• knihomol

    Zdařte. Mám problém. Prosakoval mi olej z vidlice Rock Shox Judy SL 2000. Rozborkou jsem zjistil, že mám prasklé horní víčko. Našel jsem zamčené vlákno z r. 2009, kde se to už řešilo. Nemáte představu, zda se to dá ještě sehnat a kde? Případně jiné víčko se stejným závitem? Vidlice je sice věkem stará, ale chodí pořád dobře a díky poměrně jednoduché konstrukci je předpoklad, že ještě dlouho bude.

    0 0
    • romachain  

      Ahoj. Já jsem toto kdysi řešil a vyřešil takto: víčko je nesehnatelné. Takže jsem vydlici udělal ten nejlepší servis jakej šlo a pak jsem tam to utržený víčko našrouboval s použitím teflonové pásky, aby to těsnilo a prakticky jsem se smířil s tím, že už ji nikdy nebudu rozdělávat. Dalo se nějak utěsnit i vnitřek toho víčka. Do měsíce jsem ji pak prodal a pokud vím, tak jezdí dodnes…

      0 0
      • Evilcleaner  

        :-D nejezdi, ale kdyby mohla jezdila by. bohužel na to retro nemám čas, najel jsem na tom tak 200km. jako je to škoda, nejezdí to špatně. skoro zvažuju kacířské myšlenky že bych ho prodal, ale za těch pár šupů co bych dostal se to asi ani nevyplatí. takže se na něm projedu akorát občas na nějakou akci abych mohl ukazovat plastový rám:-))) nicméně tvoje oprava funguje, o tom žádná;)

        0 0
    • kali222  

      mam ten samy problem, ale aspon schudnej. ze dvou chci postavit jednu peknou a prave u te prvni mam praskly stelung. na ebay sem je kdysi videl, ale 800,– bez posty za dve vicka se mi davat nechtelo. :/ snad nekdo poradi.

      0 0
    • Mamut  

      Mam Pilot C 2003 na suciastky. Tiez ma 28mm nohy, mylim, ze by to paslo, prinajmensom by to tesnilo olej, ci to sadne na pruzinu to neviem, ale mohlo by.

      A mozno (ale to uz neviem isto) mam stelovatka aj z Quadra 5 1997, ktora mala tusim tiez 28mm nohy.

      0 0
      • knihomol  

        Tohleto má průměr závitu cca 25mm, stoupání 1,25mm. Kdyby to bylo stejné, tak mi to postačí, aby utěsnilo olej, předpětí pružiny už by bylo vedlejší.

        0 0
      • zzabak  

        měl jsem ten samý problém s Judy a vyřešila to zátka z Pilota (bohužel neznám rv Pilota..), melo by to fungovat.

        0 0
      • knihomol  

        Jestli máš ještě ty zátky z Pilota, tak bych je bral. Psal jsem ti email, jestli jsem ho správně rozluštil.

        0 0
    • knihomol  

      Z Cyklo Žitný přišla odpověď, že by měly pasovat tyhle zátky http://www.universalcycles.com/…_details.php?… Otázka kde a za kolik se dají sehnat. Nezkoušel jste někdo ty zátky lepit a čím, nebo nemáte jakoukoliv podobnou zátku navíc?

      0 0
    • knihomol  

      Tak ty zátky z Pilota na to nepasovaly. Mají jiný závit. Ale naštěstí byl větší průměr, tak mi je kamarád přetočil na soustruhu na správný závit. Akorát byl netypický, tak závitové očko nešlo použít. Poradil si a vyřezal to hrotem. Těsní to, vydrželo to zátěž, akorát se nedá nastavovat předpětí. Stejně jsem to měl pořád na nejměkčí.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse