tak na 3/5

      0 0
      • Autumnbiker  

        Hypnotizér mě neskutečně nudil, začátek super, ale postupem času se to celé vydalo úplně jiným směrem. Odradilo mě to od čtení dalších kousků této autorské dvojce.

        0 0
    • natureman42  

      Miroslav Žamboch – Zakuti v oceli

      https://www.databazeknih.cz/…oceli-317870?…

      • pěkně se to rozjíždí, zrovna hlavnímu herovi boti unesli jeho lásku, takže přikydlíme.. :-)
      0 0
    • natureman42  

      https://www.databazeknih.cz/…zpadu-330800

      • pokračovní vynikající postapo F.Kotleta – SPAD, jsem na začátku, ale začíná se to pěkně zostra rozjíždět, 89% hodnocení mluví za vše..
      0 0
    • Autumnbiker  

      Ready Player One jako příprava na nový film od Spielberga a za mě super a to nejsem žádný fanoušek videoher. Celkem dobrá nenáročná oddechovka Všemi dary obdarovaná

      0 0
    • Smazaný účet  

      eh…už půl roku Píseň ledu a ohně…a ještě tak na půl roku to vidím :-)

      0 0
    • l-e-t-o  

      Měl jsem teď od Vánoc dvě knížky o Star Wars. První byla Star Wars a věda? Čekal jsem víc. Kniha rozdělená do X kapitol a v každé kapitole si tam kladou otázky. Bohužel dost často se stává, že odbočí úplně jiným směrem a na původní otázku vůbec neodpoví. Navíc je to hodně populárně dělané pro „laiky“ a nezabrušují do hloubky.

      A poté životopis o Gerogi Lucasovi Jednou větou, ten chlap je fakt magor :-D

      0 0
    • Nimrod  

      před několika dny jsem dočetl šunkový nářez a nebylo to vůbec špatný :-)

      0 0
      • Autumnbiker  

        Jj Bukowski patří k mým nejoblíbenějším. Ženy, Všechny řitě… Četl jsem i životopis, byl to týpek 

        0 0
        • Nimrod  

          já znám už jen film štamgast, jináč nic. ale myslím si, že obojí velmi slušně popisuje jeho život :-)

          0 0
    • Nimrod  

      wolfgang jeschke – poslední den stvoření. velmi doporučeníhodná kniha pro sci-fi maniaky

      0 0
    • blue.sun  

      Když už mě přestalo bavit čtení návrhů zákonů a vyhlášek a podobných nesmyslů, pustil jsem se do trilogie „Ve službách…“ od Ann Leckie. Ve službách Spravedlnosti je naprosto skvělá. Ve službách Meče ještě lepší a teď jsem zvědav, jaká bude Ve službách Milosti.

      0 0
      • blue.sun  

        Dočteno… dávám jedenáct bodů z deseti. Jedno z nejlepších sci-fi, které jsem kdy četl.

        0 0
    • Smazaný účet  

      aktuálně jsem přerušil Píseň ledu a ohně a čtu Vladimír Dzuro: Vyšetřovatel…hodně hustý…místy jak Kulhánek, jen je to z reálu…

      0 0
    • Hmilan  

      Četl někdo knížku The Climb od Chrise Frooma? Stojí za přečtení nebo ne?

      0 0
    • Smazaný účet  

      TAK PANE KANTŮREK, PŮJDEME. ALBERT VÁM UVAŘÍ ČAJ.

      0 0
    • plevka  

      Momentálně Milan Silný: Každý kopec má své nej..velmi příjemná oddychová četba :)

      0 0
    • cosmo  

      problem tri teles a nasledne temny les..pro milovniky sci-fi velice doporucuji…

      1 0
    • madcat  

      Včera mi došla pentalogie knížek Goscinny – Sempé o Mikulášovi. Jako malej kluk jsem to četl několikrát, teď se čtyřma křížkama na hřbetě se do toho chystám vrhnout znovu. Už jenom po letmým začtení jsem se tlemil jak idiot, tak myslím, že to i po těch letech bude furt fungovat :-).

      0 0
      • lutte3  

        Na tom jsem vyrost :)

        0 0
        • madcat  

          Už to mám s děckama po večerech před spaním přečetlý dvakrát celý dokola, a furt je to baví :). A mě taky, občas mám problém číst, jak se u toho řežu :). Teď mám v plánu načít s nimi další perlu z mých mladých let – Karla Ptáčníka a jeho Naši partu. Jenom nevím, jestli na to nebudou ještě moc mladí – přečetl jsem si zkušebně první kapitolu, a na mě to fungovalo dokonale, ale přece jenom ty vtípky jsou tam takový možná už trochu víc „dospělejší“ – já se chechtám jak debil, ale děckám když jsem to četl, tak je to tolik nebralo… a hlavně si nějak moc přivykly na všechny ty Celestýny, Albíny, Fridolíny a Kryšpíny…

          0 0
    • Radez  

      Do temnoty – Pavel Stehlík – hodně poutavě popisuje jeho cestu do armády, misi v Afganistánu i následnou nemoc. Pak jsem četl i jeho Já, voják v Afganistánu, což mi přišlo zajímavý jen z některejch úhlů pohledu, ale pro drtivou většinu lidí ta jeho druhá kniha nebude zajímavá vůbec.

      Cesta vojáka – Michal Černý – tady popisuje několik misí v Afganistánu, ale ne tak poutavě a akčně, jako to psal Pavel Stehlík ve výše zmíněné knize.

      Teď louskám American Sniper v AJ – zatím jsem na začtáku a přijde mi to hodně chytlavý a jak je to pěkně dělený na kapitoly, že se to vůbec netáhne.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když jsi v tomhle tématu, zkus Vladimír Dzuro: Vyšetřovatel (uváděl jsem to o pár příspěvků výše)

        0 0
        • Radez  

          To vypadá dobře, to zkusím až dovalím toho snajpra.

          0 0
    • l-e-t-o  

      Čtu teď od Jana Kotouče celou sérii Sektor Hirano. Jsem u třetího dílu – Tristanská občanská válka 1 a zatím se mi to hodně líbí. Sice knihy na sebe kontinuálně nenavazuji, ale pěkně postupně rozšiřují celý vesmír.

      0 0
    • TomasHrdy  

      Kotleta

      0 0
    • jihacv  

      Josef Bernard Prokop : Sámo: Velký vládce Čechů a tajný vyslanec krále Chlothara

      0 0
    • Rychlej turista  

      Nikolaj Nosov – Neználkovy příhody

      „To je jedno,“ řekla Modroočka, „ale vypravujte o balonu, a ne o rvačce.“

      „Dobrá,“ souhlasil Neználek. „No a tak se poprali a my jsme vlezli do koše, já pronesl řeč, jako že tedy letíme a nashledanou, kamarádi, a tak – a letěli jsme. Přiletíme nahoru a koukáme, že země pod námi není větší než tenhle vdoleček.“

      „Není možná!“ vykřikly malenky údivem.

      „Ať se propadnu, jestli lžu!“ zadušoval se Neználek.

      „Neskákejte mu do řeči!“ řekla rozhněvaně Modroočka. „Nerušte ho! Nebuude nám přece lhát!“

      „Správně, nerušte mě, když lžu…vlastně, co to povídám, nerušte mě, když mluvím pravdu,“ ubreptl se Neználek.

      :-D

      0 0
      • natureman42  

        výborný, i Sluneční město se líbilo ..a jako dítěti líbil i Neználek na měsíci, ale říct že se mi libil Vítěznej únor pro děti je dneska přeci jen dost politicky nekorektní, takže o třetím díle radši budu taktně mlčet… :-)

        0 0
        • blue.sun  

          Neználek byl skvělý ve všech podobách.

          A taky se mi líbila Alenka z planety Země, od Kira Bulyčova.

          0 0
        • Rychlej turista  

          Neználek ve Slunečním městě na mně působil trochu depresívně – vše tam bylo dokonalé, vůbec nic tam nemusel dělat, protože vše, nač pomyslel, bylo připraveno. Všude kamery a sledování, dokomalý pořádek, vše pod kontrolou. I to auto, co ho vezlo domů, jelo samo podle předem naplánové trasy, bez řidiče. Myslím, že i na Neználka to působilo podobně a byl rád, když se vrátil do Kvítečkova, kde mu život nikdo neorganizoval a kde mohl žít podle svých představ. Ale třeba se pletu, je to strašně dlouho, když jsem to četl a byl jsem malý. Uvidím, až ho přečtu :-)

          Neználek na Měsíci byl megahustej :-) Z naprostého švorcáka přes noc boháčem, konkurenční boj se špageťákem, přestřelky gangů. Pak zase bezdomovcem a když získal pár mincí, přespal v hotelu, kde rychle musel za vše vhodit další minci, jinak zhaslo světlo, přestala téct voda…

          Neználek na Měsíci vůbec nebyl o Vítězném Únoru, ale drsná pohádka o tom, jak funguje kapitalismus a o životě v něm. Už se na něj těším :-)

          1 0
          • natureman42  

            :-) .. taky se to tak dá vyložit :-)

            btw: poměrně nedávno jsem zjistil, že existujou i další díly Neználka, který ale už napsal vnuk autora těch původních ..

            https://www.databazeknih.cz/…-nosov-17958

            Četls? Podle recenzí na knížku Neználek v kamenném městě na to nemám moc odvahu…

            0 0
            • Rychlej turista  

              Igor Nosov, je to snad syn nebo synovec Nikolaje. Napsal Neználkův ostrov a Neználek v Kamenném městě. Moc se mi je kupovat nechtělo, protože víme, jak taková pokračování a navíc jiným autorem dopadají, ale i výjimky existují. Ale nakonec jsem je vzal, ať mám Neználka kompletního. Rozsahem jsou obě dvě dohromady zhruba jako Neználkovy příhody. Tak uvidím.

              Hlavně mě překvapuje, když své představy a chatrné vzpomínky z dětství srovnám s tím, když to čtu dnes. To je asi to, co mě nutí si ho znovu přečíst. A kdybych už v 7. třídě na Neználka nezapomněl, nemusel jsem mít čtyřku z kreslení, bo bych uměl namalovat kometu:

              Neználek totiž moc často dělal do sešitu kaňky. A k tomu ještě, jak ji udělal, hned ji slízl jazykem. Míval proto vřdycky kaňky s dlouhatánským ohonem. Takovým ocasatým kaňkám říkal komety a měl je div ne na každé stránce.

              :-)

              0 0
          • madcat  

            Jednotlivý díly Neználka už si úplně přesně nevybavuju, ty příběhy se mi dost slívají – konkrétně teda o čem bylo Sluneční město a Neználek na Měsíci. Jenom si pamatuju, že jsem to čítával děsně rád, a hlavně se mi hrozně líbily ty dokonalý ilustrace uvnitř. Tenkrát jako dítě jsem v tom pochopitelně moc nějakou ideologii neviděl, teď s odstupem času je to samozřejmě jinak – měna nazvaná Schwindling nebo jak se to psalo, hovořila za všechno :) Musím si to zas někdy pučit v knihovně a znova přečíst…

            0 0
          • Japhy  

            Buchtigova sůl je nejlepší – každá jiná sůl je mnohem větší šmejd!

            0 0
    • natureman42  

      Kevin J. Anderson – Sága sedmi sluncí

      https://www.databazeknih.cz/…i-slunci-403

      • po zhltnutí na jeden zátah Andersonovi imho velmi kvalitní Pekelný díry a Pekelný díry 2 mi byla mým „knihovníkem“ otcem doporučena Sága sedmi sluncí od stejného autora .. Po celkem pozvolném rozjezdu se děj začíná dostávat do otáček a čte se to čím dál líp.. Skvěle vystavěný vesmír s lidskými i mimozemskými kulturami, dějové linky, postavy, všechno OK a sedí to.

      Anderson umí, jen těch 7 knížek Ságy mám při svý současný šnečí rychlosti čtení – ke knížce se dostávám akorát tak chvilku před spaním a občas o víkendu – na slušnou pětiletku.. :-)

      0 0
      • Nimrod  

        zní to dobře, přidávám si do seznamu, dík :-)

        0 0
      • blue.sun  

        Pýšu sy do deňýčku… Sága sedmy sluncý…

        0 0
      • natureman42  

        update:

        • dočítám 4. díl (Roztroušená slunce) a musím říct, že to je fakt jízda! Nechci srovnávat, ale zatím jen máloco, co jsem do dneška četl, bych k tomuhle eposu přirovnal .. namátkou Hyperion a Duna v celé své sérii? (možná nepřekonatelná Nadace, ale ta je pouze lidská)

        .. fakt dobrý, už dlouho mě takhle nic nechytlo .. při současný – na můj přístup ke čtení – neskutečný rychlosti bych to měl stihnout do konce zimy aka dám tomu všechno, tohle nechci odložit dřív než po kompletním dočtení! :-)

        Tohle by měli amíci zfilmovat! (stejně jako Hyperion a spoustu dalších skvostů)

        0 0
    • Smazaný účet  

      Paolo Bacigalupi…obecne ted ctu poporade vsechno, aktualne Vodni nuz

      Vyborny postapo knizky…

      0 0
      • natureman42  

        souhlas, Čerpadlo 6 výborný, jen u Dívky na klíček jsem nějak zamrzl a tuším nedočetl, byť přesnej důvod už nevím.. někdy se vrátím, tenhle autor za to stojí!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Z tech povidek v Cerpadlo 6 jsou dve tematicky spojene s Divkou na klicek, je to prave Cerpadlo 6 a pak ta jak cinan hleda job…pac to je ten cinan, co pak dela v Divce na klicek sekretarku v ty fabrice…proto je dobry ty autory cist komplet…

          0 0
    • blue.sun  

      Dočteno Vzestup Persepole od Jamese S. A. Coreye, čekám na osmý díl. Tak si vyplňuju čas sledováním The Expanse, natočené podle téhle série. Taková klasická space opera, jen v menším měřítku naší sluneční soustavy. Aspoň tam hlavní hrdinové nejsou nesmrtelní a neporazitelní, ale dokážou občas dostat i pěkně na držku.

      Teď mě čeká pro změnu východ, Vzpomínka na Zemi (Liou Cch'.sin). Problém tří těles a Temný les byly skvělé, tak čekám, co závěr trilogie.

      0 0
      • dr nick riviera  

        Ahoj, Vzpomínku na Zemi jsem dočetl nedávno, jak Ti to přišlo? Ja jsem byl po těch předchozích dílech trochu zklamaný..

        0 0
        • Mustafa  

          Sice dotaz není na mě ale odvážím se napsat svůj dojem. Celá trilogie byla prostě „jiná“. Bylo vidět, že to psal někdo z jiného ,,civilizačního okruhu". Bavilo mě to dost. Do půlky posledního dílu. Od té doby, co „stvrzenka“ dokonala, tak už to na mě působilo dojmem, že autor totálně povolil uzdu fantazii ale pak ho to přestalo bavit a rozhodl se to ( jakkoliv ? ) uzavřít. Celkově to samozřejmě působilo dost znepokojivě, v celé trilogii dost „nepříjemných“ témat. Ale nebyl jsem z toho tak „špatnej“ jako z Války s Chtorrem ( to je série, se kterou se „vyrovnávám“ už roky). Když se nad tím teď zpětně zamyslím, tak za vyjímečný bych pokládal spíše asi jen ten první díl – Problém tří těles a i tak mám celkem problém s charakterem hlavní „hrdinky“. Moc nevěřím tak velké a tak fatální zradě, obzvlášť u Číňanů, kteří jsou ( prý) menší individualisté než my. Jsem celkem zvědav na Věk supernovy. Jen se obávám, aby to nebylo jako u Weira, kdy ( vyjímečný ) Marťan přinesl velká očekávání a Artemis…no bylo to takový neslaný / nemastný a místy až křečovitý.

          0 0
          • dr nick riviera  

            Dik za reakci, mam to podobne. Do strvzenky pecka, pak uz to bylo na me moc.. Valku s Chtorr neznam, tak diky za tip;-)

            0 0
    • n_bye  

      Stahovač od: Neal Asher

      Tohle bylo fajn natolik, že už jedu 5. knížku z tohoto universa.

      https://www.databazeknih.cz/…ahovac-23488

      0 0
    • jecnak  

      Posledni jsem cetl The rise and fall of D.O.D.O. i kdyz i ten napul jako audioknihu. Skvela prace Nealla Stephensona. Ostatne jako vzdy.

      0 0
    • natureman42  

      André Laurie – Magnetová hora

      Úvod:

      Věděli jste, že základem pro Verneovo OCELOVÉ MĚSTO byl rukopis Verneova „epigona“ Andre Laurieho ?

      Stať:

      Východiskem a pozadím děje je střední Súdán v době, kdy zde dochází k osvobozeneckému boji súdánského lidu proti egyptské tyranii. Zde hlavní hrdina provede odvážný pokus založený na využití antigravitační síly a dosáhne tak se skupinkou svých spolupracovníků povrchu Měsíce. Napětí a vzrušení přináší obtížná a nakonec šťastně absolvovaná cesta zpět. (Zdroj: databazeknih.cz)

      Závěr:

      Tuhle knížku jsem měl v merku už od zjištění, že existuje někdo jako Laurie – tj. současník Vernea, který psal podobný styl a navíc některá jeho díla jsou jejich společná..

      Po nedávném dočtení Verneova díla ze sklonku jeho tvůrčí doby PODIVUHODNÁ DOBRODRUŽSTVÍ VÝPRAVY BARSACOVY, na kterou jsem se těšil a kterou jsem z dětství znal jen jako český komiks (a která mě ve finále docela zklamala), jsem byl zvědav na další „viktoriánskou sci-fi“, navíc opět z nitra „Černého kontinentu“..

      ..

      A musím říct, že nezklamala.. Kvalitou jazyka sice nedosahuje nejlepších děl mistra Vernea, ale na druhou stranu svižně, vypravěčsky velmi zručně a poutavě napsáno + na tehdejší dobu spousta zajímavých technických nápadů, z nichž některé zpětně viděno byly i lehce vizionářské a podobně jako Verne i Laurie leckde předběhl svou dobu.

      Samozřejmě :: spousta z nich samozřejmě dnes působí úsměvně – zejména ty z Měsíce – nicměně v porovnání s (sic starším) Verneovým ZE ZEMĚ NA MĚSÍC jsou mnohem uvěřitelnější a „blíže realitě“.. :-)

      Shrnuto:

      • příjemné, oddychové čtení (pro dospívající mládež :-) a pro mě parádní escape z dnešního zrychleného a uřvaného světa do romantiky cestovatelských objevů, století páry a začínající éry elektřiny a převratných objevů na poli fyziky a dalších věd..
      0 0
    • t100-CZ  

      Nevím jestli už to tady nebylo, ale doporučuji cestovatelské knihy od Ladislava Zibury

      0 0
    • Jakobo  

      Zdar. Nemate prosim navrh na cetbu na odlehcni a pobaveni, asi neco ve stylu Jirotkova Saturnina, 3 muzu, tankoveho praporu… Nejlepe v cestine, at se nemusim unavovat jeste vecer (anglictinu pouzivam cely den v praci). Chtel bych cist, ne audio a pokud by byla kniha dostupna v pdf tak tim lepe. Dekuji.

      Zarizuju novy byt, mam doma desnej bordel tak po vecerech aspon ctu a necumim do tabletu. Nedavno jsem docetl Akci L od Behounka, po Brendove komandu zklamani, nemam rad tento druh literatury ani mnohastranovy vycet faktu ve stylu J. Verna. Ted ctu nejake odborne knihy (svarovani, o pestovani oskerusi, vicemene me nekdejsi zajmy) a pak na odlehceni ctu furt dokola Saturnina, Tankovy prapor… Uz me to nebavi. Napada me Haskuv Svejk, ktereho znam jen z filmu a pak doufam, ze nekdo neco poradi.

      0 0
      • INSP.TRACHTA  

        Zdeněk Šmíd- Dudáci a vlčí hlavy nebo Jan, černý proutník.

        0 0
        • Jakobo  

          Tak uz mam prectenou dobrou polovinu knih od Zdenka Smida. Podle puvodniho dotazu jsem cekal humornou cetbu, humor v knihach asi je, ale az na druhem miste, po myslence. Jsem fakt rad, ze jsem se k nemu dostal, nikdy driv jsem jej nejak nevnimal. Kniha Cejch me trochu zarazila, musel jsem popremyslet o mojem dosavadnim nazoru na sudetaky a vyhnani Nemcu. Krusne hory neznam, si rikam, ze se tam na tyden podivam. Cejch bych asi postavil na pomyslne prvni misto bedny. Starci na Aljasce je skoro cestopis, Dlouhe noci Vikingu – severskou mytologii jsem doposud ignoroval a to ziju v Norsku, tak aspon zaklady. Nektere Proc bychom se… jsou dobry relax, snadno se to cte. Dik za radu, je to neco jineho nez jsem puvodne chtel, ale fakt dobre knihy.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Steinbeck – Sladký čtvrtek/Ulice Na Plechárně

        1 0
        • melda  

          Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četl. Včetně Pláně Tortila

          0 0
      • Jakobo  

        Diky!

        0 0
    • jihacv  

      Dočetl jsem pátý díl První padlí ze série knih Volkera Kutschera, kde hlavním hrdnou je komisař Gereon Rath. Romány se staly předlohou pro seriál Babylon Berlin, který běžel nedávno i u nás.

      0 0
    • melda  

      *

      0 0
    • natureman42  

      František Kotleta – Ve stínu říše

      I více než sedmdesát let po skončení druhé světové války tvoří třetí říše a vše s ní spojené nedílnou součást naší historie, ale také popkultury. Dokonalí padouši, slizcí gestapáci, hororové obrazy koncentračních táborů, brutální řežby na bitevních polích od Atlantiku po Pacifik, od Evropy přes Afriku po Asii…, ale i bláznivé černé komedie nebo svérázné městské legendy. Jen máloco kdy podnítilo tolik rozmanitých příběhů. Málokdo dokáže představovat tak dokonalé bezcharakterní zlé postavy nebo naopak terče parodie a posměchu jako nacisté. Právě proto jsme dali nacisty na hraní těm nejlepším spisovatelům a spisovatelkám domácí fantastiky napříč generacemi. Připravte se na popkulturní blitzkrieg, jaký jste ještě nezažili!

      • celkově příjemné překvapení složené z většinou mě neznámých autorů domácí SF scény, (nejen) příznivcům „řezníka z Bruntálu“ Franty Kotlety určitě doporučuji!
      0 0
    • bodlak2  

      Docela pěkný čtení o cyklistice

      https://www.databazeknih.cz/…otonu-455119

      0 0
    • jihacv  

      Alexandre Dumas: Josef Balsamo I-II. Jsou to první dva díly z 12dílné řady „Paměti lékařovy“.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • cosmo  

      Anihilace, Adaptace, Autorita od Jeffrey Scott VanderMeer

      Artemis od Andy Weir

      podzim ve znameni sci-fi

      0 0
    • Nachtlauf  

      Momentálně:

      Jan Hanz Novotný: Tibet – Na kole z Prahy až do Tibetu.

      1 0
    • Radez  

      Simvas dotaz na knihu Hobit. Sem člověk co nezná Hobita (a Prstenů sme jaksi na střední kopírovali, ale myslím, že sem to snad ani celý neviděl).

      Neteř chce k Vánocům Hobita, ale která kniha z toho, co mi nabídl vyhledávač, to je?

      Lehce mě mate ta první zleva. Ty ostatní vypadají, že jsou různé vydání téhož.

      Co z toho mám pořídit, když chci pořídit Hobita?

      0 0
      • Guxx  

        vzal bych to ilustrované;-) https://www.knihydobrovsky.cz/…/hobit-41240, ta matoucí je asi měkkouš téhož. Já četl verzi první zprava v prvním řádku – ano, je to už dávno:-)

        0 0
      • l-e-t-o  

        Mám doma 3 verze z těch nabízených. Všechny v horním řádku. Druhá zleva, zelená uprostřed a ta úplně vpravo.

        Pokud je to dárek, i když nevím věk neteře, vzal bych tu zelenou verzi. Je krásně ilustrovaná a má plátnem obalené desky.

        0 0
        • Radez  

          Neteři je 13 let. Ale asi by to ocenila.

          Ilustrovaná je i ta druhá zleva ne? Jak jsem to teď hledal, tak se to u ní specificky píše.

          Je vlastně i na odkazu od Guxxe.

          0 0
          • l-e-t-o  

            Lehce ilustrovaná jsou všechny 3 verze, o kterých jsem psal :) Jen ta zelená mi přijde jako „nejluxusnější“ z těch 3. Taky proto jsem si ji koupil, i když jsem měl doma už 2 jiné vydání.

            1 0
    • jihacv  

      Momentálně čtu třetí díl „Přísně střežené tajemství " ze sedmidílné "Cliftonovy kroniky“, autorem je Jeffrey Archer. A chystám se na devátý díl série komisaře Ratha od Kutschera Volkera, v televizi to bylo ke spatření jako seriál „Babylon Berlín“.

      0 0
    • Tecka  

      Dočítám Dílo jednoho klasika. Humanitní vzdělání nemaje, netušil jsem, že to bude tak těžké :-)

      1 0
  • Luka
    Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.